2019-03-01 86 浏览
一直都無試過花羨沐嵐,今日咁岩經過就買左黎試下。-草莓奶蓋 $22一開始扣分位就係個蓋好難cum實,輕輕拎上手 ,杯蓋就彈開左。點知再cum多十幾次都係次次都係cum完又彈返開,搞到啲奶蓋流左出杯到,隻手都污穢曬😩唔知得我個杯先係咁定點啦😢講返味道,飲落先知原來杯野係伯爵紅茶底☕️茶味都幾濃既,奶蓋比較厚、濃稠 ,但草莓味較淡。雖然個杯有啲細,但由於冰唔多,所以份量還可以。整體黎講,味道不過不失,但唔會再飲🤭
一直都無試過花羨沐嵐,今日咁岩經過就買左黎試下。
草莓奶蓋 $22
草莓奶蓋
2018-12-05
2019-03-01 139 浏览
🍓真係有草莓的草莓牛奶,好奶好甜香濃黑龍波霸奶茶 🍓請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest 🍓來到荃灣路德圍想買杯嘢飲,見到老老虎堂超多人,其實仲有好多選擇,最後選了這家,個招牌好似幾靚 🍓草莓牛奶 $28 🍓這杯飲品顏值一流,上蓋有粒新鮮士多啤利架,飲品顏色係超夢幻,上面是粉綠色,下面是漸變粉紅色的喔,真係好靚 🍓飲落就都算牛奶草莓味道香滑的,草莓加上牛奶味香香甜甜的 🍓黑龍波霸奶蓋 $32 🍓黑糖掛杯的飲品實在試過好多間,未試過一間點到一個點,真係超甜,黑糖味,牛奶的濃香甜,混在一起變成超甜濃口飲品,如果不太喜歡超甜的朋友要注意了
🍓真係有草莓的草莓牛奶,好奶好甜香濃黑龍波霸奶茶

🍓草莓牛奶 $28

🍓飲落就都算牛奶草莓味道香滑的,草莓加上牛奶味香香甜甜的

🍓黑龍波霸奶蓋 $32

2019-02-18 139 浏览
點了一杯芝士奶蓋青茶,店員如常將標籤貼上杯上,然後放在準備製作飲品的枱上,但是她們不是立即調製飲品,而是在兩邊的鋅盤清洗毛巾及一些器皿,我眼白白望著污糟水濺入那個空的杯子裡,那條毛巾扭出來的水是奶白色的🙄,可想而知有幾污糟,為什麼可以這麼不衞生,不是在調製飲品後才進行清潔味道方面,茶味不夠濃,好像在飲道x綠茶,奶蓋一般不順囗,性價比超低,而且飲後攪肚子,用台灣藝人做生招牌,沒想到品質及服務也令人失望😞

2019-02-16
2019-02-05 68 浏览
新年大年初一開工諗住買杯野飲返去飲,點知返到公司開黎飲,杯野變壞左酸既...飲咁多年珍珠奶茶第一次飲到變壞左既奶茶。大家買而類飲品,真係最好都係立刻開黎試味先,唔係就可能浪費幾十蚊,真係買飯開過。
新年大年初一開工諗住買杯野飲返去飲,
點知返到公司開黎飲,杯野變壞左酸既...
飲咁多年珍珠奶茶第一次飲到變壞左既奶茶。
大家買而類飲品,真係最好都係立刻開黎試味先,
唔係就可能浪費幾十蚊,真係買飯開過。

伯爵三世奶茶
本身挺期待水果茶,見到這款是招牌飲品,而且看圖賣相不錯,但是買完就後悔。店外有位置擺放讓客人拍照。水果茶味就是很甜的濃縮橙汁的味道,沒有茶味,有點失望。水果擺放的賣相不錯,水果種類都多,杯內有多一隻細膠杯放冰,再用冰承托著水果放面,另有附送膠籤方便吉水果食。但是切開的提子不新鮮,最差的是蘋果上的新奇士水果標籤貼紙都未摵就放進杯內。👎🏻而且杯身本身較軟,容易拿不穩,杯蓋很容易就鬆掉,要小心翼翼的拿著飲得不方便。

店外有位置擺放讓客人拍照。
水果茶味就是很甜的濃縮橙汁的味道,沒有茶味,有點失望。

2019-01-21 137 浏览
荃灣呢排開左好多間台式飲料店 今次我地就試左呢間花羨沐嵐😀試左杯黑龍波霸奶蓋 等候既人都幾多 大概10分鐘就拎到我地杯飲品啦😛 拎上手黑糖熱辣辣 上層既奶蓋微微燒過 先飲左啖奶蓋 好香濃 黑糖珍珠都做得唔錯 幾煙韌 黑糖味都濃 😋 飲左幾啖都覺得好好飲好香奶味 只係後來越飲越膩 估計係奶蓋太厚所以變到得奶蓋味無左鮮奶味🙈
荃灣呢排開左好多間台式飲料店 今次我地就試左呢間花羨沐嵐😀

黑龍波霸奶蓋
黑龍波霸奶蓋
2019-01-12 130 浏览
聽聞呢間花漾沐嵐你台灣藝人nono開既,之前一直都想試,今日收工10點幾就去咗買黎飲唔洗排隊,買完拎埋過程5分鐘都唔使門面有兩個大牌一個係期間限定,黑龍波霸奶蓋,一個就火龍波霸奶蓋,好難選擇要邊個好呢?最後揀左火龍波霸奶蓋有心心圖案架喎,咁有心思既佢寫住焦糖,確係有微微既焦糖味,但攪勻左之後飲,比較似雲呢拿味,嘢飲有少少類似奶昔咁,但無奶昔咁杰身,幾得意既口感!珍珠唔會太硬,比較軟,唔算好甜,幾好!好怕珍珠太甜!

唔洗排隊,買完拎埋過程5分鐘都唔使

最後揀左火龍波霸奶蓋

有心心圖案架喎,咁有心思既

2018-12-30 97 浏览
雙起司奶蓋青茶,奶蓋味道一般,奶味同芝士味都唔濃,反而有鹽味雙起司都唔見得質感厚身,拎上手未飲已經滲入茶的部分。茶定水已經分不清,可能飲左啲鹽味既奶蓋,蓋過左茶味。所以隔離排長龍係有原因既

雙起司奶蓋青茶
2018-12-22
下午茶
2018-12-08 139 浏览
話說朋友喺隔離老虎堂度買咗黑糖珍珠奶茶,我又好想飲水果茶,於是我哋就分道揚鑣分開咗兩間買啦!見間鋪頭門口咁靚又係台灣過江龍,應該唔差掛等左冇耐就有得飲啦,杯嘢真係擺得好靚,但係細心啲留意吓,原來佢係有個膠兜將啲水果晾喺杯頂,我唔知佢係為咗影相靚啲呀,定係為咗慳咁啲水果呢好對唔住係我懷疑心重。打賀卡影好相好開心,一飲落去,心情即刻沉重咗,好失望呀糖水味嘅,完全冇水果味,又係一間得個樣冇內涵嘅茶店失望失望

見間鋪頭門口咁靚又係台灣過江龍,應該唔差掛

失望失望
2018-11-27
2018-12-05 96 浏览
最近荃灣又開多咗間台式飲品店亦算係過江龍 皆因係台北同高雄都有舖佢就係『花羨沐嵐』啦聽講係台人藝人NONO開既主要賣點係以新鮮既鮮果茶 而亦都有依家好hit既黑糖珍奶 一於同友人試晒佢地😛友人揀咗「花羨水果漾」💲33我就試佢既「黑龍波霸奶」💲332杯都大大杯 水果茶面頭舖滿水果 例如橙同蘋果 幾鮮甜 飲得出唔係死做個甜味出嚟茶底配合都幾好 雖然佢冇得調整個甜好飲度:😋😋😋而杯波霸不過不失 冇乜好特別 珍珠唔算好煙韌 不過茶底唔錯黑龍其實就係烏龍 但可能因為用咗呢款茶底關係 唔算太濃 奶味又淡所以點解冇人排都係有原因既🙈好飲度:😋😋
最近荃灣又開多咗間台式飲品店

珍珠唔算好煙韌 不過茶底唔錯
所以點解冇人排都係有原因既🙈
好飲度:😋😋
2018-12-04 115 浏览
又係我起荃灣揾食,不過今次就揾野飲!大家都知路德圍搵嘢飲真係花花世界。近期大家都系飲黑糖奶茶,今次我就另類D,揾果茶飲。不論橫街窄巷大型小型,大致上每間店都有果茶選擇。我就睇下D圖片去選擇。見佢幅圖,都幾靚,仲 裝滿曬果。所以就試下!時間在晚上、不多人,很快就有了。$3x都算大杯,D生果都爆, 心諗唔好飲淨係食生果都底。飲一啖,偏甜, 味道還可以接受的。但當我飲下,飲下, 奇怪嘅事就發生。開頭以為他們的冰很多所以生果很少。但看清楚。。。。我第一句講,吾係呀!!! 唔知有冇其他人有共鳴呢? 這個設計真心令我有中优嘅感覺。。。。乜呢個年代仲有咁嘅設計。。需然$3x是話很貴。材料有橙柳3片,蘋果3片,青提半粒,車厘茄半粒????吾係咁呀。吾好講味道,講見到支飲管由冰灌穿到杯底,呢個moment。只可以講我未飲過一杯咁樣嘅果茶。可能大家會話這個設計是令冰影響味道。如果係掂就間間都係咁設計。難道冰又不會影響奶茶的味道嗎?冰也不會影響可樂的味道??還是他們認為這樣,給茶嘅份量係多啲,令客人覺得好抵飲?至少我不覺得這樣認為只希望佢成功。如果大家要試。真心試其他好過。
又係我起荃灣揾食,不過今次就揾野飲!
大家都知路德圍搵嘢飲真係花花世界。
近期大家都系飲黑糖奶茶,今次我就另類D,
揾果茶飲。
不論橫街窄巷大型小型,大致上每間店都有果茶選擇。
時間在晚上、不多人,很快就有了。
$3x都算大杯,D生果都爆, 心諗唔好飲淨係食生果都底。
飲一啖,偏甜, 味道還可以接受的。
但當我飲下,飲下, 奇怪嘅事就發生。
開頭以為他們的冰很多所以生果很少。
但看清楚。。。。我第一句講,
吾係呀!!! 唔知有冇其他人有共鳴呢?
這個設計真心令我有中优嘅感覺。。。。

乜呢個年代仲有咁嘅設計。。
需然$3x是話很貴。材料有
橙柳3片,蘋果3片,青提半粒,
車厘茄半粒????
吾係咁呀。
吾好講味道,講見到支飲管由冰灌穿到杯底,呢個moment。
只可以講我未飲過一杯咁樣嘅果茶。
可能大家會話這個設計是令冰影響味道。
如果係掂就間間都係咁設計。
難道冰又不會影響奶茶的味道嗎?
冰也不會影響可樂的味道??
還是他們認為這樣,給茶嘅份量係多啲,令客人覺得好抵飲?
至少我不覺得這樣認為
只希望佢成功。
如果大家要試。真心試其他好過。
2018-11-20 164 浏览
我跟車爸爸也很喜歡吃車仔麵,見有新店開也樂意去嚐嚐,這天回荃灣看見新張的來多碗車仔麵一於在這兒午餐啦!之後仲整多杯近來大熱的台茶! 已11月的中午還熱到High High的,路經這間花羨沐嵐以售台灣鮮果、茶為主,取名花羨沐嵐靈感來自將中國文化的花木蘭出征,又奚幾有意思喎! 由台灣藝人Nono開設的花羨沐嵐飲品選擇不少,當然少不了近來風行的黑糖乜乜乜! 不過我試試三間在港的龍頭店也很失望!這次還是喝果茶安全點,車爸爸選了葡萄鮮柚綠茶$29! 等了不消5分鐘已完成給我們,店旁有個影相位杯下其實是燈位,不知是否日間的關係並未有開啟! 葡萄鮮柚綠茶内有十分多新鮮的果肉,吃下香口而不苦澀,加上綠茶味道十分清香,我十分喜歡這杯葡萄鮮柚綠茶,唯一缺點是固定糖度沒得選擇,如甜度可以輕少許整件事更妙!

5 分钟 (外卖自取)
其他
2018-11-16 113 浏览
🍴伯爵三世奶茶 (大 / 微甜少冰)💰$26😍三世嘅意思即係珍珠、仙草、布丁⭕️茶味好香,自己一直都鍾意飲伯爵茶,叫咗微糖剛剛好,超好飲!🙆‍♀️珍珠有咬口,唔太甜,軟硬適中,超好味!😋因爲自己唔太鍾意好甜嘅飲品,叫微糖就唔會攪到甜味蓋過茶味,配埋本身有甜味嘅珍珠、仙草和布丁,感覺所有嘢都剛剛好💯整體上自己覺得超好飲,$26 大大杯滿足晒4個願望!性價比高👍🏼👏🏼唔使排隊,即買即整,爽皮!
🍴伯爵三世奶茶 (大 / 微甜少冰)
💰$26
😍三世嘅意思即係珍珠、仙草、布丁
🙆‍♀️珍珠有咬口,唔太甜,軟硬適中,超好味!
👏🏼唔使排隊,即買即整,爽皮!
2018-11-16
  • 伯爵三世奶茶
2018-11-10 84 浏览
隔離排隊有原因㗎😅。叫左仙草凍奶,有奶味冇茶味,珍珠都唔得。真系普通得不能再普通🤷🏽‍♀️,送都唔想飲。另外鋪面冇價錢好神秘甘。得個廣告同包裝好啲,其實冇料到。
隔離排隊有原因㗎😅。
叫左仙草凍奶,有奶味冇茶味,
珍珠都唔得。
真系普通得不能再普通🤷🏽‍♀️,
送都唔想飲。
另外鋪面冇價錢好神秘甘。

得個廣告同包裝好啲,其實冇料到。

2018-11-06 105 浏览
荃灣美食街路德圍又有新既台式飲品店!花羨沐嵐... 四個字分開睇都明,但並埋一齊都唔多明點解了😂唔緊要 野飲重要啲💜今次嗌左呢杯「火龍波霸奶蓋」好霸氣既名字!佢既奶蓋面都名呼其實!真係有燒一燒過,無焦糖咁硬咁甜,但的確吊起左奶蓋既奶香味道!雖然佢叫「奶蓋 」,但並唔係平常飲到既忌廉奶蓋,而係好似泡沫咖啡中既奶泡呢杯野一上手個底係熱辣辣的!黑糖珍珠既黑糖味唔會太甜,很好!有微微苦澀如咖啡既味道,菰涼我大愛💜下次要再試下其他飲品!
荃灣美食街路德圍又有新既台式飲品店!
花羨沐嵐...
四個字分開睇都明,但並埋一齊都唔多明點解了😂
唔緊要 野飲重要啲💜
今次嗌左呢杯「火龍波霸奶蓋」
呢杯野一上手個底係熱辣辣的!
下次要再試下其他飲品!
火龍波霸奶蓋
火龍波霸奶蓋