1
招聘中
应征
$14,500-$16,000
月薪
272
35
6
等级4
590
0
2020-03-21 2287 浏览
星期日嘅中午黎到尖沙咀吃Brunch,今次朋友拣咗呢间位於K11的「野玩田店」,系一间装修以木系爲主题的西餐厅。这里地方宽大,楼底颇高,空间感十足,难怪假日吸引左不少一家大细或朋友黎聚会用餐星期六及日的午市都设有半自助午餐,$148可享用自助美食及甜品吧,另外$168起可加配各款主菜杂谷餐包 店员先会送上餐包及餐汤,热烘烘且松软的餐包适合搭配餐汤like 甘笋忌廉汤 呢个甘笋汤都几creamy,好重奶油味自助餐区域面积不算很大,但都有齐基本的冷盘、沙律、热食、甜品等等自助沙律吧有七彩颜色的蔬菜或配料让客人随意配搭,仲有羽衣甘蓝同藜麦,非常健康亦有多款西式冻肉可供选择,适合搭配沙律新鲜香甜的鲜果盆热食方面有肠仔、鸡翼、薯角等等,啱晒小朋友大虾柠檬汁扁意粉由於食完buffet已经饱饱地,所以我地只系加配左一份主菜。呢个扁意粉酱汁浓稠度适中,带有奶油香,仲有柠檬汁清香,酸酸地几清新开胃!大虾好爽口弹牙甜品自助餐区域里仲有甜品,有餐厅自家制曲奇同朱古力布朗尼,Brownie好浓郁朱古力味,曲奇好香脆,整体质素不错
更多
星期日嘅中午黎到尖沙咀吃Brunch,今次朋友拣咗呢间位於K11的「野玩田店」,系一间装修以木系爲主题的西餐厅。这里地方宽大,楼底颇高,空间感十足,难怪假日吸引左不少一家大细或朋友黎聚会用餐



星期六及日的午市都设有半自助午餐,$148可享用自助美食及甜品吧,另外$168起可加配各款主菜



杂谷餐包
店员先会送上餐包及餐汤,热烘烘且松软的餐包适合搭配餐汤like 甘笋忌廉汤 呢个甘笋汤都几creamy,好重奶油味
50 浏览
0 赞好
0 留言



自助餐区域面积不算很大,但都有齐基本的冷盘、沙律、热食、甜品等等



自助沙律吧有七彩颜色的蔬菜或配料让客人随意配搭,仲有羽衣甘蓝同藜麦,非常健康
14 浏览
0 赞好
0 留言



亦有多款西式冻肉可供选择,适合搭配沙律
43 浏览
0 赞好
0 留言



新鲜香甜的鲜果盆
28 浏览
0 赞好
0 留言



热食方面有肠仔、鸡翼、薯角等等,啱晒小朋友
35 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言



大虾柠檬汁扁意粉

由於食完buffet已经饱饱地,所以我地只系加配左一份主菜。呢个扁意粉酱汁浓稠度适中,带有奶油香,仲有柠檬汁清香,酸酸地几清新开胃!大虾好爽口弹牙
26 浏览
0 赞好
0 留言



甜品
自助餐区域里仲有甜品,有餐厅自家制曲奇同朱古力布朗尼,Brownie好浓郁朱古力味,曲奇好香脆,整体质素不错
7 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (午餐)
等级3
56
0
2020-03-10 1692 浏览
位於尖沙咀 K11 商场内的田园风味餐厅本来还以为是一家走文青路线的Cafe原来是一家走健康路线主打用有机材料的餐厅餐厅嘅环境令人感觉好舒服前菜:香煎日本顶级带子伴青瓜莎莎一上枱已经闻到带子嘅香味大大粒而且配上青瓜莎莎是健康又好味的配搭!主菜:牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面还是第一次吃这种阔条手做意大利面牛仔肉和大啡菇令整道菜式好香好入味牛仔肉也很嫩滑、不会有油腻的感觉青柠香草烧海鲈鱼🐟鱼皮烧到脆卜卜青柠和香草的香味已经渗入鱼了配上的是芝士蔬菜饼不像一般的薯蓉它是用薯仔粒配上红萝卜粒和芝士等做成口感十分丰富😋
更多
位於尖沙咀 K11 商场内的田园风味餐厅
本来还以为是一家走文青路线的Cafe
原来是一家走健康路线主打用有机材料的餐厅
餐厅嘅环境令人感觉好舒服
85 浏览
0 赞好
0 留言

前菜:
香煎日本顶级带子伴青瓜莎莎
一上枱已经闻到带子嘅香味
大大粒而且配上青瓜莎莎
是健康又好味的配搭!
68 浏览
0 赞好
0 留言
59 浏览
0 赞好
0 留言

主菜:
牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面
还是第一次吃这种阔条手做意大利面
牛仔肉和大啡菇令整道菜式好香好入味
牛仔肉也很嫩滑、不会有油腻的感觉
40 浏览
0 赞好
0 留言

青柠香草烧海鲈鱼🐟
鱼皮烧到脆卜卜
青柠和香草的香味已经渗入鱼了
配上的是芝士蔬菜饼
不像一般的薯蓉
它是用薯仔粒配上红萝卜粒和芝士等做成
口感十分丰富😋
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
35
0
2020-03-09 1280 浏览
上网搜寻食店,见有优惠就去尝尝,客人不是很多,环境明亮舒适,地方清洁👍🏻先来餐包和汤,餐包细小松化、口感不错,汤的味道比较清淡,真的是食得出的健康。接着还有健康的蔬菜沙律🥗份量不多,但已足够了。鸭胸蕃茄意粉味道浓淡适中,好吃!猪扒不会太老煮得刚刚好,至於他的薯条更是自家制的,香口得来又食得出一丝丝嘅薯蓉,感觉用心。餐後还有一个十分美味的甜品,热乎乎的,感觉满足。再加上一杯餐饮,真的可以悠闲地和朋友倾谈,值得去试一试。
更多
上网搜寻食店,见有优惠就去尝尝,客人不是很多,环境明亮舒适,地方清洁👍🏻
先来餐包和汤,餐包细小松化、口感不错,汤的味道比较清淡,真的是食得出的健康。
5 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言

接着还有健康的蔬菜沙律🥗份量不多,但已足够了。
28 浏览
0 赞好
0 留言

鸭胸蕃茄意粉味道浓淡适中,好吃!猪扒不会太老煮得刚刚好,至於他的薯条更是自家制的,香口得来又食得出一丝丝嘅薯蓉,感觉用心。
31 浏览
0 赞好
0 留言
32 浏览
0 赞好
0 留言

餐後还有一个十分美味的甜品,热乎乎的,感觉满足。再加上一杯餐饮,真的可以悠闲地和朋友倾谈,值得去试一试。
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
6
0
2020-03-04 1079 浏览
好耐都无出街食饭见有五折优惠即刻试下呢间餐厅 本身有半自助salad bar 而家改为一个个套餐简餐前就会比定餐包同汤见个汤绿绿地以爲系菠菜汤但知个包点完汤发现有阵绿茶味 即刻有惊喜 超香超好味 整体都唔错😀比晒两款包试😋9/10 平平无奇嘅汤但超有惊喜7/10 滑滑嘅薯蓉 鱼都好嫩滑 皮脆 7/10 黑松露汁大大加分 觉得熟左dd6/10 士多啤梨cake 想试埋佢个磅蛋糕 芝麻奶 8/10 淡淡芝麻香 好少地方有得简 咖啡就无乜特别
更多
好耐都无出街食饭
见有五折优惠即刻试下呢间餐厅
本身有半自助salad bar
而家改为一个个套餐
简餐前就会比定餐包同汤
见个汤绿绿地以爲系菠菜汤但知个包点完汤发现有阵绿茶味 即刻有惊喜 超香超好味 整体都唔错😀

15 浏览
0 赞好
0 留言

比晒两款包试😋
13 浏览
0 赞好
0 留言

9/10 平平无奇嘅汤但超有惊喜
4 浏览
0 赞好
0 留言

7/10 滑滑嘅薯蓉 鱼都好嫩滑 皮脆
7 浏览
0 赞好
0 留言

7/10 黑松露汁大大加分 觉得熟左dd
12 浏览
0 赞好
0 留言

6/10 士多啤梨cake 想试埋佢个磅蛋糕
13 浏览
0 赞好
0 留言

芝麻奶 8/10 淡淡芝麻香 好少地方有得简 咖啡就无乜特别
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
17
0
2020-02-17 1133 浏览
前排去尖沙咀食左间好有🌿🌱田园风味既下午茶🌾✨Something Wild - The Farm依间野个位置唔系咁易发现系K11 2楼行到最入面不过环境好好坐得好舒服好岩同朋友一齐吹下水食下野🤗食左个high tea set 好欣赏佢既咸点个芝士磨菇酿鸡翼劲好食丫🙈一淡食入口🤣芝士味劲正劲香口牛油果🥑酥盒都好好食😋5个甜点 5个咸点一个tea set 绝对食得饱你另外一提依度有好多唔同款既野饮拣我自己拣左款鲜榨🍹蔬果汁好健康
更多
前排去尖沙咀食左间好有🌿🌱田园风味既下午茶🌾✨
Something Wild - The Farm
依间野个位置唔系咁易发现
系K11 2楼行到最入面
不过环境好好
坐得好舒服
好岩同朋友一齐吹下水食下野🤗
食左个high tea set
High  tea  set
50 浏览
1 赞好
0 留言

好欣赏佢既咸点
个芝士磨菇酿鸡翼劲好食丫🙈
一淡食入口🤣芝士味劲正
劲香口
牛油果🥑酥盒都好好食😋
5个甜点 5个咸点
一个tea set 绝对食得饱你
41 浏览
0 赞好
0 留言

另外一提依度有好多唔同款既野饮拣

我自己拣左款鲜榨🍹蔬果汁
好健康
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
High  tea  set
等级1
1
0
2020-02-12 559 浏览
在商店里嘅餐厅,透过OpenRice推介,点击了预约午餐时间,发现商场里一个特别嘅味道内藏一点柔和的阳光!在疫情环境底下,处理恰当,虽然配菜小甘粟食到已坏了,相信是他们也不知道,但员工的恰当服务,加上厨师是很有心机的,感到此午餐特别宁静优美!
更多
在商店里嘅餐厅,透过OpenRice推介,点击了预约午餐时间,发现商场里一个特别嘅味道内藏一点柔和的阳光!

在疫情环境底下,处理恰当,虽然配菜小甘粟食到已坏了,相信是他们也不知道,但员工的恰当服务,加上厨师是很有心机的,感到此午餐特别宁静优美!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2020-02-12
用餐途径
堂食
人均消费
$100 (午餐)
用餐优惠
优惠券
推介美食
  • 餐包
  • 盐焗本地盲鰽配黑蒜炒菜
等级1
2
0
2020-02-09 447 浏览
We had a good meal here but it was cheating with discount , they didn’t offer discount to me when settling the bill The food were good and special , at least you could feel the delicate outlook and taste. The price is a bit high but the volume is enough to share
更多
We had a good meal here but it was cheating with discount , they didn’t offer discount to me when settling the bill
The food were good and special , at least you could feel the delicate outlook and taste. The price is a bit high but the volume is enough to share
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2020-01-19
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (晚餐)
庆祝纪念
团年饭
推介美食
  • 芝士蘑菇酿鸡翼
  • 焗芝士日本温泉蛋大啡菇
  • 盐焗本地盲鰽配黑蒜炒菜
等级3
37
0
2020-02-05 427 浏览
Food is up to standard I tried the wagyu cheekIt is really tender with huge portionThe sides potato is actually very fulfilling and cooked just rightIt is good for two peopleProbably one more appetiser will be good
更多
Food is up to standard
I tried the wagyu cheek
It is really tender with huge portion
The sides potato is actually very fulfilling and cooked just right
It is good for two people
Probably one more appetiser will be good
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级4
438
0
2020-01-23 1124 浏览
呢间餐厅位於K11 2楼最入面嘅位置,平时行街唔容易发现喔!餐厅环境宽阔,种有植物,好有世外桃源feel呢!入座後,店员奉上餐包及饼乾。可一食,一边慢慢拣晚餐🍗芝士蘑菇酿鸡翼($88)每只鸡翼都去骨,馅料酿得胀卜卜一啖咬落去,啖啖肉好有满足感呢☺️芝士味非常香浓,而且鸡皮煎烤得非常香脆,绝对系必食嘅前菜呀!🥚黑松露片炒农场鸡蛋酥盒 ($98)炒蛋滑嫩,富松露香酥盒口感酥脆,真系色香味俱全呀💕🥙杂锦海鲜墨西哥馅饼($158)(👅: 8/10)饼皮加咗蕃茄,口感酥脆入面嘅海鲜馅料非常足料,食到有鲜虾、蚬肉、鱿鱼...加埋满满嘅芝士,超正呀🧀再醮上附上嘅番茄香草碎、 忌廉芝士&牛油果酱,更加惹味喔!🍔未来素汉堡羽衣甘蓝($168)汉堡包层次丰富,包身涂上蒜蓉,份外惹味💕素扒厚厚的,煎得外边脆口...主要以豆类制成,蛋白质丰富,健康又好味喔😋配上又粗又厚嘅薯条,香脆软绵整碟汉堡薯条,真心正💯饮品选择多元化,而且好多都系健康养生左边嘅红枣当归札子茶补血活血,啱哂女士呀!另一杯奇亚籽蜂蜜柠檬味道有点似咸柠蜜,加入加亚籽对肠肠有益呢!
更多
呢间餐厅位於K11 2楼最入面嘅位置,平时行街唔容易发现喔!
餐厅环境宽阔,种有植物,好有世外桃源feel呢!
44 浏览
0 赞好
0 留言
44 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言

入座後,店员奉上餐包及饼乾。可一食,一边慢慢拣晚餐
7 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
39 浏览
0 赞好
0 留言

🍗芝士蘑菇酿鸡翼($88)
每只鸡翼都去骨,馅料酿得胀卜卜
一啖咬落去,啖啖肉好有满足感呢☺️
芝士味非常香浓,而且鸡皮煎烤得非常香脆,绝对系必食嘅前菜呀!
25 浏览
0 赞好
0 留言

🥚黑松露片炒农场鸡蛋酥盒 ($98)
炒蛋滑嫩,富松露香
酥盒口感酥脆,真系色香味俱全呀💕
4 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言

🥙杂锦海鲜墨西哥馅饼($158)(👅: 8/10)
饼皮加咗蕃茄,口感酥脆
入面嘅海鲜馅料非常足料,食到有鲜虾、蚬肉、鱿鱼...加埋满满嘅芝士,超正呀🧀
再醮上附上嘅番茄香草碎、 忌廉芝士&牛油果酱,更加惹味喔!
11 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言

🍔未来素汉堡羽衣甘蓝($168)
汉堡包层次丰富,包身涂上蒜蓉,份外惹味💕
素扒厚厚的,煎得外边脆口...
主要以豆类制成,蛋白质丰富,健康又好味喔😋
配上又粗又厚嘅薯条,香脆软绵
整碟汉堡薯条,真心正💯
3 浏览
0 赞好
0 留言


饮品选择多元化,而且好多都系健康养生
左边嘅红枣当归札子茶补血活血,啱哂女士呀!
另一杯奇亚籽蜂蜜柠檬味道有点似咸柠蜜,加入加亚籽对肠肠有益呢!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
287
0
星期日陪妈咪出尖沙咀行街,预早book咗间餐厅同佢食晚饭,我睇中呢间餐厅走健康路线,主打追求自然山野风味,着重健康饮食嘅妈妈一定钟意。 餐厅摆放咗一排自家种迷你菜,以室内及有机方法培植,旨在为食客提供最健康新鲜嘅食材,餐厅装修走田园风,木制家私及大量小植物,环境感觉休闲舒适。点菜後先嚟面包篮,一个芝麻味香浓,一个有好清甜嘅蜜糖味,仲有两条松脆面包条。✨芝士磨菇酿鸡翼 $88去骨鸡翼,再酿入芝士磨菇,食落啖啖肉,仲有好香浓嘅芝士磨菇味,好juicy。✨黑松露片炒农场鸡蛋酥盒 $98甫一上枱,黑松露香气迫人,黑松露炒蛋入口滑溜,蛋味浓,酥盒酥脆而不漏。✨香煎日本顶级带子配青瓜莎莎 $138卖相精美,色彩丰富,带子厚身,两边煎得金黄,内里肉质保持鲜嫩,有弹性,味道鲜甜。✨杂锦海鲜墨西哥馅饼 $158此款馅饼用上蕃茄薄饼皮,并有三款sauce提供,牛油果酱,蕃茄莎莎同乳酪;颜色配撘好看。 饼皮又薄又香脆,内里海鲜馅足料丰富。✨牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面 $188牛仔肉腌得入味,肉嫩;手造意大利味烟韧有咬口,蛋味香浓!酱汁不多不少啱啱好,挂上每片阔面,香浓惹味。
更多
星期日陪妈咪出尖沙咀行街,预早book咗间餐厅同佢食晚饭,我睇中呢间餐厅走健康路线,主打追求自然山野风味,着重健康饮食嘅妈妈一定钟意。 
餐厅摆放咗一排自家种迷你菜,以室内及有机方法培植,旨在为食客提供最健康新鲜嘅食材,餐厅装修走田园风,木制家私及大量小植物,环境感觉休闲舒适。
2 浏览
0 赞好
0 留言
点菜後先嚟面包篮,一个芝麻味香浓,一个有好清甜嘅蜜糖味,仲有两条松脆面包条。
4 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
✨芝士磨菇酿鸡翼 $88
去骨鸡翼,再酿入芝士磨菇,食落啖啖肉,仲有好香浓嘅芝士磨菇味,好juicy。
4 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
✨黑松露片炒农场鸡蛋酥盒 $98
甫一上枱,黑松露香气迫人,黑松露炒蛋入口滑溜,蛋味浓,酥盒酥脆而不漏。
6 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
✨香煎日本顶级带子配青瓜莎莎 $138
卖相精美,色彩丰富,带子厚身,两边煎得金黄,内里肉质保持鲜嫩,有弹性,味道鲜甜。
3 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
✨杂锦海鲜墨西哥馅饼 $158
此款馅饼用上蕃茄薄饼皮,并有三款sauce提供,牛油果酱,蕃茄莎莎同乳酪;颜色配撘好看。 饼皮又薄又香脆,内里海鲜馅足料丰富。
0 浏览
1 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
✨牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面 $188
牛仔肉腌得入味,肉嫩;手造意大利味烟韧有咬口,蛋味香浓!酱汁不多不少啱啱好,挂上每片阔面,香浓惹味。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级1
1
0
2020-01-04 1335 浏览
说真的要不是因为在门口买饮料完全不会注意到原来在尽头里面有一间餐厅位置完全不起眼这间餐厅的蔬菜都是本地种植沙律感觉非常fresh与烟三文鱼的搭配清新怡人火鸡可能不是我的菜的确很大份 四人餐完全吃不完外带回家再做salad吃哈哈不要浪费食物泰式盐焗鱼搭配泰式青酱 that was something !😃我最喜欢这一道菜海鲜拼盘生蚝有少许海水味也够大只个人比较喜欢田螺很爽口 说真的1500$圣诞夜很抵食 西冷牛扒我叫了三成味道不错不过有少许难咬薯条做得不错呢 够粗身 个人喜好啦太幼的像快餐店那种食不出薯仔蓉的感觉饭不过不失 不多点评了比较败笔的是最後甜品虽然卖相可爱但蛋糕饼乾太甜肉桂布丁也不是我的茶所以无法评价下次可以再来试吓下午的buffet呢!
更多
说真的要不是因为在门口买饮料
完全不会注意到原来在尽头里面有一间餐厅
位置完全不起眼

这间餐厅的蔬菜都是本地种植
沙律感觉非常fresh
与烟三文鱼的搭配清新怡人

火鸡可能不是我的菜
的确很大份 四人餐完全吃不完
外带回家再做salad吃哈哈
不要浪费食物

泰式盐焗鱼
搭配泰式青酱 that was something !😃
我最喜欢这一道菜

海鲜拼盘生蚝有少许海水味也够大只个人比较喜欢田螺很爽口 说真的1500$圣诞夜很抵食

西冷牛扒我叫了三成味道不错不过有少许难咬
薯条做得不错呢 够粗身 个人喜好啦太幼的像快餐店那种食不出薯仔蓉的感觉

饭不过不失 不多点评了

比较败笔的是最後甜品虽然卖相可爱但蛋糕饼乾太甜
肉桂布丁也不是我的茶所以无法评价

下次可以再来试吓下午的buffet呢!


10 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 野玩藜麦沙律
  • 盐焗本地盲鰽配黑蒜炒菜
等级4
109
0
2019-12-12 667 浏览
今晚同几个同事上完training,就想一齐食晚饭聚下,聊聊八卦,顺便update下大家既近况。今次呢间餐厅系其中一位同事推荐,食西餐同fusion菜。佢既环境好有田园感觉,一坐底已经送左一篮自家制面包比我地,不过略硬身同较乾,正常发挥。我地叫左牛扒配烤蕃薯,牛扒肉汁鲜美,而蕃薯都够晒甜好味。另外,主食我地仲叫左带子意大利饭同pasta,味道中上,不过份量偏少,一人一啖已经无晒。另外牛脊肉煮得够稔,可惜加埋泡菜感觉有少少奇怪,唔太match。而沙律就普通,大家都食唔晒。总结黎睇,呢间野玩田店都可以一试,味道唔错,但就丰俭由人,唔算好抵食。
更多
今晚同几个同事上完training,就想一齐食晚饭聚下,聊聊八卦,顺便update下大家既近况。今次呢间餐厅系其中一位同事推荐,食西餐同fusion菜。
4 浏览
0 赞好
0 留言

佢既环境好有田园感觉,一坐底已经送左一篮自家制面包比我地,不过略硬身同较乾,正常发挥。
我地叫左牛扒配烤蕃薯,牛扒肉汁鲜美,而蕃薯都够晒甜好味。另外,主食我地仲叫左带子意大利饭同pasta,味道中上,不过份量偏少,一人一啖已经无晒。
10 浏览
0 赞好
0 留言

另外牛脊肉煮得够稔,可惜加埋泡菜感觉有少少奇怪,唔太match。而沙律就普通,大家都食唔晒。总结黎睇,呢间野玩田店都可以一试,味道唔错,但就丰俭由人,唔算好抵食。
11 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$280
等级2
10
0
2019-12-02 524 浏览
同男朋友今个月拣左呢间餐厅黎庆祝我地嘅小纪念日我之前去食过佢同系列嘅另一间叫野玩山店 不过好似结左业入到去个staff就同我地讲当日7点半前离座可以有8折 反正我地之後要睇戏 咁都几好总共order左3样野食首先系个沙律 都几fresh 少少惊喜位系佢底下有一块番茄味嘅 类似jelly口感嘅蒟蒻(?) 几特别 温泉蛋好好味之後叫左个海鲜馅饼 呢个好推介 海鲜食落去都几新鲜 唔会好重雪味 佢有3款sauce喺隔离比你点 我最爱牛油果仲叫左一个鱿鱼圈 呢个就比较失色啦 鱿鱼冇乜味 炸粉又偏厚 可以唔试我地仲叫左两杯饮品 男朋友叫左一杯Smoothie(红菜头 奇异果 柠檬汁 蜜糖 ~ $68) 甜甜地几好饮 本身惊红菜头啲味会好怪 但变左smoothie又唔错我嗰杯系天然蝶豆花伯爵茶tonic($78) 呢杯就中中等等啦 伯爵茶味都几香 不过我觉得smoothie特别啲总结都系几好嘅体验 偶然想食下健康野嘅话 呢间系唔错嘅选择
更多
同男朋友今个月拣左呢间餐厅黎庆祝我地嘅小纪念日
我之前去食过佢同系列嘅另一间叫野玩山店 不过好似结左业

入到去个staff就同我地讲当日7点半前离座可以有8折 反正我地之後要睇戏 咁都几好

总共order左3样野食

首先系个沙律 都几fresh 少少惊喜位系佢底下有一块番茄味嘅 类似jelly口感嘅蒟蒻(?) 几特别 温泉蛋好好味

之後叫左个海鲜馅饼
呢个好推介
海鲜食落去都几新鲜 唔会好重雪味 佢有3款sauce喺隔离比你点 我最爱牛油果

仲叫左一个鱿鱼圈 呢个就比较失色啦 鱿鱼冇乜味 炸粉又偏厚 可以唔试

我地仲叫左两杯饮品 男朋友叫左一杯Smoothie(红菜头 奇异果 柠檬汁 蜜糖 ~ $68) 甜甜地几好饮 本身惊红菜头啲味会好怪 但变左smoothie又唔错

我嗰杯系天然蝶豆花伯爵茶tonic($78) 呢杯就中中等等啦 伯爵茶味都几香 不过我觉得smoothie特别啲

总结都系几好嘅体验
偶然想食下健康野嘅话 呢间系唔错嘅选择
温泉蛋无花果藜麦黑醋沙律
$148
12 浏览
0 赞好
0 留言
杂锦海鲜墨西哥馅饼
$158
6 浏览
0 赞好
0 留言
炸鱿鱼圈配千岛酱
$88
5 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-16
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日
推介美食
温泉蛋无花果藜麦黑醋沙律
$ 148
杂锦海鲜墨西哥馅饼
$ 158
等级4
123
0
环境不错下午茶藜麦沙律 份量好少蔬菜意粉 又系份量好少我好怀疑究竟有无人食完真系会饱随餐附送普通餐饮依杯就要加$12 姜汁芦荟蜜无咩特别 不过我见有少少唔舒服就饮左依个系要赞老板?同厨房既其实个阵系下午茶时段唔suppose有依个鱼叫但我又好想叫鱼食佢特登叫厨房整俾我地食味道都真系一般油比较多 咁就收左$268我後尾睇番食评见到 原来佢有semi buffet brunch咁样就会抵食d不过都应该无下次啦⋯⋯环境唔错既 野食就资麻麻
更多
11 浏览
0 赞好
0 留言


环境不错
3 浏览
0 赞好
0 留言

下午茶藜麦沙律 份量好少
4 浏览
0 赞好
0 留言

蔬菜意粉 又系份量好少
我好怀疑究竟有无人食完真系会饱
2 浏览
0 赞好
0 留言

随餐附送普通餐饮
2 浏览
0 赞好
0 留言

依杯就要加$12 姜汁芦荟蜜
无咩特别 不过我见有少少唔舒服
就饮左
7 浏览
0 赞好
0 留言

依个系要赞老板?同厨房既
其实个阵系下午茶时段
唔suppose有依个鱼叫
但我又好想叫鱼食
佢特登叫厨房整俾我地食
味道都真系一般
油比较多 咁就收左$268

我後尾睇番食评见到 原来佢有semi buffet brunch
咁样就会抵食d
不过都应该无下次啦⋯⋯
环境唔错既 野食就资麻麻
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
157
0
2019-10-05 2654 浏览
朋友生日,嚟咗依间木系清新餐厅同佢食生日饭,感觉好舒服。叫咗嘢食就即刻有餐包,估唔到呢个系我人生中食过最好食嘅免费餐包,有三只唔同嘅味,外脆内软,而且暖暖地!⭐️带子海胆汁意大利饭四粒大只带子,煎到半熟,厚肉,冇雪藏味。海胆汁浓郁,包住每粒意大利饭,感觉好幸福!⭐️海鲜馅饼饼皮几薄,所以每人食两旧都唔会太滞,不过焗得有啲燶,火候拿捏得好啲就会更加完美,海鲜馅料几多,又有cheese,真系无得输!另外有三个唔同嘅酱,牛油果酱、chip tomato、sour cream,三个酱都好match⭐️牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面牛仔肉嫩滑,几香牛味,但系份量有啲小,如果多啲就好,大啡菇切到一片片,香味十足,juicy,手造意大利面比起一般意大利面阵间又咬口。饮品方面都有好多选择⭐️Greenry 入面有青瓜、梨、苹果,用冷压嘅技术就可以保存到生果入边嘅纤维同营养,感觉好健康。⭐️天然碟豆花苹果梳打杯身好高,女仔饮起上嚟都有啲辛苦,见到碟豆花变色,好啱打卡!
更多
30 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言

朋友生日,嚟咗依间木系清新餐厅同佢食生日饭,感觉好舒服。
18 浏览
0 赞好
0 留言

叫咗嘢食就即刻有餐包,估唔到呢个系我人生中食过最好食嘅免费餐包,有三只唔同嘅味,外脆内软,而且暖暖地!
40 浏览
0 赞好
0 留言

⭐️带子海胆汁意大利饭
四粒大只带子,煎到半熟,厚肉,冇雪藏味。海胆汁浓郁,包住每粒意大利饭,感觉好幸福!
22 浏览
0 赞好
0 留言

⭐️海鲜馅饼
饼皮几薄,所以每人食两旧都唔会太滞,不过焗得有啲燶,火候拿捏得好啲就会更加完美,海鲜馅料几多,又有cheese,真系无得输!另外有三个唔同嘅酱,牛油果酱、chip tomato、sour cream,三个酱都好match
20 浏览
0 赞好
0 留言

⭐️牛仔肉配有机大啡菇阔条手造意大利面
牛仔肉嫩滑,几香牛味,但系份量有啲小,如果多啲就好,大啡菇切到一片片,香味十足,juicy,手造意大利面比起一般意大利面阵间又咬口。

饮品方面都有好多选择
13 浏览
0 赞好
0 留言

⭐️Greenry
入面有青瓜、梨、苹果,用冷压嘅技术就可以保存到生果入边嘅纤维同营养,感觉好健康。
25 浏览
0 赞好
0 留言

⭐️天然碟豆花苹果梳打
杯身好高,女仔饮起上嚟都有啲辛苦,见到碟豆花变色,好啱打卡!

9 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言


6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食