2016-06-09 1679 浏览
係公司努力工作, 同事突然返黎....見佢手上面拎住袋野原來佢買左蛋撻比我地食一打開個盒d香味散發出黎...勁肚餓有酥皮同曲奇皮選擇我簡左最愛既曲奇皮牛油味好重,而且好脆!而蛋部分好滑,蛋味亦好重!!係唔夠熱,如熱d就會更完美
係公司努力工作, 同事突然返黎....見佢手上面拎住袋野
原來佢買左蛋撻比我地食

一打開個盒d香味散發出黎...勁肚餓

有酥皮同曲奇皮選擇

我簡左最愛既曲奇皮
牛油味好重,而且好脆!
而蛋部分好滑,蛋味亦好重!!
係唔夠熱,如熱d就會更完美
2016-06-08
用餐时段
下午茶
2016-05-09 1070 浏览
✨蛋撻王芝士撻 ($15)✨路過見到脹卜卜的芝士撻又被吸引買完拎上手發現只係室溫 甚至可以話幾凍!食落未夠濃郁!略帶半溶的感覺 不過味道..唔夠鹹香或者細滑 中間金黃色車打芝士 其實同白色冇乜分別!似芝士漿多過半熟 未太大期望下還可以吧🤔撻皮方面 曲奇皮硬實 一咬就碎!麻麻地
✨蛋撻王芝士撻 ($15)✨
路過見到脹卜卜的芝士撻又被吸引
買完拎上手發現只係室溫 甚至可以話幾凍!
食落未夠濃郁!略帶半溶的感覺
不過味道..唔夠鹹香或者細滑

中間金黃色車打芝士 其實同白色冇乜分別!
似芝士漿多過半熟 未太大期望下還可以吧🤔
撻皮方面 曲奇皮硬實 一咬就碎!麻麻地
2016-04-01 737 浏览
見而家咁興芝士撻 緊係見到每間都要試下啦 佢呢間都講到好勁家 重點 芝士係日本直送 我黎到賣晒 呀姐好好人叫我企埋一邊等 就出爐 咁就等下啦 應該等左唔夠分鍾 有得食啦 佢都係一間麵包鋪 所以都係打包家啦 不過我出左門口行前小小去觀塘廣場企埋一邊就親熱食一咬落去 嘩 咩味呀 佢既芝士唔芝士 你話佢鮮奶撻又唔係 忌廉都可以接近小小 味道好難食 唔係流心 唔滑 似一舊結住左既忌廉加牛奶加小小唔知咩好淡既芝士 個皮太簿 食落去口感已經唔好 好漏 怪怪的 真係唔可以亂試
見而家咁興芝士撻 緊係見到每間都要試下啦

2016-01-13 765 浏览
第一次試蛋撻王的食品,對芝士情有獨鍾的我當然要試試他們的芝士撻,剛剛見到佢出爐,都有三四個人排隊買完當然立刻食不過天氣有點冷食嘅時候變得暖暖的芝士味濃厚口感比較creamy有點乳酪的味道

第一次試蛋撻王的食品,

對芝士情有獨鍾的我當然要試試他們的芝士撻,

剛剛見到佢出爐,

芝士味濃厚
口感比較creamy
有點乳酪的味道
2016-01-08 594 浏览
店名:蛋撻王地址:觀塘開源道48號威利廣場地下1號舖好味指數:7.8/10價錢:$5酥皮蛋撻蛋漿平均整個蛋撻上,鮮嫩夠滑,外皮夠鬆脆, 吃時還是熱燙淡的。不錯!
店名:蛋撻王
地址:觀塘開源道48號威利廣場地下1號舖
好味指數:7.8/10
價錢:$5
2014-03-13
近排新品半熟芝士撻 。中伏。我神仙b接受能力一向所向披靡。但對住佢真係投降。先講個價錢。十五個大洋。太貴。中間果層。個味又咸又甜。唔知想點。食一個已經頂唔順。好口渴。勁飲水。講真我情願食普通撻算。全公司同女同事要食一段時間。仲有食唔晒。未食既可以一試。但我唔會再買。雷聲大雨點小。
近排新品半熟芝士撻
。中伏。我神仙b接受能力一向所向披靡
。但對住佢真係投降
。先講個價錢。十五個大洋。太貴
。全公司同女同事要食一段時間。仲有食唔晒
。未食既可以一試。但我唔會再買。雷聲大雨點小
2015-11-10
2015-03-06 902 浏览
放假訓到自然醒,再落工廠區買嘢!餓到肚扁聞到好香蛋撻味!原來附近有間蛋撻王,入去即買個新鮮蛋撻醫肚!買蛋撻位置在舖門口!普通麵包店格局,人又多,啲人塞晒在門口,阿姐放入膠袋交比我,無八達通比錢!酥皮蛋撻($5.5):蛋漿好熱好熱,又熱又滑,酥皮好酥脆,充滿牛油香!食嘅時候好論盡,好味道!阿姐比較粗豪!唔多應人!
放假訓到自然醒,再落工廠區買嘢!餓到肚扁聞到好香蛋撻味!
新鮮出爐

酥皮蛋撻

阿姐比較粗豪!唔多應人!
2015-02-27
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2014-07-05 662 浏览
蛋撻王出名應該係蛋撻?(某程度上應該係 )一早就出左黎觀塘整野,9點,10點,11點.....12點終於完成要事,拎住罐雀巢咖啡行去接母親大人順便食午飯到達翠華,可能星期六關係,冇咩人(其實未諗係米真係要去翠華...)等媽媽期間,見到對面既蛋撻王有條小人龍 ,八卦既我梗係去湊熱鬧啦! 去到,原來有人買飯,有人買包,但係冇人買蛋撻 ?!咁我又左望望右望望啦,好少黎呢區,亦係第一次黎呢間野呢個時候,有人拍拍我膊頭,原來媽媽到左!望住我行入黎,媽媽原來係我後面我都唔知 為左保持儀態,梗係唔會周街嗌!! 「食沙律啦!你咁鍾意甜甜酸酸,包唔岩你嫁~」一語中的!言簡意賅!媽媽真係了解我 好啦,就買杯試下! $13 一杯,好足料!有蛋沙律,青瓜,紅蘿蔔,生菜......(好多好多)睇落好多沙律醬,好「溜」咁,其實食落岩岩好!唔錯 下次有機會,我都有信心試下D蛋撻~不過個人認為D包包索價高,未食過,唔知值唔值至少,今次冇中伏
蛋撻王出名應該係蛋撻?(某程度上應該係
一早就出左黎觀塘整野,9點,10點,11點.....
12點終於完成要事,拎住罐雀巢咖啡行去接母親大人順便食午飯
等媽媽期間,見到對面既蛋撻王有條小人龍
,八卦既我梗係去湊熱鬧啦!

去到,原來有人買飯,有人買包,但係冇人買蛋撻
?!
咁我又左望望右望望啦,好少黎呢區,亦係第一次黎呢間野
呢個時候,有人拍拍我膊頭,原來媽媽到左!
望住我行入黎,媽媽原來係我後面我都唔知

為左保持儀態,梗係唔會周街嗌!!

「食沙律啦!你咁鍾意甜甜酸酸,包唔岩你嫁~」
一語中的!言簡意賅!媽媽真係了解我

好啦,就買杯試下!
沙律
睇落好多沙律醬,好「溜」咁,其實食落岩岩好!唔錯

下次有機會,我都有信心試下D蛋撻~
不過個人認為D包包索價高,未食過,唔知值唔值
至少,今次冇中伏
2014-07-05
外卖自取
$13 (其他)
沙律
2013-02-17 581 浏览
今次同事既散水餅多元化除左typical 酥皮蛋撻之外,更多左兩款新口味是硬皮的蛋白餡好滑身,清甜清淡的蛋白味道不會太濃肯x基有競爭對手了好香濃好好味超鬆脆既酥皮焗得頂層薄薄的一片薄脆牛油香特濃Hehe…葡撻比酥皮蛋撻更勝一籌呢
今次同事既散水餅多元化
除左typical 酥皮蛋撻之外,更多左兩款新口味
是硬皮的
焗得頂層薄薄的一片薄脆
牛油香特濃
Hehe…葡撻比酥皮蛋撻更勝一籌呢
2013-01-01 505 浏览
同事last day 請食散水餅蛋撻果真名不虛傳我地岩岩完左好full 既x’mas buffet 都忍唔住食埋隻蛋撻十分香脆既外皮~~雖然個餡係淡黃色以為唔多濃但其實係好豐富蛋香的齒甲留香就是這個樣子了
同事last day 請食散水餅
蛋撻果真名不虛傳
十分香脆既外皮~~
雖然個餡係淡黃色以為唔多濃
但其實係好豐富蛋香的
齒甲留香就是這個樣子了
齒甲留香
齒甲留香
2012-09-15 419 浏览
同事做萬歲Tea time 有各式各樣既餅點以下兩款比較討好酥皮香脆又有香濃牛油味中間係好滑漏既蛋Teammate 試過了讚不絕口果然係「蛋撻王」!!雞批是最搶手的見咁多同事要我都唔執輸先好豐富既餡料是juicy 既汁不過就唔係咁熱,有少少失色下次都係要食蛋撻先~
同事做萬歲
Tea time 有各式各樣既餅點
以下兩款比較討好
酥皮香脆又有香濃牛油味
中間係好滑漏既蛋

Teammate 試過了讚不絕口
果然係「蛋撻王」!!

雞批是最搶手的
見咁多同事要我都唔執輸先
雞批
好豐富既餡料
是juicy 既汁
不過就唔係咁熱,有少少失色

下次都係要食蛋撻先~
外卖送餐
2012-06-27 340 浏览
我在觀塘工作4年 , 頭兩年幾乎每天都會在這間買早餐.已前早上一個炒麵是9元 , 是一般外賣飯盒大小 跟住就變成環保膠盒, 當時是 11元, 不夠3個月, 環保膠盒的大小變了 , 售價亦是 11元. (我和同事已經變成非必要, 一定唔會幫襯)而麵包方面, 舊時蛋撻王隔離有間麵包店, 可能有競爭,價錢尚算合理(但都比麵包店貴1-2元) , 早前隔離麵包店結業, 麵包售價加到拍得住山崎.員工服務態度更加唔洗講 , 找錯錢 , 計錯數, 已經算小事, 去買10次早餐 , 總有1-2次發生. 仲要黑口黑面對住你.
我在觀塘工作4年 , 頭兩年幾乎每天都會在這間買早餐.

已前早上一個炒麵是9元 , 是一般外賣飯盒大小

跟住就變成環保膠盒, 當時是 11元,
2 個月內環保盒由大變小, 但價錢不變,仍是11元, 份量沒了1/3,而且底部是凸起的!

2012-06-27
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2012-04-17 283 浏览
葡撻真係好好味,我中意佢個酥皮好脆,比kfc少油,蛋好滑,好大個,其實我唔覺得太貴姐鮮奶撻 D人話唔好食,但我覺ok,曲奇皮幾香牛油味,蛋幾香濃的鮮奶味,好滑,當然味道不及pie and tart
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
  • 葡撻
2011-12-09 242 浏览
之前聽朋友講過話蛋撻王D蛋撻好正但一直都未有機會試…琴日難得出開觀塘..經過就順便試下啦….原來自己一直認為蛋撻王只係賣傳統蛋撻係錯 o既..未入個鋪已經聞到好香蛋撻味…..入到去原來有好多選擇: 除左一般鋪頭都有o既曲奇皮同酥皮外…口味方味有榴槤, 雙皮奶等…..真係幾得意!我自己買左原味酥皮…媽媽買左榴槤酥皮….果然名不虛傳…酥皮好鬆化….個蛋就好夠味好香…..媽媽就話佢個榴槤好正…..個蛋味同榴槤味調得好好…..

2010-10-25 241 浏览
曾幾何時睇tvb d美食節目睇過介紹蛋撻王o既榴槤蛋撻~已經一直都好想試下~~~今日o岩o岩有同事買左d返黎請大家食~我第一時間揀左個榴槤蛋撻試下....!一開個盒已經傳黎好大陣榴槤o既味道~未食已經流晒口水~~~再試...上面o既一pat榴槤醬~咬落去會"lim"住個咀~有d似食緊榴槤o既口感~真係好滿足~~餅底係酥皮~一層層咁~無話痴埋一齊~食到我同事個地下一地都係酥皮碎~~望到同事食雙皮奶都好似好好味~下次有機會會再買黎試~好回味~!!!!
曾幾何時睇tvb d美食節目睇過介紹蛋撻王o既榴槤蛋撻~
已經一直都好想試下~~~
今日o岩o岩有同事買左d返黎請大家食~
我第一時間揀左個榴槤蛋撻試下....!
葡撻+雙皮奶撻

正爆榴槤撻

一開個盒已經傳黎好大陣榴槤o既味道~
未食已經流晒口水~~~
再試...
上面o既一pat榴槤醬~
咬落去會"lim"住個咀~
有d似食緊榴槤o既口感~
真係好滿足~~
餅底係酥皮~
一層層咁~無話痴埋一齊~
食到我同事個地下一地都係酥皮碎~~
近鏡榴槤蛋撻~酥皮真係一層層架~榴槤味勁香~!

望到同事食雙皮奶都好似好好味~
下次有機會會再買黎試~
好回味~!!!!
2010-10-20
等候时间
30 分钟 (外卖送餐)
葡撻+雙皮奶撻
正爆榴槤撻
近鏡榴槤蛋撻~酥皮真係一層層架~榴槤味勁香~!
  • 榴槤蛋撻