2025-07-06
【元朗區】【越安喬】喺元朗做嘢,今次係同一大班好戰友一齊,就梗係要一齊食飯。佢哋搵咗呢間食越南嘢嘅,叫「越安喬」,未食過。中午都有午餐可以叫,自己叫自己嘅,相當方便。個午餐組合都相當簡單,$88 有「小食」、「主食」同「飲品」各一,好似乜都有得食咁。小食我要「炸芝士條」兩條,熱辣辣炸起,唔錯嘅。反而主食「扎肉法包」相對差啲,唔係要同越南嗰啲比,只係就咁食都覺得水準以下。嘢飲加 $30 飲「牛油果沙冰」,反而又幾好,夠香甜。由於有人好滿意,之後嗰日我哋再去,又係食 $88 嘅午餐。今次小食同主食我就揀咗「炸肉條」同「手切牛肉湯河粉」,加 $10 轉「生熟牛肉」。前者味道麻麻,非我所喜,後者幾好,難怪好多人都食。嘢飲加 $30 飲「芒果沙冰」,好香芒果味,正呀。而 $40 嘅「班蘭糯米飯拼呍呢嗱雪糕」就正常,一試無妨囉。。。(地址:元朗馬田路20-30B號安寧大廈地下6號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:元朗馬田路20-30B號安寧大廈地下6號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗區 #元朗 #朗屏 #豐年路 #康樂路 #越安喬 #phomily #午餐 #炸芝士條 #扎肉法包 #牛油果沙冰 #炸肉條 #手切牛肉湯河粉 #芒果沙冰 #班蘭糯米飯拼呍呢嗱雪糕 #1am1809 #1ambackup