2018-07-30
平時係尖沙咀食完dinner先會去諾士佛臺飲嘢,發現有間酒吧可以食埋豐富的dinner,一條龍咁方便,當然要來試下!海鮮大咖:六款海鮮(每位$288)招牌菜,必試!可以感受到海鮮都是精心挑選,蟹、帶子、鮑魚、貴妃蚌、瀨尿蝦、花甲每樣都好肥美,豐富到不得了!配埋辣湯底,食到舐舐脷蟹膏很吸引吧唔使怕整食海鮮唔夠飽,個餐仲包括四款自選配料, 我哋揀咗:薯條(冇錯,就係浸埋落湯底一齊食~)冬瓜(索哂湯汁好入味)蓮藕(口感超好,咬到索索聲)土豆粉(辣湯底絕配, 煙韌彈牙)韮菜紫薯寬粉 $56寬粉很彈牙,配韭菜同埋辣椒碎,大滿足~去得諾士佛臺,飲酒當然係重點,睇到呢個drink menu封面,已經心花怒放啲名改到好吸引,竟然以武俠小說命名中神通 $108我點了最強的中神通荔枝味同莓味好出,味道偏甜, 冧酒底容易入口,仲加入咗廣東米酒,出面比較少呢種中國風cocktail, 好特別。五月梅子綠 $46呢杯冇酒精,鹹鹹甜甜咁好解渴。告白汽球 $120好似紅豆冰咁, 甜到漏, 勁好味!!!七里香 $120呢個係酸酸甜甜咁~最後每人仲有一碗冰粉,清清甜甜又涼透心~連條圍裙都咁有GIMMICK整體來講,環境
平時係尖沙咀食完dinner先會去諾士佛臺飲嘢,
海鮮大咖:六款海鮮(每位$288)
招牌菜,必試!
配埋辣湯底,食到舐舐脷
蟹膏很吸引吧
唔使怕整食海鮮唔夠飽,個餐仲包括四款自選配料, 我哋揀咗:
薯條(冇錯,就係浸埋落湯底一齊食~)
冬瓜(索哂湯汁好入味)
蓮藕(口感超好,咬到索索聲)
土豆粉(辣湯底絕配, 煙韌彈牙)
韮菜紫薯寬粉 $56
寬粉很彈牙,配韭菜同埋辣椒碎,大滿足~
啲名改到好吸引,竟然以武俠小說命名
中神通 $108
我點了最強的中神通
五月梅子綠 $46
呢杯冇酒精,鹹鹹甜甜咁好解渴。
好似紅豆冰咁, 甜到漏, 勁好味!!!
呢個係酸酸甜甜咁~
連條圍裙都咁有GIMMICK
整體來講,環境好坐,服務、食物都好,最緊要就係可以晚飯同飲野直落,
愛吃辣和愛酒人士必去!