6天前
【灣仔區】【自家麵】我自己一個喺銅鑼灣渣甸街揀嘢食,見到呢間我就記得之前同美女朋友食過佢哋啲外賣,覺得幾正,於是今次堂食都照食返佢啦。叫咗自家製餃子 $58 嘅「京蔥鮮豬肉」十隻,幾香京蔥味,冇揀錯,係唔錯。嘢飲加 $9 飲「熱檸蜜」,就正正常常冇乜特別。之後叫多個自家手工餡餅,要 $39 嘅原味「純牛肉手工餡餅」,仲有得切埋,幾好,味道都幾香牛肉味,幾有特色。埋單 $106,係咁上下。反正出開 post 就講埋之前嗰次,美女朋友食 $70.2 嘅原味「手撕雞涼麵」,要幼麵、微辣,飲「可樂」,佢幾中意食。我個係 $92.7 嘅原味「薄切羊肉手功麵」,要寬麵、清湯,飲「鹹檸七」,個麵底反而係最好嘅。另外我哋 share 食 $63 嘅「韮菜鮮豬肉水餃」同 $63.9 嘅「粟米鮮豬肉水餃」各十隻,連埋 $42.3 嘅「口水雞翼」,都唔錯,經 網上外賣平台叫就 $332.1 埋單囉。。。(地址:銅鑼灣渣甸街57號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover
(地址:銅鑼灣渣甸街57號地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #天后 #自家麵 #薄切羊肉手功麵 #鹹檸七 #手撕雞涼麵 #可樂 #韮菜鮮豬肉水餃 #口水雞翼 #粟米鮮豬肉水餃 #京蔥鮮豬肉餃 #熱檸蜜 #純牛肉手工餡餅 #1am1752 #1ambackup