鍋牛點心火鍋館

鍋牛點心火鍋館 (已結業)

鍋牛點心火鍋館 (已結業)
or#Tm66077163
性加比之鬼
or#Tm66077163
2019-11-20
关注
今日幾位好友一起到呢間鍋牛打火鍋,服務一如既往的好,上菜速度甚快,我們嗌了一個鴛鴦湯底,湯的味道十分之濃郁。因為是任食嘅關係,我們點左好多東西,一開頭唔理甘多!點了好幾碟午肉(我和我的朋友門都係食肉獸) 頭碟上陣的係特選牛肉+高級肥牛,特選牛肉顏色白裡透紅,吃落去甚有𡁻頭,同時食得出十分強烈的牛肉味(比我在牛X吃的$358和牛好吃的多)在吃塊高級肥牛,拌和沙嗲湯底一口咬嚼,我心入面不感諗:我成五十歲人未食過甘好味的肥牛,同我在佳X買的垃圾完全唔一样!油脂分佈甚均,同時都吃得出師傅的刀工!除了牛肉,我也推薦各位試試這間店的牛爽肉!顧名思義,即是爽的牛肉,拌和清湯+特製火鍋鼓油一起咬嚼,油脂嘅香除即係你口腔入面暴開,呢塊清盈✅透嘅牛令我諗起了家鄉的清牛肉火鍋(我是潮汕人)  因為是任食,我地都叫了很多注名的食材,有牛餐肉,猪肺,肉丸等等,全都是上等食材!尤其是午餐肉,很像我早前到漢城吃的(明洞賣雪糕对面個間部長鍋),總体來說,冇得彈!我們共坐了3個半鈡頭,侍應佢地仍然對我們態度十分良好,雖然超鈡,等冇一句怨言!好難得同身边三5⃣知己一齊同枱食飯,不亦樂乎,我推介各位可以係度边食美食,边聚舊!查看更多
牛肉
MediatFindrel
款式極多的火鍋放題
MediatFindrel
2019-11-05
关注
一提起任食打邊爐,大家都會諗質素麻麻地,配料選擇唔算多,總之就係連埋加一就係$200內,啤酒又任飲啦。不過呢間野真係令我喜出望外,配料除咗正常都有嘅嗰堆之外,佢竟然有豬肺、肉眼筋、豬腰、牛胸線等等,喺任食打邊爐黎講真係算刁鑽火鍋配料啦。呢幾樣我都有試,先講豬肺,真心比較韌,咬唔到;肉眼筋好食,好有肉味;豬腰都算爽;牛胸線好香牛味,香港好少地方食到,雖然係脂肪,不過真係值得一試。另外絕對值得一讚嘅就係d侍應嘅服務,真係好耐無試過有咁貼心嘅服務。查看更多
金粉餅689
好抵
金粉餅689
2019-08-17
关注
$156位呢個價錢有咁多款野食,仲有大支裝青島任飲真係性價比超高!火煱料首推封門柳,唔肥重牛香。最好係咩吖,係任叫吖,仲有牛胸爽,第度比較少有,另外仲有牛膀牛腸牛肺牛柏葉(白), 豬內臟就有豬潤豬腰豬肚豬肺,質素都叫ok, 又係任叫嗰下好。仲有一様值得推介嘅就係魚鰾,平時都比較少係打邊爐見度。另外自家制墨魚滑都唔錯。查看更多
Tank lee
好食又多料
Tank lee
2019-06-09
关注
我好少贊食店,但係呢間店真係ok,材料豐富又新鮮。真心推薦,大角咀火鍋食店有名,的確名不虛傳。入面除左牛羊任食,仲有生蠔,煮熟左仲大大隻,真心正我會再光顧!正正正查看更多
Frances Pang
平靚正
Frances Pang
2019-05-23
3K 浏览
关注
這陣子都懶於打食評,但這間真的很想與各食友分享。老友吹雞試新嘢,當然要出席囉!訂了晚上七點檯,可能因為是閒日,未有滿座。坐低看到可選擇的食物紙。哇~封門柳、牛腸、牛肚、牛膀、牛肺、牛脷、牛爽肉、牛栢葉、牛滑都有,另有釀油炸鬼(一條大約剪開四嚿左右)、牛肉餃、日芥湯包及多款丸類.....因選擇不少,未能全部打上。必食牛類,另記得試吓響鈴(真的很鬆脆),整體食物也不錯,而且除了罐裝飲品(飲品選擇不算多),仲有青島啤酒任飲,平日價錢每位148元+8醬油費=每位$156,五至日假期每位加$10,沒加一,以這個價錢,任食兩個半小時真的算得上平靚正!當然這兒不是一面倒的好,這兒也有漏單情況,但情況不嚴重,可以接受。 因食評上傳的照片數量有限,有些照片會另傳上來。查看更多
封門柳
響鈴
Gegecoolu
抵食火鍋
Gegecoolu
2019-05-07
关注
網上介紹呢間任食火鍋,148不收加一,膽粗粗黎試下係咪真係咁抵食。環境係一般茶餐廳格局,只要唔好對佢有五星級飯店的要求其實還可接受。六點鐘開始,order 食物方式係類似放題形式,係點菜紙上寫下數量。食物款式大路,質素亦不錯,種類以148的價錢黎講都幾多。一開始order左出名的封門柳和肥牛,但等左半個鐘都仲未有,一問店員,原來仍未刨好,有就會即上。食物份量都頗多,食左第一輪的份量已經八成飽,後來發現漏單情況都頗嚴重,不過因為已經飽飽地決定投降唔追,留返下次再試。飲品任飲的,包括青島啤酒,可惜我唔飲,如果男士黎一定啱晒。埋單148+8 蚊醬料錢,仍然係好抵食!查看更多
封門柳
MC1417
性價比高
MC1417
2019-03-24
关注
上網見到人介紹平靚正,就約埋朋友去試下,入去安排坐最尾卡位,好多蚊仔,即刻轉位,轉左兩次,店員都無炸型,算唔錯!湯底多款簡,麻辣,醉雞,豬肚,雞煲呢啲特別啲既款都有,啲料雖然唔叫多,但勝在唔少魚卜,靚牛,牛滑,鮮丸類,雲吞內有大粒蝦,豬什等等!野飲除左青島啤酒,就係汽水任飲!$148,兩個半鐘,抵到呢!九龍區黎講都算係咁!今時今日除左呢間真係唔知去邊度搵到平靚正既邊爐,距離奧運站又近,埃華街基本上係食街,都算方便!一定有回頭既選擇!希望改善下啲蚊仔就更加理想!查看更多
Tialolol
超抵食
Tialolol
2019-02-19
关注
物超所值之前見有廣島豪,封門牛就過黎試,雖然地點唔係好就腳,但食物水平絕對物超所值。湯底選擇好多,我揀咗雙拼。沙嗲同清湯,沙嗲味都濃。打咗一陣,兩個湯底就會容合咗😂。我地7點半到去食,都半滿座,但上菜好快,第一次湯未滾,落單嘅野就到齊,已且份量唔少。封門牛真係好好食,很重牛味🤤 丸都正常,唔係佳寶質素。 蠔都鮮甜,只係未解凍。仲有好特別嘅油炸鬼食,就咁食已經好好食,好熱夠趣。查看更多
drlecter
148蚊全包任食邊爐
drlecter
2019-01-26
关注
天氣凍凍地唔打邊爐都唔知有咩好做都好耐冇食過任食邊爐,因為出面好多都質素參差但哩間$148全包任食又ok 喎湯未滾時叫左碟油炸鬼,入面有啲粟米粒,口感唔錯,唔算油膩野食方面牛肉有驚喜,比出面任食既新鮮同重牛味仲有好香既醉雞,一落完個煲即刻淥咩都惹味哂!野飲方面除左一般汽水(有白色可樂yeah), 青島都係任飲醬料有炸蒜都值得一讚~~而家好多邊爐都冇炸蒜架喇多朋友黎叫多啲野食真係一流,不過記得book 位查看更多
Tze Kwan
真係好不知所謂嘅一間火煱店,
Tze Kwan
2019-01-26
关注
真係一間好不知所謂嘅火鍋店,完全冇服務態度極差!而且又無禮貌真係差到一個點!由其係夜晚負責做收銀果位阿叔,好似真係唔優做咁!佢個心態好似多你一客唔多,小你一個客唔小咁!好似就收工就大晒咁系度趕客走!而且仲有啲欺騙成份!就好似如果你地間嘢就收工,d職員係咪有責話比客人知,咁如果我地知你仲有一個鐘頭唔夠就收工,咁我地就唔會選擇去哩間食嘢!但我哋一入去坐低,佢哋根本無講過,仲照繼續落單!佢哋呢間野寫明話食三個鐘,又無寫收工時間!咁我哋唔知入到去,你係咪有責任同我地講聲,咁如果我地知道可能只可以食得一個鐘頭,咁我哋一定唔會入去囉!仲要態度極差!入到去好似客咁!講埋啲說話勁難聽!其實有冇得食都係其次好小事,但係你做飲食行業用咁嘅態度係好有問題!好似好巴閉咁!真係以後請都唔會去吖!查看更多
检举
收得舖,即係時間都唔會太早啦,自己多少都有責任,起碼我本人出去食宵夜,會問清楚人哋收幾點,無謂掃自己興
2019-04-13
下次宵夜時段去食,問清楚人收幾點先啦~
2019-05-22
Y.Y.Yap
一分錢一分貨,性價比ok
Y.Y.Yap
2018-12-25
关注
主打任食火鍋既鍋牛,聖誕節依然人頭湧湧$148 一位全包,湯底有好多選擇,揀醉雞窩都唔駛加錢,不過雞就係方型既雪藏雞件,有少少失望。主打牛肉既佢,牛肉有肥牛同埋封門柳可以揀,另外仲有牛滑,比一般火鍋任食多左啲選擇。不過封門柳叫左三碟既質素都好參差,而肥牛更加不值一題。如果餐廳真係要以牛做主打,似乎未夠班。環境方面,一路食一路都有啲蚊飛黎飛去,衛生情況一般。而且,餐廳只有兩三個樓面,似乎唔夠,當要執檯時,就會無人落單。總括而言,一分錢一分貨,$148 的確唔應該有太大期望,適合希望平平地打邊爐人仕。查看更多
Foodcaptain.hk
$128任食2.5小時,封門柳牛肉隨便食🍲
Foodcaptain.hk
2018-10-16
关注
$128任食2.5小時,封門柳牛肉隨便食🍲-今次推薦喱間任食邊爐開左唔算好耐,但試過真心驚喜,先講價錢,8:30前入座$148,8:30後入座$128,仲要唔收加一🤟🏻!冇額外收費!你話抵唔抵先😂。但價錢平又點先?質素好hea既不如食吉邊啦,係唔係?驚喜位係食物選擇夠曬多,野食都有超過一百款🤤,仲要唔會係得啲超hea既野。除左大路一定有既丸、菜、麵,仲有唔少特別野,例如係魚咀🐟、魚卜、廣島蠔、豬潤🐷、豬肺、豬筒骨,仲連芝士麵都有得叫😂,真係花多眼亂啊喂。而最正既位☝🏻,係一般任食邊爐都係比肥膏多過肉、薄又薄過紙既肥牛比大家食,佢地除左肥牛,居然有得任食封門柳牛肉,碟碟都好新鮮,食多兩三碟都回曬本啊傻的嗎🤪。-當然唔好抱住比百幾蚊就食到幾千蚊既邊爐質素,但真心性價比好高的🤪。-最後,地點算方便,旺角行過去大約十分鐘啦,大食怪岩曬啦,多野食又抵食🤟🏻,快啲date下朋友仔去食啦🤗。查看更多
+ 4
MichaelChu4935
又平又多款式的任食火鍋店
MichaelChu4935
2018-10-16
关注
大角咀出名多野食,今晚就去了埃華街的鍋牛點心打邊爐。餐廳以平價任飲任食為主,$148全包就可以有超過八十款的火鍋配料,還有青島及汽水任飲,性價比高。湯底亦有九款選擇,全部都十分足料,番茄豬骨拼麻辣鍋,有三四件大豬筒骨,湯底鮮甜。食物方面墨魚滑是首選,新鮮爽彈。牛肉方面有封門柳及肥牛,前者肉質較瘦但肉味濃,後者較肥膩但較腍。海鮮方面有廣島蠔、脆腩、魚卜及魚雲等,魚肉新鮮爽甜,蠔肉碌完都幾大隻。餃子款式有四款,韮菜、雲呑、牛肉及魚皮餃,其中雲吞蝦肉新鮮爽彈,牛肉餃比較有特色。百幾蚊的價錢有此質素確實抵食,而且店員有禮,主動換碟,收碟又快,值得一讚。查看更多
fishfish85
平絕全港 大角咀$148全包高質火鍋
fishfish85
2018-10-15
3K 浏览
关注
幾個朋友約了去大角咀打邊爐,這間火鍋店應該是新開不久,但七點多都全場爆滿。任飲任食全包無加一都是$148,估計大部份人都是被價錢吸引,食物款式十分多,連廣島蠔、竹笙這些少見的材料都有任食。我們先點了一個鴛鴦鍋,番茄豬骨及麻辣湯底,豬骨湯底有濃郁番茄香味,麻辣湯辣味十足。任飲包括支裝青島及汽水。牛肉有封門柳及肥牛,前者肉味較濃郁,肉質較有咬口及瘦;後者比較肥且肉味不及封門柳,但尚算不錯。墨魚滑絕對有驚喜,爽口彈牙。廣島蠔味道不俗,爽口鮮甜。什餃有韮菜、雲呑、牛肉及魚皮餃,雲呑裏面有爽口蝦肉,韮菜都很香,餃子都十分足料。還有脆骨腩及魚卜等等,新鮮有魚肉鮮甜味,煲完魚後湯底十分鮮甜的魚湯味。整體食物質素中上,未食之前以為百幾蚊都比較一般,但食過之後一定會介紹朋友幫襯,因為餐廳無將價就貨,希望能繼續維持。另外原來早上6:30已經有早茶飲,全部香港製造,每日新鮮即製點心,價錢都幾抵食,下次可以帶屋企弓人試下。查看更多
timcwong100
抵食早茶
timcwong100
2018-10-15
关注
weekend早上9點幾係大角咀搵野食。膽粗粗試下呢間晚市極紅既火鍋點心店啲點心。點心味道中規中矩。$28兩樣價錢幾抵食。仲要係即點即蒸。推薦鳳爪,幾肥美。雞扎大件足料。鵪鶉蛋燒賣都唔錯。松子香芋餃點嗰陣看錯以為係芋角。蒸芋頭餃唔係我杯茶。麻麻地。菜乾豬骨粥味精有點多,豬骨肥左啲。牛肉腸牛肉量唔多,腸粉本身有少少漿口。不過$14就唔計較太多啦。6樣點心埋單連茶錢$100有找。真心抵食味道又唔差。值得推薦。查看更多
+ 3