2025-04-27
店鋪十分舒適,店員服務非常親切友善。見好多熟客,就知依間居酒屋優質兼扺食!食過覺得真心係一間值得支持的好店,堅持用優質食材,嘗試定最抵食嘅價錢!職員主動介紹炙燒A5和牛壽司做緊優惠,29蚊一份,咁抵一定要食!品嚐過後,實在是一道令我驚艷的燒A5和牛壽司。一上枱見到大大塊和牛配鷄蛋醬油囗水已經出晒黎,店員再先問期望幾成熟,係我地面前炙燒,夠晒動感。店員解釋啲筋位要燒得多啲,令佢食落軟身。燒過的香味引人入勝,隨著每一口,濃郁的牛油脂在口中融化,帶來極致的豐富感,讓人忍唔住想再來一口。塊牛肉邊仲要燒到有啲脆脆地,超正!如果唔係想試多啲其他菜式,應該會叫多十件~另外,我地點左特上刺身拼盤,一次過試晒多種刺身。一個字,鮮!最好味係蝦,大大條,甜味鮮明,肉質厚身彈牙!帶子,北寄貝,鯛魚,鯖魚等等讓我感受到海鮮的自然鮮味,而拖羅,三文魚和海膽則給予我的舌頭濃郁魚香,依盤刺身真係極大享受。鰻魚壽司則是下單後即刻燒而成的,厚實的鰻魚肉質軟嫩,搭配燒烤過的香氣,食到回味無窮,中意鰻魚的朋友別錯過。前排去完日本,當地食的鰻魚都冇咁好味!深海池魚壽司也十分新鮮,我估其他壽司刺身同樣新鮮,下次要試下!依度仲有不
依度仲有不少串燒選擇。我地點左安格斯牛粒串燒,入囗驚喜。牛味十足,口感鮮嫩,配上佢地自家製的七味粉,增添了獨特的風味,不會太辣卻香味十足,讓每一口都充滿層次感。
燒冬菇好惹味,豚肉秋葵更是肉汁和蔬菜汁在囗中溢出的混合享受。
另外食左燒蟹膏芝士飯團,香濃的蟹膏和芝士配燒脆過的飯,囗感味道皆不錯。
這次的用餐體驗無疑是一次味蕾的盛宴,冇一樣野係唔好味,實在滿意燒,讓我深刻體會到食材的新鮮與廚師的用心。如果你是日式料理愛好者,不容錯過酒津!