如果唔系團購都沒想過會走入去試食
踏入餐廳就覺得有果種舊舊地式的日本餐廳以為系正宗日本人開日本人打理果種, 個感覺其實都幾好feel, 因為HK呢d日本餐廳已經唔會再用甘樣的裝修
冷胡麻tofu:
味道ok, 由於之後食果d唔ok, 所以呢款前菜我叫左好幾個
100分滿分的話, 我比90
另一前菜-beef tataki:
曾經係我最鐘意食, 來到呢到, 佢地用左好像d soy sauce甘大ge碟到來裝住, 我覺得.... 怪怪地甘... 好像唔想比你食甘 個sauce超鹹, 超重味, 食左2個order就無叫了.
100分滿分的話, 我比70
sushi:
紫菜梅到隔夜甘, 我弄果d個賣相仲好過佢. 見d紫菜甘梅, 叫完第一碟, 投訴完, 個waitress比左個好爛的reason我地之後, 就唔再叫sushi了.
佢話: d sushi系甘, 一早弄好, 如果唔系即叫即弄d師傅系做不來. (救命啊!!! )
100分滿分的話, 我會比fail
sashimi:
無什麼特別好or唔好, 但discount左都要$199, 所以叫左好多sashimi食 >p
100分滿分的話, 我比70
羊扒:
好淋羅. 好勁味.
100分滿分的話, 我只比pass
蒸蛋:
"聲"到唔想再食. 個名好高貴"黑蟹子松蓉蒸蛋", 可能個配搭太勁, 我唔識欣賞
100分滿分的話, 我只比fail
鹽燒三文魚:
叫左兩次都係overcook, 甘系個chef問題啦.
100分滿分的話, 我只比pass
冷綠茶烏冬:
d烏冬硬ge, 同埋真系好綠茶味(係好像綠茶粉果種味)
100分滿分的話, 我只比fail
甘樣的quality, 都唔洗用3.5hrs食啦, d野食一早弄好, 只系客要的事後先弄返熱or放上碟甘, 仲邊到可以再attract新客來呢? 試過ge客人唔洗1hr就一肚火甘走啦.
题外话/补充资料:
如果入去唔食野,唔感受間野的service同食物個感覺我幾like, 但當你要食同感受佢d service就會覺得原來佢系果種系唐人街開果d扮日本人開果d唐人尊用來騙鬼佬果款的餐廳, 估唔到系HK可以找到.
唔知係因為團購果d quality先會甘差還是本身就係甘差? 呢d只有呢間公司d人先知道了.
如果以原價$568/person, 我一定不來.
其實好多熟食我覺得都系過火候, 如果可以用個心出來, 件事會好d, 食ge人都開心d
還有一題的是, 做團購唔系唔好, 但做到d帶位個位姐姐黑口面對住d客就無謂啦. 最前面果個已經甘ge樣, d人以為去左間黑店.
其他的waiter waitress係ok.