今次又系从有饮食界鬼见愁之称的朋友钦点一齐食呢间 , 已经知道奶硬野 , 结果果然不负众望 , keep住劣食之势一行5人进店 , 订左 $168-178的放题再加一 , 可能是因为价钱较平 , 所以应得的服务及质素一样是缩骨缩了一截首先牛肉味道偏怪 , 无雪花纹不特止, 完全没有牛味, 很明显是入了贱价牛肉所致青口味道极怪 , 唔识形容 , 唔知次货定假货啦虾霉味重,肉淋唔弹牙,只只都系咁贝壳类等海产类完全唔新鲜 , 可能卖唔出放左唔知几多日先黎招呼食客象拔蚌 讲到明任食 , 每次order都俾劲细碟又拖时间 , d蒲头婶招呼都已经西晒面 , 摆到明唔想你食咁多每轮落order好似求人咁份量又俾得少 , 惨过"艺" "溪"弟其他肉类及菜蔬 , 菌类等都没有期望 , 质素只徘徊失望至中下之程度唯一赞既只系有细罐燕窝可任食 , 除此之外 , 一无是处希望各位帮衬前三思 , 切勿倒钱落海
青口味道极怪 , 唔识形容 , 唔知次货定假货啦
虾霉味重,肉淋唔弹牙,只只都系咁

唯一赞既只系有细罐燕窝可任食 , 除此之外 , 一无是处
希望各位帮衬前三思 , 切勿倒钱落海
2020-05-05
2019-12-24 997 浏览
今日带家人来吃火锅,早几天已订好位了。点知到餐厅才知价钱有变。倘若订位时职员告知我了,我不会因价钱有变而不来吃的,现感到被欺骗了,不诚实的餐厅。话明是放题,即是任吃吧。牛肉要跟职员讲才有的。只是第二次叫加牛肉,有位长发大姐表情告诉我不应再叫了,看见她的表情真是一肚火!如果你那麽不情愿客人食你的牛肉,那就不应做放题吧!而且贵公司今日收贵了的,客人叫食物为何要受你气,什麽态度!之後再叫她加牛肉,她已经扮失聪。十分过份。食物的味道已经忘记,只记得吃了一肚子火!
今日带家人来吃火锅,早几天已订好位了。
之後再叫她加牛肉,她已经扮失聪。十分过份。
食物的味道已经忘记,只记得吃了一肚子火!
2019-12-17 923 浏览
我们三人昨晚慕名到佐敦用餐,但优惠餐$178缩骨,没商业道德。三客其中一个是次货,八款海鲜都有一客是劣质货品。无论龙虾,鲍鱼,扇贝或虾,蚬都有一个是劣货。摆放用好的遮盖差的,有图为证。同样付费,是否对其中一个客人不公平?这餐厅被out了
。无论龙虾,鲍鱼,扇贝或虾,蚬都有一个是劣货
2019-11-15 1156 浏览
$178包左海鲜大大盘, 仲有两盘嘅饺类丸类同埋肉类嘅嘢食, 仲可以出去攞埋菜、菇类同埋熟食,仲有雪糕、 雪燕食添攞去烧烤超级正, 扇贝加埋蒜蓉葱辣椒好惹味。 啲蒜蓉、葱和辣椒、可以喺佢嗰个调味盆度攞,咁多款配料,仲系免收酱料费嘅啲锅底有好多选择,有十款选择, 而我拣嘅系芝士蕃茄海鲜锅。又有头盘沙律食,唔够食仲有乌冬、韩国面。啲菜款式仲好多款。仲有木耳、南瓜同埋莲藕 蕃茄、芋头、紫薯、秋葵粟米、冬菇、金菇枝竹、萝卜、鱼豆腐、豆腐真系菜、菇类都有劲多款选择熟食都仲有几款你拣。

攞去烧烤超级正
, 扇贝加埋蒜蓉葱辣椒好惹味。

啲锅底有好多选择,有十款选择
, 而我拣嘅系芝士蕃茄海鲜锅。

又有头盘沙律食
,唔够食仲有乌冬、韩国面

啲菜款式仲好多款

仲有木耳、南瓜同埋莲藕

蕃茄、芋头、紫薯、秋葵

粟米、冬菇、金菇

枝竹、萝卜、鱼豆腐、豆腐
真系菜、菇类都有劲多款选择

熟食都仲有几款你拣

2019-11-14
  • $178 S4 龙虾鲍鱼海鲜餐
2019-10-20 741 浏览
入坐前已经拣好套餐,入坐後主菜一路无上,店员见我不停四处张望,就问系咪有嘢未上?之後又再问拣咗边个套餐?答咗之後又有另一店员嚟问拣咗边款套餐?结果用餐後半个钟先改返我要嘅套餐。虽然任食任饮但唔包括啤酒,啤酒要额外收费(唔同品牌收费有异,要就全枱一齐加)。至於食材方面海鲜唔太新鲜,其他配料不过不失。酱料方面有D奇怪,豉油无咸味,点两下就完全无味,加辣椒就净得辣味。
2019-09-23 969 浏览
今日相约友人来到位於佐敦的蒲头岛打边炉。我们点了龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任点任食火锅。火锅汤底有新意,我们最後选择了南瓜蚬汤。先说海鲜拼盘,海鲜全部大大只,有龙虾、鲍鱼、蟹棒、带子、蚬、花甲、青口和大虾。龙虾啖啖肉,虾膏多,带子、花甲等贝类亦非常鲜甜,抵赞。除了海鲜拼盘,其他火锅配料是任吃的,种类亦不少,有肥牛、牛舌、一口牛、豚肉、羊肉片、海虾、猪肚、各式丸类饺类、蔬菜、菌类等,应有尽有。而且下单後上菜速度快,不错。餐厅更有小食吧和饮品吧提供各种冷盘、炸物、罐装饮品和果汁。甜品方便除了乳酪雪糕外,更有冰糖雪燕任食。值得一提的是餐厅提供十多款火锅酱料配料、松露酱、XO酱、虾酱、芝麻酱等应有尽有。除了火锅,餐厅亦提供网烧和火锅加铁板/网烧,一次过满足两个愿望。
今日相约友人来到位於佐敦的蒲头岛打边炉。我们点了龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任点任食火锅火锅汤底有新意,我们最後选择了南瓜蚬汤。

2019-09-09 708 浏览
星期日晚市,入内前㨂咗$188 任饮任食,拣咗火窝,加$60 海鲜拼盆,并加一。里面似足大牌档,原始的gas 炉作烤肉火锅。本来冇乜期望$60 的海鲜拼盆,点知一坐低,就有一碟有齐半只龙虾,大大只的老虎虾,大蚬,班块,带子等各一件!QR code点汤底和海鲜,唔驶5分钟,就送到!嗰盆$60的海鲜简直喜出望外,劲抵食,鲜甜好味!但竟然连餐点内免费任食的海鲜也很新鲜好味!我剩食海鲜已饱!食肉兽的老公就话猪牛羊也好味,我就钟意脆肉鲩鱼和用酒腌的田鸡!我己没有食小食,炸鱼片,炸鸡等!阿仔除左饮韩国饮品外,还饮咗几樽红枣雪耳燕糖水!总之,还有很多也没有点,下次要再来!回到家,还带着一身店内的烧烤味!
里面似足大牌档,原始的gas 炉作烤肉火锅
嗰盆$60的海鲜简直喜出望外,劲抵食,鲜甜好味!

2019-09-08
2019-09-01 742 浏览
平时都几中意食放题,贪款式多,自己顺便选择,一定食得饱。昨晚去左佐敦的蒲头岛食极尚网烧铁板烧任点火锅,他们做紧暑期大优惠,每位连服务费238元,就有和牛海鲜拼盘,大大只龙虾网烧,好新鲜弹牙。汤底选了木瓜雪燕,好滋补。手机下单无漏过单,出面仲有很多款式小食。叫了鬼马虾滑,即油炸鬼酿虾胶,几特别,平时系其他地方食放题都无。任点的海中虾好新鲜,虾头多膏,肉质又弹牙。最爱他们的樽装雪燕,好滋润,饮左3樽。
平时都几中意食放题,贪款式多,自己顺便选择,一定食得饱。

最爱他们的樽装雪燕,好滋润,饮左3樽。
2019-08-31
2019-08-28 670 浏览
上次同朋友去左食任食火锅🍲!蒲头岛有得拣任食火锅 +/- 铁板/网烧~ 唔同时段有唔同假钱~蒲头岛除左佐敦,仲有其他分店~我们就拣左纯火锅,配龙虾鲍鱼海鲜拼盘 🦞 (8pm前离座有优惠价!)海鲜拼盘好丰富!😍 有多款不同海鲜~除左肉类,丸类等任点之外,饮品,小食,甜品等都系任食!小食有春卷,南瓜饼等。牛肉都几好食🐂 电子落单,上菜好快😊甜品有冰糖燕窝😍😂唔太甜,几好食,我食左两樽!P.S. 场内比较大烟🙈
蒲头岛除左佐敦,仲有其他分店~

海鲜拼盘好丰富!😍 有多款不同海鲜~

甜品有冰糖燕窝😍😂唔太甜,几好食,我食左两樽!

P.S. 场内比较大烟🙈
最近留意到佐敦呢间铁板烧加火锅半自助放题promotion, 每枱有极盛龙虾🦞鲍鱼带子海鲜拼盘盛合之外, 仲可以另一边箱任点任食火锅!作为食肉兽既你, 仲可以任饮原浆嘉士伯, 咁既价钱, 今次仲唔揽住个肚腩走?一坐底职员就会好快为你送上海鲜盛合, 全程QR Code任点任食火锅配料。海鲜拼盘有龙虾带子圣子鲍鱼大虾等等, 职员建议海鲜比较适合铁板烧。龙虾够大只又鲜甜仲有膏喎😍😍火锅配料食材都唔错, 牛肉款式多, 仲有其他任食火锅比较少见到嘅百花酿冬菇、鬼马酿油条、牛舌、蒲台岛牛拼盘、小笼包、特长蟹棒等等,绝对系火锅CP之选。甜品方面较为有惊喜既就是有樽装雪燕任食!! 好岩我养颜!! 唯一需要改善既就系抽气麻麻, 食完油烟味比较重。-●惊喜菜式: 海鲜拼盘、鬼马油条、樽装雪燕-●综合评分: 1. 汤底: ★★★★☆ 2.食材: ★★★★★ 3. 环境: ★★★☆☆ 4. 价钱: ★★★★☆

●惊喜菜式: 海鲜拼盘、鬼马油条、樽装雪燕
●综合评分:
1. 汤底: ★★★★☆
2.食材: ★★★★★
3. 环境: ★★★☆☆
4. 价钱: ★★★★☆
佐敦庙街【$148】火锅放题 | 任食象拔蚌 | 龙虾 | 肥牛打边炉烧肉放题 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐港式【打边炉】点少得一班朋友!! 燕窝都有食品质素: 一般, 打边炉食品会好D餐厅环境: 都系中式打边炉坐位舒适: 都算OK 价钱低食: 平罗, 食品一般个人感觉: 价钱同食品比.... 一般啦睇片^^详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解
烧肉放题 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐
港式【打边炉】点少得一班朋友!! 燕窝都有

食品质素: 一般, 打边炉食品会好D
餐厅环境: 都系中式打边炉
坐位舒适: 都算OK
价钱低食: 平罗, 食品一般
个人感觉: 价钱同食品比.... 一般啦睇片^^

详细食评请到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您钟意记得订阅同俾个LIKE 我地

不过唔系话好识点评有几好食, 我地只系用返平常口味黎讲解
2019-07-31
📍海鲜控必试 -- 蒲头岛任食火锅🦀今日同朋友reu想坐耐啲倾下计 就决定去打边炉😂见到呢间蒲头岛价钱相宜 就决定试下😳-------⭐套餐C2龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任食火锅配料($208)龙虾有四大只 只只都超大只又新鲜 💕食落肉质好鲜甜👍好好食😭另外仲有带子 青口 蚬 鲍鱼 象拔蚌😳质素都唔错😆满足晒我呢个海鲜控😳小编亦都好中意佢个自家制鲜虾滑 好爽口又弹牙😳另外肥牛同牛柳粒都唔错 脂肪同肉分布平均👍其他丸类同饺类同正常水准!👍甜品方面 有自助雪糕机自己DIY💕雪糕系云呢拿味 配料有脆米 oreo 仲有焦糖酱 抹茶酱 朱古力酱等等任君选择😆食完真系好饱哈哈😆------总括黎讲海鲜几高质 食物种类选择多 有水准!大家同朋友reu不妨一试呀💕四个人早一日订就可以享用啦!------价钱:$208------评分(10分满分)卖相:7味道:8性价比:8回头率:8------餐厅资料名称:蒲头岛地址:佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场10楼前往方法:佐敦站D出口
📍海鲜控必试 -- 蒲头岛任食火锅🦀

-------
⭐套餐C2龙虾鲍鱼海鲜拼盘+任食火锅配料($208)

价钱:$208
------
评分(10分满分)
卖相:7
前往方法:佐敦站D出口
2019-08-13
用餐优惠
试食活动
又黎到世纪大难题:今晚食咩好?难得黎到庄士伦敦广场,心血来潮,决定食十楼呢间好出名既蒲头岛。踏进门口,已经闻到一阵烧烤既味道,好吸引,不过老公话吾好眼阔肚窄,所以我地只叫左C2 龙虾🦞鲍鱼海鲜拼盘+ 任饮任食火锅🍲配料放题🥢(半放题)*姐系海鲜拼盘无得REFILL💪🏽没有加钱网烧。一坐低丰富海鲜🦞龙虾鲍鱼拼盘上菜,哗!龙虾🦞:份量十足,龙虾🦞头多膏,好香!配埋我地简既沙嗲汤底就好似喇沙味咁,虾身爽弹无比。鲍鱼:好烟韧,食得出好新鲜,❤️大大只带子/元贝:见到个size 已经吓亲,膏的部分估好大范围,好鲜甜呀🙂大虾🦐:色泽吾错,大大只弹牙爽口,一大啖咬落去,爽!花甲:一只已经有挂咬,烟烟韧韧,鲜甜🥰青囗:比较细仔,碌完之後更加缩水, 一般蚬:好饱满,细细只先清甜。佢呢到系采用扫QR CODE 落单,仲有提供免费WIFI,方便快捷,方便怕羞仔吾洗出声落单😂汤底都有好多款,连莞荽控皮蛋,蕃茄薯仔,木瓜雪燕美容锅等等。而我地简左沙嗲味,够重口味。仲可以简不同丸类、肉类、部份海鲜(虾),最估吾到仲有花雕田鸡,好少餐厅提供。牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香浓郁,色泽雪花纹分布平均🥩吾够食出面仲有大雪
又黎到世纪大难题:今晚食咩好?

一坐低丰富海鲜🦞龙虾鲍鱼拼盘上菜,哗!

鲍鱼:好烟韧,食得出好新鲜,❤️大大只

大虾🦐:色泽吾错,大大只弹牙爽口,一大啖咬落去,爽!

花甲:一只已经有挂咬,烟烟韧韧,鲜甜🥰

青囗:比较细仔,碌完之後更加缩水, 一般

蚬:好饱满,细细只先清甜。

牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香浓郁,色泽雪花纹分布平均🥩

吾够食出面仲有大雪柜,可以任拎蔬菜🥬类,粟米,秋葵,芋头等,甚至有炸物任夹,炸烧卖,薯条🍟,炸鸡🍗都有,应有尽有,一定有样中你口味。

上菜速度快,没有漏单情况,真心值得一赞👍🏽

甜品: 🍮有雪燕任食💋好清甜,似冰糖燕窝🐦,此外仲有乳酪任食,仲可以自由加TOPPING!

总结:一人埋单300 都吾洗,只食海鲜🦞🦑🦐都回本,而且火锅🍲配料款式多,好满足,会再光顾🥳

2019-08-10
  • 小笼包
  • 火锅配料
2019-08-07 3679 浏览
庄士伦敦广场不嬲都多任食边炉韩烧个啲,今次就试新野。🤩 钟意佢嘅锅好大,热得好快。职员送野同收碟嘅速度都几快。座位同枱都算阔落。--👉👉 价钱 & 菜单拉去後面 👉👉--🦞 龙虾鲍鱼海鲜拼盘 &🍲 任饮任食火锅 HK$208.海鲜拼盘系按人头份量比嘅,有鲍鱼、龙虾、大虾、扇贝、大细蚬、蟹柳等。海鲜几新鲜,而且算几大只,特别系蚬同扇贝。.任饮任食,基本上大部分材料都系扫QR code落单,汤、肉类、丸类、饺类等。外面仲有,炸小食、前菜、粉面类、菜类、甜品、饮品。.🍅 汤底拣咗蕃茄海鲜,佢汤原本都有少量海鲜系到。汤几鲜,唔系罐头好咸个种。( 鸳鸯锅 +HK48).🐂 肉类,个人几钟意牛肩胛,好大快,而且几重肉味。🤙 另外,特别在佢有田鸡肉、 骆驼肉、羊肉。 可惜嗰日骆驼肉卖晒冇得试。.🍨 甜品类,雪糕就一定有。特别啲嘅系有冰糖燕窝,感觉似自家制,唔算好甜。我自己系一路打边炉咁燥,饮反个就觉得好爽嘅感觉。😂.📌 平日价格📌 20:00前埋单离座 / 21:00後入座
👉👉 价钱 & 菜单拉去後面 👉👉
🦞 龙虾鲍鱼海鲜拼盘 &
🍲 任饮任食火锅 HK$208

📌 平日价格
📌 20:00前埋单离座 / 21:00後入座

• 小笼包
2019-08-05 551 浏览
两公婆钟意打边炉,仲要揾任食,试左系佐敦嘅蒲头岛。果日我地冇食烧烤放题,净系海鲜加火锅,一大盘龙虾鲍鱼同带子比你食,粒粒新鲜。而且餐厅乾净。打边边汤底选择又多,可以再返兜再食。
2019-08-01
  • 鬼马油炸鬼