139
33
11
等级4
191
2
2020-12-20 1743 浏览
本身我和朋友早上10点几谂住搵间良心店食早餐🥣点知间间都无咁早开,发现原来呢间聚福楼 @joyfoodlounge 系开8:00,太好了!其实想试呢间屯门置乐嘅良心cafe好耐💛平时见佢IG啲相都好靓,今日整定我要来惩罚下佢!咁啱食到!好开心🥳.虽然佢位置喺屯门置乐入面少少隔涉,但系响市中心行过嚟都唔算好耐,而且离远就望到佢个绿色招牌和红色闸劲抢眼,入到去佢个楼底劲高,装修和环境真心chill ,仲有一种大自然舒服恬静嘅感觉,咁正嘅环境啱晒我呢d吹水佬同朋友大吹特吹😜.佢嘅早餐供应时间系朝头早8点到11点,我哋10:30去到都仲叫得切早餐,我哋齐齐都想叫All day breakfast, 不过见到佢有个lite,以为会好少,点知份量都好多,可想而知如果佢系唔lite嘅话应该仲大份😛.讲真呢份lite嘅All day breakfast真系几丰富,有沙律菜,薯饼,面包,炒滑蛋,烟肉,猪肉肠,茄汁豆,烟三文鱼同芝士,讲坚,样样野都好食😋我最锺意就系佢个炒滑蛋,系!坚!滑!👍另外我嗌左一杯热嘅Americano, 如图所见你见到个拉花拉得真心靓👍,而且杯咖啡仲好香好醒神呀,除左环境舒服😌估
更多
本身我和朋友早上10点几谂住搵间良心店食早餐🥣点知间间都无咁早开,发现原来呢间聚福楼 @joyfoodlounge 系开8:00,太好了!其实想试呢间屯门置乐嘅良心cafe好耐💛平时见佢IG啲相都好靓,今日整定我要来惩罚下佢!咁啱食到!好开心🥳
.
27 浏览
0 赞好
0 留言

虽然佢位置喺屯门置乐入面少少隔涉,但系响市中心行过嚟都唔算好耐,而且离远就望到佢个绿色招牌和红色闸劲抢眼,入到去佢个楼底劲高,装修和环境真心chill ,仲有一种大自然舒服恬静嘅感觉,咁正嘅环境啱晒我呢d吹水佬同朋友大吹特吹😜
.
48 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言
36 浏览
0 赞好
0 留言
71 浏览
0 赞好
0 留言

佢嘅早餐供应时间系朝头早8点到11点,我哋10:30去到都仲叫得切早餐,我哋齐齐都想叫All day breakfast, 不过见到佢有个lite,以为会好少,点知份量都好多,可想而知如果佢系唔lite嘅话应该仲大份😛
.
18 浏览
1 赞好
0 留言

讲真呢份lite嘅All day breakfast真系几丰富,有沙律菜,薯饼,面包,炒滑蛋,烟肉,猪肉肠,茄汁豆,烟三文鱼同芝士,讲坚,样样野都好食😋我最锺意就系佢个炒滑蛋,系!坚!滑!👍
12 浏览
0 赞好
0 留言
另外我嗌左一杯热嘅Americano, 如图所见你见到个拉花拉得真心靓👍,而且杯咖啡仲好香好醒神呀,除左环境舒服😌估不到呢度啲嘢食都好高汁啊!
.
21 浏览
0 赞好
0 留言

可以一早系一个咁chill嘅环境,食返个咁丰富嘅靓靓全日早餐配番杯靓拉花嘅咖啡真系无敌!成个人都心旷神怡!☺️太舒服最後我同朋友吹左两个几钟先走,人哋午市都开始啦🤣🤣🤣估唔到响屯门都有个咁正嘅地方,有少少世外桃源嘅感觉😊我会记挂着呢度,下次我返屯门有机会一定会再去!👍👍
.
店名:聚福楼💛
地址:屯门青善街28号康景花园地下1号舖

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-12-19
用餐途径
堂食
人均消费
$86 (早餐)
等级3
32
0
地点有一些偏僻,不过如果在屯门直接搭K51就很方便。聚福楼这个名字与Cafe有些不相符,开始朋友介绍的时候,我还以为是中式餐馆,但原来是Cafe。 这间Cafe的装修有一些中东的感觉,而且很多植物,让人觉得很舒服。我和朋友各自叫了一个午餐,包括黑松露意粉和全日早餐。送饮品和汤。汤是蘑菇忌廉汤,我叫了一杯抹茶咖啡,朋友叫了梳打。首先,全日早餐很丰富,我最锺意是他的巴拿马火腿,而且每样都有两件,和朋友分来吃就刚刚好。而黑松露意粉就比较普通,但带子超级多汁有口感,我很欣赏带子!最後因为Cafe没有很多人的关系我们留了很久,不停的拍照,职员也很好人哋帮我们拍照, 招呼很周到!值得推介
更多
地点有一些偏僻,不过如果在屯门直接搭K51就很方便。聚福楼这个名字与Cafe有些不相符,开始朋友介绍的时候,我还以为是中式餐馆,但原来是Cafe。 这间Cafe的装修有一些中东的感觉,而且很多植物,让人觉得很舒服。

我和朋友各自叫了一个午餐,包括黑松露意粉和全日早餐。送饮品和汤。汤是蘑菇忌廉汤,我叫了一杯抹茶咖啡,朋友叫了梳打。

首先,全日早餐很丰富,我最锺意是他的巴拿马火腿,而且每样都有两件,和朋友分来吃就刚刚好。而黑松露意粉就比较普通,但带子超级多汁有口感,我很欣赏带子!

最後因为Cafe没有很多人的关系我们留了很久,不停的拍照,职员也很好人哋帮我们拍照, 招呼很周到!值得推介
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
49
0
2021-04-04 115 浏览
同朋友食饭嚟到屯门呢间西式cafe,餐牌嘅名行玩味路线(叫menu时都系叫返英文无咁尴尬😂),叫左3个main同1杯饮品,食後感觉得性价比不太高🤔🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)意份份量还好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份酱汁较creamy,食到後来会较腻😶同埋意份texture就略嫌硬身🔸 Beef Wellington (HK$328)肉方面就叫左威灵顿牛扒,呢间嘅威灵顿就系将酥皮包住旧牛扒~之前食过其他餐厅,系酥皮同牛扒间再加多层食材,增加层次感,食落就唔会咁单调啦🤫🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)一嚟到仲以为佢送错,点解同碟意粉咁似样😂酱汁尚算浓郁,Risotto饭粒软硬适中,不过份量就少啲🔸 Tequila Sunshine (HK$68)系以Tequlia, orange juice, grenadine制成,超大杯,味道不过不失啦😌【推介指数:5⭐满分】环境:⭐⭐ ⭐味道:⭐⭐⭐打卡:⭐⭐ 服务:⭐⭐⭐回头率:⭐⭐
更多
同朋友食饭嚟到屯门呢间西式cafe,餐牌嘅名行玩味路线(叫menu时都系叫返英文无咁尴尬😂),叫左3个main同1杯饮品,食後感觉得性价比不太高🤔

🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)
意份份量还好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份酱汁较creamy,食到後来会较腻😶同埋意份texture就略嫌硬身
Crab Meat & Butter Pasta
$158
1 浏览
0 赞好
0 留言

🔸 Beef Wellington (HK$328)
肉方面就叫左威灵顿牛扒,呢间嘅威灵顿就系将酥皮包住旧牛扒~之前食过其他餐厅,系酥皮同牛扒间再加多层食材,增加层次感,食落就唔会咁单调啦🤫
Beef Wellington
$328
1 浏览
0 赞好
0 留言
Beef Wellington
$328
3 浏览
0 赞好
0 留言

🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)
一嚟到仲以为佢送错,点解同碟意粉咁似样😂酱汁尚算浓郁,Risotto饭粒软硬适中,不过份量就少啲
Porcini Truffle Risotto
$148
1 浏览
0 赞好
0 留言

🔸 Tequila Sunshine (HK$68)
系以Tequlia, orange juice, grenadine制成,超大杯,味道不过不失啦😌
Tequila Sunshine
$68
1 浏览
0 赞好
0 留言

【推介指数:5⭐满分】
环境:⭐⭐ ⭐
味道:⭐⭐⭐
打卡:⭐⭐
服务:⭐⭐⭐
回头率:⭐⭐
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级3
58
0
2021-04-01 73 浏览
屯门 #聚福楼 都系区内人气既餐厅🤪OpenRice book位写左庆祝 佢地好好咁打黎问庆祝咩、洗咪系甜品写字🤪#我系一只秃头哂 $268呢份#羊架 等左廿几分钟先有,不过系唔错既D羊肉好林,唔好睇佢好生咁,d肉一咬就断 唔会韧,唔会滴到成枱血水调味好好 好香香草味 不过钟意羊「苏」味既我就觉得阵羊味唔够劲🤪美味指数:7.5/10#阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢 $158呢碟扁意粉几靓🤪有花花装饰 上面白色果旧系蛋白🙈除左蟹肉 仲加左好多菇同洋葱,食落好香好creamy美味指数:8/10#估你唔到的一盘野 $138一盘炸野🤣有#薯条 #炸虾 #炸饺子 ##炸鸡 几有趣 好少会将饺子加埋去炸野到😂只虾都几大只,味道全部都正常🤪美味指数:7/10甜品其实只有3款,不过叫完先讲无tiramisu 再叫cheesecake 转头又话无,只好叫#心太软黎到系几靓既!不过2nd写左做2th😂心太软应该即叫即整 事关等左大半个钟,黎到系有流心效果 但大获喇 流心中间仲有大大旧未溶而且冻冻地既朱古力☹️不过佢既朱古力唔会好甜 少少苦 唔错既..美味指数:2/10
更多
屯门 #聚福楼 都系区内人气既餐厅🤪OpenRice book位写左庆祝 佢地好好咁打黎问庆祝咩、洗咪系甜品写字🤪
3 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言

#我系一只秃头哂 $268
呢份#羊架 等左廿几分钟先有,不过系唔错既
D羊肉好林,唔好睇佢好生咁,d肉一咬就断 唔会韧,唔会滴到成枱血水
调味好好 好香香草味 不过钟意羊「苏」味既我就觉得阵羊味唔够劲🤪
美味指数:7.5/10
1 浏览
0 赞好
0 留言

#阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢 $158
呢碟扁意粉几靓🤪有花花装饰 上面白色果旧系蛋白🙈除左蟹肉 仲加左好多菇同洋葱,食落好香好creamy
美味指数:8/10
1 浏览
0 赞好
0 留言

#估你唔到的一盘野 $138
一盘炸野🤣有#薯条 #炸虾 #炸饺子 ##炸鸡 几有趣 好少会将饺子加埋去炸野到😂只虾都几大只,味道全部都正常🤪
美味指数:7/10


1 浏览
0 赞好
0 留言

甜品其实只有3款,不过叫完先讲无tiramisu 再叫cheesecake 转头又话无,只好叫#心太软
黎到系几靓既!不过2nd写左做2th😂心太软应该即叫即整 事关等左大半个钟,黎到系有流心效果 但大获喇 流心中间仲有大大旧未溶而且冻冻地既朱古力☹️不过佢既朱古力唔会好甜 少少苦 唔错既..
美味指数:2/10
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2021-03-13 247 浏览
环境装修特别,过往好多时都无位,连早餐都试唔到所以一路都未有机会试到,今日咁啱有位,而正正相公生日前夕,所以把握机会入去试一次,果然有惊喜,过往去好多地方试扒,往往都是失望而不值,但今次食得非常开心,由一入去坐低至埋单,整过过程心情愉快,因服务一流,员工细心有礼,食物非常有质素,两公婆叫左1个羊扒,1个牛扒,牛扒非常大块质素高,本身我们好怕不熟,但经服务员细心有耐性推介下,试下食7成,果然不会太熟而又不会有血水,味道不错,食得十分开心,会再帮亲回家急不及待要留言鼓励,希望贵餐厅睇到哩个用心既留言,继续做多些不同的美食支持你们,多谢你们令到大西北也有高质既美食,不过最可惜挂住食忘记影相,下次1定要补影,加油呀
更多
环境装修特别,过往好多时都无位,连早餐都试唔到
所以一路都未有机会试到,今日咁啱有位,而正正相公生日前夕,所以把握机会入去试一次,果然有惊喜,过往去好多地方试扒,往往都是失望而不值,但今次食得非常开心,由一入去坐低至埋单,整过过程心情愉快,因服务一流,员工细心有礼,食物非常有质素,两公婆叫左1个羊扒,1个牛扒,牛扒非常大块质素高,本身我们好怕不熟,但经服务员细心有耐性推介下,试下食7成,果然不会太熟而又不会有血水,味道不错,食得十分开心,会再帮亲
回家急不及待要留言鼓励,希望贵餐厅睇到哩个用心既留言,继续做多些不同的美食
支持你们,多谢你们令到大西北也有高质既美食,不过最可惜挂住食忘记影相
,下次1定要补影,加油呀
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-13
用餐途径
堂食
人均消费
$330 (晚餐)
推介美食
  • 羊咩咩及牛扒
等级4
140
0
2021-02-27 422 浏览
💛黄店🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!📜”聚福楼 (屯门)📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖🕐营业时间:12:00-22:00🍽分店地区: 屯门📝评价💬📢 环境几靓 户外仲有好啱打卡嘅风范⭐️⭐️小型Cafe所以好快都会满座🥰但系都好锺意佢嘅设计🌸 食物质素都唔错👍🏻👍🏻已经第二次去食😻😻我最锺意佢个all day breakfast 有薯饼🤣🤣配料又多真系可以食到好饱好饱🤪🤪🤪🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指数:👅👅👅👅🏵抵食指数:💰💰💰🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
更多
💛黄店
🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!
📜”聚福楼 (屯门)

📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖
🕐营业时间:12:00-22:00
🍽分店地区: 屯门

📝评价💬📢
环境几靓 户外仲有好啱打卡嘅风范⭐️⭐️小型Cafe所以好快都会满座🥰但系都好锺意佢嘅设计🌸 食物质素都唔错👍🏻👍🏻已经第二次去食😻😻我最锺意佢个all day breakfast 有薯饼🤣🤣配料又多真系可以食到好饱好饱🤪🤪🤪

🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指数:👅👅👅👅
🏵抵食指数:💰💰💰
🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
23 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
81
0
2021-02-08 492 浏览
未search之前我以为依间系酒楼😂原来系一间打卡cafe 即刻决定第一站要去仲有间叫‘秋香’系街头 都系佢地既装修都系差唔多风格 好靓😍 (我唔会话你听 我差啲排错依间😶)去到门口已经觉得好异国feel无啦啦系个屋苑有间咁chill既cafe🥰店舖比想像中细间 假日黎都等佐几张枱~Brunch有7款 包括main/意粉/burger/all day🍽.▫️all day breakfast 🥗 $148 😋👍🏻:👅👅👅👅/5分打卡必备💛其实好似好耐冇嗌过 因为觉得好搵笨😶 但依间既all day令我改观了~ 因为佢好大份好丰富 有成10款野:/火腿 烟肉 肠 炒蛋 蕃茄菇 薯饼 烘多士 茄汁豆 沙律 烟三文鱼酥皮卷/沙律菜🥗用咗黑醋 有啲酸 入边仲有藜麦 健康得黎相当有诚意!!!烟三文鱼酥皮卷几特别 另一心思之作炒蛋都几滑 同埋个包有烘过 几好咬😚其他食落都唔会dry 几有惊喜~.▫️USDA Prime 肉眼配扁意粉 $178😋👍🏻:👅👅👅.3/5分食肉兽见到有扒就忍唔住心心眼😍同埋好似好少可main会有得配埋意粉~牛扒虽然有啲肥 但有炭烧过所以都几好食点埋个烧汁食都几match意粉应
更多
未search之前我以为依间系酒楼😂
原来系一间打卡cafe 即刻决定第一站要去
仲有间叫‘秋香’系街头 都系佢地既
装修都系差唔多风格 好靓😍
(我唔会话你听 我差啲排错依间😶)
去到门口已经觉得好异国feel
39 浏览
1 赞好
0 留言

无啦啦系个屋苑有间咁chill既cafe🥰
店舖比想像中细间 假日黎都等佐几张枱~
Brunch有7款 包括main/意粉/burger/all day🍽
263 浏览
1 赞好
0 留言

.
▫️all day breakfast 🥗 $148
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
all day breakfast
$148
37 浏览
1 赞好
0 留言

打卡必备💛
其实好似好耐冇嗌过 因为觉得好搵笨😶
但依间既all day令我改观了~
因为佢好大份好丰富 有成10款野:
/火腿 烟肉 肠 炒蛋 蕃茄菇 薯饼 烘多士
茄汁豆 沙律 烟三文鱼酥皮卷/
沙律菜🥗用咗黑醋 有啲酸 入边仲有藜麦
健康得黎相当有诚意!!!
烟三文鱼酥皮卷几特别 另一心思之作
炒蛋都几滑 同埋个包有烘过 几好咬😚
其他食落都唔会dry 几有惊喜~
all day breakfast
$148
28 浏览
1 赞好
0 留言

.
▫️USDA Prime 肉眼配扁意粉 $178
😋👍🏻:👅👅👅.3/5分
USDA Prime 肉眼配扁意粉
$178
37 浏览
1 赞好
0 留言

食肉兽见到有扒就忍唔住心心眼😍
同埋好似好少可main会有得配埋意粉~
牛扒虽然有啲肥 但有炭烧过所以都几好食
点埋个烧汁食都几match
意粉应该有落少许橄榄油 同带点芝士粉
但食落略嫌都系偏dry
另外同样都有沙律解腻🙆🏼‍♀️
.
▫️Osmanthus apple soda +$8
▫️Passion soda +$8
9 浏览
1 赞好
0 留言

餐饮选择都几多 仲有茶类同咖啡都唔洗另加钱
饮落正正常常 唔算太特别 但几清新
同埋有杂果食🤭
要赞系连杯垫都很美🥺
.
总结,真系由上至下装修都好花心思
每一面都有特色既地方
连个地板都好vintage🥰
真系好岩打卡🤭 我个人好喜欢💕
食物份量都几丰富 我地都食到好饱🙈
all day黎讲真系好有诚意
但肉眼果个就有啲小失望🥲可能无咁肥应该会更好
41 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
all day breakfast
$ 148
all day breakfast
$ 148
等级1
2
0
聚福楼出咗名系屯门数一数二嘅cafe对上两次都特登搭车过去..今日都唔例外😀Order完冇耐..好快上咗个汤同额外加钱叫既薯条。薯条好明显系番炸或者啲油唔够热就落,暗黄色微暖😶叫咗杯香蕉朱古力奶昔,如果以而家手机食先,杯奶昔个造型同埋内在太过⋯⋯太过平实。(奶昔其实可以杰色d..但确实系几浓嘅香蕉味)最後叫咗佢嘅招牌All DAY BREAKFAST 虽然唔知道佢几时由烟三文鱼转左Parma ham..但因为我唔食Parma ham..所以我望咗好耐以前啲食评究竟几时由烟三文鱼转左Parma ham(个人有啲强迫性..决定餐厅之前会上网睇定有冇啲嘢系自己唔食嘅,以免见面影响心情及浪费) 其他都不过不失,起码系热嘅,唯独是⋯⋯有啲朋友锺意食蛋嘅,会觉得all day breakfast 嗰个炒蛋系灵魂..今日呢个炒得太水了。聚福楼一向价钱唔系话平,属於中价嘅文青Cafe,有时一间餐厅装修得几靓都好,食物嘅质素确实好重要!系而家经济唔好既环境,2021我第一个食评唔想写到太差,不过确实尚有好大嘅进步空间,才对得住佢收嘅价钱。
更多
聚福楼出咗名系屯门数一数二嘅cafe
对上两次都特登搭车过去..今日都唔例外😀

Order完冇耐..好快上咗个汤同额外加钱叫既薯条。薯条好明显系番炸或者啲油唔够热就落,暗黄色微暖😶

叫咗杯香蕉朱古力奶昔,如果以而家手机食先,杯奶昔个造型同埋内在太过⋯⋯太过平实。(奶昔其实可以杰色d..但确实系几浓嘅香蕉味)

最後叫咗佢嘅招牌All DAY BREAKFAST
虽然唔知道佢几时由烟三文鱼转左Parma ham..但因为我唔食Parma ham..所以我望咗好耐以前啲食评究竟几时由烟三文鱼转左Parma ham(个人有啲强迫性..决定餐厅之前会上网睇定有冇啲嘢系自己唔食嘅,以免见面影响心情及浪费) 其他都不过不失,起码系热嘅,唯独是⋯⋯有啲朋友锺意食蛋嘅,会觉得all day breakfast 嗰个炒蛋系灵魂..今日呢个炒得太水了。


聚福楼一向价钱唔系话平,属於中价嘅文青Cafe,有时一间餐厅装修得几靓都好,食物嘅质素确实好重要!系而家经济唔好既环境,2021我第一个食评唔想写到太差,不过确实尚有好大嘅进步空间,才对得住佢收嘅价钱。

7 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
120
0
2021-01-23 220 浏览
早排星期日嘅中午相约左好姐妹一齐食晏因为要带埋🐶🐶 所以要稳间可以坐户外嘅餐厅今次就相约系聚福楼一聚😎 第一次听聚福楼以为系食中餐原来系食西餐架🤣🤣🤣.餐厅装修同环境好舒服可以同朋友系呢个环境坐好耐 叹下啡😎Brunch Menu 嘅食物有几款选择 而饮品有好多选择😌聚福楼全日早餐 $148呢个All Day Breakfast 有好多样嘢食❤️🥰 有香草炒滑蛋 烟肉 香肠 薯饼 多士 茄汁焗豆 焗蕃茄沙律 仲有一小樽嘅草莓乳酪 🍓🍓真系好丰富😋味道都唔错香草汁烟三文鱼扁意粉 $148个香草忌廉汁好Creamy 加上三文鱼肉、同埋其他配料每食一啖意粉🍝都充满酱汁同三文鱼由於面头再加埋少少沙律菜😋食落冇咁腻✨而且有点清新感Stawberry Yogurt Smoothie🍓跟餐有15%嘅折扣 唔算太甜 亦啱晒炎热嘅天气去饮🥰.食物质素算唔错但系定价好似高左少少😥
更多
早排星期日嘅中午相约左好姐妹一齐食晏
因为要带埋🐶🐶 所以要稳间可以坐户外嘅餐厅
今次就相约系聚福楼一聚😎
第一次听聚福楼以为系食中餐
原来系食西餐架🤣🤣🤣
.
餐厅装修同环境好舒服
可以同朋友系呢个环境坐好耐 叹下啡😎
Brunch Menu 嘅食物有几款选择
而饮品有好多选择😌
20 浏览
0 赞好
0 留言

聚福楼全日早餐 $148
呢个All Day Breakfast 有好多样嘢食❤️🥰
有香草炒滑蛋 烟肉 香肠 薯饼 多士 茄汁焗豆 焗蕃茄沙律 仲有一小樽嘅草莓乳酪 🍓🍓
真系好丰富😋味道都唔错
9 浏览
0 赞好
0 留言

香草汁烟三文鱼扁意粉 $148
个香草忌廉汁好Creamy
加上三文鱼肉、同埋其他配料
每食一啖意粉🍝都充满酱汁同三文鱼
由於面头再加埋少少沙律菜😋
食落冇咁腻✨而且有点清新感
9 浏览
0 赞好
0 留言

Stawberry Yogurt Smoothie🍓
跟餐有15%嘅折扣 唔算太甜
亦啱晒炎热嘅天气去饮🥰
.
食物质素算唔错
但系定价好似高左少少😥
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
31
0
2021-01-11 202 浏览
入嚟屯门 见呢间店嘅评价都好高今次就试一试入到去个环境好靓 好岩影相打卡今次去到岩岩好唔使等位叫左两份午餐 分别系All day breakfast仲有个意粉个意粉好食😋而All day breakfast就正常下次要试其他菜式可以再打咭
更多
入嚟屯门 见呢间店嘅评价都好高
今次就试一试
入到去个环境好靓 好岩影相打卡
今次去到岩岩好唔使等位
叫左两份午餐 分别系All day breakfast
仲有个意粉
个意粉好食😋
而All day breakfast就正常
下次要试其他菜式
可以再打咭
22 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
3年无来过,记得果时有下午茶黑醋包好好食,宜家可能因疫情无左啦, 我通常都系叫 Dirty Chai Latte, 都好好饮,个杯仲有个盘装住,则边有只长颈鹿公仔几得意。咁寻日突然想试下,睇menu 价钱同款式应该感觉几好,点知一个字...伏! 贵夹唔饱兼唔好食!叫左个肉眼扒扁意粉,好实,无乜扒味,又细份,其他扁意粉配菜果d都正常嘅,但唔系有惊喜果d,惟一比较好嘅系d菜比起扒房果d算多咁我都系叫左Dirty Chai Latte ,ok la, 但始终唔系几年前果时嘅感觉。 埋单 lunch $196 , 真系好唔值, 真心好多餐厅仔$70-$90 咁上下好食过佢, 人地仲可能有汤同饱送,对比起呢度显得好寡...明白疫情期间大家要将就下,但收得呢个价钱都无理由做很咁差,希望可以整得好d 啦
更多
3年无来过,记得果时有下午茶黑醋包好好食,宜家可能因疫情无左啦, 我通常都系叫 Dirty Chai Latte, 都好好饮,个杯仲有个盘装住,则边有只长颈鹿公仔几得意。

咁寻日突然想试下,睇menu 价钱同款式应该感觉几好,点知一个字...伏! 贵夹唔饱兼唔好食!

叫左个肉眼扒扁意粉,好实,无乜扒味,又细份,其他扁意粉配菜果d都正常嘅,但唔系有惊喜果d,惟一比较好嘅系d菜比起扒房果d算多

咁我都系叫左Dirty Chai Latte ,ok la, 但始终唔系几年前果时嘅感觉。 埋单 lunch $196 , 真系好唔值, 真心好多餐厅仔$70-$90 咁上下好食过佢, 人地仲可能有汤同饱送,对比起呢度显得好寡...

明白疫情期间大家要将就下,但收得呢个价钱都无理由做很咁差,希望可以整得好d 啦
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-01-10
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (午餐)
等级4
134
0
2020-12-29 135 浏览
It's that awkward time after Christmas and before New Years. I'm looking for a new restaurant to check out and even though it's weekday, this restaurant is busy! I arrived just after 12 (when they open), there was only one other customer there, but the restaurant filled up very quickly and soon enough there was a short queue forming. What covid?To be honest I thought they would still be serving their breakfast menu since it's a weekday but I guess they serve their 'brunch' menu Monday to Sunday
更多
It's that awkward time after Christmas and before New Years. I'm looking for a new restaurant to check out and even though it's weekday, this restaurant is busy! I arrived just after 12 (when they open), there was only one other customer there, but the restaurant filled up very quickly and soon enough there was a short queue forming. What covid?

To be honest I thought they would still be serving their breakfast menu since it's a weekday but I guess they serve their 'brunch' menu Monday to Sunday now, which is more expensive. Having planned to get breakfast food, I decided to go ahead with their 'All Day Breakfast' ($148 + 10% service charge). The meal comes with a soup (which was quite tasty) and drink. But with service charge, the meal comes to a total of $163, and I really don't think it was worth the price.

All Day Breakfasts are often overpriced; that's a given, but to me, it was TOO overpriced at this restaurant. I've had better for cheaper. I have a feeling that their linguines/pastas would be better (judging by their soup), but I really wanted some breakfast food today.

However, I did like the service here, and I really really like the decor. I was lucky to get a seat by the window and it was very nice. Overall a nice and relaxing afternoon, but the food was just OK. Probably would not return.
28 浏览
0 赞好
0 留言
35 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
334 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
39
0
近屯门置乐一带,布满车房,纵横交错嘅街道间,街角有一间装修好特别✨用色鲜艳💖又充满植物🌿嘅小店。入到去,有小小行左入热带雨林嘅感觉,店员嘅亲切态度,为客人们带嚟满满嘅温暖🔆😋食咗乜:净喺睇餐牌,都感受到店主好有创意,所有餐饮名都好特别✨虾我!炒咗你!妈妈叫我蒜啦! HKD$158😊🦐🦐其实喺香蒜大虾扁意粉,用铁板镬仔上菜,令意粉保持到温度,食到尾都仲喺热辣辣💦仲有小小焦香。意粉弹牙,蒜香味浓,大虾都煮得岩岩好👍🏽水准之作🙈但喺份量比较少估你唔到的一盘野 HKD$148😊小食拼盘:炸虾+蕃薯条+炸鸡+炸饺子+沙律🥗一盘翻热食物🔥正常发挥,价钱略贵😖
更多
近屯门置乐一带,布满车房,纵横交错嘅街道间,街角有一间装修好特别✨用色鲜艳💖又充满植物🌿嘅小店。入到去,有小小行左入热带雨林嘅感觉,店员嘅亲切态度,为客人们带嚟满满嘅温暖🔆

😋食咗乜:
净喺睇餐牌,都感受到店主好有创意,所有餐饮名都好特别✨

虾我!炒咗你!妈妈叫我蒜啦! HKD$158😊
🦐🦐其实喺香蒜大虾扁意粉,用铁板镬仔上菜,令意粉保持到温度,食到尾都仲喺热辣辣💦仲有小小焦香。意粉弹牙,蒜香味浓,大虾都煮得岩岩好👍🏽水准之作🙈但喺份量比较少
9 浏览
0 赞好
0 留言

估你唔到的一盘野 HKD$148😊
小食拼盘:炸虾+蕃薯条+炸鸡+炸饺子+沙律🥗
一盘翻热食物🔥正常发挥,价钱略贵😖
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
141
0
2020-11-30 281 浏览
话说前排因为工作关系出到去大西北🐂,难得一场黎到,就紧系要搵下附近有咩好食啦🤤正值中午两三点,就会想搵间Cafe叹返个brunch,静静地咁坐下做下野🌞初初见到聚福楼依个名咁中式,真系估唔到佢系一间Cafe黎🤯望落仲有啲森林feel,同佢个名真系扯唔上关系咁🤣• 大啡菇班尼迪蛋 $128班尼迪蛋以酸种多士做底,烘得几脆,大啡菇好多汁💦中间夹住Superfood羽衣甘蓝,不过切起上黎就会费力一啲🤭水波蛋中心蛋黄既生熟度岩岩好,缓缓流出既蛋液混合埋微酸既荷兰酱,为多士带黎一份湿润感,同时又唔会影响多士脆脆既口感,一口咬下,幸福感满满💛作为一个brunch份量岩岩好👍🏻• 冻薄荷朱古力 (冻饮+$8)套餐已经包埋一杯饮品,款式都几特别几多选择😳可惜依杯薄荷朱古力只有淡淡嘅薄荷味,朱古力同奶味亦都唔出😥
更多
话说前排因为工作关系出到去大西北🐂,难得一场黎到,就紧系要搵下附近有咩好食啦🤤正值中午两三点,就会想搵间Cafe叹返个brunch,静静地咁坐下做下野🌞初初见到聚福楼依个名咁中式,真系估唔到佢系一间Cafe黎🤯望落仲有啲森林feel,同佢个名真系扯唔上关系咁🤣

• 大啡菇班尼迪蛋 $128
班尼迪蛋以酸种多士做底,烘得几脆,大啡菇好多汁💦中间夹住Superfood羽衣甘蓝,不过切起上黎就会费力一啲🤭水波蛋中心蛋黄既生熟度岩岩好,缓缓流出既蛋液混合埋微酸既荷兰酱,为多士带黎一份湿润感,同时又唔会影响多士脆脆既口感,一口咬下,幸福感满满💛作为一个brunch份量岩岩好👍🏻
14 浏览
0 赞好
0 留言

12 浏览
0 赞好
0 留言

• 冻薄荷朱古力 (冻饮+$8)
套餐已经包埋一杯饮品,款式都几特别几多选择😳可惜依杯薄荷朱古力只有淡淡嘅薄荷味,朱古力同奶味亦都唔出😥
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
140
0
2020-11-25 251 浏览
💛黄店🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!📜”聚福楼 (屯门)📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖果然冰室 🕐营业时间: 1200-2000🍽分店地区: 屯门📝评价💬📢1️⃣All day Breakfast $138最丰富嘅早餐😍有十样配料😛最锺意就系佢大大块嘅薯饼仲有乳酪🤪🤪🤪全部配料都系大大份😍😍只能说真系食到好饱好饱同埋好饱💕环境都好正感觉好舒适😌2️⃣鲜虾长通粉配柚子汁$148虾好弹牙❤️柚子汁呢个配搭非常清新😳好少何出面有呢个味道🧡🧡所以真系正😋😋喺呢个环境底下食呢个意粉完全系 perfect match💛💛 KS评分 5分最高🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指数:👅👅👅 👅👅🏵抵食指数:💰💰💰🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
更多
💛黄店
🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!
📜”聚福楼 (屯门)

📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖果然冰室
🕐营业时间: 1200-2000
🍽分店地区: 屯门

📝评价💬📢

1️⃣All day Breakfast $138
最丰富嘅早餐😍有十样配料😛最锺意就系佢大大块嘅薯饼仲有乳酪🤪🤪🤪全部配料都系大大份😍😍只能说真系食到好饱好饱同埋好饱💕环境都好正感觉好舒适😌

2️⃣鲜虾长通粉配柚子汁$148
虾好弹牙❤️柚子汁呢个配搭非常清新😳好少何出面有呢个味道🧡🧡所以真系正😋😋喺呢个环境底下食呢个意粉完全系 perfect match💛💛

KS评分 5分最高
🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指数:👅👅👅 👅👅
🏵抵食指数:💰💰💰
🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
37 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食