餐厅: 阿一海景飯店
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 阿一海景飯店
资讯:

2020-03-19 2100 浏览
🔸近來疫情令心情變得低落,同閨蜜去搵好嘢食,開心之餘亦可幫幫食店。今次選擇咗阿一海景飯店,閨蜜喜歡中菜,有美景有美食,合佢心意🤩!🔸早一星期訂了位,6:30到達食店,入到進餐位置,眼睛發亮,一片片落地玻璃對住維港景色,香港真的很美麗。我們是第一檯客人,服務員安排極佳進餐位置,讚👍!🔸當天食店提供套餐選擇,而且有折扣優惠,我們點了鮑魚套餐, $888,打七折,而且菜式吸引所以我們就點了這個餐。一路對住美麗景色,一路等候食物作一上枱,果種箇中感覺難以用筆墨形容。🔸食物方面,每一碟餸菜都做得很好,自己欣賞當然是阿一鮑魚,鵝肝焗蟹蓋飯亦相當不錯,不過甜品就差了一點,雜果西米路給人凍冰冰的感覺,若然換上百合紅豆沙就好了!甜品還有桂花糕及杏仁酥餅,但酥餅是硬的,甜品真是扣了分!個人評分食物🌟🌟🌟🌟🌟服務🌟🌟🌟🌟環境🌟🌟🌟🌟🌟衛生🌟🌟🌟🌟抵食🌟🌟🌟

個人評分

食物🌟🌟🌟🌟🌟
服務🌟🌟🌟🌟
環境🌟🌟🌟🌟🌟
衛生🌟🌟🌟🌟
抵食🌟🌟🌟
2020-03-11
2020-02-29 2103 浏览
阿一海景飯店的午市套餐,大約$300起跳,對於一般如我一樣的蟻民來說,實在有點貴。疫情下,不少食肆的營業額大受影響, 阿一也推出午市套餐七折(收取原價加一的服務費)於是今天便去吃一次午餐。午市商務套餐(1):蜜汁叉燒+尖椒皮蛋+五香素鵝+鎮江餚肉:除了蜜汁叉燒比較味道好,其他的都淡而無味。每天精選靚湯:味道也比較淡,喝完了也不知道是什麼湯。一哥鮑魚酥:這個是全個套餐中最好吃的,鮑魚軟,味道好。焗菠蘿叉燒餐包+筍尖鮮蝦餃+蟹子蒸燒賣:菠蘿叉燒餐包比較好吃,皮脆內饀美味。蝦餃內的蝦很大,但和燒賣一樣,也是味道偏淡。紅酒會牛尾:牛尾炆得很軟,味道不錯。翡翠雙子星蒸豆腐:就是帶子蒸豆腐伴菜遠,這個值得一讚,帶子雖然只是薄片,但有帶子的鮮味,豆腐很滑。龍蝦海皇焗飯:這飯上桌時,賣相很漂亮。不過吃的時候發現,放在龍蝦殼裏的炒飯,其實只有很少的龍蝦肉。蓮子紅豆沙:很奇怪,有一點苦,結果沒吃完。精美甜點:椰汁糕好吃,曲奇不夠脆。整體來說,這套餐中西合璧,食物很豐富,一哥鮑魚酥真的好吃,但也有些食物味道太淡,環境方面,我們光顧的是阿一海景飯店,但因為客戶滿,就被安排坐在隔鄰的炊公館(應該是同一老闆吧)這
午市商務套餐(1):
蜜汁叉燒+尖椒皮蛋+五香素鵝+鎮江餚肉:
除了蜜汁叉燒比較味道好,其他的都淡而無味。
每天精選靚湯:味道也比較淡,喝完了也不知道是什麼湯。
一哥鮑魚酥:這個是全個套餐中最好吃的,鮑魚軟,味道好。
焗菠蘿叉燒餐包+筍尖鮮蝦餃+蟹子蒸燒賣:
紅酒會牛尾:牛尾炆得很軟,味道不錯。
蓮子紅豆沙:很奇怪,有一點苦,結果沒吃完。
精美甜點:椰汁糕好吃,曲奇不夠脆。
環境方面,我們光顧的是阿一海景飯店,但因為客戶滿,就被安排坐在隔鄰的炊公館(應該是同一老闆吧)這兒環境不錯,特別是窗旁的座位,可以欣賞海景,實行美景拌飯。
服務方面,侍應尚算有禮,可是上菜速度實在太慢,由點菜到離開,足足兩個小時,其中不少時間是花在等候上。或許會說烹調需要時間,但上要最後一道龍蝦飯,到上甜品(紅豆沙不會是現煮吧)就足足等了20分鐘。
2020-02-15 1140 浏览
套餐為主,有4至5款套餐,有試酒有鮑魚為主。我們叫了一份鮑魚大餐$798給母親大人之後我們散叫幾道菜之前book位說窗邊嘅滿座但當天只有一台所以都可以坐到窗邊位一早預訂了壽桃包否則即時叫就未必有員工很有禮貌,但是要食晒所有餸先會上最後嘅砂鍋飯由於太少客人,我們說話時侍應都會望住,有點尷尬。侍應推介了牛柳炒雜菌,牛肉很嫩所有菜式嘅份量不多風沙雞味道不錯是王牌侍應很好最後送上甜品,原本事套餐才有。最後送上每日一碗紅豆沙味道都不錯
套餐為主,有4至5款套餐,有試酒有鮑魚為主。
我們叫了一份鮑魚大餐$798
給母親大人之後我們散叫幾道菜

一早預訂了壽桃包否則即時叫就未必有
員工很有禮貌,但是要食晒所有餸先會上最後嘅砂鍋飯

由於太少客人,我們說話時侍應都會望住,有點尷尬。
侍應推介了牛柳炒雜菌,牛肉很嫩
所有菜式嘅份量不多
風沙雞味道不錯是王牌

侍應很好最後送上甜品,原本事套餐才有。
最後送上每日一碗紅豆沙味道都不錯

• 招牌風沙雞
  • 什菌炒牛樓
2019-11-19 2565 浏览
公司週年晚宴,法國老闆揀左食中菜米芝蓮餐廳-阿一海景鮑魚飯店餐牌如下:中菜餐廳少不免有專人分菜,我枱件數已定,想食多件都無🥺⬆️乳豬。香脆,唔油膩⬆️黑松露帶子。黑松露味太淡,食唔出有黑松露味,但帶子夠大粒⬆️燕窩羹。材料足👍⬆️鮑魚,海參。鮑魚煮得剛剛好,唔會韌,海參亦夠入味⬆️炸子雞。普通水準⬆️龍蝦湯泡飯。菜單上最差係呢樣,無味⬆️楊枝金露。甜度剛剛好👍整體來講,用餐環境可以望到海,食物質素都幾好,侍應服務有效率,見食完立即收碟,只係食物份量少左D
公司週年晚宴,法國老闆揀左食中菜
米芝蓮餐廳-阿一海景鮑魚飯店
餐牌如下:

中菜餐廳少不免有專人分菜,我枱件數已定,想食多件都無🥺

⬆️乳豬。香脆,唔油膩

⬆️燕窩羹。材料足👍

⬆️鮑魚,海參。鮑魚煮得剛剛好,唔會韌,海參亦夠入味
⬆️炸子雞。普通水準
⬆️龍蝦湯泡飯。菜單上最差係呢樣,無味

⬆️楊枝金露。甜度剛剛好👍

2019-11-05
2019-03-31 5829 浏览
因為生日 想食鮑魚 而依家年紀大左 都係覺得中餐適合自已多d 最後揀左位於 尖沙咀I square既阿一海鮮飯店 佢有幾款既套餐可以選擇 最主要係以唔同既鮑魚為分類 食鮑魚當然係食日本吉品鮑啦 我就揀左23頭日本吉品鮑前菜係蜜汁叉燒水蜇拼法國鵝肝 叉燒一般 但鵝肝好正 好好味!唔會有臭味 好綿好香 紅燒雞絲竹笙遼參羹 唔錯 足料 味道濃 遼參爽口到主角 鮑魚配波蘭鵝掌 鮑魚味都夠, 但唔夠糖心 而且唔夠咬口 彈牙度一般 鵝掌好味 好淋 入晒味 但唔會爛晒芝士焗龍蝦 賣相一般 好細隻 但夠新鮮 彈牙蟹肉扒野生花膠 花膠好味 都夠分量 清清地 但蟹肉味唔太出招牌砂窩炒飯 可以要水餃或炒飯 我地揀左招牌炒飯 真係好味 炒飯乾身 但味道好香鮮 又有蝦又有元貝 好高質 推薦揀呢個甜品同官燕蛋白杏仁茶。官燕都夠料 好味 甜品一般 總睇而言 食物都ok 滿意 想講講一下插曲 因為生日 朋友想要求可否在甜點上寫上生日快樂等字眼 但餐廳卻是拒絕的 我朋友只好在半島買了印有生日快樂的小蛋糕給我 其實我覺得作為一個米之蓮一星餐廳 可以再提高一下這些很簡單但是貼心既服務

紅燒雞絲竹笙遼參羹 唔錯 足料 味道濃 遼參爽口

芝士焗龍蝦 賣相一般 好細隻 但夠新鮮 彈牙

蟹肉扒野生花膠 花膠好味 都夠分量 清清地 但蟹肉味唔太出

甜品同官燕蛋白杏仁茶。官燕都夠料 好味 甜品一般

生日
2人$328 Lunch Set | 環境因素 | 一直覺得食得好嘅一餐,餐廳環境好,境觀好係有加成嘅,望住一個海景,呷一口鐵觀音係爽YY,ISQUARE高層嘅餐廳都做得到。食物 | 對阿一海景lunch set有期望,但期望太大變成失望,整體若果以性價比來衡量未必會再來。個人覺得擺盤或菜式食材配搭上可更好。服務 | So Far So Good蜂巢香芋酥 | 外觀不錯,很鬆化,食落去個芯唔”杰身” 。大紅乳豬件 | 皮好Crispy,無豬騷味。一哥鮑魚酥 | 追加$88/隻的鮑魚酥正是在下同古太太想黎阿一海景試一試的是日重點,賣相ok,鮑魚獻汁亦很入味,整體係好味嘅,不過唯一挑剔的地方係酥皮可香脆乾身啲,效果應該更佳。(好奇問過店員鮑魚產地係南非)荀尖鮮蝦水餃 | 蝦肉同荀的Balance很好,皮很薄,一挾已成舊蝦肉跌左出黎。鮮雞燉螺頭湯 | 隔好哂油先出,好鮮甜,抵讚。京蔥爆遼蔘黑豚肉 | 遼蔘很爽口,黑豚肉則不甚突出,因個sauce已蓋過黑豚肉的味道。紅酒燴牛尾炸饅頭 | 牛尾很稔,好入味,不過炸饅頭有啲mismatch。唔知想點。蓮子蓉西米焗布甸 | 入面蓮子蓉真的不是我杯茶,

服務 | So Far So Good

蜂巢香芋酥 | 外觀不錯,很鬆化,食落去個芯唔”杰身” 。

大紅乳豬件 | 皮好Crispy,無豬騷味。

鮮雞燉螺頭湯 | 隔好哂油先出,好鮮甜,抵讚。

蓮子蓉西米焗布甸 | 入面蓮子蓉真的不是我杯茶,很”杰身”,成個感覺很不完滿,若以一種清甜些嘅dessert作結會感覺更完美。
2019-02-16
  • 一哥鮑魚酥
  • 蝦餃
2019-01-24 3705 浏览
媽媽生日嚟到呢度食鮑魚套餐首先講下訂位 可以用WhatsApp真係好方便WhatsApp 訂座號碼 6227 0330去到有驚喜俾左張海景枱我地我哋揀咗入門南非鮑魚套餐 做緊優惠價$888連埋茶錢+1 大概$900一位左右有龍蝦香芒沙律 紅燒竹笙雞絲遼參羹 鮑魚花菇唐生菜 蒜蓉開邊大蝦 紅酒會牛尾 大富大貴炒飯 蓮容西米焗布丁 每一道菜用料都好好 海鮮全部都好新鮮 份量都好足 如果每人叫一個鮑魚套餐 唔駛再另加餸 我地加左個北京填鴨 飽到捧住個肚首先係個沙律 龍蝦鮮甜爽口 芒果好甜 讚之後到個羹 好足料 味道好 我過幾日有少少鹹但我屋企人覺得OK鮑魚非常鮮味同埋有咬口 個汁亦都調校得好好 之前試過阿翁鮑魚 無論質感味道 都係阿一勝一籌牛尾燜到相當腍 超好食 個汁都好夾焗布丁入面有蓮容 意想不到咁夾 唔太甜 為呢餐劃上完美嘅句號絕對會再encore
媽媽生日嚟到呢度食鮑魚套餐

牛尾燜到相當腍 超好食 個汁都好夾

絕對會再encore

• 蓮蓉西米焗布甸
2018-11-06 4810 浏览
   昨晚美國的親友回來,我們一行5人歡聚一起,想找一間有美景的餐廳試試。由於每次都是吃自助餐,有點厭了,而且親友提議可以找米芝蓮餐廳,於是我做足功課之後,找到這一間有美景的地方,位於29/F 之中,真的是很高啊,可以凌空看幻彩詠香江哩!  甫一進去,侍應就招呼我們到經已預約好的海景位置坐下來,鋪上餐巾,替我們放好手袋。看見四人餐共有八道菜式,感覺多元化,因此點了四人餐,外加兩個小菜,原本以為就夠,但我想到還是不夠分,因為同行有兩個是男生,所以還是將四人餐up 做五人餐吧,反正是可以隨意加的。鮮嫩的、彈牙的、爽口的,質感是異常地軟腍,平時不愛吃骨的我也一下子吃完了,當你吃完一道菜,侍應們便火速上前替你換一隻新碟,以免影響觀感及下一道菜的味道。  接著的叉燒及軟腍,燒鵝皮脆肉鮮嫩,好興奮啊!之前來的有外加的半隻龍蝦伊麵及脆皮燒腩仔,脆皮燒腩仔中間的分佈是皮、肉、膏、肉,質感奇脆無比,不過價錢也不便宜啊!(吃了兩塊才記得拍照哩)  西蘭花百合炒帶子︰西蘭花誰也不會字吃過,但這裡的西蘭花落鑊前已經切去多出的部分,讓你可以一口吃下,爽脆可口,而帶子也是我吃過最鮮美的。  蒸魚也是非常非常非常嫩
  接著的叉燒及軟腍,燒鵝皮脆肉鮮嫩,好興奮啊!
  蒸魚也是非常非常非常嫩滑,因為魚肉一旦鞋身,整尾魚也會失色了;最搞笑是朋友十分喜歡那個蒸魚豉油,侍應問︰收不收?朋友說︰不收,之後其他侍應也知趣地沒有收。
後來的脆皮炸子雞,皮依舊脆而不油膩,不會令人覺得肥膩,而菜遠,這普通的食材,卻是令大家驚喜的一道︰菜遠已被預先削了花及後莖,只餘下最軟的部份及大家吃,入口是既柔軟,卻不會過火,變成一團,附上極熱騰騰的鮑汁,美味之最,可惜份量不多,未能盡興。朋友也是和之前一樣,不許侍應收掉那個汁,還說要用來撈餘下的炒飯。
砂鍋炒飯,是在客人面前做的,可是我背向了,並沒望到。
炒飯端來的時間是超級熱至噴煙的,可想而知有多振興,而且飯粒分明,香而不油,材料包括蝦仁都是既大而鮮。
忘了補充那個燉湯,小妹孤陋寡聞,一直不知煲湯和燉湯的分別,前者是煲好了然後剩出來,後者則是連器皿一起煲。因此,燉出來的湯熱度十足,而且不會因為喝得慢而冷了。(瑤柱及花菇味好好啊)
到了甜品時間,其實當時已經傾計傾到興起,所以都沒去留意那個紅豆沙的味道。原本我是想試試另一款甜點︰西米焗布丁的,可是當時經已太飽,幸好沒有布丁呢。
2018-11-05
2018-10-10 3558 浏览
呢次自己揀餐廳提前一個禮拜book位,紀念日係度慶祝幾好氣氛. (klook有優惠套餐)鮑汁鵝掌幾入味湯夠火候,不過不失焗蟹蓋唔錯 蟹肉幾多最滿意呢道紅酒燜牛尾,唔知燜幾個鐘先可以咁好味,好想同大廚偷師.

鮑汁鵝掌幾入味

鵝掌
蟹蓋
紅酒燉牛尾
2018-10-05 5879 浏览
今天有家人生曰,相約於尖沙咀的阿一海景飯店慶祝。餐廳位於Isquare 29樓,高居臨下,尖沙咀高廈景致、美美華燈盡入眼簾。今天試一下歡聚套餐$1980(4位)頭盤有四款:冰鎮大連鮑甫、鹵水豬仔腳、蜜汁叉燒和明爐燒鴨冰鎮大連鮑甫:這鮑魚看似平平無奇,但味道鮮美,口感相當嫩滑而彈牙,而且十分入味,不錯,果然是鮑魚名店。鹵水豬仔腳:這豬仔腳出奇的嫩口,豬皮和豬肉都入口即化,鹵水味道點到即止,唔會太鹹或太重,帶一點鹵香,而且有豐厚的骨膠原,正!蜜汁叉燒:叉燒肥瘦得宜,雖沒有焦香的燶邊,而蜜汁亦是中規中舉。叉燒的質地比較挺身,滿有肉香。明爐燒鴨:這燒鴨已經細心的去了骨,啖啖肉。燒鴨表皮微微帶焦,鴨肉唔韌,但溫度只屬微溫,味道沒有失也沒有驚喜。高湯燉三寶:這高湯看似淡如水,但一嚐之下,發現湯汁極為鮮美!清湯呈琥珀色,透徹見底,沒有半點油膩,完全充滿了瑤柱和雞湯的鮮味,再加上清雅的大花茹香味,實在好喝!鮮百合翠綠帶子這帶子炒得香嫩爽口,唯味道比較淡口,可能是因應健康的潮流吧。西蘭花炒得爽脆嫩綠,幾有鑊氣。清蒸活海斑這海斑蒸的時間十分精準,魚肉剛剛離骨。海斑的大小剛好,魚肉嫩滑鮮美,加上鮮甜的蒸魚豉

頭盤有四款:冰鎮大連鮑甫、鹵水豬仔腳、蜜汁叉燒和明爐燒鴨

冰鎮大連鮑甫

鹵水豬仔腳

蜜汁叉燒

明爐燒鴨

高湯燉三寶

鮮百合翠綠帶子

清蒸活海斑

這海斑蒸的時間十分精準,魚肉剛剛離骨。海斑的大小剛好,魚肉嫩滑鮮美,加上鮮甜的蒸魚豉油及蔥花,實在簡單而味美。

馳名脆皮炸雞

炸雞真的不錯。雞皮炸得薄如紙,脆卜
卜的。皮下沒有多餘的脂肪,只有嫩滑juicy 的雞肉, 再沾上一些准鹽,脆嫩咸香,有水準!

鮑汁扒菜薳

這菜薳就是白灼菜芯,菜心沒有油光,感覺健康。鮑汁雖然味美,滿有鮑魚的鮮味,茨汁透薄輕身,但礙於菜薳比較老,不太嫩口,而且有渣,口感大打折扣。

招牌砂窩炒飯

炒飯炒得夠金黃乾身,飯粒粒粒分眀而帶嚼感。配料有彈牙的蝦仁、惹味肉末、旦絲和蔥花
,香口惹味又唔會過於油膩,好吃。

精美甜品-紅豆沙/芝麻糊
紅豆沙煲到軟綿起沙,紅豆大大粒,陳皮香味缓緩的透出來,加上甜度剛好,真想多吃一碗!芝麻糊富香濃的芝麻香,味道輕甜,由於質地比較稀身,比較像芝麻露,所以唔係我最喜歡的那一種。

這個套餐雖然沒有特別矜貴嘅食材,但同樣煮得美味精巧。加上服務細心又有禮貌,以及幽雅的環境同開揚的景緻,真是與親友慶祝的好地方。即使已經第三次到訪,仍然興趣不減,加上水準穩定,必定再訪。

2018-10-03
2018-09-01 2644 浏览
We Had dinner on a weeknight. View is excellent, but recommend to make a reservation for a table with a view. We Would likely not return. Shrimp dish was memorable, beef dish was above averageService was pleasant but not warm or accommodating
We Had dinner on a weeknight.

We Would likely not return.

2018-07-19 2835 浏览
呢間餐廳! 由阿一哥帶領水準無得投訴. (1) 先講服務由開始定枱已經妤親切跟進客人所須. (2) 食物品質不愧為香港星級食府.•當晚的晚餐發生一個小插曲我哋叫 Set Dinner 當餸菜來到我一位朋友是不食牛肉的,不知在選擇是誰聽錯或説錯. 我們知會服務員她第一時間更換. 另至深感名不虛傳.
2018-05-22 3107 浏览
適逢老爺生日,當然要揀間好餐廳,海景餐廳仲頂住米芝連一星光環,位於Isquare廣場,自駕去定坐地鐵都甘方便快捷。值得一讚店除了電話預訂外,還可透過whatsapp 聯絡,即使在店「落場時段」仍回覆我有關寄存生日蛋糕的問題。點了鮑魚套餐,畢竟阿一餐廳以鮑魚閒名的。這套餐中西合璧,中式有紅燒竹笙雞絲羹,不過不失。天白花菇扣鮑魚伴唐生菜,鮑魚腍滑入味。大富大貴炒飯實是海鮮炒飯,有好多蟹肉呢。西式有香芒龍蝦沙律,芒果不酸,龍蝦肉鮮甜。咖哩鵝肝焗蟹蓋,惹味非常。紅酒燴牛尾,味道不錯。尤其有趣的是蓮蓉西米焗布甸,甜膩豐滿的口感,叫人欲罷不能。

2018-01-19
2018-03-15 6336 浏览
阿一海景餐廳 ,一間多年榮獲香港嘅米芝蓮一星餐廳, 已經幫襯咗好幾次,而每一次都 keep 到水準, 今次返嚟試下佢嘅週日午市套餐。(七彩小鳳仙) 有皮蛋,一片雞,子薑,基本上是一口大小,味道啱啱好,甜甜地又帶點酸 ,好醒胃,是唔錯的開胃菜。(原隻鮑魚生菜崧) 原隻鮑魚味道唔錯,夾著生菜 一齊食,口感多一份清爽,幾好。 雖然唔係特別嘅鮑魚,但始終這是阿一出品的名物,水準有番咁上下。(筍尖鮮蝦餃) 蝦餃大大隻,餡料以蝦為主,口感爽彈,好鮮美。(鮮雞燉螺頭湯) 這燉湯感覺上水準一般而己,沒有螺頭的鮮甜味,味道比較淡口。(碧綠雙子星蒸豆腐) 這真係水準之作,嫩蝦仔配上滑豆腐,加埋帶子同上湯淆出嘅芡汁, 認真又鮮又滑溜,冇得頂!(紅酒炆牛尾配炸饅頭) 牛尾煮的時候恰到好處,肉質好嫩又不失咬感,味道濃郁,同炸饅頭配合得非常之好!☆ 牛尾同花菇鵝掌二選一☆(天白花菇扣鵝掌配生麵) 花菇配鵝掌是經典嘅食材配搭 。花茹雖然唔係最頂級嘅花菇,但都煮得非常爽口,入囇味,有吃過年菜的感覺。(蓮蓉西米布甸) 布甸熱辣辣, 口感軟滑,大大碗。蓮蓉西米配合得好好, 口感creamy, 甜度啱啱好,不會像坊間的甜膩

(七彩小鳳仙)

(原隻鮑魚生菜崧)
原隻鮑魚味道唔錯,夾著生菜 一齊食,口感多一份清爽,幾好。

(筍尖鮮蝦餃)
蝦餃大大隻,餡料以蝦為主,口感爽彈,好鮮美。

(鮮雞燉螺頭湯)
這燉湯感覺上水準一般而己,沒有螺頭的鮮甜味,味道比較淡口。

(碧綠雙子星蒸豆腐)

(紅酒炆牛尾配炸饅頭)

☆ 牛尾同花菇鵝掌二選一☆

(天白花菇扣鵝掌配生麵)

(蓮蓉西米布甸)
布甸熱辣辣, 口感軟滑,大大碗。蓮蓉西米配合得好好, 口感creamy, 甜度啱啱好,不會像坊間的甜膩,是十分中式的甜品

300蚊一位嘅午市套餐喺尖沙咀而言算係一般,唔算得上貴,是食丼飯的價錢。本以為食午市套餐會食得太多,menu上睇落好似好多item,但食落份量就剛剛好。種類多,而份量巧,始終係多年嚟嘅一星餐廳,水準真係有番咁上下,加上無敵嘅海景,同上佳嘅服務,真係一間值得再三幫襯嘅餐廳。 查返佢散點的menu,週日的點心價錢都係40至60之間,價格性能比都幾高, 值得推介。
2018-03-11
2018-01-24 3453 浏览
慕名而來,試左入門吉濱鮑。另加鮑片午市套餐。鮑魚及鮑片可能級數較低,味道叫盡左力,因汁好味。翅係非常正常的普通酒樓貨。小食及點心好味。馳名炒飯,期望太高,我反而覺麻麻,砂窩即埸炒,點解冇鑊氣既?因冇乜落油?
2018-01-16
纪念日