Nha Trang Vietnamese Canteen
好食越南菜😋
xxastriaxx
2025-10-18
关注
早排同朋友聚舊,約左嚟食呢間越南嘢😋炸軟殼蟹米紙卷好食!軟殼蟹炸到脆卜卜,而且仲熱熱地,應該炸起冇耐!😋 黏糯嘅米紙卷包住爽脆嘅青瓜、紅蘿蔔同埋軟殼蟹,口感好豐富!推薦可以試下!😁手撕雞湯粉雞肉都幾嫩,唔會鞋颯颯👍🏻 湯底都幾清甜,冇味精味😋 比較surprise嘅係佢嘅分量都幾大😋 一個人食一碗食到好飽😂燒牛肉撈檬牛肉都幾嫩口,有肉味👍🏻 撈檬嘅汁酸酸甜甜,非常開胃!😋😋😋芒果熱情果沙冰沙冰唔會太甜,而且好濃芒果味😋 啱晒鍾意芒果嘅我😋 最頂仲有好多熱情果,兩者嘅味好夾😁總結!價錢唔算貴,而且都幾好食,不妨一試😙查看更多
+ 1
Jac Ma
被地道越式風味湯粉喚醒的味蕾
Jac Ma
2025-07-22
关注
被 「Nha Tramg Vietnam Canteen」的越南風味喚醒的味蕾~精選5款地道越式溫暖湯粉 vs 清爽撈檬~總有一款合你心意~🤭🍜河內手切牛柳湯粉: 新鮮手切牛柳~肉嫩湯鮮~河內經典風味~🤤😋👍🍜牛爽腩湯粉: 爽脆牛腩吸飽湯汁~口感驚喜~必食no.1~😍😋🤤👍🍜燒豬扒撈檬: 炭香豬扒+酸甜撈檬~夏日開胃首選~😍🤤😋👍🍜生牛肉湯粉: 熱湯即燙嫩滑生牛~鮮味瞬間爆發~👍😋🤤🥗蒜子炒通菜: 鑊氣十足蒜香通菜~平衡肉食最佳拍檔~😍👍📍 **餐廳資訊**👨‍🍳:Nha Tramg Vietnam Canteen🏠:將軍澳唐賢街Popcorn#將軍澳美食 #popcorn美食#越南湯粉控查看更多
+ 4
jennyloveeat
2024-09-14
2K 浏览
关注
好耐好耐之前已經開始食芽莊呢間餐廳!其實樣樣餐點都唔錯!!不過自從屋企既老人家推介左🔥炙燒牛柳湯粉(HKD$108)之後,就返唔到轉頭😂 又係次次去到都食嗰味!!過百蚊一碗湯粉當然一啲都唔平!但係芽莊係以份量同質量取勝!牛柳份量超級足夠!賣相好得!燒得好香!入面仲係粉粉嫩嫰既牛肉😍😍 不過如果要食全熟既話,就要同職員講,因為職員係唔會主動問你要牛肉幾成熟! 牛肉食落有香茅味!咬落係好軟好軟,冇牙都咬到咁濟!所以家中既老人家好鐘意食!🧓👵 食越南湯粉,當然唔少得佢地香濃既牛骨湯!!芽莊既牛骨湯係好夠味!飲左都唔會覺得口渴!! 配埋滑一滑既湯粉,索晒牛骨湯既精華呀!!😋😋😋我地仲以優惠價加左兩隻筆油雞翼(HKD$38),牛油雞翼炸得好香脆!入面仲好Juicy!! 呢個都係我推薦既菜式之一!呢間位於將軍澳既芽莊分店英文名有Canteen呢個字,餐牌都好似比其他分店簡單!不過我諗都完全夠大家揀!查看更多
+ 1
炙燒牛柳湯粉
牛油雞翼
FatPoEatEatEat
抵食越南餐廳
FatPoEatEatEat
2024-09-05
关注
呢間連鎖嘅越南餐廳一向都幾出名咁今日就同屋企人試食午餐都係一向嘅高品質 嗌咗燒牛肉撈檬牛肉份量幾足 而且撈檬嘅酸汁亦都係酸甜適中然後嗌咗木瓜沙律 木瓜清爽新鮮 酸汁都係嗰個汁越南嘢食嚟講,佢個酸汁都係真係出色查看更多
ap9ny4cjnysf
牛柳粒飯真係好正
ap9ny4cjnysf
2024-07-03
关注
強烈推薦佢哋嘅鑊仔牛柳粒飯!每次嚟都會嗌呢個飯食(其實我都想試吓其他菜式,但呢個飯實在太好食🤤)牛柳粒超惹味,再配上蒜蓉汁(?)同臘肉生菜,簡直係完美配搭。以$100消費嚟講,佢個肉量真係算幾多,就咁望落應該都有3x-4x g protein,CP值相當高,非常適合健身人士操肌日食用,又高蛋白質又好食惹味,冇得頂。PS:要留意呢間餐廳唔係間間分店嘅Menu都一樣,呢個牛柳粒飯唔係間間都食到,去其他分舖前最好打電話問清楚先查看更多
sinpingkeung
6️⃣5️⃣一試無妨嘅越南菜
sinpingkeung
2024-03-16
关注
[133]用家自費分享!Walk in 唔使等,大約四成滿。6️⃣5️⃣CP值,2024/3/12/二/12:30,平日午餐時段,二人埋單連加一共$260,平均每人$130,咁嘅價錢,商場內有很多選擇。店舖在商場內,非常容易搵到,裝修光猛,空間不算大,坐得算舒服,感覺乾淨,招呼有禮,落單快,上餐也快,隨有啲貴外,整體不過不失,試過就算。6️⃣0️⃣午餐河內生牛粉$108,牛肉偏老,湯底唔錯。7️⃣0️⃣跟餐加$20牛油雞翼2隻,正常。6️⃣0️⃣午餐招牌會安雞飯$108,看上去吸引,雞肉好食,分量太太太少,只得配菜多,飯只有黃色,完全無味。6️⃣0️⃣跟餐青檸梳打,正常。查看更多
+ 2
qr code 123456
趕客,員工態度垃圾。好食都無L用
qr code 123456
2024-02-25
关注
琴晚幫襯,見識過何謂頂級垃圾服務。未食完就過嚟收碟,想趕我哋走。食物質素一般,又唔係太特別。唔緊要,有錢都唔會再幫襯,期望市場盡快反映香港唔再需要此等垃圾餐廳嘅存在! 查看更多
检举
8點半係門口。。話閂915。。。門口位姐姐黑面黑到。。點咁入去。。
2025-08-24
Tinacc24
會再去食的越南菜
Tinacc24
2023-09-06
关注
招牌會安雞飯雞肉口感扎實配上炸蒜片吃很香雞油飯粒粒分明,不油膩還有很多配菜,有醃製過的紅蘿蔔洋蔥絲以及沙律菜混合米飯一起吃,口感十分豐富燒牛柳沙律牛柳燒得剛剛好,外焦脆內滑嫩一口咬下去爆汁混合酸酸辣辣的醬汁很開胃沙律菜有大大粒的青瓜,生菜非常新鮮和清爽燒魚柳米紙卷魚柳經過簡單調味配上米紙一起吃煙煙韌韌的很不錯查看更多
yummy_foodie_kuli
喜歡吃越南菜的,可以一試!
yummy_foodie_kuli
2023-04-25
关注
這間芽莊越式料理是在Popcorn,而且在天橋側邊,位置非常方便,若果喜歡食越南菜的你,可以一試!❤️❤️❤️上次我到這間餐廳,點了燒牛肉撈檬,味道還不錯的,牛是燒完後熱辣辣,配上冷冷的撈檬,感覺很特別!另外,我很喜歡他的牛油雞翼,很香的牛油味,而且雞翼很鮮嫩多汁,非常不錯!而且這間餐廳都有很多飲品提供,都是一些特色的越南飲品,吃完辣的粉面,加上飲品會更爽快!最後在環境方面,我是頗喜歡的,因為他是在商場側邊有落地玻璃,因此有很充足陽光,令人感到份外舒適!查看更多
Linda Chien
服務差、開放式廚房
Linda Chien
2023-04-13
关注
服務員放麵餐碗是發出「葛囉」 聲的!我們全程食餐時,開放式廚房的員工不斷在聊天、大笑,然後服務員也加入聊天、大笑,當自己是大排檔。埋單時服務員說 「冇八達通畀錢嘅」,此網站寫有啊!單據上印公司是 ❲canteen❳,那麼就難怪大排檔氣氛嘍!點的 ❲撈檬❳ 是冰的,餐牌寫 ❲at room temperature❳,退掉,再點!浪費了時間!查看更多
johnnyenglish
最沒禮貌的一間芽莊
johnnyenglish
2023-04-12
关注
我都很喜歡芽莊的食物,質素都很好。但是我今次是想說一下這間餐廳的待客態度,我光顧了不同分店的芽莊,這間位於將軍澳Pop corn分店的分店,都算是最沒禮貌的一間。女侍應及職員都算有禮貌,但是大部分的男侍應,都是完全沒禮貌,不要說笑容,通常都黑口黑面對待客人,永遠都不會聽到他們會跟客人說一句”多謝”或者”唔該”,大部分客人都比他們更有禮貌。感覺就好像所有人都欠他們錢一樣。就算外賣是他們給漏了東西給客人,他們都不會跟你說一句”不好意思”。這些男職員通常都是埋單收錢嗰兩個,應該都是比較高級的職員,不知道是否經理。總括來說,食物很好,但職員很沒禮貌。查看更多
检举
同意之極,裡面有個又瘦又老的男待應,我同女友兩部手机都掃吾到佢個(吾夠墨水的點餐二維碼),叫这位待應來解決,他大大聲話番我地: 用鏡頭呀,用鏡頭呀,用鏡頭呀。) 阿伯,第一,你很無禮貌。第二,我不是智力低到連二维碼都吾知用镜頭去掃吖!最後叫另一待應幫忙用人手落單。条老野仲要向佢高级的一個打小報局。唉,一肚氣,原來蛇鼠一鍋。已後饿死都吾會再去。
2023-06-03
olwp
食物失望 有待改善
olwp
2022-11-23
关注
一向以往中環店到著名越南牛肉粉,將軍澳店亦有去過幾次,疫情後都好少去、上次佢應該大約大半年前,當時食物各樣都尚可。今日叫咗一碗生牛肉牛丸牛腩粉、碗粉係非常一般、牛腩有三件但係沒有一件可以咬得到,牛丸係OK嘅可以好味的、生牛肉係一般,上可以接受。另外叫咗一個春卷、小食雞翼。食落去好似係微波爐叮出來咁樣。希望小店有待改善回復以往水準 ,期待。:(查看更多
Kaloyo Pmt
超多生蝦~~~
Kaloyo Pmt
2022-11-12
关注
喺將軍澳諗唔到食咩,所以嚟咗呢一間越南菜。位於Popcorn樓上正中間都幾易搵。嗰晚食嘅時候唔使排隊直入。我叫咗個河內湯河雙拼(叫咗生牛肉同牛丸)朋友就叫咗炭燒豬扒撈檬。撈檬都幾好食同埋豬扒都幾易入口不過個雙拼就覺得好似冇咁抵咁😂因為淨係生牛肉湯河$78, 但係生牛肉加牛丸就$90。而且牛丸得好少不過佢個湯飲得出唔算味精嘅~嗰晚冇頸渴嘅感覺都幾好飲!另外叫咗個菜,蝦米仔芥蘭苗。碟菜一嚟到就知道勁淋😑完全淋到係唔好食嘅…..最值得一讚係叫咗佢個生蝦!$98有成廿隻~好食!另外再叫咗兩杯嘢飲。越南咖啡佢嘅咖啡係比較酸,都不錯。查看更多
KoriChan
服務態度極差
KoriChan
2022-11-12
关注
食物正常無咩問題。但係!!!職員態度極差,問多句嘢都好似攞佢命咁…我:「唔該碗撈檬想淨係要炸蒜同芫荽啊」職員:「一係你直接同我講話你要走啲咩啦!你同我講話要炸蒜都唔知你講乜」周邊有勁多人都係咁比佢話!其實真心唔洗講到咩顧客是上帝,但係人地態度正正常常問你,你咪答囉,食個飯都要俾你串。查看更多
susik
滿意之選
susik
2022-10-27
关注
約左朋友晚餐走進這間越南菜小店 提供很多款菜式 感覺用心製作 味道很好 尤其是串燒 雞肉滑又juicy 👍😋豬肉燒烤香脆 滿足之極 花生醬料稍杰身 花生可以磨碎少少 越南春卷好脆香生菜新鮮 完美配合 至於鮮蝦柚子天桃雜菜沙律真係正 柚子果肉酸甜剛好 天桃爽脆美味 健康十足 反而那碗雞絲湯河稍嫌湯汁不足 很快沒有湯汁令河粉變糊了 雞絲用上胸肉好鞋 總括嚟講都算不錯 價錢可接受 回再幫襯的😆查看更多
串燒    鮮蝦柚子沙律
串燒