๛極品即燒乳豬 $𝟕𝟖愛吃乳豬的必點,豬皮烤得脆脆的,一口咬開油脂爆開,豬肉也剛好不會過乾๛香蒜蔥花廣島蠔(𝟏隻) $𝟑𝟐海鮮類最愛這個,廣島蠔十分飽滿,吃得出滿滿的鮮味๛蔥燒半殻扇貝 (𝟐隻) $𝟓𝟓扇貝鮮甜多汁๛燒𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 牛小扒 $𝟏𝟒𝟖一份切開一粒粒方便吃用,十分香濃牛肉味又夠𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲๛一口和牛串 $𝟐𝟗油脂感稍弱,建議點牛小扒更好๛拉絲水牛芝土條 $𝟔𝟓可以拉絲,炸得香脆但芝士偏硬了一點๛炸厚切薯片 $𝟐𝟑因為是厚切薯片口感很粉,配上茄汁都不錯๛香蒜燒鮮鮑魚(𝟑隻) $𝟖𝟐蒜香味突出,鮑魚會有點韌,需用點力咬๛芝士黑松露波士頓龍蝦 $𝟐𝟗𝟖比較失望,這道龍蝦未知是否過火烤得有點乾,也未有吃得出有芝士黑松露味,建議點其他💰人均: $𝟏𝟎𝟏-𝟐𝟎𝟎🌟推薦: 極品即燒乳豬香蒜蔥花廣島蠔燒𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 牛小扒蔥燒半殻扇貝🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥  nevergetfat ~
๛極品即燒乳豬 $𝟕𝟖

๛香蒜蔥花廣島蠔(𝟏隻) $𝟑𝟐
海鮮類最愛這個,廣島蠔十分飽滿,吃得出滿滿的鮮味

๛蔥燒半殻扇貝 (𝟐隻) $𝟓𝟓
扇貝鮮甜多汁

๛燒𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 牛小扒 $𝟏𝟒𝟖
一份切開一粒粒方便吃用,十分香濃牛肉味又夠𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲

๛一口和牛串 $𝟐𝟗
油脂感稍弱,建議點牛小扒更好

๛拉絲水牛芝土條 $𝟔𝟓
可以拉絲,炸得香脆但芝士偏硬了一點

๛炸厚切薯片 $𝟐𝟑
因為是厚切薯片口感很粉,配上茄汁都不錯

๛香蒜燒鮮鮑魚(𝟑隻) $𝟖𝟐
蒜香味突出,鮑魚會有點韌,需用點力咬

๛芝士黑松露波士頓龍蝦 $𝟐𝟗𝟖

💰人均: $𝟏𝟎𝟏-𝟐𝟎𝟎
🌟推薦: 極品即燒乳豬
香蒜蔥花廣島蠔
燒𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 牛小扒
蔥燒半殻扇貝

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥  nevergetfat ~
香蒜蔥花廣島蠔
香蒜燒鮮鮑魚
拉絲水牛芝土條
蔥燒半殻扇貝
一口和牛串
燒𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 牛小扒
2023-11-21 12 浏览
芝加哥串燒酒場係一間位於香港中環嘅餐廳❤️呢度嘅特色係串燒,佢哋嘅串燒款式多樣化,有雞肉、牛肉、豬肉同埋海鮮等等,串燒烤得啱啱好,肉質鮮嫩多汁❤️‍🔥最鍾意係XO醬燒焗蠔,每隻都大大隻,多汁鮮甜個醬汁又好食👍🏻而牛肉都有好多款有啲配金菇有啲配蔬菜🥬,價錢都唔算太貴,樣樣都好食😋餐廳氛圍都非常舒適,特別適合同朋友或家人聚餐。地點方便,周圍仲有好多酒吧,氣氛一流😙下次要試埋其他海鮮啦👍🏻 正
芝加哥串燒酒場係一間位於香港中環嘅餐廳❤️

2023-11-21 15 浏览
Chicago Bar 今年於蘭桂坊設立第三間分店🍻!串燒種類選擇多之餘價錢又吸引,最適合放工後同朋友聚一聚👬🏻🍺.今次叫嘅大部份串燒全部都好好味😋以下幾種更加係必試:.▫️ 蜜汁燒黑豚肉🐖 $48黑豚肉豬扒又厚身又Juicy,好味到食唔停手🤭.▫️ 宮崎去骨雞腿 🍗 $42火候控制剛剛好,雞腿肉肉質嫩滑之餘亦保留住香脆既外皮😋.▫️燒大啡菇 🍄 $35爆汁嘅口感一試難忘!必試!.▫️味噌甲羅燒 🦀 $48濃郁嘅蟹膏醬與鵪鶉蛋拌勻,每一啖都好滿足🥰.▫️各種酒類🍹身為位於蘭桂坊中嘅酒吧,一人一酒更加能融入氣氛,建議大家都叫返杯酒嚟配搭串燒🍻.💬全部串燒都高質好味,價錢又合理,配酒一流!.Chicago Bar has opened its third branch in Lan Kwai Fong this year! With a diverse selection of skewers at attractive prices, it's the perfect place to unwind with friends after work. 🍻.Most of the skew
今次叫嘅大部份串燒全部都好好味😋以下幾種更加係必試:
▫️ 蜜汁燒黑豚肉🐖 $48
黑豚肉豬扒又厚身又Juicy,好味到食唔停手🤭
▫️ 宮崎去骨雞腿 🍗 $42
火候控制剛剛好,雞腿肉肉質嫩滑之餘亦保留住香脆既外皮😋
▫️燒大啡菇 🍄 $35
爆汁嘅口感一試難忘!必試!
▫️味噌甲羅燒 🦀 $48
濃郁嘅蟹膏醬與鵪鶉蛋拌勻,每一啖都好滿足🥰
▫️各種酒類🍹
💬全部串燒都高質好味,價錢又合理,配酒一流!
Most of the skewers we ordered were delicious. Here are a few must-try items:
▫️ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲-𝐠𝐥𝐚𝐳𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 🐖 $48
The thick and juicy black pork cutlet is so tasty that you can't stop eating!
▫️ 𝐃𝐞𝐛𝐨𝐧𝐞𝐝 𝐌𝐢𝐲𝐚𝐳𝐚𝐤𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐡𝐢𝐠𝐡🍗 $42
Perfectly cooked with a tender and smooth texture, retaining a crispy outer layer.
▫️ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐨𝐛𝐞𝐥𝐥𝐨 🍄 $35
The burst of juicy flavors is unforgettable! A must-try!
▫️ 𝐌𝐢𝐬𝐨-𝐦𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐞 🦀 $48
The rich crab paste sauce mixed with quail egg is satisfying with every bite. 🥰
▫️ 𝐀𝐥𝐜𝐨𝐡𝐨𝐥𝐢𝐜 𝐁𝐞𝐯𝐞𝐫𝐚𝐠𝐞𝐬 🍹
Being located in the heart of Lan Kwai Fong, I recommend everyone to get a drink to complement the atmosphere. Having a drink in hand while enjoying skewers enhances the experience. 🍻
💬 All skewers are of high quality and reasonably priced, making it an excellent choice for pairing with drinks!
用餐优惠
試食活動
  • 宮崎去骨雞腿
  • 蜜汁燒黑豚肉
2023-11-20 120 浏览
食串燒係一定要配酒呢間酒吧型格設計火焰同串燒主題好配合平時未見過比較特別嘅款都有得食飲返杯汽泡酒先如果唔飲酒可以試試mocktail由Monday to Sunday口味都有幾得意呀Friday嘅味道係紫薯加朱古力梗係啦連放2日梗係甜甜的啦居然有即叫即燒嘅乳豬食皮脆肉唔在講仲有適當份量嘅脂肪做到皮肉相間仲有流心芝士漢堡扒表面煎得好香脆真正流心蒸嘅蟶子食得多估吾到燒蟶子都有得食原來燒嘅都咁好味同蒜蓉好配合芥末雞肉丸加啲檸檬Mix埋雞軟骨有口感菠蘿切得好厚肉好多汁粟米香牛油味較乾身
食串燒係一定要配酒

Mix埋雞軟骨有口感

菠蘿切得好厚肉好多汁
粟米香牛油味較乾身
2023-11-19 9 浏览
A5極品和牛西冷(428hkd)油脂充足嘅牛真係無可能抗拒到,每啖都食到牛油啲香氣,除咗份量可以再多啲真係無話可說,酒吧都可以食到高質牛真係好開心🥰上面有埋炸蒜同蔥增加脆口感,好正❤️極品即燒乳豬串(78hkd)脆皮乳豬入口油香好重, d 肉好軟嫩,脆瘦相間,皮係非常脆,本日最推,大家嚟必食😭👍🏻燒黑松露帶子(72hkd)呢款好似熟少少,黑松露畫龍點睛,令帶子更惹味更加香,大大粒,好滿足😚牛油半熟帶子(63hkd)係超高質嘅生食級帶子,啖啖肉,juicy得嚟好香牛油🧈味,好嫩,必點阿😍麻辣薯條(88hkd)薯條大大兜,基本上傾偈必點,唔會好辣,微咸微咸,波浪薯條🍟🥰Chicago Logo Beer (93hkd)泡好綿密,未入口個香氣已經聞到幾甜,after taste都甜甜的,女仔應該幾中意,難怪係signature😍必試👍🏻Red Horse Draught(88hkd)雖然話有8%,但又出奇地易入口喎,一開頭個花香味都幾濃,麥味係after taste 慢慢滲出嚟#foodiblum酒吧
A5極品和牛西冷(428hkd)

極品即燒乳豬串(78hkd)

燒黑松露帶子(72hkd)

牛油半熟帶子(63hkd)

麻辣薯條(88hkd)

Chicago Logo Beer (93hkd)

Red Horse Draught(88hkd)

#foodiblum酒吧
2023-11-15
$500 (宵夜)
2023-11-19 9 浏览
我和朋友最近到蘭桂芳光顧了一家名為「芝加哥串燒酒場」的餐廳,他們的菜色種類繁多,包括了各種傳統的烤肉串、海鮮料理和一系列美味的配菜,非常適合跟朋友收工後到此暢飲吹水🥳🥳首先,我們點了一份燒雞翅包飯($19)。這道菜以烤雞翅為主,內有香棉軟糯的飯粒,味道真是美味極了。雞翅的外皮烤得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,令人回味無窮。接下來,我們品嚐了一份韮菜燒($16)。韮菜搭配上獨特的調味料烤製,韮菜的鮮味和獨特的香氣在燒烤過程中得到了充分的展現,吃起來非常清爽可口。然後,我們嘗試了一份香蒜蔥花廣島蠔(每隻$32)。新鮮的廣島蠔搭配上香蒜和蔥花的調味料,每一顆蠔都烤得剛剛好,口感鮮嫩,香氣四溢。香蒜和蔥花的味道與蠔的鮮味完美融合,給這道菜帶來了獨特的風味。我們亦嚐了一份香蒜蔥花廣島轉芝士燒,價格也是32元,味道與之前的香蒜蔥花廣島蠔相似,不過增加了一層芝士的味道。芝士的濃郁與蠔的鮮甜相得益彰,給這道菜帶來了更豐富的口感。作為招牌菜,我當然不能錯過他們的招牌珍寳生蠔串($78)。每一顆生蠔都保持了豐潤的口感和鮮美的味道。搭配上酥脆的外皮和特製的醬汁,這道珍寳生蠔串絕對是海鮮愛好者的最佳選擇。此外,

此外,我還點了一份鹽燒燒白鱔串($58)。鱔魚烤得酥脆香嫩,搭配上微鹹的鹽味,讓人垂涎欲滴。鱔魚的肉質鮮美,口感豐富,鹽燒的烤製方法使其外皮脆口,內部保持了魚肉的鮮嫩。

我們亦叫了芝士年糕($32)。年糕被烤得金黃酥脆,外層包裹著濃郁的芝士,一口咬下去,融化的芝士和彈牙的年糕交織出絕妙的口感。

如果你喜歡羊肉,我強烈推薦他們的燒紐西蘭羊架珍珠飯,價格為128元,一個飯有三枝羊架,十分抵食。紐西蘭羊架經過獨特的烤製工藝,肉質鮮嫩多汁,配上珍珠飯的香氣,給人一種濃烈的食慾。

至於蜜汁燒黑豚肉拉麵($89)是一道結合了燒烤和拉麵的美味料理。黑豚肉是一種優質的豬肉,具有豐富的脂肪和鮮美的口感,拉麵則口感Q彈,帶濃郁的豬骨風味。

我們亦品嚐了他們的炸厚切薯片($23)和牛油帆立貝($38)。炸厚切薯片外酥內軟,搭配上香濃的牛油帆立貝,給整餐增添了一份豪華感。

餐廳還提供了一系列的酒精飲品,非常適合搭配串燒!我試了他們的Pineapple Mojito,價格為89元。這杯融合了菠蘿和薄荷的雞尾酒,清新的口感和微酸的菠蘿味道相得益彰。朋友飲的是Friday($89),十分清涼,絕對是消暑的好選擇。

芝加哥串燒酒場 (中環)
地址:中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
2023-11-18 12 浏览
蘭桂芳的氣氛真的很熱鬧 很喜歡萬聖節前都特意到蘭桂芳暢飲一番這次選了串燒店 Chicago門口很開揚 很大的一家店舖 坐得舒服店內外都放滿萬聖節的裝飾 很恐怖 很有氣氛點了Kirin Ichiban Frozen Beer和Magners蘋果酒鹽燒牛舌心 兩串太好吃 一串不夠吃 牛味香濃 肉質嫩滑自家製和牛棒很濃的牛肉味 可以點上蛋漿一起吃明太子玉子燒玉子燒厚厚的 甜甜的 加上明太子醬味道更豐富✨冬菇燒得乾身 內裡很juicy 咬下去有香濃的菇味香蔥燒蟶子王一份有兩串 很大條 很彈牙加上調味和葱花很惹味✨牛油半熟帶子帶子燒得剛剛熟 不會煙韌 加上牛油令太子更和香口✨鹽燒銀鱈魚很少吃串燒有銀鱈魚燒烤後同樣油脂豐富 肉質嫩滑✨燒法國鵝肝燒烤第一次試 較乾身但也吃到鵝肝香濃的味道✨黑糖雞脾肉肉質很嫩滑 黑糖醬味道很特別✨雞脾菇雞脾菇很厚 咬下去得多汁 很juicy 喜歡Chicago有串燒超多選擇期待下一次Happy Hour 🍻
蘭桂芳的氣氛真的很熱鬧 很喜歡

雞脾菇很厚 咬下去得多汁 很juicy

喜歡Chicago有串燒超多選擇
期待下一次Happy Hour 🍻
2023-11-18 19 浏览
🔸安格斯牛板腱珍珠飯🍚呢個飯一定要食呀!牛板腱真係好多,牛肉既肉質岩岩好🔸玉子燒估唔到呢度會有玉子燒呀!黎到熱辣辣岩岩好串燒🔸鹽燒雞翼🍡🔸日本博多雞心串🍢🔸燒豬大腸🍡🔸燒鵪鶉蛋🍢🔸鹽燒燒白鱔串🍡🔸金菇牛肉卷🍢各式各樣嘅串燒,以喺酒吧嚟計係唔錯既,食住串燒同朋友傾計係件樂事黎嫁🔸燒雞泡魚乾幾十蚊既雞泡魚乾🐡份量唔小,燒得岩岩好呀🔸特濃芝士薯條🍟芝士薯條嘅份量都好多,另外有芝士🧀️醬可以點,令到薯條更加好食🔸泰式生蝦刺身🦐竟然有生蝦刺身呀!不覺佢無冰底,我覺得唔夠冰凍🔸Chicago Logo Bear🍺好有麥味既啤酒🍻女仔都好岩飲呀🔸Sex On The Beach🍸見到好多人都叫呢杯,我都叫黎飲下,不過我就覺得洒味都比較重,唔太飲洒既我表示好快醉了🤣

🔸安格斯牛板腱珍珠飯🍚
呢個飯一定要食呀!牛板腱真係好多,牛肉既肉質岩岩好

🔸玉子燒

🔸燒鵪鶉蛋🍢
🔸鹽燒燒白鱔串🍡
🔸金菇牛肉卷🍢

🔸燒雞泡魚乾
幾十蚊既雞泡魚乾🐡份量唔小,燒得岩岩好呀

🔸特濃芝士薯條🍟

🔸泰式生蝦刺身🦐
竟然有生蝦刺身呀!不覺佢無冰底,我覺得唔夠冰凍

🔸Chicago Logo Bear🍺
好有麥味既啤酒🍻女仔都好岩飲呀

🔸Sex On The Beach🍸
很驚喜中年好聲音 100強的董幸兒aka 屯門娜娜現場又跳又唱,令現場熱鬧氣氛更Hyper。我剛剛連續教了12hrs鋼琴,疲勞一下子全消了,開心就在Chicago BBQ Bar🤍【屯門娜娜相伴晚餐】1️⃣Jeep Fried Fries W/ Bla ck Truffle2️⃣Chicago Logo Bear (超好飲💯)3️⃣16644️⃣Roasted Charcoal Grille d Eels w/ rice5️⃣Wagyu Sirloin +Medium6️⃣Roasted Salmon Fins (獨食3份,我超鐘意食)全個環境都是LED 火炎打卡一流

【屯門娜娜相伴晚餐】
2️⃣Chicago Logo Bear (超好飲💯)
3️⃣1664
5️⃣Wagyu Sirloin +Medium

全個環境都是LED 火炎打卡一流
  • 燒三文魚膠
2023-11-14 19 浏览
表姐妹嚟香港玩,靚媽我梗係要一盡地主之誼,帶佢哋去旅遊必到嘅蘭桂坊行下,食個dinner,呢間餐廳裝潢具外國風格,好有特色!食物都唔錯,款式又多,我哋order咗,招牌鹿兒島A5肉眼珍珠飯、黑糖雞脾肉串、牛油半熟帶子、燒紫菜年糕串、新鮮翠肉瓜、玉子燒、燒冬菇、原隻魷魚串、浦燒雞脾菇、日本一口番薯仔燒特別鍾意鹿兒島A5肉眼,肉質鮮嫩多汁,油脂似大理石紋理,分佈均勻,入口爆汁😍大大份嘅原隻魷魚串燒都好吸引,口感嫩滑,帶有嚼勁,搭配著烤燒至微焦嘅外皮,散發著烤魷魚香氣,讓人愛不釋口🥰必飲cocktail ,我哋order呢杯Ca(Bubble),有專人過嚟整個Bubble,打卡勁靚!

平時蘭桂坊酒吧就好多,今次竟然見到間有串燒食嘅酒吧,有啲肚餓就快啲入去試吓。炸饅頭金黃香脆,配煉奶飲酒一流蔥燒扇貝新鮮大粒,鮮味十足。招牌燒茄子超大條, 口感軟綿綿,蒜香味濃郁,非常惹味一口和牛串肉質嫩滑,牛味十足牛油半熟帶子大粒鮮嫩,配搭住牛油香味,好想encore黑松露大啡菇厚到好似鋸扒咁,配上半溶芝士,入口十分juicy鹽燒牛舌心香嫩彈牙,鹽燒冇掩蓋本身嘅牛味,配搭一流。鹽燒白鱔串表皮香脆,肉質彈牙羊架少少羊羶,唔太重。羊脂連肉,入口溶化嘅感覺,真係澎湃。雞翼表皮香脆,肉質嫩滑。Rose Gin好啱女仔飲,啖啖玫瑰味好易入口Monday (Bubble)上台會起個bubble,視覺效果好靚,打卡一流。

炸饅頭
金黃香脆,配煉奶飲酒一流

蔥燒扇貝
新鮮大粒,鮮味十足。

招牌燒茄子
超大條, 口感軟綿綿,蒜香味濃郁,非常惹味

一口和牛串
肉質嫩滑,牛味十足

牛油半熟帶子
大粒鮮嫩,配搭住牛油香味,好想encore

黑松露大啡菇
厚到好似鋸扒咁,配上半溶芝士,入口十分juicy

鹽燒牛舌心
香嫩彈牙,鹽燒冇掩蓋本身嘅牛味,配搭一流。

鹽燒白鱔串
表皮香脆,肉質彈牙

羊架
少少羊羶,唔太重。羊脂連肉,入口溶化嘅感覺,真係澎湃。

雞翼
表皮香脆,肉質嫩滑。

Rose Gin
好啱女仔飲,啖啖玫瑰味好易入口

Monday (Bubble)
上台會起個bubble,視覺效果好靚,打卡一流。

2023-11-12 20 浏览
我係一個鍾意食串燒嘅人,所以聽到中環蘭桂坊有間新開嘅芝加哥串燒酒場,我就決定同朋友去試試。金菇牛肉卷好香炭烤味牛肉肥瘦適中好香好滑燒汁牛仔骨都好出色,牛骨肉質鬆軟,燒汁甜中帶鹹,好入味。碳燒牛扒就更加驚喜,牛扒火侯控制得好好,外層炭香,內裡紅嫩多汁,肉味濃郁。燒Prime牛小扒,牛肉質地好好,燒得剛剛好,好香口。汁燒牛小腸,牛腸彈牙,汁燒得好入味,好香好滑。除咗牛肉,我哋仲食咗其他肉類同海鮮嘅串燒,都好好食。大蔥雞髀肉串,雞肉嫩滑,大蔥爽口,兩者相輔相成。鳳梨燒,鳳梨香甜,非常juicy。燒紫菜年糕串,年糕彈牙,紫菜香脆,好有層次感。招牌茄子燒,茄子燒到好腍,好易入口,仲有滿滿蒜蓉點綴,增加豐富度。宮崎去骨雞腿,雞腿肉厚實,燒得香噴噴,醬汁香甜,好惹味。玉子燒,蛋糕軟綿,有少少甜味,適合做甜品。主食方面,我哋點咗古早鹹豬肉珍珠飯,珍珠飯好香,鹹豬肉好香脆,仲有炸蒜同埋黑胡椒增加風味,好好味。飲品方面,我哋飲咗Two Vines, US (white)同埋Magners啤酒,白酒清爽,啤酒涼爽,都好適合配串燒。

金菇牛肉卷
好香炭烤味牛肉肥瘦適中好香好滑

燒汁牛仔骨都好出色,牛骨肉質鬆軟,燒汁甜中帶鹹,好入味。

燒Prime牛小扒,牛肉質地好好,燒得剛剛好,好香口。

汁燒牛小腸,牛腸彈牙,汁燒得好入味,好香好滑。

除咗牛肉,我哋仲食咗其他肉類同海鮮嘅串燒,都好好食。

大蔥雞髀肉串,雞肉嫩滑,大蔥爽口,兩者相輔相成。

[ #caloriefoodie中環 ]• 芝 加 哥 串 燒 酒 場 •🐿-​睇完肥豪同9bothew嘅片 就好想嚟試呢間串燒店!!🍢 餐廳位於中環 氣氛熱熱鬧鬧 啱晒星期五晚chill一下🍻串燒分為海鮮類🦐、佐酒類🍺、肉類🥩同蔬菜類🥬選擇上都幾多 而且價錢都算公道 值得一試!!✨-🌟︰卡里推薦-🌟🦪️ 香蒜蔥花廣島蠔 💰$32燒蠔嘅大細都算頗大隻 而且蠔身脹卜卜幾厚肉加上脆蒜同蔥花都幾惹味 仲有啲海水味添💦-🦐️ 芝士大虎蝦 💰$68燒大虎蝦聞落好香 最好食係表面塊芝士🧀-🐟 燒三文魚鰭 💰$28一串有三條 加上檸檬汁🍋 鮮味更岀三文魚皮嘅位置燒得脆卜卜-🦀 味噌甲羅燒 💰$48估唔到串燒店都有啲咁日式嘅選擇😳甲羅燒加上鵪鶉蛋 可以同蟹膏撈勻一齊食-🌟🪿️ 招牌燒法國鵝肝 💰$82推薦大家食鵝肝✨鵝肝脆炸過 咬落表層微微脆身-🐥️ 鹽燒雞軟骨 💰$16-🌟🐮️ 鹽燒牛舌心 💰$33薄燒牛舌心 但係肉質好腍 而且頗有牛味~-🐮️ 自家製和牛棒 💰$42雞軟骨棒就見得多 和牛棒就真係第一次見配上鵪鶉蛋加醬汁 咬落幾Juicy-🐮 一口和牛串 💰$32-🐷️ 燒豬大腸 💰$29豬大腸比較細串
[ #caloriefoodie中環 ]
• 芝 加 哥 串 燒 酒 場 •
🐿
-​
睇完肥豪同9bothew嘅片 就好想嚟試呢間串燒店!!🍢
餐廳位於中環 氣氛熱熱鬧鬧 啱晒星期五晚chill一下🍻
串燒分為海鮮類🦐、佐酒類🍺、肉類🥩同蔬菜類🥬
選擇上都幾多 而且價錢都算公道 值得一試!!✨

🌟🪿️ 招牌燒法國鵝肝 💰$82
推薦大家食鵝肝✨鵝肝脆炸過 咬落表層微微脆身
🐥️ 鹽燒雞軟骨 💰$16
🌟🐮️ 鹽燒牛舌心 💰$33
薄燒牛舌心 但係肉質好腍 而且頗有牛味~
🐮️ 自家製和牛棒 💰$42

包肉同包飯 卡里覺得包飯好食啲 更加惹味
🍍️ 鳳梨燒 💰$26
🌟💜️ 日本一口蕃薯仔粒💰$19
一共有四粒 食落好甜🥰
🍺 𝙺𝚒𝚛𝚒𝚗 𝙸𝚌𝚑𝚒𝚋𝚊𝚗 𝙵𝚛𝚘𝚣𝚎𝚗 𝙱𝚎𝚎𝚛 💰$91

揀咗配上原味沙冰 原味會有浸生啤味

📍 中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
#caloriefoodie
2K
2023-11-10 28 浏览
同朋友👩🏻‍💼一齊喺蘭桂坊,行個圈,見到呢間,有串燒食又有酒飲🍺🥃,朋友👩🏻‍💼話不如試吓,我咁順得人,咁就梗係贊成啦🤣$19「新鮮翠玉瓜」x 2、$24「燒秋葵」x 2、$25「黑毛豬腩串」 x 2 :呢幾樣放埋一碟,翠玉瓜多汁,秋葵爽脆,黑毛豬腩好甘香😋$16 「燒韭菜」 x 2、$19「汁燒京蔥串」 x 2 :韭菜新鮮爽脆,京蔥味道濃郁😋$78「極品即燒乳豬」 x 2、$25「風味羊肉串」x 2 :乳豬串住嚟燒真係幾特別,乳豬皮脆脆哋,乳豬肉好甘香,呢個好好味😋;羊肉串大大粒好多肉🤩$16「鹽燒雞軟骨」x 2 :脆口幾好味😋$108「時令海魚一夜乾」:有鹹香,「一夜乾」之後味道更加濃郁😋$76「古早黑毛豬腩片」 :油脂極充足,有港式叉燒嘅風味😋$26「鳳梨燒」 x 2、$25「燒土匪雞翼 :菠蘿🍍輕輕燒過,勁多汁,甜甜哋,出奇地好味😋;燒雞翼,我鍾意食🤣$71 San Miguel Cerveza Negra (Dark) 、$45 Coke:配串燒食一流 😋
$16「鹽燒雞軟骨」x 2 :脆口幾好味😋
$76「古早黑毛豬腩片」 :油脂極充足,有港式叉燒嘅風味😋
2023-11-10 16 浏览
週日晚上來到中環蘭桂芳輕鬆下,與朋友來到,🌟芝加哥串燒酒場,呢間酒吧有酒飲,仲有好多款式串燒食👍餐廳裝潢漂亮有心思,食物亦相當高質,所以經常都好多人前來歎美食飲酒。🍶菊正宗樽酒 純米比較辛口。🍸Margarita我好喜歡的cocktail。🐽🐖極品即燒乳豬燒得皮脆肉嫩,非常美味。🦪招牌珍寶生蠔串一串有三隻,隻隻都好飽滿。😍仲叫了好多串燒,幾抵食:燒蜜糖叉燒日本博多雞心串韮菜燒牛油燒大蝦頭鹽燒燒白鱔串燒Prime 牛小扒雞肉軟骨棒日本一口番薯仔燒燒魚肉燒賣極品紅東星斑柳鹽燒雞軟骨🧀芝士年糕

🍶菊正宗樽酒 純米

比較辛口。

🍸Margarita

我好喜歡的cocktail。

🐽🐖極品即燒乳豬

燒得皮脆肉嫩,非常美味。

🦪招牌珍寶生蠔串

一串有三隻,隻隻都好飽滿。

😍仲叫了好多串燒,幾抵食:

燒蜜糖叉燒

日本博多雞心串