2018-05-04 116 浏览
網路上得知這裡新開,除了八五折,還有贈品,當然要試試。這裡的裝修是日本式,座位寛闊,空間感十足,坐得舒服。香草牛油廣島蠔$58,一盤有五隻,蠔本身已經好鮮甜,加上牛油、香草,就更加好味道。24cm 壺漬牛肋骨肉$93,真的好長,廚師已經將牛肋骨肉界開了,我們再將它剪細來燒就好,肉質帶點嚼勁,牛肉味道十足。特上厚切牛胸腹肉$98,脂肪分佈均勻,味道濃郁,肉質偏腍,非常美味。18cm 鎖鏈五色黑胡椒黑豚$68,胡椒味已經深入豚肉內,吃落帶沒有羶味,只有鮮味。十勝豆乳海之幸湯麵$78,豆乳湯底清甜,湯麵麵質煙靱,吃完肉類,再吃湯麵,已經好滿足了。
網路上得知這裡新開,除了八五折,還有贈品,當然要試試。

這裡的裝修是日本式,座位寛闊,空間感十足,坐得舒服。

2018-05-03 91 浏览
燒汁牛肉骨,就甘睇個樣就已經想到有幾正,不過都要配合燒個個人大大隻大蝦🦐,喜歡食的人,不要錯過,自己都食兩份要🦐🦐香草牛油凡立貝,口感尚可個伴比較喜歡食鹽燒雞中翼🐔,我的最愛以度好細心切開一半,燒完完全可以吾需要落手食什菌拼盤,有金菇冬菇雞髀菇同埋香菇冬🍄香草雞脾,好大份食到好滿足,加埋黑芝麻燒出來好香辛辣一口牛,都幾大粒,所以要慢燒先可以去到熟,如果吾系就外面熟過頭,入面仲系好生廣島生蠔,會有個鐵盤跟上,放便就甘放上爐上面燒櫻花芝士豚肉片,估計不到甘特別個味,喜歡食芝士一定要常試下,誠意推介角切豬腩肉,好小食過一粒粒,都幾特別Wasabi雞翼,好喜歡食雞翼所以叫各伴第二種口味,泡菜芝士海鮮石頭鍋飯,最後叫左個飯完美
燒汁牛肉骨,就甘睇個樣就已經想到有幾正
,不過都要配合燒個個人
大大隻大蝦🦐,喜歡食的人,不要錯過,自己都食兩份要🦐🦐
香草牛油凡立貝,口感尚可
個伴比較喜歡食
鹽燒雞中翼🐔,我的最愛
以度好細心切開一半,燒完完全可以吾需要落手食
什菌拼盤,有金菇冬菇雞髀菇同埋香菇冬🍄
香草雞脾,好大份食到好滿足,加埋黑芝麻燒出來好香
廣島生蠔,會有個鐵盤跟上,放便就甘放上爐上面燒
角切豬腩肉,好小食過一粒粒,都幾特別
Wasabi雞翼,好喜歡食雞翼所以叫各伴第二種口味,
泡菜芝士海鮮石頭鍋飯,最後叫左個飯完美
2018-04-25
2018-05-02 110 浏览
在銅鑼灣Sogo shopping 後,又累又餓,想搵個地方休息下,補充下能量朋友即是上網搵下,搵到位於對面怡和街-金金日式燒肉店店內裝潢簡㓗,枱與枱之間十分寛敞,沒有壓迫感菠菜溫泉玉子沙律菠菜沙律新鮮多汁,作為前菜,頓時refresh 哂什錦海之幸盛合 材料好豐富,有蝦、帶子、廣島蠔、蜆及魷魚等, 十分抵帶子鮮甜唔靭,配左蒜蓉牛油,味道更加惹味蝦size 適中,爽囗彈牙廣島蠔雖然細細隻,鮮味十足燒汁牛肋骨肉,油脂分佈平均,只需兩面輕輕燒下便可牛肋骨幼嫰多汁,牛味濃郁

朋友即是上網搵下,搵到位於對面怡和街-金金日式燒肉店
店內裝潢簡㓗,枱與枱之間十分寛敞,沒有壓迫感
菠菜溫泉玉子沙律
菠菜沙律新鮮多汁,作為前菜,頓時refresh 哂

什錦海之幸盛合
材料好豐富,有蝦、帶子、廣島蠔、蜆及魷魚等, 十分抵

帶子鮮甜唔靭,配左蒜蓉牛油,味道更加惹味
蝦size 適中,爽囗彈牙
廣島蠔雖然細細隻,鮮味十足

燒汁牛肋骨肉,油脂分佈平均,只需兩面輕輕燒下便可
牛肋骨幼嫰多汁,牛味濃郁
燒汁牛肋骨肉
燒汁牛肋骨肉
2018-05-02 97 浏览
平時帶媽媽出去食飯都會很傷腦筋的,她不是嫌尖腥悶的媽媽,但的確有很多東西都不吃的:牛、魚、刺身、拉麵等等,所以通常都不會帶媽媽吃日本菜。但今晚媽媽竟然提議這個專攻日式燒烤的地方,令我莫名其妙。原來她朋友介紹這裡又平又抵食,而且菜單食品種類豐富,就算揀飲擇食的這餐廳都可以滿足不同口味的客人,所以今晚媽媽就提議來一試究竟。自家制海之幸煎餅$53這塊燒餅大概6",2個人食剛剛好。海鮮燒餅十分足料,啖啖都有不同的海鮮,滿滿驚喜。菠菜溫泉玉子沙律$58這個清新的前菜絕對需要,為跟住落嚟的燒烤作好「清熱氣」的準備~ 拌了麻醬的新鮮蔬菜格外醒胃。18cm五色胡椒黑豚鎖鏈$68足足18cm的豬柳,配以香濃惹味的胡椒粉,十分適合作為日式燒烤的一種菜式。岩鹽青檸燒雞腿肉$58配以青檸汁的雞腿肉少了點油膩感,燒得香香的更為吸引,這是我今晚的最愛。生菜盛合$38燒肉一定有點熱氣的,如何吃得開懷又健康(一些)呢?不如加一碟生菜盛合(生菜、蒜片、京蔥),配上熱辣辣的燒肉,更易入口之餘亦更易消化,一舉兩得。日本林擒(燒蘋果)$33跟燒菠蘿同樣道理的燒蘋果,蘋果本身已經超鮮甜,加火燒香蘋果就做出焦糖皮層的效果,金黃的

自家制海之幸煎餅$53

18cm五色胡椒黑豚鎖鏈$68

岩鹽青檸燒雞腿肉$58

生菜盛合$38

日本林擒(燒蘋果)$33
跟燒菠蘿同樣道理的燒蘋果,蘋果本身已經超鮮甜,加火燒香蘋果就做出焦糖皮層的效果,金黃的蘋果香脆得來又鮮甜多汁,是一道很有創意的小食。

香蒜酒煮蜆湯$68
若嫌以上的都不夠喉,可以加點一個鮮味無比的香蒜酒煮蜆湯,隻隻蜆都新鮮飽滿,湯頭當然鮮甜,作為今晚的完美句號恰到好處。

媽媽見到我吃得津津有味對自己的介紹都非常自豪,而我見她整晚食指大動都十分滿足。
2018-05-01 94 浏览
朋友剛病好,話好想食燒肉。星期日8點中,朋友預先BOOK枱,坐無虛席。但空間感都好足夠,唔會坐得好迫,一張長枱,中間都有木板隔住,私穩度 五色胡椒牛胸腹(18CM) $88第一次見無切斷18CM長牛胸腹牛胸腹係牛牛既橫隔膜,顏色超紅潤,有少少白雪花胸腹無純肉禁肥,配左勁香勁多五色胡椒,原全無臊腥味落爐燒既時候,(炸炸)聲,口水都流埋什錦海之幸盛合$118半殻帶子2個,大蝦🍤2隻,活蛤2隻,廣島蠔2隻,魷魚🦑鬚40G帶子已預先放左牛油,香草🌿,帶子又新鮮燒既時候好香,帶子燒出海水味,放入口淡淡香草同牛油」真係不得了魷魚🦑鬚真係要大讚,外型粗狀,新鮮魷魚鬚,面層搽左少少醬汁燒一陣就食得,好有咬口,又 惹味廣島蠔特意用石紙盛住,唔怕燒乾隻蠔同痴住個爐蠔都幾大隻,原全無沙,都預先加左香草一齊燒櫻花🌸龍蝦沙律豆腐$43豆腐配龍蝦,立刻將衣道餸升級豆腐入口即溶,龍蝦肉好新鮮,好有口感意大利🇮🇹香草鵝肝石鍋飯$88鵝肝都幾大塊,香草🌿汁係另上,我地先撈起個飯先倒D汁上去再一齊撈香草配飯都幾特別。好清新既感覺顏色立刻好吸引,將鵝肝一齊炒,好香
朋友剛病好,話好想食燒肉。
星期日8點中,朋友預先BOOK枱,坐無虛席。
但空間感都好足夠,唔會坐得好迫,
一張長枱,中間都有木板隔住,私穩度

五色胡椒牛胸腹(18CM) $88
第一次見無切斷18CM長牛胸腹
牛胸腹係牛牛既橫隔膜,顏色超紅潤,有少少白雪花
胸腹無純肉禁肥,配左勁香勁多五色胡椒,原全無臊腥味
落爐燒既時候,(炸炸)聲,口水都流埋

什錦海之幸盛合$118

帶子已預先放左牛油,香草🌿,帶子又新鮮

魷魚🦑鬚真係要大讚,外型粗狀,新鮮魷魚鬚,
面層搽左少少醬汁
燒一陣就食得,好有咬口,又 惹味

廣島蠔特意用石紙盛住,唔怕燒乾隻蠔同痴住個爐

蠔都幾大隻,原全無沙,都預先加左香草一齊燒

櫻花🌸龍蝦沙律豆腐$43
豆腐配龍蝦,立刻將衣道餸升級
豆腐入口即溶,龍蝦肉好新鮮,好有口感

意大利🇮🇹香草鵝肝石鍋飯$88
鵝肝都幾大塊,香草🌿汁係另上,
我地先撈起個飯先倒D汁上去再一齊撈
香草配飯都幾特別。好清新既感覺

顏色立刻好吸引,將鵝肝一齊炒,好香

2018-04-30 84 浏览
全店約有100個座位,大約30張枱。環境都幾大所以同朋友坐得幾舒服而且都唔會好大仲酒煙味。自家製海鮮煎餅:有蔬菜和魷魚加上麵粉,上面諗有茄汁和沙律醬,厚燒起來放在鐵鍋上烤焗出來非常好味鹽燒一口牛:有八粒方形的牛肉,牛味十足。雜錦燒肉盛合:意大利香草雞三件,鹽蔥一口黑豚三件,燒汁牛肋骨三件歐洲和牛三件,鹽燒牛舌三件,值得一題是牛舌非常爽口,黑松露黃牛炒飯:黑松露和牛炒飯自家製草莓牛奶凍:獨家製作牛奶加上草莓汁的牛奶凍,香滑可口牛奶味十足。總結來講餐廳嘅食物都非常唔錯,最鍾意佢嘅肉類,有好多唔同種類嘅葉制方法所以顯得都幾特別。

鹽燒一口牛:有八粒方形的牛肉,牛味十足。

黑松露黃牛炒飯:黑松露和牛炒飯

2018-04-30 102 浏览
朋友推介銅鑼灣有新日式燒肉店,高質又坐得舒服,即刻拉班朋友食完街街!內在環境寬闊,而且乾淨整潔餐牌封面每人都會有熱茶飲,唔洗逼住叫嘢飲!牛舌唔算多但高質,爽口好味道,牛味重芝士豬肉同想像唔同,我以為會係港女拉絲原來係芝士粉不過食落又ok嘅 不過不失和牛完全超水準,唯一係太少份量,好難夠飽但真係好似去咗日本食咁,入口即溶好滑啊 脂肪比例啱啱好 唔洗沾任何醬都好好味總的來說,高質食物,靚餐廳,係貴咗少少咁多

內在環境寬闊,而且乾淨整潔

餐牌封面

熱茶

每人都會有熱茶飲,唔洗逼住叫嘢飲!
牛舌

牛舌唔算多但高質,爽口好味道,牛味重

芝士豬肉

芝士豬肉同想像唔同,我以為會係港女拉絲

原來係芝士粉

不過食落又ok嘅 不過不失
和牛

和牛完全超水準,唯一係太少份量,好難夠飽

但真係好似去咗日本食咁,入口即溶
好滑啊
脂肪比例啱啱好 唔洗沾任何醬都好好味
總的來說,高質食物,靚餐廳,係貴咗少少咁多

熱茶
3K
2018-04-29 111 浏览
出左銅鑼灣行街,朋友話想食燒肉,即刻上網search下邊度有先,見新開左金金評價不錯,試下佢先。店員好快就送上熱茶,幾香茶味,仲refill得好勤快添。日式燒爐,乾淨無乜油,感覺衛生。醬料有辣醬,醋同燒汁,兩人一份share用。香草牛油一口牛($68)一口牛柳粒配上混入香草的牛油,用鐵盤盛載。店員話可以整盤放入爐到燒,咁瀜左嘅牛油就唔會漏哂啦。好香呀,牛柳粒入口無渣,好食!鹽燒牛舌($68)牛舌都唔錯,但薄啲口感差少少。特上厚切牛胸腹($98)呢款牛味十足,果然係一分錢一分貨。18cm鎖鏈五色胡椒黑豚肉($68)豬肉燒起上黎都好香口喎,胡椒味正。哈哈笑溫泉蛋紫菜飯($38)食燒肉有碗飯送下仲正,無普通白飯叫就叫左呢款,都大碗喎。蛋汁勁正!紫菜香口,不過飯味差少少,亦不夠軟綿。新開張有八五折,人均$170,都ok啦~
店員好快就送上熱茶,幾香茶味,仲refill得好勤快添。
日式燒爐,乾淨無乜油,感覺衛生。
醬料有辣醬,醋同燒汁,兩人一份share用。
香草牛油一口牛
香草牛油一口牛($68)
一口牛柳粒配上混入香草的牛油,用鐵盤盛載。
店員話可以整盤放入爐到燒,咁瀜左嘅牛油就唔會漏哂啦。
好香呀,牛柳粒入口無渣,好食!
鹽燒牛舌
鹽燒牛舌($68)
牛舌都唔錯,但薄啲口感差少少。
特上厚切牛胸腹
特上厚切牛胸腹($98)
呢款牛味十足,果然係一分錢一分貨。
18cm鎖鏈五色胡椒黑豚肉
18cm鎖鏈五色胡椒黑豚肉($68)
豬肉燒起上黎都好香口喎,胡椒味正。
哈哈笑
溫泉蛋紫菜飯
溫泉蛋紫菜飯($38)
食燒肉有碗飯送下仲正,無普通白飯叫就叫左呢款,都大碗喎。
蛋汁勁正!紫菜香口,不過飯味差少少,亦不夠軟綿。

新開張有八五折,人均$170,都ok啦~
2018-04-21
2018-04-28 81 浏览
Few tables but they have this looks like a sushi bar and they’re not using it. Easy to find and very close to MTR. We were there on Friday night and they’re few available tables. Make a reservation for a sure table. We greeted with a friendly smile as we got out from the elevator. Just be careful when you get out or in the elevator there’s a bump that you might miss. Some staff can’t understand English very well but they did their best to served us.Food was delicious! The best wagyu beef slice I
Food was delicious! The best wagyu beef slice I ever! Toilet is outside and it’s a shared toilet with other tenants so don’t expect it’s clean.
2 of our orders were out of stocked, portobello mushrooms and the mango milk pudding. I Highly recommend this place because of good service, affordable and delicious!
2018-04-27
庆祝纪念
生日
2018-04-28 774 浏览
今日與先生及朋友一齊於銅鑼灣行街購物,到了食飯時間,正商量食火鍋還是食燒烤,見到金金日式燒肉店招牌,介紹有香草牛油廣島蠔。香草牛油帆立貝,燒汁肋骨肉.. ...等,既可點小菜又可食燒烤,非常吸引呢,於是一致決定試。餐廳裝修清麗優雅,燈光柔和,令人覺得十分舒適。香草牛油廣島蠔。(放在烤爐上蒸),雖然不是很大只,但是十分淋滑,蠔味濃郁。特上厚切牛胸腹$98。(燒烤),有㸃像雪花肥牛,顏色亮麗,入口帶著燒烤的特有香味及濃香牛肉味,十分推薦這款特上厚切牛胸腹。24CM壼漬牛肋骨肉$93。(燒烤),嘩,顏色鮮艷,肥瘦分布均勻,見到經已垂涎三尺,牛肋骨肉牛味夠濃,不用㸃醬汁已非常好味。十分推薦這個24CM壼漬牛肋骨肉。十勝豆乳海之幸湯麵$78。味道帯㸃淡,面帶煙煙靭靭。18CM鎖鏈五色胡椒黑豚$136。(燒烤)。面上鋪著一行的胡椒碎,經過燒烤,鎖鏈五色胡椒黑豚帯著烤的香味及胡椒味,惹味非常。免治和牛烏冬$68。面比有湯的更帶煙靭,有點乾身,所以還是將湯放進面淋滑些。與和牛斉食,十分好味呢。

餐廳裝修清麗優雅,燈光柔和,令人覺得十分舒適。

香草牛油廣島蠔。(放在烤爐上蒸),
雖然不是很大只,但是十分淋滑,蠔味濃郁。

特上厚切牛胸腹$98。(燒烤),

24CM壼漬牛肋骨肉$93。(燒烤),

十勝豆乳海之幸湯麵$78。
味道帯㸃淡,面帶煙煙靭靭。

18CM鎖鏈五色胡椒黑豚$136。(燒烤)。
面上鋪著一行的胡椒碎,經過燒烤
,鎖鏈五色胡椒黑豚帯著烤的香味及胡椒味,惹味非常。

免治和牛烏冬$68。
早前在銅鑼灣逛完本來諗住返屋企會合囡囡至食飯點知在巴士站附近比我們見到間新開張的日式燒烤店仲有新張優惠 ... 晚市消費有 85 折優惠 ... 當然食埋至返家囉 !!! 先來開胃前菜 ... 和風胡麻牛舌 HK$68 切成片狀的牛舌看上去有點似香腸,配上爽脆的生菜和和風胡麻醬,味道清新開胃法式芥末子牛舌 HK$68又是切成香腸片狀的牛舌,帶點厚度的牛舌烤好後也不會乾乾的,爽口又有點嚼勁法式芥末子醬好香,烤好後不需點任何醬汁也好好味鹽燒牛胸腹 HK$88牛胸腹燒的時候不要過火,每面烤一陣就食得喇 !!!帶點油花入口牛香滿溢,肉質軟嫩岩鹽青檸豚腩肉 HK$48豚腩肉肥瘦相間,層次分明我鍾意將豚腩肉烤至焦香,入口爽脆,加上清新酸香的岩鹽青檸醬一點也不覺油膩鹽燒黑豚肩胛肉 HK$78店家很貼心的預先將厚切的肩胛肉切成小件,方便燒烤愛香口惹味的我們鍾意烤至外面焦脆,裡面仍然有肉汁肉味濃郁帶點油香,肉質軟嫩有彈性 ** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用貿否請自行決定
早前在銅鑼灣逛完
本來諗住返屋企會合囡囡至食飯
點知在巴士站附近比我們見到間新開張的日式燒烤店

先來開胃前菜 ... 和風胡麻牛舌 HK$68

法式芥末子牛舌 HK$68
法式芥末子醬好香,烤好後不需點任何醬汁也好好味

鹽燒牛胸腹 HK$88
牛胸腹燒的時候不要過火,每面烤一陣就食得喇 !!!
帶點油花入口牛香滿溢,肉質軟嫩

岩鹽青檸豚腩肉 HK$48
豚腩肉肥瘦相間,層次分明

鹽燒黑豚肩胛肉 HK$78

店家很貼心的預先將厚切的肩胛肉切成小件,方便燒烤

愛香口惹味的我們鍾意烤至外面焦脆,裡面仍然有肉汁
肉味濃郁帶點油香,肉質軟嫩有彈性

2018-04-15
  • 岩鹽青檸豚腩肉
2018-04-25 653 浏览
今日同男朋友去左呢間新開既燒肉店,位置超方便,位於銅鑼灣Sogo對面。食物款式選擇都幾多,由牛肉、豬肉、羊肉到海鮮都有。同一般燒肉店一樣,都會有3款醬汁,不過呢3款汁我都覺得麻麻。左邊係類似日式豉油,中間類似醋,酸酸地咁,右邊係類似韓式辣醬咁。<溫泉蛋紫菜飯,$38>呢個溫泉蛋紫菜飯就正正常常,無乜特別。<澳洲黑毛和牛盛合,$298>呢個澳洲黑毛和牛盛合總共有4款和牛,分別係肉眼、里肌肉、肩胛同一口和牛,每一款都會有三塊,一共十二塊。我地都好推介大家食呢個,和牛質量好高,亦好新鮮,如果想食得好少少既可以揀呢個,一次過試到4款和牛。呢4款和牛入面,左邊個款比較普通,右邊個款係較為肥美,下邊個款最腍,上邊個款係最好食,脂肪分佈最平均。4款都好好食,好腍好香牛味,咁既價錢我地都覺得都算抵食!<特上厚切牛胸腹(鹽燒),$98>呢個特上厚切牛胸腹$98有五塊,呢款就比較瘦,無咁重油分,食落比之前既澳洲黑毛和牛韌少少,但係都有好香既牛味!<辛口豬頸肉,$63>辣味既豬頸肉好特別,好惹味。如果將個表面燒耐少少,脆脆地就更好食!我好推介大

食物款式選擇都幾多,由牛肉、豬肉、羊肉到海鮮都有。
溫泉蛋紫菜飯
<溫泉蛋紫菜飯,$38>
呢個溫泉蛋紫菜飯就正正常常,無乜特別。
澳洲黑毛和牛盛合
<澳洲黑毛和牛盛合,$298>
4款都好好食,好腍好香牛味,咁既價錢我地都覺得都算抵食!
特上厚切牛胸腹(鹽燒)
<特上厚切牛胸腹(鹽燒),$98>
辛口豬頸肉
<辛口豬頸肉,$63>
我好推介大家去食呢間,性價比都幾高!而且食材新鮮,環境都唔錯,絕對值得一試!
2018-04-17
澳洲黑毛和牛盛合
辛口豬頸肉
2018-04-25 66 浏览
這裏環境非常闊落, 有日本風格特色, 每張枱都坐得好鬆動, 唔會覺得好迫夾, 而且呢度抽氣做得好好, 燒咗一輪嘢之後, 身上完全一啲燒烤味都冇, 值得一讚! 除此之外佢嘅網都唔會容易燒得燶, 所以燒食物易左, 質素 變得更加好 食燒牛, 我覺得最緊要係有質素既, 選擇平嘅牛, 未必有一個好好嘅質素, 寧願叫貴好過叫平 所以有點選咗鹿兒島嘅黑毛和牛, 鹿兒島極上黑毛和牛盛合, 有西冷, 肉眼, 一口和牛, 牛肋條, 厚切牛舌 果然我冇選擇錯, 要咬口有咬口, 要入口即溶有入口即溶, 每個部位口感都有所不同, 但係都係咁好食食咗啲熱氣嘢我覺得食番啲凍嘅嘢去平衡一下, 叫咗個冷烏冬, 烏冬非常之彈牙, 配埋蔥粒, 仲有WASABI, o點一點佢既汁一齊食, 煙韌 無比

2018-04-24 47 浏览
還記得第一次同L小姐慶祝情人節,就在呢個地址既舊鋪😳😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀如今人仍在,店鋪卻已轉手😣同樣主打燒肉,但價錢卻更便宜😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀所以一於幫大家試試佢!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣金金日式燒肉位於銅鑼灣,主打日式燒肉,價錢豐儉由人,平食可以散叫,亦有鹿兒島和牛盛合供大家選擇。溫馨提示,現時於金金晚市消費,一律享有85折😝😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣雞泡魚乾配黑松露沙律醬💲58 (推介👍🏻)💭雞泡魚乾好惹味,香中帶點鮮😍💭配埋黑松露沙律醬,錦上添花🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣24CM壺漬牛肋骨肉💲93 (推介👍🏻)💭成條牛肋骨肉放在壺中浸泡💭拎出黎直接放入燒爐🔥🔥💭燒至半熟,用剪刀剪件😎😎💭再少片刻出爐,不用添加配料💭入口已經非常入味,抵食😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3⃣鹿兒島極上黑毛和牛盛合💲438💭有齊和牛西冷、一口和牛、肉眼💭以及和牛肋條、厚切牛舌 (每樣三件)💭食落各有特色,油香豐滿😍😍💭3人分享剛好,J先生最愛厚切牛舌!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀4⃣香草牛油廣島蠔💲58 (推介👍🏻)💭廣島蠔超新

還記得第一次同L小姐慶祝情人節,
就在呢個地址既舊鋪😳😳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
如今人仍在,店鋪卻已轉手😣
同樣主打燒肉,但價錢卻更便宜😳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
所以一於幫大家試試佢!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣雞泡魚乾配黑松露沙律醬💲58 (推介👍🏻)
💭雞泡魚乾好惹味,香中帶點鮮😍
💭配埋黑松露沙律醬,錦上添花🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣24CM壺漬牛肋骨肉💲93 (推介👍🏻)
💭成條牛肋骨肉放在壺中浸泡
💭拎出黎直接放入燒爐🔥🔥
💭燒至半熟,用剪刀剪件😎😎
💭再少片刻出爐,不用添加配料
💭入口已經非常入味,抵食😍
3⃣鹿兒島極上黑毛和牛盛合💲438
💭有齊和牛西冷、一口和牛、肉眼
💭以及和牛肋條、厚切牛舌 (每樣三件)
💭食落各有特色,油香豐滿😍😍
💭3人分享剛好,J先生最愛厚切牛舌!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4⃣香草牛油廣島蠔💲58 (推介👍🏻)
💭廣島蠔超新鮮肥美🤤🤤
💭而且總共有5隻,唔駛爭😎😎
💭燒既過程中記得稍微翻面😳
💭確保足夠熟,食落肉質頗彈牙😍
💭而內裡Creamy,值得再戰!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5⃣七味香麻魷魚足💲68 (推介👍🏻)
💭魷魚足極新鮮😱本身已有些少調味
💭直接猛火燒,魷魚遇熱即卷😍😍
💭熟成后,蘸其燒汁而吃,好惹味
6⃣一之藏拉麵💲88
💭外形好治愈,好田野😝😝
💭牛肉好嫩,而且松化🤤
💭不過拉麵面質普通,湯底偏鹹
7️⃣意大利香草鵝肝石鍋飯💲88
💭一個crossover既菜式😳
💭可是香草味太搶,太突出😣
💭所以鵝肝相形見絀,香味欠奉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔘假如預算不足,可以散叫多d其他款式
🔘如果細心挑選,性價比其實都唔低😝
⠀⠀⠀⠀⠀
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2018-04-24 370 浏览
韓國燒肉食得多,今次朋友帶我去左銅鑼灣食左一間我食過覺得較高質素的日式燒肉店,環境唔錯,兩個女仔食得唔多,所以貴精不貴多,開開心心傾下計食美食,人生就是這樣吧。小食要左個芝麻亞波雞軟骨 $38味道唔錯不過有點乾身,脆口但無嚼頭,好彩熱辣辣!生菜拼盤 $38新鮮生菜配蒜片同他們自家製燒烤醬!牛油粟米 $28特別嘅切角令粟米更容易食,用上牛油香滑!什錦海之幸盛合 $118 價錢合理又豐富,大扇貝,大蜆,生廣島蠔,大虾同七味尤魚鬚,估唔到尤魚鬚可以燒得咁好味,其他海鮮也鮮甜,大扇貝夠厚身食落有啖啖肉,虾亦彈牙。汁燒牛肋骨肉 $68醃得好出色,燒得好快熟,微蕉就惹味帶點甜。石窩泡菜牛仔骨湯 $88熱辣辣還滾著,好多泡菜酸酸辣辣好開胃,還可以食到牛仔骨肉!

小食要左個芝麻亞波雞軟骨 $38
味道唔錯不過有點乾身,脆口但無嚼頭,好彩熱辣辣!

生菜拼盤 $38
新鮮生菜配蒜片同他們自家製燒烤醬!

牛油粟米 $28
特別嘅切角令粟米更容易食,用上牛油香滑!

什錦海之幸盛合 $118

汁燒牛肋骨肉 $68
醃得好出色,燒得好快熟,微蕉就惹味帶點甜。

石窩泡菜牛仔骨湯 $88
熱辣辣還滾著,好多泡菜酸酸辣辣好開胃,還可以食到牛仔骨肉!

2018-04-20