2021-03-11 69 浏览
芫荽皮蛋肠粉😍$22近排入咗芫荽党🍀早几日见到某个post🤓话响深水埗有芫荽肠粉食😇结果荽瘾起,就走咗去止吓瘾先🤣去到一坐低就净系叫咗呢样😅芫荽真系几多😌皮蛋大大粒😇味道算系唔错😜袋记粥店 (深水埗)九龙长沙湾道76号地下
芫荽皮蛋肠粉😍$22

近排入咗芫荽党🍀
早几日见到某个post🤓
话响深水埗有芫荽肠粉食😇
结果荽瘾起,就走咗去止吓瘾先🤣
去到一坐低就净系叫咗呢样😅
芫荽真系几多😌

皮蛋大大粒😇

味道算系唔错😜

袋记粥店 (深水埗)
九龙长沙湾道76号地下
2020-05-24 279 浏览
今早有点不舒服…但又开始肚饿,咁就考虑下搵间粥店食下粥…行左附近粥店…就见到…地点都系地铁站附近,行多十多分钟。我就叫左皮蛋瘦肉粥,艇仔粥,银牙炒米粉,即叫即蒸虾米肠。叫左咁多野…都系 $78 蚊~系价钱方面真系好抵,好平。加上蒸肠粉系近门口位~睇住佢整虾米肠…都衞生,戴住口罩,手套去蒸。先攞一块蒸布去蒸炉,然後倒“粘米水”,再放葱花和虾米…好似唔使5分钟…已经蒸好左…配搭豉油和花生酱…食落真系好好食。
外卖自取
2020-05-06 50 浏览
今晚收工搭车回家…老婆唔想煮又唔想食得太 heavy. 之後同左老婆倾完後…决定左去搵粥店食…我就如想收工落车附近,搵下有冇粥店啦…行行下…就见到有间粥店,我就系店舖门口到睇下餐厅叫外卖回家食。我就叫左皮蛋瘦肉粥,艇仔粥,蒸萝卜糕,即叫即蒸虾米肠,炒米粉。 order 完後,唔使十分钟…已经准备好晒。我就拿拿淋攞返屋企食啦。返到屋企…打开野食,皮蛋瘦肉和艇仔粥都好多料,萝卜糕又大份,虾米肠 d 虾米又几香口,炒米粉就比较普通
外卖自取
2020-01-27 196 浏览
今日想食粥。刚好遇到就想试一试。这间粥店应该比较新。平日都唔太多留意到。睇完餐牌其实都有啲惊喜。因为选择好多。价钱都算合理。当然价钱再平啲就更开心啦⋯⋯我和朋友K今日点选了两碗粥和一个油炸鬼两碗粥都系生滚粥-1-滑鸡肉片粥2-肠粉粥滑鸡粥那些鸡一点都唔滑。鸡的头头尾尾。骨比肉更多,没有鸡的鲜味。那些肉片就更差。没有任何味道。食落口感好「老」。都算大碗和足料。不过如果再重新选择我应该唔会食这个。肠粉试过就不过不失。有点可惜的系油炸鬼太细。佢可以和你搵剪都几好。油炸鬼都真系几好食。就算冻咗都保持水准但太少了⋯⋯根本唔够食⋯我哋还点了一杯豆浆。都几好饮唔太甜^ ^这间粥店应该会再试。不过应该唔会再点鸡粥。可能会试吓其他贵价款!例如:鱼腩、猪膶⋯这些在其他粥店未必有,和就算有都会买得比较贵的粥款。

我和朋友K今日点选了两碗粥和一个油炸鬼
两碗粥都系生滚粥-
1-滑鸡肉片粥
2-肠粉粥
我哋还点了一杯豆浆。都几好饮唔太甜^ ^
2020-01-23
$39.5 (晚餐)