大角咀都屬於多嘢食嘅地方,同朋友食完晚飯之後未傾完未夠喉,所以繼續下一場食甜品,見到個餐牌幾吸引,所以一行六個人就入嚟啦~椰皇燉雪蛤膏,好足料,好真材實料,食完之後好滋潤,賣相有個笑哈哈喺度,令人見到食得好開心,為Happy Friday增添輕鬆悠閑嘅感覺,推介~榴槤pancake好香,啱晒我哋~天使之戀,即係芒果拿破崙,即叫即整,所以酥皮好鬆脆,好好味,值得推介~糖不甩好QQ~星空,聽個名就覺得好有意境,我好鍾意呢個甜品,好濃郁嘅奎芒果汁,又有楊枝甘露嘅材料,仲有啲QQ嘅珠珠,冇嘢執無奶,成個純芒果汁,非常啱晒我!!燉蘋果,好滋潤,潤喉,適合喉嚨乾喉嚨痛嘅朋友~

榴槤pancake好香,啱晒我哋~

糖不甩好QQ~

燉蘋果,好滋潤,潤喉,適合喉嚨乾喉嚨痛嘅朋友~
2016-07-15
  • 星空
  • 天使之戀
  • 椰皇雪蛤膏
  • 燉蘋果
2016-07-17 663 浏览
大角咀甜品店愈開愈多, 有啲好快就倒閉, 有啲可以屹立不倒, 貴族甜品算系後者, 總有佢成功既原因。呢晚就同朋友嚟呢度嚐嚐甜。比利時窩夫外脆內軟, 每小格都有香甜吉士, 仲有士多啤梨雪糕, 不過整體甜左少少。白雪黃金卷用椰汁整既皮包住多汁香甜既芒果, 食落清新又健康, 一啲罪惡感都冇。木桶豆腐花原桶上枱, 原來份量都唔少, 有2碗以上, 豆腐花軟滑, 但豆味唔夠濃, 清清淡淡, 都唔錯。椰王燉蛋白雙丸熱辣辣, 傳嚟陣陣椰子香, 椰子連同滑嫩既燉蛋白, 滑上加滑, 感覺夠哂滋潤, 仲有粒粒西米、芋圓同芝麻湯圓, 好豐富!!蛋白杏仁茶杏仁味一般, 蛋白嫩滑但份量少左啲, 好彩唔太甜。這裡還有甜品放題, 看來下次可以挑戰呢!
這裡還有甜品放題, 看來下次可以挑戰呢!
2016-06-20 789 浏览
事緣前一陣子看東張西望在推薦大角咀美食,主持人提到這一家店然後就叫上幾名好友相約去吃,星期日沒加一,每人128元。一開始點甜品感覺中伏了,因為比較好吃的,店家給了個清單,每人只能從中選一個,點一次然後不能再選清單上的甜品,我們一共4人行,即是只能點4份好吃的...像是天使之戀,榴連公主,芒果pancake等,每人只能點一樣...點了這個窩夫,算是最好吃了,因為窩夫只能點一次,很亏的感覺...味道還可以,只是點巧克力來了草莓味可能因為全店基本上只有一個人在做事........服務真心很差,上得慢又漏了此為白雪什麼卷及榴連公主,白雪那個是椰汁所制,皮弄得不軟身,像涼粉的口感。而榴連公主,裡面說有木康布丁我才點的,結果是一個奶凍布丁而已,大失所望,榴連還行,就量少,冰碎也有點多,基本上除了果肉,其實都是雞肋...心太軟,裡面好多流心巧克力,算是比較正常的出品,我們還有點了那個金時字治(這名字記不清了...)以為是招牌,結果一點也不好吃,這一份可以任點能任點的甜品,你懂得總結而這,任吃甜品你別想著能回本吃個夠,能吃個滿意的就很好了吃完後我們買了薯片解甜...發現那薯片才是最好吃的
事緣前一陣子看東張西望在推薦大角咀美食,主持人提到這一家店
然後就叫上幾名好友相約去吃,星期日沒加一,每人128元。
心太軟,裡面好多流心巧克力,算是比較正常的出品,

我們還有點了那個金時字治(這名字記不清了...)
以為是招牌,結果一點也不好吃,這一份可以任點
能任點的甜品,你懂得
吃完後我們買了薯片解甜...發現那薯片才是最好吃的

2016-05-31 638 浏览
又口痕了,係時候又食下甜品了~識食~緊係食貴族啦今次又同朋友去食榴槤,越食越愛上榴槤了。今次食榴槤公主同榴槤忘返。今次兩個榴槤食落啖啖肉,個榴槤肉又陣陣香榴槤忘返雖然有凍凍的沙冰但黑珍珠同水晶珠都好爽好咬口至於榴槤公主都好優雅,佢上面放了啫哩粒,奶凍,蕉糖布丁三樣混合一起來食,顯得特別爽口,令人再尋覓過

又口痕了,係時候又食下甜品了~
識食~緊係食貴族啦

榴槤忘返雖然有凍凍的沙冰但黑珍珠同水晶珠都好爽好咬口
榴槤忘返
榴槤忘返
2016-04-22 581 浏览
食飽飯之後當然係甜品時間啦!女人就話有兩個胃姐,估唔到男人都一樣同好朋友W先生專登來大角咀食甜品來到既時候,店入面已經坐滿人,但好彩唔洗等位W先生order左香蕉船!入面有三色雪糕(綠茶,曲奇同vanilla), 三隻都各有特色! 綠茶有淡淡既茶香味!曲奇粒粒口感非常好,軟滑中帶點香脆!vanilla 係最平凡既一個,但香甜不失色對比起佢既香蕉船,我既芒果豆腐花就太平庸啦!芒果夠甜,但係有少少唔新鮮既味道!豆腐花太淡啦,完全冇豆味!有啲失望
同好朋友W先生專登來大角咀食甜品
來到既時候,店入面已經坐滿人,但好彩唔洗等位

香蕉船
芒果豆腐花
2016-04-21
$40 (宵夜)
香蕉船
2016-04-17 376 浏览
貴族甜品芒果雙丸(芋丸、小丸子)食左隔離d味精野後口乾到叫救命,要食番d水果解毒! 餐單裡面食物好多選擇,中式由燉品至懷舊糖水都有。為左解味精毒,我是但叫左個凍嘅芒果甜品。 好香嘅呂宋芒果,碗底有芒果沙冰,第一次凍食芋圓同埋小丸子,好有咬口,同熱食完全係兩樣野!食完總算解到味精毒。
貴族甜品

芒果雙丸(芋丸、小丸子)

食左隔離d味精野後口乾到叫救命,要食番d水果解毒!
2016-04-16
宵夜
2016-03-15 1252 浏览
上半場在書湘門第得不到滿足的辣友們趕快埋單走人後一行5人浩浩蕩蕩剎落埃華街連同專程趕來join我哋嘅甜魔媽媽一起揾番個好下場,盯上了貴族甜品Oli話這店也不錯那一於就試它吧!!貴族甜品款式頗多揀得我眼花撩亂^0^除西式甜品外亦不乏中式糖水和特色飲品~初時看中了{天使之戀}但又怕吃不下那麼大份最後放棄了,最終還是跌入榴槤的懷抱喔!!{榴槤公主}$48內容十分豐富,有啫喱粒,榴槤肉,奶凍及焦糖布甸,榴槤很香甜連同香滑焦糖布甸一同吃又真係擦得出火花來,引得甜魔媽媽也幫忙吃了不少^0^Oli要蓮子紅荳沙$18加$8跟一球雪糕,須然係雀巢貨但有雪糕食Oli便會很開心呀^0^另外三位男仕不約而同吃中式湯水{芝麻糊}$25,白色嗰碗忘了是什麼嚕^0^甜魔媽媽的{心太軟配兩球雪糕}$48太抵了吧!!流心須非澎湃但味道也不俗,配搭雪糕同吃還是叫人心動的,我也偷吃不少啊^0^最後叫多份{吐司金磚}$43一同分享,多士磚烘得夠香脆沾滿蜜糖及點點吉士醬,連同朱古力雪糕一起吃真的很滋味呢,我個人覺得貴族這個吐司比
蓮子紅荳沙
心太軟
最後叫多份{吐司金磚}$43一同分享,多士磚烘得夠香脆沾滿蜜糖及點點吉士醬,連同朱古力雪糕一起吃真的很滋味呢,我個人覺得貴族這個吐司比茶木做得更出色呀^0^
吐司金磚
2016-03-04
$40 (其他)
吐司金磚
2016-03-07 748 浏览
去到下場,本來地點是大角咀的書湘門弟,不過據食友講水準麻到不行,於是一起轉戰貴族甜品。講真更適合甜魔媽媽,太好了,哈哈!試了一口劉總的 芝麻糊 ($25),感覺還好,大大兜幾抵食。更喜歡是車媽媽的 榴蓮公主 ($48),香甜的榴蓮冰上是軟Q彈滑的蒟蒻啫哩,底層又有滑滑豆花,層次頗豐富呢!我則吃了 心太軟 ($48),成品即點即焗要15分鐘,價錢已包兩球雪糕。雖然只是雀巢,但曲奇味不俗,雲尼拿味與流心的心太軟亦有火花,如成品味道再濃點會更好!但都算抵食了。 其實更喜歡後加的 金磚吐司 ($43),六大條金黃香脆的吐司,拌著輕盈吉士醬及自選朱古力雪糕,滋味不比茶木差!重點是價錢抵兼不收加一,大家聚得聊得很愉快。下次再聚,又是幾時?到時老公大概都已忙完可以回歸,十分期待的!
榴蓮公主
金磚吐司
2016-03-04
榴蓮公主
金磚吐司
2016-01-06 780 浏览
今晚晚飯後,似乎意猶未盡,便提議好友說再去食甜品,好友沒有異議。早一兩年前,就曾經去過貴族甜品,現在舊地重遊,不失是好事。今晚客人多的是,似乎有點手忙腳亂,擾攘多時,還未入座。坐定後看過餐牌,便立刻落單,以免再阻時間。龍珠二世是在下的甜品,食材豐富,有芒果黑珍珠,水晶珠及朱古力雪糕等食材,用料幾豐富的,當這麼多的食材在口腔裡,層次感當然豐富啦甜度剛好,不會太膩吧。眼看這麼多人,便立即結賬走人。

坐定後看過餐牌,便立刻落單,以免再阻時間。
眼看這麼多人,便立即結賬走人。
2015-11-20
2015-12-22 684 浏览
途徑大角咀看到很多人在食店徘徊,幸好我們早一步唔係又要等位。入到去被餐牌吸引著,無論中式或西式應有盡有。 天氣冷的關係,選擇熱甜品。綠豆沙($18)清熱而且還有海帶可以下火。綠豆沙微甜不太稀,而且加$8還有三粒芝麻湯圓,好味道而且又經濟!朋友點了芒晶晶,內有芒果.芒果雪糕.黑珍珠.水晶珠,底部有沙冰及芒果肉配搭得恰到好處。芒果超甜而且加上濃濃的芒果雪糕,超正料。顏色也非常鮮艷,喜歡芒果的朋友必點之選。
入到去被餐牌吸引著,無論中式或西式應有盡有。
芒果超甜而且加上濃濃的芒果雪糕,超正料。
顏色也非常鮮艷,喜歡芒果的朋友必點之選。
2015-12-21
宵夜
2015-11-22 731 浏览
今晚沒心情寫太多的字, 所以單刀直入算了 ~Menu ~芒果河粉撈 $30白雪雪又頗滑口的 " 河粉 " 鋪滿了整個碗面,  " 河粉 " 的下面有果酸度偏高的芒果肉, 以及甜度偏高的芒果沙冰, 冰涼透心 .... 偏酸又偏甜, 味道不平衡, 算是中規中矩吧了 ~ 總括來說, 就是味道一般, 服務欠奉, enough said ~ 本篇完 ~
今晚沒心情寫太多的字, 所以單刀直入算了 ~
Menu ~
芒果河粉撈 $30

本篇完 ~
$30 (宵夜)
這個冬天不太冷,可是咽喉卻開始乾涸,潤一潤是不變的事實。百花蜜燉柿貝蘋果  $28 🍎🐝🍎🍯 一眼可見燉盅內有蘋果、柿肉、百合、紅棗,喝下去是甜蜜中有蘋果的酸香,暖暖的果液從口腔咽下,說不上是滋潤,就是果香味甜。
這個冬天不太冷,可是咽喉卻開始乾涸,潤一潤是不變的事實。
百花蜜燉柿貝蘋果  $28 🍎🐝🍎🍯
题外话/补充资料: 味道 3.5 環境 3 服務 3 衛生 4 抵食 3.5
$28 (宵夜)
2015-11-14 689 浏览
總括而言,不可一,不可再。😕今日同朋友專登去奧運食burger,等緊位個時就見到對面呢間"貴族"甜品。諗住食完再嘆埋甜品先走,甘先夠完滿架麻!點知就中伏!😑入到去個環境普普通通,就係一般糖水鋪既樣。睇下餐牌有咩食好啦,見到有個叫"即撞木桶豆腐花",我仲以為係以前係電視雜誌介紹個d,俾個客人自己玩撞豆腐花個種😍同朋友討論左一陣究竟係咪有得自己玩,最後決定問下店員啦。我問: 呢個即撞木桶豆腐花姐係點丫?(啡色長頭髮女)店員答: 咪係木桶裝住。我心諗: 嘩!真係好多謝你既答案!😒跟住我問佢: 姐係一個木桶裝好甘上台?佢話: 係。佢講野冇尾音,全程毫無表情,搞到好似我殺左佢全家甘。😕算。最後我朋友叫左宇治金時,我就叫左"鋒芒必露"朋友叫左宇治金時,一上台佢就已經急不及待甘叉左落去,所以冇影相。但同其他食評見到既宇治金時個樣分別吾大。頂頭個雪糕普通,似手作雪糕既綠茶味。下面層沙冰就淡綠茶味,一般。仲有紅豆同小丸子,不過我吾中意食,所以就冇試到。朋友話小丸子煙韌,紅豆林既,佢覺得成個甜品一般,冇乜特別。最想講既係我叫既"鋒芒必露"😠正如相中餐牌所示,大家請留意佢有:1. 芒果 (Mango)2.

總括而言,不可一,不可再。😕
點知就中伏!😑
入到去個環境普普通通,就係一般糖水鋪既樣。
同朋友討論左一陣究竟係咪有得自己玩,最後決定問下店員啦。
我問: 呢個即撞木桶豆腐花姐係點丫?
(啡色長頭髮女)店員答: 咪係木桶裝住。
我心諗: 嘩!真係好多謝你既答案!😒
跟住我問佢: 姐係一個木桶裝好甘上台?
佢話: 係。
佢講野冇尾音,全程毫無表情,搞到好似我殺左佢全家甘。😕
算。最後我朋友叫左宇治金時,我就叫左"鋒芒必露"

最想講既係我叫既"鋒芒必露"😠
正如相中餐牌所示,大家請留意佢有:
1. 芒果 (Mango)
2. 焦糖布甸(Caramel Pudding)
3. 水晶珠(Pearls)
特別注意第2樣,我吾知大家食開既焦糖布甸係點樣。但我所認識既焦糖布甸係一舊黃色但面頭有層啡色,林林地,彈彈下,好香蛋味,又好滑既好味甜品。我食完呢個鋒芒必露之後,覺得自己已經太outdated。呢間鋪既貴族為焦糖布甸俾左個新定義。
兜野一上台我同朋友都覺得,咦?吾覺個布甸既?
我一撩見好大層芒果沙冰,我其實本身吾太想食甘多冰,所以先冇嗌雪花冰。不過都算,我再撩左第二羹多d既,先發現點解個底全部都沙冰既?
我當時仲好荒謬地幫佢諗埋,吾係放漏左甘醒目丫麻🙄
甘咪問下另一個店員 點解冇布甸既?
個結果係比我為佢地諗既原因更荒謬🙄
佢竟然話俾我聽面頭個堆一條條白色野同透明野就係個焦糖布甸!我個下真係嚇到呆左吾識俾反應😐我真係勁想講吾係丫麻!😨朋友淨係將一條白色同一條透明既啫喱一齊食,仲話我聽真心似焦糖布甸個隻味😰
老老實實,我冇諗過32蚊甘平民既價位有甘特別既分子料理食囉。我就平民一個,食吾慣d貴族野,仲要分子料理甘鬼潮🙄
明明中英文都寫明係焦糖布甸,但黎到係啫喱,想點?好有一種貨不對辨既感覺!😠
所以!呢間野,服務態度差,冇特色,餐牌都未標得清楚,我吾會再食。完。

鋒芒必露餐牌所示
鋒芒必露實物
2015-11-13
$35 (其他)
2015-11-12 651 浏览
當時同朋友係釘咗夜晚七點半嘅但係因為我哋去到地鐵站唔知點樣行過去所以遲咗去點知就話要計埋我啲遲到嘅時間 時間就算啦當好比佢因為放題係食一個半鐘嘅咁我哋就叫咗其中有芒果小丸子同埋芒果撈河 佢啲芒果沙冰帶左一陣嘅話真係會變到超甜同埋冇咩芒果味 啲芒果仲要又酸又小 總括嚟講呢間野真係同個名完全唔合符 想食芒果甜品嘅真係唔好去
用餐优惠
團購
  • 芒果拿破崙
此留言針對奧海的分店!如貴族甜品老闆有機會見到此留言!真的要反思一下如何培訓員工!事情經過如下今天14-10-2015大概6點左右,我們一行三人到奧海城分店,當時我們二人先行到達,我們於門口等候了十多分鐘一位長頭髮染頭髮札髻的女待應長時間背對我們,我們唯有自行入店內坐下,此女待應馬上過來大聲吆喝!你地食放題係唔可以坐係到!(從來冇人叫我地坐係邊同要企係到,唔通企係到食?)我們跟這位女待應表示係你們唔理會我們才坐下來的,佢既態度保持非常差!之後佢要我地岀示團購的單,我地黎之前專登打電話去問洗唔洗帶,係店員話我地知唔洗。哩個女待應又大聲吆喝!唔係架!一定要俾張單我我要扣數架!我地再重複一次我地的團購係唔洗,係yahoo個果先要佢諗左一陣就話哩個團購唔洗,yahoo個果就要。咁根本佢諗都唔諗大聲吆喝左我地先,之後仲小小歉意都冇,繼續大大聲要我地俾條條碼佢掃描!唔緊要我地用電話岀示電子條碼,哩個女待應用佢電話左掃右掃都掃唔到個條碼,之後佢就keep住發脾氣,最後都掃唔到然後另一位女待應過黎幫手一掃就得,我地就贊左一句好彩你部電話掃到,點知個果好冇禮貌既女待應見到又發威話我地歧視佢部電話掃唔到!

此留言針對奧海的分店!
如貴族甜品老闆有機會見到此留言!
真的要反思一下如何培訓員工!

事情經過如下
你地食放題係唔可以坐係到!
(從來冇人叫我地坐係邊同要企係到,唔通企係到食?)

哩個女待應又大聲吆喝!
唔係架!一定要俾張單我我要扣數架!
我地再重複一次我地的團購係唔洗,係yahoo個果先要
佢諗左一陣就話哩個團購唔洗,yahoo個果就要。

之後我地點野食,野食整好左,
最意想不到,最離譜既說話岀現,佢竟然話
我等到啲雪糕溶哂都唔會拎俾你地食架!我唔會serve你地架!

廚房內更有整野食的店員大聲吆喝
俾返錢佢地叫佢地走啦!

我地超無奈!我地俾錢黎食野唔係黎食氣!
幫我地掃到條碼的店員都覺得唔好意思,同我地講佢可能情緒唔係幾好唔好介意。
但我地覺得佢唔應該發洩係我地身上!
情緒幾唔好都唔應該用客人黎做岀氣袋!

之後想再點野食嗰個發脾氣嘅員工都係唔肯幫我地落單,仲大大聲吆喝話last order架啦你地!
其他食緊飯嘅員工見狀就走過黎同我地落番單

今次真係食到一肚氣!俾錢去俾人鬧!好失望!冇下次俾錢我求我我都唔會再去.哩間店既員工真係差差差差差差差!