因為落好大雨所以㨂間近又未飲過嘅試下,作為堂食套餐加錢咁飲佢嘅珍奶可以接受,比正價質素就完全唔掂,好水,即無茶味亦無奶味。雖然我諗好少人會特登黎呢間飲野嘅,食物無食過,不評論。

雖然我諗好少人會特登黎呢間飲野嘅,食物無食過,不評論。
外卖自取
2022-04-07 397 浏览
-見到下午茶好抵 只係$38蚊,一於試吓食先叫左個小碗滷肉飯+鹽酥雞+木魚炸豆腐+香腸+包埋一杯熱飲,埋單$38蚊😍如果唔想食飯 都可以試下食擔擔面架😚仲有8款小食可以揀架,有脆薯、涼拌小黃瓜、滷味爽耳、麻辣牛肚絲、滷水蛋半舊滷肉飯雖然話小碗,但女仔嚟講都飽🤣男仔可能差少少🤏🏻有幾舊滷肉 分量唔算多但撈埋啲飯一齊食,真心正呀😜小食都唔錯~ 每款都可以試少少🤣另外 服務態度都唔錯💕下次可以再試下

-見到下午茶好抵 只係$38蚊,一於試吓食先

如果唔想食飯 都可以試下食擔擔面架😚

滷肉飯雖然話小碗,但女仔嚟講都飽🤣
男仔可能差少少🤏🏻有幾舊滷肉 分量唔算多
但撈埋啲飯一齊食,真心正呀😜
小食都唔錯~ 每款都可以試少少🤣

另外 服務態度都唔錯💕下次可以再試下
2022-04-02 295 浏览
黎到中環食午餐,周圍去睇下有乜野好食,黎到中環半山行人天橋附近嘅樓上店,剛剛有位唔駛等👍午餐餐牌已經係張order 紙度,揀好就要出去收錢枱俾錢先午市套餐有13款,包飲品,可以追加台灣小食,另外特飲、冷泡茶要加$10-$15,珍珠奶茶加$6,凍珍珠奶茶加$10鮮蕃茄牛筋腩麵 $68蕃茄湯底濃香,有蒜蓉香味,牛筋腩都好平均份量,而且煙韌度都唔錯,如果再淋身啲就更加好熱珍珠奶茶 加$6珍珠奶茶裏面都好多珍珠,但係就唔係咁大粒喺中環嚟講都係一個好選擇

午餐餐牌已經係張order 紙度,揀好就要出去收錢枱俾錢先

鮮蕃茄牛筋腩麵 $68

熱珍珠奶茶 加$6
珍珠奶茶裏面都好多珍珠,但係就唔係咁大粒

喺中環嚟講都係一個好選擇

2022-02-21 380 浏览
喺中環返工其中一個要面對最大嘅困難就係荷包肝硬化~喺附近食飯閑閑哋都要$80-100起跳,但係公司困左咁耐又唔係好想留喺公司食埋飯,於是發掘一啲平價小店就成為左返工嘅動力之一。依間餐廳繁忙時段永遠都係人滿為患,無論外賣定堂食都要大排長龍,不過好處就係可以預先喺app到攞定飛,當然就要靠經驗話俾自己知要早幾多攞飛先可以啱啱好入去食啦~呢個紅燒牛肉麵係每次嚟到必嗌嘅嘢食,佢嘅湯底濃郁、帶少少香辣、但係又不失牛肉麵應有嘅些微甜味,加上麵質彈牙,牛肉份量足夠,性價比非常高!
2022-01-26 350 浏览
想食台灣嘢,lunch time 決定就去呢間抵食餐廳食啦!🍴😆🍴由於lunch time,人比較多,啲staff都應接不暇,安排入座之後,要自己去cashier 落單,之後啲嘢食都好快就上黎啦。今次我揀咗:-紅燒牛腩配地瓜飯 $68我一見有地瓜🍠🍠,係我鍾意食嘅,加上呢個咁特別就揀咗地瓜飯試試佢啦🤩🤩一上枱,個樣唔差喎,兜牛腩同兜飯都幾大碗,仲有3款細細兜嘅配菜。啲牛腩唔係得幾舊,係真係幾多㗎,味道唔咸、算淋、易咬開。碗地瓜飯,俾我想像中多好多地瓜,啖啖都有,加上佢啲地瓜微甜同口感唔硬,配埋啲白飯都唔會好突兀。係好食嘅!😋😋

今次我揀咗:
-紅燒牛腩配地瓜飯 $68

This place serves high quality beef noodle soup at reasonable prices (many good ones out there are getting close to $100 per bowl) which explains why this is one of my favorites in town. You order and pay at the counter and food will be delivered to your table.The broth from both the braised beef noodle soup and the fresh tomato beef noodle soup were strong in flavor and the noodle were cooked just right (rice vermicelli is also available as an option) which beat so many so called authentic Tai

The broth from both the braised beef noodle soup and the fresh tomato beef noodle soup were strong in flavor and the noodle were cooked just right (rice vermicelli is also available as an option) which beat so many so called authentic Taiwanese beef noodle out there.

braised beef noodle soup
fresh tomato beef noodle soup
用餐时段
braised beef noodle soup
fresh tomato beef noodle soup
  • beef noodle soup
  • tomato beef noodle soup
2021-12-08 357 浏览
有時如果想食快餐, 又唔想虧待自己,我就推介大家黎食鐵牛😋🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲總舖師私房牛肉麵 ($82) + $3轉新竹米粉湯底濃郁, 配料又十足😋 💯必叫呀!!轉新竹米粉嘅話, 仲會冇咁肥添😝😝🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲鹽酥雞肉燥湯麵 ($65) +$3 轉刀削麵原本佢個湯係清湯, 好清甜😋如果想刺激啲, 可以加辣椒醬,好味10倍👍🏻👍🏻👍🏻刀削麵係硬身嘅, 超彈牙超好味😋加$3 完全抵呀😁😁
有時如果想食快餐, 又唔想虧待自己,
我就推介大家黎食鐵牛😋
🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲
總舖師私房牛肉麵 ($82) + $3轉新竹米粉

湯底濃郁, 配料又十足😋 💯必叫呀!!
轉新竹米粉嘅話, 仲會冇咁肥添😝😝
總鋪師私房牛肉麵

🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲

鹽酥雞肉燥湯麵 ($65) +$3 轉刀削麵

原本佢個湯係清湯, 好清甜😋
如果想刺激啲, 可以加辣椒醬,
好味10倍👍🏻👍🏻👍🏻
刀削麵係硬身嘅, 超彈牙超好味😋
加$3 完全抵呀😁😁
鹽酥雞肉燥湯麵
總鋪師私房牛肉麵
鹽酥雞肉燥湯麵
2021-09-23 579 浏览
下午茶☕️人流唔好先入座再到收銀枱點餐再入座款式種類可以自選配搭下午茶份量剛好如果男仔食可能就未必夠下午茶會有一款主食,三款小食,主食我選擇左魯肉飯小食就簡左台灣腸,麻辣牛肚,鹽酥雞價錢:38另外餐飲包熱飲,可以加$3配凍 / 加$15配特飲我簡左珍奶所以飽足感滿滿下午茶性價比高可惜一點就係小食係預先準備,所以熱到不足/放涼左如果對食物溫到有要求就覺得有d可惜麻辣牛肚辣到如微辣所以食開小辣既覺得香但唔會好辣
下午茶☕️
人流唔好
先入座再到收銀枱點餐再入座

款式種類可以自選配搭
下午茶份量剛好
如果男仔食可能就未必夠

下午茶
會有一款主食,三款小食,
主食我選擇左
魯肉飯
小食就簡左
台灣腸,麻辣牛肚,鹽酥雞
價錢:38

魯肉飯
2021-09-11
  • 炸豆腐
2021-08-14 498 浏览
突然好好好好想食台灣鹽酥雞, 行嚟行去, 就去鐵牛試下先!😋Menu 選擇都幾多, 飯 set, 粉麵, 小食, 好多款既台式飲品, 珍珠奶茶🧋, 梳打, 冷泡茶等等.. ..小食既鹽酥雞份量唔算多, 但個炸粉漿唔厚, 雞肉又嫩又大舊, 鹽鹽脆脆咁, 都好食!!😋另外叫左碗牛筋腩湯麵 (加錢轉左蕃茄湯底) 但份量真係少左啲😖 以前係非常大碗😖 🍅蕃茄湯底好濃郁, 牛筋腩好重牛味, 個牛筋就得一件, 牛腩就3件!😋 但都係覺得份量真係好少!🤣

2021-08-13
2021-08-02 499 浏览
(Deliveroo 🏍)台灣嘢就係嗌一大堆小食share鹽酥雞拼夜市小香腸 $47依兩樣都係我fav台灣腸真係好好食🥺脆皮 又香口木魚炸豆腐 $37Surprisingly good wor 個醬好惹味炸過嘅豆腐 配埋木魚又幾夾小街滷大腸拼豬爽耳 $51我覺得一般般🤔唔係好夠味小街綜合滷味拼盤 $53又係大腸同豬耳為主😂覺得嗌返個雙拼就ok, 蛋同豆腐比另外嗰兩樣更加唔好食小碗滷肉飯 $37除咗滷肉 有好多菜脯用嚟撈飯食 真係無得頂紅燒牛筋腩米粉 $73份量幾足~湯底正常發揮啦
(Deliveroo 🏍)

台灣嘢就係嗌一大堆小食share

2021-07-06
外卖送餐
用餐时段
2021-07-27 419 浏览
牛肉麵湯底唔錯,有水準,外賣🥡黎到麵同湯分開上安排很好,湯底濃厚夠正宗,麵條彈牙夠爽口,牛肉有牛味唔會硬,唔係堂食算不錯了小食揀左地瓜條甜得黎又加左椒鹽,又甜又鹹好惹味,花枝丸同鹽酥雞炸得香脆,有夜市味道。
外卖送餐
2021-07-18 374 浏览
下午茶 $38麻辣擔擔麵+鹽酥雞+台灣香腸+甘梅脆薯+大甲粒粒芋頭奶茶(+$15)擔擔麵麵身偏硬身,我超愛呢種口感😍麵條十分掛汁,淡淡食到麻辣味🌶估吾到香腸係比曬成條,係台灣腸的味道,有甜甜蜜糖味🍯其他小食普通😆 芋頭奶茶簡左微甜,甜度岩岩好,又有粒粒芋頭仔👍🏻 7.2/10下午茶 $38麻醬乾麵+滷味爽耳+木魚炸豆腐+椒麻牛肚絲+台灣奶茶麻醬乾麵偏甜,食落似日式芝麻醬味道,同樣都幾好味😋木魚炸豆腐配少少辣蕃茄汁,好好味,牛肚絲夠辣夠香,其他質素普通,整體抵食高汁 7.0/10

下午茶 $38

下午茶 $38
麻醬乾麵+滷味爽耳+木魚炸豆腐+椒麻牛肚絲+台灣奶茶

2021-07-09 418 浏览
尋日去中環搵個朋友,同佢係「鐵牛台灣牛肉麵」食左個Lunch,又唔算太貴又幾好味😋,呢間鐵牛都有幾間分店架!E餐紅燒牛腩配黃金地瓜飯$65呢個set 係中環黎講都算好有誠意😂有飯有餸有配菜,配一樽水蜜桃🍑烏龍茶嘅嘢飲,價錢又唔算太貴😁牛腩好入味好冧👍K餐逢甲鹽酥雞肉燥湯麵$62鹽酥雞夠脆夠熱😋好怕食到唔夠熱嘅鹽酥雞😂好彩呢個係ok架😁個湯麵嘅都唔錯,個麵夠哂煙韌,加埋啲肉燥做點綴,加唔少分👍再配一杯桂圓紅棗茶,夠哂滋潤😝

E餐紅燒牛腩配黃金地瓜飯$65

K餐逢甲鹽酥雞肉燥湯麵$62

若果想在香港吃台灣牛肉麵,不知大家會想起哪間店?吃過 鐵牛台灣牛肉麵 覺得還不錯的。沒想到原來中環有分店,之前吃過尖沙咀店不過味道來說其實更港式一點吧✦ 牛頭沙茶貢丸新竹米粉 ($59) - 米粉很幼身,口感頗有咬勁還帶點米香。而且還完全吸收了沙茶獨特的鹹香味道,還有顆粒感~整體十分惹味。不過貢丸就一般囉✦ 鮮番茄鹽酥雞麵 ($66) -朋友說番茄湯底幾濃郁的,但那鹽酥雞的份量看起來有點少的一碟呢✦ 招牌紅燒牛肉麵 ($63) -這個之前有吃過,都是湯底很濃郁的。✦ 香滷滑牛筋 ($49) - 滷得很入味,口感亦很軟稔。✦ 百香果QQ冰茶、荔枝冰紅茶 & 珍珠奶茶 -凡惠顧麵類點台式特飲的話只需 +$18 飲品甜度不算很高,這點頗不錯。
若果想在香港吃台灣牛肉麵,不知大家會想起哪間店?
吃過 鐵牛台灣牛肉麵 覺得還不錯的。
沒想到原來中環有分店,之前吃過尖沙咀店
不過味道來說其實更港式一點吧
牛頭沙茶貢丸新竹米粉 ($59)
米粉很幼身,口感頗有咬勁還帶點米香。
而且還完全吸收了沙茶獨特的鹹香味道,
還有顆粒感~整體十分惹味。不過貢丸就一般囉
牛頭沙茶貢丸新竹米粉
鮮番茄鹽酥雞麵 ($66) -
朋友說番茄湯底幾濃郁的,
但那鹽酥雞的份量看起來有點少的一碟呢
鮮番茄鹽酥雞麵
招牌紅燒牛肉麵 ($63) -
這個之前有吃過,都是湯底很濃郁的。
招牌紅燒牛肉麵
香滷滑牛筋 ($49)
滷得很入味,口感亦很軟稔。
香滷滑牛筋
百香果QQ冰茶、荔枝冰紅茶 & 珍珠奶茶 -
凡惠顧麵類點台式特飲的話只需 +$18
飲品甜度不算很高,這點頗不錯。
百香果QQ冰茶、荔枝冰紅茶 & 珍珠奶茶
2021-06-30
香滷滑牛筋
2021-06-28 414 浏览
黑雨關係 本身想試點魚(未開) 再去瘋狂小面(未開) 最後就揀咗呢間 lunch set 都多選擇 揀咗個擔擔麵 總鋪私房牛肉麵(麻辣)擔擔面食到一半 我已經飽 豬完骨夠冧入味 但我都係鍾情上海鋪嘅擔擔面 這個面較粗身 醬汁唔夠花生味 但份量很足夠 試埋個牛肉麵 佢比較出色 金錢𦟌炆得好冧 辣度適中 食到咁上下 都係後悔冇轉做米粉🥺我落order嘅時候係少甜少冰 嚟到係封口式杯裝上 心諗 嘩咁出色 杯飲品係雪凍 而非落冰😆 原來唔係 飲咗一半先發現有冰 飲品正常中規中矩啦

2021-06-28