2009-05-22 76 浏览
今次係第二次去,不過,味道好似比第一次去既時候遜色兩個人,食唔到好多,叫左兩個小菜,一個星汌炒米大家share食金銀蛋時疏,清湯的湯,給我一個住家湯的感覺,很不錯鹵水鵝翼,好入味,用酒送都幾好味星汌炒米,炒得乾身,夠辣夠味結脹才百餘元,總括來說都好好味,環境也很舒服侍應反應快,服務都算唔錯
今次係第二次去,不過,味道好似比第一次去既時候遜色
金銀蛋時疏,清湯的湯,給我一個住家湯的感覺,很不錯
鹵水鵝翼,好入味,用酒送都幾好味
星汌炒米,炒得乾身,夠辣夠味
結脹才百餘元,總括來說都好好味,環境也很舒服
侍應反應快,服務都算唔錯
$100 (宵夜)
2009-05-05 219 浏览
staff are distributing cash coupon outside the lift on the street $30 for lunch (every $180 spending) &$50 for dinner (every $200 spending)can be used in multiples......so we went there.spacious seating, not noisy燒腩仔 - quite goodlobster $88/ catty (claimed original price $198). 4 pax ordered > 3 catty. I don't like lobster but baked lobster with cheese looked attractive. taste: so sofried beef cube with mushroom $7x. okalready full after the lobster, can't eat other food service - good, refi

spacious seating, not noisy

燒腩仔 - quite good

service - good, refill water & serve wet tissue pack.

feel bad sitting below ceiling with is quite dirty

mum wants to come again as they have special offer after 9pm, but i think it will be too late for dinner

we can't finish all food & need take away box - only 發泡膠 version available...a bit disappointed

convenient location

又來返我工作範圍食lunch .... 呢間店無論在服務 , 出品及價錢....都好過旺角店好多 , 而且此店經常有特價新攪作 , 近期可能金融海嘯影響.... 更推出很多款午市抵食set ... 78.00 一碟例牌 + 一個炒粉麵飯 , 而且唔係求其"夫"顯..... 今天2人去吃.... 點了1個燒味雙拼 + 1個疆粒肉碎炒飯 .... 上台前都無咩大祈望.... 估唔到...竟是乳豬拼油雞.... 正.... 而且很脆... 絕唔係斬d送頭送尾... 唔怪得咁爆座啦.... 原因呢個 set .... 11:00-16:30 都叫得.... 真係叫2個 set ...自己加碟油菜....5個人都好好分.... 埋單d staff 好有禮貌 , 而且清潔台面收碟做得很好 .... 唔似mk 個間... 懶過鬼 ... 下午茶時點心更係 6折.... 超值....
又來返我工作範圍食lunch ....

2009-04-17
2008-11-09 82 浏览
8/11表姐行完禮,訂了這處作為午餐,預備了的係一個餐的食物.燒味併盤,這個正常,叉燒,雞,海蜇都唔錯,咕嚕肉整得太酸.粟米班塊,凍的又炸得唔夠脆,粉又厚.菠菜唔夠味道.海鮮飯同樣唔夠味道,伊麵原本幾好,最弊炒得太碎,同埋無乜材料,小棠菜磨菇,個汁勁杰.海鮮卷炸得麻麻地,入面又係無乜料.服務麻麻地,唔夠人環境尚可味道唔吸引,自己俾錢一定唔會黎衛生唔得,杯有塵,仲要碗都幾污糟,要改善.

服務麻麻地,唔夠人

環境尚可

味道唔吸引,自己俾錢一定唔會黎

衛生唔得,杯有塵,仲要碗都幾污糟,要改善.
2008-04-05 30 浏览
第一次去這家酒樓吃環境感覺還可以食物也OK有機會還會再去~
第一次去這家酒樓
環境感覺還可以
食物也OK
有機會還會再去~
2008-03-17 32 浏览
打完羽毛球, 一行四人行過恆豐見到有間未試過既酒樓就入去試試~星期日下午茶唔洗等位即可以入去坐@~@"good環境唔錯, 幾大幾多位, 而且位同位之間唔迫,坐得好舒服, 只係d 侍應哥哥, 姐姐好似做野慢左少少, 同亂左d, 而d 食物好快上檯~先黎燒鵝瀬粉, 河粉& 叉燒米粉各一, 係燒鵝度只係揾到3%既肥位, 好瘦~ 好味~而叉燒都係一樣, 但係完全唔肥~~之後仲叫左麻花, 小籠包, 燒賣, 炸鯪魚球, 腐皮卷...etc..., 同幾樣甜品~麻花~ 樣子平平無奇, 但食落去...只有一句, 正如人不可以以貌取人, 食物更加不可, 有90分~小籠包~ 每隻都有個托盤, 以防d 皮穿左而流走汁~d 皮不止有口感, 仲唔易穿~炸鯪魚球~ 熱食一流, 又香又脆~ ^^最後...甜品登場,黃金西米露~ 即南瓜西米露, 可能我自己鍾意食南瓜, 所以, 特別覺得好味~南瓜糕~ 味道一般啫...總括而言, 食物味道係水準以上, 令人有驚喜,而食物賣相大多及格, 價錢可能仲平過大陸,上菜速度快得令人騖訝,但服務一般, 侍應好似永遠不夠...放滿一整檯食完的籠, 碟都無人得閒收,比茶又比錯, 侍應既

星期日下午茶唔洗等位即可以入去坐@~@"
good

環境唔錯, 幾大幾多位, 而且位同位之間唔迫,
坐得好舒服, 只係d 侍應哥哥, 姐姐好似做野
慢左少少, 同亂左d, 而d 食物好快上檯~

先黎燒鵝瀬粉, 河粉& 叉燒米粉各一,
係燒鵝度只係揾到3%既肥位, 好瘦~ 好味~
而叉燒都係一樣, 但係完全唔肥~~

小籠包~ 每隻都有個托盤, 以防d 皮穿左而流走汁~
d 皮不止有口感, 仲唔易穿~

炸鯪魚球~ 熱食一流, 又香又脆~ ^^

最後...甜品登場,

南瓜糕~ 味道一般啫...

總括而言, 食物味道係水準以上, 令人有驚喜,
而食物賣相大多及格, 價錢可能仲平過大陸,
上菜速度快得令人騖訝,
但服務一般, 侍應好似永遠不夠...
放滿一整檯食完的籠, 碟都無人得閒收,
比茶又比錯, 侍應既態度麻麻...
2007-12-16 31 浏览
味道中中至中上(6~7/10)環境舒適,有大酒樓環境價錢好抵依家物價上漲佢既價錢都唔貴小點$6 ~~特點$16平均每人消費$35煎蘿蔔糕算幾好($6)煎得幾香口感好滑其他既野食都幾好味道唔差但係就好抵食如果要求唔高既係一個好好選擇因為真係抵食!
味道中中至中上(6~7/10)
環境舒適,有大酒樓環境
價錢好抵依家物價上漲
佢既價錢都唔貴
小點$6 ~~特點$16
平均每人消費$35

煎蘿蔔糕算幾好($6)
煎得幾香口感好滑
其他既野食都幾好味道唔差

但係就好抵食
如果要求唔高既
係一個好好選擇
因為真係抵食!
2007-05-08 37 浏览
上星期日同媽咪飲早茶, 上午11:30前特價點心大約$4至$6一籠, 真係超抵... 紅棗蒸雞飯- 蒸飯比較乾, 味道可接受!上湯腐皮卷- 一客三件, 食落味道唔錯.蝦餃拼潮州粉果- 一籠每款兩件, 粉皮有D厚. 羅漢齋腸拼叉燒腸- 一碟四件, 腸粉好滑, 入面落足料.蘿蔔糕拼紅豆軟餅- 一碟四件, 蘿蔔糕: 好粉, 完全冇蘿蔔味! 紅豆軟餅: 味道唔差, 食落好軟, 但好油! 服務一般.

紅棗蒸雞飯- 蒸飯比較乾, 味道可接受!
上湯腐皮卷- 一客三件, 食落味道唔錯.
蝦餃拼潮州粉果- 一籠每款兩件, 粉皮有D厚.
羅漢齋腸拼叉燒腸- 一碟四件, 腸粉好滑, 入面落足料.

服務一般.
(非会员)
2007-04-04 32 浏览
無渭多講,這裏的义燒,真的可以與任何酒家的什麼义燒王,义燒霸爭一日長短,$38超值!還叫了一個菜乾炖豬肺湯,感覺像在利苑酒家喝過,但價錢平一半,其他小菜都在水準之上,真的做到平、靓、正,為獨招呼真的嘛嘛!扣小小分喇!
2007-02-15 36 浏览
昨天與友人到佐敦恆豐中心的金御海鮮酒家吃晚飯, 叫了小菜四碟及一個例湯, 例牌雞, 炒菜, 生炒骨及魚, 發現例湯非常咸, 雞有血, 菜還可以, 生炒骨很酸及魚不熟。已叫酒樓服務員換食物, 他們的態度十分不好, 行過不望我們, 真的很想投訴及向香港人不要再光顧此酒樓。此酒樓平日人客己不多, 不用訂位, 這樣的態度, 恐怕做不長。
(非会员)
2006-11-04 25 浏览
十點去宵夜,之前問清楚服務員可以吃到十二點,點了幾樣菜和大閘蟹。十一點,正在品嚐大閘蟹之際,侍應前來催促埋單,十分掃興!因為侍應完全不顧客人的感受!之後,向侍應要薑茶暖胃,誰知有個女侍應想也不想,馬上回應沒有薑茶,可能是趕住收工!最後,有位男員工回答有,不過送來的薑茶卻是涼的。我想,員工完全不理客人的感受,如同老板倒米,因為客人很難再返來光顧。如無意外,此間茶樓很快就要收檔,因為晚市的客人不多,加上員工無心待客。...大家有食趁早!

2006-09-10 22 浏览
今日同老婆去飲茶,雖然兩個人,但係我一個等於兩個人食量架嘛,叫左碟牛腸,糯米雞,排骨,雞扎,奶皇包,牛柏葉,咖喱魷魚,春卷連茶價埋單都係百幾蚊,D野食雖然唔係話真係好正,但已經算唔差,尤其個流沙奶皇包,差D比佢辣親,話晒大酒樓環境,以呢個價錢真係好抵,我地去個時唔知兩點後入座仲有特價錢添,咁咪仲平囉!最緊要係唔多使等位,基本上去到都有位,不過要彈D冷氣真係唔講得笑,女仕唔帶衫變雪條都似!
2006-08-15 32 浏览
俾個機會老外賠賠晨光擾人清夢的罪...但查實係陪番飲早茶轉頭。叫既都係基本功- 蝦餃、燒賣、千層馬拉糕、魷魚唐生菜- 始終大部份外國人只會對中國既食送菜有一定程度既「要求」(Even 佢知D ingredients 係乜都未必肯試o個種)。食物都可以- 始終係即蒸;雖然千層馬拉糕又扁又塌,但鍾意佢o係個奶黃層度加花生碎一齊蒸...始終係「千層」,咁薄,想糕高都幾難。多謝您。

多謝您。