2024-05-07 36 浏览
👨🏻‍🍳貴族甜品 (元州街) (深水埗)📍深水埗元州街158號 「一般般🙈」 一入門老闆好友善招待🫶🏻平日夜晚都算多人食🙈不過各人口味吾同,我同朋友覺得甜品一般🙈 🍽️少女時代 (乳酸味) $55朋友平日最愛食益力多沙冰,但系佢話無乜益力多味,似益力多醬,同埋睇相以為有小丸子,黎到系爆珠同啫喱,有點失望🥺 🍽️比利時朱古力窩夫配雪糕 $62窩夫好食的,外邊微脆內軟,不過香蕉有DD生🙈曲奇雪糕都麻麻地🥲系食過最吾好食既曲奇雪糕🥺 服務好好🫶🏻不過呢2款甜品,個人不太合口味🙈仲有黑色小蟲子飛飛🙈 #貴族甜品 #深水埗甜品 #香港甜品關注組 #arigato不了
👨🏻‍🍳貴族甜品 (元州街) (深水埗)
📍深水埗元州街158號

「一般般🙈」

一入門老闆好友善招待🫶🏻
平日夜晚都算多人食🙈
不過各人口味吾同,
我同朋友覺得甜品一般🙈
少女時代 (乳酸味)

🍽️少女時代 (乳酸味) $55
朋友平日最愛食益力多沙冰,
但系佢話無乜益力多味,似益力多醬,
同埋睇相以為有小丸子,
黎到系爆珠同啫喱,有點失望🥺
比利時朱古力窩夫配雪糕

🍽️比利時朱古力窩夫配雪糕 $62
窩夫好食的,外邊微脆內軟,
不過香蕉有DD生🙈
曲奇雪糕都麻麻地🥲
系食過最吾好食既曲奇雪糕🥺

服務好好🫶🏻
不過呢2款甜品,個人不太合口味🙈
仲有黑色小蟲子飛飛🙈

2024-03-25 62 浏览
貴族甜品 (元州街) (深水埗)夜晚最想就係食糖水🤣睇完戲路經貴族甜品就入去叫左兩款甜品試下😋🔸龍珠二世~龍眼芒果黑珍珠水晶珠睇外觀都吸睛份量都大而食落既甜度都中規中矩,唔會過度太甜😻🔸只屬於你(紫薯味)呢個就比較偏淡🥸份量外觀就大份,最好食就係芋圓同個雪糕🍧至於環境就都唔算太大 位置都有適當空間地點:深水埗元州街158號🔸味道:7/10🔸環境服務:7/10🔸推薦:7/10
貴族甜品 (元州街) (深水埗)

🔸龍珠二世~龍眼芒果黑珍珠水晶珠
睇外觀都吸睛份量都大而食落既甜度都中規中矩,唔會過度太甜😻

🔸只屬於你(紫薯味)
呢個就比較偏淡🥸份量外觀就大份,最好食就係芋圓同個雪糕🍧

至於環境就都唔算太大 位置都有適當空間

地點:
深水埗元州街158號

🔸味道:7/10
🔸環境服務:7/10
🔸推薦:7/10
2023-08-25 417 浏览
同朋友飯係深水埗食完個唔係好飽既飯, 想食個甜品, 行到呢間Noble 貴於甜品, 見到大把位唔洗等, 一於衝咗入去坐, 分別叫咗白雪黃金卷, 同白雪公主, 無計, 我同朋友都非常鍾意食芒果.雪黃金卷內既芒果好凍, 都好新鮮, 甜甜酸酸, 夏天食, 好醒神! D皮就做得好爽滑, 好似真係食緊腸粉咁.白雪公主材料同黃金卷材料好相似, 不過白雪公主多咗舊芒果雪糕, 個雪糕都好好食.Around $40一個甜品, 算好經濟, 性價比都算好高!
白雪黃金卷
白雪公主
2023-08-24
庆祝纪念
纪念日
2023-06-16 445 浏览
好少去長沙灣,search 下附近有咩甜品店,搵到呢間,見佢門口幾靚,但一個人都冇,諗住可能中伏,不過諗下都可以試下,結果係嘥咗個quota😭入到去有一男店員係廚房,佢望一望我冇講嘢,到我想落單,唯有大嗌”唔該”,等佢行出來。我叫嘅宇治金時沙冰,d紅豆唔太甜,白玉都唔錯,但抹茶雪糕,除顏色係似抹茶外,完全食唔出咩味,我只食出係甜味,好在佢唔係好甜,而沙冰呢,係冇乜味。食物質素影響食評分數高與低係好重要,但今次真係差嘅係服務,男店員係由頭到尾,去到埋單,係一句嘢都無講過,佢嘅表情一係好煩惱咁,一係無表情,令人感到我(客人)係不受歡迎,但當佢係廚房時,佢又會大聲唱歌。

2023-06-15
用餐时段
下午茶
2023-06-10 221 浏览
食完飯想食糖水,經過呢間舖頭,見到都有幾枱客,有位,就入去試下,叫咗合桃糊同埋心太軟,佢話心太軟要等,知道的👌🏻先嚟咗合桃糊,一入口,酸的!同個姐姐講,佢話換俾我,叫我揀過第二樣,咁我就揀咗蛋白杏仁茶,點知個蛋白杏仁茶仲衰!!杰撻撻一陣怪味!從來未食過咁難食嘅杏仁茶!我都冇要求再換,淨係問吓係唔係生磨,會唔會粉開的,佢話肯定唔係!OK,咁真係唔啱食。。心太軟嚟咗,係咁嘅。。各位請看照片,這個是心太軟嗎?果斷放棄,埋單走人買單時隨口問一句心太軟唔係有軟心朱古力嘅咩?另一個姐姐行埋去望吓,係喎!不如我打個折比你呀!我又唔係要攞着數,所以同佢講唔使啦不過唔會有下次!

我又唔係要攞着數,所以同佢講唔使啦不過唔會有下次!
宇治金時 $45好味度:⭐️⭐️.見圖片好似唔係話冰的類型,最後都係好多冰😂😂情系九份$38好味度:⭐️⭐️.椰皇水🥥🥥 $6好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️佢呢間的椰皇水都好好飲,而且價錢都好抵wo...第一次買。。咁arm 最後一枝😲..
2023-04-30 182 浏览
見到menu有杏仁糊或者蛋白杏仁茶就叫咗個蛋白杏仁茶加芋圓結果碗嘢嚟到杰到杏仁糊咁想叫侍應換返啱,結果廚房話佢哋個杏仁茶係咁的咁我只好算自己孤陋寡聞啦下次唔好食呢樣野
見到menu有杏仁糊或者蛋白杏仁茶
就叫咗個蛋白杏仁茶加芋圓
結果碗嘢嚟到杰到杏仁糊咁
想叫侍應換返啱,結果廚房話佢哋個杏仁茶係咁的
咁我只好算自己孤陋寡聞啦
下次唔好食呢樣野
蛋白杏仁茶加芋圓
2023-04-15 168 浏览
食開芒芒小丸子加芋圓 以前大大份 好好食 但係依家轉左員工之後 份量細份左都唔係問題 問題係真係做得好難食 芒果沙冰又唔夠味 淡到好似水咁 芋圓同小丸子又係冇味 芒果亦唔新鮮 呢個味道真係以後都唔會想再幫襯
外卖自取
2023-01-08 294 浏览
在長沙灣區吃甜品,找到這家小店。它門前的招牌相當易認,內裡牆上的西洋畫,與餐廳的名字配合。 享用了以下甜品: 星空(芒果、龍眼、西米)($38)名字浪漫,其實是芒果砂冰,芒果肉甜美新鮮,有大量西米。 宇治金時($48)日式風格的甜品,是綠茶雪糕配刨冰及粒粒紅豆,雪糕綠茶味香濃,粒粒紅豆有口感亦甜入心,很有京都綠茶甜品的感覺。 芋丸紫薯窩夫配雪糕($58,4件)最後送上的甜品,熱辣辣焗好的窩夫餅,十分香脆,配了紫薯糖醬,感到甜絲絲。選了曲奇味雪糕,把雪糕夾在窩夫餅吃,冷暖交融,是很好的享受。 這裡價錢實惠,服務不過不失。

享用了以下甜品

星空(芒果、龍眼、西米)($38)
名字浪漫,其實是芒果砂冰,芒果肉甜美新鮮,有大量西米。

宇治金時($48)

芋丸紫薯窩夫配雪糕($58,4件)

這裡價錢實惠,服務不過不失。
2023-01-07
$40 (宵夜)
2022-12-12 227 浏览
喺附近食完晚餐,突然好想食甜品,門口見到餐牌上面有綿綿冰都幾吸引,決定入去試一試。叫咗個紫薯牛奶冰,同埋榴槤公主一試榴槤公主首先到達,一放低榴槤味超香,表面全部都係榴槤肉,下底應該係牛奶冰底,味道都唔錯,有種熟悉嘅感覺🧐不過如果唔配上邊嘅榴槤肉下邊就冇榴槤嘅感覺⋯一定要撈埋食先正另外紫薯牛奶綿綿冰,一上枱超吸引,上面嗰幾粒應該係維記香芋麻薯吧 有小時候嘅味道,綿綿冰好滑入口即溶,紫薯味都好濃,牛奶味都好重,我推薦呢一個
叫咗個紫薯牛奶冰,同埋榴槤公主一試

紫薯牛奶綿綿冰
榴槤公主
2022-11-25
紫薯牛奶綿綿冰
榴槤公主
2022-10-22 251 浏览
🤫好多年啱啱開張食過 感覺味道普普通通 加上隔離枱客食食下有隻壁虎由天花板跌落張枱到搞到有陰影唔敢再試事隔多年見佢仲存在緊決定再次挑戰椰汁燉雪燕好重椰香 入口順滑 甜度好適中 雪燕份量勁多 估佢唔到😱 連椰肉都帶少少清甜 淋淋地 唔似市面嗰啲硬到刮唔到嘅椰肉😂好食到清哂芒芒小丸子本來見到咁到咁少芒果汁有少少失望 點知個比例又分配得幾好 唔會多唔會少 小丸子份量多 芒果幾甜 最緊要芒果汁冇嗰種罐頭芒果汁味 俾like😋
🤫好多年啱啱開張食過

事隔多年見佢仲存在緊決定再次挑戰

椰汁燉雪燕

芒芒小丸子
$45 (宵夜)
  • 芒芒小丸子
  • 椰汁燉雪燕
2022-07-31 338 浏览
食完晚飯,當然要去食甜品啦~龍珠二世個名咁特別原來係因為佢有甜甜嘅龍眼,同埋兩款「珠」:煙韌嘅珍珠同水晶珠,加上香甜芒果肉同雪糕,口感豐富~榴槤銷魂鍾意食榴槤嘅朋友一定要試吓,佢嘅榴槤肉真係非常多!除左雪糕,仲有大大粒嘅芋圓,同幾少見到嘅綠茶點子,真係唔錯~
食完晚飯,當然要去食甜品

龍珠二世

個名咁特別原來係因為佢有甜甜嘅龍眼

榴槤銷魂

鍾意食榴槤嘅朋友一定要試吓,佢嘅榴槤肉真係非常多

今晚外賣5款甜品, 3款無問題,但芝麻糊及合桃糊只有半碗, 仲要係兩碗黑色及合桃色的水, 完全無芝麻及合桃味, 每碗$34, 食咗幾十年糊, 第一次食倒咁差的, 搵咗5個人試食, 一致確定不能接受,堂食還可以即場投訴, 外賣只有硬食。 大家如外賣千萬不要買糊類!

外卖送餐
2022-07-08 218 浏览
🧱個牆d畫都幾有西方特色 。 畫畫既女人既衣著好似係一百年前果d咁 。 好華麗既⛪ 。個名好正 😂🤣😹 。 貴族先食得既甜品🍰🍧🍨🍩🍪🎂 , 我衣d平凡人都想做貴族喎😏😼 。🥭芒果西米露$30 。 D西米唔會話煮到好林 。 都有咬口既😲 。 D mango 冇酸既 , 全部都甜既。龍珠二世 $35 。 佢衣個個底係有珍珠奶茶果d珍珠既 。 同埋有小丸子甜甜地咁 。 都幾煙煙un un 。 其實佢都幾有杯咖🍨🍨 , 所以食完都飽飽地 。

其實佢都幾有杯咖🍨🍨 , 所以食完都飽飽地 。
2022-01-16 384 浏览
🍫心太軟配雪糕2球 $48心太軟外皮焗得焦脆 帶濃濃嘅朱古力味中間有朱古力漿但唔太流心係切開咗先見到 並唔係一界就流出嚟嗰種😢芒果雪糕冰感比奶味重雖然顏色金黃但其實只帶淡淡芒果味。朱古力雪糕質地都算幼滑甜度偏低味道偏淡 勝在夾雜咗啲朱古力碎片增加翻啲口感
心太軟配雪糕2球
🍫心太軟配雪糕2球 $48
心太軟外皮焗得焦脆 帶濃濃嘅朱古力味
中間有朱古力漿但唔太流心
係切開咗先見到 並唔係一界就流出嚟嗰種😢
芒果雪糕冰感比奶味重
雖然顏色金黃但其實只帶淡淡芒果味。
朱古力雪糕質地都算幼滑
甜度偏低味道偏淡 勝在夾雜咗啲朱古力碎片