2019-04-29 579 浏览
一路都對呢間餐廳好好奇,因為有得玩塔羅牌 (雖然最後我同朋友都冇玩)。我地4個女仔,因為大家都唔算係大食既人,所以諗住叫三個主菜同一個小食拼盤一齊開心share (外加三杯野飲),但冇諗到最後4個都唔飽,因為啲份量真係唔多,加上小食拼盤每雖然有4樣野食,但每樣得3件,結果我地要share咁食😓而且食物選擇唔多,亦冇甜品,想話不如叫甜品食可能會飽,但原來我地諗多左。。。雖然可以坐好耐 (有可能因為係平日,冇咩人),但食唔飽,每個人又百幾蚊,其實唔抵食😥
2019-04-23 382 浏览
友人對占卜星座命理有興趣,上網搵到呢間cafe有「駐場」占卜師坐陣,見咁盞鬼就孖兩個friend黎試下,沒想到這是惡夢的開始我地首先叫左個小食拼盤平心而論,我相信呢啲食物都並不是自製,只是炸熱啲半製成品,所以並沒有很難食,炸蠔仲幾好味添之後我叫左杯玫瑰草莓茶,好難飲,藥水味,都唔怪得佢,佢只係用個現成茶沖姐;之後我地叫左個白汁煙三文魚意粉同香蒜蝦炒意粉,我對意粉不嬲都好執著,但我又唔會對普通cafe咁高要求嘅,不過起碼...做到基本野先,個扁意粉淋都算,個白汁甜到好似用煉奶煮咁,極難食;香蒜蝦意粉,係咪橄欖油用曬?碟意粉乾真真,炒意粉點可能無橄欖油炒意粉嘅意大利文係Spaghetti aglio e olio,即係用油同蒜黎整嘅意粉,無油點炒?我覺得難食都算,結果係我同兩個friend三個食完都肚痛,我仲肚痾左兩日添,大家去食之前要諗下自己嘅腸胃頂唔頂到。希望貴店可以改善食物質素,難食唔緊要,至少要乾乾淨淨吧
友人對占卜星座命理有興趣,

我地首先叫左個小食拼盤

希望貴店可以改善食物質素,難食唔緊要,至少要乾乾淨淨吧
2019-03-26 282 浏览
地方雖然可以令人放鬆,但真係接受唔到張櫈好多塵☹️,係有一層塵埃係面😵另外食物方面,樣係幾好,氣味也不錯,但口感認真麻麻😐唔介意口感方面都可以去試下到占卜方面,問左個店員,佢話要80蚊一次,到最後我地都無試到,唔係我地唔想試,係等左好幾個鐘都未到我地(我地到既時候有2枱客,一枱已經係同占卜師傾緊)等左成3.5個鐘😭😭😭!唉!最後同朋友去左廟街占🙄其實都係為咗可以同時占卜加食野,先選擇喱間多人讚既cafe,但真係令我大失所望
最後同朋友去左廟街占🙄
2019-03-24 225 浏览
同朋友一齊諗住去試試呢間cafe,因為見佢係好多地方都打曬廣告咁。咁我地一去到就點咗野食同野飲。啲野食好一般,野飲都正常。服務黎講,都唔好指意有咩服務,都係想搵個地方坐低傾下計。最後見佢有塔羅占卜,我就試咗,因為本人對塔羅好有興趣。準唔準就唔評論,簡單兩三句就收咗幾十蚊,錢都幾易賺。不過對以上野我完全冇想打評論寫衰佢,但係第二日我同朋友都好肚痛好唔舒服,肚痾咗兩日。唔想再有其他客人好似我地咁... 所以好希望大家去之前三思,除非你有鐵胃!我諗我以後都唔會再想去樓上cafe........ 翻閱之前食評,發現都有相似情況。希望衛生情況盡快改善,唔好再諗住落錢買廣告,畢竟一個劣評嘅客已經可以影響曬你所有openrice嘅打手食評🤨

2019-02-12 250 浏览
最近運氣唔係咁好,朋友介紹旺角有間樓上Cafe,可以一路食嘢一路占卜,咁今日出嚟食飯,就一於去算下最近運程啦。一去到,見到呢度雖然冇華麗嘅裝修,但係就有一種舒服同relax嘅感覺,好似喺屋企咁。咁我哋肚餓就梗係叫咗嘢食先啦,我就叫咗個煙三文魚意粉,一上枱見到佢擺得好靚,咁就梗係要相機食先啦。食落都好好味喎,估唔到賣相同味道都可以做得咁好呀。而朋友就叫咗個小食拼盤,有雞翼,炸蠔,炸魚柳,薯條等等。食落外脆內軟,好明顯係啱啱炸起㗎啦,而且蠔同魚都好新鮮,點埋個沙律醬簡直一百分呀。而呢嘅特飲都係好特別嘅,就有唔同嘅星座主題,咁我就叫咗個天秤座,朋友就叫咗個天蠍座。我呢杯天秤座係奶蓋朱古力味,飲落唔會太甜,朱古力味啱啱好,好推薦大家飲呀。呢間Cafe又好味又特別,價錢又唔貴,好似幫襯$200就可以玩一次塔羅牌,平平哋黎玩吓都好呀。

2019-01-08 255 浏览
平常我都不會留言的 但今次食物中毒 所以專程留言的話說我是第一次去這間cafe 只是因為隨便找間cafe 找個地方可以休息 上網和工作 這次是我同一個朋友假日去的 想不到這樣都會食到食物中毒我們晚上去到 點了一個炸魚薯條 友人點了小食拼盤 有炸雞翼、炸蠔、炸蝦和炸魚薯條 份量算多 味道都正常 我們還點了凍飲 我食了半份炸魚薯條 友人食光了小食拼盤 結果我們第二日都出現作嘔🤮和肚瀉 我食啲份量不算多 情況還好 可是友人告訴我 他上班時 一整天都在馬桶上不停肚瀉....
平常我都不會留言的 但今次食物中毒 所以專程留言的

2018-12-31 152 浏览
🔯以星座和占卜為主題的cafe, 牆上有星座的圖案, 也有代表十二星座的飲品🍹, 更有占卜師駐場為你占卜🔮^^ 一間不止吃喝更可療癒心情的咖啡店🧙🏻‍♀️(處女♍️)玫瑰乳酸沙冰 $58有玫瑰花瓣作裝飾賣相不錯, 酸甜度適中(天秤♎️)朱古力奶蓋 $58涷朱加奶蓋使得更香更滑, 也不會太甜忌廉三文魚闊條麵🍝 $123忌廉汁香口, 除了上面弄成玫瑰形狀的煙三文魚, 意粉中亦有三文魚碎一起煮, 很豐富忌廉菠菜雞肉意大利飯🥘 $118risotto飯質軟硬適中, 口感不錯

(處女♍️)玫瑰乳酸沙冰 $58
有玫瑰花瓣作裝飾賣相不錯, 酸甜度適中

(天秤♎️)朱古力奶蓋 $58
涷朱加奶蓋使得更香更滑, 也不會太甜

忌廉三文魚闊條麵🍝 $123

忌廉菠菜雞肉意大利飯🥘 $118
risotto飯質軟硬適中, 口感不錯
玫瑰乳酸沙冰
朱古力奶蓋
忌廉菠菜雞肉意大利飯&忌廉三文魚闊條麵
2018-12-26 998 浏览
人生總會遇到不知向左走還是向右走的局面,每當猶豫不決,不知道作出什麼決定的時候,迷惘兩個字就會浮在眼前,明白到每個決定都有兩面,但怎樣才可以做到平衡呢?其實真的不容易啊!朋友推介我來到這間餐廳聚聚,吃飽飯還可以玩塔羅牌占卜遊戲,這地點也頗方便,就在旺角地鐵站向先達方向行,小巴站前的樓上小型Cafe!這間餐廳面積不算大,場內有兩張六人大枱及兩張四人枱,適合開小型私人派對。餐廳裝修簡單,白色的牆壁上用藍色筆畫上12種星座圖形,木色的餐桌配合深藍色布制大梳化,行入餐廳裏邊,有五六張坐地小枱子專門為客人提供塔羅牌服務。這裡的餐牌也充滿著塔羅神秘感覺的,食物款式不算多,我們點了廚師推介的香蒜虎蝦炒意粉$108,忌廉煙三文魚闊條麵$123,檸檬蜂蜜紅茶$46,熱情果接骨木花茶$50店員先為我們送上檸檬蜂蜜紅茶和熱情果接骨木花茶,這兩杯普通的飲品在特色波波燈的照耀下,也變得份外精緻動人!等了不久,忌廉煙三文魚闊條麵先上枱,闊條麵鋪滿著濃厚的忌廉味道,值得一讚的是闊條麵還鋪滿三文魚碎,再用黑胡椒簡單調味,味道非常合拍,在上面再用兩大片煙三文魚作點綴,吸睛指數非常高。我們笑著説著,忽然被香蒜的氣味吸引着

我們笑著説著,忽然被香蒜的氣味吸引着,原來香蒜虎蝦炒意粉亦上枱,四隻虎蝦新鮮爽口,廚師再用香草和香蒜簡單調味,我最愛他們的意粉爽口彈牙,麵質軟硬適中,性價比高,值得一試。

飲飽食醉之後,我當然也邀請塔羅師到來,試試他的功力,塔羅師帶着黑色口罩坐在我的對面,玩法就是可以問一條大問題($88@),例如我未來六個月的事業/姻緣/健康會怎樣?我一共問了他兩個問題,感覺與我最近面對的事情和出現的人物也類似,不得不佩服這世界的某種力量,真的好神奇啊!

• 香蒜虎蝦炒意粉
  • 忌廉煙三文魚闊條麵
2018-11-28 197 浏览
#佈置 #餐牌 以 #星座 ♈️ 為主題的 #Cafe 氣氛帶點神秘🔮 裡面的位置需要脫鞋,舒適又帶私隱,跟 #朋友 #情人 吃飯的新體驗💚🐟 #三文魚 #闊條麵喜歡那種很多 #忌廉 煮的麵 三文魚放在中央堆砌成 #玫瑰花🌹模樣#打卡 必備 📸#天秤⚖️ 座特飲:巧克力奶蓋 店員推介的特飲巧克力控😍配合 #奶蓋 口感很細#黑松露 野菌意大利飯 🍄一上桌已經嗅到濃濃的黑松露味道材料還有 #野菌重點是飯仍帶 #Risotto 該有的口感😊👍🏻🔮有USB位充電喔🔮有 #占卜 #塔羅 服務🔮有Broad Games
#佈置 #餐牌 以 #星座 ♈️ 為主題的 #Cafe

🔮有USB位充電喔
🔮有 #占卜 #塔羅 服務
🔮有Broad Games
2018-11-27
聽聞有占卜塔羅主題Cafe在旺角開張不久,一直好有興趣,因為香港就比較少呢類cafe而家語命Cafe呢度就有得玩塔羅占卜, 點可以唔試呢,就等我率先 體驗 啦。一間集星座與塔羅於一身的Cafe,一入到去環境比較幽暗, 氣氛神秘座位用上左大梳化,坐低感覺就好似屋企咁個環境好舒服。 E間語命Cafe富有神秘感, 且帶點輕鬆, 用嚟探秘就一流haha張餐牌都幾有趣,整到似塔羅牌咁😂😂有星座特飲,12星座也是不同的水果泡冰配成的😆😆忌廉三文魚闊條麵😍😍😍賣相一流顯得用心製作,三文魚放在中央像一朵花的模樣三文魚厚身,。食物份量都好足,肉質唔乾夠滑,幾好食🤗 黑松露野菌意大利飯😋食物都有驚喜😱😱😱。呢個意大利飯好好食。🤤一上桌已經嗅到好香既黑松露,滿滿的 鋪滿彈牙的,每粒飯均沾到黑松露,口感和味道均充滿著驚喜。😚😚材料好豐富,仲有唔少嘅野菌。感覺有咬口,個飯外軟內韌,黑松露味道濃郁。😝 我雖然吾係天秤座, 但擇左好靚《天秤》,其實係朱古力奶蓋><😜朱古力味不算十分濃,但口感很細滑,味道非常合我口味,不錯不錯。😛食完咁多野,飲番杯凍冰冰既奶昔, 的確正!!!😬😬 食飽飽就開始玩塔羅牌

座位用上左大梳化,坐低感覺就好似屋企咁個環境好舒服。

E間語命Cafe富有神秘感, 且帶點輕鬆, 用嚟探秘就一流
haha

張餐牌都幾有趣,整到似塔羅牌咁😂😂

有星座特飲,12星座也是不同的水果泡冰配成的😆😆

忌廉三文魚闊條麵😍😍😍

黑松露野菌意大利飯😋

食完咁多野,飲番杯凍冰冰既奶昔, 的確正!!!😬😬

食飽飽就開始玩塔羅牌喇

可以問一條問題,  跟住隨心抽出7張牌,
占卜師很神奇😱😱😱淨係畀很少資料就已經講出我依家嘅處境 , 真係不得你不信!
佩服佩服 !
果然是有 超過十年的占卜經驗 🙂淨係需要幾十蚊就可以玩一玩, 值得一試

係同好姊妹去HEA既好地方,可以一個地方滿足多個願望! 相信不久後我會再同朋友黎小聚! 占卜師記得要再為我指點迷津啊 😘😘

同行附上朋友為我拍的美照

歡迎訂閱我的食評,謝謝

2018-11-09
用餐时段
  • 三文魚闊條麵
  • 黑松露野菌意大利飯
2018-11-10 198 浏览
好食又可以占卜嘅樓上cafe🔮✨旺角語命cafe食飯之餘,仲可以幫你占卜運程🙈環境氣氛唔錯,幾有feel呢。食物選擇唔多,果斷地揀左香蒜虎蝦炒意大利粉($108)同黑松露什菌意大利飯($118),兩款都係我鍾意食嘅嘢🤤虎蝦四大隻,好爽脆彈牙✨意粉落左好多蒜頭、洋蔥、黑椒,炒到好香,超惹味!意粉見到好似好淋咁,食落又唔會喎,煙韌彈牙,好好食啊!食完一啲都唔覺膩👍🏻黑松露什菌意大利飯又係超正,好濃烈嘅黑松露香!每啖都食到濃郁嘅黑松露味,什菌份量又多,質地較黏稠,但飯粒好煙韌有咬口,係我最鍾意嘅軟硬度!成碟Risotto唔會好重忌廉味,所以都唔會太膩,煮得好好食!真心仲好食過好多高級西餐廳🙊飲品方面揀咗水果茶同雙魚座特飲,水果茶可以揀熱嘅,賣相好之餘,果味濃郁,飲落好清新唔會好甜!而雙魚座特飲其實係水蜜桃梳打,漸變顏色好吸睛,蜜桃味都好香濃,超解渴~~最後仲可以加錢請占卜師幫你睇下運程,我今年學業運...睇黎我要努力啲專心上堂先得喇><佢哋呢度仲有唔同嘅card game可以玩、包場服務,下次可以同朋友考慮黎呢度玩✨ps.占卜服務🔮6-9pm: 收費為$88/題3-6pm及9
好食又可以占卜嘅樓上cafe🔮✨

ps.
占卜服務🔮
6-9pm: 收費為$88/題
3-6pm及9pm後入座: 收費為$58/題
2018-10-24 236 浏览
塔羅牌除了可以看到過去,還可以預知未來。當發現真相後,你會知道未來的路應該怎樣行。👼🏼Yume Cafe 的占卜師問基本資料,已經能夠從我抽出的塔羅牌得知我的近況,亦肯定了我心中的想法,未來的路,我會一步一步勇敢地向前邁進,這是我自己選擇的。多謝占卜師🙏🏻🍹順便介紹Yume Cafe 的食物吧!點了:雙魚座(粉藍)水蜜桃梳打金牛座(橙色)熱情果梳打香蒜煙肉車厘茄炒意粉(微辣)黑松露野菌意大利飯🍽兩杯特飲可口,飲完有身心舒暢的感覺兩款主食份量剛剛好,特別喜歡黑松露飯♡

👼🏼
🍹

順便介紹Yume Cafe 的食物吧!點了:
雙魚座(粉藍)水蜜桃梳打
金牛座(橙色)熱情果梳打
香蒜煙肉車厘茄炒意粉(微辣)
黑松露野菌意大利飯
🍽

兩杯特飲可口,飲完有身心舒暢的感覺
兩款主食份量剛剛好,特別喜歡黑松露飯♡
2018-10-20 179 浏览
今日和朋友來到旺角一間很出名的Cafe這裏環境舒適,而且非常有格調,氣氛環境一流背景播放着柔和的音樂這裏還有一個很出名的塔羅牌占卜是為每一個客人去占卜如果需要的話就另外收費一入到去看到每一幅牆都有星座的標記你能找到自己的星座嗎?我就找到了天氣凍了,我們每人叫了一個花茶一個是熱情果接骨木花茶,一個是星座水果超級香甜可口店主都很細心在每個花茶下面加了一台蠟燭讓花茶徘徊在熱茶之間最值得一讚的是這裏的卡邦尼意粉,是我從未吃過的好吃程度他的意粉汁用了非常濃郁的芝士底,喜歡吃芝士的朋友萬物錯過另外叫了黑松露野菌意大利飯,不過飯身有點硬,店員都很好願意為我們煮淋身一點我們另外加錢玩了一個小占卜🔮這間令人舒心怡人的Cafe一定會再來
背景播放着柔和的音樂
一入到去看到每一幅牆都有星座的標記
你能找到自己的星座嗎?我就找到了
天氣凍了,我們每人叫了一個花茶
一個是熱情果接骨木花茶,一個是星座水果
超級香甜可口
店主都很細心在每個花茶下面加了一台蠟燭讓花茶徘徊在熱茶之間
最值得一讚的是這裏的卡邦尼意粉,是我從未吃過的好吃程度

他的意粉汁用了非常濃郁的芝士底,喜歡吃芝士的朋友萬物錯過
我們另外加錢玩了一個小占卜🔮
這間令人舒心怡人的Cafe一定會再來
  • 卡邦尼意粉
2018-10-17 840 浏览
你 信命嗎?一間集星座與塔羅於一身的Cafe♈️富有神秘感且帶點輕鬆令人神往✝️占卜Cafe-語命。對一個愛好星座和占卜神怪的人來說,這裏也是值得一來的。裏面的裝修設計不是太過華麗,但是明顯有花過心思,餐單的設計以星座為主,而且還有星座特飲,12星座也是不同的水果泡冰配成的,但或許太多人到訪的關係,餐單明顯已經有點破裂。不過裏頭最好的地方還是有充電的位置,供大家靜坐時可以變叉電邊進食。他們的食物質素亦頗,若用上忌廉和白汁的意粉就更加出色。我們都叫了忌廉煮的意大利粉,一個三文魚闊條麵和菠菜雞肉飯,兩者做得出色,而且碗碟夠熱,分量亦充足。三文魚闊條麵加入了很多黑椒,吃下去有點香口,而且整碟意粉經過精心設計,三文魚放在中央像一朵花的模樣。叫了一杯菠蘿乳酸特飲是獅子座的意思,背墊上面亦有寫出關於獅子座的一些特點,頗有意思的,但我略嫌刨冰有點冰冷,要待溶化一陣子,入口感覺才較佳。還叫了一個蜜糖炸雞翼配芥末醬,非常高興竟然有六隻新鮮炸好的雞翼擺在我面前,而且非常脆香可口,肉質美味非常,芥茉醬沾滿整隻雞翼,吃得我津津有味,價錢亦不貴,最適宜下午茶時間來吃呢!結帳每人$200包占卜服務一次,不錯。
你 信命嗎?
一間集星座與塔羅於一身的Cafe♈️
富有神秘感且帶點輕鬆令人神往✝️

占卜Cafe-語命。
對一個愛好星座和占卜神怪的人來說,這裏也是值得一來的。

結帳每人$200包占卜服務一次,不錯。
2018-10-16
  • 忌廉三文魚闊條麵
2018-10-02 289 浏览
前排因為要幫朋友做姊妹, 要商討結婚事宜同埋當日流程,所以就約埋一齊去咗呢間cafe!! 咁啱我近排又好鍾意上樓上cafe見識吓~ 所以一話約,就提議左去呢間!其實都係第一次過嚟,一入到去就好多人!枱枱滿座,好彩有book位咋🤣 見周圍嘅佈置有啲古舊,大部份都係星座同占卜嘅嘢~ 所以cafe比較幽暗, 聽講真係有得玩占卜!但係我哋嗰日去傾野,所以就冇玩呢啲啦🤣 Cafe環境好靜,周圍嘅人一係睇書一係就細細聲傾計,所以我哋幾個人都唔敢大聲講嘢!我哋叫咗香草大蝦意粉同埋拼盤意粉味道不錯,好林身,意粉唔會太硬,啲蝦都好大隻,仲係咬落出汁👍🏻拼盤真係好一般,最好食都係炸蝦同薯條,雞翼同炸蠔就麻麻哋,可能係Cafe叫海鮮都唔係咁好😂飲品方面,就好過食物好多,我哋叫咗朱古力沙冰同埋玫瑰沙冰!飲落冰咁唔會太多,反而好重朱古力同益力多味,越飲越想飲👍🏻👍🏻 幾值得推介!整體來講,呢間都幾適合靜靜地傾計為主,如果一大班人過嚟玩,恐怕會騷擾到隔離🤣

我哋叫咗香草大蝦意粉同埋拼盤