2022-10-31 400 浏览
Vivian今日lunch冇飯腳,好唔開心所以決定一次過食三個飯團😋😋排名分好食先後次序(1係最好食)1. 黑椒雞腿肉($24)跟足指示叮30秒,叮完唔好expect紫菜會脆,第一啖咬好大舊雞肉🤤,食到黑椒,都幾香,仲有個沙律醬,真係幾好食,食到尾舊雞比Vivian食哂,淨返三分一飯團,沙律醬同黑椒🤣🤣但係就咁食又幾好食喎😳😳2. 明太子沙律想講呢個以前係Vivian心目中no.1,但因為個雞肉飯團太出色,被超越了🤣首先紫菜夠脆係基本,佢個明太子隻味都仲係好食,似係將平時明太子意粉個明太子放左入飯團。3. 紅雪蟹沙律($19)Um..其實佢個味都好食既,但係完全食唔到蟹肉,係一pat好味既野放入口🤷🏻‍♀️好唔好食?好食會唔會再幫襯?會(返工冇野食先會幫襯因為都唔平)

排名分好食先後次序(1係最好食)

1. 黑椒雞腿肉($24)

2. 明太子沙律

3. 紅雪蟹沙律($19)

好唔好食?
好食

會唔會再幫襯?
會(返工冇野食先會幫襯因為都唔平)
2022-10-31
2021-01-17 732 浏览
蜆肉油菜花飯團 不錯不錯,蜆肉足,無腥味,原來油菜花係爽口嘅,加咗口感,最後仲有啲wasabi味, 僻一僻蜆肉可能產生嘅腥味味道: 7/10味精: 3/10價錢: 5/10環境: 0/10服務: 7/10#vinainhongkong #vinafood #hk #hanamusubi #clamsandrapeblossomswasabiflavouromusubi #omusubi #riceball #japaneserice #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4likes
蜆肉油菜花飯團 不錯不錯,
蜆肉足,無腥味,原來
油菜花係爽口嘅,加咗口感,最後仲有啲
wasabi味, 僻一僻蜆肉可能產生嘅腥味

味道: 7/10
味精: 3/10
價錢: 5/10
環境: 0/10
服務: 7/10

2019-09-23 645 浏览
華御結分店越開越多,而且專開在港鐵站的商店,而我基本上每日返工都會帶飯,如果無帶兼且天氣太熱或落雨就會朝早經港鐵站時買2個飯團作午餐,咁啱見到新出左幾款珍寶御結,被沖繩風火腿扒玉子珍寶御結吸引住,因為感覺似腿蛋飯,大大件買1件已經夠晒飽肚。沖繩風火腿扒玉子珍寶御結的餡料是厚切火腿扒,口感較為輕盈,配上鬆軟的日式玉子燒,咬下去非常滿足,再加入秘製黑椒沙律醬,帶出玉子的蛋香,微叮60秒更香,作一個中午速食的確啱晒工作忙碌的香港上班族。

2019-02-15 538 浏览
-🦄華御結-唐辛子高菜御結 Hkd16Rating🌕🌕🌑🌑🌑-2月既華御結新品來試下呢個唐辛子高菜飯團🍙本身對佢既期望同好感都不大😂🙈食完之後仲要有啲失望😭因為我真係咬左好多好多啖都味食到飯團入面既高菜🤨可想而知高菜既份量有幾咁少hah不過高菜既調味都足夠既👌🏻👌🏻但佢既鹹係重過辣既😵有少少唔符合佢既名🤭🤭如果佢係辣返啲就會好好多喇😅😅😅-
🦄華御結

但佢既鹹係重過辣既😵有少少唔符合佢既名🤭🤭
如果佢係辣返啲就會好好多喇😅😅😅
2019-02-14
外卖自取
飯團君簡評----------------------<<山葵香菇飯團>> $16身為一個華御結的忠實fans,知道出了新味道當然要試一試。「平時無肉不歡,今日山葵香菇,仲係限定嘅添!就你啦,香菇香菇!」<香氣四溢的香菇片配上帶有豐富纖維的山葵莖一同煮製,微辛辣味刺激味蕾,更覺開胃。> 還未咬下去前,香菇呢?你躲左哪?心想不是嘛師兄?一咬,充斥著濃郁的香菇味,味道甜甜辣辣,認真開胃,飯團君認為是素食者之選!!--------------( 5★最佳)用餐日期 :2019/02/10(日)地點位置:★ ★ ★ ★ (大圍站內)環境氣氛:外帶店員態度:★ ★ ★ ★食物外貌:★ ★ ★ 味道質素:★ ★ ★ ★價錢合理:★ ★ ★飽或不飽:下午茶的程度吧最推薦食物:會再食其他味道(。ì _ í。) 從不借相/偷相,食過先敢講!
飯團君簡評

----------------------

<<山葵香菇飯團>> $16

--------------
( 5★最佳)
用餐日期 :2019/02/10(日)
地點位置:★ ★ ★ ★ (大圍站內)
環境氣氛:外帶
店員態度:★ ★ ★ ★
食物外貌:★ ★ ★
味道質素:★ ★ ★ ★
價錢合理:★ ★ ★
飽或不飽:下午茶的程度吧
最推薦食物:會再食其他味道

(。ì _ í。) 從不借相/偷相,食過先敢講!
2019-02-10
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
2019-01-03 333 浏览
華御結是麵包店以外的簡餐之選👍🏻⋯⋯我家的小朋友生肖是老鼠,所以不愛麵包只愛大米,所以華御結成為我們簡餐的首選。華御結的分店多數開在地鐵站附近,方便上班族和學生哥。大概16蚊一個飯糰,通常我們會買來做早餐。最愛明太子,喜辣的顧客還可以選擇辛明太子。華御結會不時推出新口味或是季節限定的飯糰,令顧客有更多選擇。

2018-08-11 355 浏览
.之前睇到蘋果日報同新假期講依間大圍陽春麵,報道老闆話:「就算呃你都只係一次」。所以我決定去試下比人呃。.舖頭位置唔多,我果次比較晏去,客人唔算多。今次我食左碗好頭好尾,材料包括有川味和牛面頰肉,法式燴牛尾,牛骨湯同扁陽春麵。.佢介紹話係不加味精既,個湯底好濃郁,飲落有種黏質既感覺,但又唔會口乾。而牛既肉質都好好嫩好淋,份量都好足,配埋軟硬適中既陽春麵,非常有驚喜。.事關陽春麵正常係平價既食品,不過佢配上靚既材料加好既湯底,同日本拉麵有得比,我覺得依98蚊係值得比既,都值得推介。
好頭好尾
好頭好尾
2018-07-22 258 浏览
【7月限定】沖繩辣肉醬飯團 $167月都過咗一半,最近先見到有呢個沖繩風味嘅飯團,除咗有午餐肉之外,另一款就係呢個辣肉醬!對午餐肉不感興趣,而平日食開嘅辛辣明太子又賣哂,所以揀咗呢個辣肉醬試一試。 咬落去第一啖,覺得好特別,因為從來未食過呢個口味嘅飯團,通常嘅飯團口味都係個幾款,呢個味創新得嚟,又幾好食!而且辣辣地令人想食落去,辣的程度應該普遍都能接受。再者,華御結嘅飯團一向都好足料,好食,不過,如果傍晚會減價促銷就能好,免得浪費食物。
【7月限定】沖繩辣肉醬飯團 $16

2018-07-11 193 浏览
帶著大小魔怪去兒童樂園遊玩,最適合就是吃飯糰的了。因為吃上來比較方便。恰巧,大圍站開了一間!買了昆布,三文魚及梅乾。飯粒較“鯰”,不易散開。含料有適中。小朋友吃剛剛好。價錢十六元,略為貴。
2018-06-26 189 浏览
由佢一開張食到而家佢嘅飯團係最似係日本食到嘅味道紫菜脆口,飯温度適中,唔會凍到硬,口感非常好餡料份量啱啱好,每一啖都食到有我最鍾意食蒲燒三文魚同辛口味太子仲記得第一次食嘅時候真係好有驚喜終於係香港都可以食到好味嘅飯團!(當然唔好同壽司店比啦!)價錢都係比其他賣類似商品嘅貴幾蚊,但高質好多!我心目中嘅排名:華御結>>魚尚>>>>>>>7-11食過真係食唔返7仔嗰d雪到硬,d飯會一粒粒跌落黎嘅飯團!不過其他嘢食我冇試過,價錢略貴都係飯團性價比最高!希望keep住水準!
由佢一開張食到而家
佢嘅飯團係最似係日本食到嘅味道
紫菜脆口,飯温度適中,唔會凍到硬,口感非常好
餡料份量啱啱好,每一啖都食到有
我最鍾意食蒲燒三文魚同辛口味太子
仲記得第一次食嘅時候真係好有驚喜
終於係香港都可以食到好味嘅飯團!
(當然唔好同壽司店比啦!)

價錢都係比其他賣類似商品嘅貴幾蚊,但高質好多!
我心目中嘅排名:
華御結>>魚尚>>>>>>>7-11
食過真係食唔返7仔嗰d雪到硬,d飯會一粒粒跌落黎嘅飯團!
不過其他嘢食我冇試過,價錢略貴
都係飯團性價比最高!希望keep住水準!
2018-04-24 226 浏览
平時行緊華御結都係買佢地家既飯團醫肚呢排網上瘋傳華御結有抹茶既甜點賣作為抹茶控一定要試宇治抹茶黑蜜蕨餅,價錢比較貴,$30一盒只有6粒,但味道唔差😋抹茶粉沾滿每一塊蕨餅,但食落並唔係食緊成舊粉,蕨餅層唔厚,又唔黐牙,岩岩好包裹住黑蜜,甜度做到岩岩好,抹茶粉既回甘同時食到淡淡既糖香,做得好好👍🏽👍🏽
平時行緊華御結都係買佢地家既飯團醫肚
呢排網上瘋傳華御結有抹茶既甜點賣
作為抹茶控一定要試

宇治抹茶黑蜜蕨餅

宇治抹茶黑蜜蕨餅
2017-11-17 461 浏览
經過大圍地鐵站就買個御結食下。我對御結嘅感覺其實麻麻,第一次食係喺韓國便利店買咗一個乾爭爭又無咩餡,所以留下一個御結=唔好食嘅印象。但華御結嘅飯團又幾好食,飯夠濕潤,粒粒分明,紫菜反而喺雪櫃放咗咁耐依然keep到乾身。辛辣明太子餡料都唔算少,每一啖都食到少少餡料;辛辣感好足,充滿辣椒粉嘅香,明太子則唔會有陣魚腥味。不過我個人嚟講鍾意蛋黃醬口味多啲,下次未必會揀返辛辣口味了。不過我見佢呢度賣嘅日式布甸比AEON賣貴好多,起碼六蚊!本身想買個返去食都卻步了。

2017-11-17
2017-11-02 356 浏览
-01/11/2017終於到左11月喇 又有新品推出喇但其實我10月30日去買個陣佢都推出左11月限定😭😭因為我都味食曬10月個啲架今個11月有4款限定既飯團食左其中3款分別係:野菜咖哩味🍙咖哩味好似冇咩 反而有一隻唔似咖哩既味係到 再配合左啲海鮮碎😀但我就覺得呢隻麻麻地 喇 因為隻味好怪呀可以睇到佢係咁既🍙🍙栗子控既我一見到佢就即刻買左啦就係飯+栗子粒 但啲栗子粒好明顯係有加工過有隻獨特既甜味😝🍯栗子飯團我係日本既daily yamazaki食過之後就冇再食過喇 所以都有返種親切既感覺😀🤤😼原本以為佢係蒜蓉來架 點知!佢係原粒上架 共有3粒蒜頭但佢用無臭蒜頭再加左蜜糖 所以呢食落係唔臭冇咩臭蒜味反而係甜既蒜頭食落又怪又有趣🤣🤣🤣🤣🤣🤣-
01/11/2017
食左其中3款
分別係:

可以睇到佢係咁既🍙🍙

栗子控既我一見到佢就即刻買左啦

原本以為佢係蒜蓉來架 點知!

佢係原粒上架 共有3粒蒜頭
但佢用無臭蒜頭再加左蜜糖 所以呢
食落係唔臭冇咩臭蒜味
反而係甜既蒜頭
食落又怪又有趣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2017-11-01
2017-08-17 412 浏览
坐馬鐵返屋企途中見有間華御結,忍唔住買返個飯團食下飯團種類都好多,有成十款以上既口味,價錢都係十幾蚊除左飯團之外,仲有好多日式小食~我就買左個辛子明太子,味道係有小小辣既呢個飯團係用日本米整既明太子份量剛剛好,基本上每一啖都可以食到明太子簡直係輕食之選
坐馬鐵返屋企途中見有間華御結,忍唔住買返個飯團食下
飯團種類都好多,有成十款以上既口味,價錢都係十幾蚊

除左飯團之外,仲有好多日式小食~

我就買左個辛子明太子,味道係有小小辣既

呢個飯團係用日本米整既
明太子份量剛剛好,基本上每一啖都可以食到明太子

簡直係輕食之選
2017-05-25 551 浏览
減緊肥既你有無發現無論你點努力,放工未返到屋企食晚飯之前呢段時間最難捱呢?我通常放工搭車返屋企大概要成個鐘,有時個肚咕嚕咕嚕咁叫,真係好難忍!所以我以前經過車站都會食番一、兩份魚蛋、魚肉燒賣或者腸粉,咪睇呢啲嘢好似份量唔多唔會肥得去邊,其實分分鐘鐘啲卡路里就等如一碗飯。之前睇過一啲報導,混醬豬腸粉可以高達400-600卡。如果每日食一餐,五日就會重一磅;而5粒魚肉燒賣就等如一碗飯(即大約300卡)。(吓?!我一食就食10粒.....咁咪等如兩碗飯?!) 所以宜家我都係放工前飲一杯清水先離開,一來可以補充係冷氣房流失既水份,二來又可以頂肚餓。不過如果真係想食啲嘢,三角飯團可以係一個好選擇,因為一個都只係164卡路里。大圍鐵路站內早前開咗一間華御結,售賣好多款三角飯糰。我今日就試咗和風燒牛肉口味。其實我最初都唔抱任任期望,因為我以前試過便利店果啲,一係啲飯雪到硬繃繃,一係啲餡就變壞咗。但係估唔到呢個和風燒牛肉飯糰啲飯一啲都唔硬,入面仲有塊有日式醬汁既牛肉(都唔細塊架);而且紫菜食先拆開,所以唔會腍晒。(講到拆開個包裝,雖然包裝紙有教點拆開,但我次次都整爛塊紫菜,今次終於成功喇!)最重要係食

)最重要係食耐感覺啲食材新鮮,唔會係擺咗好耐無人買果啲。

好多人都會以為食飯會肥,但如果食啲唔頂得肚餓又勁肥既嘢,我就寧願食啲飽肚啲既食物。如果你下次兩餐之間想食少少嘢頂肚飯,不妨試一試三角飯糰啦,又好味,又低卡。
2017-05-25
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
$16 (其他)