餐厅: 長洲角酪
资讯:

2021-09-19 35 浏览
草莓角酪 Strawberry Yoghurt $38 & 芒芒角酪 Mango Yoghurt $38Personally like the strawberry one more. So surprised with the black glutinous rice (紫米) in the drink!! It brings chewiness to the cup and adds to the texture!!! There is really much more than just the photogenic wall at Cheung Chau Corner. Best thirst-quenching beverage on the island!! 😋😍Rating⭐️: 9.5/10
Rating⭐️: 9.5/10
千里迢迢去長洲,當然要試這間超hit的乳酪店啦🤩1. 角酪卷($38)拿上手的一刻已經“哇”一聲,也太好看了吧!原來卷蛋是用蝶豆花製作,仔細看還有漸層,蛋糕體口感綿密,不算太濕潤,但入口也不會覺得乾,不太吃得出甜味。而甜味主要來自乳酪餡,內餡是由士多啤梨和原味搭配而成,屬於少甜,再加上沒有用一般卷蛋的忌廉餡,就更加低卡健康了!吃下去負罪感比較少🤣如果再來長洲一定會encore!評分🌕🌕🌕🌕🌕2. 桃桃角酪($36)飲品相比蛋糕似乎略為失色,小編點的正常甜度正常冰度,甜度適中,但不知是否天氣太炎熱的緣故,不是很凍,喝下去不夠解暑🙊桃味不是很明顯,感覺就是一杯普通的乳酪飲品。評分🌕🌕🌕🌕🌑
千里迢迢去長洲,當然要試這間超hit的乳酪店啦🤩

1. 角酪卷($38)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

2. 桃桃角酪($36)
評分🌕🌕🌕🌕🌑

• 角酪卷
2021-09-16 55 浏览
🥢 經典角酪 $28 🆙-經典角酪係原味乳酪配紫米,乳酪唔會太甜而且紫米超有咬口,搞到我地兩個人忍唔住幾分鐘就成杯飲哂🤪。不過雖然兩個人share一杯,但我地之後3個鐘一啖小食都食唔落😂😂,超飽肚。-
🥢 經典角酪 $28 🆙
2021-09-12 114 浏览
去過長洲咁多次終於試左呢間人氣既 #角酪 但係對我想像中有啲失望☹️,見到門口個Banner寫住可以飲既芝士蛋糕即刻🐶衝去買!另外就買左經典角酪,質感比我想像中(水)本身會以為係厚身既口感,而且價錢都比其他貴💲,要試飲既都建議飲經典角酪!-想試但係又吾想去到離島咁遠,可以去 #Moontone ,性價比高之餘,你想試既Moontone都有!
花雪角酪
2021-08-23 110 浏览
不知道由何時興起,來到長洲都要到角酪打卡,我也不例外,但真實是想為什麼角酪會有名氣,想知道是否名副其實。位置:在一處小巷內,不難找。環境:狹窄,有一面藍色的牆是必打卡熱點,只有四張桌可供堂食,基本人店內永遠充斥人龍,好難有位置可以坐下嘆飲。既然賺錢,為什麼不擴大店舖,讓客人有舒適的空間就坐!服務:職員友善,但非常忙碌!下午茶: 經典角酪$28我就以原味來試一試,杯底有紫糯米,未夠軟熟,乳酪味道濃郁,不是水的質感,是好喝的,值得一試。甘露角酪$42這是朋友點叫,亦是職員推介,顏色較多,打卡較漂亮!這杯加了三款水果,有芒果、西柚和碌柚,是楊枝甘露的變奏版,味道就比原味較清新和甜一些。但我覺得定價有點高。角酪卷$38這個蛋卷得到朋友的盛讚,我也覺得是好吃,蛋糕內的忌廉是比較實,不是流心的質感,可以吃到濃濃的乳酪味,而且顏色鮮艷,賣相一流。

位置:在一處小巷內,不難找。

環境:狹窄,
有一面藍色的牆是必打卡熱點,
只有四張桌可供堂食,

服務:職員友善,但非常忙碌!

下午茶:

經典角酪$28

甘露角酪$42

角酪卷$38
這個蛋卷得到朋友的盛讚,我也覺得是好吃,
2021-08-20
  • 甘露角酪
  • 角酪卷
2021-08-11 162 浏览
夏日炎炎,專門慕名入長洲來到長洲角酪打卡。這間長洲角酪都有很多不同的乳酪和飲料選擇,我和朋友一人選了一杯百香果角酪$36和一杯經典角酪$28。甜度方面:幾甜都冇你咁甜先講百香果角酪$36,百香果的味道很濃,配合乳酪酸酸的味道有一種酸甜的美味,而且里面都有不少的百香果,很有嚼口。之後的經典角酪$28,有很香濃的紫米味道,很好的中和了乳酪的酸味。當然,配合上超靚的長洲地鐵站這一個打卡位,乳酪的味道都有加成呢!
夏日炎炎,專門慕名入長洲來到長洲角酪打卡。
甜度方面:幾甜都冇你咁甜

2021-07-18
2021-08-08 127 浏览
今日天氣咁熱,我哋當然去飲返杯野涼吓冷氣先~呢間長洲角酪果塊牆,打卡真係一流📸️🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽我地叫咗經典角酪、百香果角酪經典角酪 Rice yogurt : 飲落喺有米味道,喺有少少偏酸帶有一絲絲嘅甜,而紫米嘅口感係煙煙韌韌,唔錯百香果角酪:飲到有百香果果肉,乳酪就係帶有百香果味嘅乳酪,正正常常啦🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽總結:個人認為唔需要專登為咗飲佢杯嘢而入長洲,順路去飲係Okay既。CP值🌟一般
今日天氣咁熱,我哋當然去飲返杯野涼吓冷氣先~

呢間長洲角酪果塊牆,打卡真係一流📸️

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

我地叫咗經典角酪、百香果角酪

經典角酪 Rice yogurt : 飲落喺有米味道
,喺有少少偏酸帶有一絲絲嘅甜,而紫米嘅口感係煙煙韌韌,唔錯

經典角酪($29)   百香果角酪($36)

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

CP值🌟一般

2021-07-25
2021-08-07 125 浏览
長洲角酪每次入嚟長洲,都必定會嚟呢間人氣飲品店,啱晒我呢啲,又想影相,又想食嘢,又有得打卡嘅人,間鋪以藍色為主調,更用咗「長洲港鐵站」紙皮石牆給客人打卡🤗不過今日都幾多人,都差唔多等咗30分鐘🥺莓莓角酪Strawberry Yogurt ~$38可能係全香港最好飲嘅乳酪,士多啤梨味濃郁,側邊有兩片士多啤梨🍓,不太甜,乳酪味好重,值得一試長洲角酪:🏠:長洲新興街78號地舖☎️:56824638
長洲角酪

莓莓角酪Strawberry Yogurt ~$38

長洲角酪:
🏠:長洲新興街78號地舖
☎️:56824638
  • 莓莓角酪
2021-08-03 144 浏览
長洲去過咁多次,完全唔知有依間飲品店,老規矩,冇人果間就去果間,其實。。。係比道blue blue牆吸引左!!除左有打卡位之外,有3張矮枱可以坐住堂食 + 1張高枱chill住食,懶人當然要坐啦,我地揀左張影到全牆嘅枱食物方面叫左莓莓角酪,佢係約8成雜莓沙冰 + 約2成飲嘅cream cheese + 粒粒莓乾 + 1粒士多啤梨 (%係自行估計,唔係真,方便讀者有個大概想法而已),味道好夾,重點係,佢張label上面都會有句野同你講,“幾甜都冇你咁甜”,真係本身唔甜都甜曬,心情大好食咩都好!冬雪角酪,約1成莓果醬 + 約9成飲嘅cream cheese,2個女仔都中意依杯多d,重奶蓋味,但係飲完食唔到其他小食,想掃街的話,強力建議share一杯就好啦角酪卷,cream cheese嘅卷蛋,有d似日本卷蛋,非常濃郁,中意芝士,厚身yogurt嘅朋友真係要試試佢
2021-03-07
$70 (其他)
2021-07-30 135 浏览
今次終於試到久仰大名嘅長洲角酪啦!我叫咗《莓莓角酪》($38),呢度嘅乳酪嘅質地啱啱好,唔會太稀唔會太稠,攪勻飲之後有淡淡嘅士多啤梨味,唔會好甜 (甜度無得轉,店員姐姐說本身已經係set好咗微糖),我覺得啱啱好!另外仲有兩片仔士多啤梨,令杯飲品更加打卡able (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 店員態度好好,好nice,亦會溫馨提示你攪勻先飲~而舖面都好整潔,空間啱啱好夠比你企喺冷氣位置等攞飲品😆👍🏻👍🏻 ⚠️不過注意,呢度太多人,無乜位坐呀!
草莓角酪
草莓角酪
2021-07-23 102 浏览
呢間打卡店,又真係好吸引,裝修好靚,又好有香港特色,不過人太多,要有得坐都唔係咁容易。坐到都坐得唔耐,因為啲人係到等位,真係唔會好意思坐!得叫左2杯野飲同一件cake,野飲好靚,賣相好吸引,味道都唔錯,有乳酪飲品既味道,有啲紫米咬下,我都幾滿意。蛋糕方面,叫咩名都唔記得,只係記得好甜,完全講唔出自己食緊乜,真係食唔到咩名。睇得唔食得既蛋糕,拎黎打下卡係唔錯既。價錢方面,都係一般打卡店既價錢,食過就算,唔會好想再去多次既地方!

#double👧🏽👧🏻吃在長洲【人氣乳酪飲品🥤|長洲必到打卡店💛】..#🥭👧🏻之前喺位於太子嘅#Moontone 試過角酪嘅卷蛋同乳酪🥤今次難得入到長洲 當然要到訪呢間人氣打卡店啦👅🔸甘露角酪🥭<半甜>($42)用上芒果 鮮柚同紅柚肉 感覺就係飲緊楊枝甘露 加左塊紅葉裝飾 好靚🌿芒果香甜🤤柚子肉帶微苦澀 🔸小英角酪🍍($42)採用台灣金鑽鳳梨🍍入口順滑 質感較厚身 果味濃郁🤤---------🍴食物:4.5/5🏝環境:4.5/5🛋服務:3/5💲價錢:3.5/5💥翻兜指數:4/5✨CP值:4/5-🍴餐廳:長洲角酪📍地址:長洲新興街78號地舖-🔎相關餐廳👉🏼#double_長洲角酪🔎食物選擇👉🏼#double_飲品🔎菜式選擇👉🏼#double_港式🔎口味選擇👉🏼#double_甜
#double👧🏽👧🏻吃在長洲

【人氣乳酪飲品🥤|長洲必到打卡店💛】
#🥭👧🏻

🔸甘露角酪🥭<半甜>($42)

🔸小英角酪🍍($42)
採用台灣金鑽鳳梨🍍入口順滑 質感較厚身 果味濃郁🤤
🔎食物選擇👉🏼#double_飲品
🔎菜式選擇👉🏼#double_港式
🔎口味選擇👉🏼#double_甜
2021-07-22 71 浏览
我地3個人叫左3杯吾同的。3杯都好飲。 我果杯係最出名既草莓乳酪。yogurt 味好重。係我杯茶。😋😋😋不過杯野飲再凍d 會好d. 天氣太熱啦🙈😩總括黎講。 打卡一定冇得衰!!!
我地3個人叫左3杯吾同的。
3杯都好飲。
我果杯係最出名既草莓乳酪。
yogurt 味好重。係我杯茶。😋😋😋
不過杯野飲再凍d 會好d. 天氣太熱啦🙈😩
總括黎講。 打卡一定冇得衰!!!

2021-07-21 51 浏览
週末入長州一日美食遊,發掘下有咩新小店見到新開呢間人氣十足的乳酪飲品店,於是試試~桃桃角酪平時都鍾意飲開酸奶,呢個桃味十足的乳酪好啱我口味,桃味唔會死甜化學味,係新鮮桃肉的桃香味甘露角酪呢杯就似楊枝甘露加乳酪的搭配,不過西柚味較濃,會帶點苦澀,但芒果肉好甜,鍾意既話都味道搭配都協調
週末入長州一日美食遊,發掘下有咩新小店
見到新開呢間人氣十足的乳酪飲品店,於是試試~

桃桃角酪

甘露角酪
2021-07-19 135 浏览
呢排天氣實在太熱🥵尤其喺長州呢啲無咩遮蔭嘅地方,行幾步路都大汗踏細汗,最啱飲返杯手搖😋長州其中一個打卡點就係呢間手搖店,而小編都係第一次飲,飲完覺得幾特別,會想試吓唔同口味😝==============================🥤長洲角酪 📍長洲新興街78號地舖 ⏰星期一至六 12:30 - 22:00;星期日 11:00 - 20:00==============================1️⃣【經典角酪Rice yogurt】$28第一次飲乳酪飲品,就試吓啲經典野啦🤣第一啖飲落係酸,之後啲甜味湧上來,好特別底下用咗紫米,好少見手搖店用紫米,感覺好似幾健康😂食落煙煙韌韌,好有口感🤤紫米同乳酪加埋一齊味道竟然無違和感😲紫米本身無咩味,中和咗乳酪嘅酸甜味😚整體來講唔錯,幾有驚喜😍(🔥 怒飲指數:8.5/10)==============================🔥評分:環境:9/10 味道:8.5/10性價比:7/10總分:8.2/10==============================💛尖沙咀分店 #hangry九龍📍尖沙咀廣東道80號Cantonyama1樓1
🥤長洲角酪
📍長洲新興街78號地舖
1️⃣【經典角酪Rice yogurt】$28
第一次飲乳酪飲品,就試吓啲經典野啦🤣
第一啖飲落係酸,之後啲甜味湧上來,好特別
整體來講唔錯,幾有驚喜😍
(🔥 怒飲指數:8.5/10)
🔥評分:
環境:9/10
味道:8.5/10
性價比:7/10
總分:8.2/10
💛尖沙咀分店 #hangry九龍
📍尖沙咀廣東道80號Cantonyama1樓120-121號舖