2023-08-26
嚟豚王食拉麵有個好處就係差不多乜都可以自訂,由醬汁既濃度、配料既多少、麵條既粗幼軟硬基本上都可以選擇。雖然有啲選項會因為有預設立場而不能配合,但都算大部分都乎合需要。今日我地揀左2個拉麵海鹽王湯底既味道十分濃厚,黑木耳十分爽口,豚肉肥瘦程度恰到好處,入口淡淡油香,唔會硬掘掘,十分易入口。不過略嫌海鹽既感覺相對較弱,反而似淡味左既豚王多一點。豚王一如以往,豬骨湯底既味道十分之濃。同海鹽王一樣,配料同麵條各方面都調較得啱啱好,而豬骨味就更加濃厚,麵條十分掛湯。👍🏻👍🏻另外各自加左隻溏心蛋,味道十分入味,食到醬油既清香。同時蛋黃流心程度值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻整體來講,2碗拉麵都好食既,不過食完就覺得好口渴🙈🙈🙈,同埋份量好似比以前少左咁,食完都好似食左陣風咁,要再去買件蛋糕填肚先🥶
今日我地揀左2個拉麵
海鹽王