2020-07-17 657 浏览
系啊!我又介绍呢间喇!经过多次告急,最终小店7月31号都要结业了。衬呢排疫情严峻,黎嗌多啲外卖!.⭐️S2.和牛丸鸡软骨乌冬+炭烧咖啡($58)分数: (7.5/10)基本上次次都只嗌呢个餐,因为最正。和牛丸juicy,咬开间唔中有啲汁咇出黎。鸡软骨有少少胡椒辣味,爽脆,但好间唔中会整得较硬。乌冬有咬口,酱汁个味调较得唔错,旁边伴有木鱼片,红萝卜片。.🔸S9.金芝火牛饭($48)分数: (6.5/10)算系老板新出品,好似5月尾先出。牛肉上面有啲酸酸地既芝士汁,肉份量唔多,饭有少少调味。.🔸S10.白芝恋人稻庭乌冬($48)分数: (6.8/10)乌冬个味同上面S2餐一样。配两只芝士磨菇酿鸡翼,鸡翼外皮少少甜甜地,咬开入面系磨菇同芝士,好吸引。.🔸脏脏紫薯香芋($28)分数: (6.8/10)唔会太甜,几香,仲有啲紫薯芋茸hi左系杯入面。.有朋友同我反映番觉得野食一般般,因为本人钟情於S2餐,好少食其他,😋所以诚心推介S2,觉得好味。
系啊!我又介绍呢间喇!
经过多次告急,最终小店7月31号都要结业了。
衬呢排疫情严峻,黎嗌多啲外卖!

⭐️S2.和牛丸鸡软骨乌冬+炭烧咖啡($58)
分数: (7.5/10)
基本上次次都只嗌呢个餐,因为最正。
和牛丸juicy,咬开间唔中有啲汁咇出黎。
鸡软骨有少少胡椒辣味,爽脆,但好间唔中会整得较硬。
乌冬有咬口,酱汁个味调较得唔错,旁边伴有木鱼片,红萝卜片。
和牛丸鸡软骨乌冬+炭烧咖啡

🔸S9.金芝火牛饭($48)
分数: (6.5/10)
算系老板新出品,好似5月尾先出。
牛肉上面有啲酸酸地既芝士汁,
肉份量唔多,饭有少少调味。
金芝火牛饭

🔸S10.白芝恋人稻庭乌冬($48)
分数: (6.8/10)
乌冬个味同上面S2餐一样。
配两只芝士磨菇酿鸡翼,
鸡翼外皮少少甜甜地,咬开入面系磨菇同芝士,好吸引。
白芝恋人稻庭乌冬

🔸脏脏紫薯香芋($28)
分数: (6.8/10)
唔会太甜,几香,仲有啲紫薯芋茸hi左系杯入面。
脏脏紫薯香芋

有朋友同我反映番觉得野食一般般,
因为本人钟情於S2餐,好少食其他,
😋所以诚心推介S2,觉得好味。
2020-07-16
和牛丸鸡软骨乌冬+炭烧咖啡
脏脏紫薯香芋
  • 和牛丸鸡软骨乌冬
2020-08-01 126 浏览
听讲呢间系网红开嘅店,主打日韩料理同街头小食个个都话食牛丸,我谂住食个饭咋门面颜色鲜艳,用黄色货柜铁闸设计,好抢眼除咗招牌牛丸,仲有丼饭、乌冬、炸物、年糕等轻食外卖店嚟讲其实有啲偏贵,但入面有个$29迷你套餐都算抵食店内有少量座位,不过呢排都系外卖返去食算期间限定丼饭有A级鳗鱼饭 $58鳗鱼、饭量份量均充足鳗鱼表面洒有木鱼碎、芝麻,带有咸香味同芝麻香鳗鱼鱼肉软嫩,唔算原条,但已经比超级市场大条鳗鱼酱汁够浓味同黏稠,但略嫌酱汁较少饭粒虽炒得均匀,亦有椰菜点缀,增加爽脆感但质感未够乾爽,反而带有几分黏稠感韩式芝士年糕拉面 $48 有微微惊喜拉面爽滑弹牙,芝士年糕烟烟韧韧,软身有咬口而且几香口,仅有轻微芝士味,唔会太腻不过,其实呢款菜式唔太适合做外卖做得外卖店应该照顾埋外卖返去嘅情况打开盖嘅时候,芝士年糕拉面份量虽然多但变成一饼嘢,整体硬晒餐饮每杯都几大杯,仲印有香港加油嘅标记杯杯都够冰冻。奶茶味道稍淡,但奶味较香冬瓜柠檬亦唔会满口糖水感,的确有微微冬瓜味,不过不失啦
听讲呢间系网红开嘅店,主打日韩料理同街头小食
个个都话食牛丸,我谂住食个饭咋
门面颜色鲜艳,用黄色货柜铁闸设计,好抢眼
除咗招牌牛丸,仲有丼饭、乌冬、炸物、年糕等轻食
外卖店嚟讲其实有啲偏贵,但入面有个$29迷你套餐都算抵食
店内有少量座位,不过呢排都系外卖返去食算

期间限定丼饭有A级鳗鱼饭 $58
鳗鱼、饭量份量均充足
鳗鱼表面洒有木鱼碎、芝麻,带有咸香味同芝麻香
鳗鱼鱼肉软嫩,唔算原条,但已经比超级市场大条
鳗鱼酱汁够浓味同黏稠,但略嫌酱汁较少
饭粒虽炒得均匀,亦有椰菜点缀,增加爽脆感
但质感未够乾爽,反而带有几分黏稠感

韩式芝士年糕拉面 $48 有微微惊喜
拉面爽滑弹牙,芝士年糕烟烟韧韧,软身有咬口
而且几香口,仅有轻微芝士味,唔会太腻
不过,其实呢款菜式唔太适合做外卖
做得外卖店应该照顾埋外卖返去嘅情况
打开盖嘅时候,芝士年糕拉面份量虽然多
但变成一饼嘢,整体硬晒
韩式芝士年糕拉面

餐饮每杯都几大杯,仲印有香港加油嘅标记
杯杯都够冰冻。奶茶味道稍淡,但奶味较香
冬瓜柠檬亦唔会满口糖水感,的确有微微冬瓜味,不过不失啦
冬瓜柠檬
2020-07-04
韩式芝士年糕拉面
冬瓜柠檬
2020-06-09 637 浏览
利申我唔系帮手卖广告,不过佢哋啲野几好食,特别系佢哋个芝士汉堡扒,佢哋个芝士汉堡扒系流心,所以感觉好新鲜。仲有就系佢地啲packing好扔本,全部都唔系啲普通发泡胶盒嚟,系可以放落微波炉啲盒嚟,所以有时买完未必即刻食都可以翻热,所以绝对会返转头食。
2020-05-11 689 浏览
黄店💛 告急黄店 招牌📋龙汁🍽和牛丸 🐂$20/4粒呢个整得好出色🥳🥰🤤和牛丸🧆好Juicy 🍾又有咬口👄 弹牙 👅呢个一定要试👍🏼👍🏼👍🏼$20/4粒 呢个价钱💰超抵因为佢真系好好食🤤🤤🤤 韩式🇰🇷芝士🧀年糕拉面 🥢$48唔知系咪因为外卖📦冻咗⛄️ 所以啲面🍝硬晒变咗一旧 同埋冇咁入味 🧂不过都OK嘅 份量都几多 都抵食 🤪总结呢个价钱💵我觉得真系食🍴得过而家疫情严重🦠 政府 又话要啲食肆 🏠1.5米 距离 又话要得一半人🗿d 黑警 又乱咁执法黄💛店一定仲难生存😢 所以大家点都帮手🖐🏽 救下佢哋 回头度🌟🌟🌟🌟
黄店💛 告急黄店

d 黑警 又乱咁执法
黄💛店一定仲难生存😢 所以大家点都帮手🖐🏽 救下佢哋
回头度🌟🌟🌟🌟
2020-05-10 455 浏览
甚少主动食牛丸,更加冇谂到因为粒牛丸而写食评,好疯狂😂行街行到想搵嘢食,但又唔想食鱼蛋烧卖,谂起之前网上见到有人力推呢间牛丸,决定一试。 舖头比较细,好易行过唔记得。 (总之西九龙中心一出正门过马路直走便可)麻叉烦限聚令搞到堂食位cut 净一半 (姐系得返两个位),坐底等食牛丸,一拎上手心谂阿姨俾包咩嘢我😂食浓汁牛丸呢个包装禁高级😂 我以为一只碗一枝竹签。 呢个包装好细心,方便外卖拎走嘅时候可以放入背包唔会倒泻, 又可以口痕食一粒嘅时候都封好口慢慢享用。正题:牛丸好弹牙,好有牛肉味;用叉吉落去见到啲汁渗左出黎,一咬好厚牛味同咬到一粒粒jelly 状嘅物体,好味👍👍👍$20/4粒 , 半豪气“摄牙喇”其实餐厅仲有鳗鱼饭/面/台式饮品/ 韩式年糕 选择!!留返下次再试😋😍
甚少主动食牛丸,更加冇谂到因为粒牛丸而写食评,好疯狂😂

食浓汁牛丸呢个包装禁高级😂 我以为一只碗一枝竹签。

$20/4粒 , 半豪气“摄牙喇”

其实餐厅仲有鳗鱼饭/面/台式饮品/ 韩式年糕 选择!!
留返下次再试😋😍
  • 牛丸
2020-05-06 386 浏览
我一个人黎食,叫左鳗鱼饭+奶茶$58 条鳗鱼绝对有去大型超市买既一半份量,而唔系普通得2-3旧食落所新鲜既,酱汁都够浓,不过少左dd 饭绝对有1.5碗饭(女仕记得嗌少饭,我食完饱左大半日都唔太肚饿)配菜系少d~但对整体影响不大奶茶一般,但只杯有细心位就系插饮管位置系可以封返既,饮唔晒拎走都唔会咁易有细菌(我本来影左相,不过唔小心del左)但中午去到都见到有人排队,一来人多,二来出货要俾d耐性,下次会再试其他
我一个人黎食,叫左鳗鱼饭+奶茶
食落所新鲜既,酱汁都够浓,不过少左dd
配菜系少d~但对整体影响不大

2020-05-03 246 浏览
看似净系做外卖嘅小店,其实有6个位可以堂食。成日都帮衬,尤其疫情期间成日食佢啲外卖。.🔸和牛丸鸡软骨乌冬($58)分数: (7.5/10)牛丸咬开中开有肉汁,唔似平时啲牛丸又硬又乾。鸡软骨惹味,但少部份鸡软骨较硬。乌冬咬落烟韧有口感。.🔸炭烧咖啡(餐饮)分数: (7.6/10)炭烧咖啡好滑,同时保留到香浓咖啡味,唔苦。.🔸流心芝士汉堡扒($20)分数: (7.8/10)芝士迷一定钟意,咬落去,中间有溶既芝士,而汉堡扒厚,keep到肉汁,唔乾。.🔸芝士蘑菇酿鸡翼($20)分数: (7.2/10)鸡翼塞到好肥美,中间比芝士蘑菇塞满左,皮较多肉较少。
看似净系做外卖嘅小店,其实有6个位可以堂食。
成日都帮衬,尤其疫情期间成日食佢啲外卖。
🔸和牛丸鸡软骨乌冬($58)
分数: (7.5/10)
牛丸咬开中开有肉汁,唔似平时啲牛丸又硬又乾。
鸡软骨惹味,但少部份鸡软骨较硬。
乌冬咬落烟韧有口感。

和牛丸鸡软骨乌冬

🔸炭烧咖啡(餐饮)
分数: (7.6/10)
炭烧咖啡好滑,同时保留到香浓咖啡味,唔苦。
炭烧咖啡

🔸流心芝士汉堡扒($20)
分数: (7.8/10)
🔸芝士蘑菇酿鸡翼($20)
分数: (7.2/10)
鸡翼塞到好肥美,中间比芝士蘑菇塞满左,皮较多肉较少。
2020-02-16
2020-04-24 229 浏览
金芝龙主要卖日韩小食,例如乌冬,丼饭,韩式年糕等,仲有非常多街头小食炸物,明显走年青人路线。早前路经,由於啱啱食咗饭,所以只系买咗份特浓芝士鱼金砖,即叫即制嘅金砖非常热辣辣,店主温馨提示要小心食,仲好窝心咁递咗张纸巾畀我🤗。拎住个食物袋,我第一个感觉就系好揼本:只不过系几粒小食,居然用个外面系纸入面系胶嘅密实袋入住,袋口仲要封实,要撕开顶部才可打开,从而减少炸物嘅氧化速度,保持新鲜香脆。可见店主系个有要求嘅人。咬一口金砖,最先弹出嘅系芝士味,非常浓郁,最啱我呢啲芝士爱好者;金砖爽口弹牙,啖啖鱼蛋鲜味,好好食👍,不过稍为偏咸,食完四粒,又要去买嘢饮啦😂。

2020-04-19 217 浏览
话说咁岩去到老深,赫见一间主打和牛丸既日韩外卖店,於是去睇下有咩食。什麽?居然仲有一个丧屍地慾乌冬热爱尝鲜既忍不住叫左两个乌冬同饮品返屋企慢慢叹。於是我就叫左丧屍地慾乌冬同和牛丸鸡软骨乌冬。饮品就叫左脏脏紫薯香芋同寒天珍珠奶茶。等下等下,当然又系愉快抽卡时间。对於80後黎讲,抽卡系回忆,还好金芝龙系抽卡点,等外卖期间不忘抽卡食物味道方面,丧屍地慾乌冬感觉好特别,里面加入和牛肉碎,沙律酱。食既时候透出清香既薄荷味,仲配搭左芝士烧鸡翼,不错不错。龙汁和牛丸食得出超香牛肉味,爽口弹牙。真系可恶极了,咁好食,我以後食唔返点算。紫薯香芋没有想像中甜,岩哂我口味

什麽?

居然仲有一个丧屍地慾乌冬

热爱尝鲜既忍不住叫左两个乌冬同饮品返屋企慢慢叹。

等下等下,当然又系愉快抽卡时间。

紫薯香芋没有想像中甜,岩哂我口味

2020-04-18
10 分钟 (外卖自取)
其实一直想试呢间小食店好耐,但觉得佢偏贵😟,所以就未试到佢。适逢呢日外卖自取App有优惠卷用剩,就用咗嚟去金芝龙买Lunch食。由於我喺App预先落单,去到等多两三分钟食物已经Ready,男店员几好礼貌。金芝龙间舖好易认,因为同店嘅立场一样咁黄💛。原来舖入面都有个位置仔可以堂食,但真系得两、三张櫈咁大罢,我相信主要都系做外卖吧!装修有少少似货柜嘅铁闸,上面仲贴咗好多文宣📰。除咗文宣外,店舖仲贴咗好多餐牌,食物种类好似比以前多,而家有卖埋丼饭🍚。不过S金芝龙优惠套餐包埋杯嘢饮,要卖成$58真系好贵啊;另外有只平啲嘅超值套餐连嘢饮就卖$29,选择包括捞面、年糕、乌冬等,但均属轻食类...,即系未必食得饱嗰种。而我第一次食就试下轻食嗰款先,我拣咗A1.首尔捞面($29);套餐奉送无糖红茶一杯,即系其他饮品又要加钱😅。嗌咗套餐,帮衬第二件食品就可以减$5,好过无,因为本身都唔平。首尔捞面味道普普通通,辣味不太劲🌶,面条比较粗身,但面质有少少煮唔开咁。成盒面本身无乜餸料,得啲猪肉碎同红萝卜,好彩有木鱼搭救!另外,份量比想像中多,都够饱。由於我一早都预计到个面无乜料...,所以加钱要咗招牌龙汁和牛

首尔捞面

招牌龙汁和牛丸

由於我一早都预计到个面无乜料...,所以加钱要咗招牌龙汁和牛丸(原价$20/4粒),承惠$5粒💵。哇哇哇,呢个牛丸超超超超超好食😋,劲多汁同弹牙,而且牛味浓郁,会食上瘾。唔好话我马後炮,粒牛丸个样望落都好靓,会觉得系好食嗰种,而且中间仲食到有少少牛筋添🐮,真系好想再食。

题外话,呢到嘅叉好搞笑,原本就系咁,唔系我咬断咗🍴。
冻无糖红茶

跟餐唔使加钱嘅冻无糖红茶亦有惊喜,因为我本身Expect系毫无味道的,但点知几香喎,又大杯、又够冻;味道仲有啲似午後红茶添☕️。
总括嚟讲,我本身系有少少抱住试伏嘅心态嚟支持下🙈,但结果食完粒牛丸之後,成个人开心返哂😆,因为真系好好食啊,系我食过最好食嘅牛丸之二(另一间最好食嘅系林昌记)!所以呢篇好评主要系畀粒牛丸嘅😋。最後,再次望返个餐盒张相,想讲返句香港人加油,撑支持香港人嘅小店💪。
2020-03-10
5 分钟 (外卖自取)
招牌龙汁和牛丸
冻无糖红茶
2020-04-05 426 浏览
其实都系系Facebook见到介绍,实在真系比佢食身吸引,而且身为一个黄丝人,唔系唔罚下吗?今日去到,其实唔太多人买,可能系疫情关系,同个靓仔倾计,最近生意差左,决定帮帮佢系Facebook宣传下,食物真系唔差,我外卖反屋企食都仲好好味,大家要去帮衬下啦
2020-04-05
2020-03-21 576 浏览
之前有两个同区朋友介绍过呢间小店,话个牛丸系食神级(不过唔系酱爆 lol)今次亲身试下系咪传说中讲到咁神因为好饿,叫左个和牛丸鸡软骨乌冬,$58一个餐有埋野饮CLS劲好食!和牛丸真心系重点,食落口感同个味够真材实料,4粒真系唔够喉,但食完个乌冬又非常饱XDDD(个份量我觉得男仔都饱肚嘅)唯有下次净系叫牛丸(20蚊4粒,大大粒,下午茶啱哂)是次黎系平日下午时段,冇咩人完全唔驶排队咁嘅价钱、咁嘅高质素,咩人仲会去排家俬舖啲hea肉丸而唔黎呢度食?!
今次亲身试下系咪传说中讲到咁神

因为好饿,叫左个和牛丸鸡软骨乌冬,$58一个餐有埋野饮

CLS劲好食!

(个份量我觉得男仔都饱肚嘅)
唯有下次净系叫牛丸
(20蚊4粒,大大粒,下午茶啱哂)

是次黎系平日下午时段,冇咩人完全唔驶排队

鸡软骨牛丸乌冬
2020-01-23
鸡软骨牛丸乌冬
  • 和牛丸
2020-03-21 323 浏览
深水埗食肆好多,  估唔到俾我搵到呢间小店. 港铁A2出口一出, 近汝州街   招牌有条龙就系佢.  佢地的饮品都几特别, 我叫咗杯薄荷脆脆朱古力,  哗, 好好饮 !  我个朋友就叫了黑糖寒天珍珠奶茶.  佢都赞不绝口喎.  因为肚饿, 我地各自叫了一份餐. 芝士栗米鸡翼年糕,  啲芝士好香.  唔知用咗边只芝士.  因为新鲜整的原固.   鸡翼个皮脆脆地,  而且啲鸡肉又够入味. 正 ! 年糕又软又有咬口. 好快食晒成个餐.  我个朋友就叫咗和牛丸鸡软骨乌冬.  和牛丸呀, 好特别 ! 当然叫我朋友俾粒我啦! 果然系和牛, 有一阵牛肉香, 而且个汁几好味, 唔会太咸. 因为实在太好食, 所以额外叫多一客和牛丸. 终於满足晒 ! 唯一唔系太理想既系,  佢地无咩位做堂食.  如果可以座低慢慢食, 应该会更加好.

2020-03-19
  • 芝士栗米鸡翼年糕
  • 和牛丸
2020-03-12 615 浏览
突然好想食韩式菜但附近都唔觉有竟然俾我搵到呢间外卖店本身谂住呢个价钱,份量应该会偏少但估唔到价钱抵之余,份量系正常size味道方面都系抵赞,东京饭味道适中韩式拉面加年糕就略嫌个面偏硬同乾(不过以外卖黎讲都正常,所以都可接受)建议加泡菜炒会更韩式同更配合年糕餐饮有冬瓜柠檬,唔似平时街度d糖水味都饮得出轻微既冬瓜味希望大家继续支持呢d小店
突然好想食韩式菜但附近都唔觉有
竟然俾我搵到呢间外卖店
本身谂住呢个价钱,份量应该会偏少
但估唔到价钱抵之余,份量系正常size
味道方面都系抵赞,东京饭味道适中
建议加泡菜炒会更韩式同更配合年糕
餐饮有冬瓜柠檬,唔似平时街度d糖水
都饮得出轻微既冬瓜味
希望大家继续支持呢d小店
2020-02-12 741 浏览
#支持良心餐厅和牛丸鸡软骨乌冬 $58配饮品 (冬瓜柠檬茶)呢间小店主打外卖 堂食位置比较少最近如果经过开可以去帮衬下买外卖反屋企食😚呢度嘅和牛丸好正🤩🤩 有4粒 真系好juicy 咬落实身 似牛筋丸质地 仲要咬完个口即刻充满浓郁嘅牛味😍 正!鸡软骨份量都唔少 虽然一开始食觉得有啲偏咸 但食食下 捞埋乌冬又几好送😛乌冬系捞乌冬黎 入面仲会有好多肉碎 食落一啲都唔会觉得寡🥰 总括来讲觉得个配搭好新奇有趣 但系又几好食喎😚最後个饮品就偏甜左啲 不过食物质素真心唔差🤘🏿
#支持良心餐厅

和牛丸鸡软骨乌冬 $58
配饮品 (冬瓜柠檬茶)

呢间小店主打外卖 堂食位置比较少
最近如果经过开可以去帮衬下买外卖反屋企食😚