2018-04-14 39 浏览
與他在銅鑼灣約會的晚上,想輕輕鬆鬆吃餐好的,最後挑上了金金日式燒肉店。從門口進入餐廳經過一條傳統日式餐廳風格的小走廊,進入範圍不算很大的用餐區。我們坐的一邊是兩排四人座位,另一邊有兩張可容納6-8人的座位,每張枱的空間感都很充足,感覺頗舒適。菜單以燒肉為主,有少量沙律及豆腐小小食。我們點了個沙律以迎接豐富的一餐 菠菜温泉玉子沙律的菜夠新鮮,另上一大碟芝麻醬,讓我們可根據個人口味加入沙律醬。屬牛魔王的他當然把目光都放在牛上。$198便可吃到有和牛、牛肋骨、牛舌、黑豚肉和雞肉的五款燒肉什錦盛盒,看來很化算所以非試不可。盛盒的肉看起來已知非常新鮮,特別是和牛,油花頗為密和平均。盛盒份量不少,以這個燒肉質素,$198真是非常化算。我們已非常餓,所以幾款肉一起燒和牛是我最喜愛的第一位,油花香又不會太膩,肉質鬆化,第二位是牛舌,喜歡牛舌的肉質爽口有彈性牛肋骨亦十分嫩滑,柔韌適中美中不足的是生菜、蒜、葱和醬需額外加錢點,確實配肉一起吃口感層次更豐富又中和了肉的油膩感,所以我們還是加錢點了一份,如果每枱最少跟一份會較好。經店員推介,我們點了24cm壺漬牛肋骨肉。這款燒肉賣相非常精緻,用一個方形小瓦盒裝

我們已非常餓,所以幾款肉一起燒

牛肋骨亦十分嫩滑,柔韌適中

經店員推介,我們點了24cm壺漬牛肋骨肉。這款燒肉賣相非常精緻,用一個方形小瓦盒裝著卷著的牛肋骨肉和配菜。

牛肋骨肉攤開真的很長,難怪名稱要標明是24cm

牛肋骨肉條燒了一下子,他突然想到了一個讓牛肋骨肉條更入味的方法,就是把它剪開一粒粒再浸回小瓦盒的醬汁內

再沾過醬汁的牛肋骨肉真的特別入味,醬汁味道亦調配得剛剛好,微微帶甜入口比較清新,而肉質入口有嚼勁。

我們太欣賞之前盛盒吃到的牛舌,所以打算追加一客,後來發現了餐牌上有其他款式的牛舌,最後點了不常比較少見的特級厚切鹽燒牛舌。
牛舌上枱後,我見他再打開餐牌看看,原來他記得餐牌顯示牛舌好像多過六件,我們再比對,的確餐牌顯示有十件牛舌,而送上來的只有六件,但就比較厚切,尚算合理,但後來我們發現牛舌太厚切燒起來不夠均勻,於是最後每件再分一半,變成12件,比餐牌顯示的還多

追加的牛舌依然沒有令我們失望,肉質新鮮彈牙,非常好吃

與懂得做菜的他一起吃燒肉,真的是太幸福了

2018-03-20
又到 Happy Friday, 緊係要慰勞下辛勤工作左5天既我同我老公啦~我地揀左間日式燒烤餐廳,依度除左有燒烤外,仲有熟食。岩晒鐘意燒烤既老公,同生緊飛滋既我老公點左:鹽蔥角切豚腩肉排骨既size,但無骨,脂肪比例高,燒起黎好香,一d 都唔靭。味道調得好入味香蔥薄切牛舌D 牛舌好juicy r, 牛舌上舖著洋蔥粒。因為薄切,所以好煙靭。加上燒後既洋蔥粒,好甜啊~角切黑豚七味芝士燒一上枱已經聞到好香芝士味,好期待燒完之後既味道呀~半肥瘦既豚肉,好香油味。加上芝士香,薄切燒,好香脆,oiishi~生菜盛合(生菜、蒜片、京蔥)生菜好新鮮爽脆,用黎夾住d 肉,加埋蒜片、京蔥,岩晒鐘意濃味既老公。香蔥蘿白豬大腸我同老公既至愛,佢肥美到肥碌碌,漲卜卜。啖啖肉,個種肥腸香味難以形容!蘿白好甜,無根,多汁日本香蔥雞肉泡飯好和式呀,有壺湯倒入碗香蔥雞肉飯入面就變左日本香蔥雞肉泡飯勒~個湯好香胡椒味,令到個飯好香,雞肉又嫩又多

我地揀左間日式燒烤餐廳,依度除左有燒烤外,仲有熟食。
岩晒鐘意燒烤既老公,同生緊飛滋既我

老公點左:
鹽蔥角切豚腩肉
味道調得好入味

香蔥薄切牛舌
D 牛舌好juicy r, 牛舌上舖著洋蔥粒。
因為薄切,所以好煙靭。
加上燒後既洋蔥粒,好甜啊~

角切黑豚七味芝士燒
一上枱已經聞到好香芝士味,好期待燒完之後既味道呀~
半肥瘦既豚肉,好香油味。
加上芝士香,薄切燒,好香脆,oiishi~

生菜盛合(生菜、蒜片、京蔥)

香蔥蘿白豬大腸
我同老公既至愛,佢肥美到肥碌碌,漲卜卜。

啖啖肉,個種肥腸香味難以形容!
蘿白好甜,無根,多汁

日本香蔥雞肉泡飯

個湯好香胡椒味,令到個飯好香,雞肉又嫩又多
2018-04-13
  • 日本香蔥雞肉泡飯
  • 香蔥蘿白豬大腸
2018-04-13 283 浏览
日式烤肉從來都是港人的最愛,今天食飯時間經過銅鑼灣sogo對面看見有日式烤肉店新開而且晚市新張期內還有85折,所以就和老公一起上去試試了。大廈的入口正正就是肉乾店那邊的大馬路,樓下還有海量的巴士到香港各區,地點和交通都非常方便。上到英光大廈三樓一齣電梯,全層都是燒肉店。🍖🍖🍖由於時間尚早的關係店內的食客不算多,值得一讚是店內的鋪排不算密,檯與檯之間有足夠的空間,私隱度也不錯。👌👌👌一打開餐牌就被這個被打了皇冠圖案作重點推介的<18cm五色胡椒牛胸腹 >所吸引。有沒有18cm我就不確定,但是我特意用牙籤作比例,好讓大家推算這條牛胸腹有多長。牛胸腹被輕輕切開成一節節但沒有完全被切斷,除了更入味外,還更容易被烤熟,面頭還撒上了大量的黑椒來調味。燒好的牛胸腹除了有黑椒的辛辣外牛肉味亦十分濃郁,肉質有咬口但不會韌,怪不得是餐廳的皇牌推介。<角切黑豚七味芝士燒 >亦是我很喜愛的菜式,半肥瘦的豚肉粘上滿滿的芝士粉,烤好後芝士味非常濃郁而且由於半肥瘦帶有少許油脂的關係,豚肉油潤得來可以燒得表面很香脆但內裏肉質保持嫩滑。由於宗教信仰的關係我比較少吃牛,體貼的老公還多點了

上到英光大廈三樓一齣電梯,全層都是燒肉店。🍖🍖🍖

18cm五色胡椒牛胸腹

一打開餐牌就被這個被打了

櫻花黑豚卷壺漬

由於宗教信仰的關係我比較少吃牛,體貼的老公還多點了一個豚肉給我一起吃。

<櫻花黑豚卷壺漬>就是我們另一款點的豚肉。

豚肉烤好後馥香酥軟,口感嫩滑,不用額外點調味醬也很好吃喔!!

香草牛油廣島蠔

愛好海鮮的我看見<香草牛油廣島蠔>$58就有5隻都幾抵,所以即使祇有我一個吃也忍不著點了

新鮮肥美的廣島蠔不用特別的調味,只是簡單的和牛油一起烤熟就已經蠔味逼人,入口creamy又鮮甜,果然沒有點錯!!

生菜拼盤

差點忘了我們一點了這個生菜拼盤,除了有新鮮爽脆的生菜外還有蒜片和麵豉醬,用來包著烤肉吃真的一級棒。
2018-04-05
18cm五色胡椒牛胸腹
香草牛油廣島蠔
生菜拼盤
2018-04-11 109 浏览
👅鹽燒厚切牛舌👅 $78勁厚 要燒耐啲先熟 一定要攤凍啲再成舊放入口好爽 成口油香真係勁勁勁正😍--🍖燒汁牛肋骨肉🍖 $68牛味勁濃郁 微微甜味 好淋滑 好好好食😚--🍗辛口雞腿肉🍗 $58雞肉超嫩 微辣 勁入味 好好食😳--🐷黑豚肩胛肉🐷 $78好少食到豬係咁濃味 又係好好食😂--🐚帆立貝🐚 $68呢個就普通啲啦 唔建議叫 食多碟肉好過😛--呢間啲質素絕對係高質 不過價錢略貴有機會會再黎食😘😘😘
👅鹽燒厚切牛舌👅 $78
呢個就普通啲啦 唔建議叫 食多碟肉好過😛
呢間啲質素絕對係高質 不過價錢略貴
有機會會再黎食😘😘😘
2018-04-10 77 浏览
放假約左朋友去銅鑼灣行街,朋友知我喜歡內燒肉,就帶左我去啦一上到去覺得餐廳環境唔錯 坐位唔駛迫 入店後店員就好有禮貌咁帶我地埋位 自已本身好鐘意食燒肉 呢間鋪啱晒我 靚牛肉黎講價錢適中 所以好放心咁叫左好幾款唔同口味既牛肉黎試💕個人就好推界18cm五色胡椒牛胸腹 好有特色 醃料入味 唔會話太咸 牛胸腹比較少食 食落口感好正 好煙韌😄😄😄食肉獸既你我推薦你地食呢間 坐位好坐唔會催交枱 最緊要價錢大眾化啲牛肉又係用靚牛肉
放假約左朋友去銅鑼灣行街,朋友知我喜歡內燒肉,就帶左我去啦

2018-04-08
記得上年來過同一位置,是另一間日式燒肉店,估不到原來已經變成轉手了,這間燒肉店應該開業不久,裝修很新淨以木系為主,很有日式氣氛呢!😝當天是平日晚上,人流不多,但我反而喜歡這樣,不用太嘈吵,可以和朋友舒適地邊聊天,邊享受美食,而且座位寬敞,坐得舒適~🌟芝麻阿波雞軟骨$38炸物真係讓人又愛又恨,雖然好邪惡😈但通常越邪惡嘅野越好食🤭間唔中食下都ok啦😝雞軟骨炸得金黃色熱辣辣😍好香口,食唔停😝點埋沙律醬就更正👍🏻用來做餐前小食就一流😍🌟什錦燒肉盛合🍖$198日式燒肉有好多款可選,花多眼亂,對於我呢d有選擇困難症嘅吃貨,呢個什錦燒肉盛合就啱哂啦😂可以一次過試幾款燒肉😝包括有意大利香草雞,鹽蔥一口黑豚,燒汁牛肋骨,澳洲和牛,鹽燒牛舌,每樣各三片雞牛豬都有,每款質素不錯,當中最愛澳洲和牛😍脂肪分佈均勻,肉味香濃👍🏻!🌟黑松露和牛炒飯$88黑松露味道不是太出,而且整個炒飯的味道有點清淡,不過幸好和牛粒都有不少🌟自家制草莓牛奶凍$38奶凍質地很滑,配上酸酸的士多啤梨醬很不錯呢~🌟抹茶雪糕$35平時都很喜歡吃抹茶味的東西,所以見到抹茶雪糕也立刻order,抹茶味甘甜,而且雪糕質地都不錯很滑身,沒有冰感😊👍

🌟芝麻阿波雞軟骨$38
炸物真係讓人又愛又恨,
雖然好邪惡😈
但通常越邪惡嘅野越好食🤭
間唔中食下都ok啦😝
雞軟骨炸得金黃色熱辣辣😍
好香口,食唔停😝
點埋沙律醬就更正👍🏻
用來做餐前小食就一流😍

🌟什錦燒肉盛合🍖$198
日式燒肉有好多款可選,花多眼亂,
對於我呢d有選擇困難症嘅吃貨,
呢個什錦燒肉盛合就啱哂啦😂
可以一次過試幾款燒肉😝

包括有意大利香草雞,鹽蔥一口黑豚,
燒汁牛肋骨,澳洲和牛,鹽燒牛舌,每樣各三片
雞牛豬都有,每款質素不錯,

當中最愛澳洲和牛😍
脂肪分佈均勻,肉味香濃👍🏻!

🌟黑松露和牛炒飯$88

🌟自家制草莓牛奶凍$38
奶凍質地很滑,配上酸酸的士多啤梨醬很不錯呢~

🌟抹茶雪糕$35
平時都很喜歡吃抹茶味的東西,所以見到抹茶雪糕也立刻order,抹茶味甘甜,而且雪糕質地都不錯很滑身,沒有冰感😊👍🏻

2018-04-08 146 浏览
今晚同朋友黎銅鑼灣晚飯,發現呢間新開既燒肉店幾抵食~ 我地點左一份什錦燒肉拼盤,燒廣島蠔,芝士豚肉,海鮮煎餅同和牛炒飯。什錦燒肉拼盤有牛舌,澳洲和牛,汁燒牛肋骨,香草雞同一口豚肉。呢個拼盤都幾抵食,一次過可以試咁多款肉~ 澳洲和牛好香而且嫩滑,肉味較濃,最中意呢款,而牛舌亦爽口。不過d豚肉就偏肥~而廣島蠔亦抵食,$58有5隻!另外芝士豚肉幾特別,加左芝士粉,不過味道唔太突出。幾中意呢個海鮮煎餅,煎得夠脆而且唔油,入面夾左菜同魷魚。最後和牛炒飯就不過不失,和牛粒好碎同偏少,有點失望。整體呢度既燒肉都唔錯,新開張晚市仲有85折,幾抵食。
今晚同朋友黎銅鑼灣晚飯,發現呢間新開既燒肉店幾抵食~

而廣島蠔亦抵食,$58有5隻!

另外芝士豚肉幾特別,加左芝士粉,不過味道唔太突出。

幾中意呢個海鮮煎餅,煎得夠脆而且唔油,入面夾左菜同魷魚。

最後和牛炒飯就不過不失,和牛粒好碎同偏少,有點失望。

整體呢度既燒肉都唔錯,新開張晚市仲有85折,幾抵食。
2018-04-07
2018-04-08 101 浏览
風聞銅鑼灣日本人燒烤店金金八五折我 以前是盛8客仔對他們的價格瞭如指掌今晚大破慳囊158$貴族和牛4 -5 塊牛肋骨肉燒汁68$非常經濟抵食健身的女朋友竟然叫一個鹽蔥角切豚腩肉嘩肥胖過在下那知她燒烤不亦樂乎燒到肥肉變化她勉強我吃這舊我要她求在下然後勉勉強強吃一口都幾出奇沒豬味沒太肥膩反而脆脆地而且價格相宜48$年輕人不怕肥胖和膽固醇指數值得一試我的高級和牛右邊大的和抵食的牛肋骨肉好吃燒一二分鐘一面之後翻一番再燒二分鐘最佳的燒法平價的牛肋肉非常值得推薦另一讚是石鍋牛肉飯配菜講究飯很多也可口前菜自家製海之幸煎餅雖然軟身不脆但卻是心機製作53$我們放火盤上慢烤更熱更肥好吃😋
風聞銅鑼灣日本人燒烤店

用餐优惠
優惠券
  • 燒汁牛肋骨肉
  • 生牛肉石鍋飯
Yakiniku 日式燒肉越開越多,抵食鋪越來越少。今次去這一家,地方闊落之餘,每碟燒肉價錢都只是4-60元,份量非常夠二人食,人多叫多幾碟都不會太貴!今次叫了韓國燒肉秘叫,這裡也有做的秘製味噌豬大腸,都有十件左右,每件都用自家製味噌醃製,燒時放在爐邊慢慢燒,才不會太易燒焦。特選厚切鹽燒牛舌有五塊,塊塊厚切大大件,超多肉汁,解凍時間剛剛好,放中間燒久一點也不怕。岩鹽青檸燒豬頸肉擺盤砌成花形,每片都有油脂均勻分佈,喜歡香口類肉的必叫!特上厚切牛胸腹有18厘米長,成立方柱體,全條每邊都以斜刀開半,拉長成花。整條放上中間位燒至變色,再剪開一片片,過癮無比!壓軸登場櫻花黑豚卷壺漬,每片都醃上特製醬料,鮮香肉嫩,正!

燒時放在爐邊慢慢燒,才不會太易燒焦。
秘製味噌豬大腸

岩鹽青檸燒豬頸肉

整條放上中間位燒至變色,再剪開一片片,過癮無比!
特上厚切牛胸腹

壓軸登場櫻花黑豚卷壺漬,每片都醃上特製醬料,鮮香肉嫩,正!

秘製味噌豬大腸
岩鹽青檸燒豬頸肉
特上厚切牛胸腹
2018-04-05 172 浏览
話說自己的肉癮又起,所以想找間日式燒肉店來舒緩一下。剛好OpenRice 有折扣優惠68折,好像很划算,但也怕平野冇好貨,所以就本著是新開餐廳就試一下的感覺(就是貪平啦哈哈),然後去到感覺較冷清,伏味有點點透了出來....本來朋友想說叫些較平的燒肉小試牛刀,我則抱著你總不能在拉麵店叫咖哩飯的心態來點餐,所以迫朋友仔選了店內推薦的和牛拼盤($468)。然後拼盤終於來了,雖然已知和牛價格必然偏貴,但一看見肉量,我的內心還是受到了一點的打擊,不過猜可能很好吃呢這樣的安慰自己......當然事實並非如此,因為和牛有部分雪壞了變深紅,且食落去非旦沒驚艷感覺,而且還不夠新鮮,有些肉切得不好,亦有些太厚,如牛舌切薄片會更好吃,所以就沒有再encore其他牛肉了。我覺得和牛不夠新鮮與人流不夠多有關,不過也認為店內沒好好處理雪藏肉類,這樣很打自己招牌呀,你貴野賣唔好,好難叫人再order,不論再叫貴定平野食都一樣。另外還叫了個壺漬豬肉,雖然與認知的不同,但這個肉質正正常常,價錢亦相宜。我倆也叫了個龍蝦沙律小吃,其實本來以為是有些菜,不過原來只有豆腐及沙律龍蝦碎肉,味道本來不錯,但沙律汁太多以致偏酸,建議
),然後去到感覺較冷清,伏味有點點透了出來....

我倆也叫了個龍蝦沙律小吃,其實本來以為是有些菜,不過原來只有豆腐及沙律龍蝦碎肉,味道本來不錯,但沙律汁太多以致偏酸,建議多點用芝麻汁會更好。

還有那個石鍋海鮮飯,我見很平所以不預期有好多海鮮,雖然料確實不多,但味道不錯,飯焦剛好,脆脆的沒有燶晒底挺不錯,而且怕太辣,還體貼的幫你分醬及泡菜上碟👍

由於客人少及新開店關係,服務非常好
,好主動。另外其實店其他東西(非和牛類食物)也偏平,這餐就是折扣後人均243(未折全單大約近七舊?),雖然不算貴,但又說不上便宜,部份像我這些好奄尖的人,野食不夠好味是留不住的,故此新開店仍需努力,不然只靠折扣最終還是難以撐著的⋯⋯
2018-04-04
用餐优惠
優惠券
2018-04-02 172 浏览
行完銅鑼灣好想食燒肉,喺sogo對面搵到呢間樓上鋪,安安靜靜幾適合朋友坐低一路傾計一路享受美食。可能因為係平日,又未係好夜,暫時冇乜人,但我就係鍾意呢度靜靜地裝修乾淨清爽,侍應好好笑容,好親切。叫作一個什錦肉,兩個飯,仲有一個小辣嘅牛(但其實唔辣)【什錦肉拼盤】不得不說,肉質非常鮮嫩,牛肉肥瘦均勻,燒出來好靓。雞肉厚度適中,唔易燒lone,裹上一層綠色嘅(我唔知咩醬嘅🙈)醬汁,都幾入味。薄切牛肉入口即化,牛利都煙韌,粒粒豬肉肉質白嫩好新鮮。食落都係肉本身嘅香味,真係唔錯。(我地掛住傾計燒lone左🙈)仲叫左兩個石鍋飯【海鮮石鍋飯】落足料,多到食唔晒,拌上酸酸辣辣的醬汁,既有海鮮嘅風味又有石鍋熱辣辣嘅飯。【鵝肝石鍋飯】呢個不得了,成舊鵝肝,好邪惡但好好食!鵝肝同其他配菜撈勻,又唔覺得肥膩,有香有色有味,推介!人均$200,呢個價錢喺銅鑼灣食餐燒肉都幾抵。

裝修乾淨清爽,侍應好好笑容,好親切。
叫作一個什錦肉,兩個飯,仲有一個小辣嘅牛(但其實唔辣)

【什錦肉拼盤】

不得不說,肉質非常鮮嫩,牛肉肥瘦均勻,燒出來好靓。

(我地掛住傾計燒lone左🙈)

仲叫左兩個石鍋飯
【海鮮石鍋飯】

【鵝肝石鍋飯】
呢個不得了,成舊鵝肝,好邪惡但好好食!
鵝肝同其他配菜撈勻,又唔覺得肥膩,有香有色有味,推介!

人均$200,呢個價錢喺銅鑼灣食餐燒肉都幾抵。
2018-03-27
2018-03-31 159 浏览
近年都只食韓燒, 已多年未食過日式燒烤了。今次朋友介紹下, 走到銅鑼灣的金金日式燒肉店, 再次品嚐日式燒烤。炸土佐豆腐 ($48)有四大件, 炸得香脆, 味道不錯~菠菜溫泉玉子沙律 ($58)溫泉玉子是我最愛~ 而菠菜沙律有大量芝士粉, 菠菜生食亦很好味~果味一口牛 ($68)雖然我食不到果味, 但一口牛本質不錯呢~鹽蔥角切豚腩肉 ($48)我最愛這個! 鹽蔥令豚腩肉更開口!!肥瘦剛好, 不會太油亦不會太柴岩鹽青檸豬頸肉 ($63)比起豬頸肉本身, 我更愛它的調味 - 岩鹽青檸。岩鹽青檸清香味十足, 不用任何醬料已很棒!令原本就沒大特別的豬頸肉層次提升!香草牛油大蘑菇 ($38)很特別, 是用盤上的, 整盤放到爐上烤~大蘑菇跟牛油真是絕配, 吸了牛油的大蘑菇超好味呢有機蔬菜拼盤 ($48)有南瓜, 茄子, 秋葵, 洋蔥, 蘿蔔, 再另配一個盤跟牛油。茄子, 秋葵, 洋蔥加上牛油燒真的不錯!其實我們另點了一碗溫泉蛋紫菜飯($38) share, 但太開心了, 忘了影相。燒肉一定要配飯呢~此餐其實不貴, 每碟都只是48,58,68。 除了出菜速度較慢外, 沒什麼可批評!

炸土佐豆腐 ($48)
有四大件, 炸得香脆, 味道不錯~

菠菜溫泉玉子沙律 ($58)
溫泉玉子是我最愛~
而菠菜沙律有大量芝士粉, 菠菜生食亦很好味~

果味一口牛 ($68)
雖然我食不到果味, 但一口牛本質不錯呢~

鹽蔥角切豚腩肉 ($48)

岩鹽青檸豬頸肉 ($63)
比起豬頸肉本身, 我更愛它的調味 - 岩鹽青檸。
岩鹽青檸清香味十足, 不用任何醬料已很棒!
令原本就沒大特別的豬頸肉層次提升!

香草牛油大蘑菇 ($38)
很特別, 是用盤上的, 整盤放到爐上烤~
大蘑菇跟牛油真是絕配, 吸了牛油的大蘑菇超好味呢

有機蔬菜拼盤 ($48)
茄子, 秋葵, 洋蔥加上牛油燒真的不錯!

2018-03-30 105 浏览
終於都一連四日假期喇,尋晚同朋友行街之後搵地方食飯,見到banner 話呢間金金燒肉店係新開,一於幫襯下😍叫左三碟牛,包括果味牛肋骨肉、鹽燒特上厚切牛胸腹、澳洲和牛胸腹壺漬~果味牛肋骨肉薄切,食到嫩滑~鹽燒特上厚切牛胸腹脂肪分佈平均,食到軟腍,正~而個澳洲和牛胸腹壺漬都唔錯,同樣都軟腍,而且更多牛香味!之後再叫一碗香蔥日式雞肉泡飯& 豚肉野菜湯烏冬~香蔥日式雞肉泡飯份量好多, 雞肉嫩口, 味道唔錯.而豚肉野菜湯烏冬, 湯底清清地, 唔油膩, 感覺好好!
果味牛肋骨肉薄切,食到嫩滑~
鹽燒特上厚切牛胸腹脂肪分佈平均,食到軟腍,正~
而個澳洲和牛胸腹壺漬都唔錯,同樣都軟腍,而且更多牛香味!
之後再叫一碗香蔥日式雞肉泡飯& 豚肉野菜湯烏冬~
香蔥日式雞肉泡飯份量好多, 雞肉嫩口, 味道唔錯.
而豚肉野菜湯烏冬, 湯底清清地, 唔油膩, 感覺好好!

2018-03-29
2K
2018-03-27 104 浏览
朋友開口要吃燒肉,於是便上網找找吃燒肉的好地方。甫到達,便安排了卡座位置,地方寬敞,非常舒適!🌸櫻花龍蝦沙律豆腐🌸($43)點了個小食作前菜,豆腐嫩滑,富豐富豆香味道,配上芝麻醬很香,配埋龍蝦正呀!😋🔥好味燒肉 油脂豐盛 回味無窮🔥😋食物擺碟精美,食物水準不錯,我和朋友兩個都讚口不絕。🐄燒汁牛肋骨肉($68)牛肋骨肉香噴噴,薄薄一片,肉香味濃,嫩滑可口,無可挑剔!🐮鹽燒牛胸腹牛胸腹不用燒太久,同樣地肉質嫩香美味,惹味無比!🐷鹽燒豬腩肉配黑松露沙律醬($48)豬腩肉油脂較為豐盛,口感層次亦相對提升,配上黑松露沙律醬,是一個很好的配搭!🍗岩鹽青檸燒手羽中($58)雞翼細心地切成單骨,所以燒的時間亦不需要等太久。雞翼充滿青檸香味,酸甜又醒胃,好吃!🍲豚肉野菜湯烏冬($58)烏冬質感非常彈牙,配上野菜可中和膩感,湯底鮮甜美味。值得一提,食物上菜速度夠快,服務亦非常好,店員會主動幫忙加茶,非常體貼,一定會再來!📌店名:金金日式燒肉店‘📍地址:銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓全層

🌸櫻花龍蝦沙律豆腐🌸($43)

😋🔥好味燒肉 油脂豐盛 回味無窮🔥😋
食物擺碟精美,食物水準不錯,我和朋友兩個都讚口不絕。

🐄燒汁牛肋骨肉($68)

牛肋骨肉香噴噴,薄薄一片,肉香味濃,嫩滑可口,無可挑剔!

🐮鹽燒牛胸腹

牛胸腹不用燒太久,同樣地肉質嫩香美味,惹味無比!

🐷鹽燒豬腩肉配黑松露沙律醬($48)

🍗岩鹽青檸燒手羽中($58)

🍲豚肉野菜湯烏冬($58)

烏冬質感非常彈牙,配上野菜可中和膩感,湯底鮮甜美味。

📌店名:金金日式燒肉店‘
📍地址:銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓全層
2018-03-24 166 浏览
係樓下見到有間新開日式燒肉拉埋朋友試試佢地方寬落,燈光較暗,幾似去咗日本食飯,一入到去都有幾張枱食緊,但氣味不大有啲似韓式燒烤,有不同醬料叫了燒雜菜,有個兜仔,盛住香草牛油 叫我地放入去燒!食落好香,矮瓜,南瓜因爲有香草牛油,所以都會煮得淋叫了個貴價和牛肉眼勁靚啊個牛,脂肪均勻,無根,入口即溶正到流我仲叫了綠茶可樂,不嬲都想試試佢,搵極都搵唔到,無諗過呢度有!哈哈,其實唔難飲,但又唔似綠茶又唔似可樂最抵係新開有八五折

係樓下見到有間新開日式燒肉
拉埋朋友試試佢

醬料

有啲似韓式燒烤,有不同醬料

雜菜

叫了燒雜菜,有個兜仔,盛住香草牛油

和牛肉眼

叫了個貴價和牛肉眼

勁靚啊個牛,脂肪均勻,無根,入口即溶
正到流

綠茶可樂