又黎到世纪大难题:今晚食咩好?难得黎到庄士伦敦广场,心血来潮,决定食十楼呢间好出名既蒲头岛。踏进门口,已经闻到一阵烧烤既味道,好吸引,不过老公话吾好眼阔肚窄,所以我地只叫左C2 龙虾🦞鲍鱼海鲜拼盘+ 任饮任食火锅🍲配料放题🥢(半放题)*姐系海鲜拼盘无得REFILL💪🏽没有加钱网烧。一坐低丰富海鲜🦞龙虾鲍鱼拼盘上菜,哗!龙虾🦞:份量十足,龙虾🦞头多膏,好香!配埋我地简既沙嗲汤底就好似喇沙味咁,虾身爽弹无比。鲍鱼:好烟韧,食得出好新鲜,❤️大大只带子/元贝:见到个size 已经吓亲,膏的部分估好大范围,好鲜甜呀🙂大虾🦐:色泽吾错,大大只弹牙爽口,一大啖咬落去,爽!花甲:一只已经有挂咬,烟烟韧韧,鲜甜🥰青囗:比较细仔,碌完之後更加缩水, 一般蚬:好饱满,细细只先清甜。佢呢到系采用扫QR CODE 落单,仲有提供免费WIFI,方便快捷,方便怕羞仔吾洗出声落单😂汤底都有好多款,连莞荽控皮蛋,蕃茄薯仔,木瓜雪燕美容锅等等。而我地简左沙嗲味,够重口味。仲可以简不同丸类、肉类、部份海鲜(虾),最估吾到仲有花雕田鸡,好少餐厅提供。牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香浓郁,色泽雪花纹分布平均🥩吾够食出面仲有大雪
又黎到世纪大难题:今晚食咩好?

一坐低丰富海鲜🦞龙虾鲍鱼拼盘上菜,哗!

鲍鱼:好烟韧,食得出好新鲜,❤️大大只

大虾🦐:色泽吾错,大大只弹牙爽口,一大啖咬落去,爽!

花甲:一只已经有挂咬,烟烟韧韧,鲜甜🥰

青囗:比较细仔,碌完之後更加缩水, 一般

蚬:好饱满,细细只先清甜。

牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香浓郁,色泽雪花纹分布平均🥩

吾够食出面仲有大雪柜,可以任拎蔬菜🥬类,粟米,秋葵,芋头等,甚至有炸物任夹,炸烧卖,薯条🍟,炸鸡🍗都有,应有尽有,一定有样中你口味。

上菜速度快,没有漏单情况,真心值得一赞👍🏽

甜品: 🍮有雪燕任食💋好清甜,似冰糖燕窝🐦,此外仲有乳酪任食,仲可以自由加TOPPING!

总结:一人埋单300 都吾洗,只食海鲜🦞🦑🦐都回本,而且火锅🍲配料款式多,好满足,会再光顾🥳

2019-08-10
  • 小笼包
  • 火锅配料
2019-08-07 2364 浏览
庄士伦敦广场不嬲都多任食边炉韩烧个啲,今次就试新野。🤩 钟意佢嘅锅好大,热得好快。职员送野同收碟嘅速度都几快。座位同枱都算阔落。--👉👉 价钱 & 菜单拉去後面 👉👉--🦞 龙虾鲍鱼海鲜拼盘 &🍲 任饮任食火锅 HK$208.海鲜拼盘系按人头份量比嘅,有鲍鱼、龙虾、大虾、扇贝、大细蚬、蟹柳等。海鲜几新鲜,而且算几大只,特别系蚬同扇贝。.任饮任食,基本上大部分材料都系扫QR code落单,汤、肉类、丸类、饺类等。外面仲有,炸小食、前菜、粉面类、菜类、甜品、饮品。.🍅 汤底拣咗蕃茄海鲜,佢汤原本都有少量海鲜系到。汤几鲜,唔系罐头好咸个种。( 鸳鸯锅 +HK48).🐂 肉类,个人几钟意牛肩胛,好大快,而且几重肉味。🤙 另外,特别在佢有田鸡肉、 骆驼肉、羊肉。 可惜嗰日骆驼肉卖晒冇得试。.🍨 甜品类,雪糕就一定有。特别啲嘅系有冰糖燕窝,感觉似自家制,唔算好甜。我自己系一路打边炉咁燥,饮反个就觉得好爽嘅感觉。😂.📌 平日价格📌 20:00前埋单离座 / 21:00後入座
👉👉 价钱 & 菜单拉去後面 👉👉
🦞 龙虾鲍鱼海鲜拼盘 &
🍲 任饮任食火锅 HK$208

📌 平日价格
📌 20:00前埋单离座 / 21:00後入座

• 小笼包
2019-07-31 4512 浏览
只系海鲜都够回本今晚两口子心血来潮要打边炉 见到呢度有海鲜食就黎试下先我哋叫左c1龙虾鲍鱼海鲜火锅放题 一坐低已经摆抵好新鲜嘅海鲜拼盘入面有鲍鱼带子青口龙虾扇贝虎虾蚬同埋蟹棒全部都好新鲜同好大只食落口鲜甜有冇沙真系食海鲜都回左本另外出面雪柜有好多蔬菜可以选择例如有秋葵 豆腐 粟米 金菇 细细份令到客人可以拣多啲唔同嘅嘢食 全部蔬菜都好新鲜饮品方面除咗用罐装仲有纸包乌龙茶 柑桔柠檬 绿茶 忌廉鲜奶唔想饮纸包饮品同埋罐装 佢地更加有自己煲嘅五花茶同埋果汁真系五花八门花多眼乱酱料方面应有尽有 有xo酱 腐乳酱 芝麻酱 胡麻酱 腐乳 酱油 豉油 辣椒 生蒜 炸蒜 葱花就连冷门嘅松露酱都有食肉兽方面可以选择 牛肩肉 牛舌 雪花肥佢畀咗几个轮牛肉都唔会觉得好肥 雪花同埋脂肪都分怖得好均匀 另外可以叫滑鸡件同埋五花肉 都系好好味同埋份量足 最高兴系佢有自家制嘅饺子同埋云吞 仲要有小龙包皮薄馅靓肉嫩多汁 饺子大大粒入面有洋葱同猪肉 用了好足 最值得一提系佢嘅虾滑爽口弹牙口感拍得住鱼蛋炸物方面有炸鱼皮 春卷 饺子 响铃 最值得一提系有佢哋自家制嘅绿茶芋头饼 入面芋头馅一啲都唔甜  出面嘅芝麻超级香两者超
只系海鲜都够回本

食肉兽方面可以选择 牛肩肉 牛舌 雪花肥

都系好好味同埋份量足

爽口弹牙口感拍得住鱼蛋

两者超级夹

最後甜品方面有雪燕 仲要系任饮任食又唔会死甜 一边左一粒粒出现食得到 又系一个回本位

仲有个软雪糕 奶味好重旁边仲有好多配料可以畀你选择 例如 绿茶酱朱古力酱士多啤梨酱仲有一啲米通同埋曲奇醉  值得一试

最後要赞赏嘅系用手机扫描qr code 一来环二黎方便快捷

总结:

-食海鲜拼盘同埋雪燕经以令觉得系会回本

-食物都多元化有肉有菜有甜品

-员工收走啲碟嘅速度都好快

-300蚊有找算唔错
2019-07-24
2019-07-04 4850 浏览
话说我身边有个火锅男,曾经同佢一星期食两三次火锅都可以未厌倦。今次佢话有好西推介,系位於佐敦地铁站附近。一开电梯门已经闻到好香的气味。星期五位於佐敦的楼上火锅站,都可以坐得满满的,就知道餐厅唔会差得去边。由於大厅的位置已经坐满人,所以我们被安排系旁边的小厅内。现时香港愈来愈多的餐厅都用了QR Code落单。我觉得呢D落单够晒方便,不求人就可以准确落单。我们叫了半自助海鲜火锅,佢半自助其实系会有一盘「一次性」的海鲜,再可以任食其他肉类、蔬菜等的配料。呢盘海鲜已经值回票价!佢有龙虾、长蟹柳、扇贝、大虾、鲍鱼、蚬、花蛤。龙虾有膏,扇贝大大只又厚肉,鲍鱼又弹牙。虽然只有一盘,不过份量够大,可以由头食到尾。本身想食鸳鸯汤底,但原来鸳鸯要加$48,所以叫左芝士鲜茄容海鲜汤。入面煮煮下食材,都会有芝士痴左上去。加上个汤好香,食到咁上下,我都饮左两碗汤。大家仲可以到餐厅的一旁的自取区拎蔬菜。不过肉类及肠丸就要用QR Code下单了。我好锺意呢到的粟米,食落的每粒粟米粒都饱满多汁,咬落去仲咇汁添!另外,鲜墨鱼仔煮完都唔会缩得好厉害,而且入口弹牙,我自己就几锺意。鱼腐味道唔会腥,吸了汤底的精华,就变得好J

海鲜拼盘

鱼腐味道唔会腥,吸了汤底的精华,就变得好Juicy。

冰糖雪燕任食!系呀,任食呀!\(//∇//)\ 我打边炉前即啪一樽,打完边炉再食两樽!佢入面的燕窝都唔算食,每啖都有燕窝的存在,甜甜地真系好正!

餐厅的放题仲有烧烤,我见大家不停咁烧濑尿虾、花甲、串烧,搅到我有D後悔无加钱要埋烧烤!

锺意我分享的,我邀请你订閲我的食评,我会继续与大家继续吃掉世界,甚至吃掉整个宇宙!(哈哈)
海鲜拼盘
2019-11-15 213 浏览
$178包左海鲜大大盘, 仲有两盘嘅饺类丸类同埋肉类嘅嘢食, 仲可以出去攞埋菜、菇类同埋熟食,仲有雪糕、 雪燕食添攞去烧烤超级正, 扇贝加埋蒜蓉葱辣椒好惹味。 啲蒜蓉、葱和辣椒、可以喺佢嗰个调味盆度攞,咁多款配料,仲系免收酱料费嘅啲锅底有好多选择,有十款选择, 而我拣嘅系芝士蕃茄海鲜锅。又有头盘沙律食,唔够食仲有乌冬、韩国面。啲菜款式仲好多款。仲有木耳、南瓜同埋莲藕 蕃茄、芋头、紫薯、秋葵粟米、冬菇、金菇枝竹、萝卜、鱼豆腐、豆腐真系菜、菇类都有劲多款选择熟食都仲有几款你拣。

攞去烧烤超级正
, 扇贝加埋蒜蓉葱辣椒好惹味。

啲锅底有好多选择,有十款选择
, 而我拣嘅系芝士蕃茄海鲜锅。

又有头盘沙律食
,唔够食仲有乌冬、韩国面

啲菜款式仲好多款

仲有木耳、南瓜同埋莲藕

蕃茄、芋头、紫薯、秋葵

粟米、冬菇、金菇

枝竹、萝卜、鱼豆腐、豆腐
真系菜、菇类都有劲多款选择

熟食都仲有几款你拣

2019-11-14
  • $178 S4 龙虾鲍鱼海鲜餐
2019-10-20 120 浏览
入坐前已经拣好套餐,入坐後主菜一路无上,店员见我不停四处张望,就问系咪有嘢未上?之後又再问拣咗边个套餐?答咗之後又有另一店员嚟问拣咗边款套餐?结果用餐後半个钟先改返我要嘅套餐。虽然任食任饮但唔包括啤酒,啤酒要额外收费(唔同品牌收费有异,要就全枱一齐加)。至於食材方面海鲜唔太新鲜,其他配料不过不失。酱料方面有D奇怪,豉油无咸味,点两下就完全无味,加辣椒就净得辣味。
2019-09-23 500 浏览
今日相约友人来到位於佐敦的蒲头岛打边炉。我们点了龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任点任食火锅。火锅汤底有新意,我们最後选择了南瓜蚬汤。先说海鲜拼盘,海鲜全部大大只,有龙虾、鲍鱼、蟹棒、带子、蚬、花甲、青口和大虾。龙虾啖啖肉,虾膏多,带子、花甲等贝类亦非常鲜甜,抵赞。除了海鲜拼盘,其他火锅配料是任吃的,种类亦不少,有肥牛、牛舌、一口牛、豚肉、羊肉片、海虾、猪肚、各式丸类饺类、蔬菜、菌类等,应有尽有。而且下单後上菜速度快,不错。餐厅更有小食吧和饮品吧提供各种冷盘、炸物、罐装饮品和果汁。甜品方便除了乳酪雪糕外,更有冰糖雪燕任食。值得一提的是餐厅提供十多款火锅酱料配料、松露酱、XO酱、虾酱、芝麻酱等应有尽有。除了火锅,餐厅亦提供网烧和火锅加铁板/网烧,一次过满足两个愿望。
今日相约友人来到位於佐敦的蒲头岛打边炉。我们点了龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任点任食火锅火锅汤底有新意,我们最後选择了南瓜蚬汤。

2019-09-09 462 浏览
星期日晚市,入内前㨂咗$188 任饮任食,拣咗火窝,加$60 海鲜拼盆,并加一。里面似足大牌档,原始的gas 炉作烤肉火锅。本来冇乜期望$60 的海鲜拼盆,点知一坐低,就有一碟有齐半只龙虾,大大只的老虎虾,大蚬,班块,带子等各一件!QR code点汤底和海鲜,唔驶5分钟,就送到!嗰盆$60的海鲜简直喜出望外,劲抵食,鲜甜好味!但竟然连餐点内免费任食的海鲜也很新鲜好味!我剩食海鲜已饱!食肉兽的老公就话猪牛羊也好味,我就钟意脆肉鲩鱼和用酒腌的田鸡!我己没有食小食,炸鱼片,炸鸡等!阿仔除左饮韩国饮品外,还饮咗几樽红枣雪耳燕糖水!总之,还有很多也没有点,下次要再来!回到家,还带着一身店内的烧烤味!
里面似足大牌档,原始的gas 炉作烤肉火锅
嗰盆$60的海鲜简直喜出望外,劲抵食,鲜甜好味!

2019-09-08
2019-09-01 522 浏览
平时都几中意食放题,贪款式多,自己顺便选择,一定食得饱。昨晚去左佐敦的蒲头岛食极尚网烧铁板烧任点火锅,他们做紧暑期大优惠,每位连服务费238元,就有和牛海鲜拼盘,大大只龙虾网烧,好新鲜弹牙。汤底选了木瓜雪燕,好滋补。手机下单无漏过单,出面仲有很多款式小食。叫了鬼马虾滑,即油炸鬼酿虾胶,几特别,平时系其他地方食放题都无。任点的海中虾好新鲜,虾头多膏,肉质又弹牙。最爱他们的樽装雪燕,好滋润,饮左3樽。
平时都几中意食放题,贪款式多,自己顺便选择,一定食得饱。

最爱他们的樽装雪燕,好滋润,饮左3樽。
2019-08-31
2019-08-28 485 浏览
上次同朋友去左食任食火锅🍲!蒲头岛有得拣任食火锅 +/- 铁板/网烧~ 唔同时段有唔同假钱~蒲头岛除左佐敦,仲有其他分店~我们就拣左纯火锅,配龙虾鲍鱼海鲜拼盘 🦞 (8pm前离座有优惠价!)海鲜拼盘好丰富!😍 有多款不同海鲜~除左肉类,丸类等任点之外,饮品,小食,甜品等都系任食!小食有春卷,南瓜饼等。牛肉都几好食🐂 电子落单,上菜好快😊甜品有冰糖燕窝😍😂唔太甜,几好食,我食左两樽!P.S. 场内比较大烟🙈
蒲头岛除左佐敦,仲有其他分店~

海鲜拼盘好丰富!😍 有多款不同海鲜~

甜品有冰糖燕窝😍😂唔太甜,几好食,我食左两樽!

P.S. 场内比较大烟🙈
最近留意到佐敦呢间铁板烧加火锅半自助放题promotion, 每枱有极盛龙虾🦞鲍鱼带子海鲜拼盘盛合之外, 仲可以另一边箱任点任食火锅!作为食肉兽既你, 仲可以任饮原浆嘉士伯, 咁既价钱, 今次仲唔揽住个肚腩走?一坐底职员就会好快为你送上海鲜盛合, 全程QR Code任点任食火锅配料。海鲜拼盘有龙虾带子圣子鲍鱼大虾等等, 职员建议海鲜比较适合铁板烧。龙虾够大只又鲜甜仲有膏喎😍😍火锅配料食材都唔错, 牛肉款式多, 仲有其他任食火锅比较少见到嘅百花酿冬菇、鬼马酿油条、牛舌、蒲台岛牛拼盘、小笼包、特长蟹棒等等,绝对系火锅CP之选。甜品方面较为有惊喜既就是有樽装雪燕任食!! 好岩我养颜!! 唯一需要改善既就系抽气麻麻, 食完油烟味比较重。-●惊喜菜式: 海鲜拼盘、鬼马油条、樽装雪燕-●综合评分: 1. 汤底: ★★★★☆ 2.食材: ★★★★★ 3. 环境: ★★★☆☆ 4. 价钱: ★★★★☆

●惊喜菜式: 海鲜拼盘、鬼马油条、樽装雪燕
●综合评分:
1. 汤底: ★★★★☆
2.食材: ★★★★★
3. 环境: ★★★☆☆
4. 价钱: ★★★★☆
佐敦庙街【$148】火锅放题 | 任食象拔蚌 | 龙虾 | 肥牛打边炉烧肉放题 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐港式【打边炉】点少得一班朋友!! 燕窝都有食品质素: 一般, 打边炉食品会好D餐厅环境: 都系中式打边炉坐位舒适: 都算OK 价钱低食: 平罗, 食品一般个人感觉: 价钱同食品比.... 一般啦睇片^^详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解
烧肉放题 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐
港式【打边炉】点少得一班朋友!! 燕窝都有

食品质素: 一般, 打边炉食品会好D
餐厅环境: 都系中式打边炉
坐位舒适: 都算OK
价钱低食: 平罗, 食品一般
个人感觉: 价钱同食品比.... 一般啦睇片^^

详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地

不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解
2019-07-31
📍海鲜控必试 -- 蒲头岛任食火锅🦀今日同朋友reu想坐耐啲倾下计 就决定去打边炉😂见到呢间蒲头岛价钱相宜 就决定试下😳-------⭐套餐C2龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任食火锅配料($208)龙虾有四大只 只只都超大只又新鲜 💕食落肉质好鲜甜👍好好食😭另外仲有带子 青口 蚬 鲍鱼 象拔蚌😳质素都唔错😆满足晒我呢个海鲜控😳小编亦都好中意佢个自家制鲜虾滑 好爽口又弹牙😳另外肥牛同牛柳粒都唔错 脂肪同肉分布平均👍其他丸类同饺类同正常水准!👍甜品方面 有自助雪糕机自己DIY💕雪糕系云呢拿味 配料有脆米 oreo 仲有焦糖酱 抹茶酱 朱古力酱等等任君选择😆食完真系好饱哈哈😆------总括黎讲海鲜几高质 食物种类选择多 有水准!大家同朋友reu不妨一试呀💕四个人早一日订就可以享用啦!------价钱:$208------评分(10分满分)卖相:7味道:8性价比:8回头率:8------餐厅资料名称:蒲头岛地址:佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场10楼前往方法:佐敦站D出口
📍海鲜控必试 -- 蒲头岛任食火锅🦀

-------
⭐套餐C2龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任食火锅配料($208)

价钱:$208
------
评分(10分满分)
卖相:7
2019-08-13
用餐优惠
试食活动
2019-08-05 421 浏览
两公婆钟意打边炉,仲要揾任食,试左系佐敦嘅蒲头岛。果日我地冇食烧烤放题,净系海鲜加火锅,一大盘龙虾鲍鱼同带子比你食,粒粒新鲜。而且餐厅乾净。打边边汤底选择又多,可以再返兜再食。
2019-08-01
  • 鬼马油炸鬼
  • 蒲头岛牛拼盘
  • 火锅配料
之前同朋友黎食,谂住好似多正评唔会差得去边,今次既故事教训我,千其唔好净系睇食评,要留意下呢班比正评既打手系其他餐厅既留言,样样都话正抵食点点点,其实佢地讲既野都非常官腔。讲番餐厅,上到去卫生麻麻地,讲到台式火锅点点点特别,唔觉得食物有几新鲜,好似摆左好耐咁,又唔算系平,食到一间唔好食既餐厅基本上完全冇哂心情倾计真系真系要谂清楚先,非常後悔,完全冇下次,伏!伏!伏!香港既老板可唔可以有心搅好d餐厅丫!