2024-05-30 62 浏览
放工之後去咗馬鞍山買個外賣返屋企食。呢間釜山炸雞批薩小店,感覺到店主好有心經營,店舖裝修係韓式餐廳設計,可以堂食亦可以外賣。炸雞二重奏 $219一份可以享受哂兩個口味,真係幾抵。仲要份量都好多下,兩個人都叫做勉強先食得哂。傳統韓式炸雞嘅特色甜辣,辣度剛剛好,唔會太over,因為甜度可以中和到個辣味,唔食得太辣嘅我地都完全無問題,但個辣完全提升胃口。另外雙重芝味真係芝士味大爆發,本來已經撈好哂,但都再配多一包超濃味嘅芝士粉,食嘅時候可以再加,芝士控必叫。炸雞都好出色,炸皮唔算太厚,但出奇地肉汁鎖到哂。辣肉狂迷pizza $169呢個真係好有特色嘅pizza, 首先餅皮唔係一般嘅pizza, 比較類似煎餅皮,所以當配合較韓式醬汁整成嘅牛肉,我覺得係正確嘅選擇。平時食得悶悶地,呢個都幾有新意。韓式餃子八件 $88韓式餃子皮較厚,半煎炸就可以整得更脆,好飽肚。餡料就蔬菜粉絲肉,塞得好滿。煙燻五花腩 $158食肉獸叫埋呢個就啱哂,雖然係五花腩但可能因為用煙燻嘅做法,食落一啲都唔過份油膩,跟埋生菜同醬汁更加係貼心。真心好味。

炸雞二重奏 $219

辣肉狂迷pizza $169

韓式餃子八件 $88

煙燻五花腩 $158
  • 炸雞二重奏
2024-05-26 64 浏览
早幾日落雨天,根本就唔想出街買餸煮飯☺️之前見好多人講呢個五味炸雞🍗估唔到今日返到黎有驚喜🤩老公買左外賣返屋企食,真sweet😍呢間餐廳食物款式夠多,而且全部大件夾抵食,又好味,重點推介佢地嘅炸雞一定唔可以錯過🥰🥰五味炸雞🍗呢個真係必點,無得輸😋😋五款口味款款吸引,包括有蜜糖芥末、雙重芝士、韓式甜辣、洋蔥蛋黃同經典原味,全部炸雞都一字排列整齊,望住已經賞心悅目,加上全部都大大件又香又脆,一次過又可以食足五款口味,認真無得輸😍😍就算外賣一個鐘先返到屋企食仲係好香脆👍👍韓式烤肉pizzA本身老公係點左夏威夷,可惜店舖已經賣晒,之後就轉左呢款韓式烤肉pizza,味道食落都唔錯☺️最鍾意佢哋嘅pizza底,估唔到係我最愛嘅手抓餅底🤤🤤炸醬麵炸醬麵都係我最愛食嘅韓式食物之一,惹味又飽肚,最重要呢個係餐😋$60左右,包前菜、飲品同麵,認真抵食到暈🤩人參雞湯飯目測都有差唔多半隻雞🤩新鮮人參味道清甜帶甘,加埋新鮮雞件熬煮而成,湯底非常濃郁兼滿滿嘅骨膠原,養眼又護膚,女仕必選😍📍釜山炸雞批薩 (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖#抵食推介 #人氣

五味炸雞🍗

韓式烤肉pizzA

人參雞湯飯

📍釜山炸雞批薩 (馬鞍山)

#抵食推介 #人氣美食 #五味炸雞 #必食推介 #馬鞍山美食 #韓式炸雞 #maonshan #yummy #chicken #pizza #koreafoods
2024-05-16
用餐时段
  • 人蔘雞湯
  • 韓式烤肉pizza
2024-04-29 214 浏览
落雨就梗係嗌外賣啦🚴🏻今時今日嘅馬鞍山已經唔再係美食沙漠, 基本上諗到嘅嘢食都有. 買咗幾場波, 順便嗌個炸雞做宵夜🍻 呢間韓國嘢有個招牌五味炸雞, 一次食哂五款口味, 一共25件, 你想唔飽都難🫰🏻個人就最鍾意蜜糖芥末🍗 另外水冷麵同焗芝士粟米都值得試吓. 💛個人必食推介: 蜜糖芥末炸雞, 水冷麵, 焗芝士粟米返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#五味炸雞 ($239)#煙燻五花腩 ($158)#韓式水冷麵 ($78)#焗芝士粟米 ($45)#果汁 ($15)@busanchickenpizza______________________________📍 釜山炸雞批薩 (馬鞍山)馬鞍山鞍誠街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #鞍誠街 #新港城 #新港城中心 #馬鞍山 #馬鞍山美食 #食好西
個人就最鍾意蜜糖芥末🍗 另外水冷麵同焗芝士粟米都值得試吓.

💛個人必食推介: 蜜糖芥末炸雞, 水冷麵, 焗芝士粟米

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#五味炸雞 ($239)
#煙燻五花腩 ($158)
#韓式水冷麵 ($78)
#焗芝士粟米 ($45)
#果汁 ($15)

@busanchickenpizza

📍 釜山炸雞批薩 (馬鞍山)

• 五味炸雞
【馬鞍山Busan釜山炸雞批薩🍗|給自己一個韓式派對🎉】曾經被譽為美食沙漠嘅山區,已經今時唔同往日喇!今晚同屋企人安坐家中就歎到韓國釜山嘅美食啦!外賣自取帶回家,開個小式韓式派對先!食咗咩?🇰🇷五味炸雞故名思義,有五款不同口味嘅味道,包括:雙重芝士、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣和洋蔥蛋黃。雞炸得金黃,全部無骨,大細差不多,排好隊係個盒內,打開盒好似打開寶盒咁興奮!我自己最鍾意係特色甜辣,酸酸甜甜咁,好開胃!..🇰🇷焗芝士粟米錫紙兜焗,芝士味濃之餘仲有甜甜蜜蜜嘅蜜糖。..🇰🇷無骨豬腳同係韓國食開嘅一樣,仲配埋生蒜、韓國辣椒醬和生菜,可以包住食,韓國風返晒嚟。..🇰🇷水冷麵其他食物要趁熱食,傳統嘅水冷麵會有冷塊係麵中保持冰凍感覺,要趁凍食呢!屋企和餐廳比較近,所以拎到上樓都依然冰凍。水冷麵用上幼身嘅蕎麥麵,煙煙韌韌好有嚼勁!湯底帶果酸,相信有檸檬汁等味道,附有一小瓶醋食嘅時候加上去。麵頂有烚蛋、醋蘿蔔同青瓜,爽爽口感食入口有冰涼感覺!..🇰🇷炸醬麵睇韓劇見好多食炸醬麵嘅情節,炸醬麵好受韓國人歡迎,可說是「國民料理」呢!韓式炸醬麵最重要就是深黑色嘅醬「春醬」,一種用豆製成嘅醬,再混入薯仔粒、
【馬鞍山Busan釜山炸雞批薩🍗|給自己一個韓式派對🎉】

食咗咩?
🇰🇷五味炸雞

🇰🇷焗芝士粟米
錫紙兜焗,芝士味濃之餘仲有甜甜蜜蜜嘅蜜糖。

🇰🇷無骨豬腳

🇰🇷水冷麵

🇰🇷炸醬麵
睇韓劇見好多食炸醬麵嘅情節,炸醬麵好受韓國人歡迎,可說是「國民料理」呢!韓式炸醬麵最重要就是深黑色嘅醬「春醬」,一種用豆製成嘅醬,再混入薯仔粒、肉粒、等製成。可以一讚係,炸醬淋係麵上面都無因為咁而影響到麵質,打開蓋後直接用筷子打圈咁將炸醬麵撈撈撈!過程都幾治癒㗎!邊撈邊聞到炸醬麵香味,打開晒個好奇心同興趣呢!

餐廳有堂食,目測都有十幾個位左右,位置係大馬路正正馬鞍山警署斜對面。

🏠釜山炸雞批薩 Busan Chicken Pizza
📍馬鞍山鞍祿街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖
2024-03-30
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 水冷麵
  • 炸醬麵
2024-04-02 366 浏览
朋友說在馬𩣑山有間零食評的韓國餐廳便邀我一起嚐試, 可惜滿座了, 朋友提議外賣到附近公園吃, 一場到來倒不能就這樣離開, 所以接受了朋友提議 🫠 幸好附近公園有長枱, 方便用饍 👍🏻五味炸雞 $239Menu顯示為新出推介, 包括五種不同味道的炸雞, 包括原味, 甜辣醬, 雙重芝士, 洋蔥蛋黃和 蜜糖芥末。每款雞塊有六件, 總共三十件其實蠻多的! ☺️ 所有雞塊都外微脆內嫩滑, 肉汁未有太多, 雙重芝士大概加了糖霜, 味道帶點甜, 朋友比較喜歡芝士醬多於芝士粉; 甜辣醬甜味比較重; 洋蔥蛋黃在味道和質感上都比較像黃芥末, 五款味道中還是蜜糖芥末最好 😊煙肉炒年糕 $118沒想到炒年糕竟然是湯年糕的, 年糕軟糯, 配料非常特別, 除了煙肉更有草菇 😝 味道基本上跟甜辣炸雞差不多, 有點偏甜, 雖然面層有芝士粉, 攪拌後已經嚐不到任何芝士味。炸醬麵 $68韓式炸醬麵微甜, 濃而不膩, 麵條有點煙韌, 另配豬肉和薯仔粒, 還嚐到洋蔥的味道。韓式烤肉批薩 $169批薩似乎都是必叫食物之一, 由於這款是有“手指公”推介, 所以就點選了。本以為是會有一塊塊烤肉, 但卻是一粒粒肉粒, 稍有失望 😗 加
五味炸雞 $239
煙肉炒年糕 $118
煙肉炒年糕
炸醬麵 $68
韓式烤肉批薩 $169
批薩似乎都是必叫食物之一, 由於這款是有“手指公”推介, 所以就點選了。本以為是會有一塊塊烤肉, 但卻是一粒粒肉粒, 稍有失望 😗 加了北京填鴨醬汁, 批薩同樣有點甜的 🤓

韓式烤肉批薩

韓式烤肉批薩

芝士脆條

總結是味道上普遍偏甜, 喜歡甜的螞蟻人應該會覺得不錯的。

2024-03-27
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
煙肉炒年糕
炸醬麵
因為哥哥還在考試的關係,他早在一個月前已閉關溫習,但是為免他太大壓力的關係,我會間中購買一些外賣回家,希望他能夠輕鬆一下,為他打打氣。最近上網看到不少媽媽外賣特色炸雞,賣相吸引,所以我也買了一盒炸雞拼盤來試試,另外叫了一些韓式的特色美食。餐廳的環境已簡約為主,以韓國為主題的裝飾及播放着韓國的歌曲。🌟五味炸雞五種炸雞各有特色,有香濃的芝士,帶有甜味的蜜糖芥辣,酸酸甜甜的特色甜辣及洋蔥味較濃烈的洋蔥蛋黃口味。每件炸雞都炸得外面香脆,雞肉多汁又夠幼嫩,完全不會有太乾的感覺。1️⃣雙重芝味2️⃣經典原味3️⃣蜜糖芥末4️⃣特色甜辣5️⃣洋蔥蛋黃🌟韓式辣年糕嗜辣的朋友可以不試,辣度十足,年糕又夠煙靭有口感,味道惹味開胃。🌟12吋手工薄餅辣肉狂迷薄餅以辣肉腸、水牛芝士及特色甜醬為食材,一般意大利式的薄餅有少許不同,餅底比較薄身,沒有蕃茄醬和香草,比較富韓國特色。🌟牛胸肉大醬湯(配白飯)牛胸肉比較薄身,配有豆腐,韓式辣湯送飯一流。

🌟五味炸雞
5️⃣洋蔥蛋黃

🌟韓式辣年糕

🌟12吋手工薄餅
辣肉狂迷

🌟牛胸肉大醬湯(配白飯)
牛胸肉比較薄身,配有豆腐,韓式辣湯送飯一流。
6天前
2024-06-04 0 浏览
聽人講話馬鞍山係美食沙漠,朋友仔話屋企附近有間韓國餐廳,主打多款性價比高嘅韓式料理,有齊炸雞、薄餅、主食、小食,中午更有午市定食供應,推介大家嚟買外賣返屋企開Party~ Pizza款色眾多,12 inch絕對夠大家食,招牌菜為Korean BBQ,材料包括牛肉、火腿、青椒、橄欖、水牛芝士同燒烤醬,烤過嘅牛肉又香又惹味,越食越聽唔到口呀!另外一塊要咗Hawaiian,有齊菠蘿、辣肉腸、火腿、車厘茄同蕃茄醬,大人小朋友都鍾意嘅口味。兩款餅皮夠薄身,咬落脆卜卜,好似薯片咁,感覺完全唔油膩,值得一讚。平日有多達六款便當,全部會配上當日時令配菜,另外可自行選擇肉類。五顏六色,賣相一流,好開胃。香烤牛肉嫩滑、醬油豬肉夠多汁、脆炸豬扒炸至酥脆可口,各有千秋,唔錯👍

2024-05-28 0 浏览
上星期約左朋友傾心事😂想食炸雞pizza☺️在朋友介紹下專程入馬鞍山叫外賣🥡去佢公司食🤣必點五味炸雞有5種不同味道炸雞🐔外脆內嫩🐒香氣四溢🙉總共有25件🐵同朋友開心share一定食得完🤣韓式烤肉pizza使用較薄的餅皮,讓口感更輕盈😙經過烤製後,保持嫩滑多汁,帶有微焦的外皮,為披薩提供肉質的口感😜泡菜煎餅外酥內軟,具有嚼勁,並帶有泡菜的酸辣風味😌人蔘雞湯配白飯濃郁的湯汁、嫩滑的雞肉、細膩的人蔘味以及濕潤綿軟的白飯😗配餐前小食同2罐mini可樂😌餐廳位於馬鞍山新港城中心地下😗唔算難搵😌主打外賣/堂食都得😂性價比高😇

必點五味炸雞
有5種不同味道炸雞🐔外脆內嫩🐒香氣四溢🙉
總共有25件🐵同朋友開心share一定食得完🤣

泡菜煎餅
外酥內軟,具有嚼勁,並帶有泡菜的酸辣風味😌

人蔘雞湯配白飯
濃郁的湯汁、嫩滑的雞肉、細膩的人蔘味以及濕潤綿軟的白飯😗

配餐前小食同2罐mini可樂😌

2024-05-22
人蔘雞湯配白飯
最近閨蜜返黎香港了~話要整個睡衣派對傾返晚😝佢哋話想食返上次開party嗰間炸雞我當然即刻安排😎 每次都必點的五味炸雞,入面有經典原味、雙重芝味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黃,炸雞外脆內嫩又多汁✨五種口味各有千秋,我個人就比較鐘意洋蔥蛋黃味~洋蔥味好香,但係又唔會好漏,配炸雞好夾❤️最緊要係外賣返屋企都仲keep到個口感😌人蔘雞湯經過熬製,湯底十分濃厚,雞味濃但入落又唔會令人口乾,雞肉雖然經過熬煮,但唔會好嚡或者冇雞味,依然有嫩滑口感,好易食好正🤘🏻可以先打電話落單,去到直接拎就得👍🏻而且而家外賣自取有優惠,開party慶祝點可以無炸雞🍗大家記得bookmark定了🌟

五味炸雞
今晚特別想食炸雞,就搵咗屋企附近新開冇耐嘅釜山炸雞批薩,估唔到係馬鞍山都有依啲美食😍俾佢哋嘅五味炸雞吸引到,就𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗外賣返屋企慢慢嘆~🍗ꕥ 五味炸雞| 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐆𝐢𝐟𝐭𝐬𝐞𝐭 ($𝟐𝟑𝟗)[雙重芝味 | 特色甜辣 | 經典原味 | 洋蔥蛋黃 | 蜜糖芥末]一次過就可以食到五款唔同嘅風味,啱晒選擇困難症人士🤣🧀雙重芝味,每件香脆炸雞嘅面頭,灑滿咗兩款唔同嘅芝士粉,芝士味好香濃,正~🌶️特色甜辣就充滿甜甜辣辣嘅味道,食落去好開胃!經典原味就係傳統口味,可以食到炸雞本身嘅鮮味,啖啖肉超級𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲 🤤🧅洋蔥蛋黃充滿濃郁嘅蔥香味;蜜糖芥末炸雞簡單經典嘅配搭,甜中帶點微辣,好惹味🍯[𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝟏𝟐” 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚]ꕥ韓式烤肉(牛肉) ($𝟏𝟔𝟗)𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐁𝐐 (𝐛𝐞𝐞𝐟) | 한국식 불고기 피자仲有佢哋手工製作嘅𝟏𝟐吋韓式烤肉比薩🍕,比薩餅底薄脆,令人愛不釋手❤️𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚上面鋪滿豐富嘅配料,有牛肉粒、火腿、青椒、橄欖、𝐦𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞同燒烤醬。🥓牛肉同火腿嘅鹹香味十足,青椒同橄欖嘅加入令𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚更加爽脆清爽,增添了豐富嘅層次感,加埋濃郁奶香嘅拉絲芝

俾佢哋嘅五味炸雞吸引到,就𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗外賣返屋企慢慢嘆~🍗

一次過就可以食到五款唔同嘅風味,啱晒選擇困難症人士🤣

[𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝟏𝟐” 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚]
ꕥ韓式烤肉(牛肉) ($𝟏𝟔𝟗)

🥓牛肉同火腿嘅鹹香味十足,青椒同橄欖嘅加入令𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚更加爽脆清爽,增添了豐富嘅層次感,加埋濃郁奶香嘅拉絲芝士,令到整個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚更加濃味。再有香甜辣味道嘅燒烤醬,為𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚增添咗獨特嘅風味✨

ꕥ無骨豬腳 ($𝟏𝟔𝟖)
𝐁𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞𝐬𝐬 𝐛𝐨𝐢𝐥𝐞𝐝 𝐩𝐢𝐠'𝐬 𝐤𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥𝐞

💛無骨豬腳嘅口感好正,豬腳肉質軟嫩多汁,豬皮帶啲獨特嘅嚼勁,搭配生菜、蒜片同醬料一齊食,勁有韓國風味🐖🧄🥬

如果你都係住喺馬鞍山附近,不妨試下去食食呢間餐廳哦,試吓佢哋嘅韓式特式炸雞同其他韓國料理(⁎⁍̴̀﹃ ⁍̴́⁎)♡

📍 釜山炸雞批薩 (馬鞍山)
🐰: 𝟒.𝟏/𝟓

#eatwithkeikei #釜山炸雞批薩
#sweetiedaily_mos

2024-05-10 17 浏览
今日嚟到位於馬鞍山嘅呢一間韓式料理餐廳,老闆係傳統嘅韓國人,見到佢嘅菜式都係非常之正宗,所以就諗住買外賣返去同屋企人食。特色甜辣+蜜糖芥末炸雞 $219佢嘅炸雞味道非常正宗,而且醬汁嘅份量啱啱好,唔會浸到濕晒,亦都唔會好似唔夠咁。而我最鍾意嘅特色甜辣將味道調和得好好,非常開胃。辣牛肉湯配白飯 $88佢嘅辣牛肉湯牛肉份量十足,而且仲有加上其他配菜,整個配合非常韓式,而且仲配埋白飯,基本上食完已經飽晒。鐵板牛仔骨+加生菜 $158+$38牛仔骨住得入味同好食都唔容易,而佢火候調和得啱啱好,所以唔會過實,而且份量都好多。韓式煎餃 $88餃子最忌就係煎到硬一硬,而且入邊冇料同厚皮,而佢嘅餃子就絕對冇呢啲問題,而且新鮮煎出嚟口感非常好,而且味道都相當唔錯。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

特色甜辣+蜜糖芥末炸雞 $219

辣牛肉湯配白飯 $88

鐵板牛仔骨+加生菜 $158+$38

韓式煎餃 $88

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

2024-05-10 15 浏览
炸雞真係成日食,所以不停去搵哪一間好食😍⋯⋯近日妹妹介紹了一間高質韓式炸雞, 當然要品嘗一下啦~(5⭐️最高)人蔘雞湯(5⭐️)好香濃人蔘味, 在韓國, 這是一道解酒專用的食療。當中有人蔘、雞、 蛋、及湯飯。飲完之後個身好暖笠笠,亦有醒神嘅作用豬骨湯(5⭐️)好足料、🤩有成四五嚿牛骨。而且有少少韓式辣,連埋飯一齊食,真係好有韓國嘅特色。五味炸雞(5⭐️)雙重芝味、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黃。五款口味之中,我最鍾意就係蜜糖芥末,因為佢嗰個甜度是啱啱好😋。其次就係特色甜辣。因為甜甜辣辣、好滋味、好開胃🤤。王者至尊(5⭐️)當中有豬肉、辣肉腸、火腿、橄欖、粟米、青椒、洋蔥、水牛芝士🧀Pizza個底好薄,而且好脆🤩,而且用料都好足。每件pizza都有均勻的材料👍🏻,我最鍾意佢當中嘅火腿粒切,小朋友就最鍾意食啦😉

人蔘雞湯(5⭐️)
人蔘雞湯

豬骨湯(5⭐️)
豬骨湯

五味炸雞(5⭐️)
五味炸雞

雙重芝味、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黃。

王者至尊(5⭐️)

人蔘雞湯
豬骨湯
2024-05-09 16 浏览
馬鞍山曾經被譽為美食沙漠,但係其實馬鞍山近年開了很多小店,而且各有特色今日來到馬鞍山新港城附近的韓式小店買韓國菜外賣回家吃呢間小店在網上很多好評,一直都很想幫襯,今日有朋友到訪,所以買了這間韓食回家食五味炸雞 $239這個分享盒是有五款不同口味的炸雞,啱晒不同口味嘅朋友互相分享,五種味道分別有:經典原味,雙重芝士,洋蔥蛋黃,蜜糖芥末和特色甜辣食韓國炸雞最鍾意就是吃沒有骨的雞,比較方便容易吃,而五種味道各有千秋,其中我最喜愛吃的是特色甜辣味,因為非常有韓國的風味,而且又不會太辣,酸酸甜甜的味道配上炸雞很開胃而朋友最喜歡吃的就是蜜糖芥末味,蜜糖的甜味配上芥末味兩者非常之格,配上炸雞來吃很特別無骨豬腳 $168豬腳醃得入味之餘,配上特製辣椒醬,蒜片和青椒夾落生菜一齊別非常惹味焗芝士年糕 $118一眼望落去這個焗芝士年糕很像非常之辣,因為顏色非常紅,但一食入口發現原來只是微辣,很容易接受。而且入面還有幾條紫菜粉絲卷,配上年糕的辣醬,真的很好吃人蔘雞湯 $98人蔘雞湯是吃韓國菜必點的菜式之一,呢間的雞湯很濃味之餘,而且還配有雞肉,人蔘等配菜,完全吃出韓國的風味整體而言,這間韓國小店真的是馬鞍山隱
今日來到馬鞍山新港城附近的韓式小店買韓國菜外賣回家吃

五味炸雞 $239
經典原味,雙重芝士,洋蔥蛋黃,蜜糖芥末和特色甜辣

無骨豬腳 $168

焗芝士年糕 $118

人蔘雞湯 $98

整體而言,這間韓國小店真的是馬鞍山隱世小店,如果一大班朋友開party可以叫外賣回家一起分享

📍釜山炸雞批薩 (馬鞍山)
本身自己好鐘意食炸雞,特別係無骨嘅,食得滋味又過癮之前有朋友講過馬鞍山有間炸雞好食,今次經開可以買黎食外賣仲有9折,抵!最吸引到我嘅係五味炸雞 $239雙重芝味🩷經典原味💚蜜糖芥末🩵特色甜辣🧡洋蔥蛋黃(新口味)佢每種味道都有5件雞,用紙盒隔開每種味,底部有厚厚嘅醬,如果嫌唔夠味,仲有額外醬包,夠曬貼心雞件中等size, 外層好酥脆,唔會粉漿過多,雞肉嫩滑,有肉汁自己特別喜歡蜜糖芥末&洋蔥蛋黃,佢嘅洋蔥味好香,而甜辣口味則甜味較出點左佢handmade 12’ pizza 韓式烤肉(牛肉)$169 好大個批,係薄批,材料有牛肉,火腿,青椒🫑,橄欖,水牛芝士,仲有BBQ 醬,口感層次都好豐富,芝士味幾濃可額外追加配料香烤牛肩肉 $158 切到細細片咁,會有少少肥肉,夾埋新鮮生菜食,唔會覺得膩,將牛肉片,辣醬,酸瓜,醃製白蘿蔔一齊放曬入生菜大啖食🤤追加泡菜 Kimchi $38用一個密實盒裝住,唔漏汁泡菜有點辣,白菜新鮮爽口
本身自己好鐘意食炸雞,特別係無骨嘅,食得滋味又過癮
之前有朋友講過馬鞍山有間炸雞好食,今次經開可以買黎食
外賣仲有9折,抵!

最吸引到我嘅係五味炸雞 $239
雙重芝味🩷經典原味💚蜜糖芥末🩵特色甜辣🧡洋蔥蛋黃(新口味)

點左佢handmade 12’ pizza
韓式烤肉(牛肉)$169
可額外追加配料

香烤牛肩肉 $158

追加泡菜 Kimchi $38
用一個密實盒裝住,唔漏汁
泡菜有點辣,白菜新鮮爽口
2024-04-25
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 韓式烤肉12 ‘handmade  pizza
今日途經馬鞍山做完嘢,見到釜山炸雞批薩的店舖,門口已經聞到好香的炸雞味,釜山炸雞批薩由正宗韓國人主理,保證食到韓國正宗原味道,店舖可堂食可外賣,見都就快晚餐時間,即刻入去買啲返屋企慢慢嘆🥰🫰🏻 ✨今次選左以下食品:🌟五味炸雞包裝設計及味道都滿分的五味炸雞,全部去骨處理,一盒有五款唔同味道,即叫即炸!✨原味最經典的原味,雞肉炸得皮脆肉嫩✨甜酸醬炸雞外層配上韓式酸甜醬,酸酸甜甜好開胃✨蜜糖🍯芥茉醬甜甜的蜜糖混合芥茉微辣味,味道層次豐富✨洋蔥🧅蛋黃醬濃香的洋蔥配上香滿的蛋黃醬,✨芝士🧀炸雞鋪滿芝士粉,芝士味香濃🌟無骨豬腳去骨之後啖啖肉嘅豬腳,豬腳肉醃得好入味,仲可以配埋生菜同醬料夾住一齊食🌟泡菜煎餅混合咗好多泡菜嘅煎餅,煎得香脆可口又薄身,每一片都香濃的泡菜味🌟雪濃牛骨湯完經過長時間敷製到變白色的雪濃牛骨湯,牛骨味香濃,每一個湯都會配一碗白飯

✨今次選左以下食品:

🌟五味炸雞
✨原味
最經典的原味,雞肉炸得皮脆肉嫩
✨甜酸醬
炸雞外層配上韓式酸甜醬,酸酸甜甜好開胃
✨蜜糖🍯芥茉醬
甜甜的蜜糖混合芥茉微辣味,味道層次豐富
✨洋蔥🧅蛋黃醬
濃香的洋蔥配上香滿的蛋黃醬,
✨芝士🧀
炸雞鋪滿芝士粉,芝士味香濃

🌟無骨豬腳

🌟泡菜煎餅