肯德基家鄉雞 (KFC)

肯德基家鄉雞 (KFC) (已結業)

Kentucky Fried Chicken
肯德基家鄉雞 (KFC) (已結業)
kit9429.3
The breakfast of KFC
kit9429.3
2017-02-17
关注
The breakfast of KFC is quite good. First of all, the bbq chicken is big and delicious.  Second, the egg is  very fresh and good! Third,  the price is cheaper than another restaurant. Also, this restaurant has good environment that I can see the ocean when i am eating. I can fell relax after finished my breakfast.  I will try this breakfast next time. 查看更多
cbebetea
優閒的下午茶
cbebetea
2016-10-05
关注
你好,我是一名幫襯KFC多年的食客,本身一向對你們的服務和食物質素存有保留的地方,但同時深信時間是可以有更好改善,故不會有任何評價及意見,但今次真的不能不說。(我本身不是住在這區,只是在放假期間逛街逛到這裡,坐下來吃點東西休息)。但今次逛到屯門碼頭-海趣坊商場的KFC,當想排隊點餐時,發現有以下問題令我心很不舒服(1)在排隊點餐時候,我不知道櫃臺那位職員是否在忙處理其他事,久久沒有回到位置,讓我在排隊處久等,不敢走上前。(2)直到後面的客人告訴我到我時候,我才敢走上前,那位職員才埋位問食咩,語氣也不見得好?(3)當我點了一份下午茶餐,飲綠茶蜂蜜時,沖出來的水不但不是熱,還很淡,好似飲緊淡水咁。(4)當我轉頭問剛才點餐那位職員S3的雞是不是唔辣,職員好不耐煩回應說"係呀!",我還繼續問唔知可唔可以幫我轉辣,職員回應話"set定左無得轉,眼神態度也很不順",這樣都算!最大問題悶我到過其他區的KFC,看見職員的服務態度唔錯,仲肯幫我轉回辣的雞,同埋有好幾間直接比辣的雞,無聽過話係"set定左"S3的家鄉雞係唔辣。(5)S3唔辣的家鄉雞,食落口的肉完全唔滑,又唔熱。查看更多
喬子
失望之物
喬子
2016-04-05
关注
唉。其實不嬲對肯德基冇咩期望。由於m 機要去到蝴蝶村。諗住比次機會德基。 咁我今次叫左M5跟薯格。 另多加錢飲蘋果汁 先來呢個飽。 唔熱不在話。個雞仲要乾到好似柴皮咁。 隻牙就甩了。仲要包到好醜樣呢個薯格個味理應不錯,但真係過份冷了。 一點都唔新鮮唔脆的。 蘋果汁好飲。唔關佢公司事利申:我係外賣但我不足五分就食。唔會咁快涷掛!差差差 查看更多
+ 1
mandy989
從未吃過這麼難吃的KFC早餐
mandy989
2015-08-18
关注
今天早上我媽媽去KFC買我最愛既早餐給我吃(雞扒+蛋+香腸+多士)。當我起床後,一打開外賣盒,我呆了一呆,我從未看過這麼差的雞蛋,雞蛋上面有一些黑色一點點,另外雞蛋口感都很差,完全不滑,又沒有什麼蛋味,真的很難吃!另外香腸也煎燶了!香腸皮都煎黑了!雞扒味道一般,不過不失。多士味道都是差不多,還算可以入口。價錢方面,這份早餐$28.5,價錢和其他快餐店早餐差不多,不過這份早餐真的很難吃!整體而言,這次KFC的雞蛋和香腸真的很差,很難吃!這間KFC早餐我吃過幾次,從沒試過這麼差的!真的令我很失望!!!查看更多
检举
隻蛋係咪比個蓋焗太耐先咁老?外賣避免唔到既情況?
2015-08-24
hokwan_0623
食過最難食嘅KFC
hokwan_0623
2015-01-06
关注
今日用citibank信用卡去kfc買咗個寵寵韓脆雞4人餐做晚餐。但我發現海翠呢間分店啲食物嘅質數真係特別差!!!首先係件韓脆雞,原來只係普通家鄉雞上面加啲所謂嘅韓式醬,都算啦,最慘係啲醬得一半有,另一邊係無嘅。入面啲肉超嚡,超乾!!!雞翼都可以咁嚡,從未食過咁差嘅家鄉雞。。。。。:(:(另外,啲雞唔係太熟,啲骨仲有少少血。佢啲雞皇飯得好少汁,紅蘿蔔唔夠淋。我未食過其他分店嘅韓脆雞,所以冇得比較。但佢普通嘅家鄉雞同狂惹香燒雞的確係特別嚡,冇味,超乾。。。。下次都係去返卓爾居嗰間算:(查看更多
Winniechan1984
蜂蜜脆雞
Winniechan1984
2013-12-10
关注
晚晚都要諗食咩, 今日想簡簡單單食下野, 行過海翠坊KFC, 好啦!!! 就食下D香口野!!試下新出既蜂蜜脆雞, 味道不錯, 外面有鬆脆, 不過雞越黎越細件, 有點不值!!! 好在飯係大既, 套餐伙以轉我最愛既蘑菇飯, 加埋汽水同葡撻, 都好飽!!查看更多
Che
好味和風咖喱寶盒
Che
2010-11-04
关注
見到KFC推出了一個和風咖喱寶盒,於是就食個午餐試一試~用coupon叫了個厚燒雞腿煙肉包餐,二十蚊有找,加了薯蓉和和風咖喱寶盒。厚燒雞腿煙肉包 - 厚厚的雞扒加煙肉,配沙律醬,醒胃好食~和風咖喱寶盒 - 厚疊疊的份量很夠,薄餅裏面包著炸雞扒、洋蔥、粟米、青瓜和日式咖喱汁。薄餅鹹鹹的幾好味,不過有些部分包得比較厚。炸雞排沾上日式咖喱汁還有些部分保持香脆,正~!焗薯蓉 - 薯蓉的味道ok,不過上面只有少量粟米等配料,食起來很單調。查看更多
好味和風咖喱寶盒
厚燒雞腿煙肉包
亞瑜(AYU)
再度重遇你 可喜也可悲
亞瑜(AYU)
2010-04-04
关注
響好耐好耐以前.....kfc的茄通真的真的真是好鬼好吃,好食到我要定時去朝聖可惜,這幾年其質素日漸下滑,所以不是趕時間的話,都不會去kfc食早餐(貪快),近三個月直頭無幫襯過...近來新廣告中,厚大原隻蕃茄湯貝殼粉又吸引到我這個易被廣告吸引的人了.巧合的是報紙上又印上一堆kfc的coupon.沒不試的理由吧.今早食這個厚茄通+熱蜜糖綠茶+鬆餅.好平呀,只要$12.見到排我前面的阿姐,order的雞扒通裡,有著一大舊茄件,內心吶喊~'好耶,好似以前的茄通咁有真正茄肉食"....不過我面前這碗通,只有茄湯,沒有茄件."算啦.湯料呢家野要撞手神",自我安慰道.茄色鮮紅的湯,茄味是有,但這是茄糕的味,沒有鮮茄的清香,沒有鮮茄的清甜:(貝殼粉又淋劈劈,面頭那幾粒粟米和湯的溫度一樣,無哂生氣..:(飲品更加差,一個綠茶包,加上一啖蜜糖,兩者撈好後,雙方努力地遮住對方的味道,攪到又沒有甜味,又沒有茶味.好怪勁怪,不知怎說..茶又瀝口...諗住重任送給鬆餅上,kfc的鬆餅真係好食架.個人而言.不知是這分店出品問題還是質素已有變?手頭上這鬆餅,一咬下已經很不對路,"哇.乜咁淋既",咬多幾啖即變漿糊,無蜜味又無烘焙出來的香味.滿口就只有麵粉味...=.="令我很灰的一個早上....查看更多
henrylauhenrylau
原味雞堡
henrylauhenrylau
2009-11-29
关注
呢日黎左呢頭,就呢度食野啦。呢間KFC都唔算多人,好快就可以搵到位,真係幾好架。原味雞堡個雞扒都幾好食,好多肉汁。而配料都唔錯既,好新鮮。而芝士醬就唔係落得太多,唔係既會更好啦。薯塊普普通通,無乜特別既。辣味雞粒唔係太好食,唔夠熱。感覺上好似食緊炸粉既。凍奶茶算幾好飲,好有茶香既奶茶。其實都唔差既,如果食物可以再熱就更好啦。:)查看更多
原味雞堡
焦糖奶茶
加大碼
焦糖奶茶
2009-11-23
关注
因為看到廣告,所以試試這個加大碼雞脾皇餐.所有的東西份量也很大,根本吃不完.雞脾肉質不夠滑,好在是熱的.茄香雞皇飯的汁不錯,也有很多餸,但雞肉不滑.汽水有汽,不是沒有汽的糖水.查看更多
貪食又唔想肥
多重滋味餐,好壞參半!
2009-08-08
关注
JUL 25, 2009 (DINNER)出咗個多重滋味餐一直好想試,都無機會,今日專登試一試!芝士脆雞兩件 ~ 炸雞上面有丁點兒芝士碎,雖然過火非常乾,但頗重芝士味,還配有芝士醬!:(蜜蜜燒雞翼兩隻 ~ 甜甜哋燒得幾好味,有水準!家鄉原味雞兩件 ~ 完全無味嘅雪藏雞兩小小小件!巴辣香雞翼兩隻 ~ 係咁多件炸雞炸得最似樣的,皮脆肉嫩還夠味,辣辣哋好嘢味!巴辣雞粒 ~ 無咩睇頭,得幾粒之餘,只係食到炸粉,惡劣!格格脆薯塊 100g ~ 薯塊跟往常一樣咁好味,夠熱夠脆!辣汁磨菇飯 180g ~ 滿滿的蘑菇,多多的汁,但D飯煮得十分稀爛,不過呢間一向都係咁上下,唔可以有咩祈望!:(家鄉雞皇飯 180g ~ 今次個雞飯有好多餸,滿哂!經常得兩粒紅蘿蔔粒一粒雞粒,真係見到都嚇到瞳孔放大,成隻眼都彈出嚟!2百事、1美連達橙汁汽水本來 $99 有咁多嘢食係抵嘅,不過有幾樣唔係幾食得就變得唔係好抵 lu !俾個貼士大家,係呢間買嘢要搵個新做嘅 counter,如果唔清楚就睇一陣先買,勁好禮貌嗰個就差唔多係架 la,咁你買嘅嘢食起碼個樣會好D,買飯D餸就一定會多D!點解會咁講呢!正所謂上樑不正下樑東歪,呢度服務差已是通哂天,一做耐咗就教壞哂!!服務差就唔在講,經常執漏嘢,收多錢,仲成日唔準時開門,咁嘅責任心,真係唔係連鎖店就真係無眼睇!查看更多
蜜蜜燒雞翼夠蜜糖味燒得好香
2009-01-11
关注
Jan 9, 2009 ( Fri ) ~ Dinner整頭整咗成 6 個半鐘 , 腰都伸唔直好辛苦 !行過 KFC 見到買一人套餐 +$1 可以換多一件雞 , 又出咗 Pop Pop 脆魚粒 , 個會員証仲用得又可以有折扣 (延長到月尾) 買返去食算 la !買了一個至爆套餐 $29.82件雞 + Pop Pop 脆魚粒 + 辣汁蘑菇飯 (180g ) + 芬達橙汁汽水兩個一人尊享蜜蜜燒雞翼 2 號餐 $29.8 / per one2件蜜蜜燒雞翼 + 辣汁蘑菇飯 (180g ) +百事可樂 + $1 換咗1件雞2件蜜蜜燒雞翼 + 家鄉雞皇飯 (180g ) +百事可樂 + $1 換咗1件雞先講講個 Pop Pop 脆魚粒唔見得好出色 , 唔試都唔會可惜 !辣汁蘑菇飯今次滿滿蘑菇的 , 不過飯還是以往一樣太爛 ! :(家鄉雞皇飯今次得兩粒雞粒配菜都無 , 汁就差D見唔到 , 成本好貴咩 ! :( (不過唔上一次係咁 LA !!! )不過 4件雞(2件辣 , 2件原味) 出奇地嫩滑 , 仲唔係好油膩 TIM ! { 以前水準參半 } 似乎掌握到水準:)蜜蜜燒雞翼一定要試 , 蜜糖味夠 , 燒得好香好嫩 不過呢間聲稱開 07:30 嘅門市 , 經常去都遲遲未開門 , 08/12/27 07:43 還未開門 , 多人在等候 , 幾日後去買 Tea 時順便投訴 , 一個比較高級嘅職員 Mr Jaxxn (在此不便公開姓名) , 強調聲明當天是他本人開門 , 沒有可能的 ! 當天我跟朋友一起 & 見到3~4位客人在等開門 , 唔通所有人都咁高興一起等開門 !! 所有人個鐘都行得太快 ! 本人都最少試過 5~6次 la ! 返工唔好咁無時間觀念得唔得 ! 呢個社會唔容許架 la :( 原價 $ 91.4 , 因為有會員咭 , 今次 95折 , $ 86.8 4件雞 , 4件蜜蜜雞全翼 , 3個飯 , 3 杯汽水 , 1個Pop Pop 脆魚粒超值 la查看更多
蜜蜜燒雞翼
任飲任食
我不是食評
任飲任食
2008-06-11
关注
只要了一杯可樂不可能為可樂寫食評吧!想說的是這兒的景觀景觀的確是一流!對住機場與大海前幾日與友人選擇坐在窗口的位置邊欣賞景色,邊聊聊天感覺一流!難得可以用一杯可樂的價錢坐在一流景色的地方聊天!:)唯一要改善的應該是職員的速度實在慢到不能形容!要了一杯可樂居然要等上幾分鐘的時間....只見職員在counter裡走來走去手裡空空如也...我想是在忙著弄其他食物吧...那麼就請招騁多幾位員工!查看更多
WinGirlish
鬼馬
WinGirlish
2008-04-17
关注
個廣告梗係呃人啦,意料中事。不過真係好少芝士,還一點拉的感覺都無!盒面寫著趁熱拉啦,我已經即買即食的了..好諷刺,哈哈!其實對質素沒有期望,不過差太遠了吧。或者芝士應該轉用第二款可以拉的...查看更多
lazyqueen
Sunday Brunch
lazyqueen
2007-08-21
关注
雖然這間店只在家樓下, 但就一次都無試過. 正確來說, 自己都有好幾年沒有食了. 適逢其會, 吃了一餐brunch.兩個人點了4號餐: 兩件雞(雞胸, 雞上脾), 格格薯塊, 汽水. 另加一客巴辣雞翼及一件葡撻.個人喜好食雞胸(就算眾人告知其缺點也阻不了), 這裏的雞胸肉質尚可, 唔鞋, 算難得. 雞上脾聽說肉質亦不錯. 兩隻雞的皮都不算太肥膩, 但是味道像比以往的淡了很多. 是因自己的口味濃了嗎??雞翼辣度適中, 老少咸宜. 葡撻沒有試, 但味道應該不差, 只是唔夠熱辣辣.格格薯塊亦是心頭好, 今次的份量好多, 難得. 味道嘛... 可以有改善的.這裏的裝修不錯, 檯與檯之間尚算闊落, 坐椅設計亦算舒適. 服務ok, 沒有"趕你走"的行徑. 我們食完了各自坐著看雜誌, 檯上的食物雖然已吃完, 但清潔人員看見也沒有急於收走.可能是第一餐的關係, 這個份量已令我覺得頗飽膩. 但我見這裏做緊個$128優惠套餐(前一位食友所提的), 好像幾抵, 心思思想試一次呢~~~查看更多