2024-04-02 5 浏览
喺元朗覓食,行行吓街見到KFC推出同卡樂B聯盛嘅熱浪®️香辣脆雞系列🤩系列有:脆雞、巴辣香雞翼、巴辣雞腿包味薯片因為開頭驚係伏嘢,少少哋嗌咗兩隻雞翼試吓🫣真係熱浪味呀喂!其實佢係喺炸雞同雞翼嘅表面落咗熱浪嘅調味粉!脆脆外皮加埋熱浪味,辣得好出色個味道令人好有錯覺🤪明明係熱浪味但係佢又唔係一片薯片😂咁當然啦,淨係食兩隻雞翼邊夠飽啊我另外仲嗌咗三件雞餐原味雞永遠係我最愛!炸起即食最好味,不過呢個時間好多姐姐餐廳環境比較嘈,食完好快就走咗啦
喺元朗覓食,行行吓街見到

因為開頭驚係伏嘢,
少少哋嗌咗兩隻雞翼試吓🫣
真係熱浪味呀喂!
其實佢係喺炸雞同雞翼嘅表面
落咗熱浪嘅調味粉!
脆脆外皮加埋熱浪味,
辣得好出色

個味道令人好有錯覺🤪
明明係熱浪味
但係佢又唔係一片薯片😂

咁當然啦,淨係食兩隻雞翼邊夠飽啊
我另外仲嗌咗三件雞餐
原味雞永遠係我最愛!
炸起即食最好味,不過呢個時間好多姐姐
餐廳環境比較嘈,食完好快就走咗啦
2024-02-25 20 浏览
炸雞同烤雞,我會揀烤雞,好食好多!炸雞很嫩又多汁有辣和不辣選擇,最喜歡吃肯德基的炸雞,會食上癮😂😂😂除了炸雞,薯蓉也很好吃,必食👍🏻👍🏻👍🏻葡撻好吃,塔皮酥脆,奶香十足
炸雞同烤雞,我會揀烤雞,好食好多!

炸雞很嫩又多汁
有辣和不辣選擇,最喜歡吃肯德基的炸雞,會食上癮😂😂😂

除了炸雞,薯蓉也很好吃,必食👍🏻👍🏻👍🏻

葡撻好吃,塔皮酥脆,奶香十足

2023-02-08
等候时间
20 分钟 (外卖送餐)
🙅🏻‍♂️食物味道&質素 越來越退步🙅🏻‍♀️🤦🏻‍♂️呢間分店位置有時會經過 貪方便 幾年裡平均每隔幾個月至半年就買吓 俾幾次機會去試 堂食/外賣自取都試過 點知一次比一次差🤦🏻‍♀️粗薯條:不熱不脆 堂食都變淋的 不好味香辣脆雞:炸粉厚 不夠脆 雞件質地乾硬"鞋" 沒肉汁 味道不好巴辣香雞翼:不熱不辣不香 蘑菇飯:飯乾硬 有點像生米未煮好 不軟熟不香 不好吃 叫了多汁但沒給多汁 汁少得可憐葡撻:只有葡撻是正常發揮 夠熱 味道不錯熱檸水:加$3 但檸檬只有兩小片 太吝嗇孤寒了吧 還有店員沒自動給包砂糖 後來發現沒有就要出去櫃台問店員攞 比較麻煩🤷🏻‍♂️奇怪 只有葡撻溫度夠熱 其他幾樣食物都只有微溫不夠熱不香不好吃味道不好口感不好 質素太差了 不會再去這間分店 吸收了幾次教訓 真的後悔了🤷🏻‍♀️都怪自己一次又一次貪方便 下次一定會寧願行遠啲去青山公路樓上舖嗰間分店
🙅🏻‍♂️食物味道&質素 越來越退步🙅🏻‍♀️
粗薯條:不熱不脆 堂食都變淋的 不好味
巴辣香雞翼:不熱不辣不香
葡撻:只有葡撻是正常發揮 夠熱 味道不錯
🤷🏻‍♂️
🤷🏻‍♀️
都怪自己一次又一次貪方便
下次一定會寧願行遠啲去青山公路樓上舖嗰間分店
不推薦:粗薯條 香辣脆雞 巴辣香雞翼 蘑菇飯 (全都差👎)

2024-01-01
2022-12-14 384 浏览
KFC呢類大型連鎖fast food shop,d嘢食都係咁㗎啦,中央拎貨,返到來都係負責炸俾d客,只要唔係炸得衰,食物質素、味道都係咁上下,冇乜好講。我喺元朗廣場呢間分店度,換左kfc app入面嘅葡撻同埋薯蓉!我覺得呢間d員工服務態度幾好,我去開食其實好多時都有唔同面孔嘅職員,呢d快餐店人手都係換來換去,😂,可能係經理好,工作環境好 服務態度自然ok。遇過態度最衰最趕客嘅係天水圍天耀商場分店😂😅。

2022-12-14
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
下午茶
2022-11-26 157 浏览
當你想堂食時,發現每一張枱都無人,但每一張枱都充滿著之前唔知幾耐前留低嘅殘羹,所有人望完都即刻打退堂鼓決定唔買嘢食,然後離開。明白而家食肆好難請人,好唔夠員工,所以都好體諒,唯有配合一下,以後唔嚟呢度買嘢食啦!
2022-11-26
下午茶
2022-11-01 123 浏览
作為骨灰級fans 真的對於kfc 情有獨鍾今次為左試 當季貨品雞肉捲 and 柚子蒜蓉柚子炸雞然後又reboot 脆香辣味雞異and 葡撻。感覺葡撻size 逐漸mini 💪雖然鹹味重了少少還是好好吃應該會一直鍾愛的快餐店了
作為骨灰級fans 真的對於kfc 情有獨鍾
今次為左試 當季貨品雞肉捲 and 柚子蒜蓉柚子炸雞
應該會一直鍾愛的快餐店了
2022-05-21 271 浏览
今明家人突然想食炸雞為晚餐,有考慮過幫襯元朗另一間炸雞,最後都係決定幫襯KFC。經外賣平台落,唔夠30分鐘就已經送到,打開食物後,發現全份餐只係跟咗一包茄汁,又無任何的餐具甚至膠手套。炸雞及炸雞翼的味道及質素仲算可以,其中部分雞肉較為乾身,至於辣汁磨菇雞及家鄉雞皇雞,磨菇雞相對就較為好味。薯格味道及口感OK, 並無因為凍咗而變得好難食。我地另外叫咗一份雞寶及2件葡撻,份雞寶因完全無其他醬汁,唯有屋企倒啲茄汁頂住。葡撻算OK可以啦。

炸雞炸雞翼的味道及質素仲算可以,其中部分雞肉較為乾身,至於辣汁磨菇雞及家鄉雞皇雞,磨菇雞相對就較為好味。薯格味道及口感OK, 並無因為凍咗而變得好難食。

2022-05-20
外卖送餐
2021-06-02 513 浏览
又到糧尾 每餐都要慳住慳住用🥺🤮首選又想食肥仔餐嘅話梗係去KFC知道佢最近出咗呢一個越南牛油脆雞牛油味好香 加埋脆卜卜嘅外皮加埋薯格咁又一餐 份量啱啱好😍😍😍
又到糧尾 每餐都要慳住慳住用🥺🤮
首選又想食肥仔餐嘅話梗係去KFC
知道佢最近出咗呢一個越南牛油脆雞
牛油味好香 加埋脆卜卜嘅外皮
加埋薯格咁又一餐 份量啱啱好😍😍😍
2021-05-03 303 浏览
今日直接去呢間KFC買外賣,原本叫香辣脆雞餐加蜜蜜燒全翼兩隻。首先,落錯order比錯左巴辣香雞翼,都算啦,但啲雞翼皮又硬又厚又韌又乾,同其他分店食既完全唔一樣。而全部食物最大問題係個香辣脆雞,完全唔係個回事,都唔講個皮做得有幾差,個辣雞既味完全唔係香辣脆雞既味,個味係甜嘅(非常似狂惹香燒雞嘅味),非常懷疑佢地係將賣唔哂既狂惹香燒雞用黎翻炸,然後再當係辣雞咁賣出去比人!!呢間分店之前都有食過,質素都係比其他分店差好多,但今日根本係離譜,絕對唔會再食呢間野!

外卖自取
2021-04-13 162 浏览
The egg tart in KFC is amazing!! Smooth egg and crispy tart! A great snack👍🏻👍🏻 egg tart is better than chicken haha
2020-11-02 722 浏览
今日因為湊女去賽馬會診所洗傷口,所以帶寶貝女去最近的KFC食佢最喜歡的蜜味燒雞翼~~~沒想到放學後的午餐時間超多人排隊買餐,原本我想用手機點餐送樽裝檸檬茶,可惜之前在海洋公園跌咗信用卡,依家搞到要用自助機點餐😂等餐都等了10分鐘,有幸搵到高椅位~~~和寶貝女初初只係叫咗個桶飯加兩隻雞翼,加配只需$9兩隻~~~個人覺得幾好食,如果KFC肯出唔辣的雞扒就更好食,寶貝女主要食午餐肉加少少飯~~~由於寶貝女覺得飯辣咗DD,所以我再俾多$12要多兩隻雞翼俾佢食~~~個人覺得呢間新店真係細間咗少少,食物其實間間都差不多,多咗呢間真係好方便附近的學生,如果YOHO都開一間就更好😝😝

等餐都等了10分鐘,有幸搵到高椅位~~~

2020-11-02