餐厅: 藝廊咖啡室
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 藝廊咖啡室
资讯:

我在餐廳預約自助晚餐與慶祝家人的生日。考慮到特殊的場合和價格,我期望能夠享受一頓豐盛的自助餐,然而,我對這次餐廳體驗感到非常失望。雖然每人花費近650元,但餐廳提供的食物遠遠不足以彌補這個價格。自助餐台上的選擇非常有限,而且品質並不出色。更糟糕的是,晚餐時段是晚上6時開始及9時結束,我在7時半到達餐廳後一些主打菜品在餐廳就已經耗盡,而餐廳的員工似乎並沒有及時補充。整個用餐時段我只能吃到小量熱食、刺身及沙律,連甜品也吃不到!這種食物質量的低劣讓我感到非常失望,特別是考慮到這是一家接近機場並且接待世界各地旅客的酒店餐廳。令人吃不飽的自助餐簡直是匪而所思!每人近650元的價格對於一頓自助餐來說實在太高了。考慮到提供的食物質量和種類的匱乏,這筆花費絕對不值得。我期望能夠在這樣的價格下享受到更多的選擇和高品質的食物。總而言之,這次餐廳自助餐的經歷令我非常失望。食物質量低劣,服務冷淡,價格過高,這些問題都讓我對餐廳的整體價值感到質疑。我不會推薦這家餐廳作為慶祝場合或特殊的用餐選擇,希望餐廳能夠改進並提供更好的用餐體驗。

令人吃不飽的自助餐簡直是匪而所思!

2024-01-27
富豪機場酒店藝廊咖啡室最新自助晚餐以地中海及中東旋轉烤肉為主調,呈獻多款富有特色既主題菜式🏖🦀凍海鮮區有凍龍蝦、長腳蟹腳、凍蝦、青口同螺~仲有水耕種植既沙律菜專區💫另外仲有一啲特色既沙律eg.地中海沙甸魚、希臘沙律、多款ham同芝士拼盤🧀熱食有肉質細嫩既即切牛扒同烤雞卷!仲有烤羊架、蒜蓉蒸蟶子、地中海燒乳豬、咖喱羊肉、黑松露海鮮炒飯、香檸焗盲曹魚柳、沙嗲串燒、西班牙蛋餅🍳等。Regal系列既甜品質素一向唔錯💗首先佢地有11種口味既Movenpick雪糕任食🤩而且大大球勁滿足!另外焦糖燉蛋超滑溜😚Oreo芝士餅芝味濃郁🧀、原件甘筍蛋糕🥕濕潤香甜、帶玉桂香氣既蘋果批、奶滑既藍莓奶凍、香脆既Churro等,款款甜品都吸引~🎊

I've gone to this place a few times with my family, and I heard they have a new Mediterranean dinner buffet going on, so I decided to give it a shot. They have a range of Mediterranean-style dishes to choose from, and I tried some of the lamb chops, seafood pizzas, octopuses, mussels, crab claws, and so on. Their lamb chops were delicious; the flavour was well-balanced, tendered, juicy and not way too fatty! The ingredients seemed to be pretty fresh, and the majority of the food tasted well-seasoned. They also serve churros and many flavours of Movenpick ice creams for dessert.  Overall, the selection is decent, and I would recommend you to give it a go. Thanks for good food, great service, and another top notch experience.
Lamb Chop
Octopus
Mussel
Desserts

Rum lovers should try out the Rum & Grape flavoured Movenpick Ice Cream.
Ham
Cheese

The place was very clean as usual. It is definitely a  great restaurant to dine in.
2023-09-06
Cheese
  • Churro
  • Movenpick Ice Cream
2023-08-05 1304 浏览
📍藝廊咖啡室 富豪機場酒店最近有懷舊香港美食主題自助餐,入面有好多香港以前嘅懷舊小食,啄啄糖,菠蘿油,砵仔糕,糖蔥餅等等,質素仲要唔差,睇得又食得😜魚生海鮮區有齊一般嘅刺身,三文魚油甘魚等等,壽司方面我最鍾意炙燒三文魚🍣仲有其他煙三文魚,東風螺,青口都有,全部都幾新鮮我最鍾意嘅熟食區有超多選擇,最基本嘅烤羊架,牛扒,呢啲都係必食,另外仲有辣酒煮東風螺,蒜蓉粉絲蒸帶子,避風塘炒蝦等等,仲有超級好食嘅脆皮五香豬腩,好正好有風味🤤除咗呢啲之外,仲有泰式串燒,印度咖喱仲有關東煮,勁多唔同嘅菜式~去到甜品區,有超過10種口味Movenpick任食,然後仲有甘筍蛋糕,芝士蛋糕,蘋果批,仲有勁好食嘅好立克木糠布甸,薑檸樂啫喱同埋維他奶布甸,好特別,出面都未食過,仲要好好食😍
📍藝廊咖啡室

情懷嘢,百吃不厭從老香港時代孕育的飲食文化細至一甩叮叮糖,大至一道避風塘炒蟹都可以有段故富豪酒店推出「Hello Summer‧細味香港」於Cafe Aficionado 自助餐一樣融入主題甜品部應識最心心眼有菠薯油、龍鬚糖、糖蔥餅、叮叮糖bla bla bla另外還有超多款蛋糕包括期間限定horlick木糠布甸、阿華田奶凍、檸檬茶jelly等等全部都是大家的集體回憶熱葷的話也有避風塘炒蝦、肉醬意粉、蒜蓉帶子、燒腩仔等港式大排檔與茶記風味至於環球美食就大家數得出的龍蝦長腳蟹等三十多款冷盤都有那天放工來這邊串門第一次來到機場Regal也有種老香港的懷舊感與buffet主題有共振
情懷嘢,百吃不厭
從老香港時代孕育的飲食文化
細至一甩叮叮糖,大至一道避風塘炒蟹
都可以有段故

富豪酒店推出「Hello Summer‧細味香港」
於Cafe Aficionado 自助餐一樣融入主題
甜品部應識最心心眼
有菠薯油、龍鬚糖、糖蔥餅、叮叮糖bla bla bla

全部都是大家的集體回憶
至於環球美食就大家數得出的龍蝦長腳蟹等三十多款冷盤都有
那天放工來這邊串門

第一次來到機場Regal
也有種老香港的懷舊感
與buffet主題有共振

係KK Day 見到富豪機場酒店自助午餐做緊買一送一優惠,人均HKD 214 一人,仲要週末假期同價,膽粗粗係沒有期望下帶埋呀仔👶🏻去。餐廳🍴擺食物的位置不大,整個餐廳可容納四五十人,都是用上比較硬的椅子🪑。海鮮有海蝦,唯蝦帶點腥,整體爽彈而無味,螺肉好厚實都是欠缺味道啊,要蘸上紅酒醋先有點味,青口正正常常。沙律用上水耕菜,選擇算多,有生菜🥬雜菜,也有一些紅蘿蔔絲,粟米粒配菜可選,同大路醬汁,千島醬、黑醋汁等。熟食方面有驚喜,竟然有水煮魚,魚肉吾算滑溜,但味道夠曬香辣、仲有芝士肉醬焗意粉、補補骨膠原的花生紋豬手、紅尾燴牛尾、香脆雞翼、忌廉焗椰菜花、香燒雞排,叉燒,食肉獸都可以滿足到。甜品方面:多達十一隻不同口味的MOVENPICK 雪糕,好好味,食多幾杯都回本!仲有蛋糕🍰仔同水果拼盤。總結:二百幾蚊無要求 唯海鮮質素可以更好地理位置方便

總結:
二百幾蚊無要求 唯海鮮質素可以更好
地理位置方便

2023-06-29 971 浏览
話說今日即興同屋企人食午餐buffet因為疫情都有三年幾沒有幫襯過,本身歡喜期待去食!最後變成一肚火 ! 首先 好多buffet area位置張枱上面係空檔沒有放上其他嘢食 (原本係放中東印度野食) 第二 Refill 食物進度十分慢 出嚟幾次望過,盤嘢食都仲未有換上 食物質素十分惡劣 而且選擇方面根本冇乜選擇性 (基本上你去茶餐廳都可以食到冇必要用呢個價錢去食 寧願去茶餐廳食仲好過)第三 食物口味方便面 個人認為指符合內地人,完全冇顧及我哋香港大眾市民所需 最後貴公司如果一直這樣下去,沒有改善 我相信沒有人再嚟幫襯
話說今日即興同屋企人食午餐buffet
因為疫情都有三年幾沒有幫襯過,
本身歡喜期待去食!最後變成一肚火 !

首先 好多buffet area位置張枱上面係空檔
沒有放上其他嘢食 (原本係放中東印度野食)

第二 Refill 食物進度十分慢

出嚟幾次望過,盤嘢食都仲未有換上
冇必要用呢個價錢去食
寧願去茶餐廳食仲好過)

第三 食物口味方便面

個人認為指符合內地人,完全冇顧及
我哋香港大眾市民所需

最後貴公司如果一直這樣下去,沒有改善
我相信沒有人再嚟幫襯

2020-01-12 7872 浏览
因為屋企人入咗富豪酒店會籍, 有些六折coupon。嚫住屋企人生日 用咗會更抵。一行九人被安排在最入嘅座位, 感覺空氣唔太流通。星期六晚上,人流唔算多。 冇乜邊個自助角落有人排隊。 食物當中凍海鮮有蟹腳,凍蟹, 凍蝦, 螺 等等。 蟹柳肉質ok, 但長脚 蟹D肉唔算粗壯 , 味道偏鹹。甜品好似係這裏的主打, 酒店嘅班底,甜品唔會差 得去邊, 印象深刻的有蘋果冧酒提子杯, 芒果拿破崙極推介! 還有細細杯的焦糖燉蛋也非常高質。還有這個movenpick嘅雪糕吧, 也有十多種不同口味可供選擇, 非常吸引有睇頭。 可以唔要整個雪糕球,每樣試少少少, 岩鹽朱古力,青檸雪葩,芒果雪葩也非常美味!熱葷就冇咩特別~~服務 普通, 不過看見枱和枱中間储放了一盤廚餘,不是立刻清走, 非常有礙觀瞻亦唔太衛生。埋單原來有會員綠卡仲有半價優惠~ 如果沒有拆扣成人每位500幾, 地點偏遠,如果唔係去開樂園附近都未必会到那裏開餐。

一行九人被安排在最入嘅座位, 感覺空氣唔太流通。

還有細細杯的焦糖燉蛋也非常高質。

熱葷就冇咩特別~~

埋單原來有會員綠卡仲有半價優惠~
2019-12-17 5276 浏览
屋企人生日,心諗一般東涌大嶼山咁遠既buffet係會以質素吸引人去食,不疑有詐就中招了  首先,個buffet area 已經好空,好多張枱都無擺到嘢食,直情由佢得張空枱係度。冷盤得青口、蝦,蟹腳就淨係出左3-4次,基本上嗰盤一出2-3個人就攞晒! 魚生櫃少得可憐,連蟹柳同蛋都當係魚生咁切,其餘得三文魚同吞拿魚 (當然係超市質素) !平常buffet差極熱葷都唔會差得太離譜,點知呢度真係得10款以下,仲己經包括左長通粉、炒菜之類; 起碼有3款以上係比人拎晒又等極都無人refill既。。。個buffet area得2-3 staffs行行企企,試過連碟都要問先拎得到 眼見好多食客(包括我自己同屋企人) 出去行左幾轉,都無嘢㨂到放落碟,真係好多年無試過咁差既buffet!! 唯一可取既係雪糕,有10款以上口味既Movenpick!! 好多之前都未係出面試過既!! 但除此之外,其他甜品就一樣強差人意,個自助pancake機長期無粉漿又係無staff理。。。。總結係我同屋企人都話呢度似係2-3星酒店 $200幾蚊buffet,真係好難會再有信心黎Regal啲buffet

题外话/补充资料: /
2019-12-14
庆祝纪念
生日
  • Movenpick雪糕
2019-11-26 4516 浏览
一早來到機場,又沒有電影睇就諗住不如食自助餐,折左四百幾一個都可以,最重要是可以坐很久。來到不太多人,款式都可接受,如麵粥多點選擇會更好。熱食在中間約十多款,不太特出但不太難食。邊位和另一款有甜品區,選擇都好多,甜品見到有榴槤拿破崙就拿了一舊榴蓮味都有不太甜都不錯,蘋果金寶新鮮不會難食得去那裡,麵包布丁味道都正常,其他就覺比較普通,不過雪櫃有個榴槤大褔都十分好味有驚喜,軟熟又多料,喜歡吃雪糕朋友一定好開心,因差不多二十款選擇。冷盤,蜆比較細隻,麵包蟹好味道,最後忍不住食了二次,蝦都幾爽口,哈蜜瓜巴拿馬火腿味道都夠濃哈蜜瓜都幾甜,不過上的速度就慢少少,可能始終不是太多客,食了二個小時都約二十桌客。

2019-11-02 3490 浏览
由於近機場既關係,人少,坐落舒服,服務不錯但係,食物選擇偏少,似一百蚊內既普通食得飽人自助餐食物味道不錯,可能種類單一,難以勾起食慾。泰式炒肉碎、泰式炒粉絲、泰式魚餅、kebab、咖哩,已經講左一半既熱盤冷盤就正路野,都係平時見到唔會夾,今日唔夾無野食既情況甜品一樣款少唔吸引最吸啨係movenpick 雪糕櫃好多味揀生果都唔錯,夠新鮮總結:唔係差,只係唔吸引,只要夠平,食餐飽又ok ge, 重申一次,食物味道係十分ok 的
由於近機場既關係,人少,坐落舒服,服務不錯

但係,食物選擇偏少,似一百蚊內既普通食得飽人自助餐

、kebab、咖哩,已經講左一半既熱盤

冷盤就正路野,都係平時見到唔會夾,今日唔夾無野食既情況

甜品一樣款少唔吸引

最吸啨係movenpick 雪糕櫃好多味揀
生果都唔錯,夠新鮮

2019-10-13 3130 浏览
在平日的晚上,想不到這裡人流也挺多的🍽☕️藝廊咖啡室☕️位於富豪酒店地下那一層,採取半開放式座位設計,可以容納的人數也挺多,所以應該walk-in來都可以,對於住附近嘅遊客也挺便利。。。這裏的自助餐食物包羅萬有,除了有必食冷盤之外,還有超級多熱食,甚至BBQ款式和越南河粉等也一應俱全,就連日式刺身🍱壽司🍣也不停供應。加上甜品🥞款式也非常之多,除了有人氣雪糕品牌Movenpick之外🍨還有各式精美蛋糕西點或中式糖水等等也一應俱全,怪不得這裏深受遊客及住客們歡迎!。。。。。。。。。。。當晚招牌菜式包括:海鮮冷盤🍤當中還有我最愛的翡翠螺,麵包蟹🦀青口煙三文魚🐟大大隻海蝦🦐BBQ款式也很吸引,包括有鮮嫩牛扒🐂和烘烤雞肉🐓,還可以夾在烤包上同吃,加上有幾款特色醬料,吃起來充滿異國風情!🤤🤤。越式粉面方面,配料超過10多款,還可以配秘製醬汁或加海南雞同吃更別有風味~🤩🤩。熱食方面選擇非常之多,而且種類款式也比較特別,除了有大眾化蒸魚和酸甜排骨之外,還有咖喱鮮嫩羊肉🐏羊羶味剛剛好加上肉質嫩滑;辣到十足翡翠螺,粉絲炒蟹和秘製豬手等多款菜式。。甜品除了有不同款式的蛋糕和慕絲蛋糕之外,特別推介環節時間,還有令
在平日的晚上,想不到這裡人流也挺多的🍽

。。。。。。。。。。。
當晚招牌菜式包括:
🦐

甜品除了有不同款式的蛋糕和慕絲蛋糕之外,特別推介環節時間,還有令人意想不到的榴槤拿破崙🥨鬆脆的拿破崙再配榴槤飄飄,香味和甜味都冇得頂呀!

再來令人心心眼的王牌雪糕,而且超過15種口味任揀🍭仲可以自己家不同嘅topping🍬🍿🍦我唔客氣啦,一於試晒咁多隻味,最多捧住個肚走啦!
2019-10-02 1874 浏览
難得朋友回鄉前有時間碰過面 直接過來機場酒店食自助餐,晚上六時時開始吃至十時朋友食完不用趕車,可直接上機最近酒店主題亞洲海鮮美食,非常得朋友歡心裝修以舒適為主,座位不會太擠擁有海鮮區、沙律、壽司剌身,熟食區、甜品區等等海鮮有長腳蟹,大蝦,青口,麵包蟹等等長腳蟹鮮甜,青口跟大蝦也不錯,但refill得較慢大量沙律菜和其他沙律不得不說沙律蠻新鮮,最愛烤南瓜也有平時少見的藜麥沙律壽司剌身個人最愛烤牛肉肉質嫩滑,牛肉味濃超過十多種口味的movenpick 雪糕無敵幸福甜品區有多款蛋糕、切餅等絕不能錯過限時的D24榴連拿破崙,非常好吃!!雖說食物類種不算太多,但味道跟環境確是不錯 服務生也非常勤快!星期一至五成人$478/小童及長者$328 週六、日及公眾假期成人$508/小童及長者$338 赤鱲角暢達路9號富豪機場酒店地下
朋友食完不用趕車,可直接上機

最近酒店主題亞洲海鮮美食,非常得朋友歡心
裝修以舒適為主,座位不會太擠擁
有海鮮區、沙律、壽司剌身,熟食區、甜品區等等
海鮮有長腳蟹,大蝦,青口,麵包蟹等等
長腳蟹鮮甜,青口跟大蝦也不錯,但refill得較慢
大量沙律菜和其他沙律
不得不說沙律蠻新鮮,最愛烤南瓜
也有平時少見的藜麥沙律
壽司剌身
個人最愛烤牛肉
肉質嫩滑,牛肉味濃
超過十多種口味的movenpick 雪糕
無敵幸福
甜品區有多款蛋糕、切餅等
絕不能錯過限時的D24榴連拿破崙,非常好吃!!
雖說食物類種不算太多,但味道跟環境確是不錯
服務生也非常勤快!

星期一至五成人$478/小童及長者$328
週六、日及公眾假期成人$508/小童及長者$338

赤鱲角暢達路9號富豪機場酒店地下
2019-09-21
用餐时段
2019-09-26 4230 浏览
其實依家入🛫機場有鐵路、有巴士🚆,已經唔再係千里迢迢,前幾日有朋友咁啱經香港轉機,可以有少少時間見面食個便飯,帶住一家大細想搵個方便地點見面,第一時間就諗到機場酒店喇!.酒店buffet做緊🌎亞洲海鮮美食,啱曬好耐無返香港的朋友胃口,中式菜餚、魚生壽司、印度咖哩樣樣都有,是一般吃到的口味,食材新鮮,keep住有refill。甜品超吸晴,超過十種口味的movenpick 雪糕🍦counter,🥧自助pancake機;仲有一見到就流曬口水的D24榴連拿破崙,真係好味到不得了啊😌..✈️機場酒店始終人流較市區少,自助餐唔洗限時離座,坐位間隔闊落,唔怕小朋友嘈到其他人,可以舒舒服服吹水食飯,慢慢享用美食😋..藝廊咖啡室主題: 亞洲海鮮美食自助晚餐地址: 香港赤鱲角暢達路9號富豪機場酒店地下自助晚餐:晚上6點至10點成人價錢:HK$ 478(星期一至五)/ HK$ 508(星期六至日,公眾假期前夕及公眾假期)兒童及長者價錢(65歲或以上) :HK$328(星期一至五)/ HK$ 338(星期六至日,公眾假期前夕及公眾假期)訂座電話: 2286 6238*另設早、午自助餐提供

藝廊咖啡室
主題: 亞洲海鮮美食自助晚餐
地址: 香港赤鱲角暢達路9號富豪機場酒店地下
自助晚餐:晚上6點至10點
訂座電話: 2286 6238
*另設早、午自助餐提供
2019-09-14 1483 浏览
今日去咗富豪食lunch buffet凍食方面有凍蝦青口等等熱食一般雞魚豬亦有 不過唔算好特別我個人最欣賞係佢提供10款movinpick選擇個人喜愛佢嘅薄荷朱古力,青檸味熱食嘅話就推介佢西湯 磨菇味幾重配上面包更合適至於中湯就唔太特別熱食方面就推介海南雞 鮮嫩多汁土法煮魚都幾滑
今日去咗富豪食lunch buffet
凍食方面有凍蝦青口等等
熱食一般雞魚豬亦有 不過唔算好特別

我個人最欣賞係佢提供10款movinpick選擇
個人喜愛佢嘅薄荷朱古力,青檸味

熱食嘅話就推介佢西湯 磨菇味幾重
配上面包更合適