2024-07-26 88 浏览
去咗大角咀食街,餐廳未有位。天氣咁熱。見到對面開咗間果汁店,即刻買杯試下。6點左右去到,人keep住有。唔洗排隊。叫左個招牌六青汁。好好味,又唔苦。好解喝。睇到雪櫃一條條新鮮苦瓜。苦瓜汁應該都可以一試。D生果好新鮮。可能同人流都有關係。企喺度一路飲一路都有人買。聽到有人叫香蕉奶,話好好飲。睇嚟下次都可以試下。見到啲生果都幾靚。最後忍唔住買左個蜜瓜返屋企食。老闆仔話每星期都會親自去入貨。所以啲野先咁靚。有heart既小店,真係要多啲支持下!

聽到有人叫香蕉奶,話好好飲。睇嚟下次都可以試下。

2024-07-24
5 分钟 (外卖自取)
  • 招牌六青汁
2024-06-26 86 浏览
本身諗住飲廢水,但經過「菓茶」見到店内放滿生果,望落幾新鮮,就打消咗飲廢水嘅念頭🤭飲品係即叫即榨,仲可以望住老闆娘沖,未見有加糖水,果然真材實料👍🏻🥤西瓜汁 (細杯$20)西瓜係用8424,食到有西瓜渣,非常好飲🍉解暑一流!🥤清涼夏日 (大杯 $30)西瓜密瓜哈密瓜雪梨制作嘅清涼夏日,因為做緊特價,平咗$5一杯(大杯裝)。呢個組合幾清新解渴,加咗雪梨比較潤喉,炎炎夏日除咗西瓜汁以外嘅好選擇溫馨提示:大杯裝性價俾較高😌鮮榨果汁店愈來愈少,都被連鎖店或樽裝果汁取替代。平日超市賣嘅標榜純天然嘅我都唔飲,始終覺得有附加材料和防腐劑。呢間鮮榨果汁值得更多人留意,經過會再支持吓👍🏻

🥤西瓜汁 (細杯$20)
西瓜係用8424,食到有西瓜渣,非常好飲🍉解暑一流!

🥤清涼夏日 (大杯 $30)
溫馨提示:大杯裝性價俾較高😌

外卖自取
2019-09-03 495 浏览
意外發現有誠意的小店😍一杯珍珠奶茶的價錢,但比珍珠奶茶健康很多。💞天氣炎熱又口乾剛路經這小店,抬頭看看海報幾吸引咁,於是決定買飲品一試店內很多不同的水果蔬菜果汁的配搭,看到一個預防感冒的配搭想試「甘筍+青蘋果🍏+檸檬🍋+薑」落單後,看著姐姐在雪櫃拿不同水果,真的即點即做,過程沒加任何水及冰,用新鮮水果即榨汁😍😍飲落好濃清新蔬菜甜味,原來加了點點薑味的感覺不錯👍🏻好適合女仔飲☺️邊飲邊看看店內水果檔,也有不少街坊來幫襯,好似同店內姐姐好多野傾咁。😆買多杯拿回家比屋企人試~☺️一齊健康吓。

果汁(甘筍+青蘋果+檸檬+薑)

買多杯拿回家比屋企人試~☺️一齊健康吓。
2019-09-02
外卖自取
果汁(甘筍+青蘋果+檸檬+薑)
  • 預防感冒果汁「甘筍+青蘋果+檸檬+薑」