2018-11-11 937 浏览
今日去东广场搵食,原来而家多咗好多食店,见到薯芝味几有趣。舖位唔大,但都摆到4-5张枱喺舖入面,舖出面都有3-4张枱。主要系叫set, 个set可以拣焗薯或者法包,再拣酱汁同埋配菜,然後拣主菜,有pasta 同埋salad,最後拣埋饮品。👉🏼我拣咗焗薯配招牌芝士酱同埋牛油粟米加菠萝、菠菜长通粉、龙眼蜜。觉得芝士酱味道偏淡同偏甜,同我想像中有出入。长通粉嘅菠菜汁亦系偏淡,我估佢落咗好多cream或奶制品去煮,因为我有lactose intolerant 食完个胃会唔舒服。杯龙眼蜜唔错,甜度适中。👉🏼呢个餐唔同嘅系主菜系沙律,饮品系玫瑰花绿茶。个沙律捞咗酸酸甜甜嘅酱,系几开胃,而杯茶就一般。整体呢餐份量好够食,但味道一般,以$55一个set这价钱吃到这个质素,都冇得挑剔。
今日去东广场搵食,原来而家多咗好多食店,见到薯芝味几有趣。

2018-10-29 398 浏览
第一次试呢间餐厅, 就系因为有我喜欢的焗薯, 所以吸引了我。虽然餐厅坐位不多, 但装修很有特色。餐牌上选择也可以自由配搭。我地试咗芝士焗薯配长通粉,及番茄焗薯配沙律, 味道不错, 分量亦啱啱好, 下次lunch 可以试试😋
2018-10-18 322 浏览
今日嚟到东广场揾食,见到呢间专食焗薯,又可以自选配料,好似都唔错,所以入去试下。餐厅都系自助形式,坐低之後剔张order 纸就去俾钱,之後就等取餐。其实焗薯就系主打,怕唔够饱就叫set lunch 会多个迷你意粉。我order 咗个菠萝辣肉肠碎焗薯,配菠菜忌廉汁,另外配个肉酱意粉同玫瑰花绿茶。等咗大约5分钟有得食,焗薯系主角,当然要食先啦。不过材料偏少,菠萝得3小粒,至於辣肉肠碎,我初头以为系辣肉肠切粒,但食落唔多觉有辣肉肠嘅香味,反而有d似普通肉碎。菠菜忌廉醤汁虽然颜色好翠绿,但可惜无乜味,而且焗薯温度唔系好够热.....实在有d失望。再试下个迷你肉酱意粉,都系一般般。最後玫瑰花绿茶,有几粒玫瑰花瓣,但又系无乜味。整体嚟讲都系失望,主打焗薯的话,真系要再做好d。

整体嚟讲都系失望,主打焗薯的话,真系要再做好d。
2018-10-11
2018-10-08 270 浏览
同同事觅食,happy friday要食好啲🤣谂住食华嫂,条队长到傻左,转场去东广场搵食啦见到呢间唔使排队,未食过就试吓佢😈👉🏿✨午市套餐 Hkd 55 💸📌包焗薯/法包。自选酱汁同配料,包一款主食+饮品😀我就要左焗薯,酱汁叫左芝士🤣唔邪恶都唔食,配料要左粟米同洋葱👀主食卡邦尼汁长通粉~饮品叫左餐汤^^📌焗薯唔会太硬,都好食既,但系大家唔好拣洋葱,本身以为佢啲洋葱系甜既,点知原来辣到飞起😣唔ok wo 😞啲芝士嫌佢唔够多,食到最後会好乾呢!📌每条通粉都挂晒啲汁系入面,唔错既!不过如果将通粉转成意粉就一流喇!正正常常既一餐吧,冇咩特别😂
见到呢间唔使排队,未食过就试吓佢😈

👉🏿✨午市套餐 Hkd 55 💸

📌包焗薯/法包。自选酱汁同配料,包一款主食+饮品😀
啲芝士嫌佢唔够多,食到最後会好乾呢!

正正常常既一餐吧,冇咩特别😂
2018-09-24 221 浏览
星期日黎东广场搵野食见倒呢间价钱好吸引$55有个焗薯+意粉+饮饮绝对系平价之选餐厅系全自助式..自己划纸、比钱、拎餐出餐算快..5-6分钟食物卖相都ok..但分量偏细所有食物都系唔热零悬念焗薯有6种汁+2款自选配料试稳阵既甜椒千岛+栗米+肉肠焗薯够多汁..但配料分量略小焗薯应该可以更好食..话晒都系招牌长通粉:不应有幻想通粉好硬+乾..明显一种煮定摆系到再倒汁上客人点单黎再稍为煮下+汁上会更佳饮品:龙眼蜂蜜..够蜜糖味
星期日黎东广场搵野食
见倒呢间价钱好吸引
$55有个焗薯+意粉+饮饮
绝对系平价之选
餐厅系全自助式..自己划纸、比钱、拎餐
出餐算快..5-6分钟

客人点单黎再稍为煮下+汁上会更佳
饮品:龙眼蜂蜜..够蜜糖味
2018-09-23
2018-09-07 148 浏览
首先我甚少写食评唔系今次食到间咁差既都唔会写本身谂住上堂前填下肚见到间野 有入围得奖食店新开环境几好咪入去试下叫左个焗薯意粉set食物唔系太好食都算焗薯唔够熟 好硬意粉一样 无味兼好硬比较热既系个餐汤但全部野食都系好淡口无味最重要系 我食食下见到焗薯个到见到条阴毛同佢地员工讲仲问我咁点算呀?仲问番我转头条毛边到黎?唔通我放入去只薯仔到嫁咩😂一d 想换俾我既意欲都无我就话算la 我唔食la都无胃口再食la🙄咁既价钱俾咁既素质既食物我
首先我甚少写食评

意粉一样 无味兼好硬
比较热既系个餐汤
但全部野食都系好淡口无味

最重要系 我食食下见到焗薯个到见到条阴毛
同佢地员工讲仲问我咁点算呀?
仲问番我转头条毛边到黎?
唔通我放入去只薯仔到嫁咩😂
一d 想换俾我既意欲都无
我就话算la 我唔食la
都无胃口再食la🙄

咁既价钱俾咁既素质既食物我
2018-09-06
2018-09-04 106 浏览
😶今晚癫拿去左食焗薯(香草蕃茄酱+青瓜条+鸭胸)+卡邦尼意粉+热玫瑰花绿茶($60)呢间餐厅未帮衬过唔算多客杯玫瑰花绿茶几香玫瑰花味但无甜味🤔卡邦尼意粉得啲汁同意粉,好dry焗薯个酱几好味,但鸭胸得2片青瓜条无咩特别但食焗薯个阵食到我成身都系酱😭好在无人陪我食吓亲人就唔好😑总括来说味道几好味既🤔唔知系咪唔受得个焗薯食完个阵有啲肠痛🤔

呢间餐厅未帮衬过
唔算多客
杯玫瑰花绿茶几香玫瑰花味
但无甜味🤔
卡邦尼意粉得啲汁同意粉,好dry
焗薯个酱几好味,但鸭胸得2片

食完个阵有啲肠痛🤔

2018-08-29
  • 焗薯
2018-09-02 71 浏览
系观塘等朋友,见有d肚饿就去食d野先,见呢度美式焗薯加长通粉连埋野饮都系50几,又好似几好坐,靓靓地咁,就入左去试下,叫左个焗薯set焗薯可加三款料,我简左招牌芝士,辣肉碎,牛油粟米,另外卡邦尼长通粉,龙眼蜜,成个餐最好系个龙眼蜜,另外两样完全唔够味。。。。食剩好多。。。早知试前面间意粉仲好。。。。
2018-08-30 59 浏览
我都好中意食芝士 同薯仔。 但真系好硬。 薯仔硬到好似无焗过。 芝士算唔错。 意粉系败笔。 55蚊唔算贵 但系 食到一半无晒胃口 贪方便简左间无人。 我就午市去食。大家留意下啦。。
我都好中意食芝士 同薯仔。
2018-08-21 100 浏览
是日星期二晚冇咩人,晚上八点黎食,林住自己一个是旦啦试下新野食,既卖相绝对系呃到人,我指d相,但实质唔系好味,你对食物冇咩要求好又一餐唔好又一餐就真系岩哂。set a,有令你好惊既焗薯,可以加d送,我唔知原来火腿同波罗而家系甘贵,好细粒既波罗有五粒,火腿丝好似都好多架有成五七条,又够幼身又够薄,真系好难得架。仲有杯野饮跟,好抵食,减肥既你唔好错过,因为令你唔想再食甘多野架真系会。其实如果有心做,人流系会反映到出黎.
2018-08-03 169 浏览
今日经过附近做野,出边热辣辣同多人就系商场随便找返间食野见到有焗薯,就想起Delifrance个款😋餐单都十分简单,一个焗薯+意粉等10分钟到就有餐了,自己去拎餐的卖相都唔错,看似份量少,但对OL黎讲都几够饱(薯仔好饱肚)先讲焗薯: ⭐⭐⭐拣左招牌芝士酱配火腿蘑菇个焗薯本身唔系焗得好热(好败笔)👎似系一早已经焗定再加上酱汁咁焗得亦唔系好淋(较适合中意有咬口的人)好彩个酱汁补教返少少味道唔错,较浓味,配合冇乜味既焗薯仔👍配料冇乜特别,份量都算多肉酱意粉: ⭐⭐食完焗薯再食意粉所以冻左酱汁酸酸甜甜可以中和返焗薯咁滞不过就同意粉唔太混合,好似汁还汁意粉还意粉而意粉都系较有咬口,唔太吸味龙眼蜂蜜: ⭐⭐⭐龙眼同蜂蜜的味道都有,不过就较淡总括黎讲: 味道食物一般,但环境上较坐得宁静同舒服但希望可以减少使用即弃食具😳😳
今日经过附近做野,出边热辣辣同多人
就系商场随便找返间食野
见到有焗薯,就想起Delifrance个款😋

餐单都十分简单,一个焗薯+意粉

等10分钟到就有餐了,自己去拎餐的
卖相都唔错,看似份量少,但对OL黎讲都几够饱(薯仔好饱肚)

先讲焗薯: ⭐⭐⭐
拣左招牌芝士酱配火腿蘑菇
个焗薯本身唔系焗得好热(好败笔)👎
似系一早已经焗定再加上酱汁咁
焗得亦唔系好淋(较适合中意有咬口的人)
好彩个酱汁补教返少少
味道唔错,较浓味,配合冇乜味既焗薯仔👍
配料冇乜特别,份量都算多

肉酱意粉: ⭐⭐
食完焗薯再食意粉所以冻左
酱汁酸酸甜甜可以中和返焗薯咁滞
不过就同意粉唔太混合,好似汁还汁意粉还意粉
而意粉都系较有咬口,唔太吸味

龙眼蜂蜜: ⭐⭐⭐
龙眼同蜂蜜的味道都有,不过就较淡
芝士焗薯(火腿蘑菇)+肉酱意粉+龙眼蜂蜜

总括黎讲: 味道食物一般,但环境上较坐得宁静同舒服
但希望可以减少使用即弃食具😳😳
2018-08-03 173 浏览
早几日去左同朋友仔去跳舞,系上堂前去左附近医肚⋯⋯但由於惊饱到上堂会一边转一边呕,所以我们target轻食⋯⋯系学校附近的E Plaza入面有好多少店,今次我们被Potat Cheese's的焗薯餐吸引住⋯⋯$60就有焗薯、主食、及饮品。大家只要tick返想食的野,再到收银处比钱落单就可以啦。我们今次就叫左一份焗薯餐加小食及饮品。呢到就系$60的焗薯餐了⋯⋯个主食比我预料的细碟。不过呢个餐系一人份,其实份量都合理的。焗薯我们拣左要芝士酱、烟肉、蘑菇。芝士酱就有好多,不过配料就唔算太多。薯仔的味道够香,而且个熟度都不错唔会过硬或过软。沙律讲真有少许失望⋯沙律菜唔多脆身,不过菜的种款都唔算少。蓝莓芝士条炸得够脆,又唔油腻⋯芝士味浓郁,不过芝士条内的芝士可以再软多少少的话,口感会更好。餐厅准备了蓝莓芝士酱比大家点,不过我同朋友仔对呢个酱都觉得麻麻地⋯玫瑰花绿茶的绿茶味唔会太苦涩,令清清地的玫块味都出到。另加的龙眼蜂蜜的味道属微甜,其实都几香几好饮。==============================锺意我分享的,我邀请你订閲我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)

焗薯套餐

原个焗薯

沙律讲真有少许失望⋯沙律菜唔多脆身,不过菜的种款都唔算少。
是日沙律

蓝莓芝士条

玫瑰花绿茶的绿茶味唔会太苦涩,令清清地的玫块味都出到。
玫瑰花绿茶

另加的龙眼蜂蜜的味道属微甜,其实都几香几好饮。
龙眼蜂蜜

龙眼蜂蜜
2018-07-16 167 浏览
东广场有好多野食,但座位唔够,唯有买个外卖返公司食。呢间主打轻食,set lunch 55蚊,有一个焗薯+一个面食+一杯野饮。焗薯我拣左店主推荐既芝士,配料就拣火腿,面食叫左个卡邦尼通毛,再加杯热玫瑰绿茶。讲返comment,薯仔唔热,偏硬,虽然落左芝士火腿,但食落唔够味,可能因为料偏少,食到中段都冇哂,要食斋薯仔😅通粉味道都淡,但份量实在太少…我谂大啖啲两啖都食哂😅玫瑰绿色系茶包茶加两粒玫瑰乾花黎冲,都ok啦几香玫瑰花味既,不过55蚊得呢个份量都唔饱肚………大食既朋友要打定底啦😂
2018-07-15 133 浏览
多年前曾在官塘区工作,地铁站外特别人多,皆因官塘有大型商场,又近工商区,食店仲越开越多添再次踏足官塘之地,经过东广场地下,发现开咗唔少嘅食店,有日本野,泰国野,韩国野,台式饮品,西餐,中餐,汉堡包,沙律……食物选择类别众多唔算好肚饿,就去了薯芝味🥔🧀听个名我估喺同薯仔芝士有关,如我所料睇咗餐牌,呢度系食焗薯同意粉嘅嘢叫份招牌芝士配烟肉加辣肉肠碎焗薯芝士多到满泻 味道相当之漏辣肉肠碎微辣,辣度可以接受个焗薯原来好大个,食唔哂🍴卡邦尼长通粉 味道淡口🥃百香椰果冰饮品唔错 份量够大杯

唔算好肚饿,就去了薯芝味🥔🧀
听个名我估喺同薯仔芝士有关,如我所料
睇咗餐牌,呢度系食焗薯同意粉嘅嘢

叫份招牌芝士配烟肉加辣肉肠碎焗薯

芝士多到满泻 味道相当之漏
辣肉肠碎微辣,辣度可以接受
个焗薯原来好大个,食唔哂

🍴卡邦尼长通粉 味道淡口

🥃百香椰果冰

饮品唔错 份量够大杯
2018-05-16 448 浏览
同囡囡落左观塘东广场搵食, 以家东广场开左好多餐厅,花多眼乱,好难简食咩,最後我地简左食西餐。有午市套餐,有焗薯或法包选,有6款美味酱汁选一个,另可选两款滋味配料,主食选一款,饮品或特色餐汤我地点左法包,酱汁-蜜糖芥末,配料-粟米,鸭胸肉,主食-卡邦尼长通粉,饮品-龙眼蜂蜜(热)$55法包好多蜜糖芥末酱汁,法包仲好脆身,食落香口,蜜糖芥末,酸酸甜甜,好开胃,配料已经放左系法包中间,配料都好多,配料同酱汁好夹,好好味,卡邦尼长通粉,口感烟韧,酱汁够杰身,但味道比较淡了少少,份量比较少,食完唔够饱龙眼蜂蜜,淡淡的龙眼味,没有蜂蜜味道,如果再多一点蜂蜜味道就好了。

2018-05-15