2016-06-09 1469 浏览
系公司努力工作, 同事突然返黎....见佢手上面拎住袋野原来佢买左蛋挞比我地食一打开个盒d香味散发出黎...劲肚饿有酥皮同曲奇皮选择我简左最爱既曲奇皮牛油味好重,而且好脆!而蛋部分好滑,蛋味亦好重!!系唔够热,如热d就会更完美
系公司努力工作, 同事突然返黎....见佢手上面拎住袋野
原来佢买左蛋挞比我地食

一打开个盒d香味散发出黎...劲肚饿

有酥皮同曲奇皮选择

我简左最爱既曲奇皮
牛油味好重,而且好脆!
而蛋部分好滑,蛋味亦好重!!
系唔够热,如热d就会更完美
2016-06-08
2016-05-09 1001 浏览
✨蛋挞王芝士挞 ($15)✨路过见到胀卜卜的芝士挞又被吸引买完拎上手发现只系室温 甚至可以话几冻!食落未够浓郁!略带半溶的感觉 不过味道..唔够咸香或者细滑 中间金黄色车打芝士 其实同白色冇乜分别!似芝士浆多过半熟 未太大期望下还可以吧🤔挞皮方面 曲奇皮硬实 一咬就碎!麻麻地
✨蛋挞王芝士挞 ($15)✨
路过见到胀卜卜的芝士挞又被吸引
买完拎上手发现只系室温 甚至可以话几冻!
食落未够浓郁!略带半溶的感觉
不过味道..唔够咸香或者细滑

中间金黄色车打芝士 其实同白色冇乜分别!
似芝士浆多过半熟 未太大期望下还可以吧🤔
挞皮方面 曲奇皮硬实 一咬就碎!麻麻地
2016-04-01 698 浏览
见而家咁兴芝士挞 紧系见到每间都要试下啦 佢呢间都讲到好劲家 重点 芝士系日本直送 我黎到卖晒 呀姐好好人叫我企埋一边等 就出炉 咁就等下啦 应该等左唔够分锺 有得食啦 佢都系一间面包铺 所以都系打包家啦 不过我出左门口行前小小去观塘广场企埋一边就亲热食一咬落去 哗 咩味呀 佢既芝士唔芝士 你话佢鲜奶挞又唔系 忌廉都可以接近小小 味道好难食 唔系流心 唔滑 似一旧结住左既忌廉加牛奶加小小唔知咩好淡既芝士 个皮太簿 食落去口感已经唔好 好漏 怪怪的 真系唔可以乱试
见而家咁兴芝士挞 紧系见到每间都要试下啦

2016-01-13 734 浏览
第一次试蛋挞王的食品,对芝士情有独锺的我当然要试试他们的芝士挞,刚刚见到佢出炉,都有三四个人排队买完当然立刻食不过天气有点冷食嘅时候变得暖暖的芝士味浓厚口感比较creamy有点乳酪的味道

第一次试蛋挞王的食品,

对芝士情有独锺的我当然要试试他们的芝士挞,

刚刚见到佢出炉,

芝士味浓厚
口感比较creamy
有点乳酪的味道
2016-01-08 533 浏览
店名:蛋挞王地址:观塘开源道48号威利广场地下1号舖好味指数:7.8/10价钱:$5酥皮蛋挞蛋浆平均整个蛋挞上,鲜嫩够滑,外皮够松脆, 吃时还是热烫淡的。不错!
店名:蛋挞王
地址:观塘开源道48号威利广场地下1号舖
好味指数:7.8/10
价钱:$5
2014-03-13
近排新品半熟芝士挞 。中伏。我神仙b接受能力一向所向披靡。但对住佢真系投降。先讲个价钱。十五个大洋。太贵。中间果层。个味又咸又甜。唔知想点。食一个已经顶唔顺。好口渴。劲饮水。讲真我情愿食普通挞算。全公司同女同事要食一段时间。仲有食唔晒。未食既可以一试。但我唔会再买。雷声大雨点小。
近排新品半熟芝士挞
。中伏。我神仙b接受能力一向所向披靡
。但对住佢真系投降
。先讲个价钱。十五个大洋。太贵
。全公司同女同事要食一段时间。仲有食唔晒
。未食既可以一试。但我唔会再买。雷声大雨点小
2015-11-10
2015-03-06 892 浏览
放假训到自然醒,再落工厂区买嘢!饿到肚扁闻到好香蛋挞味!原来附近有间蛋挞王,入去即买个新鲜蛋挞医肚!买蛋挞位置在舖门口!普通面包店格局,人又多,啲人塞晒在门口,阿姐放入胶袋交比我,无八达通比钱!酥皮蛋挞($5.5):蛋浆好热好热,又热又滑,酥皮好酥脆,充满牛油香!食嘅时候好论尽,好味道!阿姐比较粗豪!唔多应人!
放假训到自然醒,再落工厂区买嘢!饿到肚扁闻到好香蛋挞味!

酥皮蛋挞

阿姐比较粗豪!唔多应人!
2015-02-27
5 分钟 (外卖自取)
2014-07-05 656 浏览
蛋挞王出名应该系蛋挞?(某程度上应该系 )一早就出左黎观塘整野,9点,10点,11点.....12点终於完成要事,拎住罐雀巢咖啡行去接母亲大人顺便食午饭到达翠华,可能星期六关系,冇咩人(其实未谂系米真系要去翠华...)等妈妈期间,见到对面既蛋挞王有条小人龙 ,八卦既我梗系去凑热闹啦! 去到,原来有人买饭,有人买包,但系冇人买蛋挞 ?!咁我又左望望右望望啦,好少黎呢区,亦系第一次黎呢间野呢个时候,有人拍拍我膊头,原来妈妈到左!望住我行入黎,妈妈原来系我後面我都唔知 为左保持仪态,梗系唔会周街嗌!! 「食沙律啦!你咁锺意甜甜酸酸,包唔岩你嫁~」一语中的!言简意赅!妈妈真系了解我 好啦,就买杯试下! $13 一杯,好足料!有蛋沙律,青瓜,红萝卜,生菜......(好多好多)睇落好多沙律酱,好「溜」咁,其实食落岩岩好!唔错 下次有机会,我都有信心试下D蛋挞~不过个人认为D包包索价高,未食过,唔知值唔值至少,今次冇中伏
蛋挞王出名应该系蛋挞?(某程度上应该系
一早就出左黎观塘整野,9点,10点,11点.....
12点终於完成要事,拎住罐雀巢咖啡行去接母亲大人顺便食午饭
等妈妈期间,见到对面既蛋挞王有条小人龙
,八卦既我梗系去凑热闹啦!

去到,原来有人买饭,有人买包,但系冇人买蛋挞
?!
咁我又左望望右望望啦,好少黎呢区,亦系第一次黎呢间野
呢个时候,有人拍拍我膊头,原来妈妈到左!
望住我行入黎,妈妈原来系我後面我都唔知

为左保持仪态,梗系唔会周街嗌!!

「食沙律啦!你咁锺意甜甜酸酸,包唔岩你嫁~」
一语中的!言简意赅!妈妈真系了解我

好啦,就买杯试下!
沙律
睇落好多沙律酱,好「溜」咁,其实食落岩岩好!唔错

下次有机会,我都有信心试下D蛋挞~
不过个人认为D包包索价高,未食过,唔知值唔值
至少,今次冇中伏
2014-07-05
外卖自取
$13 (其他)
沙律
2013-02-17 576 浏览
今次同事既散水饼多元化除左typical 酥皮蛋挞之外,更多左两款新口味是硬皮的蛋白馅好滑身,清甜清淡的蛋白味道不会太浓肯x基有竞争对手了好香浓好好味超松脆既酥皮焗得顶层薄薄的一片薄脆牛油香特浓Hehe…葡挞比酥皮蛋挞更胜一筹呢
今次同事既散水饼多元化
除左typical 酥皮蛋挞之外,更多左两款新口味
是硬皮的
焗得顶层薄薄的一片薄脆
牛油香特浓
Hehe…葡挞比酥皮蛋挞更胜一筹呢
2013-01-01 498 浏览
同事last day 请食散水饼蛋挞果真名不虚传我地岩岩完左好full 既x’mas buffet 都忍唔住食埋只蛋挞十分香脆既外皮~~虽然个馅系淡黄色以为唔多浓但其实系好丰富蛋香的齿甲留香就是这个样子了
同事last day 请食散水饼
蛋挞果真名不虚传
十分香脆既外皮~~
虽然个馅系淡黄色以为唔多浓
但其实系好丰富蛋香的
齿甲留香就是这个样子了
齿甲留香
齿甲留香
2012-09-15 412 浏览
同事做万岁Tea time 有各式各样既饼点以下两款比较讨好酥皮香脆又有香浓牛油味中间系好滑漏既蛋Teammate 试过了赞不绝口果然系「蛋挞王」!!鸡批是最抢手的见咁多同事要我都唔执输先好丰富既馅料是juicy 既汁不过就唔系咁热,有少少失色下次都系要食蛋挞先~
同事做万岁
Tea time 有各式各样既饼点
以下两款比较讨好
酥皮香脆又有香浓牛油味
中间系好滑漏既蛋

Teammate 试过了赞不绝口
果然系「蛋挞王」!!

鸡批是最抢手的
见咁多同事要我都唔执输先
鸡批
好丰富既馅料
是juicy 既汁
不过就唔系咁热,有少少失色

下次都系要食蛋挞先~
外卖送餐
2012-06-27 335 浏览
我在观塘工作4年 , 头两年几乎每天都会在这间买早餐.已前早上一个炒面是9元 , 是一般外卖饭盒大小 跟住就变成环保胶盒, 当时是 11元, 不够3个月, 环保胶盒的大小变了 , 售价亦是 11元. (我和同事已经变成非必要, 一定唔会帮衬)而面包方面, 旧时蛋挞王隔离有间面包店, 可能有竞争,价钱尚算合理(但都比面包店贵1-2元) , 早前隔离面包店结业, 面包售价加到拍得住山崎.员工服务态度更加唔洗讲 , 找错钱 , 计错数, 已经算小事, 去买10次早餐 , 总有1-2次发生. 仲要黑口黑面对住你.
我在观塘工作4年 , 头两年几乎每天都会在这间买早餐.

已前早上一个炒面是9元 , 是一般外卖饭盒大小

跟住就变成环保胶盒, 当时是 11元,
2 个月内环保盒由大变小, 但价钱不变,仍是11元, 份量没了1/3,而且底部是凸起的!

2012-06-27
5 分钟 (外卖自取)
2012-04-17 281 浏览
葡挞真系好好味,我中意佢个酥皮好脆,比kfc少油,蛋好滑,好大个,其实我唔觉得太贵姐鲜奶挞 D人话唔好食,但我觉ok,曲奇皮几香牛油味,蛋几香浓的鲜奶味,好滑,当然味道不及pie and tart
1 分钟 (外卖自取)
  • 葡挞
2011-12-09 241 浏览
之前听朋友讲过话蛋挞王D蛋挞好正但一直都未有机会试…琴日难得出开观塘..经过就顺便试下啦….原来自己一直认为蛋挞王只系卖传统蛋挞系错 o既..未入个铺已经闻到好香蛋挞味…..入到去原来有好多选择: 除左一般铺头都有o既曲奇皮同酥皮外…口味方味有榴槤, 双皮奶等…..真系几得意!我自己买左原味酥皮…妈妈买左榴槤酥皮….果然名不虚传…酥皮好松化….个蛋就好够味好香…..妈妈就话佢个榴槤好正…..个蛋味同榴槤味调得好好…..

2010-10-25 237 浏览
曾几何时睇tvb d美食节目睇过介绍蛋挞王o既榴槤蛋挞~已经一直都好想试下~~~今日o岩o岩有同事买左d返黎请大家食~我第一时间拣左个榴槤蛋挞试下....!一开个盒已经传黎好大阵榴槤o既味道~未食已经流晒口水~~~再试...上面o既一pat榴槤酱~咬落去会"lim"住个咀~有d似食紧榴槤o既口感~真系好满足~~饼底系酥皮~一层层咁~无话痴埋一齐~食到我同事个地下一地都系酥皮碎~~望到同事食双皮奶都好似好好味~下次有机会会再买黎试~好回味~!!!!
曾几何时睇tvb d美食节目睇过介绍蛋挞王o既榴槤蛋挞~
已经一直都好想试下~~~
今日o岩o岩有同事买左d返黎请大家食~
我第一时间拣左个榴槤蛋挞试下....!
葡挞+双皮奶挞

正爆榴槤挞

一开个盒已经传黎好大阵榴槤o既味道~
未食已经流晒口水~~~
再试...
上面o既一pat榴槤酱~
咬落去会"lim"住个咀~
有d似食紧榴槤o既口感~
真系好满足~~
饼底系酥皮~
一层层咁~无话痴埋一齐~
食到我同事个地下一地都系酥皮碎~~
近镜榴槤蛋挞~酥皮真系一层层架~榴槤味劲香~!

望到同事食双皮奶都好似好好味~
下次有机会会再买黎试~
好回味~!!!!
2010-10-20
30 分钟 (外卖送餐)
葡挞+双皮奶挞
正爆榴槤挞
近镜榴槤蛋挞~酥皮真系一层层架~榴槤味劲香~!
  • 榴槤蛋挞