2K
2016-08-21 135 浏览
懶出街所以外賣炸雞,不過又不會叫……全部都係雞~ 這份$229的任你嘆自選套餐好特別,可以在家鄉雞、香辣脆雞、狂惹香燒雞裏揀十隻,另外兩款澱粉質我們揀了肉醬意粉及辣汁香菇意粉,小食有五六款包括薯角、粟米、薯蓉等等中揀出兩款,我們繼續雞下去所以選擇了巴辣雞粒和巴辣香雞翼,因為經網上購買所以多送薯蓉及香烤蜂蜜雞翼各兩件~今次的全部雞沒有食到嚡肉,單純是食炸雞皮食到膩,但一食到嫩肉還要是流肉汁就不得了~ kfc肉醬意粉是第一次食,茄醬偏酸,肉碎又不是很多,草草撈着意粉食~本篇完~
懶出街所以外賣炸雞,不過又不會叫……全部都係雞~

本篇完~

2016-06-16 123 浏览
今日唔想出去食,又叫咗外賣速遞,佢話本身要等兩個鐘。不過可能係平日,等左九個字到就送過嚟巴辣雞翼,味道偏辣,不過皮好脆,肉質都好嫩葡撻,我比較鍾意食KFC啲葡撻,味道唔係好甜,但係好香蛋味香燒雞,味道比較甜。原味家鄕雞好脆,味道可以,唔太咸,肉質都幾嫩,不過冇咩雞味。薯格,送到黎都已經唔脆白汁雞王飯,白汁好濃,雞肉份量比較少,蔬菜份量比較多,有紅蘿蔔薯仔,質地都比較硬
巴辣雞翼,味道偏辣,不過皮好脆,肉質都好嫩
葡撻,我比較鍾意食KFC啲葡撻,味道唔係好甜,但係好香蛋味
薯格,送到黎都已經唔脆
2016-05-28 88 浏览
公司lunch meeting, 叫咗元氣+2185個0熱度夠,雞、葡撻依然保持脆身。兩個筒餐16件雞放同一紙盒內,好重手,好莊觀。滿心期待食新品越南牛油雞,因為本身都幾鍾意食越式牛油雞翼,但呢個有啲失望,聞落好香,但外貌同味道之出過嘅芝士脆雞近似,面頭有一層黃色粉,小小蒜味,完全無越南牛油雞翼嗰層鬆厚嘅麵衣同濃烈蒜香。肉醬意粉也頗難食,還是白汁雞皇飯穩陣。寫於明朝,刑活着己有木桶炸雞食
公司lunch meeting, 叫咗元氣+2185個0

寫於明朝,刑活着己有木桶炸雞
2016-05-26
2016-05-25 124 浏览
KFC因為弟弟病了不能吃熱氣食物所以不能吃pizza hut我們就叫了KFC自己吃沒有我弟弟的份不過他也不喜歡KFC所以也不會失望今次我忘了拍照不過我覺得樣子也沒什麼特別都是炸雞那樣的樣子越南牛油雞★(★☆)☆☆☆大姐和我也覺得炸粉太硬了比平時的硬很多簡介寫了越香越脆可能他們以為硬就是脆Which is 兩樣不同的事沒有牛油香我覺得有青檸和蒜頭香我大姐說吃得出香料和牛油味但我真的吃不出牛油味

KFC
2016-05-22
  • 巴辣香雞翼
  • 狂惹香燒雞
2016-04-26 189 浏览
KFC我家叫外賣的話都是叫pizza hut或者KFC以前也有叫過wildfire, pizza express和piccolo pizzeria & bar等較貴價,好吃的pizza店但因為我弟鐘情於pizza hut最後連KFC也很少叫了(當我在時因為我較喜歡KFC多於pizza hut所以通常都外賣KFC後來當我留學於澳洲時我姐以為我弟也愛吃KFC於是叫了KFC我弟特意入我姐房跟我姐說她們偏心我就算我不在都要叫KFC自從那次後我的主導權就被禠奪了 >_<現在叫pizza hut多過KFC)雖然KFC實在不夠韓式炸雞好吃但cheap cheap地都算吾錯KFC的雞我最喜歡吃巴辣香雞翼第二就是狂惹香燒雞今次有新雞-大阪燒脆雞我大姐說想試於是晚上十點叫外賣甘夜叫KFC當然有例行的沒雞要換雞(今次是狂惹香燒雞換香辣脆雞)幸好大阪燒脆雞還有剩大阪燒脆雞★★★☆☆雞上有木魚片,沙律醬和大阪燒醬大阪燒醬酸酸甜甜的我不是太喜歡因為我比較喜歡大阪燒的主要部分多於表面但若特別喜歡大阪燒的表面的話可能會喜歡這種雞雞本身的話醎醎的很香雞味但不是很脆要我說的話其實不是太像大阪燒只模仿到大阪
KFC
我家叫外賣的話
都是叫pizza hut或者KFC
較貴價,好吃的pizza店
但因為我弟鐘情於pizza hut
就算我不在
都要叫KFC
自從那次後
我的主導權就被禠奪了 >_<
現在叫pizza hut多過KFC)
雖然KFC實在不夠韓式炸雞好吃
我大姐說想試
於是晚上十點叫外賣
甘夜叫
KFC當然有例行的沒雞要換雞
(今次是狂惹香燒雞換香辣脆雞)
幸好
大阪燒脆雞還有剩
大阪燒脆雞
★★★☆☆
雞上有木魚片,沙律醬和大阪燒醬
大阪燒醬酸酸甜甜的
宵夜
  • 巴辣香雞翼
  • 狂惹香燒雞
2015-12-02 226 浏览
今晚我們叫咗「肯德基好味速遞」返屋企食!我們叫咗個派對B餐:有狂惹香燒鷄18件、香烤蜂蜜鷄翼4隻、巴辣鷄翼5隻、家鄉鷄皇飯2盒、巴辣鷄粒2盒、格格脆薯塊、香熱粟米2支、馬鈴薯蓉4個同瑪嘉烈葡撻!狂惹香燒鷄嘅燒鷄肉質好乾、好韌同好「嚡」!香烤蜂蜜鷄翼嘅肉質亦係好乾,蜂蜜味唔係好濃!巴辣鷄翼亦都係炸得比較乾身,微微嘅辣味都算惹味!家鄉鷄皇飯就不過不失!巴辣鷄粒嘅炸粉超級厚,炸粉嘅比例多過鷄肉!格格脆薯塊一啲都唔脆,好腍同好油膩!香熱粟米亦都係好腍,一啲口感都無同淡而無味!馬鈴薯蓉亦係不過不失!瑪嘉烈葡撻嘅味道太甜,酥皮亦唔係好酥脆!之前都有叫過「肯德基好味速遞」都覺得幾好味同幾抵食,所以今日再番叫嚟食,但今次就令真係我們大失所望!本人會認真考慮下次會唔會再叫嚟食!
香烤蜂蜜鷄翼嘅肉質亦係好乾,蜂蜜味唔係好濃!
巴辣鷄翼亦都係炸得比較乾身,
炸粉嘅比例多過鷄肉!
格格脆薯塊一啲都唔脆,好腍同好油膩!
香熱粟米亦都係好腍,一啲口感都無同淡而無味!
馬鈴薯蓉亦係不過不失!瑪嘉烈葡撻嘅味道太甜,
酥皮亦唔係好酥脆!
本人會認真考慮下次會唔會再叫嚟食!
馬鈴薯蓉4個
家鄉鷄皇飯2盒
香烤蜂蜜鷄翼4隻/巴辣鷄翼5隻
狂惹香燒鷄18件
外卖送餐
今日唔想出街, 所以就叫左食,ORDER既時候已經提左話等50MINS,等係OK既,因為叫得外賣都預左要時間,同埋都預左個水準係會爭D,但無諗過, KFC出名既薯格會甘難食,硬到我以為食緊未煮過既薯仔,超硬, 又唔脆,正常人地外送薯條,最多都係淋既者,有咩理由係硬=.=其他野食係正常,葡撻同平時一樣甘好味炸雞係D皮淋左D, 但係接受既,最差係薯格, 成盒食左兩塊,就忍唔住扔左
今日唔想出街, 所以就叫左食,
ORDER既時候已經提左話等50MINS,
等係OK既,因為叫得外賣都預左要時間,
同埋都預左個水準係會爭D,
但無諗過, KFC出名既薯格會甘難食,
硬到我以為食緊未煮過既薯仔,
超硬, 又唔脆,
正常人地外送薯條,
最多都係淋既者,
有咩理由係硬=.=
其他野食係正常,
葡撻同平時一樣甘好味
炸雞係D皮淋左D, 但係接受既,
最差係薯格, 成盒食左兩塊,
就忍唔住扔左
2015-11-01
等候时间
65 分钟 (外卖送餐)
  • 葡撻
2014-04-29 277 浏览
本人於21:33經網上完成訂單,其後沒有職員致電對單,以前訂都會有的,如果職員跟我說要等90分鐘,我會取消其訂單。最終23:00才送抵,我向速遞員反映在非繁忙時間也要等待差不多個半鐘才送抵,他表示我曾改單,故此最後預訂送抵時間為23:03。我沒有改過單,我不知為何有如此失當的安排?到進食時,所有食品連暖也談不上,難以入口,最後只食了兩個葡撻,吃了幾口飯,其他的只吃了一兩口便吃不下。雞粒是涼的,脆皮粒變成硬皮粒,乾爭爭又無味。薯格全稔,油淋淋,原本很喜歡吃也不想吃了。家鄉雞的皮跟雞粒一樣,硬到無朋友。脆雞跟磨菇飯還好,放得入口,不過最後要叮翻熱個飯先食。唯獨葡撻無出事,涼咗都食曬。過百蚊食D咁既嘢,無下次,同樣價錢有其他更好的選擇,難道要未餓就要叫定外賣?
雞粒是涼的,脆皮粒變成硬皮粒,乾爭爭又無味。
薯格全稔,油淋淋,原本很喜歡吃也不想吃了。
家鄉雞的皮跟雞粒一樣,硬到無朋友。
脆雞跟磨菇飯還好,放得入口,不過最後要叮翻熱個飯先食。
唯獨葡撻無出事,涼咗都食曬。
2014-04-28
等候时间
87 分钟 (外卖送餐)
$104.4 (晚餐)
用餐优惠
信用卡優惠
2014-03-30 219 浏览
叫外賣,都係叫黎叫去叫幾樣..壽司kfc老麥pizza,真係好悶但久唔久食下又唔算壞既,今次試左kfc既黃金雞其實就係用咸蛋黃醬塗外面再炸,係黃金蝦既變種但係咸蛋味唔夠濃,亦完全入唔到味,所以唔可以係一個合格既口味,幸好雞肉尚算嫩滑,肉汁亦很少唯一好處就係無咁悶,唔係就係炸雞和燒雞咁少選擇

但久唔久食下又唔算壞既,今次試左kfc既黃金雞
其實就係用咸蛋黃醬塗外面再炸,係黃金蝦既變種

唯一好處就係無咁悶,唔係就係炸雞和燒雞咁少選擇
2014-01-13
等候时间
20 分钟 (外卖送餐)
2014-03-02 173 浏览
上週有同事想試KFC新出的西檸雞, 於是一班人便叫炸雞作為午餐, 卻萬料不到KFC速遞也要等上一小時, 難道這個西檸雞當真這麽受歡迎? 雞送到後, 一班餓鬼已急不及待拆盒開餐, 眾人即搶先吃新出的西檸雞! 這塊炸雞的炸粉不算厚, 雞皮很脆, 雞肉嫩滑多汁, 淋上西檸汁真是非常滋味! 至於西檸雞的靈魂西檸汁大家都覺得味道正宗, 甜度及烯杰度剛好, 數片檸檬皮更帶出鮮香的檸檬味, 亦能中和炸雞的油膩感, 勁正~~~ ^o^保守起見, 也叫了無有失拖的香辣脆雞。辣炸雞本身已很惹味, 但有同事在吃過西檸汁後, 喜愛得把辣雞蘸點剩下的汁, 竟說是出奇的好味!! 但必需一提的是加了西檸汁後雞的辣味指數將會提升, 辣味更濃!大家的吃後感是最好這個西檸雞可成為長有的項目, 不過起碼在推廣完之前再吃多一次!!

用餐时段