2019-09-22 44 浏览
食友好姊妹E,实在很客气,在8 月份後补我餐生日饭,送上 <西树泡芙> 流心奶皇月饼劵作生日礼物,多谢她很有心! 真是送得好合时呀!由於,<西树泡芙> 有好几间分店,领取月饼可选择:旺角、朗豪坊、尖沙咀、沙田、大埔、观塘她很细心,购买月饼劵时,即刻致电问我哪间分店较方便我?大约两星期前,我走到尖沙咀站 <西树泡芙> 分店领取月饼!意想不到!平日晚上,这里要排长龙取月饼!西树泡芙流心奶皇月饼长身的粉绿色纸盒,盛载4 个,每个独立包装的流心奶皇月饼,独特之处正是其店子 Logo  的可爱小妹妹图案!外层呈金黄色,更突出个公仔图案;叮热後,令流心达到最佳效果! 叮热後,散发咸蛋黄及奶黄香甜,令我们也食指大动呀! 奶黄香浓,反而甜度恰到好处;月饼皮口感松软;混合绿豆馅,质感软滑不甜腻!整体内外兼备!这是我今年嚐到最佳质素的流心奶皇月饼!
 真是送得好合时呀!

她很细心,购买月饼劵时,即刻致电问我哪间分店较方便我?

西树泡芙流心奶皇月饼

叮热後,散发咸蛋黄及奶黄香甜,令我们也食指大动呀!

这是我今年嚐到最佳质素的流心奶皇月饼!

2019-09-22
5 分钟 (外卖自取)
2019-09-22 47 浏览
感到少少失望,整体芒果乳酪味淡,食落稍欠层次😣唯一比较好既系泡芙外皮酥脆,芒果鲜甜。如果芒果乳酪味调浓,再加上脆脆,味道和口感或会更佳。下次再买嘅话,我会选择其他味道的泡芙..
芒果乳酪泡芙
2019-07-10 180 浏览
朱古力曲奇的外层很香脆,很浓的朱古力味,但至於泡芙里面的奶油则不够浓香,奶味比较淡,偏似吉士酱,但是都算是幼滑。在地铁站买回家,大概半个多小时,回到家再放进冰箱,再吃的时候味道已经没有那麽新鲜了,建议即买即食。
2019-06-04 279 浏览
大家都说女人有两个胃,其中甜品占一个!That is so true!甜品赋予幸福感,特别是同事请的。原味泡芙奶油味道不浓不淡,规规矩矩,就像我们办公室女郎,不敢浓妆也不必淡抹。皮脆脆薄薄的,一个泡芙一个拳头大,非常吸引,当然,价钱不便宜,可以吃个麦当劳下午茶了。抱歉,吃得太多,都忘了拍照哈哈哈。

2019-04-08
2019-05-26 188 浏览
抹茶红豆苞芺,苞芺外皮好脆,味道有啲似蝴蝶饼味抹茶味好浓,而且唔会好苦唔会好甜,红豆都好多,红豆味都好香,依个抹茶红豆苞芺真系超好食朱古力苞芺,朱古力味好浓,唔会好甜,味道都好唔错
抹茶红豆苞芺,苞芺外皮好脆,味道有啲似蝴蝶饼味

朱古力苞芺,朱古力味好浓,唔会好甜,味道都好唔错
2019-05-24 131 浏览
搭地铁返屋企前又忍唔住要食返个西树泡芺,香脆既泡芺外壳包住一层浓厚而冰冻既忌廉,入口即溶,就好似食菠萝油果种罪恶感与莫名奇妙既幸福感双辉映。忌廉下面系一层牛奶布甸,入口顺滑香甜,食完一个,我同我frd都忍唔住买多左个黎食。食完2个,我地都不约而同要买多几个同屋企人分享,如果买4个佢地有个盒装住,唔怕啲泡芺既酱会整污糟或者整碎左啲泡芺,拎返屋企分享都好方便。个泡芺原来系咁脆,同平时其他地方食冧滋滋果种texture好唔同。好满足啊! 店员态度超好,加分! 唔洗排队,唔洗迫,加分!

牛奶泡芺

好满足啊! 店员态度超好,加分! 唔洗排队,唔洗迫,加分!
2019-05-21 154 浏览
好耐无买过来吃,今日经过见到,吴知点解今日特别肚饿,见到乜嘢都想食,尤其是甜品,买左原味,朱古力味,同有芝士味既泡芙😋😋😋😋但始终觉得原味最好食,其他吴系吴好食,只是朱古力味盖过了,原味道不太甜,味道适中,食到原本的味道泡芙朱古力味同有芝士,但比朱古力味盖过,食吴到其他昧道原味反而不太花巧,同埋觉得原味又特别软熟,不太浓的味道反而更加适中,可以食出原本的味道来😊😊😊😊😊😊😊😊😊

泡芙朱古力味同有芝士,但比朱古力味盖过,食吴到其他昧道

2019-05-03 135 浏览
同事买了「西树泡芙」来做散水饼!好耐冇食过啦!唔知味道仲keep唔keep到呢!一大盒泡芙里边有好多不同嘅味道!有紫薯泡芙,朱古力泡芙,芒果泡芙、士多啤梨泡芙。。等等!花多眼乱都唔知拣边个好!最後拣咗我最爱嘅士多啤梨泡芙!无论什麽有士多啤梨,我都觉得特别好吃!😋😋😋由於泡芙刚刚买返嚟,仲非常新鲜!外皮好松脆,馅料非常充足!有好多士多啤梨肉喺里面!士多啤梨加埋滑滑的cream。。非常美味的享受!

2019-04-23 144 浏览
经过铁路站不时都会被呢间泡芙既香气吸引最近见到有新产品Waffle sandwich 💁🏻‍♀️目测有大约十种口味小编试左Hazelnut waffles 🥄一试颠覆左对waffle 既认知蛋糕既口感真系有啲失望唯一赞赏既系中间既cream好creamy 但又食唔到hazelnut 味🤔如果当系一件蛋糕既话就唔会有小编咁大既期望落差😌.售价:$21推介指数:👅👅👅(3/10)Encore 指数:🤙🏻(1/10)
经过铁路站
但又食唔到hazelnut 味🤔
如果当系一件蛋糕既话
就唔会有小编咁大既期望落差😌

售价:$21
推介指数:👅👅👅(3/10)
Encore 指数:🤙🏻(1/10)
2019-03-16 201 浏览
一去到地铁站就会闻到泡芙发出嚟嘅香味,令人好想走去买个泡芙嚟食。咁样当时系放工时间,眼见个人流都比较多,而等去买泡芙都有四五个人,所以我都等左一阵🤔🤔咁佢就有好多泡芙嘅种类仲有心太软同埋一啲雪糕三文治添,但系我都系锺情泡芙。其实都好耐冇食啦不过好似呢一排出咗一啲新口味例如,牛奶布甸,但系因为呢几日午餐食得比较饱,所以都系选择左芒果味嘅泡芙。芒果味泡芙嘅外层虽然因为雪左一阵有啲琳琳地,但味道都可以接受,中间嘅忌廉同埋芒果小小酸酸甜甜嘅感觉融合得非常好,啱晒想食晚饭之前食啲轻小食嘅大家🤗🤗

2019-02-05 196 浏览
Crispy chocolate cream puff from Chez Choux.🍫🥐😍The cream fillings were so satisfying, got a fine texture and taste☁️🤤. The puff has the perfect airy hollowness, soft and puffy. And the top covered with a layer of crispy Belgium chocolate. Flawless dessert snack with a very reasonable price! 😍😍
2019-01-22 187 浏览
约了朋友去尖沙咀站, 见到好多人喺度排队。 好奇之下过去望下佢哋排乜嘢。 原来系西树泡芙。自从铜锣湾站果间执咗笠之後, 好似都有成大半年冇食过。甜品柜摆住好多唔同款嘅泡芙 。又系时间启动我的tea time真系眼花缭乱,有最新嘅紫薯泡芙, 虽然我好锺意紫色, 但始终觉得味道麻麻地。最後拣咗,我最锺意嘅芒果乳酪泡芙、朱古力三重奏泡芙芒果乳酪泡芙好新鲜,外皮好脆, 啲馅料充足, 有四粒大芒果肉, 乳酪cream酸酸甜甜非常开胃。朱古力三重奏, 泡芙系朱古力味, 朱古力脆脆外层, 加上朱古力cream.超级美味嘅朱古力享受
自从铜锣湾站果间执咗笠之後, 好似都有成大半年冇食过。

甜品柜摆住好多唔同款嘅泡芙 。

又系时间启动我的tea time
真系眼花缭乱,有最新嘅
紫薯泡芙, 虽然我好锺意紫色, 但始终觉得味道麻麻地。
最後拣咗,我最锺意嘅芒果乳酪泡芙
、朱古力三重奏泡芙

超级美味嘅朱古力享受

• 芒果乳酪泡芙
2019-01-21 118 浏览
尖沙咀地铁站简直是天堂,有好多我钟意食噶铺头,例如绝味,泡芙等等。下午三点三,食件泡芙再出发!西树泡芙都颇多间,好似大陆过江龙。我系大陆都食过,但是香港呢间好味d。首先讲下店面,正正常常一间甜品店,柔和的灯光令泡芙感觉更加好味!泡芙是一种源自於意大利的甜品,主要食外面松脆蓬松的面包皮,夹住鲜奶油或者雪糕,口感外热内冷,外脆内滑,very good今日买咗两个,朱古力味同原味,我自己就觉得朱古力好食d,因为朱古力微微苦,又有nuts系里面,口感非常丰富,又不会太甜

2018-09-07 412 浏览
puff外皮松脆做得唔错,如果再脆啲就一流。入面有两种cream,一种系白色既牛奶味忌廉,一种系朱古力味忌廉白色cream食落较流质,虽然质地滑、奶味重,但因为加左牛油,令我觉得好似食紧油咁,我唔太中意。食完口腔入面仲会有牛油味停留。而朱古力味忌廉质感厚实稠身,味道浓郁,同食朱古力无异,加埋脆脆既puff外皮,好满足平时食西树我都净系会食朱古力三重奏,因为唔中意白色cream,而其他好多口味既都系用白色cream做馅,朱古力三重奏自然就成为左我favourite
puff外皮松脆
做得唔错,如果再脆啲就一流。

朱古力三重奏
2018-09-06
朱古力三重奏
2018-08-24 284 浏览
行过见到好多人排队!原来系「西树泡芙」!分店真系好似好少甘!不过位於港铁站也很方便!叫左6个同家人一起分享!-芒果味泡芙$25-脆口朱古力泡芙$19-cookie味泡芙$19仲有好多款都想试,好似系牛乳布丁puff, 同埋strawberry puff too! 我个人最like系芒果口味,不会太甜,满满既cream 加上新鲜焗好既puff 皮,好爽好顺滑!另外脆口朱古力平少少,入系朱古力cream,都唔错,但食晒会少少太多甘🤔下次都系叫番生果系列既
叫左6个同家人一起分享!
-芒果味泡芙$25
-脆口朱古力泡芙$19