2019-12-23 125 浏览
星期四晚一个人黎食,唔洗等位, 要搭台, 叫左个霸王鸡拼菜饭.因为唔食葱, 想走葱, 但侍应哥哥话唔得, 咁唔紧要.再叫左一杯orea 碎红豆冰, 走cream, 侍应话ok.饮品无左cream, 但我发现连oreo 碎都无埋😂😅变左一杯普通嘅红豆冰.好彩味道唔差, 红豆够稔, 味道唔太甜.鸡肉够滑, 配料有炸蒜, 葱, 辣椒, 好香呀! 唔怪得唔俾我走葱啦!酱油好香, 同鸡嘅味道好夹.菜饭口感适中.最後全程清晒!有机会会再黎食!😋
星期四晚一个人黎食,
唔洗等位, 要搭台,
叫左个霸王鸡拼菜饭.
因为唔食葱, 想走葱, 但侍应哥哥话唔得, 咁唔紧要.

霸王鸡  菜饭  红豆冰

饮品无左cream, 但我发现连oreo 碎都无埋😂😅
变左一杯普通嘅红豆冰.
好彩味道唔差, 红豆够稔, 味道唔太甜.

酱油好香, 同鸡嘅味道好夹.
菜饭口感适中.
最後全程清晒!
有机会会再黎食!😋
2019-12-19
霸王鸡  菜饭  红豆冰
2019-12-15 159 浏览
次次黎亲呢度都大排长龙嘅,但系因为佢上菜快所以lunch hour 黎都好快就有位我叫咗豉油鸡,妈妈叫咗巴辣鸡 一个配米线一个配菜饭 🐓鸡嘅份量好多 芽菜荐底 吸晒d汁既味另外我哋再加多左一个细size 卤水拼盘,个拼盘有五样送(全部都好食 除左我觉得猪颈肉有啲肥腻)跟埋酸菜好惹味 店员好好咁提我地两个人叫咁多会食唔晒 我哋最後打包左啲卤水拼盘返去 铺头唔算好大 枱排得好密 坐得有啲迫 不过好在每张枱下便都会有个勾仔比你勾袋

2019-12-12 141 浏览
星期六的下午一个人来到元朗,被之前youtube影片中这间过桥面档之霸王鸡饭所吸引,所以特意进来觅食。周末午饭时间客人不少,我点了霸王鸡饭配菜饭$57,不包饮品。看到店内不少人因抵受不住寒风都选择配暖腾腾的面,上枱时面SIZE的确够晒壮观。霸王鸡饭配菜饭卖相不错,有好多炸蒜粒和葱花在鸡肉表面,配上菜饭够惹味,而我最爱垫在底下索晒汁的芽菜。鸡肉也不会老,肉质算嫰滑。不过鸡肉略嫌有点肥,减肥人士不宜多吃。这份霸王鸡饭份量算多,$57都算抵食。

这份霸王鸡饭份量算多,$57都算抵食。
2019-12-07
2019-11-05 583 浏览
过桥面档最出名系霸王鸡饭!😍今日收工比较夜,又想食鸡!所以去左呢间最出名食鸡既店铺到食。平日既8点几都系坐满客!不过等位都快。多数既人都系食豉油鸡或者系霸王鸡饭。都有唔少人食佢既米线。一个霸王鸡菜饭餐,六十几蚊!但系碟鸡好大碟,芽菜又够多😍😍😍其实真系算系性价比高!食完碗饭都仲有1/3 碟鸡净😂😂

2019-11-03 351 浏览
呢间系儿时细食到大嘅霸王鸡最锺意佢系鸡嘅面都超多葱另外佢仲有一只巴辣鸡,但真系超辣唔食得辣嘅人请勿点,食到头皮都痕但系佢就有一种吸引力令你食完想食因为佢啲配料真系超俗
呢间系儿时细食到大嘅霸王鸡
最锺意佢系鸡嘅面都超多葱
另外佢仲有一只巴辣鸡,但真系超辣
唔食得辣嘅人请勿点,食到头皮都痕
但系佢就有一种吸引力令你食完想食
因为佢啲配料真系超俗
2019-10-31
2019-10-03 406 浏览
探完朋友,住元朗朋友特别推荐呢间,话长龙热店,但我地好好彩唔洗等位,当然点了名物霸王鸡,很不错,少辣,饭是用菜饭,有诚意,美中不足,我这碟鸡的部份是鸡背多。不过茶餐厅的价钱,都不能要求太多!
2019-09-29 263 浏览
个个都话食鸡先真,但系我自己一个人又点食鸡啊,今日上完堂嚟咗附近的过桥面档,叫得过桥面档当然要品嚐他的面啦,下次先食鸡,价钱来讲几抵$55.3餸仲要包嘢饮,另外叫咗杯百香水果茶, 面条不过不失,都算有口感,不过我下次来吃会想试吓他的鸡
2019-09-29
2019-09-21 275 浏览
21-9-2019夜晚同朋友们系元朗搵食, 附近既日本菜馆原来要订位, 冇得walk in, 所以就试下呢间同样知名既面档。面档有各种小食, 如猪耳, 鱿鱼须, 醉猪手等, 又有类似车仔面形式既多餸大碗面, 有20多种配料可选择。但其实按靓姐推介, 鸡才是主角😍有咸鸡, 霸王鸡, 豉油鸡, 巴辣鸡, 盐水鸡可供选择, 再配以菜饭或招牌面。我点了霸王鸡菜饭, 加一杯oreo碎红豆冰特饮。霸王鸡鲜嫩入味, 而且鸡件数不少, 抵食。红豆冰既oreo碎唔太甜, cream稍多了一点。店舖还有其他款式既客饭套餐, 始终觉得日间黎食划算d😂😂p.s. 此舖有日/夜2个价钱; 夜市(6pm後)一般贵$6
21-9-2019

店舖还有其他款式既客饭套餐, 始终觉得日间黎食划算d😂😂

oreo碎红豆冰
2019-09-07 363 浏览
夜晚谂唔到食咩就会嚟过桥面档🍜之前黎一定系食霸王鸡菜饭🍚今日见口淡淡想食啲浓味野🌶就叫咗个巴辣鸡米粉🙈本身想配上海面卖晒之後谂住配河粉都卖晒👉🏻👈🏻因为晏昼食咗饭所以唔想配饭😂之前食过米线比较硬🙊所以今次无奈地拣米粉🥺个人会比较喜欢食上海面 有咬感 又唔硬😋巴辣鸡比较辣🌶冇得选择辣度好浓味 我会用巴辣鸡汁捞面👍🏻🍜好正 巴辣鸡不是麻辣 有小小似口水鸡味要亲身试过先知😎但系如果唔锺意食浓味野会建议拣返霸王鸡饭👄霸王鸡系招牌菜🤘🏻另外在叫咗个咖喱牛腩饭小小辣🌶咖喱椰汁味比较重 不过不失😄最好食都系鸡饭🙈
夜晚谂唔到食咩就会嚟过桥面档🍜

巴辣鸡米粉
巴辣鸡米粉
  • 巴辣鸡菜饭
2019-09-06 178 浏览
都系元朗特色,大大碟佢个霸王鸡菜饭喺鸡地上面有大量葱蒜辣椒,有好多豉油浸住只鸡,令到成碟霸王鸡10分野味但系就食唔到有鸡味,再配埋佢哋嘅菜饭,真系够晒饱肚可能呢啲就系元朗嘅特色啦!
2019-09-01 211 浏览
好耐之前已经听过元朗嘅朋友赞呢到嘅霸王鸡好食,但元朗真系太多好嘢食,终於前日有机会试吓霸王鸡啦!我地到店大约12:30午饭时间,店内都坐满8成人。望吓餐牌谂住叫个午餐,但原来系无午餐set,大部份都系散叫;唯独有个「价细」霸王鸡饭套餐系有跟饮品,盛惠$53元。店员话呢个set会比散叫鸡饭细碟啲,饮品亦都局限咗4款,唔可以转。由於我太想饮冻柠茶,我就唯有散叫咗个巴辣鸡配菜饭;而老公就叫咗个价细套餐。两个餐嚟到Size确系有分别,「价细套餐」比散叫大约细25%左右,不过配嗰杯饮品就大过散叫加$8的冻柠茶。$53一个餐加埋饮品绝对够一个正常食量女仕食!讲番味道,餐牌到话霸王鸡有少少辣,但其实唔辣的,唔食辣嘅朋友都可以一试。鸡肉好滑,每一啖配上生葱炸蒜食好香口,麻油味都好香。难怪会成为店内招牌菜。至於巴辣鸡,拣佢的原因纯粹因为我锺意食辣。点知令我非常惊喜!食得出辣汁由辣椒、洋葱、麻籽等配料煮成,辣得嚟唔会太咸,又有点麻感,有点似食水煮鱼嘅味道。不过都真系几辣,锺意食辣嘅朋友可以挑战。

价细霸王鸡套餐
巴辣鸡配菜饭
价细霸王鸡套餐
2019-08-31 134 浏览
过桥面档其实出名是霸黄鸡,而不是车子面,更不是过桥米线。我点了霸黄鸡菜饭套餐配一杯饮品。喜欢辣的,可选巴辣鸡,也非常爱欢迎。这里上菜速度十分快速,约5-10 分钟试齐晒。霸黄鸡的底层铺满芽菜,中层是白切鸡,顶层铺满了翠绿的葱丝,再撒满金黄的炸蒜,淋上鼓油和熟油,充满葱油香。吃了一口鸡,真的非常嫩滑,估不到50几蚊有大份量同咁高质素。菜饭也好有诚意,混了好多菜粒。难怪每次经过桥面档,都有好多人在排队。如果你到元朗,一定环试下食间非一般的面档。
2019-06-30
2019-08-26 157 浏览
下午系元朗睇完向日葵,晚饭就决定去试下呢间好多人推介嘅过桥面档。我哋每人叫咗一个餸,分别系豉油鸡加菜饭,同埋虾仁炒蛋,嘢饮系蜜桃红茶。豉油鸡整得好入味,咬入去鸡肉淡淡充满酱油味,食饭送饭一流,而且肉质鲜嫩又滑。虾仁炒蛋多蛋好滑,啲虾又大只咬落去好弹牙鲜甜,绝对系海虾并非系养殖虾。不过个蜜桃红茶就普通咗啲。餐牌有好多款菜式 ,两个人食咗$157,晚餐来讲都算抵食。店内环境还可以,坐得都唔算10分逼。好彩早攞飞不然可能要等15至20分钟。门口仲有好几台客排紧队
餐牌有好多款菜式 ,两个人食咗$157,晚餐来讲都算抵食。
2019-08-24
  • 豉油鸡饭
2019-08-25 149 浏览
每次只要行开元朗,都会锺意去过桥面档食佢个鸡饭,因为贪佢五六十蚊大大份之余d鸡又够滑,有埋菜饭够晒健康,每次食完都会饱到捧着个肚离开,可能因为本身系九龙好少见餐厅d鸡饭咁足料,所以每次去食都有好满足感觉。 今次叫左份豉油鸡菜饭+ 蜜桃红茶,友人叫左份滑蛋虾仁。豉油鸡好滑,不过同之前食开霸王鸡同巴辣鸡相比较,都系比较偏爱後者,可能因为少左d葱同辣椒系面头,令食落感觉争左d。 滑蛋虾仁饭,滑蛋都好滑,不过略嫌味道淡左d。

滑蛋虾仁饭,滑蛋都好滑,不过略嫌味道淡左d。

豉油鸡饭
富二代炒芙蓉
蜜桃红茶
2019-08-24
  • 豉油鸡
2019-07-31 227 浏览
平时唔太钟意食白切鸡既我对依个霸王鸡真系赞不绝口!因爲好惊会有好多骨同鞋口,但依个绝对唔会个甜酱油加埋上面劲多葱同炸蒜一齐食真系冇得输不得不提个菜饭完全唔乾身仲好香
平时唔太钟意食白切鸡既我对依个霸王鸡真系赞不绝口!
因爲好惊会有好多骨同鞋口,但依个绝对唔会
个甜酱油加埋上面劲多葱同炸蒜一齐食真系冇得输
不得不提个菜饭完全唔乾身仲好香