2011-05-29 14 浏览
樣樣出色、樣樣精彩!個人喜好是紅腸,這是情意結,沒理由!甜醬、介醬隨個人喜好添加或減少。每次去也排著長龍,不過效率快,不消一會就買到心頭食~~~由於人流去貨化,感覺上也比較新鮮、干淨。吃鹵味最重要是甚麼?鹵汁入味、材料干淨、食落無苦味~~~此家做到!沒甚麼可彈,小食首選,總比那些煎炸來得健康。

沒甚麼可彈,小食首選,總比那些煎炸來得健康。
2011-05-15 8 浏览
店外經常排長龍,但只需五分鐘左右便能柯打,墨魚、腎指令項目。墨魚同腎非常爽口,加上芥辢、甜醬、豉油,更能帶出滷水汁的美味。有點不解為何總是橙色的????職員效率也其佳,店內還張貼不准拍照,Cool!

有點不解為何總是橙色的????

職員效率也其佳,店內還張貼不准拍照,Cool!

2011-05-13
$7 (其他)
  • 腎、墨魚
2011-04-26 7 浏览
第一次写食评是日,复活节假期最后一日飞奔落黎香港睇下有无便货扫到旺角第一件事 肥姐小食来到,排左应该系15到17人度。速度肯定好快到我啦,要左一串小生肠、一串肾、两串墨鱼小生肠,第一旧咬落去,点解紧难食既。之后试下第二旧先。又好好味喔。肾,无咩感觉。可能系我唔钟意食。墨鱼,大爱啊。正到无法形容急得制唔记得影翻张靓照第一次写,简而乱。勿见怪勿见怪!下次出香港仲要去稳肥姐
第一次写食评

是日,复活节假期最后一日
飞奔落黎香港睇下有无便货扫

到旺角第一件事 肥姐小食

来到,排左应该系15到17人度。速度肯定好快

到我啦,要左一串小生肠、一串肾、两串墨鱼

肾,无咩感觉。可能系我唔钟意食。

墨鱼,大爱啊。正到无法形容

急得制唔记得影翻张靓照

第一次写,简而乱。勿见怪勿见怪!

下次出香港仲要去稳肥姐
2011-04-25
2 分钟 (外卖自取)
2011-04-25 26 浏览
四月二十四日 (星期日)近來與龜特別有緣老公仔月頭買了兩頭梅花龜,數天前又收到OR送的戲票,又是講龜的套戲不錯的,有說笑的,也有認真講環保問題的,頗有教育意義看完戲,我見有點餓,帶了老公仔"探"肥姐久違了,每次來到都是水泄不通的隔離賣牛什的其實也不差,但也相形見拙排了約十分鐘,點了大生腸和雞腎大生腸不用多說既新鮮,又爽口加少許黃芥辣一流雞腎原來也不錯很有咬口,又不腥我不太吃內臟也覺好味遇見了朋友也在排隊,在此說聲"識食"!
四月二十四日 (星期日)

近來與龜特別有緣
套戲不錯的,有說笑的,也有認真講環保問題的,頗有教育意義

看完戲,我見有點餓,帶了老公仔"探"肥姐
久違了,每次來到都是水泄不通的
隔離賣牛什的其實也不差,但也相形見拙
雞腎.大生腸
排了約十分鐘,點了大生腸和雞腎
大生腸不用多說
既新鮮,又爽口
加少許黃芥辣一流
雞腎原來也不錯
很有咬口,又不腥
我不太吃內臟也覺好味

遇見了朋友也在排隊,在此說聲"識食"!
2011-04-24
5 分钟 (外卖自取)
$7.5 (下午茶)
雞腎.大生腸
2011-04-24 67 浏览
我排隊買了大腸、墨魚、豬心和雞腎,花了$40。不過先放好找回的金錢,才拿東西走,停了兩秒,便給收錢阿姐很兇的喊,「快走!」幫襯她們還要受氣,這是甚麽道理!?鹵水汁的確好味,但大腸不夠乾淨,仍有些怪味。
2011-04-23
15 分钟 (外卖自取)
2011-04-20 19 浏览
平日我是不會吃那些油炸的生腸墨魚類東西...但這檔咁多人話正,又因為它不熱氣又不油膩,所以個人覺得要去試下~大小墨魚,大小生腸,雞腎和豬心...生腸無味...要落多D甜醬先有味雖說$10一串那些較大串, 但我始終覺得吃$5一串那些較抵吃~ps:有少許不喜歡的地方, 是店員服務態度較差
平日我是不會吃那些油炸的生腸墨魚類東西...

ps:有少許不喜歡的地方, 是店員服務態度較差
2011-04-18
2011-04-16 9 浏览
最鍾意食街頭小食. 每次經過肥姐都忍唔住幫襯.佢D墨魚同大腸真係好新鮮好爽, 再配埋佢D芥末醬同豉油,嘩, 真係人間極品.今日叫左特大墨魚同大腸, 嘩, 咁大舊都係咁爽, 一D都唔UN, 正啊不過食完好似有D飽, 攪到食唔落正餐. 如果要搵港式小食, 呢個真係表表姐啊
最鍾意食街頭小食.

每次經過肥姐都忍唔住幫襯.

佢D墨魚同大腸真係好新鮮好爽, 再配埋佢D芥末醬同豉油,

嘩, 真係人間極品.

不過食完好似有D飽, 攪到食唔落正餐.

如果要搵港式小食, 呢個真係表表姐啊
2011-04-16
1 分钟 (外卖自取)
2011-04-13 6 浏览
人生第一次食肥姐,聽就聽得多,真係去食就第一次。朋友成日黎食,叫左個墨魚同雞腎,咁我就跟佢叫,叫左個雞腎。雞腎初時食落有D硬,但咬多幾下就開始爽,其實夾係爽同硬中間,個感覺好特別。但又唔係韌,感覺好好。味道又唔係好咸,個芥辣好好食,有芥辣味但唔太辣又唔太搶,同甜醬好夾,咦點解我好似講緊廢話咁既﹖朋友個墨魚我食左一舊,原來係冰既,不過好爽口,最怕d 野韌到咬唔開會牙軟既我好鍾意食。最估唔到係冰冰地,因為我舊雞腎無冰既感覺。如果再熱d 食應該好消暑。 價錢又抵,5蚊都有1串,又唔會咬到牙較軟,排隊又快,睇過之前有d食評話服務態度唔好,依家街邊小食好難搵到咁平又好食, 唔通你想好似高級酒店咁服侍你﹖有既你都驚啦~
人生第一次食肥姐,聽就聽得多,真係去食就第一次。

我的雞腎~正
朋友的墨魚~正~爽
$5 (其他)
我的雞腎~正
朋友的墨魚~正~爽
  • 雞腎
2011-04-12 5 浏览
呢閒店系香港都算出名咖~黎畿次去旺角玩我都去嘅,每次去都会食生腸,仲记得第一次食生腸系一种好surprise嘅感覺,居然系冻嘎,同埋食落去好脆,非常特别~肥姐生意好好,卖完就收档,共去佐五次有两次冇食到,想食都要趁早la。黎次都系买生腸,仲买佐墨鱼同鸡肾,最终都系覺得生肠特别,哈哈生肠墨鱼同鸡肾阿肥姐本人生意好好
2011-03-06
外卖自取
$14 (其他)
  • 大生腸
2011-04-12 34 浏览
早已聽聞很久,直至0個日先有機會試下,約晚上八時多,已經好多人排隊la,但係人流都去得好快,因為我係呢度見到大生腸同埋墨魚出名,加上我地係食完晚飯先黎,所以只係叫咗呢兩樣。兩樣我鐘意食墨魚多d ,因為加咗芥辣好對味,而且新鮮。大生腸反而唔好食,可能我唔慣掛(我本身唔鐘意食動物內臟)……
2011-04-09
$7 (其他)
2011-04-11 13 浏览
係openrice旺角,$40以下,第一名就係佢,所以今晚去買貓仔玩具之前,就去咗食先。紅腸:一般,同出面味道差不多豬腎:有口感,幾爽尤魚:加埋個醬,唔錯感覺佢地賣野好趕,兩個姐姐反應快,接住問下一個食乜,肥媽媽都有問,但係唔夠快。可以用多少少心,唔好趕住趕住,我會食得開心D
紅腸:一般,同出面味道差不多
豬腎:有口感,幾爽
尤魚:加埋個醬,唔錯

可以用多少少心,唔好趕住趕住,我會食得開心D
3 分钟 (外卖自取)
$16 (其他)
  • 尤魚
2011-04-10 21 浏览
睇電視都有介紹過, 咁岩行過又無人排隊, 緊係試下啦點左 5 串紅腸, 生腸, 大腸, 豬心, 豬腎食品好香麻油味, 鋪面又好乾淨, 抵佢咁多好評!! 我鐘意芥辣, 但男朋友唔鐘意, 個姐姐仲好細心, 用2 張紙包, 將芥辣唧落下面個層
睇電視都有介紹過, 咁岩行過又無人排隊, 緊係試下啦
點左 5 串
紅腸, 生腸, 大腸, 豬心, 豬腎
食品好香麻油味, 鋪面又好乾淨, 抵佢咁多好評!!
2011-04-10
2011-03-29 8 浏览
今日放工去了旺角家樂附近, 就諗起肥姐, 我真係細細個就開始食佢行到過去, 好彩唔會好長龍, 但都要等今日食左3樣野, 尤魚, 紅腸, 豬心加甜醬, 最正係豬心, 夠爽, 好味 紅腸就一般, 而尤魚就依然咁滑食左咁耐, 除左佢D汁好食之外, 仲好新鮮, 正! 我覺得旅遊書要介紹哩個旺角景點!

行到過去, 好彩唔會好長龍, 但都要等

今日食左3樣野, 尤魚, 紅腸, 豬心加甜醬,

最正係豬心, 夠爽, 好味
紅腸就一般, 而尤魚就依然咁滑

2 分钟 (外卖自取)
$15 (其他)
2011-03-16 16 浏览
繼續都係掃街日。肥姐係我掃街favour既三甲。係旺角掃街,唔會走漏呢到。其實食生腸呢d野,對我黎講無異味係必要的,不過爽脆同鹵水就真係睇鋪頭,肥姐這方面做得唔錯。今日要生腸墨魚雞腎。生腸墨魚依然爽甜,無食雞腎,友人稱夠爽,應該也不錯。五蚊串,大串十蚊,抵食,繼續下一站。
繼續都係掃街日。

生腸墨魚依然爽甜,無食雞腎,友人稱夠爽,應該也不錯。

五蚊串,大串十蚊,抵食,繼續下一站。
1 分钟 (外卖自取)
  • 生腸
  • 雞腎
2011-03-05 47 浏览
「肥姐」一向是旺角區的人氣小食店,長年人龍不絕,只因為它的大生腸、大墨魚等小吃,確是新鮮美味,才能吸引那麼多人排隊幫襯。就好像這天,兩夫妻又來到旺角,老婆仔忽然想到「肥姐」處吃東西,於是特地來到這裡,叫來一串「大生腸」($10)、 一串「大墨魚」($10),再加一串「雞腎」($5),就地在「肥姐」店前附近的空地大快朵頤一番。這裡的小食確是好味。冰凍的「大生腸」新鮮爽脆、「大墨魚」煙韌鮮甜、「雞腎」柔軟爽口,蘸上芥辣、甜醬、醬油同吃,每一啖都口感豐富,滋味十足。只不過是一檔普普通通的小食檔,卻能長年累月保持上佳的食物質素,難怪「肥姐」生意滔滔,財源廣進,它的成功可絕非僥倖呢!
,才能吸引那麼多人排隊幫襯

這裡的小食確是好味
,難怪「肥姐」生意滔滔,財源廣進,它的成功可絕非僥倖呢
外卖自取
$12.5 (其他)
  • 大生腸,大墨魚,雞腎