144
34
11
等级4
115
0
2021-02-08 1130 浏览
未search之前我以为依间系酒楼😂原来系一间打卡cafe 即刻决定第一站要去仲有间叫‘秋香’系街头 都系佢地既装修都系差唔多风格 好靓😍 (我唔会话你听 我差啲排错依间😶)去到门口已经觉得好异国feel无啦啦系个屋苑有间咁chill既cafe🥰店舖比想像中细间 假日黎都等佐几张枱~Brunch有7款 包括main/意粉/burger/all day🍽.▫️all day breakfast 🥗 $148 😋👍🏻:👅👅👅👅/5分打卡必备💛其实好似好耐冇嗌过 因为觉得好搵笨😶 但依间既all day令我改观了~ 因为佢好大份好丰富 有成10款野:/火腿 烟肉 肠 炒蛋 蕃茄菇 薯饼 烘多士 茄汁豆 沙律 烟三文鱼酥皮卷/沙律菜🥗用咗黑醋 有啲酸 入边仲有藜麦 健康得黎相当有诚意!!!烟三文鱼酥皮卷几特别 另一心思之作炒蛋都几滑 同埋个包有烘过 几好咬😚其他食落都唔会dry 几有惊喜~.▫️USDA Prime 肉眼配扁意粉 $178😋👍🏻:👅👅👅.3/5分食肉兽见到有扒就忍唔住心心眼😍同埋好似好少可main会有得配埋意粉~牛扒虽然有啲肥 但有炭烧过所以都几好食点埋个烧汁食都几match意粉应
更多
未search之前我以为依间系酒楼😂
原来系一间打卡cafe 即刻决定第一站要去
仲有间叫‘秋香’系街头 都系佢地既
装修都系差唔多风格 好靓😍
(我唔会话你听 我差啲排错依间😶)
去到门口已经觉得好异国feel
63 浏览
1 赞好
0 留言

无啦啦系个屋苑有间咁chill既cafe🥰
店舖比想像中细间 假日黎都等佐几张枱~
Brunch有7款 包括main/意粉/burger/all day🍽
509 浏览
1 赞好
0 留言

.
▫️all day breakfast 🥗 $148
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
all day breakfast
$148
61 浏览
1 赞好
0 留言

打卡必备💛
其实好似好耐冇嗌过 因为觉得好搵笨😶
但依间既all day令我改观了~
因为佢好大份好丰富 有成10款野:
/火腿 烟肉 肠 炒蛋 蕃茄菇 薯饼 烘多士
茄汁豆 沙律 烟三文鱼酥皮卷/
沙律菜🥗用咗黑醋 有啲酸 入边仲有藜麦
健康得黎相当有诚意!!!
烟三文鱼酥皮卷几特别 另一心思之作
炒蛋都几滑 同埋个包有烘过 几好咬😚
其他食落都唔会dry 几有惊喜~
all day breakfast
$148
45 浏览
1 赞好
0 留言

.
▫️USDA Prime 肉眼配扁意粉 $178
😋👍🏻:👅👅👅.3/5分
USDA Prime 肉眼配扁意粉
$178
53 浏览
1 赞好
0 留言

食肉兽见到有扒就忍唔住心心眼😍
同埋好似好少可main会有得配埋意粉~
牛扒虽然有啲肥 但有炭烧过所以都几好食
点埋个烧汁食都几match
意粉应该有落少许橄榄油 同带点芝士粉
但食落略嫌都系偏dry
另外同样都有沙律解腻🙆🏼‍♀️
.
▫️Osmanthus apple soda +$8
▫️Passion soda +$8
16 浏览
1 赞好
0 留言

餐饮选择都几多 仲有茶类同咖啡都唔洗另加钱
饮落正正常常 唔算太特别 但几清新
同埋有杂果食🤭
要赞系连杯垫都很美🥺
.
总结,真系由上至下装修都好花心思
每一面都有特色既地方
连个地板都好vintage🥰
真系好岩打卡🤭 我个人好喜欢💕
食物份量都几丰富 我地都食到好饱🙈
all day黎讲真系好有诚意
但肉眼果个就有啲小失望🥲可能无咁肥应该会更好
63 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
all day breakfast
$ 148
all day breakfast
$ 148
等级2
5
0
2021-07-09 0 浏览
早前因为拍够钟食晏所以有机会嚟到屯门呢间餐厅开头做research搵到聚福楼单睇个名 以为系食虾饺烧卖嘅酒楼点知嚟到系间田园嘅vibe嘅cafe餐厅入面有好多植物 装修都打卡able食物都相当吸引! Cafe梗系要食全日早餐 All day breakfast 有齐炒蛋、香肠、烟肉、薯饼、蕃茄、蘑菇仲有呢块不得不提嘅空运ColdCut火腿入口冻冻哋 又唔会太腻厚切伊比利猪胺配扁意粉猪胺煮得啱啱好 大约七至八成熟扁意粉用咗鲜牛油炒 零舍滑口我个人最锺意忌廉松露带子炒扁意粉黑松露同带子简直系Perfect match如果唔想食晏昼咁Heavy可以食 大晒健康沙律乳酪酱汁加埋生果同蔬菜减紧肥都可以食得好开心整体性价比:🦖🦖🦖🦖
更多
早前因为拍够钟食晏
所以有机会嚟到屯门呢间餐厅
开头做research搵到聚福楼
单睇个名 以为系食虾饺烧卖嘅酒楼
点知嚟到系间田园嘅vibe嘅cafe
餐厅入面有好多植物 装修都打卡able
食物都相当吸引!
Cafe梗系要食全日早餐 All day breakfast
有齐炒蛋、香肠、烟肉、薯饼、蕃茄、蘑菇
仲有呢块不得不提嘅空运ColdCut火腿
入口冻冻哋 又唔会太腻
All day breakfast
0 浏览
0 赞好
0 留言

厚切伊比利猪胺配扁意粉
猪胺煮得啱啱好 大约七至八成熟
扁意粉用咗鲜牛油炒 零舍滑口
厚切伊比利猪胺配扁意粉
0 浏览
0 赞好
0 留言

我个人最锺意忌廉松露带子炒扁意粉
黑松露同带子简直系Perfect match
忌廉松露带子炒扁意粉
0 浏览
0 赞好
0 留言

如果唔想食晏昼咁Heavy
可以食 大晒健康沙律
乳酪酱汁加埋生果同蔬菜
减紧肥都可以食得好开心
大晒健康沙律
0 浏览
0 赞好
0 留言

整体性价比:🦖🦖🦖🦖
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-09
用餐途径
堂食
人均消费
$200 (午餐)
推介美食
All day breakfast
厚切伊比利猪胺配扁意粉
忌廉松露带子炒扁意粉
大晒健康沙律
  • all day breakfast
等级3
94
0
2021-06-16 199 浏览
今次去屯门有点偏僻的Cafe,知道这间餐厅出名排队,所以今天一早过来试试运气,好在不用排队直接入座💖大啡菇班尼迪蛋$128超级多的沙律菜配Parma Ham大啡菇多汁夹住羽衣甘蓝🥬,蛋做得好流心,包底多士烘底,一口咬落去很幸福的感觉牛肉汉堡$188这份系重量级的牛肉汉堡,足料牛肉够厚身芝士肉已经用晒在牛肉上面,入面夹住菇、菜、厚蕃茄和紫洋葱,配沙律薯条,薯条的份量都是大大份推介👍🏻有心思的Cafe,咖啡师总会拉出不同的拉花每次望到美丽的拉花心情都特别好
更多
今次去屯门有点偏僻的Cafe,知道这间餐厅出名排队,所以今天一早过来试试运气,好在不用排队直接入座💖
大啡菇班尼迪蛋$128
超级多的沙律菜配Parma Ham
大啡菇多汁夹住羽衣甘蓝🥬,蛋做得好流心,包底多士烘底,一口咬落去很幸福的感觉
3 浏览
0 赞好
0 留言
牛肉汉堡$188
这份系重量级的牛肉汉堡,足料牛肉够厚身芝士肉已经用晒在牛肉上面,入面夹住菇、菜、厚蕃茄和紫洋葱,配沙律薯条,薯条的份量都是大大份
推介👍🏻
6 浏览
0 赞好
0 留言
有心思的Cafe,咖啡师总会拉出不同的拉花
每次望到美丽的拉花心情都特别好
2 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
283
0
2021-06-04 309 浏览
朋友难得山长水远入咗嚟屯门,当然要约下食饭。今晚过了置乐呢间食晚餐。不过地方较挤迫,与隔离枱嘅客人较近。但地方细细,环境不太嘈杂,也很适合倾偈。我们叫咗:Joy Food Salad $138卖相超吸睛,整个沙律材料、颜色都很丰富。有士多啤梨、蓝苺、牛油果片、沙律菜、杏仁片,再配上自家制嘅酱汁,整件事都好Fresh 好醒胃!Deep Fried Platter w Honey Sour Sauce $148整篮都系炸物,老实讲系几热气嘅。不过又真系好好食。因为都系即叫即炸食物。入面有饺子、炸鸡、炸薯波、粗薯条。饺子皮薄松脆,炸薯波好好食,外层薄脆,里面软熟可口。炸鸡外层脆粉也很薄,鸡肉也很嫩滑!薯条系粗薯条,所以好有口感。Pan Seared Rib-Eye Steak $268肉眼扒都好大件,有两块。用刀砌下,肉质超嫩,好juicy好好食!另叫了杯青瓜特饮, 好清新!
更多
朋友难得山长水远入咗嚟屯门,当然要约下食饭。今晚过了置乐呢间食晚餐。不过地方较挤迫,与隔离枱嘅客人较近。但地方细细,环境不太嘈杂,也很适合倾偈。我们叫咗:

Joy Food Salad $138
卖相超吸睛,整个沙律材料、颜色都很丰富。有士多啤梨、蓝苺、牛油果片、沙律菜、杏仁片,再配上自家制嘅酱汁,整件事都好Fresh 好醒胃!
12 浏览
0 赞好
0 留言
Deep Fried Platter w Honey Sour Sauce $148
整篮都系炸物,老实讲系几热气嘅。不过又真系好好食。因为都系即叫即炸食物。入面有饺子、炸鸡、炸薯波、粗薯条。
饺子皮薄松脆,炸薯波好好食,外层薄脆,里面软熟可口。炸鸡外层脆粉也很薄,鸡肉也很嫩滑!
薯条系粗薯条,所以好有口感。
10 浏览
0 赞好
0 留言
Pan Seared Rib-Eye Steak $268
肉眼扒都好大件,有两块。用刀砌下,肉质超嫩,好juicy好好食!
6 浏览
0 赞好
0 留言
另叫了杯青瓜特饮, 好清新!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-05-17
用餐途径
堂食
人均消费
$350 (晚餐)
等级2
27
0
青善街呢边真系好多好嘢食,不过可能是多食肆,泊车咪表位长期满,泊街亦要搵好耐先有位。有晚我地去左聚福楼食晚餐,是间装修摆设令人感到幸福的小店,名字似中式酒楼,但是吃西餐的😆店外有一张台,我地选择坐在店内:门外餐牌充满心思:我地叫左Risotto,唔知系咪之前有人投诉过,店员专程同我哋讲个饭系比较跟正宗做法,会比较硬,如果需要,会尽量煮林些。老公真系觉得通粉同饭都有d硬,但可接受;而我喜欢咬口就觉得ok~
更多
青善街呢边真系好多好嘢食,不过可能是多食肆,泊车咪表位长期满,泊街亦要搵好耐先有位。


有晚我地去左聚福楼食晚餐,是间装修摆设令人感到幸福的小店,名字似中式酒楼,但是吃西餐的😆

23 浏览
0 赞好
0 留言


店外有一张台,我地选择坐在店内:
18 浏览
0 赞好
0 留言


门外餐牌充满心思:
101 浏览
0 赞好
0 留言


我地叫左Risotto,唔知系咪之前有人投诉过,店员专程同我哋讲个饭系比较跟正宗做法,会比较硬,如果需要,会尽量煮林些。
13 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言


老公真系觉得通粉同饭都有d硬,但可接受;而我喜欢咬口就觉得ok~
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
晚餐
等级4
143
0
2021-05-25 303 浏览
呢间餐厅系屯门好出名,有间姐妹店系隔离铺位😚叫秋香,但出奇地今次食西餐~聚福楼 前一晚book位都仲有位,我就去左食啦! 记得我半年前食过,都仲觉得佢系好高质既西餐,但今次去,觉得普通左啲🥺唔知系咪叫既野食唔同左呢🧐烧原只春鸡、蚬肉蕃茄乾意粉同黑松露牛肝菌意大利饭🥰蚬肉意粉真系比较参差,虽然我中意食硬身既意粉,但佢真系有啲过硬,意粉唔能够挂汁有啲可惜。而原只春鸡,佢会成只上碟比左我地影相先然後再拎去厨房切开,几细心。春鸡唔会烧到太熟,肉汁亦然保留得住,配上特制既青酱都几好食。但最好食既就系黑松露牛肝菌意大利饭,啖啖都有忌廉同洋葱既味,配埋黑松露真系一绝🤤
更多
呢间餐厅系屯门好出名,有间姐妹店系隔离铺位😚叫秋香,但出奇地今次食西餐~聚福楼 前一晚book位都仲有位,我就去左食啦! 记得我半年前食过,都仲觉得佢系好高质既西餐,但今次去,觉得普通左啲🥺唔知系咪叫既野食唔同左呢🧐
烧原只春鸡、蚬肉蕃茄乾意粉同黑松露牛肝菌意大利饭🥰蚬肉意粉真系比较参差,虽然我中意食硬身既意粉,但佢真系有啲过硬,意粉唔能够挂汁有啲可惜。
10 浏览
0 赞好
0 留言

而原只春鸡,佢会成只上碟比左我地影相先然後再拎去厨房切开,几细心。春鸡唔会烧到太熟,肉汁亦然保留得住,配上特制既青酱都几好食。
5 浏览
0 赞好
0 留言
但最好食既就系黑松露牛肝菌意大利饭,啖啖都有忌廉同洋葱既味,配埋黑松露真系一绝🤤
7 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
31
0
2021-05-21 202 浏览
📍聚福楼话说有一日带完狗仔去冲凉已经成夜晚8:00,频扑左成日实在太肚饿,把心一横就系置乐搵嘢食啦~香港地搵一间pet friendly嘅餐厅并唔容易🥲依稀记得聚福楼有得带狗就直冲去喇!!!不过讲翻先,带狗狗只可以坐室外 冇冷气架,不过有超大风扇💨大家自行衡量翻🧡—————————————————-🍔 狂揼牛肉汉堡 $188我会形容佢系一个重量级嘅牛肉汉堡包🍔😂,因为佢块牛肉极厚身劲紮实🤣〰️芝士就已经溶咗痴住晒牛肉上面,之後仲有一大旧完整嘅大啡菇中间有两块好厚嘅蕃茄同埋几片紫洋葱🤫巧香口🤤不过佢牛肉感觉冇调味,即系一大旧原味嘅牛肉咁样食落去感觉就有啲腻,唔锺意食肉嘅我表示食左几啖就有啲难食埋落去🤣🤣但系佢系好食嘅~!只系我唔锺意食肉🍔😣 另外薯条佢都比好多啊,即炸有盐唔会淋durdur~我觉得唔使点茄汁就咁食都好好食添啊~仲有啲沙律菜俾你开下胃解下腻添🧡🍝 阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢? $158一见到佢餐牌啲名就觉得好似mamaday🤣好盏鬼🤣〰️讲返呢个蟹肉蟹膏意粉先~~佢个摆盘有朵花仔又几有心思,唔知系咪食用花黎既呢?唔知点解食落有种乾炒牛河嘅味道😂😂感觉好似冇咩蟹味咁样,油左啲~入面加
更多
📍聚福楼
话说有一日带完狗仔去冲凉已经成夜晚8:00,频扑左成日实在太肚饿,把心一横就系置乐搵嘢食啦~香港地搵一间pet friendly嘅餐厅并唔容易🥲依稀记得聚福楼有得带狗就直冲去喇!!!不过讲翻先,带狗狗只可以坐室外 冇冷气架,不过有超大风扇💨大家自行衡量翻🧡
—————————————————-
🍔 狂揼牛肉汉堡 $188
我会形容佢系一个重量级嘅牛肉汉堡包🍔😂,因为佢块牛肉极厚身劲紮实🤣〰️芝士就已经溶咗痴住晒牛肉上面,之後仲有一大旧完整嘅大啡菇中间有两块好厚嘅蕃茄同埋几片紫洋葱🤫巧香口🤤不过佢牛肉感觉冇调味,即系一大旧原味嘅牛肉咁样食落去感觉就有啲腻,唔锺意食肉嘅我表示食左几啖就有啲难食埋落去🤣🤣但系佢系好食嘅~!只系我唔锺意食肉🍔😣 另外薯条佢都比好多啊,即炸有盐唔会淋durdur~我觉得唔使点茄汁就咁食都好好食添啊~仲有啲沙律菜俾你开下胃解下腻添🧡

🍝 阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢? $158
一见到佢餐牌啲名就觉得好似mamaday🤣好盏鬼🤣〰️讲返呢个蟹肉蟹膏意粉先~~佢个摆盘有朵花仔又几有心思,唔知系咪食用花黎既呢?唔知点解食落有种乾炒牛河嘅味道😂😂感觉好似冇咩蟹味咁样,油左啲~入面加左啲幼芦笋,蘑菇同洋葱一齐煮~😚口感好丰富架👍🏻 蟹肉份量都食得出既,蟹膏颜色我都望到架,但系就食唔到😢不过可能我食到嘅乾炒牛河味就系蟹膏嘅味道🤣🤣〰️总括而言都系个不过不失嘅蟹膏蟹肉意粉嚟嘅~~~不过食过mamaday嘅就变咗有比较有伤害姐😝😝 不过都值得一试架~~

🍹 Avocado Basil Milk Shake $58
嗨!!!又系你啦牛油果奶昔🥑!!!出现率好频密啊😆~今次呢杯有啲淡,搅匀左之後饮,都系巧淡🥲 我谂佢系直接不加任何添味打出黎而制成的牛油果奶昔🥴有啲青青地嘅味道,除左淡都系淡~~不过我接受到😂😂好彩啲嘢食油油地,所以呢杯野唔浓味都系好事黎😂解油腻感系一流😂😂

🧃 Strawberry Lime Soda $45
友人叫黎解渴嘅士多啤梨青柠梳打!佢话啲汽有啲唔够,唔那喉,所以唔够解渴唔够爽喎🥴🥴 同埋我试过,味道都系淡左啲😢冇乜士多啤梨同青柠味咁罗🥲可能水吧哥哥热气 所以味觉比较浓味左整出嚟啲嘢饮就淡左啲🤣🤣〰️〰️

下次要试埋佢哋嘅秋香先!🥳
——————————————————
📍地址:

聚福楼 (屯门)
屯门青善街28号康景花园地下1号舖
5 浏览
0 赞好
0 留言
8 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
9 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
48
0
2021-04-23 487 浏览
地点有一些偏僻,不过如果在屯门直接搭K51就很方便。聚福楼这个名字与Cafe有些不相符,开始朋友介绍的时候,我还以为是中式餐馆,但原来是Cafe。 这间Cafe的装修有一些中东的感觉,而且很多植物,让人觉得很舒服。我和朋友各自叫了一个午餐,包括黑松露意粉和全日早餐。送饮品和汤。汤是蘑菇忌廉汤,我叫了一杯抹茶咖啡,朋友叫了梳打。首先,全日早餐很丰富,我最锺意是他的巴拿马火腿,而且每样都有两件,和朋友分来吃就刚刚好。而黑松露意粉就比较普通,但带子超级多汁有口感,我很欣赏带子!最後因为Cafe没有很多人的关系我们留了很久,不停的拍照,职员也很好人哋帮我们拍照, 招呼很周到!值得推介
更多
地点有一些偏僻,不过如果在屯门直接搭K51就很方便。聚福楼这个名字与Cafe有些不相符,开始朋友介绍的时候,我还以为是中式餐馆,但原来是Cafe。 这间Cafe的装修有一些中东的感觉,而且很多植物,让人觉得很舒服。

我和朋友各自叫了一个午餐,包括黑松露意粉和全日早餐。送饮品和汤。汤是蘑菇忌廉汤,我叫了一杯抹茶咖啡,朋友叫了梳打。

首先,全日早餐很丰富,我最锺意是他的巴拿马火腿,而且每样都有两件,和朋友分来吃就刚刚好。而黑松露意粉就比较普通,但带子超级多汁有口感,我很欣赏带子!

最後因为Cafe没有很多人的关系我们留了很久,不停的拍照,职员也很好人哋帮我们拍照, 招呼很周到!值得推介
21 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
82
0
2021-04-04 641 浏览
同朋友食饭嚟到屯门呢间西式cafe,餐牌嘅名行玩味路线(叫menu时都系叫返英文无咁尴尬😂),叫左3个main同1杯饮品,食後感觉得性价比不太高🤔🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)意份份量还好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份酱汁较creamy,食到後来会较腻😶同埋意份texture就略嫌硬身🔸 Beef Wellington (HK$328)肉方面就叫左威灵顿牛扒,呢间嘅威灵顿就系将酥皮包住旧牛扒~之前食过其他餐厅,系酥皮同牛扒间再加多层食材,增加层次感,食落就唔会咁单调啦🤫🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)一嚟到仲以为佢送错,点解同碟意粉咁似样😂酱汁尚算浓郁,Risotto饭粒软硬适中,不过份量就少啲🔸 Tequila Sunshine (HK$68)系以Tequlia, orange juice, grenadine制成,超大杯,味道不过不失啦😌【推介指数:5⭐满分】环境:⭐⭐ ⭐味道:⭐⭐⭐打卡:⭐⭐ 服务:⭐⭐⭐回头率:⭐⭐
更多
同朋友食饭嚟到屯门呢间西式cafe,餐牌嘅名行玩味路线(叫menu时都系叫返英文无咁尴尬😂),叫左3个main同1杯饮品,食後感觉得性价比不太高🤔

🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)
意份份量还好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份酱汁较creamy,食到後来会较腻😶同埋意份texture就略嫌硬身
Crab Meat & Butter Pasta
$158
14 浏览
0 赞好
0 留言

🔸 Beef Wellington (HK$328)
肉方面就叫左威灵顿牛扒,呢间嘅威灵顿就系将酥皮包住旧牛扒~之前食过其他餐厅,系酥皮同牛扒间再加多层食材,增加层次感,食落就唔会咁单调啦🤫
Beef Wellington
$328
11 浏览
1 赞好
0 留言
Beef Wellington
$328
18 浏览
1 赞好
0 留言

🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)
一嚟到仲以为佢送错,点解同碟意粉咁似样😂酱汁尚算浓郁,Risotto饭粒软硬适中,不过份量就少啲
Porcini Truffle Risotto
$148
6 浏览
0 赞好
0 留言

🔸 Tequila Sunshine (HK$68)
系以Tequlia, orange juice, grenadine制成,超大杯,味道不过不失啦😌
Tequila Sunshine
$68
8 浏览
0 赞好
0 留言

【推介指数:5⭐满分】
环境:⭐⭐ ⭐
味道:⭐⭐⭐
打卡:⭐⭐
服务:⭐⭐⭐
回头率:⭐⭐
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级1
58
0
2021-04-01 402 浏览
屯门 #聚福楼 都系区内人气既餐厅🤪OpenRice book位写左庆祝 佢地好好咁打黎问庆祝咩、洗咪系甜品写字🤪#我系一只秃头哂 $268呢份#羊架 等左廿几分钟先有,不过系唔错既D羊肉好林,唔好睇佢好生咁,d肉一咬就断 唔会韧,唔会滴到成枱血水调味好好 好香香草味 不过钟意羊「苏」味既我就觉得阵羊味唔够劲🤪美味指数:7.5/10#阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢 $158呢碟扁意粉几靓🤪有花花装饰 上面白色果旧系蛋白🙈除左蟹肉 仲加左好多菇同洋葱,食落好香好creamy美味指数:8/10#估你唔到的一盘野 $138一盘炸野🤣有#薯条 #炸虾 #炸饺子 ##炸鸡 几有趣 好少会将饺子加埋去炸野到😂只虾都几大只,味道全部都正常🤪美味指数:7/10甜品其实只有3款,不过叫完先讲无tiramisu 再叫cheesecake 转头又话无,只好叫#心太软黎到系几靓既!不过2nd写左做2th😂心太软应该即叫即整 事关等左大半个钟,黎到系有流心效果 但大获喇 流心中间仲有大大旧未溶而且冻冻地既朱古力☹️不过佢既朱古力唔会好甜 少少苦 唔错既..美味指数:2/10
更多
屯门 #聚福楼 都系区内人气既餐厅🤪OpenRice book位写左庆祝 佢地好好咁打黎问庆祝咩、洗咪系甜品写字🤪
10 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言

#我系一只秃头哂 $268
呢份#羊架 等左廿几分钟先有,不过系唔错既
D羊肉好林,唔好睇佢好生咁,d肉一咬就断 唔会韧,唔会滴到成枱血水
调味好好 好香香草味 不过钟意羊「苏」味既我就觉得阵羊味唔够劲🤪
美味指数:7.5/10
5 浏览
0 赞好
0 留言

#阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢 $158
呢碟扁意粉几靓🤪有花花装饰 上面白色果旧系蛋白🙈除左蟹肉 仲加左好多菇同洋葱,食落好香好creamy
美味指数:8/10
8 浏览
0 赞好
0 留言

#估你唔到的一盘野 $138
一盘炸野🤣有#薯条 #炸虾 #炸饺子 ##炸鸡 几有趣 好少会将饺子加埋去炸野到😂只虾都几大只,味道全部都正常🤪
美味指数:7/10


9 浏览
0 赞好
0 留言

甜品其实只有3款,不过叫完先讲无tiramisu 再叫cheesecake 转头又话无,只好叫#心太软
黎到系几靓既!不过2nd写左做2th😂心太软应该即叫即整 事关等左大半个钟,黎到系有流心效果 但大获喇 流心中间仲有大大旧未溶而且冻冻地既朱古力☹️不过佢既朱古力唔会好甜 少少苦 唔错既..
美味指数:2/10
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2021-03-13 430 浏览
环境装修特别,过往好多时都无位,连早餐都试唔到所以一路都未有机会试到,今日咁啱有位,而正正相公生日前夕,所以把握机会入去试一次,果然有惊喜,过往去好多地方试扒,往往都是失望而不值,但今次食得非常开心,由一入去坐低至埋单,整过过程心情愉快,因服务一流,员工细心有礼,食物非常有质素,两公婆叫左1个羊扒,1个牛扒,牛扒非常大块质素高,本身我们好怕不熟,但经服务员细心有耐性推介下,试下食7成,果然不会太熟而又不会有血水,味道不错,食得十分开心,会再帮亲回家急不及待要留言鼓励,希望贵餐厅睇到哩个用心既留言,继续做多些不同的美食支持你们,多谢你们令到大西北也有高质既美食,不过最可惜挂住食忘记影相,下次1定要补影,加油呀
更多
环境装修特别,过往好多时都无位,连早餐都试唔到
所以一路都未有机会试到,今日咁啱有位,而正正相公生日前夕,所以把握机会入去试一次,果然有惊喜,过往去好多地方试扒,往往都是失望而不值,但今次食得非常开心,由一入去坐低至埋单,整过过程心情愉快,因服务一流,员工细心有礼,食物非常有质素,两公婆叫左1个羊扒,1个牛扒,牛扒非常大块质素高,本身我们好怕不熟,但经服务员细心有耐性推介下,试下食7成,果然不会太熟而又不会有血水,味道不错,食得十分开心,会再帮亲
回家急不及待要留言鼓励,希望贵餐厅睇到哩个用心既留言,继续做多些不同的美食
支持你们,多谢你们令到大西北也有高质既美食,不过最可惜挂住食忘记影相
,下次1定要补影,加油呀
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-13
用餐途径
堂食
人均消费
$330 (晚餐)
推介美食
  • 羊咩咩及牛扒
等级4
191
0
2021-02-27 510 浏览
💛黄店🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!📜”聚福楼 (屯门)📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖🕐营业时间:12:00-22:00🍽分店地区: 屯门📝评价💬📢 环境几靓 户外仲有好啱打卡嘅风范⭐️⭐️小型Cafe所以好快都会满座🥰但系都好锺意佢嘅设计🌸 食物质素都唔错👍🏻👍🏻已经第二次去食😻😻我最锺意佢个all day breakfast 有薯饼🤣🤣配料又多真系可以食到好饱好饱🤪🤪🤪🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指数:👅👅👅👅🏵抵食指数:💰💰💰🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
更多
💛黄店
🔱今次要介绍嘅食物就系位於屯门!
📜”聚福楼 (屯门)

📌 地址: 屯门青善街28号康景花园地下1号舖
🕐营业时间:12:00-22:00
🍽分店地区: 屯门

📝评价💬📢
环境几靓 户外仲有好啱打卡嘅风范⭐️⭐️小型Cafe所以好快都会满座🥰但系都好锺意佢嘅设计🌸 食物质素都唔错👍🏻👍🏻已经第二次去食😻😻我最锺意佢个all day breakfast 有薯饼🤣🤣配料又多真系可以食到好饱好饱🤪🤪🤪

🏵环境指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指数:👅👅👅👅
🏵抵食指数:💰💰💰
🏵回购指数:❤️❤️❤️❤️
31 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
聚福楼出咗名系屯门数一数二嘅cafe对上两次都特登搭车过去..今日都唔例外😀Order完冇耐..好快上咗个汤同额外加钱叫既薯条。薯条好明显系番炸或者啲油唔够热就落,暗黄色微暖😶叫咗杯香蕉朱古力奶昔,如果以而家手机食先,杯奶昔个造型同埋内在太过⋯⋯太过平实。(奶昔其实可以杰色d..但确实系几浓嘅香蕉味)最後叫咗佢嘅招牌All DAY BREAKFAST 虽然唔知道佢几时由烟三文鱼转左Parma ham..但因为我唔食Parma ham..所以我望咗好耐以前啲食评究竟几时由烟三文鱼转左Parma ham(个人有啲强迫性..决定餐厅之前会上网睇定有冇啲嘢系自己唔食嘅,以免见面影响心情及浪费) 其他都不过不失,起码系热嘅,唯独是⋯⋯有啲朋友锺意食蛋嘅,会觉得all day breakfast 嗰个炒蛋系灵魂..今日呢个炒得太水了。聚福楼一向价钱唔系话平,属於中价嘅文青Cafe,有时一间餐厅装修得几靓都好,食物嘅质素确实好重要!系而家经济唔好既环境,2021我第一个食评唔想写到太差,不过确实尚有好大嘅进步空间,才对得住佢收嘅价钱。
更多
聚福楼出咗名系屯门数一数二嘅cafe
对上两次都特登搭车过去..今日都唔例外😀

Order完冇耐..好快上咗个汤同额外加钱叫既薯条。薯条好明显系番炸或者啲油唔够热就落,暗黄色微暖😶

叫咗杯香蕉朱古力奶昔,如果以而家手机食先,杯奶昔个造型同埋内在太过⋯⋯太过平实。(奶昔其实可以杰色d..但确实系几浓嘅香蕉味)

最後叫咗佢嘅招牌All DAY BREAKFAST
虽然唔知道佢几时由烟三文鱼转左Parma ham..但因为我唔食Parma ham..所以我望咗好耐以前啲食评究竟几时由烟三文鱼转左Parma ham(个人有啲强迫性..决定餐厅之前会上网睇定有冇啲嘢系自己唔食嘅,以免见面影响心情及浪费) 其他都不过不失,起码系热嘅,唯独是⋯⋯有啲朋友锺意食蛋嘅,会觉得all day breakfast 嗰个炒蛋系灵魂..今日呢个炒得太水了。


聚福楼一向价钱唔系话平,属於中价嘅文青Cafe,有时一间餐厅装修得几靓都好,食物嘅质素确实好重要!系而家经济唔好既环境,2021我第一个食评唔想写到太差,不过确实尚有好大嘅进步空间,才对得住佢收嘅价钱。

9 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
137
0
2021-01-23 266 浏览
早排星期日嘅中午相约左好姐妹一齐食晏因为要带埋🐶🐶 所以要稳间可以坐户外嘅餐厅今次就相约系聚福楼一聚😎 第一次听聚福楼以为系食中餐原来系食西餐架🤣🤣🤣.餐厅装修同环境好舒服可以同朋友系呢个环境坐好耐 叹下啡😎Brunch Menu 嘅食物有几款选择 而饮品有好多选择😌聚福楼全日早餐 $148呢个All Day Breakfast 有好多样嘢食❤️🥰 有香草炒滑蛋 烟肉 香肠 薯饼 多士 茄汁焗豆 焗蕃茄沙律 仲有一小樽嘅草莓乳酪 🍓🍓真系好丰富😋味道都唔错香草汁烟三文鱼扁意粉 $148个香草忌廉汁好Creamy 加上三文鱼肉、同埋其他配料每食一啖意粉🍝都充满酱汁同三文鱼由於面头再加埋少少沙律菜😋食落冇咁腻✨而且有点清新感Stawberry Yogurt Smoothie🍓跟餐有15%嘅折扣 唔算太甜 亦啱晒炎热嘅天气去饮🥰.食物质素算唔错但系定价好似高左少少😥
更多
早排星期日嘅中午相约左好姐妹一齐食晏
因为要带埋🐶🐶 所以要稳间可以坐户外嘅餐厅
今次就相约系聚福楼一聚😎
第一次听聚福楼以为系食中餐
原来系食西餐架🤣🤣🤣
.
餐厅装修同环境好舒服
可以同朋友系呢个环境坐好耐 叹下啡😎
Brunch Menu 嘅食物有几款选择
而饮品有好多选择😌
27 浏览
0 赞好
0 留言

聚福楼全日早餐 $148
呢个All Day Breakfast 有好多样嘢食❤️🥰
有香草炒滑蛋 烟肉 香肠 薯饼 多士 茄汁焗豆 焗蕃茄沙律 仲有一小樽嘅草莓乳酪 🍓🍓
真系好丰富😋味道都唔错
14 浏览
0 赞好
0 留言

香草汁烟三文鱼扁意粉 $148
个香草忌廉汁好Creamy
加上三文鱼肉、同埋其他配料
每食一啖意粉🍝都充满酱汁同三文鱼
由於面头再加埋少少沙律菜😋
食落冇咁腻✨而且有点清新感
13 浏览
0 赞好
0 留言

Stawberry Yogurt Smoothie🍓
跟餐有15%嘅折扣 唔算太甜
亦啱晒炎热嘅天气去饮🥰
.
食物质素算唔错
但系定价好似高左少少😥
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
31
0
2021-01-11 251 浏览
入嚟屯门 见呢间店嘅评价都好高今次就试一试入到去个环境好靓 好岩影相打卡今次去到岩岩好唔使等位叫左两份午餐 分别系All day breakfast仲有个意粉个意粉好食😋而All day breakfast就正常下次要试其他菜式可以再打咭
更多
入嚟屯门 见呢间店嘅评价都好高
今次就试一试
入到去个环境好靓 好岩影相打卡
今次去到岩岩好唔使等位
叫左两份午餐 分别系All day breakfast
仲有个意粉
个意粉好食😋
而All day breakfast就正常
下次要试其他菜式
可以再打咭
37 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食