话说1号嗰日,我同男朋友放工攰攰地想搵啲甜野食下~经过地铁站嘅「西树泡芙」,见到告示,每月2号会有指定口味「买2送2」嘅优惠,冇理由唔等多日㗎! 终於到2号放咗工,我地怀住兴奋嘅心情又黎到泡芙店嘅门口,「买2送2」嘅指定口味系买白桃乳酪,送朱古力吉士。虽然冇得拣不过都系我地想食嘅,试试佢! 疫情关系唔可以即刻除低口罩食,唯有拎番屋企雪住夜晚食 😌==============================白桃乳酪 $27乳酪texture似whipped cream,酸酸地,白桃相信系罐头桃,较甜 🐜生果+乳酪=酸酸地+甜甜地感觉几新鲜,唔会觉得好漏~==============================朱古力吉士 ($27) $13.5估唔到拎到返屋企,雪咗几个钟,泡芙都仲keep到松脆嘅口感,不过朱古力味唔算浓郁,重口味嘅我,可能要拣朱古力三重奏先得! Cream似半溶嘅雪糕 🍦除番开每个泡芙都唔洗$15,抵食!记唔记得2号系咩日子呀?买puff,puff有责!西树泡芙 (尖沙咀)📍 尖沙咀港铁尖沙咀站2号舖

疫情关系唔可以即刻除低口罩食,唯有拎番屋企雪住夜晚食 😌

白桃乳酪 $27

生果+乳酪=酸酸地+甜甜地
感觉几新鲜,唔会觉得好漏~

朱古力吉士 ($27) $13.5
朱古力吉士泡芙
朱古力吉士泡芙

Cream似半溶嘅雪糕 🍦

西树泡芙 (尖沙咀)
📍 尖沙咀港铁尖沙咀站2号舖
2020-12-04 67 浏览
平日食甜品系饭後甜品,但我今日系饭前甜品😂😂途经见到又突然想食,而且都好耐无食过,我每次食泡芙系可以一次过食几个,讲出嚟都吓死人😅😅😅😅😅————————因为好耐无食,所以都唔知有咩系新口味,见到桃🍑味生果泡芙,咁又即管买嚟试吓,另外又买咗我喜爱的朱古力味,仲一次过买咗八个,因为知道自己会一次食哂4个,留反4个明天吃 😂😂😂😂😂————————-🟧桃🍑泡芙:而家好似唔够以前好食,但都算oK,系唔锺意食嗰旧桃太爽,因为🍑一定要够熟又多汁先甜,太生既桃唔好食😅⋯⋯不过入面民cream就好creamy好食😋😋———————🟫朱古力泡芙:朱古力味我都好锺意食,不过始终唔够以前咁creamy😅————————总括来讲就不过不失,但相对同以前比较就有点距离😅😅😅😅😅———————-想食就食,想食就买开心🥳⋯⋯就系咁简单————————-

平日食甜品系饭後甜品,但我今日系饭前甜品😂😂
————————

————————-
———————
🟫朱古力泡芙:
朱古力味我都好锺意食,不过始终唔够以前咁creamy😅

————————
总括来讲就不过不失,但相对同以前比较就有点距离😅😅😅😅😅
———————-
想食就食,想食就买
开心🥳⋯⋯就系咁简单
————————-
2020-11-20 119 浏览
吃过几次泡芙,今次试下窝夫。有很多味道选择,我选了法式焦糖炖蛋味。窝夫皮很软,质感不好。内里的法式焦糖炖蛋味不浓。整体很差,令我感到失望。二十多元一个这样的窝夫,真的是不值。

二十多元一个这样的窝夫,真的是不值。
2020-10-13 252 浏览
话说本人好中意用同一张信用卡签账, 贪佢有得自选回赠, 今次嘅回赠就系呢间地铁沿线都会有嘅西树泡芙, 因为平日本人都唔多特别入地铁闸口前买野食, 加上最近疫情影响更加唔会有想买嘅念头, 但因为有现金券就破例买黎试下我买呢个系芒果乳酪泡芙, 个泡芙其实都几细个, 得半只手掌咁大, 外层比较硬身, 可能放得耐所以有少少乾水, 不过底层嘅蜂窝都好软熟, 而且好有牛油味, 泡芙中间夹左几粒芒果, 好嘅系芒果粒大粒又算多汁而且冇糖水包裹住, 但都几酸, 再配上本身带酸味嘅芒果乳酪就更突出, 不过酸味都唔差, 以小食来讲反而食完唔会有太大负担, 不过本身期待乳酪冰冻但结果只系室温偏冻少少就有dd 失望, 都可能系本人攞左行左一阵先食所以先影响到温度所以下次都系食番呢个品牌嘅朱古力泡芙最後, 呢个泡芙盛惠$27, 都几贵, 但间唔时食一个都ok 嘅, 不过最近疫情就唔多方便了
话说本人好中意用同一张信用卡
所以下次都系食番呢个品牌嘅朱古力泡芙
2020-05-27 490 浏览
鑱咀万万岁!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭西树泡芙万岁🥳🥳🥳....原味泡芙$18、朱古力曲奇泡芙$19卖相👅👅👅👅味道👅👅👅👅口感👅👅👅👅份量👅👅👅性价比👅👅👅👅作为甜品爱好者,每日都要以甜品为终结先觉得圆满☺️西树泡芙有多款口味,个人最锺意原味同埋曲奇味原味嘅泡芙皮较松软,望落胀卜卜,上面撒咗糖粉,里面充满软滑香浓嘅忌廉。曲奇味外皮相对厚实,上面痴满曲奇饼碎,里面一样是原味忌廉。不过泡芙份量较细,一系就唔食,一食就要食两个先安心舒畅🤣....🐭食神鼠到西树泡芙一游,拜~yuccielonglonglive
鑱咀万万岁!🙌🏻

味道👅👅👅👅
口感👅👅👅👅
份量👅👅👅
性价比👅👅👅👅
作为甜品爱好者,每日都要以甜品为终结先觉得圆满☺️
西树泡芙有多款口味,个人最锺意原味同埋曲奇味
曲奇味外皮相对厚实,上面痴满曲奇饼碎,里面一样是原味忌廉。
不过泡芙份量较细,一系就唔食,一食就要食两个先安心舒畅🤣
原味、朱古力曲奇、朱古力脆皮泡芙

🐭食神鼠到西树泡芙一游,拜~
y
朱古力曲奇泡芙
  • 🐭原味泡芙
  • 🐭朱古力曲奇泡芙
2020-02-23 985 浏览
经过K11,被粉嫩装潢的饼店——Chez Choux吸引着,厨柜放满各式各样的甜点: 和菓子、泡芙和布丁等,琳琅满目,令人忍不住买来品嚐。看到七彩缤纷的泡芙,最叫人心动。士多啤梨乳酪泡芙$28泡芙胀卜卜,中心填满乳酪忌廉,咬开酥脆外皮,带浓郁牛油香。内𥚃忌廉幼滑浓厚,配上香甜的士多啤梨,味蕾充满草莓的甜美⋯⋯白桃吉士泡芙$29牛油酥皮,口感蓬松软熟,铺满白桃肉,蜜甜多汁,加上滑溜的吉士酱,在口中咇出来,集香脆、滑溜於一身,令人迷醉!芒果乳酪泡芙$29泡芙夹满幼滑乳酪忌廉、香甜芒果肉,入口清脆,沁出牛油香,芒果甜甜酸酸,味道清新,每一口都是幸福感。

士多啤梨乳酪泡芙$28

白桃吉士泡芙$29

芒果乳酪泡芙$29

2020-02-22
2019-12-24 619 浏览
锺意食呢间嘅泡芙多个窝夫,因为泡芙啲cream好creamy,同埋啲料比较多,而且个泡芙都好脆,但系窝夫个饼底就比较谂林无咁好食,不过做散水饼一流,因为颜色比较丰富,望起上嚟都比较开心,而且佢有好多唔同嘅味道,可以一次过满足晒唔同人嘅要求。其实成日都会去买佢个泡芙嚟食,我觉得最好食都系芒果味,不过要睇吓芒果嗰期间当唔当造,如果唔当造嘅话有时啲芒果会好酸。呢间周围都有,好方便,经过地铁站都会买来食。
2019-12-07 376 浏览
已经好耐冇食个西树泡芙,今次托同事嘅福,所以先有机会食。佢买咗原味忌廉,朱古力口味,同埋吉士口味俾我哋拣最後拣咗吉士口味嚟食,雪冻左之後吉士好滑好香,泡芙外皮好脆卜卜,食落好松化都几有牛油香,表面仲有好多糖霜,所以同事就话觉得食落会偏甜少少,不过食开甜品嘅我就觉得啱啱好。虽然细细地一个,但食完之後都几饱肚,可能因为吉士都几多,食完之後会觉得有少少滞,不过其实质素都唔错,不过价钱方便就唔系特别平,好似比起我之前买贵左少少!
已经好耐冇食个西树泡芙,今次托同事嘅福,所以先有机会食。

佢买咗原味忌廉,朱古力口味,同埋吉士口味俾我哋拣

2019-12-02 280 浏览
K11开左「西树泡芙」分店,虽然我之前未食过呢间泡芙,但一场黎到我就品嚐下先,佢地同其他店唔同之处系采用纽西兰ge cream 比较棉滑,味道甜而不腻,外皮脆囗,食落去好有层次,今次我点了个新推出的🍑蜜桃卡士达泡芙,另外仲有🍓草莓乳酪泡芙😋我两个都钟意,如果要选的话我比较喜欢蜜桃口味的,原因是水蜜桃很新鲜,蜜桃都几大块,味道甜甜的,塔配cream加脆皮的泡芙非常有层次感,很独特😋下次我会再食🤘🏼如果钟意草莓的朋友都可以试埋架,味道唔错。
水蜜桃卡士达泡芙
草莓乳酪泡芙
2019-11-30
5 分钟 (外卖自取)
水蜜桃卡士达泡芙
草莓乳酪泡芙
2019-11-27 199 浏览
每次去尖沙咀, 都会喺港铁站嘅西树泡芙 买啲嘢食下。 特别是如果买咗团购券, 就会买多少少返屋企同家人分享。买咗五件唔同味道嘅窝夫榛子朱古力窝夫芒果乳酪窝夫士多啤梨乳酪窝夫抹茶朱古力窝夫士多啤梨蓝莓乳酪窝夫窝夫嘅size唔系太大件, 当系下午茶甜品 份量就啱啱好, 不过有个缺点佢嘅窝夫皮比较乾身, 以前食系比较湿润同埋浓味, 近年发觉佢嘅配方唔同咗, 变得比较乾身。我最锺意食就系窝夫入面嘅忌廉馅, 丰盈厚身, 味道突出, 又唔会太腻。 一次过拣唔同嘅味道 真系好开心。咁多款里面我最锺意食芒果乳酪, 同埋蓝莓士多啤梨 乳酪 🍓🍓。 酸酸甜甜 十分滋味。

买咗五件唔同味道嘅窝夫
士多啤梨蓝莓乳酪窝夫

用餐优惠
团购
2019-11-18 195 浏览
西树泡芙其实都多分店,相信大家喜欢吃泡芙,也会吃过的🥰味道都算多,有原味,抹茶红豆,芒果乳酪,士多啤梨,朱古力....抹茶红豆我之前吃过不错的,今次我拣了芒果和士多啤梨!这个时候可能未必是吃芒果的季节😂😂芒果好酸,吃时特别醒神,也特别开胃😂泡芙好松脆👍🏻👍🏻配搭的味道也好夹👍🏻不同的味道,大家可能会有选择困难症🤣
2019-11-12
2019-09-22 322 浏览
食友好姊妹E,实在很客气,在8 月份後补我餐生日饭,送上 <西树泡芙> 流心奶皇月饼劵作生日礼物,多谢她很有心! 真是送得好合时呀!由於,<西树泡芙> 有好几间分店,领取月饼可选择:旺角、朗豪坊、尖沙咀、沙田、大埔、观塘她很细心,购买月饼劵时,即刻致电问我哪间分店较方便我?大约两星期前,我走到尖沙咀站 <西树泡芙> 分店领取月饼!意想不到!平日晚上,这里要排长龙取月饼!西树泡芙流心奶皇月饼长身的粉绿色纸盒,盛载4 个,每个独立包装的流心奶皇月饼,独特之处正是其店子 Logo  的可爱小妹妹图案!外层呈金黄色,更突出个公仔图案;叮热後,令流心达到最佳效果! 叮热後,散发咸蛋黄及奶黄香甜,令我们也食指大动呀! 奶黄香浓,反而甜度恰到好处;月饼皮口感松软;混合绿豆馅,质感软滑不甜腻!整体内外兼备!这是我今年嚐到最佳质素的流心奶皇月饼!
 真是送得好合时呀!

她很细心,购买月饼劵时,即刻致电问我哪间分店较方便我?

西树泡芙流心奶皇月饼

叮热後,散发咸蛋黄及奶黄香甜,令我们也食指大动呀!

这是我今年嚐到最佳质素的流心奶皇月饼!

2019-09-22
5 分钟 (外卖自取)
2019-09-22 172 浏览
感到少少失望,整体芒果乳酪味淡,食落稍欠层次😣唯一比较好既系泡芙外皮酥脆,芒果鲜甜。如果芒果乳酪味调浓,再加上脆脆,味道和口感或会更佳。下次再买嘅话,我会选择其他味道的泡芙..
芒果乳酪泡芙
2019-07-10 296 浏览
朱古力曲奇的外层很香脆,很浓的朱古力味,但至於泡芙里面的奶油则不够浓香,奶味比较淡,偏似吉士酱,但是都算是幼滑。在地铁站买回家,大概半个多小时,回到家再放进冰箱,再吃的时候味道已经没有那麽新鲜了,建议即买即食。
2019-06-04 381 浏览
大家都说女人有两个胃,其中甜品占一个!That is so true!甜品赋予幸福感,特别是同事请的。原味泡芙奶油味道不浓不淡,规规矩矩,就像我们办公室女郎,不敢浓妆也不必淡抹。皮脆脆薄薄的,一个泡芙一个拳头大,非常吸引,当然,价钱不便宜,可以吃个麦当劳下午茶了。抱歉,吃得太多,都忘了拍照哈哈哈。

2019-04-08