2025-04-29
上週末去咗呢間咖啡小店,主打各款手沖咖啡,提供輕食: 𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹🥯、西式糕點🍰 當日大約𝟭𝗽𝗺去到,本身有𝟱款𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹已經賣剩𝟮款🥹𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁🍵•抹茶𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹• $𝟰𝟬𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹質感煙靭🥯 抹茶味香濃👍🏻 另外試咗兩款𝗽𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀:🍌•𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱• $𝟮𝟴🥕•𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗰𝗮𝗸𝗲• $𝟮𝟴兩款都超有驚喜😍𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱帶天然香蕉嘅甜味,加上合桃,進一步增添香氣同口感;𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗰𝗮𝗸𝗲嘅甜度會比𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱稍為多少少🤏🏻 但係都唔會好甜🧡 玉桂味香濃,有一絲絲嘅紅蘿蔔🥕 因為係純蛋糕,冇忌廉芝士𝗳𝗿𝗼𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴,所以整體比平時嘅𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗰𝗮𝗸𝗲少一份膩感✨店員會將糕點翻熱,焗至外層微微香脆,出色!👏🏻🍯•𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲• $𝟱𝟮比一般嘅𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲增添一份蜜糖嘅自然甜味,飲落恰到好處,好舒服☺️咖啡店坐位唔多,但感覺溫馨舒服,推介🧡⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8.5/10🐽 Revisit : Yes
🍵•抹茶𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹• $𝟰𝟬
𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹質感煙靭🥯 抹茶味香濃👍🏻
另外試咗兩款𝗽𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀:
🍌•𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱• $𝟮𝟴
🥕•𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗰𝗮𝗸𝗲• $𝟮𝟴
兩款都超有驚喜😍
店員會將糕點翻熱,焗至外層微微香脆,出色!👏🏻
🍯•𝗛𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲• $𝟱𝟮
咖啡店坐位唔多,但感覺溫馨舒服,推介🧡
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.5/10