食過兩次,都會忍唔住再去多次,呢間餐廳以創新點心吸引食客, 而餐廳亦會每星期輪流轉換菜色, 務求滿足食客的新鮮感.黑魚子花菇蒸燒賣 – 其實只係普通燒賣面頭加上黑魚子, 但賣相吸引, 蝦亦新鮮彈牙!滑蛋煎糯米雞 – 第一次食煎既糯米雞, 面頭加埋木魚絲原來真係好夾!! 有D似日本既燒餅, 好味!清酒餛飩雞 – 酒氣十足既湯變左做主角, 每啖湯都有強烈既酒味, 忍唔住飲哂個湯! 哈, 餛飩雞就不過不失啦.酥炸香竽蝦卷 – 賣相吸引, 但其實只係普通既香竽卷, 味道可以!和式蕃薯奶黃包 – 好香,甜度適中,唔會太漏. 好食!珍寶鮮蝦腸 - 皮薄! 加上餐廳提供既甜豉油就更加好食, 但相比添好運就差左D.手剁章魚肉餅飯 – 以煲仔上碟出到來仲係熱辣辣嫁! 章魚肉餅剁得均勻, 不會太鬆或是太實, 味道可以, 不過不失啦.臘腸雞粒煲仔飯 – 兩個飯食到尾都有飯焦, 但分量就可以再多D啦.
滑蛋煎糯米雞
酒餛飩雞
酥炸香竽蝦卷
和式蕃薯奶黃包
和式蕃薯奶黃包 – 好香,甜度適中,唔會太漏. 好食!
珍寶鮮蝦腸
手剁章魚肉餅飯
臘腸雞粒煲仔飯
Marketing做得好,但不如放返D錢去食物質數下午茶時間去叫左好多野,先讚吧 咸水角,青芥脆蝦一口漢堡仔是名物吧 味道外型都不俗間間餐廳都有招牌菜,之後再有旁枝菜式比你叫下 剛剛講都算係佢地招牌菜,算唔錯 但另一招牌菜黑魚子花菇蒸燒賣,我唔敢話佢唔好食 只係黑魚子熟左唔岩我胃口,燒賣都DRY DRY地 好多中菜師傅都鐘意拎黑松露,黑魚子拎去煮整熱曬 我不是科學家也不是廚神, 不想跟你說甚麼熱力會令松露味道散失還是甚麼 反正我覺得是不合心水,可能有人鐘愛吧黑魚子熟左好難食,(定係本身難食,我不知道) 羅白糕,牛柏葉同個湯睇相你都見到好淺色  牛柏葉好淡,牛柏葉本身無咩味,如果你個汁都禁淡,點會有味白肺湯是白廢了,因為好淡~唔好味  食落都係淡到爆 我心諗,羅白糕同牛柏葉都差唔多算係點心中最基本嫁啦 你唔用心做好佢~你就唔好講到自己主打點心啦最後蝦餃不過不失啦  但食完成餐,只係覺得自己浪費左個胃
Marketing做得好,但不如放返D錢去食物質數
下午茶時間去叫左好多野,先讚吧
咸水角,青芥脆蝦一口漢堡仔是名物吧 味道外型都不俗
間間餐廳都有招牌菜,之後再有旁枝菜式比你叫下
剛剛講都算係佢地招牌菜,算唔錯
但另一招牌菜黑魚子花菇蒸燒賣,我唔敢話佢唔好食
只係黑魚子熟左唔岩我胃口,燒賣都DRY DRY地
好多中菜師傅都鐘意拎黑松露,黑魚子拎去煮整熱曬
反正我覺得是不合心水,可能有人鐘愛吧
黑魚子熟左好難食,(定係本身難食,我不知道)
黑魚子花菇蒸燒賣

羅白糕,牛柏葉同個湯睇相你都見到好淺色
羅白糕
 牛柏葉好淡,牛柏葉本身無咩味,如果你個汁都禁淡,點會有味
牛柏葉
白肺湯是白廢了,因為好淡~唔好味

食落都係淡到爆
我心諗,羅白糕同牛柏葉都差唔多算係點心中最基本嫁啦
你唔用心做好佢~你就唔好講到自己主打點心啦
最後蝦餃不過不失啦
蝦餃

但食完成餐,只係覺得自己浪費左個胃
2013-11-04
2013-11-26 221 浏览
今晚原先計劃到九龍城昌發吃泰國菜,可惜到達店舖門外才知道它正在休業,門外貼著的通告指出,休業時間竟然長達二十多天,雖然有點掃興,但是回心一想,一間店舖可以讓員工一起放假,還要是一個長假,又確實令人有點羨慕。九龍城除了泰國菜有名,記憶中也有一間以創意點心聞名的譚點,剛走到譚點門外,正在看著門面上的宣傳報導,店員馬上前來熱情地招徠,晚餐因而由原先的泰菜轉為中式點心。譚點的室內環境以中式格局為主,枱椅都是木製的,大多是四人餐桌,感覺樸實簡潔,餐桌間的距離比較接近,客滿時估計可能有點擠迫,店內的廚房是開放式的,客人可以透過玻璃看到廚房內師傅製作點心的情況,可能當時是平日晚上八時多,店內只有數枱食客,環境頗為舒適,甫坐下來,點了普洱,味道尚且不錯。 青芥脆蝦一口漢堡仔--譚點的招牌菜式,迷你漢堡包,包身已經被烘至香脆,中間夾著爽口彈牙的脆炸蝦肉,配上惹味的青芥末醬汁,不油膩而且開胃清新,值得一試。 黑魚子花菇蒸燒賣--木盒內裝載兩大顆的燒賣,再在上面放上一點黑魚子,燒賣內的蝦肉和豬肉都非常鬆軟有彈性,而且鮮甜美味,冬菇味道濃郁,不過黑魚子的味道則並不特別出眾。 糖醋炸雲吞--一客三件,即點即炸,

黑魚子花菇蒸燒賣
糖醋炸雲吞--一客三件,即點即炸,上桌時熱度甚高,雲吞炸至香脆可口,外皮酥脆薄身,內含少許蝦肉,佐著酸甜醬汁吃下,十分香口,這客點心完全突顯了廚師出色的炸功。
糖醋炸雲吞
新鮮排骨煲仔飯--菜式以熱騰騰的煲仔飯形式上桌,賣相頗為討好,份量也尚算充足,排骨肥瘦適中,肉質軟熟入味,白飯又粒粒分明乾身,口感煙韌。
新鮮排骨煲仔飯
回味寶島石榴布甸--開始點菜的時候,已經留意到這款甜點,芒果和榴槤布甸可以隨時吃到,但是石榴布甸則比較少見,奉上時才發現甜品十分精緻,份量原來只有數口,布甸質感幼滑,含有濃郁的石榴味道,入口酸酸甜甜,。
回味寶島石榴布甸
晚餐由泰菜改為點心,轉變可能是大一點,不過隨遇而安,也同樣吃到美味的譚點,再加上平日的特價優惠,今晚又一次捧腹而回。
题外话/补充资料: - 平日晚上有數款特價點心提供,若果適合胃口,確實可以省下不少大洋 - 大部份員工的服務態度都十分親切,值得一讚
2013-10-30
2013-11-05 169 浏览
這是我第2次到來譚點吸引我的原因是因為上次還有好多點心沒有試今次再試其他咸水角外形似甘荀, 即叫即炸, 香口食物當然好味, 賣相>味道粥煮雲吞, 配上油炸鬼, 各種口味又相當配合, 仲唔似平時上湯一樣不飲湯, 可以成碗食晒~食點心我最鍾意叫腸粉, 普通預製腸粉一般都較厚, 呢度可以睇到廚房即刻整, 當然滑身同薄, 我仲唔小心跌左件落地下
這是我第2次到來譚點
咸水角
粥煮雲吞
布拉腸粉
2013-09-12 134 浏览
第一次去譚點飲茶,數數手指都兩年前既事,當時九龍城店初開張,好多雜誌報導佢既點心好食同特別,仲係同老公拍拖年代既我就同老公一齊去試,當時仲要等成半個鐘位先有得食,不過都冇令我地失望,食物好好食,我亦都隔幾個星期就去一次,每一次佢地既餐牌都會有唔同既新點心,好有驚喜!兩年後既今日,我嫁左仲搬左去附近,但係就小左去食佢,因為佢既點心品質開始有下降,而且上次仲竟然俾左有問題既腸粉我,所以我都已經有一大段時間冇去,今日再黎,希望佢唔會令我失望。是日1點左右去到,唔洗等位,依舊玄米茶,點左上圖既野…手打章魚肉餅飯,每次去都會食,因為佢蒸出黎既肉餅配埋章魚粒好有咬口,而且咬落亦都唔會太散加埋小許既蔥粒係面頭,成個飯一開蓋就香到不得了~~鵪鶉蛋燒賣,普普通通,不過燒賣肉好香,咬落去肉汁流出,好食。青芥脆蝦一口漢堡,係佢地既成名作,雖然mini,但係都未至於一口一個,因為佢都幾高身架,不過中層既芥末配岩岩炸起中層既脆蝦真係好好食,面同底層既包都係烘過,所以脆脆,佢一擺低就要即刻食!唔可以遲~淋左就唔好食!珍寶鮮蝦腸,腸粉類其實佢有好幾款!因為我自己鐘意食蝦所以每次都係叫蝦腸,雖然佢其他野都會好好食-v
鵪鶉蛋燒賣
珍寶鮮蝦腸
珍寶鮮蝦腸,腸粉類其實佢有好幾款!因為我自己鐘意食蝦所以每次都係叫蝦腸,雖然佢其他野都會好好食-v-,不過今日既腸粉就比較差,以往佢既蝦腸有薄薄既粉皮包住原隻蝦肉,粉皮滑蝦肉爽,今日既粉皮好厚而且好黏,唔滑,似蒸好耐水氣浸住粉皮,唉!
荀尖蝦餃皇
荀尖蝦餃皇,每次食到好enjoy佢蝦餃入面既蝦又大隻又爽而且餃皮亦都唔會黏住筷子散哂,佢既蝦餃真係好好食!!
葡汁四蔬盒
葡汁四蔬盒,係小撻底,面頭有芝士焗,中間係蔬菜粒同埋葡汁,外脆內軟,好食,不過小心辣咀!
2個人$130埋單,食到飽飽,雖然份量似唔多,依樣小小果樣小小其實都幾飽下,總括黎講佢既食物比起以前係差左小小,而且加價都幾密下,但係菜單依然有更新,每次黎到都有唔同!希望佢既水準唔好再有跌!
荀尖蝦餃皇
2013-08-17 30 浏览
周末經過九龍城,想去飲茶食點心便到了譚點,人多, 但開門問一下, 剛巧有位, 不用等先來一煲排骨飯飯有飯焦,應該在煲內有煮過,但不燶, 正排骨也不太肥, 肥瘦適中,上面仲有幾條椒絲, 賣相唔錯鼓油自己落幾多就幾多跟住係黑魚子燒賣只有兩粒,但大大粒, 上面有黑魚子, 魚子好彈牙燒賣應落足料, 有大大隻蝦肉, 不錯但略嫌燒賣皮有點爛最後係油菜, 焯得唔錯, 青青綠綠呢度比較多基層街坊, 氣氛唔錯, 現在好少鋪頭比較多草根氣氛了
周末經過九龍城,想去飲茶食點心
便到了譚點,人多, 但開門問一下, 剛巧有位, 不用等

先來一煲排骨飯
排骨飯
飯有飯焦,應該在煲內有煮過,但不燶, 正

排骨也不太肥, 肥瘦適中,上面仲有幾條椒絲, 賣相唔錯
鼓油自己落幾多就幾多
跟住係黑魚子燒賣
黑魚子燒賣
只有兩粒,但大大粒, 上面有黑魚子, 魚子好彈牙

燒賣應落足料, 有大大隻蝦肉, 不錯
但略嫌燒賣皮有點爛
最後係油菜, 焯得唔錯, 青青綠綠
菜心
2013-08-17
排骨飯
黑魚子燒賣
2013-08-03 65 浏览
今天星期六的中午,我和太太往九龍城諗住試下譚點飲茶,因為朋友話這裡飲茶ok,在門口等了十分鐘後,就有位座了,點了食物後,發現店內又熱又焗,我我見其他食客都臉紅紅的樣子和見店內之冷氣都有開,可能因為電費貴,老闆開細啲啦! 但飲茶喎,又點可以無冷氣呢? 於是我(有禮貌地)就同一個無穿制服又做緊野既麻甩中佬(相信係高級啲職員或老細啦,因以我經驗搵穿制服果啲都無乜用)要求佢可否開大啲冷氣!佢竟然答我開左! 之後就雞咁腳行左去! 連我太太都話好熱點食,仲要攞自己把扇出黎用!隔左5分鐘,我太太再同佢講,佢竟然扮失聰行左去 ,原來有啲咁既人,如果佢自己出街食,問啲侍應攞野或要求啲野,佢唔彩你,行九左去,佢又會有乜感覺呢?再過5分鐘,佢先攞個remote出黎扮野㩒下,但都沒有涼到!(相信有其他食客投訴!)我們立刻急急腳食埋啲野就埋單走,咁食法真係食左乜味都唔知啦! 因為真係好熱 ,呢間野比我既感覺係完全唔尊重客人,我要求開大小小冷氣姐,是否很過份呢?咁熱又點食呢?不知所謂!
但飲茶喎,又點可以無冷氣呢?
之後就雞咁腳行左去!
因為真係好熱
2013-08-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
2013-05-13 25 浏览
聽同事介紹九龍城的譚點味道不錯,他每次接小朋友放學前都會在那裡" 打躉" 。 趁有團購便試它一試。 譚點又是以添好運的形式運作,雖然是用茶包,但總比添好運更似茶樓,一讚。食物方面,最值得一試的是青芥脆蝦一口漢堡仔,聽聞餡料是用蝦肉和墨魚/魷魚肉打成膠再油炸的;配點生菜和芥辣,令漢堡不覺太油膩,口感不錯,芥辣亦醒胃。 至於其他的點心如黑魚子花菇燒賣便只可說是中規中舉,過了一段時間後便沒有多大印象了。 不過,平心而論,團購所提供的食物選擇並不多,其他食物如蒜蓉芝士饅頭都未嘗過, 不能對它的創新出品下一個結論.....但以兩次光顧的經驗而言,譚點的新出品青芥脆蝦漢堡是值得一試的;黑魚子燒賣便只屬噱頭而已,吃不出和市面的燒賣有甚麼分别。 若再沒有團購優惠,我便沒有重臨的衝動了。 54分,食物質素與一段酒樓相若,價錢較便宜但不適合嘆茶談天。

2012-11-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐优惠
團購
  • 青芥脆蝦一口漢堡仔
星期六,同兩位友人去試下特色點心。因為之前經過都有很多人在門口等位,所以想試一試到底有幾吸引。大概1:30到達,等了半個鐘左右有位。三個女仔點左9樣點心。黑松露蒸餃,咬落去有陣陣黑松露味,齒甲留香!甘荀咸水角,ok,新鮮炸起,好難唔好食。芥茉鯪魚卷(個名長,唔太記得)黃芥茉太多了,唔加會仲好食,而且好大件,仲有四件,抵食!芝士蒜蓉焗饅頭,好似中式蒜蓉包,好食!其他仲有泰式煎藕餅,章魚肉餅飯,黑魚子燒賣,一口漢堡等,全部都新鮮製作,熱辣辣,有水準之作。重點一提就係員工服務態度一流,不論收銀,侍應,傳菜,洗碗姐姐個個都好有Heart ,講多謝不下十次,去洗手間時,洗碗姐姐經過都會提醒客人小心地滑,個個都充滿笑容同熱誠!今時今日點心界有禁多競爭, 不單只用食物留住客人,服務態度也可留住客人個心,起碼已經留到我心!
星期六,同兩位友人去試下特色點心。

大概1:30到達,等了半個鐘左右有位。

三個女仔點左9樣點心。
黑松露蒸餃,咬落去有陣陣黑松露味,齒甲留香!
甘荀咸水角,ok,新鮮炸起,好難唔好食。
芥茉鯪魚卷(個名長,唔太記得)
黃芥茉太多了,唔加會仲好食,而且好大件,仲有四件,抵食!
芝士蒜蓉焗饅頭,好似中式蒜蓉包,好食!

2013-05-04
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐优惠
其他
  • 黑松露餃,芝士蒜蓉饅頭,甘筍咸水角
2013-05-03 11 浏览
南角道內的點心店"譚點"人流一直都是區內之冠。自己在剛開張時已食過一次,在新鮮度已減之下當然亦不會有興趣去跟大隊排再受日灑雨淋之苦....是日一家在享受過踏單車之樂後要揾食,想起了這裡,打趣道過來碰碰運氣看看是否找到位。很幸運的,縱然外頭人龍仍在,但剛巧有一張四人桌空了出來,那就毫不客氣的將之佔有....馬上拿起紙筆劃了幾道點心,以免越來越沒耐性的小友不斷的投訴 -----蓮藕煎魚餅無論外表以至咬口都是甚為油膩;外皮甚脆,蓮藕粒份量足而咬落是嗦嗦聲的。醮點甜酸汁去吃,算是一道讓人開胃的小食...煎蛋牛肉飯飯是炊得剛啱熟,雖頗合個人口味但恐怕對小友就有點難度;牛肉少不免有點梳打粉味,當然不能讓小友多吃;煎蛋的關鍵是要有多蛋汁流出來的,並與肉、豉油及飯撈勻而食才是正路。這裡的蛋汁是夠,不過略嫌蛋白有點過硬....青芥脆蝦一口漢堡仔一場來到,怎能不試這個名物"小漢堡" ? 端上桌後給我第一個感覺便是越來越袖珍不抵食,而且那所謂的"脆蝦"只是一堆厚厚的炸粉而已,蝦肉的份量是少得可憐。唯一仍像樣的,就只剩下那入口帶微甜而刺激攻鼻的wasabi醬汁....黑魚子花菇蒸燒賣賣相有點東歪西倒,入口也盡

蓮藕煎魚餅

煎蛋牛肉飯

黑魚子花菇蒸燒賣

賣相有點東歪西倒,入口也盡是肥肉。菇的香味以及所謂魚籽的鹹與鮮是全然嚐不到.....又是另一款退了步的店自慢之作....
义燒腸

腸粉皮是蠻薄的但偏濕,幸好不是濕至爛茸的劣品;义燒餡也多不欺場且真的是食到一粒粒的义燒....呼....終於吃到一味像樣點的東西了....
榴槤及牛奶布甸

小友最近對甜食着了迷,由此少不免最後來些甜品。驟眼看來是分不出邊個打邊個。前者最有誠意的便是布甸中存着少許榴槤果肉,不過若論布甸本身卻是極普通,起碼在滑度上已是不足的了;同樣的問題亦出現在牛乳味身上。不過號稱用了北海道牛奶弄出來的它,奶味倒是足夠....
這裡一向是不愁沒客路的....不過對個人而言,感覺上點心的水平是下降了不少,故此我想以後也未必會再來了....不過多我一個也未嫌多,這兒將來的生意,想必仍是滔滔不絕的....
2013-04-26 19 浏览
Food was served relatively quickly, service was as to be expected in any cha cheng tang. The vegetable (choi sum) I thought was a bit stringy. The prawn rice roll (Cheung fun) was ok but not fantastic. The mushroom dumpling with caviar was not particularly good and the cheese bun was essential grilled cheese on a bun. Otherwise it was cheap and you do get your money's worth.

2013-04-25
庆祝纪念
生日
  • Shrimp wasabi burger
  • ham Sui gor and the beef balls in soup
2013-03-30 32 浏览
由於有訂位既關係,一行4人去到,很快便有位在等待入坐期間,已開始狂"剔"點心今餐共點了12款點心首先是沙律香芒盞 $18沙律好開胃而且好精緻NICE又見老子馬孻糕 $13好懷舊Feel好鬆軟 ; 好好味醬汁蒸鳳爪 $14濃味的好入味,連放在鳳爪下的豆也好味荀尖活剝蝦餃皇 $14/2粒可以只叫兩隻,好適合兩個人去飲茶,貼心的服務蝦餃餡料豐富,蝦都幾爽口 nice甘筍咸水角$16外表吸引 味道可口又一力推的點心!!!咬落"煙煙 un un" 足餡 平時唔會主動食咸水角,但食完呢個,令我對咸水角改觀青芥脆蝦一口漢堡仔 $20/2件小小的漢堡包,一放到枱上,各人的相機焦點便放在它們身上...芥末醬 令到成個包完全唔油膩,個包好脆Very good!!!排骨煲仔飯 $22 只為了吃飯而點,沒太大的特別家煎蓮耦魚餅 $16 家煎蓮耦魚餅 伴泰式辣醬好味..上枱時熱辣辣內裡有爽口的蓮耦十分足料蒜蓉芝士饅頭 $18可以不點,只有蒸好的饅頭加上蒜蓉和芝士再焗沒太大的驚喜蜜味叉燒包 $13好軟的包 而且足料流沙煎堆仔$18煎堆不一定是空心的這點心令我有頗大的驚喜內裡有流心的奶黃yummy最後,蜜汁叉燒
由於有訂位既關係,一行4人去到,很快便有位

在等待入坐期間,已開始狂"剔"點心

今餐共點了12款點心

好懷舊Feel

好鬆軟 ; 好好味
醬汁蒸鳳爪 $14
濃味的

好入味,連放在鳳爪下的豆也好味

荀尖活剝蝦餃皇 $14/2粒
可以只叫兩隻,好適合兩個人去飲茶,貼心的服務

蝦餃餡料豐富,蝦都幾爽口
nice
甘筍咸水角$16
外表吸引 味道可口

又一力推的點心!!!
咬落"煙煙 un un" 足餡

平時唔會主動食咸水角,
但食完呢個,令我對咸水角改觀
青芥脆蝦一口漢堡仔 $20/2件

芥末醬 令到成個包完全唔油膩,個包好脆
Very good!!!

排骨煲仔飯 $22 只為了吃飯而點,沒太大的特別
家煎蓮耦魚餅 $16
家煎蓮耦魚餅 伴泰式辣醬
好味..上枱時熱辣辣

內裡有爽口的蓮耦
十分足料

蒜蓉芝士饅頭 $18
可以不點,只有蒸好的饅頭加上蒜蓉和芝士再焗
沒太大的驚喜
這點心令我有頗大的驚喜
內裡有流心的奶黃

yummy

最後,蜜汁叉燒腸$20
切成了一小舊的,十分方便入口

BTW 食物一碟一碟的送上,很有效率

吃飽后,談一會兒天 也不會被人趕走,HAHA

最后4人共花費$248
抵呀
2013-03-29
  • 甘筍咸水角
  • 流沙煎堆仔
2013-03-15 3 浏览
環境太狹窄..黑松露野菌餃 - 味淡, 沒有黑松露味手拉腸粉皮薄太淋不易夾起,沒有米香甘筍咸水角 - 外形得意, 餡太少流沙煎堆 - 以為是poster那芝痲餡的, 咬開卻是奶黃餡芒果盞 - 沒有芒果, 只有萍果和幾滴芒果汁心裡有很多說話說不出口
環境太狹窄..

黑松露野菌餃 - 味淡, 沒有黑松露味

手拉腸粉皮薄太淋不易夾起,沒有米香

甘筍咸水角 - 外形得意, 餡太少

芒果盞 - 沒有芒果, 只有萍果和幾滴芒果汁

心裡有很多說話說不出口

2013-03-14
2013-03-09 18 浏览
是日下班,來到九龍城闕餐,對上一次到九龍城,是上月農曆新年前了。上次吃過晚飯,今次卻吃個午餐。在九龍城區,不乏有在下開餐食店,包括了譚點,可是一直都提不起勁來,直到上次要來吃煲仔飯,才的起心肝,今次同樣也要專程來到譚點飲茶,就證明了在下也是一個覓食者了。來到門口不消一分鐘便可入內,內裡環境非常狹窄,連走路也要份外小心。而譚點亦有一個開放式廚房,讓茶客可見到內面師傅怎樣製作點心。在下從點心紙上勾選了以下食品:黑魚子花菇燒賣上的黑魚子,猶如紅魚子般的,沒有大太分別,反而豬肉結實有咬口,也有勁嚼,蝦仁較彈牙但欠缺爽口,而且每粒燒賣也有兩隻蝦仁。在下從點心紙中看到黑松露野菌餃,不知道味道如何。來到後呷一口,黑松露味較為淡薄,沒有像在下於堤岸酒吧餐廳吃到的那麼濃烈,而且皮還是厚了一點,不容易從表面看到內涵。而整個餃子也是味道較清淡,這也是因為用了野菌的關係吧。這一道青芥脆蝦一口漢堡仔,一如在下於旺角新開的老點點心所吃到的一模一樣,只是老點有三只,這裡只有三只。漢堡包烘得很脆,蝦仁也炸得香脆,內裡還混和了沙律醬和換芥末,使味道又甜又辣。最後便是千年蛋牛肉腸。所謂的千年蛋,其實是皮蛋,說穿了就是皮蛋

最後便是千年蛋牛肉腸。所謂的千年蛋,其實是皮蛋,說穿了就是皮蛋牛肉腸。腸粉皮還算是薄,看到皮蛋及牛肉。牛肉肉質實而滑,腸粉皮卻未見滑溜。
整體來說味道不錯,只是個別點心有點缺陷,而環境真的很狹窄,有點坐得不舒適。

2013-03-09
  • 黑魚子花菇蒸燒賣
2013-03-06 12 浏览
啱啱睇完小儀既街坊食神介紹,呢日放假帶亞媽去試試,門口有錶位正!因平日上午關係所以有位不用等,服務態度幾好兩個人點左7樣點心(蝦餃〜味較淡,燒賣〜幾好,咸水角〜好味 ,炸雲呑〜正,豬肺湯〜一般,棉花雞〜貴而譜通,炸魚腸粉〜一般)總括來說:價錢遍貴,味道可以但若要長時間等位就唔好客氣
服務態度幾好
棉花雞〜貴而譜通,炸魚腸粉〜一般)
總括來說:價錢遍貴,味道可以但若要長時間等位就唔好客氣
2013-03-05