2022-02-12 151 浏览
荃湾拉面云集的体验❤️其实我自己都比较少嚟到荃湾,今次约咗住喺附近嘅朋友先黎一黎,今次就试吓呢间日式拉面店——豚道乐💕❣️香煎鹅肝鸭白肝拉面 $90 (7.5/10)因为呢个系期间限定,所以我冇得拣汤底同面条粗幼。一上到黎系觉得,都唔算好多份量,因为我朋友系叫咗最基本嘅豚骨拉面,佢比我嘅感觉好似好过我呢碗🤪不过我呢碗都算系汤底好浓,鹅肝都算好入味,拉面都分明有条,咬感还好,但系呢个价钱就有少少贵。同埋个人觉得都唔算坐得好乾净同舒服。下次可能会试下隔离台风。
荃湾拉面云集的体验❤️

❣️香煎鹅肝鸭白肝拉面 $90 (7.5/10)
2022-01-09 221 浏览
豚道乐 (荃湾)铺面唔算大,但装修几有日本feel,吧枱位置仲设至差电位,十分细心~🥰另外,职员服务态度良好,值得一赞💕.🦐海老汤拉面🍜 $85(星期五、六、日限定)汤底浓厚香纯,加上大量樱花虾,双重滋味🦐 猪肩肉有口感而唔会韧(两大片),仲有比火炙过添🔥🥳食到落尾会有少少腻🤏🏻但有大量芽菜平衡返~.➕招财猫汽水 ($20)- 波子汽水味.👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5..🧄黑蒜油拉面🍜 $80一上菜就闻到好香嘅蒜味,食嘅时候汤底挂面能力非常好,因为拣咗较幼身嘅直面(另有曲面可选),加上汤底非常浓稠👅一样都系有两片炙过嘅猪肩肉,蒜味同肉好夹,加强咗肉嘅鲜味🤤.➕信州白提子梳打 ($25).👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5...< 小食 >.🔸男爵南瓜薯饼 (一件) $18食完拉面再食小食,薯饼放咗咁耐依然保持到外脆内软嘅有感。南瓜蓉甜甜地,整体嚟讲好松化💜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5.🔸男爵咖喱薯饼 (一件) $18外皮唔算厚,非常松软嘅薯蓉,淡淡嘅咖喱味。但味道比较单一,如果可以加芝士喺面前就最好喇~~P.s 咖喱味可以可浓多少少👍🏻👍🏻👍🏻/5.🔸日式饺子🥟 (5个) $38
豚道乐 (荃湾)
🦐海老汤拉面🍜 $85
(星期五、六、日限定)
➕招财猫汽水 ($20)
- 波子汽水味
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
🧄黑蒜油拉面🍜 $80
➕信州白提子梳打 ($25)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
< 小食 >
🔸男爵南瓜薯饼 (一件) $18
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
🔸男爵咖喱薯饼 (一件) $18
P.s 咖喱味可以可浓多少少
👍🏻👍🏻👍🏻/5
🔸日式饺子🥟 (5个) $38
比较普通,外皮唔会好厚,CP值低😬
👍🏻👍🏻/5
🔺有加一服务费
🔺下午茶时段有学生优惠八折

2021-12-21 199 浏览
荃湾有几间拉面都几出名 今次就拣左呢间豚道乐试下先入面都有几多唔同嘅口味🌟日本芥末拉面 $80-有芝士/幼面/正常硬度-呢个口味好小见-芥末味几香 -唔会好攻鼻-汤底几浓郁-成个配搭都唔错🤫下次会想再黎试下其他口味拉面 整体唔错 都几抵食。🤫建议可以转特上 $13但有野饮 有多三样配菜比较抵 不过个日唔太饿就无加到
荃湾有几间拉面都几出名 今次就拣左呢间豚道乐试下先

-汤底几浓郁
-成个配搭都唔错
🤫下次会想再黎试下其他口味拉面 整体唔错 都几抵食

2021-12-16 153 浏览
豚道乐 (大河道)地址: 荃湾大河道63号卓明大厦地舖黑蒜油拉面 🍜 $80个拉面汤底唔够热,而且比较油。黑蒜睇落好足料下,但略缺香味,而且汤底比较淡,有少少失望啦。豚肉味道较淡,而且口感较硬,普普通通,无太大特别。#nicefoodie荃湾
豚道乐 (大河道)
地址: 荃湾大河道63号卓明大厦地舖

黑蒜油拉面 🍜 $80

#nicefoodie荃湾

2021-12-14 122 浏览
鸡白汤,鱼介汤,猪骨汤,拉面好多汤底都试过,鸭白汤试过未?🥸个鸭白汤真心好食!! 汤底够味!! 面就一向呢间野都唔差,够弹牙!!😍😍个鸭肝烧过食落味道都好正,有食肝需要的绵绵口感,加上肝脏的油香,不得了😋😋😋

2021-12-03
2021-12-08 136 浏览
已经嚟过几次 今次突然想食辣野 点左辛辣拉面 另外加荀 个汤够浓 辣味方面 除咗辛辣 仲会有一种甜甜地类似韩式辣酱的酱 两只味道夹埋几有层次 我特别叫咗小辣 因为记得系好辣 (利申 谭仔5小) 结果都流左少少鼻水眼泪 😂 好彩另外加荀 佢会雪到冻冰冰 浸喺日式酱油/麻油入面 香得嚟又啱啱好解辣
已经嚟过几次 今次突然想食辣野 点左辛辣拉面 另外加荀

2021-12-08
2021-12-06 92 浏览
📍豚道乐 - 荃湾-唔洗多讲 由张收据就睇得出呢间系良心小店啦☺️ 之前听讲佢一直都唔系几好生意 所以就去左支持下-🔸浓厚原味拉面 ($72+$13转特上)今次拣左加钱转特上 会配返猪肩肉 猪腩肉 紫菜同埋半只溏心蛋 都几抵加汤头浓郁 但杰身到似食紧沾面汤底咁 而猪肩肉就好大块 同埋表面灸烧过既 好香!但我今次食既呢只蛋就有少少过熟😣唔算好溏水而面底可以自行拣硬度同埋粗幼 呢方面有好有唔好啦因为听有碗话碗alfred教路 正宗既拉面店系会帮你拣埋最好既配搭 确保你食到店家提供既最好水准😛整体黎讲 呢碗拉面属中等水平 经过呢头既都可以一试☺️
📍豚道乐 - 荃湾
🔸浓厚原味拉面 ($72+$13转特上)
汤头浓郁 但杰身到似食紧沾面汤底咁
而猪肩肉就好大块 同埋表面灸烧过既 好香!
但我今次食既呢只蛋就有少少过熟😣唔算好溏水
而面底可以自行拣硬度同埋粗幼 呢方面有好有唔好啦
整体黎讲 呢碗拉面属中等水平 经过呢头既都可以一试☺️
  • 特上原味豚骨拉面
2021-11-05 329 浏览
📍 豚道乐 ~ 荃湾大河道63号卓明大厦地舖今次Lunch真系睇open🍚点知想食嗰间冇开,不过好彩附近有间日式拉面店🍜🍜😏😏,好彩即刻入咗去唔系一分钟後就排长龙😂😂😂1)特豚骨拉面🍜,嗰汤好好味道,🐷骨汤底好浓厚,落足料👍🏻👍🏻😏😏豚肉叉烧好正,好L正🤣🤣🤣 2)日式炸鸡串,炸粉好食😋🤣🤣鸡肉会唔会太乾身,好多肉汁味。环境日式拉面店,价钱方面cp值好高汁,🍜推介👍🏻👍🏻👍🏻
📍 豚道乐 ~ 荃湾大河道63号卓明大厦地舖

环境日式拉面店,价钱方面cp值好高汁,🍜推介👍🏻👍🏻👍🏻
特上原味豚骨拉面
日式鸡肉串
2021-11-03
特上原味豚骨拉面
日式鸡肉串
2021-11-01 216 浏览
因为食过普通辣,觉得佢辣得来竟然食到拉面嘅香味所以就胆粗粗叫埋朋友再试吓上一级,我哋三个人两个普通辣一个食激辛….结果…..挑战失败😂左边浅色嗰碗先至系激辛!本来我哋都冇嗌嘢饮,食咗一啖,三人即刻叫嘢饮🤣🤣🤣啖面食落去苦㗎,真系冇办法完成😅下次都系乖乖地叫返普通辣算了 利申:食辣程度系x仔小辣程度

因为食过普通辣,觉得佢辣得来竟然食到拉面嘅香味

左边浅色嗰碗先至系激辛!

本来我哋都冇嗌嘢饮,食咗一啖,三人即刻叫嘢饮🤣🤣🤣

利申:食辣程度系x仔小辣程度
2021-10-24 282 浏览
荃湾拉面林立,豚道乐系其中一间不得不食嘅拉面店。平日晚上等候时间大约20分钟内就可以入座。职员服务很好,热心帮助!黑蒜油拉面:汤底浓郁!海老汤拉面:本人至爱!海老汤味道浓郁,配上樱花虾,鲜而不腻!猪肩肉分量充足,唔会太淋或太难咬加配半熟蛋拉面味道提升

黑蒜油拉面:
汤底浓郁!

海老汤拉面:
本人至爱!
海老汤味道浓郁,配上樱花虾,鲜而不腻!
猪肩肉分量充足,唔会太淋或太难咬
加配半熟蛋拉面味道提升
海老汤拉面
海老汤拉面
2021-08-27 716 浏览
香港最近掀起拉面热潮,越来越多唔同门派嘅拉面店喺香港蔚然成风😍😍简直系我呢个锺意食日本嘢嘅人嘅福音!今次去咗荃湾食豚道乐,感觉都几正宗,店员会用日文沟通。我叫咗铿鱼豚骨拉面,汤头浓郁,甚至有少少起沙嘅感觉,令我怀疑呢度到底系食沾面定系拉面。🤪🤪加咗$25升级,多咗几块豚肉叉烧、紫菜同糖心蛋,不过不失,叉烧有少少太薄。另外仲食咗替玉,即系加面底,呢度有分直面同曲面,直面口感似上海面,曲面就似日式面多啲。睇个人喜好锺意边款,就叫边款😌总括:定价有啲偏贵,味道尚算不错😊

今次去咗荃湾食豚道乐,感觉都几正宗,店员会用日文沟通。

总括:定价有啲偏贵,味道尚算不错😊
2021-08-03 662 浏览
本身真系好钟意食豚道乐嘅拉面 但次次都系食同一款(芥末拉面)见到个新餐牌有个香煎鹅肝鸭白汤拉面,终於决定试下佢。鹅肝唔算好大块但胜在油脂分泌几平均,本身个汤底算淡(因为我剔咗非浓汤)但正正咁就可以突显到鸭同鹅肝嘅香口!真系好正呢😋😋
2021-07-11 564 浏览
店入面既位比较少,通常都要排一下队。呢一间拉面既汤底浓郁,钟意浓汤既朋友可以一试👍叫左两个面,曲面,要硬,加左13蚊溏心蛋同猪腩肉。(平日限定)特上鲣鱼鱼介豚骨汤拉面🍜猪腩肉无烧过,味道较淡,所以相比之下我钟意猪肩肉多d,烧过既猪肩肉比较有咬口,香味亦都比较出。肉都几大块,份量十足🐷汤底浓郁,面条挂汤,啖啖都食到个汤底~但鱼介粉令到汤底吾滑,汤底变得太过浓稠。原味豚骨拉面个人口味较淡,个汤底对我黎讲岩岩好😋平日无咩人排队既话会再试👍

叫左两个面,曲面,要硬,加左13蚊溏心蛋同猪腩肉。

(平日限定)特上鲣鱼鱼介豚骨汤拉面🍜

原味豚骨拉面
个人口味较淡,个汤底对我黎讲岩岩好😋

平日无咩人排队既话会再试👍

• 特上原味猪骨拉面
2021-07-03 549 浏览
我成日嚟食㗎 !有机会见到个好性感嘅男人就一定系我呢个地盘佬原味豚骨拉面讲明原味梗系是但汤啦不嬲都饮几啖先开始食面㗎 !再捞埋啲辣酱100分!黑蒜油拉面屋企人就拣咗呢个面食!咁系几香嘅!佢次次都叫呢个我谂真系好好味不过我自己就冇食过啦炸芝士芝士怪点可以唔叫呢个啊!你睇吓我咬一啖啲芝士必晒出嚟
我成日嚟食㗎 !
有机会见到个好性感嘅男人就一定系我呢个地盘佬

原味豚骨拉面
讲明原味梗系是但汤啦
不嬲都饮几啖先开始食面㗎 !
再捞埋啲辣酱
100分!

黑蒜油拉面
屋企人就拣咗呢个面食!
咁系几香嘅!佢次次都叫呢个
我谂真系好好味
不过我自己就冇食过啦

炸芝士
芝士怪点可以唔叫呢个啊!
你睇吓我咬一啖啲芝士必晒出嚟
2021-06-17 579 浏览
今日去左荃湾食拉面 - 豚道乐晚饭时候迟少少去都已经唔少人排紧队,佢地最有特色嘅就系日本芥末拉面,作为一个wasabi控一定要试下!本身都有d怕芥末汤底会太heavy,点知食落其实唔会,汤底有wasabi香味但又唔会太浓亦都唔会觉得攻眼攻鼻,食完一碗再饮下汤都唔会觉得漏,就算唔钟意wasabi嘅人都应该可以接受到,我地觉得好特别!另外仲叫左黑蒜油拉面,黑蒜油味道唔算太浓,有少少似普通猪骨汤底,对比起芥末拉面就有少少逊色,同埋觉得偏咸,食完觉得有d口渴另外都叫左饮品 - 富士山柚子梳打,味道其实就系有汽嘅柚子茶,酸酸地唔会太甜,天气咁热加上食完拉面饮就好适合!
今日去左荃湾食拉面 - 豚道乐

本身都有d怕芥末汤底会太heavy,点知食落其实唔会,

同埋觉得偏咸,食完觉得有d口渴

2021-05-29