釜山商會

Busan Sanghoe
2025-05-30 1982 浏览
呢排我又重投韓劇嘅懷抱每次睇到佢地聚餐食嘅野都好吸引今日約埋同樣愛吃韓食嘅朋友仔一齊試下呢間韓國餐廳餐廳空間都幾大, 入面有好多座位, 門口有兩隻青蛙歡迎我哋我地去嘅時候係放工時間, 陸續都有客人入嚟, 大部份都係後生仔女, 餐廳播住韓國流行曲, 少少昏暗嘅燈光好有feel入座入由OPPA端上韓式前菜六小碟有d前菜都不是常見, 例如:薯仔條, 醃牛蒡, 黑豆等, 前菜係可以refill的在場大部份侍應都是OPPA, 要說英語的,不過如果真係有困難, 佢地有位女生係識講廣東話, 同埋落單係用QR Code, 所以應該沒難度點咗佢地嘅新menu: 辣粉年榚橙黃色的是芝士粉和韓式辣醬, 仲有好多材料年榚當然少不得, 金菇、魚榚、腸仔、洋蔥、大蒜和蔬菜, 份量都幾驚人會由Oppa 幫手煮(食韓餐的快感)將韓式辣醬和芝士粉都融入整個鍋後,就可以食得啦我哋兩位女生,食咗好耐都仲有好多料,好似食極唔完咁有芝士味嘅辣湯,好惹味年榚煙韌軟糯,係腸仔淋身少少另外朋友見到隔離檯點咗呢個:韓式芝士吉列豬扒,佢都好想試喎因為見到有拉絲嘅芝士,又係好吸引嘅Btw,如果覺得湯底太辣,可以加清湯中和返你睇下….真係好
呢排我又重投韓劇嘅懷抱
每次睇到佢地聚餐食嘅野都好吸引
今日約埋同樣愛吃韓食嘅朋友仔一齊試下呢間韓國餐廳

餐廳空間都幾大, 入面有好多座位,
門口有兩隻青蛙歡迎我哋

餐廳播住韓國流行曲, 少少昏暗嘅燈光好有feel
入座入由OPPA端上韓式前菜六小碟
在場大部份侍應都是OPPA, 要說英語的,
點咗佢地嘅新menu: 辣粉年榚
橙黃色的是芝士粉和韓式辣醬, 仲有好多材料
辣炒年糕

會由Oppa 幫手煮(食韓餐的快感)

將韓式辣醬和芝士粉都融入整個鍋後,就可以食得啦
我哋兩位女生,食咗好耐都仲有好多料,好似食極唔完咁
有芝士味嘅辣湯,好惹味
年榚煙韌軟糯,係腸仔淋身少少

另外朋友見到隔離檯點咗呢個:韓式芝士吉列豬扒,佢都好想試喎
因為見到有拉絲嘅芝士,又係好吸引嘅
Btw,如果覺得湯底太辣,可以加清湯中和返

你睇下….真係好誇張
芝士由入面都爆出嚟
四大件外皮脆卜卜,配埋側邊嘅粟米芝士,好似去咗食韓燒咁

埋單嘅時候,侍應話佢哋做緊個社交平台活動
只要即場follow 佢地社交平台,
就可以揀個愛情鎖,仲可以即時寫上願望並將鎖扣起店內嘅「釜山橋」上

我都要搵返啲青春回憶先🫶🏻

呢度幾適合一大班朋友和情侶嚟聚餐
份量大又可以「許願」
2025-05-29
辣炒年糕
2025-05-22 2002 浏览
#MC帶你去尖沙咀.金巴利道出名韓國餐廳眾多,依間餐廳開業未夠一年,今日就試一試佢~➖✨ 釜山商會 𝘽𝙪𝙨𝙖𝙣 𝙎𝙖𝙣𝙜𝙝𝙤𝙚.餐廳主打釜山傳統料理,店內裝潢走輕工業風設計,搭配灰白色水泥牆、黑鐵壓花地板、懷舊管線線路等,營造出沉穩工業風氛圍;餐廳環境寬敞舒適,燈光設計昏暗,氛圍感滿滿。➖🥢 韓式前菜|🆓.有六款免費韓式拌菜,有韓式泡菜、醃青瓜片、韓國黑豆、白蘿蔔絲、甜煮南瓜等,大多都清爽開胃。➖🥢 全球首創–釜山商會辣”章三蝦“一人鍋|$138 ✨招牌菜式✨📝 World's First Octopus, Pork, Prawn Spicy Clay Pot.石頭窩上枱熱氣騰騰,有足料大隻原隻章魚!口感爽脆彈牙,味道鮮甜;搭配五花豬肉腩片、去殼蝦仁、娃娃菜、秀珍菇等,而且仲有粉絲,配料相當豐富。➖🥢 煙燻五花肉 (300g)|$248📝 Smoked Pork Belly (300g).厚切豬五花肉整齊排列在鐵盤上,賣相精緻吸引;豬五花肉經過煙燻後,軟腍不韌,不肥不油膩但有肉汁,搭配豆瓣醬、洋蔥絲、蒜頭粒及青椒圈,口感更加豐富。

#MC帶你去尖沙咀

✨ 釜山商會 𝘽𝙪𝙨𝙖𝙣 𝙎𝙖𝙣𝙜𝙝𝙤𝙚

韓式前菜
🥢 韓式前菜|🆓

🥢 煙燻五花肉 (300g)|$248
📝 Smoked Pork Belly (300g)
2025-05-21
韓式前菜
  • 前菜
2025-05-18 1563 浏览
朋友約我今夜走到位於尖沙咀的【釜山商會】食晚飯,初聽名字還以為是個商會場所,結果一進門才發現,這是一家由地道韓國人經營的正宗韓國餐廳。餐廳裝潢設計簡約時尚,牆上掛滿韓國美食的精緻照片,環境寬敞舒適,色調溫暖柔和,營造出一種放鬆又愜意的氛圍,讓人忍不住想多待一會兒。🫕 招牌部隊鍋這次我們點了他們家的「招牌部隊鍋」,上桌時一整鍋豐富的食材鋪滿表面:泡菜、午餐肉、腸仔、韓國即食麵、年糕、豆腐皮、青蔥與高麗菜等,還有辣醬與湯粉均勻撒在面上,未煮之前已經聞到陣陣香味,色彩鮮艷令人食慾大開,份量足夠2-3人食用。煮沸後紅彤彤的湯底滲出濃厚的辣味,泡菜的酸香與辣醬完美結合,湯底濃郁卻不油膩,每一口都能感受到韓式獨特的香辣風味!即食麵吸滿湯汁後特別入味,年糕軟糯有嚼勁,豆腐皮更是吸收滿滿的辣湯,每一口都超滿足。🥟 韓式煎餃搭配部隊鍋的還有一份香脆的韓式煎餃,外皮煎得金黃酥脆,內餡肉汁豐富,配上炒洋蔥一起吃,口感更顯豐富。🥗 韓式小菜拼盤店員會貼心送上一份六色小菜,包括泡菜、青瓜、黑豆、辣醬魷魚和甜薯,地道又多樣,提供不同口感,為味蕾帶來不同的驚喜。釜山商會不僅僅是品嚐美味,更是一種韓國的飲食文化體驗。

🫕 招牌部隊鍋
招牌部隊鍋

🥟 韓式煎餃

🥗 韓式小菜拼盤

釜山商會不僅僅是品嚐美味,更是一種韓國的飲食文化體驗。想品嚐地道韓式部隊鍋的朋友,真心推薦來這裡試試,絕對不會失望!
2025-05-12
招牌部隊鍋
餐廳:釜山商會地點:尖沙咀金巴利道菜式:韓國菜餐牌:推介菜式、飲品、炸雞、熱鍋、燒烤、煎餅、釜山特式、韓國特式。先黎三款泡菜,有辣泡菜兩款同甜甜有咬口黑豆一款。全球首創釜山商會章三蝦一人鍋 $128 另加一章三蝦一人鍋真係好大個鍋,熱辣辣上枱。震撼哋有原隻章魚,俾把較剪你自己剪細食,好爽脆鮮甜,正!五花豬肉腩片好多塊,夠厚切,食落爽脆豬味濃。去殼蝦至少四隻,好爽脆。伴有一個麪,淋淋哋似公仔麵。個湯好清,蔬菜有娃娃菜、蔥條同少少秀珍菇,吸左個湯好味。另上一兜蝦仔醬,俾你自己加落個湯度,我加左一小匙羹,個湯飲落帶微微蝦味,感覺健康。韓式排骨餃子 $148 另加一韓式排骨餃子一客8隻,扇形咁放喺洋蔥絲上面,用鐵板上。餃子大大隻,啲皮脆脆哋煙煙韌韌咁,入面肉餡多,帶少少菜,味道少少甜。配洋蔥絲食可解膩。個鍋好適合冬天食,勁暖身,而材料豐富。服務員同經理都係地道韓國人,操不純正英語,有種去左韓國食飯嘅感覺。
餐廳:釜山商會
地點:尖沙咀金巴利道
菜式:韓國菜
先黎三款泡菜,有辣泡菜兩款同甜甜有咬口黑豆一款。
泡菜
全球首創釜山商會章三蝦一人鍋 $128 另加一
全球首創釜山商會章三蝦一人鍋
章三蝦一人鍋真係好大個鍋,熱辣辣上枱。
全球首創釜山商會章三蝦一人鍋

震撼哋有原隻章魚,俾把較剪你自己剪細食,好爽脆鮮甜,正!
全球首創釜山商會章三蝦一人鍋

五花豬肉腩片好多塊,夠厚切,食落爽脆豬味濃。

韓式排骨餃子 $148 另加一
2025-04-08
全球首創釜山商會章三蝦一人鍋
這次與同事一行十幾人來到尖沙咀這間新開的韓國餐廳,餐廳主打由韓國廚師主理的正宗釜山美食,務求將最地道的釜山風味帶到香港。餐廳環境寬敞,非常適合多人聚餐。這裡的菜單以釜山主題為主,既有傳統的釜山料理,也有創新的韓式料理組合,讓人充滿期待。1. 釜山三合(泡菜、豆腐、豬肉片)這道菜是釜山地區的傳統美食,由泡菜、豆腐和豬肉片組成,搭配韓國辣椒、生蒜頭和豆瓣醬一起食用。豬肉片完全沒有腥味,口感嫩滑,與泡菜的酸辣和豆腐的清爽完美融合。每一口都能感受到釜山的獨特風味,清新而不膩,讓人彷彿置身於釜山的街頭小店。2. 韓式炸雞(甜味,蜜糖)這道韓式炸雞絕對是必點之選!炸雞外皮酥脆,內裡多汁,蜜糖醬汁均勻地包裹著每一塊炸雞,甜而不膩,恰到好處。份量也非常足,適合多人分享。每一口都是啖啖肉,讓人停不下來。3. 醬油蝦蛋黃醬蓋飯這道菜是餐廳的創新料理,將醬油蝦的鮮鹹味與蛋黃醬、紫菜碎拌在一起,口感層次豐富。醬油蝦的鮮味與蛋黃醬的濃郁完美結合,紫菜碎增添了香脆的口感,整體搭配非常和諧。這是一個讓人驚喜的組合,絕對值得一試。這間餐廳無論是環境、服務還是菜品都讓人印象深刻。如果你喜歡韓國料理,尤其是釜山風味,這裡

1. 釜山三合(泡菜、豆腐、豬肉片)

2. 韓式炸雞(甜味,蜜糖)

3. 醬油蝦蛋黃醬蓋飯

這間餐廳無論是環境、服務還是菜品都讓人印象深刻。如果你喜歡韓國料理,尤其是釜山風味,這裡絕對是一個不容錯過的好去處。無論是朋友聚餐還是同事聚會,這裡都能提供一個愉快的用餐體驗。特別推薦釜山三合和醬油蝦蛋黃醬蓋飯,這兩道菜絕對能帶給你驚喜!

2025-02-20
2025-06-29 0 浏览
[✨尖沙咀釜山商會 ]#尖沙咀 #釜山商會🥢韓式前菜六款免費韓式前菜,有泡菜、醃青瓜、黑豆、蘿蔔絲、南瓜等等,好清爽開胃,不失為一份唔錯嘅前菜!🥢一口泡菜煎餅 $128煎餅金黃酥脆,入口食得出酸辣嘅泡菜同蔬菜清香,搭配醬汁完全唔會有咩膩感。🥢炸豬肉條配糖醋肉醬 $230豬肉條有醃制過,炸粉唔厚得嚟又脆口,糖醋肉醬酸甜度亦好搭配,唔錯!📍釜山商會🏠尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖 #jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #尖沙咀 #佐敦 #佐敦美食 #佐敦好去處 #佐敦餐廳 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀餐廳 #釜山商會 #韓國菜 #韓國 @busansanghoe_hk
[✨尖沙咀釜山商會 ]

#尖沙咀 #釜山商會

🥢韓式前菜

🥢一口泡菜煎餅 $128

🥢炸豬肉條配糖醋肉醬 $230

📍釜山商會
🏠尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖

2025-06-29 0 浏览
金巴利道🎊有小韓國🇰🇷嘅稱號, 日間🌞同晚上🌛, 氣氛係完全唔同喎。 今日約🧑‍🦰食韓菜, 咁緊係响呢到多啲選擇,今日嚟呢間餐廳環境優, 面積又大啲, 佈置完全充滿街頭韓味, 最重要嘅係有致愛嘅章魚🪼系菜式, 今晚有啲悶悶地,所以㨂咗辣炒😜。🍭韓式辣炒章魚🪼可能係章魚🐙菜式中最惹味之一, 雖然係叫辣炒, 但佢嘅辣味係温柔😙嘅辣, 係辣中帶甜😋, 滿滿嘅章魚🐙有鮮又Q彈, 再伴海量嘅菜蔬🍄‍🟫🥒🥦🥬, 啖啖Q彈爽脆。🍭海鮮🦀🦑🦐韭菜煎餅呢個煎餅香脆但又軟糯喎,口感好多元層次喎👍, 雖有配鮮味沾醬, 但總覺得原味係正宗啲好味啲。總括黎講, 呢度環境好,食物性價比高,最適合同一大班老best, 親友消遣~

🍭韓式辣炒章魚🪼

🍭海鮮🦀🦑🦐韭菜煎餅

2025-06-11
  • 釜山豬肉湯飯
2025-06-28 0 浏览
近排好想食韓國野,餐廳裝飾有我推既名,好有緣😍一坐底即刻有豐富既小菜,足足有9格咁多,每一格份量都唔少,而且係好食既!魚片同南瓜都有驚喜~泡菜炒飯粒乾身又彈牙,泡菜酸甜微辣,仲帶少少爽脆,加埋流心太陽蛋同大量紫菜,撈勻一齊食,好正! 😋煙燻五花肉肉質肥瘦分明,外層微微焦脆,入口即化,油脂香濃但完全唔會覺得油膩。可以跟傳統韓式食法,用生菜包住,再加蒜片同韓式辣醬,口感層次豐富,真係食到停唔到口! 餐廳門口仲有個布景,Follow佢哋社交平台,就可以拎到一個匙扣,寫完野可以鎖掛喺果度,好有儀式感~
近排好想食韓國野,餐廳裝飾有我推既名,好有緣😍

小菜

泡菜炒飯

小菜
泡菜炒飯
煙燻五花肉
不嬲都知尖沙咀特別多韓國餐廳,今次經過見到呢間餐廳裝潢好有特色,配埋霓虹燈光,真係氛圍感十足。行入餐廳已經見到有一面掛滿心型鎖既燈牌,好似去左南山塔咁,問左餐廳職員,原來只要follow左餐廳ig, 就可以免費拎到心型鎖,寫埋野就可以親手掛上去,體驗感滿分。食物方面選擇好多,而且特別地道,今次就揀左一個魚糕湯同埋一個白切肉。✨ 魚糕湯:一上枱就比個陣勢嚇親,成串唔同款式嘅魚糕插住竹籤浸喺湯入面,仲有蔥段、金菇等配料睇落已經覺得好豐富。湯底飲落鮮甜得嚟帶少少海鮮嘅鹹香,完全唔會腥!魚糕有齊唔同形狀,有啲厚切有啲粒狀有d薄片,每款口感都唔同,但全部都好特別,索晒湯精華,十分鮮甜。✨釜山白切肉:一上枱就見到五花肉片排到靚靚,肥瘦層次分明,重點係個肉煮得啱啱好,皮爽肉嫩,一啲都唔柴!夾起一片蘸少少韓式大醬,再加啲生蒜片、青椒圈,用新鮮生菜包住一啖咬落去...嘩!個口感豐富到爆燈。肥肉部分入口即化,瘦肉又夠juicy,配埋爽脆生菜同濃郁醬料,完全唔覺膩!如果生菜可以再refill就完美。前菜方面有六款,但我個人最鍾意嘅都係泡菜,同魚糕湯白切肉夾埋一齊食更加開胃。

前菜方面有六款,但我個人最鍾意嘅都係泡菜
,同魚糕湯白切肉夾埋一齊食更加開胃。

2025-06-28 0 浏览
🤩一入去已經FEEL到濃濃韓國味因為門口真係有OPPA嚟迎接架😍😍不過唔識韓文都無問題,可以講英文🆗而且餐廳會不停LOOP住K-POP🎵裝修設計係彩色🌈工業風令人即刻覺得好精神好HIGH💪另外環境同座位都好舒適就算坐滿人都唔會覺得好迫👍而且可以用手機落單~啱哂ℹ️人🔻食評時間🔻🇰🇷釜山商會豬肉湯飯🍚係呢度既招牌菜👍湯頭好濃郁🐷豬肉軟嫩另外仲可以自行加配料調味,風味十足😋😋🍢魚糕湯🍲大大碗好足料👍鮮甜嘅湯底同煙韌既年糕好夾😀
🤩一入去已經FEEL到濃濃韓國味
因為門口真係有OPPA嚟迎接架😍😍
不過唔識韓文都無問題,可以講英文🆗
而且餐廳會不停LOOP住K-POP🎵

🔻食評時間🔻

🇰🇷釜山商會豬肉湯飯🍚
係呢度既招牌菜👍
湯頭好濃郁🐷豬肉軟嫩
另外仲可以自行加配料調味,風味十足😋😋

🍢魚糕湯🍲
大大碗好足料👍
鮮甜嘅湯底同煙韌既年糕好夾😀
用餐优惠
試食活動
魚糕湯
今天要介紹的餐廳位於尖沙咀,是一家專注於釜山風味的韓國餐廳。尖沙咀一帶有許多韓國餐廳,這間由釜山人經營的店特別引人注目。餐廳環境寬敞,水泥牆配上藍紫色霓虹燈,營造出輕工業風和夢幻氛圍。店內播放著韓國潮流音樂,氣氛熱鬧。而且,而家只需關注他們的 社交平台,就可以免費獲得一個愛情鎖,寫上心願後扣在店內的欄上,既有特色又適合打卡!此外,餐廳提供每人 $139 的優惠,180 分鐘無限暢飲韓國燒酒和啤酒。前菜 提供六款前菜,包括薯仔絲、醃茄子、黑豆、泡菜、青椒和白蘿蔔絲,酸酸辣辣,足夠開胃,吃完還可以再添!韓式玫瑰醬炒年糕 這道菜包含大量韓式炒年糕、腸仔、魚糕和蔬菜,微辣中帶有芝士和奶油的香味,湯越煮越入味。炒年糕韌性十足,咬口很好,配料也非常豐富。韓式排骨餃子 每份有八隻,金黃色的外皮炸得鬆脆,咬下去充滿肉汁。釜山商會 地址:金巴利道79-81號金栢閣地下 A-C號舖 交通:港鐵佐敦站 D 出口,步行約8分鐘

前菜

韓式玫瑰醬炒年糕

韓式排骨餃子
每份有八隻,金黃色的外皮炸得鬆脆,咬下去充滿肉汁。
釜山商會
地址:金巴利道79-81號金栢閣地下 A-C號舖
交通:港鐵佐敦站 D 出口,步行約8分鐘
用餐优惠
試食活動
2025-06-28 0 浏览
回頭指數:⭐️⭐️⭐️食物質素:🌮🌮🌮服務質素:☺️☺️☺️消費指數:💰💰(TTL $403,人均消費$201.5)環境質素:☘️☘️☘️
尖沙咀韓國街相信大家都聽過去過,經過見到一間主打韓國釜山食物既韓國餐廳,空間夠大,好岩一班人尼聚餐,仲要只要follow餐廳社交平台,就可以免費有個情人鎖掛係餐廳招牌架,都幾多人有掛🙈我當然唔輸蝕都有整一個。石板烤五花肉($240) 份量都幾多,表面有少少焦香,而且味道鹹鹹地,五花肉既脂肪有潤滑既口感,肥瘦既部份都好有咬口,配埋生菜食會比較好。泡菜炒飯($118) 即使係同泡菜炒埋,都唔會太辣,可能因為旁邊有較多既紫菜碎 &芝士 &蛋,中和左唔少辣味

回頭指數:⭐️⭐️⭐️
食物質素:🌮🌮🌮
服務質素:☺️☺️☺️
消費指數:💰💰(TTL $403,人均消費$201.5)
環境質素:☘️☘️☘️

。石板烤五花肉($240)

。泡菜炒飯($118)
2025-06-27 0 浏览
去完韓國,真係好掛住🥰d前菜同韓式美食🍽️係尖沙咀韓國街,花多眼亂呢間餐廳,環境大~~真係有多位어빠侍應,服務又好食物味道👅正宗👍🏻👍🏻✨六款前菜小食有我最愛😻既魚糕🍥泡菜,青瓜🥒,薯仔醬煮黑豆,辣八爪魚🐙✨釜山商會辣「章三蝦」一人鍋🌶️佢既泡菜香辣鮮海底,超正🤩即刻想飲多幾啖湯~~鍋入面有一隻大大原隻八爪魚🐙大大隻但又好軟熟,超容易咬開入面仲有泡菜,五花腩,鮮蝦🍤✨釜山商會風味炸雞脾🍗佢地既雞脾肥厚,勁大大隻 雞肉外皮香脆,入面肉質嫩滑又勁多肉汁,調味好惹味~~
去完韓國,真係好掛住🥰
d前菜同韓式美食🍽️
係尖沙咀韓國街,花多眼亂
呢間餐廳,環境大~~
真係有多位어빠侍應,服務又好
食物味道👅正宗👍🏻👍🏻

✨六款前菜小食
有我最愛😻既魚糕🍥
泡菜,青瓜🥒,薯仔
醬煮黑豆,辣八爪魚🐙

✨釜山商會辣「章三蝦」一人鍋🌶️
佢既泡菜香辣鮮海底,超正🤩
即刻想飲多幾啖湯~~
鍋入面有一隻大大原隻八爪魚🐙
大大隻但又好軟熟,超容易咬開
入面仲有泡菜,五花腩,鮮蝦🍤

✨釜山商會風味炸雞脾🍗
佢地既雞脾肥厚,勁大大隻
雞肉外皮香脆,入面肉質嫩滑
又勁多肉汁,調味好惹味~~
2025-06-24
尖沙咀霓虹燈特色韓國🇰🇷菜,$139 無限暢飲釜山商會 (尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖🍗 半半炸雞鎚 黑蒜+辣雞 ($108)一盤有兩款味,超值!😍 一邊係2x辣雞沙律炸雞鎚,雞鎚炸到金黃香脆,外層辣醬帶點甜,辣度啱啱好,咬落 juicy 得黎又惹味!🌶️ 另一邊係2x黑蒜醬油炸雞鎚,黑蒜嘅濃香同醬油混搭,咸香得黎有回甘,食完一啖仲想再一啖!🍖 兩款味道一次過滿足你,岩晒同朋友 share 住食!😜🍜 釜山商會甜辣冷拌麵 ($138)麵條彈牙冰涼❄️,拌上甜辣醬汁,酸酸甜甜又帶點微辣,食落好似置身釜山街頭!😝 仲有叉燒🥓片、爽脆黃瓜絲提味,啖啖都係享受!🌊🍴 熱辣辣嘅天氣食呢碗冷麵,爽到飛起!🔥 follow佢哋IG 仲可以送愛心鎖一個掛起你的心願 ❤️
尖沙咀霓虹燈特色韓國🇰🇷菜,$139 無限暢飲

釜山商會 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣地下A-C號舖

🍗 半半炸雞鎚 黑蒜+辣雞 ($108)
一盤有兩款味,超值!😍

🍜 釜山商會甜辣冷拌麵 ($138)

follow佢哋IG 仲可以送愛心鎖一個掛起你的心願 ❤️
2025-06-23 0 浏览
餐廳空間寬敞,座位闊落,適合三五知己聚餐。平日晚市人流都唔錯,氣氛熱鬧但唔嘈雜,店員都係OPPA,主要以英文溝通。餐前附上經典韓式小菜,包括泡菜、辣蘿蔔、黑豆、魚糕、蜜糖蕃薯、麻油薯仔絲🍽️ (新) 一口海鮮韭菜煎餅 $138餐廳新出Mini size,連menu都未有,一碟有7件。煎餅外皮香脆,內餡足料,每啖都食到韭菜香同海鮮,配埋韓式醬油更提鮮。雖然叫一口,但其實每件都唔細,適合2-3人分享。🍽️韓式辣炒章魚 $288辣度較平庸,醬汁甜辣惹味,配搭章魚同魷魚,都幾入味,好啱送酒。餐廳仲會有鎖匙扣俾你寫願望掛係門口位,都幾有儀式感,有少少返咗去韓國嘅感覺!

🍽️ (新) 一口海鮮韭菜煎餅 $138

🍽️韓式辣炒章魚 $288