越棧越式湯粉專門店

越棧越式湯粉專門店 (已結業)

越棧越式湯粉專門店 (已結業)
Samanthachann
下午茶時間去食炸蝦餅
Samanthachann
2019-08-24
關注
一直以來 都不太喜歡連鎖店的食物總覺得都一式一樣💪🏽而且過度遷就香港人對食物的口味而且失去左本身越南的味道😣。本身已經食咗午餐 再食下午茶叫咗兩樣食物💥。生牛肉湯河上到枱時啲牛肉 唔會太熟 剛剛好👌🏽。炸蝦餅好多地方的蝦餅都充滿炸粉和麵筋呢個炸蝦餅冇令我失望食得出蝦味之餘 好有咬口🔥。如果下次去旅行的話🤔我會再嚟呢度食早餐或午餐。特別一提呢間店的枱好大張😂我哋四個人坐咗六人枱枱係大大張的木枱心諗 如果呢度係自修室的話喺呢度睇書的話 一定好爽😂查看更多
炸蝦餅
en yu zhu
態度差,無下次
en yu zhu
2019-08-12
關注
一行五人加bb,經過入去試。入到去,得兩個侍應,hea帶位,hea答,hea應,全程黑面。自己攞水,問攞紙巾俾兩塊,我地六個人啊!!!上飲野同粉,放低就走,我地要自己估估下邊個係牛肉粉,邊個係特別牛,邊個打邊個。中間有個插曲,bb大聲扭計,導致佢上河粉時拿多幾秒碗粉,淥親佢,就講‘你地幹好先啦,你地幹完我先上,幹啦!’。真係第一次遇到咁服務。:(不過講真,菜式出品都幾好味,不過咁態度,再好味都唔去,咁受氣。查看更多
蝦餅
wombatsheep
很失望
wombatsheep
2019-08-01
關注
今日3號風球,諗住同小學放暑假的仔仔食飯。想食越南野。之前去將軍澳間越棧都唔錯,油旺區又冇咩選擇,所以帶咗佢上一間喺油麻地上樓舖既越棧。一上到黎,一個人都冇,都已經有啲驚驚地......嗌左一碗生熟牛肉湯河、春卷撈檬、半份粉包、同埋一杯椰汁。侍應阿姐態度兇狠唔耐煩....㬨親仔仔。粉包可能係隔夜,叮到過晒時間d皮硬到痴碟!椰汁紅豆冰d椰汁是酸的!仔仔飲了一半才發現春卷檬春卷皮硬檬粉「縮」味!絕對絕對冇下次了!我為咗佢開咗OpenRiceAccount 寫食評,人生第一次,真的太差了(唔怪得lunch hour冇人食,中伏)查看更多
+ 1
Siu615
真心覺得幾正😬
Siu615
2019-06-24
關注
同先生偶然經過食咗個晚餐, 諗住上嚟俾返個comment, 先發現原來呢間餐廳都幾多負評🙈先生話之前同奶奶嚟, 叫咗個卓越河套餐, 都幾抵食, 我問佢有冇譚仔套餐咁大碗, 佢話大好多! 我聽完即刻想試試😂我哋叫咗一個卓越河套餐, 一杯椰汁紅燈冰, 一杯椰汁珍多冰個面個份量真心大, 材料超級多😁我哋兩個其實都算大食, 但都食得超飽! 材料有生牛肉, 牛腩, 牛扎肉, 雞絲, 扎肉同埋牛脷雖然湯底唔係話好濃郁, 但以牛肉河嚟講都算係中規中矩😋個珍多冰我專登叫咗少甜, 因為通常街飲真多冰都非常甜, 結果冇令我失望, 甜度剛剛好椰味好濃👍🏻👍🏻$136 食到兩個人捧住肚走質素又唔差, 推薦! 😁查看更多
卓越河
callmehandsome
俾環境扼左
callmehandsome
2019-05-26
關注
同女友經過,睇落去環境好好就唔理三七廿一試試啦。叫左個湯河同撈檬,食落個湯河都勉勉強強,食個撈檬,唉呀,出事。感覺食材完全唔新鮮,豬頸肉又無一種煎味真係得個環境可取一d查看更多
K. Leung
越式越食越差 !!!
K. Leung
2019-05-22
關注
餐飲普通就算了, 在旺角區又係集團經營不能要求好好. 但員工服務態度就非常差 唔要求虛偽的笑容, 就是一直保持黑臉, 問咩都唔想答, 自己圍內人就談天說地....如果份工唔好做就唔做囉, 客人食飯去受氣 ? 未夠22:00就催埋單, 過了22:00就大大聲通知: 有冇人要去廁所 ? 無就鎖門.當時仍然有客人進食, 催催催....催咩 ? 幾個廣東話講唔正女員工, 個個趕收工, 去做清潔工作囉, 咁鍾意成日執台抺台, 好搔擾 ! 營業時間至23:00,  22:00就趕客 ?呢d叫貼錢買難受!  火滾 查看更多
沒有
chocooo.1025
乜都無既餐廳
chocooo.1025
2019-04-04
關注
話說睇完戲諗住食個麵醫肚一入到去有個阿姐話冇其他麵得番金邊粉 唔緊要坐左幾分鐘另一個阿姐話last order要快啲叫 仲話冇其他野食一開始我同我男朋友以為聽錯我男朋友再問 咁正番乜野選擇WT.....真係想問 點解話正番金邊粉既時候唔講正番乜野選擇咁冇需要坐係到睇個餐牌仲有咩野可以選擇啦🤗查看更多
*yhnam
service 差嘢食一般
*yhnam
2018-12-25
關注
le間鋪d姐姐service真係麻麻.. 其實間鋪無咩人 但問多兩問佢地就態度好差 好唔耐煩咁.. 嘢食都好一般雞翼係唔錯ge我嗌le個係生牛肉金邊粉。偏咸。le個真係唔得。塊蝦片通風ge... 塊扎肉... errr 我覺得超市買ge火腿扒應該好味d... 可以唔洗係度食藕餅係ok ge杯椰汁紅豆冰係唔錯ge (((無圖)))d嘢食好一般,, 但係價錢又唔係平servicing又唔係好.. 無咩人其實都好正常ge查看更多
kitkit1022
失敗肥牛湯河
kitkit1022
2018-12-18
關注
早排送完女朋友返工,自己一個係旺角食野,諗住隨便醫飽個肚就算,係街望上去見到間越棧。上到黎坐左係卡位,環境係幾好,叫左個肥牛湯河,青檸梳打,湯河份糧太小,生牛肉睇落好唔新鮮,檸檬又冇上比我。冇越性湯河既感覺,杯野飲更加係酸到飲唔到。唔會有下次查看更多
iilovetoeat
普通越南菜
iilovetoeat
2018-07-30
關注
星期六放假,lunch諗唔到食咩,天氣又太熱冇咩胃口係旺角行街,到到都太多人,行行下見到越棧見好耐冇食過就再去試下呢間環境都舒適闊落有好多位,但店員都仲叫我地係門口等下我叫左一個香茅豬扒紅米飯豬扒切得好厚身,太多肥膏,比較韌,紅米飯又太乾太硬朋友叫了香茅雞翼湯河雞翼煎得十分香口惹味套餐加$4可轉特飲叫左一杯椰汁三色冰椰汁味比較淡整體來說普通,雖然有好多間分店,但店員服務麻麻雖然食物速度黎得都快,適合快食查看更多
Samama
下欄野之午食體驗
Samama
2018-03-04
關注
真係好難忘既一次飲食體驗。 2個人,一個叫咗雜錦牛湯河,一個叫咗個雞絲猪扒湯檬,上菜時2碗既湯完全覆蓋所有湯同餸,想影低呢個有趣畫,最後都係放棄唔影,心想嗱嗱聲食完走就算。 但係係食既過程裡面越食越唔對路! 先講牛河:個牛肚先總共有2條牛肚絲, 2條加埋都唔够1筷子粗😂😂其他配料完全好似人地餸頭餸尾咁。 講埋個猪扒雞絲,碗檬粉總共有3件猪,其中一件係有骨猪扒側邊既有少少肉既肥膏,另外2件係有骨猪扒邊既骨?!! 天呀!咁d猪扒中間d肉去咗邊呀?我忍唔住問個阿姐,阿姐答,係呀,你個雙并黎架嘛! 吓!!? 原來雙并意思就等同食下欄野架?!無言。。。。。 唯有同自己講冇下次! black list(P.S.順便想問大家下呢間野要飲茶水係咪要自己攞㗎? 阿姐話佢呢到去自助架。)查看更多
JasonKi
只想吃一頓普通的午餐也失望
JasonKi
2017-12-21
關注
點了咖哩牛腩飯,結果一半是肥肉,牛腩似是煲完湯的,無肉味。飯在碗內竟然用生菜墊高,最後要食埋浸在咖哩內的兩大嚿薯仔。咖哩冇味,只有杯檸蜜合格。唯一優點是午飯時間人少,坐得舒適。查看更多
member_7047
沒味的紅豆冰
member_7047
2017-12-05
關注
星期六下午,等待朋友期間, 想找一個地方坐下吃下午茶,看到這個商場的越棧,所以便上了去吃下午茶。。裏面環境相當寧靜, 而且很寬闊的地方。。由於沒有什麼人,所以環境尚算很舒服的。平時吃越棧,覺得這兒的食物也不錯。。這一間的食物也不錯。。但我點了紅豆冰。。嚇了一跳。。完全是沒有味道的紅豆冰。只有冰的味道。。很多冰,紅豆非常的少。。。。之後應該不會再選擇過來吃了。。始終旺角有太多的選擇。希望之後可以有所改善吧查看更多
chinyiu
生牛河少牛....
chinyiu
2017-10-30
關注
2片牛肉既生牛肉河!第一次想寫食評。好可惜我冇睇過食評先入去食。裝修幾靚,一個人都可以坐卡位,d位都好坐。侍應阿姐應該都唔係好想做,佢個點菜牌由高空飛落我張枱,佢眼界都幾好,無掟中我。點菜時同空氣講野咁,我講完食乜,跟住佢就走左。食物味度正常。有唔少芽菜同洋蔥。不過冇乜特別,同出邊嗰啲一樣。食完就唔記得。同埋河粉份量偏少,食完都係唔飽。叫咗凍咖啡少甜,不過好似冇乜咖啡味咁,似飲緊水。正常人都應該唔會再泥。多謝收看。查看更多
carmenfoodieshk
Nice Viet noodle
carmenfoodieshk
2017-10-18
關注
Signal eight so really difficult to find place to have dinner. Luckily we find this one and the price is quite cheap. We order one grilled pork chuck noodle to share and one lemon water as well( total $46+$8). The pork meats are juicy and yummy 😋 they have fried the surface of pork so it quite crispy and have around 6-7 pieces👻 noodles can be more 🎃would be a lot better if they put more tomatoes and slices of cucumber👍🏻 the sauce is fine but not transitional at all. Lemon water is quite big size🤤查看更多