5天前
## 食評:賓墟冰室的平民晚餐老婆公幹的第二晚,我同外父選擇咗賓墟冰室,因為價錢相對平民。佢有個二人餐,包兩個餸、白飯、油菜,以及一杯咖啡或茶。### 食物評價本來我哋打算叫「男人的浪漫」枝竹火腩煲同埋咕嚕雞球,但佢話冇雞球,所以我哋決定試下西檸雞。**湯**:兩碗湯味道一般,似乎有落味精,唔算特別好。**西檸雞**:炸粉太多,質素一般,未能令我哋滿意。**枝竹火腩煲**:火腩偏鹹,味道唔算太好,整體表現差強人意。**油菜**:送嘅油菜就非常簡單,濕潤度普通,搭配蠔油味道一般。### 飲品問題我哋本來叫咗咖啡走甜同埋凍奶茶走甜,結果飲品錯送到隔籬枱,最後再俾我哋時發現咖啡唔係走甜。我哋冇跟餐廳反映,只好默默飲埋。### 總結整體而言,今晚的晚餐性價比不算高,質素比我哋想像中要差。雖然價錢唔貴,但希望下次可以有更好嘅體驗。
### 食物評價
**湯**:兩碗湯味道一般,似乎有落味精,唔算特別好。
**西檸雞**:炸粉太多,質素一般,未能令我哋滿意。
### 飲品問題
### 總結