聽個名以為係酒樓😂雖然個名似,但原來係一間充滿異國風情嘅餐廳😆餐廳的佈置很有特色,牆上有霓虹燈,都幾有feel~~周圍有啲植物做裝飾🌿🍃最特別係門口有個小庭園,地下鋪上白色嘅石頭,有少少日式的感覺🎋可以帶埋寵物出嚟食嘢都得㗎🐶餐牌啲菜式名都幾得意😆有D睇完都唔係好明點解,就好似我嗌嘅呢個意粉咁🤣上枱嗰陣都聞到好香,大蜆的份量都幾多,堆到滿晒唔算好重酒味,但食落又真係辣辣地,幾過癮!是晚最期待就是威靈頓牛柳😍外表焗得好靚,切開中間牛柳仲係好粉嫩!口感軟腍,連同芥末籽一齊食,味道好好。牛柳都幾大件,兩個人share剛剛好😋🔸辣妹化曬妝偷偷地去海邊曬太陽🌞 (辣酒煮大蜆意粉)🔸用麻包袋笠住隻牛🐮 (威靈頓牛柳)📍#聚福樓 (#屯門美食)屯門青善街28號康景花園地下1號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我Instagram 未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
聽個名以為係酒樓😂

餐牌啲菜式名都幾得意😆
有D睇完都唔係好明點解,就好似我嗌嘅呢個意粉咁🤣
上枱嗰陣都聞到好香,大蜆的份量都幾多,堆到滿晒
唔算好重酒味,但食落又真係辣辣地,幾過癮!

🔸辣妹化曬妝偷偷地去海邊曬太陽🌞 (辣酒煮大蜆意粉)
🔸用麻包袋笠住隻牛🐮 (威靈頓牛柳)

📍#聚福樓 (#屯門美食)

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我Instagram 未啊😚
跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

2022-09-13 36 浏览
呢間食西餐但有個中式酒樓名既cafe門外仲擺到好似森林咁而且係pet friendly 整間cafe裝修都好特別餐點名都好搞笑.🍔狂揼牛肉漢堡 $188有個Juicy大啡菇 巨厚手打牛肉漢堡生菜蕃茄新鮮 索索聲夾埋塊大芝士 好滿足~🍟係真薯仔切出黎 實的的.🍝孖寶兄弟煮意粉 (蟹肉蟹膏忌廉意粉) $158好多蟹肉蟹膏 好邪惡而且忌廉唔會太油 意粉軟硬剛好.🧁地心探險記 (心太軟) $88即叫即做的心太軟 流心朱古力又唔會太甜 配曲奇忌廉雪糕 一冷一熱旁邊兩粒小馬卡龍都唔馬虎 .所有野都食得出係超用心完全唔hea🥲可encore.📍聚福樓📌屯門青善街28號康景花園地下1號舖
呢間食西餐但有個中式酒樓名既cafe
🍔狂揼牛肉漢堡 $188
有個Juicy大啡菇
巨厚手打牛肉漢堡
生菜蕃茄新鮮 索索聲
夾埋塊大芝士 好滿足~
🍟係真薯仔切出黎 實的的
所有野都食得出係超用心
完全唔hea🥲可encore
📍聚福樓
📌屯門青善街28號康景花園地下1號舖
呢間瑟縮咗係角落頭 充滿神秘感既cafe🫣門口散發住一種森林氣息🌳走過森林入到去餐廳內係一個佈滿異國風情既地方🤩由地下既磁磚 到牆身上每一個佈置音響燈光💡都帶你進入神秘角度🫢餐廳環境雖然不大 但置身係入面既感覺都係令人舒服😌食物選擇方面唔算十分多 但都無令我失望好欣賞佢好有創意既菜式名 睇到人好開心😂➷🔹 多醬過點𝙅𝘼𝘾𝙆薯條一見到個6款醬汁就覺得好虛陷😂我最多都係試過4款😆原來佢既6款醬汁係廚師發辦 換句說話 係每次都會唔同😮一路食一路同🧸估味道 成個過程都幾得意😆到最後有啲其實我地估唔到係咩黎 不過幾好食薯條就無咩特別喇 離不開脆口同粗身😋🔹 龍蝦帶子快速約會呢個其實係龍蝦汁帶子意大利飯🦞坦白講 佢既香味係幾吸引 一上枱就聞到😶‍🌫️食落口既味道都係好食嫁 但龍蝦味就唔夠突出有種爭咁啲野既感覺🤏🏼就係噏唔出既個樣野帶子都爽身 兩面煎香👍🏼醬汁量係合適既 無過多過少不過會有少少腬 兩個人食完會飽咗一大半😆🔹 用麻包袋笠住隻牛呢個係我幾期待既一個菜式🤩擺盤係靚既 用草(沙律菜🥗)去襯托牛柳外層既酥皮緊緊包住牛柳 酥皮焗得金黃脆口時間掌握上係完美 牛柳保持5成既熟度👍🏼切開後見到粉嫩色既肉
呢間瑟縮咗係角落頭 充滿神秘感既cafe🫣

菜式上帶點玩味 總係流露住一股神秘🫣

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2022-09-08
等候时间
5 分钟 (堂食)
𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
2022-09-11 41 浏览
Cafe 賣 All Day Breakfast 好普遍,令我回味嘅不出幾間,聚褔樓係其一。前排知道呢度重開,即刻來食☺️每次來聚福樓都係一種享受,除左味覺嘅享受 (ADB 水準依然👍🏻吃得相當滋味☺️Flat White 很 Nutty,充滿著焦糖香),仲有環境嘅享受,呢度位處清靜嘅角落,店內嘅佈置都好有心思,如果得閒,我可以喺呢度坐一兩個鐘🤭老闆係位親力親為嘅人,當日颱風啱啱走,佢勞心勞力地整理店內植物嘅同時,亦不忘同我閒聊,仲問我去過秋香未🙃嘻,雖久仰大名但仲未有機會,好,我會積極搵機會去拜會秋香嘅☺️

All Day Breakfast

Flat White

企喺門口已感受到好有外國風情👱🏻‍♀️👨🏼‍🦱如果天氣無甘熱我一定會坐室外😮‍💨餐廳唔大但每個角落都好心思佈置😍所以周圍都係打卡位😝亂影都好靚📸🧏🏻‍♀️✨聚福樓收皮牛肉堡✨ $168(brunch set) 🍔叫嘅時候無為意個味是有意思的😂上枱嗰陣嚇一嚇🫢原來是酥皮😱😱😱係焗得好香牛油味嘅酥皮一切開有肉汁湧出來🤭牛肉帶粉紅色仲好juicy肉味濃郁🥩同勁厚😍配上自家製甜甜酸酸嘅醬汁可以中和返油膩感🤤✨聚福樓全日早餐✨ $148 (brunch set)🥗🍳好豐富嘅adb🙈我表示一定夠飽🤰🏼炒蛋🍳好滑沙律好味煙三文魚同Parma ham都好食唔會好咸🤣

企喺門口已感受到好有外國風情👱🏻‍♀️👨🏼‍🦱

我表示一定夠飽🤰🏼

炒蛋🍳好滑
沙律好味
煙三文魚同Parma ham都好食唔會好咸🤣
🇭🇰屯門隱世森林風cafe💛多醬過點JACK薯條|炸薯條配六款秘製醬汁 $88卜卜脆嘅厚身炸薯條,外皮剛剛好嘅金黃香脆,鹹度都偏淡因為要配埋醬汁食用,六款嘅秘製醬汁完全由廚師發板,呢個驚喜程度都不錯,睇你彩數會有咩唔同嘅驚喜配合,今次我地都有甜酸醬、淡忌廉,南乳同埋黑松露等等都不錯!孖寶兄弟煮意粉|蟹肉蟹膏忌廉意粉 $158蟹肉蟹膏份量都好足夠,忌廉意粉嘅醬汁剛剛好唔會太濕,用咗扁意粉口感都好爽口,加埋蟹膏夠晒鮮味入口濃郁,整體連埋蟹肉味道層次濃厚,真心誠意推介!龍蝦帶子快速約會|龍蝦汁帶子意大利飯 $148意大利飯用咗龍蝦汁做主要味道,入口味道比較濃郁反而蓋過咗本來嘅面目,不過龍蝦汁嘅配搭都頗為美妙,味道都喺味蕾到徘徊慢慢同意大利飯融為一體,加上意大利飯其他配料嘅口感中和,總括都不錯,唔好唔記得仲有大大粒嘅新鮮帶子口感一流!Lime Soda / Mojito 加一服務費聚福樓 (屯門)屯門青善街28號康景花園地下1號舖
🇭🇰屯門隱世森林風cafe💛

多醬過點JACK薯條|炸薯條配六款秘製醬汁 $88

孖寶兄弟煮意粉|蟹肉蟹膏忌廉意粉 $158

龍蝦帶子快速約會|龍蝦汁帶子意大利飯 $148

Lime Soda / Mojito

加一服務費

聚福樓 (屯門)
2022-08-30 30 浏览
作為一個薯條控,緊係要試下佢個「多醬過點jack」薯條啦,佢提供左5個醬,由甜、酸、辣味都有,好得意呀!我個人最中意都係芥末醬😆!而且個薯條粗幼岩岩好,好新鮮,再加芝士碎係面,真係好正😇另外,仲叫左個all day breakfast set ,跟餐湯,今次係磨菇忌廉湯,仲跟一杯飲品,都幾可以~ 侍應態度好好,因為個場好full 佢都會講句唔好意思,人多可能坐逼少少。其實都ok ge,環境都幾好~不過個位置難搵少少,如果有屯門人帶路會好啲哈哈,因為我都係朋友帶路的~~

跟餐湯,今次係磨菇忌廉湯,仲跟一杯飲品,

似中餐館的店名,其實是cafe西餐廳,吃意粉、意飯、漢堡包、仲可以chill嘆咖啡~ 而且菜式名稱好得意,齋睇菜名唔睇埋註解的話,真係未必估到實質係食咩㗎😆無論店名、菜式,連裝修都充滿玩味感的fusion cafe☕️🍝 最緊要係有室外位置,狗狗可以陪伴我們進餐!太好了!❤️🐶用麻包袋笠住隻牛 (威靈頓牛柳) $288面層是充滿牛油香的香口酥皮,中間由一片鹹火腿包裹著牛柳,有助調味並提升鹹香口味層次,牛柳厚身,肉質腍而彈龍蝦帶子快速約會 (龍蝦汁帶子意大利飯)$148龍蝦汁濃郁,香煎帶子大粒,意大利飯口感煙煙韌韌富士宇治金時 $52凍飲,層次分明,由白色至漸變綠色至紅色,好岩打卡📸 紅豆大粒軟糯,甜甜的MATCHA LATTE $42熱飲,與富士宇治金時相比,MATCHA LATTE抹茶味會較強,多一份抹茶回甘味道,而且奶味亦更重更香濃_______________聚福樓 (屯門)屯門青善街28號康景花園地下1號舖_______________

用麻包袋笠住隻牛 (威靈頓牛柳) $288

龍蝦帶子快速約會 (龍蝦汁帶子意大利飯)$148
龍蝦汁濃郁,香煎帶子大粒,意大利飯口感煙煙韌韌

富士宇治金時 $52

MATCHA LATTE $42

_______________

聚福樓 (屯門)

_______________
2022-08-23
2022-08-23 30 浏览
悶熱的天氣最適合來一杯vodka🍸同好耐冇見嘅朋友仔食飯去到屯門文青聚集點「聚福樓」🤩並非係茶樓食點心 呢間係一間 chill chill文青嘅西餐廳採用東南亞style裝修設計 感覺好寫意有室內同埋户外位置,門口有兩張枱可以帶寵物一齊食嘢,另一邊又有大大座風扇對住吹,所以尚可接受~餐廳主要提供多款選擇All day breakfast、意粉/飯、扒類等西餐食物。餐牌名都好盞鬼貫徹小店嘅宗旨break the rules !😈eg.「我係一隻禿頭哂」、「我想望多你一眼」「阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢」、「估你唔到的一盤野」店員都好nice咁介紹🤩餐廳播既都係我最鍾意嘅本地chill chill singer☺️🌹聚福樓性感沙律 HK$138Joyfood special salad 士多啤梨做成嘅花花裝飾外觀靚靚醬汁酸酸地好開胃,而且帶有莓香幾特別,每一口都會令人愈食愈想食!成個沙律嘅份量超大,兩個人當前菜都好夠,成餐keep住食去到尾段都仲有!🐮用麻包袋笠住隻牛-威靈頓牛扒 HK$328Beef Wellington , With Honey & Whole Grain Mustard Sa

悶熱的天氣最適合來一杯vodka🍸
採用東南亞style裝修設計 感覺好寫意
所以尚可接受~

餐廳主要提供多款選擇

餐牌名都好盞鬼
貫徹小店嘅宗旨break the rules !
😈eg.「我係一隻禿頭哂」、「我想望多你一眼」
「阿蟹肉同埋蟹膏你想點呢」、「估你唔到的一盤野」
店員都好nice咁介紹🤩

🌹聚福樓性感沙律 HK$138
Joyfood special salad
士多啤梨做成嘅花花裝飾外觀靚靚
成餐keep住食去到尾段都仲有!

🐮用麻包袋笠住隻牛-威靈頓牛扒 HK$328
Beef Wellington , With Honey & Whole Grain Mustard Sauce Fresh Assorted Vegetables On Side
用麻金黃酥脆嘅酥皮包裹着鮮嫩粉紅嘅牛柳
肉質好juicy 用酥皮包起來焗,外皮好酥脆,牛油香氣滿滿 🍔

🍍pinapple peach smoothie $58🍹

第一次是番石榴味甜品
係幾清新 自家製少甜vanilla cake
賣相都好吸引

🌟如果帶寵物既記得只可以坐室外位置呀!🤗
🌟店內位置唔算好多,最好就book定位
可以Openrice網上預約~
🌟支持小店啊💛
🌟而且泊車都方便,旁邊就有停車場🅿️

一間充滿渡假風既餐廳🌴同朋友食過幾次 成個環境都好chill🌵餐廳播既歌都係地下樂團既歌💫唔知大家有無聽過deca joins 我都好中意依隊樂隊✨一直榮登我係屯門覺得最靚既餐廳(´▽`)無得去旅行就去食飯當去左轉泰國啦~今次坐左outdoor出面種左好多綠綠草草好舒服🌱之前日頭去過仲靚 港女唔小心又打左幾張卡(雖然係冬天你都俾我post下啦🤫)Menu玩味感好重 睇完都唔知係咩黎XD睇下大家叫野食既時候會唔會叫返佢地作既名🤣📍我想看多你一眼 RIBEYE STEAK🥩 HKD268本身我係好想食佢地既燒雞🐤但佢地賣曬lu不過ribeye我都想食!! 唯有下次再試過肉眼超大塊🥩完美遮住底下既配菜🥗7成熟 肉味好濃而且好juicy💦配菜份量都幾多 有燒粟米🌽燒甘筍🥕同埋薯仔🥔格離仲有沙律菜🥗 成個配搭十分好~📍辣妹化曬妝偷偷地去海邊曬太陽 VONGOLE HKD168其實佢就係辣酒煮大蜆意粉🍲蜆肉係幾大粒好清甜 份量都多~意粉入味 辣 酒同蒜味幾出!!Drinks富士宇治金時🍵🫘 HKD52個底好多好多紅豆 抹茶味都幾濃👌🏻
一間充滿渡假風既餐廳🌴
同朋友食過幾次 成個環境都好chill🌵
餐廳播既歌都係地下樂團既歌💫
唔知大家有無聽過deca joins 我都好中意依隊樂隊✨
一直榮登我係屯門覺得最靚既餐廳(´▽`)
無得去旅行就去食飯當去左轉泰國啦~
今次坐左outdoor出面種左好多綠綠草草好舒服🌱

不過ribeye我都想食!! 唯有下次再試過
肉眼超大塊🥩完美遮住底下既配菜🥗
7成熟 肉味好濃而且好juicy💦
配菜份量都幾多 有燒粟米🌽燒甘筍🥕同埋薯仔🥔
格離仲有沙律菜🥗 成個配搭十分好~

其實佢就係辣酒煮大蜆意粉🍲
蜆肉係幾大粒好清甜 份量都多~
意粉入味 辣 酒同蒜味幾出!!

Drinks
富士宇治金時🍵🫘 HKD52
個底好多好多紅豆 抹茶味都幾濃👌🏻
2022-08-12
門外有棵大樹🌳再被綠色植物包圍 充滿森林系單是門口已經好好拍照了 又ff去旅遊🤫Pet-friendly又可以帶埋主子🐶出遊打卡裝潢以異國風為設計 真的很喜歡復風花磚‪ෆ晚上去配搭埋霓虹燈又是另一種氛圍( ˶ˊᵕˋ˶)意外發現店家原來有搞wedding party🥰menu菜式名好玩味 主打各種fusion菜!定價都合理正常 質素依然很不錯牛控表示喜歡威靈頓牛😗 服務態度都巧巧Burger🍔&放火🔥seafood platter都好吸引下次再黎會想去會下秋香🤪 (希望唔會迷路.▫用麻布袋笠住隻牛: 威靈頓牛柳 $288😋👍🏻:👅👅👅👅/5分之前已經想食但得晚市供應🥲酥皮焗至金黃色 充滿牛油香再裏住一層巴馬火腿&厚厚的牛柳牛柳色澤粉嫩 依然有肉感之餘帶牛香仲好juicy!! 伴碟淋上蜜糖芥茉籽醬 增添鹹香的層次感好似係我目前吃過最滿意的😚(食過大多數都被醬汁覆蓋左牛味 好可惜🥺).▫龍蝦帶子快速約會: 龍蝦汁帶子意大利飯 $148😋👍🏻:👅👅👅.6/5分Risotto ho creamy ‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝配搭左龍蝦汁 味道好濃郁 濕潤度剛好!再灑上少許芝士粉作點綴 豐富味蕾帶子好肥
門外有棵大樹🌳再被綠色植物包圍 充滿森林系
單是門口已經好好拍照了 又ff去旅遊🤫
Pet-friendly又可以帶埋主子🐶出遊打卡

裝潢以異國風為設計 真的很喜歡復風花磚‪ෆ
晚上去配搭埋霓虹燈又是另一種氛圍( ˶ˊᵕˋ˶)
意外發現店家原來有搞wedding party🥰

menu菜式名好玩味 主打各種fusion菜!
定價都合理正常 質素依然很不錯
牛控表示喜歡威靈頓牛😗 服務態度都巧巧
下次再黎會想去會下秋香🤪 (希望唔會迷路

▫用麻布袋笠住隻牛: 威靈頓牛柳 $288
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分

之前已經想食但得晚市供應🥲
酥皮焗至金黃色 充滿牛油香

再裏住一層巴馬火腿&厚厚的牛柳
牛柳色澤粉嫩 依然有肉感之餘帶牛香仲好juicy!!

伴碟淋上蜜糖芥茉籽醬 增添鹹香的層次感
好似係我目前吃過最滿意的😚
(食過大多數都被醬汁覆蓋左牛味 好可惜🥺)

▫龍蝦帶子快速約會: 龍蝦汁帶子意大利飯 $148
😋👍🏻:👅👅👅.6/5分

Risotto ho creamy ‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
配搭左龍蝦汁 味道好濃郁 濕潤度剛好!
再灑上少許芝士粉作點綴 豐富味蕾
帶子好肥美爽口彈牙 完成左個speed dating ♪
2022-08-21 238 浏览
今日屯門朋友帶路 黎呢度食飯 第一次黎呢度 一望門口覺得好chill 好隱蔽 種植左好多唔同嘅綠色植物🌲🌴🍀出面仲有桌椅 帶狗仔嘅客人可以係出面坐 ☺️我地兩個人就叫左兩份 brunch set 每個餐都會有餐湯& 以半價叫飲品🥤☕️ -🥣餐湯 : 南瓜湯飲落好creamy 🤤🤤 較易入口😊南瓜蓉打得很均勻 仲有少少洋蔥香味🥳-🥗聚福樓 All day breakfast $148賣相十分豐富 色彩繽紛🍳🥓🍅🍞有煙三文魚、雞肉腸、煙肉、滑蛋、薯餅、多士等等 仲有燕麥酸乳酪🤤🤤煙三文魚及煙肉有輕輕地捲成花朵🌺 在擺碟上有花心思👍🏻👍🏻😍😍 望見都好開胃☺️滑蛋炒得香 好嫩滑 多士 及薯餅都好香脆可口😆😚 連同充滿咸香嘅配料一齊食 正🤩🤩 -🐷香煎豬胺配栗子汁 $168 豬胺外脆內軟🤩🤩 肉質軟熟🤤肉汁緊緊鎖在肉裏面👍🏻👍🏻 配搭栗子汁 好特別✨😆伴碟仲有番薯條 脆卜卜🤩✨ -🍍Pineapple peach smoothie 好香菠蘿🍍嘅味道 帶淡淡水蜜桃嘅清香氣🍑✨好清涼 冰爽🧊 最岩夏天消暑😝👍🏻-☕️Flat white 咖啡拉花漂亮😍😍 咖啡香味四溢🤤 配襯伴碟及餐廳嘅氣氛,享受咖啡一

今日屯門朋友帶路 黎呢度食飯

✨好清涼 冰爽🧊 最岩夏天消暑😝👍🏻
Pineapple peach smoothie

☕️Flat white
咖啡拉花漂亮😍😍 咖啡香味四溢🤤
配襯伴碟及餐廳嘅氣氛,享受咖啡一流✨
Flat white

香煎豬胺配栗子汁
Pineapple peach smoothie
Flat white
  • all day breakfast
本身見到呢度有威靈頓牛柳食,山長水遠入嚟屯門置樂,行到身水身汗坐低先至同我講賣曬,仲話琴日已經賣晒,其實呢啲重點推介嘅產品如果冇晒嘅話,職員confirm Booking嘅時候就應該同我講冇啦,雖然已經第一下失望左,好啦都唔緊要啦咁遠就唔好行返出去食啦。叫咗個牛扒,$268,難食到一個點,完全理解唔到佢憑乜嘢賣$268,圖片已經係第2塊牛扒,第$1牛扒全部都係肥膏同埋筋,點知換咗第2塊店員話已經冇咁多肥膏,我已經切咗差唔多一碟都係肥膏,本身order五成熟,齋牛扒光度同牛肉乾差唔多。仲要食完成口都油淋淋。真係理解唔到憑乜嘢賣$268跟住仲有杯西瓜smoothie,西瓜味完全係得少少,同埋好明顯係冇西瓜肉,係西瓜糖漿加冰。$58一杯真係黐線
本身見到呢度有威靈頓牛柳食,
山長水遠入嚟屯門置樂,
行到身水身汗坐低先至同我講賣曬,
仲話琴日已經賣晒,
其實呢啲重點推介嘅產品如果冇晒嘅話,
職員confirm Booking嘅時候就應該同我講冇啦,
雖然已經第一下失望左,
好啦都唔緊要啦咁遠就唔好行返出去食啦。

叫咗個牛扒,$268,
難食到一個點,完全理解唔到佢憑乜嘢賣$268,
本身order五成熟,齋牛扒光度同牛肉乾差唔多。
仲要食完成口都油淋淋。
真係理解唔到憑乜嘢賣$268

跟住仲有杯西瓜smoothie,
西瓜味完全係得少少,同埋好明顯係冇西瓜肉,
係西瓜糖漿加冰。$58一杯真係黐線
2022-08-16
等候时间
40 分钟 (堂食)
  • 沒有
  • 推介你去其他餐廳食
Book左枱黎食晚飯 ,坐底後先知冇威靈頓牛柳,見哩度係置樂哩邊都幾遠下,唔想去第度食,所以就算,結果叫左塊扒同豬安,都係唔掂嘅,又係果句啦,冇下次 即係其實如果你係冇呢啲重點推介嘅食物,其實你confirm booking 嘅時候就應該話俾個客聽冇, 同埋塊牛扒賣268蚊加一真係好貴好差, 第一塊嚟嘅時候半塊都係同肥膏同油,第二塊已經叫好過上一塊,但都係差,半成熟但切開有血嘅地方都接唔開👍不過如果真心,想食扒嘅,最好唔好揀,去返扒屋房食100蚊果啲會好啲,感覺似做左白老鼠多啲………
2022-08-13 103 浏览
屯門青善街真係好多高質餐廳,趁呢日去屯門接媽媽收工,順手試埋呢間bookmark左既黃店。除左環境幾靚之外,食物質素都好高🥺決定下次再試!>是日餐湯:係忌廉粟米薯仔湯,自家製的,飲到有粟米蓉,冇加味精,係天然既甜味。>算啦!加酒啦!海鮮:識得噴火既一道菜,打卡必點,鐵鑊入面有新鮮既青口、蝦、八爪魚+蜆,配埋蒜蓉汁都幾惹味,呢個會附送埋多士+沙律,可以點住醬汁食,或者將啲海鮮鋪係多士上面咁食。>明太子忌廉鮮蝦意粉:好開心啲蝦全部剝晒殼,食落鮮嫩入味,因為有好多明太子,味道比較鹹香,個醬好濃郁,意粉creamy,如果加多個蛋就更加好食😋>黑糖法式多士:個多士充滿空氣感,望落個樣有少少似疏乎厘,食落每一啖都充滿蛋香,配上曲奇雪糕+煙韌既珍珠,仲有色彩繽紛既馬卡龍,真係好邪惡,食到好滿足🥺>Jasmine Green Tea:靚靚花茶壺,媽媽好鐘意叫我幫佢影相😄茉莉綠茶好香,倒茶果陣已經嗅到d香味,飲落微甜好潤喉。>Cappuccino:又係靚茶杯,面頭個拉花都拉得好好睇,咖啡味道濃、口感順滑。
屯門青善街真係好多高質餐廳,
趁呢日去屯門接媽媽收工,
順手試埋呢間bookmark左既黃店。

除左環境幾靚之外,
食物質素都好高🥺決定下次再試!

>是日餐湯:係忌廉粟米薯仔湯,
自家製的,飲到有粟米蓉,
冇加味精,係天然既甜味。

>算啦!加酒啦!海鮮:
識得噴火既一道菜,打卡必點,
鐵鑊入面有新鮮既青口、蝦、八爪魚+蜆,
配埋蒜蓉汁都幾惹味,
呢個會附送埋多士+沙律,
可以點住醬汁食,
或者將啲海鮮鋪係多士上面咁食。

>明太子忌廉鮮蝦意粉:
好開心啲蝦全部剝晒殼,食落鮮嫩入味,
因為有好多明太子,味道比較鹹香,
個醬好濃郁,意粉creamy,
如果加多個蛋就更加好食😋

>黑糖法式多士:
個多士充滿空氣感,
望落個樣有少少似疏乎厘,
食落每一啖都充滿蛋香,
配上曲奇雪糕+煙韌既珍珠,
仲有色彩繽紛既馬卡龍,
真係好邪惡,食到好滿足🥺

>Jasmine Green Tea:
靚靚花茶壺,媽媽好鐘意叫我幫佢影相😄
茉莉綠茶好香,倒茶果陣已經嗅到d香味,
飲落微甜好潤喉。

>Cappuccino:又係靚茶杯,
面頭個拉花都拉得好好睇,
咖啡味道濃、口感順滑。