有正啤酒🍺又有好衛生意識的滿足自助餐~~~餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓~~~最近成日都係屋企個人心情好低落 喺屋企做嘢做到成個人腰酸背痛 仲要好耐都冇出街食飯添 大舊見我日日都sad sad貢咁 就話帶我去大食一餐 發洩一下!😆~~~當然食野還食野 我哋梗係有做足防禦措施啦 戴上口罩 再係個袋擺兩個後備口罩 同埋一包消毒紙巾 酒精搓手液之後我哋就出發喇☺~~~雖然最近少咗好多人出街 而且又係平日但係一直都人氣高企嘅滿屋都比想像中熱鬧由於唔算全場滿晒 所以佢哋安排大家隔住一張枱咁樣坐店員全部都有戴晒口罩非常有衛生意識令我哋食得好安心🥰~~~食物方面自助吧有老火湯 海帶綠豆沙 沙律吧 炸餃子 吉列帶子 日式腐皮 甜品櫃 飲品櫃 等等可以係啲嘢食未到之前 自己先夾住一啲食 而order紙上面嘅選擇都好多 例如有食放題必備嘅刺身啦 多款壽司 卷物 天婦羅 炸物 串燒 一品料理 炭燒料理 和風料理 季節料理 同雪糕 睇到我哋花多眼亂啊~~~刺身方面呢 我哋最鍾意食嘅就係 佢嘅北海道帶子刺身 黃金翡翠螺 鮑魚片同甜蝦 😂(其實差唔多樣樣都鍾意)😆~~~而
有正啤酒🍺又有好衛生意識的滿足自助餐
~~~
餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)
餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
~~~
壽司方面 佢哋最近嚟咗好多新款嘅壽司 好特別 我哋之前都未見過例如有至尊蜜糖芥末三文魚腩壽司 醬燒玻璃蝦海鮮卷 意大利黑醋芝士鰻魚卷 同法式芥末象拔蚌壽司等 全部都別出心裁 好特別 🍣
~~~
一品料理我就最愛水蟹粥🥣大舊就中意花膠雲吞煲 另外當然唔少得佢哋嘅天婦羅啦 全部都炸得好香脆 尤其是係天婦羅蝦🍤唔單只係即炸熱辣辣中間隻蝦仲好爽口添
~~~
除咗食物 佢哋嘅飲品都令我哋甚有驚喜 除咗有梅酒任飲之外 雪櫃仲有平時喺超級市場買得幾貴嘅蘋果梳打酒同嘉士伯 好正😄
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
2020-02-14 38 浏览
今日去行旺角 諗起已經好耐無食放題 於是就同媽媽去試下好多人讚的滿屋好彩都唔洗等好耐 一入去梗係拎野飲先 除左一般的汽水 我地更中意清熱的茶飲之後就試左刺身 三文魚厚身爽甜有咬口 甜蝦新鮮 油甘魚彈牙😋鰻魚壽司同海膽手卷質素正常 舊飯唔會好大 啱啱好跟住就係燒物😚 菠蘿🍍鮮甜好juicy解膩一流羊架唔會好so 好有羊味!跟住就係炸物 天婦羅蝦炸皮唔太厚 芝麻雞翼好惹味 仲有榴槤波波 榴連勁香濃 甜品仲有movenpick tim😛 今次食到勁飽 好抵食啊!

鰻魚壽司同海膽手卷質素正常 舊飯唔會好大 啱啱好

跟住就係燒物😚 菠蘿🍍鮮甜好juicy解膩一流
羊架唔會好so 好有羊味!

2020-02-13 43 浏览
經過瓊華中心、見到有姐姐派傳單,放題在做九折優惠,而且過了9:00pm後去食不用$200本身都怕放題會很逼怕傳染,但上到去發現其實座位也很寬敞,兩個人被安排坐四人座位.食物本身都很多元化:⭐️刺身壽司刺身款式好多,除了香港人喜愛的三文魚,還有價錢偏貴的油甘魚及翡翠螺等等,厚切而且新鮮不會漏單。壽司也會用上名貴的食材包括黑松露,也有花之戀,飯不會太多反而是材料多.⭐️煎炸物必食的當然是牛脷、比目魚,絕對是回本之選!煎得很香,用了上不是細細塊的。我最喜愛的是芝麻雞翼,炸到不會乾,而且入邊大有肉汁,雞肉非常鮮嫩不會似冰鮮的乾蒸蒸。.⭐️煮物放題竟然有花膠食!香煎和牛粒一開始怕很肥膩會很易飽,最後叫了兩碟因為實在入口很香和牛味,而且嫩嫩的。.值得一題這裏還有自助食物區,不是每間放題都有的。有沙律老火湯及其他熟食。.食到咁上下就當然吃甜品啦。飲品及甜品款式都很多,還有水果吃呢。.最後每人叫了一杯貴價雪糕,非常滿足的一餐。

食物本身都很多元化:
⭐️刺身壽司

⭐️煎炸物

⭐️煮物
放題竟然有花膠食!

食到咁上下就當然吃甜品啦。
飲品及甜品款式都很多,還有水果吃呢。

最後每人叫了一杯貴價雪糕,非常滿足的一餐。
2020-02-13 24 浏览
又黎食放題,今次出旺角試高人氣嘅滿屋。整體質素不錯,下面果啲重點推介。吉品鮑汁花膠盛宴,四塊花膠,勁濃味,啲汁又較得好,一般放題又無,真係幾驚喜。天婦羅入面蝦其實都唔錯,但最鐘意嘅係蟹棒天婦羅,外脆就必定啦,但咬開有汁有蟹鮮味,十分正。串燒部份燒菠蘿堅正,唔算太熱,但超多汁,感覺好新鮮。炸物方面廣島蠔夠鮮味,炸鮮蝦雲吞隻蝦幾彈牙,連埋外面超級脆皮帶出黎果個反差真係令我再叫多一隻。榴槤控就必點榴槤炸彈,一咬開勁香勁好味,榴槤正,配埋炸嘢係外圍就更係另一番享受。呢間清酒梅酒任飲,亦有唔少嘢飲揀,感覺好賺,特別一提梅酒無溝稀好多,值得一試。

串燒部份燒菠蘿堅正,唔算太熱,但超多汁,感覺好新鮮。

2020-02-12 24 浏览
今日同屋企人喺旺角附近行街 佢哋突然興起話想食放題 於是記得我之前同朋友食過一間種類都幾多 質素都唔錯嘅放題餐廳 就去嗰度啦!😏餐廳喺7樓 一上到去就係!因為我哋係星期一食 所以就會平啲不過其實同假日嘅價錢都差唔多同以前一樣刺身 炸物 天婦羅 熱食等全部包羅萬有😏出面仲有自助小食吧枱 俾大家任揀任攞🙈嘢飲種類都幾多 連啤酒都有仲有我最鍾意食放題時候飲嘅烏龍茶 可以解濟 食多啲野嘛😂呢度連熱茶 清酒同梅酒都有!👍🏻可以同朋友飲番杯🍻出去拎完小食嘢飲 我哋嗌緊嘢食都到啦!我哋叫咗三文魚 油甘魚 甜蝦 蟹柳 鮑片 帶子等等刺身全部都幾新鮮 仲要厚切 啖啖肉😏另外佢哋嘅花之戀都唔錯細細粒 一啖一個 食完都唔會太飽可以繼續食其他嘢👍🏻熱食方面 呢個芝士焗生蠔都唔錯芝士味濃 加埋啲配料口感好豐富☺️最後佢哋仲有兩款好出名嘅雪糕俾我哋揀好高質阿!其中仲有季節限定嘅雪糕添 每次都唔同 好有新鮮感🙈整體來講始終一大班人食放題永遠都係唔錯嘅選擇👍🏻

餐廳喺7樓 一上到去就係!

因為我哋係星期一食 所以就會平啲
不過其實同假日嘅價錢都差唔多

同以前一樣刺身 炸物 天婦羅 熱食等全部包羅萬有😏

出面仲有自助小食吧枱 俾大家任揀任攞🙈

嘢飲種類都幾多 連啤酒都有
仲有我最鍾意食放題時候飲嘅烏龍茶 可以解濟 食多啲野嘛😂

呢度連熱茶 清酒同梅酒都有!👍🏻
可以同朋友飲番杯🍻

出去拎完小食嘢飲 我哋嗌緊嘢食都到啦!

我哋叫咗三文魚 油甘魚 甜蝦 蟹柳 鮑片 帶子等等

好高質阿!
其中仲有季節限定嘅雪糕添 每次都唔同 好有新鮮感🙈
整體來講始終一大班人食放題永遠都係唔錯嘅選擇👍🏻
等候时间
2 分钟 (堂食)
2020-02-12 15 浏览
第2次嚟至尊滿屋食放題啦 通常一諗唔到食咩就食放題 咩都有唔洗煩 今次嚟無上次咁多人 可能係肺炎都少左人出街食飯 而家比上次嚟多左個自助小食吧wo 有沙律呀 d炸嘅小食 仲有湯同2款熱食野飲選擇都係咁多 可以任飲sake同梅酒 仲有啤酒都任飲 鍾意飲酒嘅人嚟呢度一定番本坐低梗係叫左刺身先啦 最值得推介一定係帶子 好鮮甜 食左十幾粒呀 round 2 壽司 我鍾意佢細細粒一口size 可以食多d款 我記得上次嚟食個羊架印象深刻 今次一定要encore 燒得好好味 平時唔食羊嘅我都食左成舊今次令我好surprise 係個天婦羅 剛剛炸起好脆好好味仲有其他小食都一貫質素 想食熱野可以試下佢個粥同埋湯麵 都唔錯呀不過如果雪糕有任食就好啦 一人一杯真係唔夠喉

今次令我好surprise 係個天婦羅 剛剛炸起好脆好好味

不過如果雪糕有任食就好啦 一人一杯真係唔夠喉
2020-02-07 158 浏览
與朋友食飯的不二選擇✌——————————最近準備考試,心情有點兒煩躁,便相約一名前同事一齊食放題吹水,食好野紓解下壓力先😂——————————🔹刺身壽司刺身種類很多,非常新鮮,而本人較愛帶子及翡翠螺,因為很鮮甜!壽司方面,不是太大舊,所以可以吃很多,本人最愛「白松露中拖羅壽司」,肥美及松露香味真的令人回味無窮😋🔸燒物燒物燒得很有水準,不會太老而流失水份,芝麻雞翼係我的至愛,香脆的雞皮和嫩滑的雞肉,讚👍🔹天婦羅炸皮不會太厚,質素還可以~ 蝦是我的最愛,鮮甜😘🔸日式牛乳廣島蠔鍋日式牛乳廣島蠔鍋的湯底帶甜,蠔不會有臭味,而且裏面有很多菜,很健康!以放題來說,食物種類算多,而且外面還有水果、飲品、甜品等,吸引而多元化👍
與朋友食飯的不二選擇✌

🔸燒物
燒物

🔹天婦羅
天婦羅

炸皮不會太厚,質素還可以~ 蝦是我的最愛,鮮甜😘

🔸日式牛乳廣島蠔鍋
日式牛乳廣島蠔鍋

刺身
壽司
日式牛乳廣島蠔鍋
2020-02-07 28 浏览
好耐冇食放題,約咗個朋友喺瓊華呢間試試佢。呢度嘅刺身選擇都幾多,叫咗甜蝦、油金魚、帶子、翡翠螺三文魚、松葉蟹棒、玉子,各款刺身都好新鮮。特別推介帶子,味道鮮甜。辣味三文魚係我嘅至愛,細細舊燴花膠,睇到都覺得有滿滿嘅骨膠原,女仔食最啱。牛舌燒得唔錯,有咬口但係又唔會太un 天婦羅炸得幾薄,唔會好厚粉,同埋食落熱辣辣,最怕食炸嘢係凍冰冰。芝麻雞翼炸得好香脆,算幾厚肉,不嬲都係放題必食,隔離嘅蟹蓋就麻麻哋,冇乜肉。特別介紹嘅係呢度有燒酒任飲,仲有一啲自家製嘅特色飲品。最美用Häagen-Dazs作為一個完美嘅句號❤️
好耐冇食放題,約咗個朋友喺瓊華呢間試試佢。

辣味三文魚係我嘅至愛,細細舊

燴花膠,睇到都覺得有滿滿嘅骨膠原,女仔食最啱。

牛舌燒得唔錯,有咬口但係又唔會太un

特別介紹嘅係呢度有燒酒任飲,仲有一啲自家製嘅特色飲品。

最美用Häagen-Dazs作為一個完美嘅句號❤️
2020-02-06 34 浏览
星期四18:00黎到至尊滿屋食放題,呢個時間入座幾抵,每人都係$188,任食任飲wor~Movenpick and Haagen Dazs 🥰右邊係期間限定既雪糕,今次係焦糖味~呢個係我全晚最驚喜既野食:牛肉火鍋,係壽喜燒湯底,咸甜適中,雖然油份略多,但係牛肉上黎個陣係半生熟,可以自己掌握時間決定牛肉要幾熟,牛肉無咩筋又重牛味,驚喜之作!底下仲有娃娃菜,冬菇,粉絲,相當均衡仲點左唔同種類既天婦羅,雞翼,炸餃子等,相當豐富壽司比刺身好食!(黑松露除外)好健康地我係會食下菜既~呢到既西蘭花蝦仁唔錯架。日式前菜仲有中華沙律同螺肉。野飲方面有酒,忌廉牛奶,檸檬茶,蘋果汁,汽水,橙汁罐裝等等。個人認為加埋zero coke好啦。生果方面就有哈密瓜同埋西瓜,仲有啲杯裝甜品,我食壽司食到好飽了,生果同甜品既味道我就唔知啦。

仲點左唔同種類既天婦羅,雞翼,炸餃子等,相當豐富

壽司刺身好食!(黑松露除外)

2020-02-06
  • 雪花牛肉鍋
  • 芝麻雞翼
  • Movenpick雪糕
2020-02-06 123 浏览
好耐之前朋友幫左我忙,今晚慰勞下佢請佢食番餐勁嘅。食放題係最好不過,合乎預算食幾多都得。此食店已來過了幾次,最喜歡佢生熟食物同樣有質素,環境闊落侍應服務殷勤,食得開心自在。手卷細細條多料飯少,非常喜歡的比例,三款手卷有海膽、麻辣蜆肉和芝士飛魚籽。以海膽手卷最吸引,好creamy又唔腥,食完半打再半打,非常滿足。千島醬燒帝王蟹棒壽司都好正,醬汁甜美蟹棒厚身咬落彈牙好有質感。三文魚腩紋理好靚,甜蝦肉質彈牙,北海道帶子大粒厚肉,樣樣都好新鮮。芝麻雞翼外脆肉嫩,炸得香脆食得滋味,榴槤炸彈流心餡漿榴槤味濃郁芳香也是必食之選。鹽燒海蝦要脫殼食落唔係咁方便。鹽燒鯖魚都幾大份肉質嫩。燒羊架大件,燒得香口肉質軟身唔羶。麻辣鴨腎好薄惹味好爽口,食一碟係唔夠喉,又ENCORE。北海道焗廣島蠔蠔身細粒充滿芝士和洋蔥,食落非常美味。吉品鮑汁燴花膠盛宴,花膠大塊且厚身,而且花膠好淋食落唔腥。成件花膠填滿個口好正。牛肉火窩牛肉半生熟加入蛋汁又滑又香,最愛和金菇一起吃加份爽口感,湯底甜甜地相當味美。
手卷/壽司
炸物
燒物
麻辣鴨腎好薄惹味好爽口,食一碟係唔夠喉,又ENCORE。
麻辣鴨腎
北海道焗廣島蠔蠔身細粒充滿芝士和洋蔥,食落非常美味。
北海道焗廣島蠔
牛肉火窩
魚生
吉品鮑汁燴花膠盛宴
2020-01-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-02-03 83 浏览
食放題多選擇行完旺角,冬天比較肚餓,食放題岩晒,去左去近瓊華中心食滿屋放題。滿屋放題多種類可以食,價錢又吾算太貴,都不錯。到步唔駛等好耐,等2台就可以入坐。餐廳有自助區,有海鮮Bar、有沙律、中湯同幾款熱食,仲有野飲同甜品。叫左勁多野食,刺生、壽司、熟食等等。一開始上刺身,一大兜,主要食三文魚,都夠厚同肥,仲有油甘魚,帶子,甜蝦,吾錯,夠鮮。壽司都好多款,都ok。熱食芝麻雞翼皮炸得脆,仲有芝麻粒,好日式,仲有好味多肉的羊鞍,串燒牛舌。炸物都好食,最喜歡炸蠔,蝦同蟹棒天婦羅,叫左2轉。大大碟既炒牛舌同炒菜心,鑊氣不差。除左一般飲品,仲有somersby,清酒任飲。仲有10數款甜品,出名牌子雪糕可以每人可自選一杯~要左橙味同士多啤梨味。
放題多選擇

到步唔駛等好耐,等2台就可以入坐。

叫左勁多野食,刺生、壽司、熟食等等。

壽司都好多款,都ok。

熱食

大大碟既炒牛舌同炒菜心,鑊氣不差。

除左一般飲品,仲有somersby,清酒任飲。

2020-01-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2020-02-03 57 浏览
慶祝媽媽生日,第一次帶佢食放題😚之前都食開尼間,貪佢選擇夠多,性價比高!刺身方面,選擇多多,有三文魚、北寄貝、甜蝦、螺、吞拿魚、帶子、松葉蟹棒,quality都ok咖!卷物方面叫左少少試下,傳統、新式既都有,飯細細舊,配料大大舊😍正!尼到既燒物都幾多下!推介既有數款:鹽燒牛舌,厚切、夠味,而且爽囗!encore首選!燒西京比目魚,煎得非常香脆又嫩滑😍沾埋沙律醬食仲好味😚炸物方面叫左,推介芝麻雞翼,入口熱辣辣又脆口🤤仲要肉質嫩滑👍最後埋單時仲有一人一杯HaagenDazs雪糕/dryers🥳滿足啊~仲係不定時季節口味🤗

尼到既燒物都幾多下!推介既有數款:
鹽燒牛舌,厚切、夠味,而且爽囗!encore首選!

燒西京比目魚,煎得非常香脆又嫩滑😍沾埋沙律醬食仲好味😚

仲係不定時季節口味🤗
2020-02-03 54 浏览
今日係我嘅生日,雖然埋我生日但係呢我就揀咗我老公都好鍾意嘅放題,唔使諗食乜嘢,貪佢咩都有,今日嚟咗呢一間旺角嘅滿屋係同事介紹嘅,去到已經有好多人等位可想言之都幾咁受歡迎,等左我半個鐘到就入座,最驚奇嘅就係熟食居然有葡撻,我自己都忍唔住食咗三件,壽司刺身款式都好多而且都尚算新鮮,飲品方面原來有一杯奶蓋果汁,暫時都未係其他放題都發現有,我見餐廳仲有梅酒可以任飲,唔飲酒嘅話其他汽水嘅飲品都有好多,非常飽嘅一餐!
2020-01-31 57 浏览
今日又去旺角食好嘢,日本放題。店舖的位置十分方便,就在旺角中心地帶。放題都食得多啦,依一間嘅放題質素算唔錯。首先,店舖中間有食物可供選擇,包括甜品和汽水,和酒精類飲品。食物的種類有很多,包括煎炸食物、壽司和熟食等等。煎炸食物我哋叫了芝麻雞翼和芝士薯球。最令我印象深刻的是燒菠蘿,有燒烤的口感同時又有菠蘿的汁液。壽司就叫了幾種。雖然種類跟其他放題店差不多,但是質素十分好。完全不是一般放題質素,而是跟專業壽司店差不多!熟物最好吃就是蟹粥,熱辣辣好好食,最正就是有不少蟹肉的味道,用了不少材料,師傅用咗成半隻蟹煮。此外,我們叫了鮮雞花膠雲吞鍋。估唔到放題都有花膠食,這是名貴的海產材料。依間店舖的放題不但種類繁多,此外質素一流,值得推介!

依間店舖的放題不但種類繁多,此外質素一流,值得推介!

2020-01-29 54 浏览
親戚係澳洲返嚟,話好想食日本嘢,諗起之前嚟過呢一間食放題幾好,於是帶咗佢嚟。我都擔心第二次會唔會keep唔到水準。一坐低一定係嗌刺身先,點知都未落第二張單刺身已經到咗,超級快上菜,而且數量仲要係啱嘅,放題好多時都做唔到,抵讚。天婦羅蝦勁大隻,長過平時食嗰啲蝦好多,而且唔係好多炸粉,食到淡淡蝦肉。壽司好搞笑,全部都係細細粒,幾貼心,因為咁樣可以食多幾款壽司都唔驚飽。特別推介蒜香黃牛壽司,好香蒜蓉味。燒牛舌同埋燒蝦都好香口,尤其是牛舌,想坐嘅時候仲係好熱架。200頭呢一個價錢,但係有買名牌雪糕食,都幾滿足出面仲有成個雪櫃咁多嘅甜品,好多選擇。

燒牛舌同埋燒蝦都好香口,尤其是牛舌,想坐嘅時候仲係好熱架。

200頭呢一個價錢,但係有買名牌雪糕食,都幾滿足

出面仲有成個雪櫃咁多嘅甜品,好多選擇。