2018-04-10
平時我食泰國野多數都諗到去九龍城啦, 不過九龍城又真係麻麻地就腳, 咁啱路過旺角先達對面呢個小鋪仔, 諗住入去食個快飯🤣下晏嘅午餐set 真係好抵食, 香辣肉醉煎蛋伴白飯,個蛋係煎到超級正嘅脆邊,流心! 肉碎夾集左豆角之類嘅類,好有口感, 個汁濃濃的但唔算辣 送白飯係一流嘅。$50 個餐真心抵食.!朋友仔減肥, 要求叫個冬陰工加菜, 咁唯有順應要求啦。 個冬陰工湯足足可以分到三碗同有三隻蝦,仲有菇及蕃茄等配料都非常豐富。 個湯偏甜, creamy 嘅 ,可惜一D 都唔辣 唔夠刺激, 嗜辣的可能可以叫佢加辣。馬拉盞炒通菜,係正宗泰國嘢嘅馬拉盞味,味道好濃,最出色嘅係啲通菜非常幼嫩一啲渣都冇!講到嫩, 一定要讚下呢個椰青汁清甜, D 肉勁滑, 輕輕一刮就可以起晒所有肉出嚟, 最好就係呢個感覺。