2019-10-28 59 浏览
逛街逛累了,走进店舖时已饿反了,立刻点了好几样东西来吃!首先点了芒果糯米磁,很香的芒果味,外皮是芒果汁搓的皮,内里是芒果肉做馅料,爱吃芒果的真的不容错过再来就点了最爱的榴槤手抓饼,外皮香脆热烘烘,内里包着浓浓的榴槤蓉作馅料,真的想着吃,都顾不了打字来😜😜😜最後就点了海底捞野,清爽的水果配以椰汁棉花冰球,水果可能因冰过所以带点酸,如果水果能甜点就更好更满足了🙃吃水果时酸到眼都睁不大😅😅😅
逛街逛累了,走进店舖时已饿反了,立刻点了好几样东西来吃!

2019-09-06 53 浏览
Back in the day, Hui Lau Shan was my go to for mango items. Who could resist when one of their menu items was mango with mango and more mango? But then due to price increase and quality decrease, I stopped going. But the shops are still around though mostly forgotten.In a bid for customers, they have been offering a daily $11 deal. For take away only.  Menu is in English and Chinese and no 10% service charge.Quite honestly, I didn't know about this deal until the last day and  was lucky enough t

Quite honestly, I didn't know about this deal until the last day and  was lucky enough to cash in on this deal. Ordered the mango with sago drink. It was ok. Not too sweet but definitely not as much mango taste as the good old days. There was a lot of sago that were nice and soft. I did find some mango chunks as well. Worth $11. If more, I don't think I'd be as happy.

2019-08-31
5 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
优惠券
2019-03-26 171 浏览
细细个好钟意许留山既多芒小丸子!依家周围都有唔同嘅台式饮品店,都唔知有几多年冇饮过许留山😂 今日同个外国朋友系铜锣湾行开,佢话想饮芒果汁,我净系谂到许留山,就带左佢去佢叫左杯粒粒芒果爽,而我就叫左杯超多芒西米,$43一杯野饮都几贵,但就胜在够大杯🍀超多芒西米 ($43)佢个杯又几靓嘅,最底系西米,中间系芒果沙冰,上面系椰汁同几粒芒果,冇再加冰块第一啖系甜甜嘅芒果味,之後捞埋成杯野就淡左好多,同印象中嘅味有出入😳😳

🍀超多芒西米 ($43)
2019-03-25
10 分钟 (外卖自取)
2018-12-14 143 浏览
实在太难吃了,奶像水一样淡,雪耳硬的不得了,花胶一小块咬起来有喳的,叫的热的,吃下去冷冰冰。真的水准越来越差。太失望了。以前吃过椰子炖蛋都不错,现在怎麽越来越差,不会有下次了

2018-12-14
2018-10-17 170 浏览
看见报纸有优惠券买一送一,看似值得嚐试。到达後将优惠券交给店员即可,等候时间只有两分钟左右。今次吃的甜品是,多芒小丸子(原价$56) 一碗,多芒小丸子套餐更价值$75。刚吃下,还有淡淡的芒果香味,但多吃几口只要甜味。丸子完全未熟,难以咬开,就算咬下都只有粉粉的感觉。而且一碗的份量少。总括来説,完全不是$56 的质素。
看见报纸有优惠券买一送一,看似值得嚐试。
到达後将优惠券交给店员即可,等候时间只有两分钟左右。

刚吃下,还有淡淡的芒果香味,但多吃几口只要甜味。

丸子完全未熟,难以咬开,就算咬下都只有粉粉的感觉。

而且一碗的份量少。

总括来説,完全不是$56 的质素。
2018-10-17
前排公司抽奖送左d许留山现金卷,天气咁热经过就买杯饮下啦,又可以用左佢唔洗放银包咁耐;叫左杯多芒小丸子$43 + 西瓜芦荟爽$43 加埋系$86佢收左我9张现金卷我话唔系8张rq,另外个6蚊比现金得唔得佢话唔得,超无奈‼️‼️算数!哈~都系4蚊,反正唔系今次有现金卷都唔会黎,而家正好好反映其实点解主要系游客生意「一次性」上次食尖沙咀店,全店得1个员工做野,完全饮唔到,已经走左无饮!而家铜锣湾店都系咁,哈~~~

叫左杯多芒小丸子$43 + 西瓜芦荟爽$43 加埋系$86
佢收左我9张现金卷
我话唔系8张rq,另外个6蚊比现金得唔得
佢话唔得,超无奈‼️‼️

外卖自取
2018-07-26 114 浏览
咁我就同我朋友两个人夜晚食既然後系门口见到间许留山入面冇客人 就问下收银机姐姐系咪未收舖喇 之後佢好悪咁答 无!都算喇咁我地入去坐底 之後我就出去落单喇咁我就讲左个甜品number比佢听 咁样最直接 又唔洗听唔明我讲乜之後个收银女店主本身同厨房姐姐有讲有笑咁 一见到我落单个样立即黑到一个点重要态度劲差 问个热定冻问到我好似杀左佢全家咁!个甜品又唔好食 啲紫米露唔知点解痴埋哂一旧咁样之後我食燕窝予邓蛋白个野只味又劲怪难怪另一间分店爆哂 呢一间就一个客都冇!真系好劣
咁我就同我朋友两个人夜晚食既
都算喇咁我地入去坐底 之後我就出去落单喇
重要态度劲差 问个热定冻问到我好似杀左佢全家咁!
甜品又唔好食 啲紫米露唔知点解痴埋哂一旧咁样
之後我食燕窝予邓蛋白个野只味又劲怪
难怪另一间分店爆哂 呢一间就一个客都冇!
真系好劣
2018-07-25
$50 (宵夜)
2018-07-06 111 浏览
见到许留山出咗新嘅鲜果乌龙茶系列,标明采用左台湾优质嘅乌龙茶叶,一於同朋友一人一杯🍹.....佢就要鲜果乌龙茶,我就要左芒果乌龙茶~~~~~我认为芒果乌龙茶茶底几清香,芒果都几甜,够冻但多咗小小冰咁,饮到尾会变淡~~~~朋友个杯就几多水果,感觉健康.. 但两者唔算太大分别外卖同堂食既价钱好似又唔一样~~不过,我都系觉得许留山嘅芒果系列先系最好饮😚😚~~~~~~~~~~~~许留山地址:铜锣湾利园山道19号地下~
佢就要鲜果乌龙茶,我就要左芒果乌龙茶~~~~~
朋友个杯就几多水果,感觉健康.. 但两者唔算太大分别

外卖同堂食既价钱好似又唔一样~~

不过,我都系觉得许留山嘅芒果系列先系最好饮😚😚
~~~~~~~~~~~~

许留山
地址:铜锣湾利园山道19号地下
~
2018-04-01 228 浏览
是说自从家附近的那间许留山执了後,已经很久没去吃过耶!这天行到很累和有点饿,碰巧见到这家当然要衬机会吃吃看嘛现在的餐牌与以前的真是差很远 ... 但有一些组合式的餐点看起来颇吸引!Jumbo 芒の丸子套餐($129)其实就是巨型的多芒小丸子再加上指定小食自选两款!这个Jumbo 芒の丸子真的很大一杯~两个人分的话绝对没问题。除了有香甜的芒果外,还有烟烟韧韧的小丸子、芒果口味的雪糕,没想到底下还有香浓芒果味的布丁!小食我们选了 - 芒果糯米糍 和 XO萝卜糕。糯米糍的芒果吃起来比较酸一点~但果肉还颇多的。外层带着椰丝,不会很黏口萝卜糕因为XO酱的关系,吃起来就辣辣的颇惹味~!
是说自从家附近的那间许留山执了後,已经很久没去吃过耶!
这天行到很累和有点饿,碰巧见到这家当然要衬机会吃吃看嘛

Jumbo 芒の丸子套餐($129)
其实就是巨型的多芒小丸子再加上指定小食自选两款!
Jumbo 芒の丸子套餐
Jumbo 芒の丸子

小食我们选了 - 芒果糯米糍XO萝卜糕
萝卜糕因为XO酱的关系,吃起来就辣辣的颇惹味~!
芒果糯米糍
XO萝卜糕
2018-03-24
2018-02-22 148 浏览
呢家许留山虽然人比较多但系入面嘅服务员尤其是个经理服务态度都好友善来到许留山当然要食芒果小丸子去过咁多间铺头食真系许留山做得最好味小丸子嘅大细刚刚好而且唔会淡而无味食落去会带淡淡的甜味而且能够做到烟烟银银加埋芒果沙冰同埋新鲜芒果粒好香嘅芒果味唔会好酸真系令人垂涎欲滴难怪我见到有唔少韩国人都专登嚟朝圣
呢家许留山虽然人比较多

好香嘅芒果味唔会好酸
真系令人垂涎欲滴

难怪我见到有唔少韩国人都专登嚟朝圣
2018-01-07 140 浏览
一向都好少帮衬呢间铺头,因为净系知道佢专做大陆客,住附近的都好少帮衬佢。今日下着雨阿囡话要食糖水贪近先至被迫去买一次,心里还有一丝希望会有改观。但果然不出所料,叫咗个芒果布甸外卖,芒果有渣唔再讲,仲要酸到你唔信。未熟嘅芒果唔该放出来招呼客人,真系食到火都嚟。仲有糖不甩,又乾又硬。所以话特许经营永远都系冇好野,水准唔够靠个名迟早都系被淘汰,不远矣⋯⋯另外就系款式比以前少好多,仲要局人哋食套餐,同ABC餐不相百仲

2018-01-07
5 分钟 (外卖自取)
2017-12-26 100 浏览
行过见到就忍唔住买左杯椰汁多芒小丸子,好多年无饮了,收钱既时候知道$4x吓左一吓,我记得以前系$30咁上下一杯,好在原来佢系超大杯,咁都还可以既!我以前好锺情於呢杯饮品,最大既原因就系因为有小丸子,我特别锺意佢有咬有,比平时出面食既烟韧一点,好正!我见到呢杯咁多小丸子超开心!以前比好小,啜两啜就会无晒!今次实在太好了!果然无令特失望,椰汁都系咁香,但饮落芒果汁有点过甜,不过加上大量小丸子就岩岩好!下次都会再饮呢!

2017-12-18 76 浏览
星期五早路过铜锣湾,未食早餐又差不多午餐时间,见到许留山好久没吃过,就入内一试,芝士茄汁肠粉,芝士廷多茄汁味都浓郁,肠粉都幼滑,算廷好的配搭芒果糯米糍,冰冰冷冷软软的糯米糍,内里是芒果肉,甜甜的香气,口感软绵细腻,美味甜品也椰皇燕窝,热热温暖的椰汁,椰香味重,但饮入口有点清淡,沉底里是有少量燕窝,椰皇燕窝这要78,整体感觉价钱略贵,味道也一般,反而咖哩小食较出色,颜色深黄咖哩色,一看就感觉很入味,鱿鱼爽脆又滑,鱼蛋是传统咖哩鱼蛋,较现在一般街头咖哩鱼蛋大粒少少,牛百叶不会太硬,熟度刚好,咖哩味浓,白罗白也深深渗入咖哩,算是高质咖哩小食,比甜品有惊喜,只是店内服务人手好像不足,都在厨房或执货中,要有耐心才找到服务员下单

2017-12-15
2017-10-23 121 浏览
其实我真系未见过咁黑面嘅女侍应态度极差如果我朋友唔系想食芒果 甜品我都唔会入嚟我问个女仔我系咪喺出面柯打定系同你柯打㗎佢极度黑面咁样回咗一句系我落柯打嘅 你等等先啦我唔得闲呀我心谂你答咗我先咪得罗我而家又唔系落order出面收银嗰个哥哥态度都算唔错但系呢个黑面妹妹就劲唔掂好啦啲嘢呢到啦都算不过不失我个木瓜椰子糖水真系有重椰子味非常足料个杨枝甘露朋友亦非常满意但系好味程度未够到可以畀人侮辱用即弃食具未够环保应该唔会再去呢间嘢费事畀人串
其实我真系未见过咁黑面嘅女侍应

用即弃食具未够环保
应该唔会再去呢间嘢
费事畀人串
2017-07-01 178 浏览
宝宝唔喺香港,我就可以一个人去食许留山喇!!!因为佢唔锺意食,lee 间基本上无香港人唔识,而大家仲可能好奇怪点解咁多台湾/韩国游客咁鬼锺意食。无错,佢俾起当年全盛时期确系差左,仲差左几多下,特别系佢d 奇怪野,佢试过整炖雪梨,够胆死俾你见到佢放落微波炉叮...但我又调转头问一句,香港有边间整芒果野好食过佢?所以识食,可以继续食,但一定会做会员,多芒小丸子,做左会员之後只系$28,雪糕/碎浮冰/鲜芒果/糯米小丸子嘅完美结合,冻冰冰,好味道,正。唯一伏位系间中d 小丸子会唔熟,硬嘅...

多芒小丸子价员价

多芒小丸子价员价