2024-05-31 103 浏览
🤗最鍾意一路行一路飲嘢 今日身水身汗🔥叫咗一杯 宇治抹茶鮮奶💚我仲加咗蜂蜜珍珠添杯鮮奶可以揀全脂奶或者脫脂奶🍼 我就揀咗脫脂奶 味道已經好濃郁 宇治抹茶嘅味道好有日本嘅感覺💚蜂蜜珍珠真係有蜂蜜味 少少甜 另外喺搖勻杯嘢飲之前啲顏色都幾靚🤭一個人飲晒份量啱啱好 唔會話太飽另外一杯叫咗最新出嘅清爽青葡萄烏龍💚清香嘅烏龍 加埋甜甜嘅葡萄 味道都幾夾春果好茶系列入邊有新鮮嘅果肉我仲加咗寒天 所以特別有咬口另外仲有蘋果味
我仲加咗蜂蜜珍珠添

春果好茶系列入邊有新鮮嘅果肉
我仲加咗寒天 所以特別有咬口

另外仲有蘋果味

外卖自取
夏天真係又熱,又曬,唔飲嘢真係有機會中暑行過「花斑茶社」見到咁多人就買番杯野飲見到佢餐牌岀左新飲品🎉春果好茶,入面有真材實料果肉,蘋果🍎/青葡萄🍇我就揀左杯清爽青葡萄烏龍,淡淡烏龍茶配上清新葡萄果肉,甜甜的,解渴💦夏日恩物☀️爽~嗨~😚另一杯,就叫左杯大甲芋頭鮮奶🌟🌟🌟絕對不能錯過,來自台灣岀名生產芋頭大甲,飲落芋頭特別好香芋頭味,鮮乳飲落好順滑,而且飲完哩杯飲品真係好飽肚🤣當下午茶都可以

夏天真係又熱,又曬,唔飲嘢真係有機會中暑
行過「花斑茶社」見到咁多人就買番杯野飲

外卖自取
在職媽媽假日比返工還要忙碌,事關平日上課勞累,孩子的興趣班都會被安排在週末,一整天的奔波,加上陽光普照的天氣,花斑茶社的水果冰茶成為了媽媽們嘅「心靈雞湯」❤️用了「胡氏這一家」cute cute紙杯乘載嘅一杯冰凍茶飲,讓人感覺活力充沛,點了「完熟蘋果冰茶」以四季春茶作為茶底,蘋果清甜,配合花香甘甜的茶韻,消暑解渴。花斑茶社的水果茶平均$28一杯,性價比高,朋友多點了一杯「柳丁綠茶 」,入口酸甜,混合綠茶清香,完全沒有苦澀,喝過都説讚!

2023-05-31
2023-09-14 183 浏览
廣東人對奶茶的最高評價:不甜返工經常路過見人排隊,終於一試,奶味重,且鮮奶(乳糖不耐患者一飲便知)熱的黑糖珍珠軟爛,略有甜味,配合無糖烏龍奶茶剛剛好奶茶雖好不可貪杯
廣東人對奶茶的最高評價:不甜

熱的黑糖珍珠軟爛,略有甜味,配合無糖烏龍奶茶剛剛好

奶茶雖好不可貪杯

黑糖珍珠烏龍奶茶
黑糖珍珠烏龍奶茶
2023-05-27 589 浏览
🇭🇰 花斑茶社 (上環)ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ-依家天氣熱行行下街真係好想飲杯凍野降下溫🥵呢間其實聽過人講好多次今日咁啱經過見到有兩款特色飲品就嗌左黎飲降下暑🙈~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ🍎完熟蘋果冰茶 $28佢茶底有得揀要四季春定紅茶, 我地就揀左四季春茶底~個冰茶好重蘋果味, 同埋真係有一粒粒蘋果果肉好有嚼口🤣-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ🌹荔枝玫瑰烏龍 $29呢杯烏龍一係固定糖一係無糖無得揀其他甜度~雖然我揀左無糖但佢好似唔記得左因為杯野都係好甜😟不過除左太甜之外個味道唔錯既, 有荔枝果肉同埋會有d玫瑰花瓣~另外我地仲+$8要埋奶蓋🤣-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ📍 上環德輔道中272-284號興業商業中心地下2號舖🕑 週一至六 11:00-20:00🕑 週日 12:00-20:00👣 上環mtr B出口約2分鐘
🇭🇰 花斑茶社 (上環)ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
🍎完熟蘋果冰茶 $28

🌹荔枝玫瑰烏龍 $29

📍 上環德輔道中272-284號興業商業中心地下2號舖
🕑 週一至六 11:00-20:00
🕑 週日 12:00-20:00
👣 上環mtr B出口約2分鐘
2023-05-14 305 浏览
同同事係上環食完lunch路過花斑茶社,見到有「胡氏這一家」聯乘新包裝,口淡淡又買返杯野飲下又同隻靚杯打個卡🤭買指定飲品,就會用到呢隻搞鬼又可愛嘅紙杯🤗完熟蘋果🍎冰茶好重蘋果香,重有粒粒香甜果肉,可以揀四季春或者紅茶,味道好清新,啱晒呢排又濕又熱嘅天氣,食完濃味野重可以清一清個口🤗宇治抹茶紅豆🫘鮮奶三層漸變色,賣相已經好吸引🤤奶味好濃厚,抹茶味香濃,同紅豆就梗係最佳拍擋啦,呢個配搭無得輸👍🏻

完熟蘋果🍎冰茶

宇治抹茶紅豆🫘鮮奶

2023-04-22 254 浏览
手搖控🫶🏻🫶🏻本地特色茶飲品牌,📍終於喺上環開分店lu🙌🏻🙌🏻平日都幾多人排隊。就嚟入夏,最近又推出新飲品🥤😍✨蘋果果茶~呢款茶飲可以自己選擇茶底👏🏻👏🏻我就揀咗比較清香嘅四季春,蘋果係煮過嘅蘋果粒,入口軟綿綿,啖啖都飲到一粒粒果肉,酸酸甜甜好清新!✨荔枝玫瑰烏龍茶~啖啖嘅玫瑰花味,令人心情為之一振😍,飲落有少少荔枝果肉,屬清甜口味!👫即刻同另一半,一人一杯先🙌🏻

手搖控🫶🏻🫶🏻

就嚟入夏,最近又推出新飲品🥤😍

✨蘋果果茶

✨荔枝玫瑰烏龍茶

👫即刻同另一半,一人一杯先🙌🏻
2023-04-20 157 浏览
公司lunch hour經過,見到花斑茶社岀新品,就同同事一人一杯試下😋完熟蘋果🍎冰茶四季春蘋果味道酸甜適中,配搭四季春四季春不濃不濁更特顯蘋果果香味道,豐富蘋果果粒,更加口感更適合夏天解暑🌞🔥之選🌈荔枝玫瑰🌹烏龍當荔枝香甜清爽遇上玫瑰花,散發淡玫瑰花味,底下仲會見到玫瑰花瓣,真材實料🥀可食用玫瑰花瓣+荔枝果肉加上烏龍茶底濃郁香醇,固定甜度 冰🧊度都不太甜🌟📍花斑茶社 (上環)上環德輔道中272-284號興業商業中心地下2號舖

完熟蘋果🍎冰茶四季春
更適合夏天解暑🌞🔥之選🌈

荔枝玫瑰🌹烏龍
可食用玫瑰花瓣+荔枝果肉

加上烏龍茶底濃郁香醇,固定甜度 冰🧊度
都不太甜🌟

📍花斑茶社 (上環)

外卖自取
自從返咗上環食多咗下午茶.正正喺公司樓下就有呢間茶飲所以今日就同同事一齊嗌.有同事有會員我哋嗌咗10杯送咗1杯-我飲白桃烏龍加芝士奶蓋(走甜走冰)個白桃烏龍係幾好飲.因為有新鮮果肉係個杯入邊.但係加埋芝士奶蓋係完全唔夾.可能因為無糖嘅關係成杯野有啲酸好奇怪🤔下次我會叫返四季春加芝士奶蓋應該好飲好多!另外同事嘅宇治抹茶紅豆鮮奶.佢哋都話幾好飲.一個飲熱嘅無糖一個飲凍嘅微糖.因為佢哋話紅豆比較甜所以記得要小糖.而葡萄柚冰茶同埋鳳梨冰茶都係正常發揮OK既!總結:佢哋舖頭超細只係得兩個人.如果叫四杯以上可以提早WhatsApp佢哋落單.之後落去俾錢就會快好多.上次公司請飲嘢叫過一次.佢哋係成日做錯.少甜變微糖.小冰係無小過.所以記得check清楚先好離開間舖頭.性價比一般啦因為價錢都唔平.都有好多平過佢好多質素都好好!
自從返咗上環食多咗下午茶.
正正喺公司樓下就有呢間茶飲
所以今日就同同事一齊嗌.
有同事有會員我哋嗌咗10杯送咗1杯

-我飲白桃烏龍加芝士奶蓋
(走甜走冰)

個白桃烏龍係幾好飲.
因為有新鮮果肉係個杯入邊.
但係加埋芝士奶蓋係完全唔夾.
可能因為無糖嘅關係成杯野有啲酸好奇怪🤔
下次我會叫返四季春加芝士奶蓋應該好飲好多!

另外同事嘅宇治抹茶紅豆鮮奶.
佢哋都話幾好飲.
一個飲熱嘅無糖一個飲凍嘅微糖.
因為佢哋話紅豆比較甜所以記得要小糖.
而葡萄柚冰茶同埋鳳梨冰茶都係正常發揮OK既!
總結:
佢哋舖頭超細只係得兩個人.
如果叫四杯以上可以提早WhatsApp佢哋落單.
之後落去俾錢就會快好多.
上次公司請飲嘢叫過一次.
佢哋係成日做錯.少甜變微糖.小冰係無小過.
所以記得check清楚先好離開間舖頭.
性價比一般啦因為價錢都唔平.
都有好多平過佢好多質素都好好!
2022-06-30 818 浏览
花斑茶社~聽個名已經覺得幾靚,趁last day試下公司附近呢間茶飲店🫡本身唔知係黃店,落單既時候見到圖一個牌有少少surprise🥹💛葡萄柚冰茶(四季春/綠茶)$26茶底方面,四季春茶味好出同係好飲既。👍🏻但葡萄柚方面有少少失望,因為平時都好鍾意飲葡萄柚既茶,之前係手作功夫茶同comebuytea都有飲過,覺得好好飲就試下呢間,點知葡萄柚味係接近無🥴,但又神奇地飲既時候都真係見到少量果肉既。可能因為我揀左微糖,唔知有無因為咁而少左西柚味😵‍💫而且四季春本身茶味比較重,西柚味可以再多D(係多好多),如果味道可以方面可以調較得好D就好啦🫡另外店員好有禮貌,價錢同份量亦都合理,唯一係因為正值lunchtime,店舖有好多外賣單,所以等得有少少耐,但overall黎講都OK既,正正常常但無咩驚喜,下次會想試芋圓同其他飲品🫠味道:7/10性價比:7.5/10📍各區都有,當日去既係上環店花斑茶社 (上環) 上環德輔道中272-284號興業商業中心地下2號舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram

💛葡萄柚冰茶(四季春/綠茶)$26
茶底方面,四季春茶味好出同係好飲既。👍🏻

味道:7/10
性價比:7.5/10

📍各區都有,當日去既係上環店
花斑茶社 (上環)

📌人均消費: below $50
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #打卡餐廳 #珍珠奶茶 #茶飲店#水果茶 #水果冰茶 #花斑茶社
2022-04-13 934 浏览
我係一個好鍾意飲手調飲品🧋既寶寶🤩最近發現花斑茶社係我飲過雲雲手調飲品入面最最最出眾既♥️👧🏻 鳳梨冰茶 💵HK$ 26佢有綠茶同紅茶選擇🤗我自己就鍾意綠茶多DD(因為可以抗氧化嘛😝)不過如果怕寒涼嘅朋友仔, 我建議就選擇紅茶好DD🤓茶底非常香濃, 重點有鳳梨嘅果肉喺入面❗️❗️我覺得非常有誠意😆感覺上我真係啖啖🍍鳳梨落口咁🤤同埋亦有唔同嘅甜度選擇🥸我自己就鍾意飲冇咁甜, 所以都會揀番微甜☺️👧🏻 記住試佢嘅🍯蜂蜜珍珠❗️❗️❗️ 真係食到每粒珍珠都有🍯蜂蜜嘅味道, 咬落去非常煙靭, 軟硬適中🤤同平時一般嘅珍珠絕對係食得出有分別🤭📌 額外推介🫡 佢嘅宇治🍵抹茶紅豆🫘鮮奶我都係俾五粒星嘅推介⭐️⭐️⭐️⭐️ 鍾意飲抹茶唔好錯過, 記得要叫佢多抹茶呀!!!🫠花斑茶社無論價錢同質素絕對係我暫時手調飲品嘅no.1回頭指數: 👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
我係一個好鍾意飲手調飲品🧋既寶寶🤩
最近發現花斑茶社係我飲過雲雲手調飲品入面最最最出眾既♥️

👧🏻 鳳梨冰茶 💵HK$ 26
佢有綠茶同紅茶選擇🤗
茶底非常香濃, 重點有鳳梨嘅果肉喺入面❗️❗️
我覺得非常有誠意😆
感覺上我真係啖啖🍍鳳梨落口咁🤤
同埋亦有唔同嘅甜度選擇🥸
我自己就鍾意飲冇咁甜, 所以都會揀番微甜☺️

👧🏻 記住試佢嘅🍯蜂蜜珍珠❗️❗️❗️
同平時一般嘅珍珠絕對係食得出有分別🤭

鍾意飲抹茶唔好錯過, 記得要叫佢多抹茶呀!!!🫠

花斑茶社無論價錢同質素絕對係我暫時手調飲品嘅no.1

回頭指數: 👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
2022-01-25 833 浏览
花斑茶舍嘅飲品味道正常,茶底香濃,唔會太甜,係份量略為細杯。不過好驚喜嘅係呢間飲品店有提供芋圓糖水,平時嘅芋圓多數用仙草/椰汁/豆漿做糖水底,但花斑茶舍嘅糖水底係用香濃嘅茶沖出來,一路食芋圓一路食到淡淡幽香嘅茶味,感覺好清新。唯一美中不足嘅係上環店嘅芋頭成日好快售罄,幾次去到都係4,5點都未到就已經淨返一兩份。希望日後可以增加番芋圓嘅存貨,同埋飲品嘅份量可以大杯番啲,滿足返茶痴嘅需要就最好🤣🤣
2022-01-16 862 浏览
最近花斑茶社都開喺我嘅活動地區🤣今次終於可以試下😚-🔻黑糖珍珠厚鮮奶 $32已經好耐冇飲過黑糖珍珠鮮奶🤭今次都係第一次試呢間(最多都係飲天仁🤣)呢款甜度冰度都係固定~好彩甜度都可以接受🥴使用嘅牛奶都好濃郁🥰珍珠外層偏軟腍,同埋珍珠熟度不一,有部分硬左少少🤔-👅食後感:如果珍珠再Q彈啲就更好🤣下次會試其他款🥴🥴-👀個人喜愛度:7.5/10🔜回訪可能:⭕️-🚩 花斑茶社 (上環) (上環)上環德輔道中272-284號興業商業中心地下2號舖

最近花斑茶社都開喺我嘅活動地區🤣今次終於可以試下😚
🔻黑糖珍珠厚鮮奶 $32
👅食後感:如果珍珠再Q彈啲就更好🤣下次會試其他款🥴🥴
👀個人喜愛度:7.5/10
🔜回訪可能:⭕️
🚩 花斑茶社 (上環) (上環)

2021-12-22 1099 浏览
有次發現原來佢地有得WhatsApp落定單!!去到排隊比錢就有得拎,好方便。同同學上上下堂想飲珍奶,又擔心lunch hour太多人,買完食唔切lunch。好彩有得落定單,一放lunch即刻跑去買,去到真係好好生意,都要排陣隊比錢先拎到杯野飲,但用WhatsApp真係快可以慳好多時間!!!!!!!!有次行過見到佢地好似加左個app,應該都可以用埋app嘅?不過自己就未試過啦,但應該相對上貴d?呢層就唔太清楚