2024-11-27 74 浏览
呢間餐廳以茶為主題,提供各類茶飲,包括清茶、原葉鮮奶茶、茶啡、氣泡茶、茶cocktail等,非常特別。食物方面,提供左一人茶食套餐同埋茶點。今次點左兩個套餐再加兩壺清茶。首先係鰻魚菜飯套餐,鰻魚肉質爽口彈牙,配上清爽嘅菜飯,好味道。另一個套餐係什菌臘腸菜飯套餐,菜飯加入咗什菌同臘腸,臘腸鹹鹹香香,好惹味。兩壺清茶下面有火熱住,能夠保持茶嘅溫度。我地點左鴨屎香單叢同埋明前龍井。鴨屎香單叢係烏龍茶,味道濃醇,帶有銀花清香。明前龍井係綠茶,味道鮮醇,帶有蘭花同板粟既香氣。

2024-11-24 565 浏览
茶飲店在香港開到成行成市,不過,茶飲咖啡店就不多見,最近來了位於土瓜灣「啓岸」的「茶閒裡」,主打茶飲之外,食物都做得既有特色,又有水準。從外到內,已感受到那股幽靜、悠閒的氣氛,全店以淺木色系傢俬為主,加上環境寬敞、樓底夠高,感覺十分舒服。而近門口一角,佈置得很雅致,有一份文化、書卷氣息!開放式廚房前,更擺放了一些小裝飾,十分可愛,又添幾分意境。 枱子上放了餐牌,做得別緻,內裡列出多款茶品,分門別類,而且,頗有特色,還有茶點及一人茶食套餐。此外,在枱上還有一款健康餐牌,是茶閒裡' x Nutribite維小飯聯乘,健康之餘,菜式可以自由配搭,甚具彈性。下單採用枱上的二維碼,健康餐定價視乎你的選擇。為了吸引更多客人,還推展了好些限時優惠。先來一份「黑椒穀飼牛仔粒自選套餐」($80),當中包括了黑椒穀飼牛仔粒、粟米蒸水蛋、三色素小炒及雜糧飯,最窩心的是每一盒食物都標示清楚有多少熱量及營養素參考值,對於特別要注重健康之人是很有用的。再者,幾款食物確是有質素,牛仔粒肉嫩多汁,又惹味,蒸水蛋十分滑溜,富蛋香,雜糧飯處理得很好,一點也不會有硬的口感,不用多說營養十足。另一份是「白蘑菇雞髀肉自選套餐」
而近門口一角,佈置得很雅致,有一份文化、書卷氣息!
開放式廚房前,更擺放了一些小裝飾,十分可愛,又添幾分意境。
黑椒穀飼牛仔粒自選套餐
另一份是「白蘑菇雞髀肉自選套餐」($70),包括了白蘑菇雞髀肉、手工原味豆腐、三色素小炒及雜糧飯,即含有蛋白質、膳食纖維、碳水化合物,夠平衡。而雞髀肉炒得嫩滑可口,味道很香,而豆腐軟滑,豆味十足,雖然是健康餐,但味道豐富,食味不失禮
白蘑菇雞髀肉自選套餐
飲品方面,嚐了一杯「陌桂」($42),即是桂花烏龍鴛鴦,是由生椰乳、意式濃縮、桂花烏龍組成,以小木盤盛上,非常優雅,最有心思是附上小卡片介紹。回說這飲料,超讚,有醇厚的咖啡香,隨後滲出椰子香味,小杯正是桂花烏龍,倒入咖啡中,那一份化學反應實在美妙
,意想不到咖啡跟桂花烏龍是如此夾。
陌桂
另一飲品試了清茶系列的「月光美人」($68),以一整壺奉上,並配有少少零食。名字十分有詩意,這是白茶一種,味道清雅淡然,香氣細膩,入口叫人舒暢
。而小卡片更介紹了其產地及特點,更說明最佳的沖泡條件,十分有心思。
月光美人
在用茶上,選了一小件「芒果茉莉mini林明頓」($30)來配襯,小小方形並沾滿椰絲,的骰可愛。蛋糕部份比海綿蛋糕較挺身,有實在感,味道帶微微茉莉茶香,中層夾有芒果醬,微微酸香,口感軟滑,是很好的飯後一點甜
芒果茉莉mini林明頓
在這裡用餐,叫人感覺悠閒舒服,少了一份匆忙,多了一份恬靜!
月光美人
今日同朋友去開土瓜灣,一直知道啟岸係好多好西嘅聚腳點,估唔到啟岸上一層有一間靜靜地好岩vibe嘅餐廳,食物選擇唔太多,但真係好好食同係健康之選,茶飲完都想一試再試。🍚雞翼飯套餐每份套餐都有甜甜嘅水果同小蕃茄做前菜。雞翼都醃得好入味,肉都有濃濃嘅瑞士汁味道,最值得讚係佢嘅菜飯,爽口嘅菜份量配得啱啱好,連埋飯食口感層次非常豐富。🐟 鰻魚菜飯套餐鰻魚燒得剛好,肉質鮮嫩,鍾意健康餐嘅一定要試一試☕️正山小種(熱)呢款係紅茶,香氣濃郁,味道非常醇厚!🍹👍🏻茉莉雪芽(凍)估唔到茉莉茶都可以有後勁而甘甘嘅味道,呢杯凍飲冰融咗都唔會令到茶嘅味道減淡,係必試之選🥣👍🏻糯香銀耳羮係一個賣相非常靚嘅糖水,裡面有糯香普洱茶凍,好欣賞呢款健康得黎又好香濃茶味嘅甜品,最難得係茶香又唔甜。🍰開心果mini林明頓呢款甜品有濃濃嘅開心果碎粒做外層,而蛋糕係奶油蛋糕,好濃郁開心果味,好好食,令食完好想再食!

🍚雞翼飯套餐

🐟 鰻魚菜飯套餐
鰻魚燒得剛好,肉質鮮嫩,鍾意健康餐嘅一定要試一試

☕️正山小種(熱)
呢款係紅茶,香氣濃郁,味道非常醇厚!

🍹👍🏻茉莉雪芽(凍)

🥣👍🏻糯香銀耳羮

🍰開心果mini林明頓
2024-11-19 83 浏览
茶閒裡一間非常之舒服茶室,食咗一個非常滿足嘅便飯~叫咗一個雞翼菜飯套餐($85),同埋一個雜菌臘腸菜飯套餐($90)~雞翼係即叫即焗,上到枱仲聽到滋滋聲,食落有少少脆,入面勁多汁。珍珠米菜飯非常好食,飯粒煙靭有嚼口,唔會太油,調味都非常好,呢個真係出色,因為好多時出邊啲餐廳嘅菜單都係又淋又多油!另一個雜菌臘腸菜飯入邊有幾種唔同嘅雜菇同埋臘腸,上面仲有一隻煎得好香脆嘅荷包蛋,燶邊得來入邊有流心,呢個食落會更加豐富,因為菇嘅香味同埋臘腸嘅油份都落埋啲菜度。套餐會有一份小小嘅水果同埋一杯飲品,我同朋友叫咗一杯瑞香鮮奶茶同埋一杯蜜瓜烏龍鮮奶茶,兩杯都非常順口,茶味非常香~ 尤其係瑞香鮮奶茶真係好滑好香。下次再嚟嘅話一定要叫佢哋其他飲品。最後仲叫咗兩件甜品,一件芒果茉莉Mini林明頓同一件桂花烏龍林明頓,表面鋪滿椰絲係好軟熟嘅蛋糕,中間有啲cream~ 桂花烏龍入邊有啲荔枝香味,食落非常之夾,同埋成件蛋糕都好輕盈。餐廳樓底好高環境闊落,而且裝修都好靚,從佢哋簡單嘅食物,都睇得出佢哋好有心思,其實真係唔容易~ 大家有時間就去試下啦!地址紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓104號舖
茶閒裡

一間非常之舒服茶室,食咗一個非常滿足嘅便飯~

地址
紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓104號舖
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【紅磡樓上茶飲店🍵|得閒飲茶樂得逍遙】🐨大紅袍 $88推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️大紅袍問落好香蘭花香味,未飲已經有嗅覺嘅享受~飲落入口順滑有回甘,茶香會散發喺口腔入邊,認真高質🍵週末過嚟淨係嘆杯茶,享受成間店舖嘅氣氛都已經好夠...俾你一種慢活、放鬆嘅感覺,可以悠悠閑閑嘆住茶咁樣坐一個晏晝🎎小編大力推介哩款!!!!!.🐨朱古力Mini林明頓 $40推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐林明頓最啱就係用嚟配茶飲🍰今次揀咗朱古力Mini,由朱古力蛋糕、榛子同埋朱古力脆片所組成。即使三款朱古力加埋都唔會好甜,而且口感非常豐富,有cream嘅滑、朱古力脆片嘅脆身同埋蛋糕嘅鬆軟🥹.🐨鰻魚菜飯套餐 $95推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐鰻魚菜飯套餐配埋一份水果,同埋免費茶飲,晏晝過嚟食絕對唔過分!淨係睇賣相已經贏左,菜飯嘅綠、水果嘅黃紅,吸盡眼球👀 鰻魚柔軟無骨,鰻魚汁調味適中,唔會太甜太重味,配菜飯一流🤭——☼——☼——☼——☼——☼——茶閒裡📍地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓104號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡💡🛠️分
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB紅磡 #HTB日本
#紅磡美食 #紅磡 #日本 #大紅袍 #茶飲 #必飲 #鰻魚飯 #林明頓 #蛋糕 #美食推介
2024-11-10 98 浏览
土瓜灣新開了一間茶類的cafe ,cafe 很有空間感,很清靜,非常適合品茶🤭Cafe 有定食,有3款,2人各叫了一款,加少少補飲品.再各叫了2款甜品.💠雞翼菜飯套餐 $85雞翼有香脆的外皮,每隻也很大隻多肉,搭配醬油調味,雞翼外酥內嫩,米飯用上日本珍珠米,很開胃😊💠鰻魚菜飯套餐 $95鰻魚用甜醬油,味道鮮甜,有獨特的煙燻味,鰻魚肉質滑嫩,米飯粒粒分明☺️☺️💠小青柑黑茶 $68帶有柑橘的清香與黑茶的濃郁,清新怡人。茶很滑順,清爽而不澀,用來配蛋糕食簡直是絕配.💠蜜瓜烏龍鮮奶茶 $+10蜜瓜有清新的口感,奶茶滑順,有烏龍的茶甘香.💠紅豆芝士蛋糕 $40紅豆味的芝士蛋糕也是第一次試,很特別,有芝士的鹹香和紅豆的甜味,底部的餅乾增添了脆感☺️💠桂花烏龍mini 林明頓 $30具有淡淡的茶香,蛋糕的質地輕盈柔軟,濕潤而不油膩,茶香在口中持久回味。

💠雞翼菜飯套餐 $85

💠鰻魚菜飯套餐 $95

💠小青柑黑茶 $68
帶有柑橘的清香與黑茶的濃郁,清新怡人。
茶很滑順,清爽而不澀,用來配蛋糕食簡直是絕配.

💠蜜瓜烏龍鮮奶茶 $+10
蜜瓜有清新的口感,奶茶滑順,有烏龍的茶甘香.

💠紅豆芝士蛋糕 $40

💠桂花烏龍mini 林明頓 $30
3K
2024-11-10 248 浏览
放假約朋友出嚟傾下計,去咗佢屋企附近嘅商場啟岸,揀咗一間叫茶閒裡的餐廳,外觀係文清格局嘅cafe店,看看餐牌,原來主打中式茶飲。朋友知我鍾意飲茶,特別揀呢間餐廳嘅,價錢唔算平,但一兩靚茶葉確實係有價有市,就認真品嚐一下啦🥰⭐安吉白茶朋友點咗一壺冰嘅安吉白茶,賣相高質優雅,入口帶有花香,口腔漸漸散發出綠茶嘅清香味,清潤甘甜。⭐蜜香紅烏龍自己就揀咗熱嘅蜜香烏龍茶,茶色係金黃色好靚,一倒出嚟已經聞到茶香,入口有少少甜甜哋嘅感覺,茶香回甘,真係令人想一飲咗飲😍⭐白蘑菇雞髀肉套餐除咗嚟飲茶,午餐都喺呢度解決,揀咗健康系列嘅白蘑菇雞髀肉套餐,另外配選小炒香乾、三色素小炒同雜糧飯。餐盒上面都有寫明卡路里、蛋白質等有幾多,方便計算每日攝取量。健康餐雖然係少鹽少油少甜調味,但味道一啲都唔差,雞肉嫩滑香口,蘑菇多汁鮮味,加上雜糧飯有咬口,真係幾正㗎。⭐粵色豉汁蒸肋排套餐朋友同樣點咗健康系列,佢就揀咗粵式豉汁蒸肋排,另配粟米蒸水蛋、清炒廣東菜心同營養白米飯,賣相真係唔差,排骨鹹鹹地有豉椒香,撈飯一流呀。⭐糯香普洱午餐有餐飲送嘅,揀咗一杯熱一杯凍嘅糯香普洱,顧名思義普洱茶中散發著糯米香,確實係一杯好茶。⭐焙茶
⭐安吉白茶
⭐蜜香紅烏龍
⭐白蘑菇雞髀肉套餐
⭐粵色豉汁蒸肋排套餐
⭐糯香普洱
⭐焙茶芝士蛋糕 & ⭐朱古力mini林明頓
坐咗咁耐,決定追加甜品一下,揀咗焙茶芝士蛋糕,另外朋友就揀咗朱古力蛋糕。焙茶芝士蛋糕有驚喜,入口係茶香味,同時間芝士味亦好濃郁,兩者平衡做得好好,又香又滑勁好食,配上紅烏龍茶真係好夾。朋友嘅朱古力林明頓都好正,朱古力味極濃,入面有薄脆椰絲等口感十足,試完一件,真係有興趣試埋淨返嗰幾款口味添。
邊嘆茶邊傾計,人生一大樂事也。
2024-11-09
2024-11-09 114 浏览
空閒時間係夜晚約見朋友去尼間店,佢位於一座私人樓宇商場既一樓,果度地下都有幾間食店,而佢賣台式品茶係佢既特色,由正門地下去既話,搭電梯會比較方便,因為扶手電梯比較難搵,果晚上到去,就冇乜人,間店做緊優惠,做齊指定動作就送款甜品,跟住我點左朱古力林明頓同抹茶鮮奶,到上菜,見到個林明頓係比較細份,兩三啖就食晒果種,旦價錢就要成四十蚊,反而杯茶飲就合格,茶味濃,而附送既甜品味道清甜,算唔錯,整體黎講,我唔算識品茶,只知好唔好食,性價比就覺得一般。
2024-11-08 73 浏览
一間舒服寫意茶室🍵中西茶合壁,好有創意😊好多款茶可以選擇,好靚一個茶壺🫖擺設,比較中意大紅袍,茶味比較香濃,入口舒服,唔會有苦澀味😍簡左杯中式,又試杯西式🍵青嵐一抹茶郎奶茶Matcha Fresh Mllk Tea原片苿莉茶加奶,抺茶茶味好濃,加入牛奶🥛有一種新口感,好有心思,配上一細杯原片抺莉茶純茶,可以搭真茉莉茶嘅清香味👍燒鰻魚飯,燒雞翼飯,都係配上菜飯,比較健康😍鰻魚燒得剛好,唔會有燒燶味嘅感覺,鰻魚汁好好送飯,燒雞翼,好入味,甜咸適中,雞皮特別好食😋仲有甜品🍮開心果蛋糕,好香濃開心果,每單都有開心果味道,蛋糕軟棉棉,鐘意開心果朋人真係要試試紅豆芝士蛋糕🍰好香甜紅豆,芝士餅底,唔會太甜,好味😋
一間舒服寫意茶室🍵
中西茶合壁,好有創意😊

簡左杯中式,又試杯西式🍵青嵐一抹茶郎奶茶
Matcha Fresh Mllk Tea

仲有甜品🍮
紅豆芝士蛋糕🍰

好香甜紅豆,芝士餅底,唔會太甜,好味😋
2024-11-06 139 浏览
有時過來紅磡土瓜灣,途經啟岸.巷子,感覺極具日本小巷特色,想不到樓上更有很多Chill餐廳,是日朋友約我過來新開張的「茶閒裡」,空間極具文青風格,讓我在在鬧市中呷一口具質素的茶,亦同時呷一口閒適!這次我要了鰻魚菜飯套餐!這套餐的鰻魚鮮嫩多汁,搭配香氣四溢的香菜米飯,每一口都充滿滿足感。呷上一口冰涼的糯香普洱,香氣十分迷人,帶有淡淡的米香和甜香,仿佛置身於清新的茶園中。這種特有的香氣使人感到舒適且放鬆,適合在悠閒的午後品飲。而朋友叫的是雞翼菜飯套餐!雞翼肉質鮮嫩,搭配著香氣撲鼻的米飯,讓人欲罷不能。蜜瓜烏龍鮮奶茶的甜香與清新,完美中和了雞翼汁的濃郁味道讓整體餐點更加和諧。套餐都配有時令小蕃茄和生果。增添餐點色彩,為整個套餐帶來清新口感,讓人感受到健康美味。甜品有紅豆芝士蛋糕和焙茶芝士蛋糕。芝士蛋糕口感綿密,紅豆的香甜與芝士的濃郁交織,而焙茶的香氣讓這道蛋糕獨具一格,芝士的滑順與焙茶的微苦完美融合,適合喜愛茶味的人士。茶閒裡 (紅磡)地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓104號舖

茶閒裡 (紅磡)
地址:紅磡馬頭圍道63號啟岸1樓104號舖
位於土瓜灣啟岸,主打中式茶的小茶館,茶類款式繁多,除了萃清茶外,仲有氣泡茶、原葉奶茶、茶啡和茶特調等等!一向好鐘意蜜瓜🍈嘅我,當然毫無懸念即刻揀佢地嘅「仲夏玫瓏」,用上甜度極高嘅玫瓏蜜瓜,加上鮮牛奶混合烏龍茶底,口感好smooth,蜜瓜味好清甜突出但又唔會搶左烏龍嘅甘香,原來呢個combination都幾夾,好好飲🤍主食方面選擇唔算太多,主要提供三款茶食套餐,鰻魚菜飯,雞翼菜飯,什菌臘腸菜飯,而每一份套餐都是包含一杯自選茶飲和生果,我們點了前兩款,雞翼夠入味而且夠juicy,汁料伴菜飯一流,而鰻魚都頗肥美,整體黎講好滿意!而且價錢唔貴,連埋一款蛋糕埋單人均$100左右,呢間我同朋友已經決定要再encore ❗️- 雞翼菜飯- 鰻魚菜飯- 仲夏玫瓏- 梔子綠茶- 焙茶芝士蛋糕Total $230

- 雞翼菜飯
- 鰻魚菜飯
- 仲夏玫瓏
- 梔子綠茶
- 焙茶芝士蛋糕

Total $230
2024-10-12
2024-10-25 100 浏览
✳️難得今天不用上班,就到土瓜灣逛下,到了午膳時間就在位於紅磡馬頭圍道的啟岸商場醫肚。選了一家兼具文青氣息與舒適環境的茶飲咖啡館~茶閒裡用膳。🌟感受到茶閒裡十分適合享受悠閒時光的進行午膳。這裡的裝潢簡約。我點了鰻魚菜飯套餐~$115,鮮嫩的鰻魚搭配香噴噴的米飯,口感極佳。特別是加上煎蛋後,讓整道菜更加豐富。✨配餐的凍瑞香鮮奶茶,清新的茶香與香濃的奶味完美融合,讓人一口接一口。另外,我還品嚐了焙茶芝士蛋糕🍰,售價為$40。這款蛋糕的茶香濃郁,芝士的綿密感恰到好處,甜度適中,搭配茶飲相得益彰,是完美的午餐後甜點😍。

2024-10-24 61 浏览
如果鍾意飲靚茶嘅朋友,一定要試下我今日嚟嘅呢一間 --茶閒裡。 呢間茶室樓底高座位舒服,環境雅緻舒適, 喺香港繁忙嘅生活偶爾黎呢度小休一下係一個唔錯嘅選擇。呢度嘅特色茶飲選擇好多,仲有菜飯套餐同甜品選擇。我哋叫咗個鰻魚菜飯套餐同 雞翼菜飯套餐, 抹茶鮮奶茶, 糯香銀耳羹。即叫即制 ,菜飯選用珍珠米,飯粒煙韌有咬口, 鰻魚同雞翼都各有特色, 醬汁燒過好惹味, 每個飯餐都會配一份生果 同茶飲👍糯香銀耳羹清甜可口, 仲有陣陣桂花香👍抹茶鮮奶茶選用優質茉莉花茶,茉莉花茶香味甜美,口味清爽甘甜, 加上香濃鮮奶口感綿滑👍
呢度嘅特色茶飲選擇好多,仲有菜飯套餐同甜品選擇。
糯香銀耳羹清甜可口, 仲有陣陣桂花香👍

2024-10-22 98 浏览
在忙碌的生活中,來到這茶cafe十分舒適。店內木製的餐桌,令人有在家的感覺。而且店內播着輕音樂,使人能夠放鬆心情。無論是個人來這裡休息或是跟朋友來這裡閒聊,也十分合適。這店的服務員也十分温文有禮。這店以品茶為主,清茶的款式已有11種,白茶、綠茶、紅茶、黑茶,冷熱飲,任君選擇!這裡的清茶有500ml, 熱茶還有小小的蠟燭坐熱,坐久了也不怕熱茶變冷。明前龍井($98)龍井茶的香氣清新而持久,帶有蘭花和板栗的香氣,入口柔和甘醇。龍井有助增強免疫力、提神醒腦。蜜香紅烏龍($88)紅烏龍帶有蜜香和花香的氣味,口感鮮爽回甘。烏龍茶更有助降膽固醇、抗氧化的功效。什菌臘腸菜飯($90)+蛋($10)菜飯十分香軟,融合了臘腸的香味,什菌和雞蛋令這飯有更豐富的營養。集美味與營養於一身。雞翼菜飯($85)同樣香軟的菜飯,配以厚肉嫩滑而且醃製入味的雞翼,十分美味。桂花烏龍林明頓($30)焙茶芝士蛋糕($40)飯後吃個以茶製成的蛋糕,令這餐飯更加完滿

明前龍井($98)

蜜香紅烏龍($88)

什菌臘腸菜飯($90)+蛋($10)

雞翼菜飯($85)
同樣香軟的菜飯,配以厚肉嫩滑而且醃製入味的雞翼,十分美味。

桂花烏龍林明頓($30)焙茶芝士蛋糕($40)
飯後吃個以茶製成的蛋糕,令這餐飯更加完滿

2024-10-21 162 浏览
一間可以忙裡偷閒嘅茶飲店小店位於紅磡啟岸一樓角落有別一般茶飲店嘅珍珠奶茶佢地出一啲坊間少見嘅茶飲好似氣泡茶又或者一壺清茶可能佢地專注於沖靚茶方面所以餐點選擇唔多但都高質一人點左一個套餐外加甜品雜菌臘腸菜飯配搭新鮮健康未食已經聞到臘腸香好吸引白飯粒粒飽滿濕潤香氣十足鰻魚菜飯一大節鰻魚放飯面鰻魚汁比日式燒汁清新鮮味但一啲都唔腥仲食到鰻魚味套餐包茶飲同一份水果健康茶飲揀試左仲夏玫瓏同留香前者蜜瓜烏龍奶茶夠曬特別真係聞同飲到蜜瓜味偏清香後者鮮奶茶奶同茶比例剛好飲到奶香同時茶底都好香濃最後試埋佢地嘅自家製甜品開心果林明頓唔係林明禎呀一舊舖滿滿開心果碎同椰絲口腔滿滿開心果香氣好幸福蛋糕層次分明濕潤拿捏剛好焙茶芝士蛋糕同樣都好高質焙茶獨有微苦中和芝士嘅膩但又保留到各自嘅香同味道總結唔食飯嚟飲杯茶食件糕舒舒服服享受一個寧靜下午放鬆一下自己係唔錯嘅選擇—————————————————————🔸 什菌臘腸菜飯套餐 $90🔸 仲夏玫瓏 +$10🔸 鰻魚菜飯套餐 $95🔸 留香 +$10🔸 開心果mini林明頓 $40🔸 焙茶芝士蛋糕 $40
一間可以忙裡偷閒嘅茶飲店
小店位於紅磡啟岸一樓角落