2021-07-22 0 浏览
人气米线店. 长期都要排队🤦🏼‍♀️排队既地方比较逼. 会辛苦少少差唔多排到你既时候就会同你落定单. 坐低一阵就有得食啦!🤩枱同枱之间都有适当既距离. 风扇数量都唔少. 夏天食都唔使太担心🍜~酸辣汤米线~餸:鱼肉腐皮卷. 反斗虾胶豆卜.鱼肉响玲. 酥炸鸡球样样野都想试唯有叫哂🙄每款餸大约2-3件. 每样都热辣辣脆卜卜😈虾胶豆卜有种怀旧既感觉. 虾胶份量一啲都唔少. 同酥脆既豆卜好夹鸡球好juicy. 肉亦好都嫩滑🤤响玲咬落就硬左少少🤏腐皮卷馅料好多. 个皮略油米线好大碗🤣米线亦都比较有咬口汤既味道好浓郁. 不过我就锺意再酸啲既汤但其实都够好味😝抵佢要排队
人气米线店. 长期都要排队🤦🏼‍♀️
排队既地方比较逼. 会辛苦少少
差唔多排到你既时候就会同你落定单. 坐低一阵就有得食啦!🤩

🍜~酸辣汤米线~
餸:鱼肉腐皮卷. 反斗虾胶豆卜.鱼肉响玲. 酥炸鸡

米线好大碗🤣米线亦都比较有咬口
汤既味道好浓郁. 不过我就锺意再酸啲既汤
但其实都够好味😝抵佢要排队
2021-07-21 0 浏览
荃湾老板娘云南米线!🥰🥰好好彩今次有开门,因为上次去摸门钉 sad。今次lunch去,排咗差唔多30 mins~t^t 好饿。不过突然想食无计,其实呢间都食过几次嫁喇~  孜然猪颈肉好香,野菌腐皮卷都几特别,最锺意系炸鸡球,可以讲话呢度啲餸好食过米线。其实呢间啲配料系足料又大份,可惜我最唔锺意,亦都令我唔会成日嚟原因,系呢度啲米线次次都煮到好腍,好易断,质地一般,简单嚟讲唔系好米线。今次试咗酸辣同蒙古,味道丰富,虽然唔系我最锺意嘅酸味,下次想试埋麻辣~ 荃湾米线店,除咗唯一云贵川同金宝,呢间系第三食得比较多嘅~~ 🤤

荃湾老板娘云南米线!🥰🥰
好好彩今次有开门,因为上次去摸门钉 sad。

2021-07-17 0 浏览
🙋🏻‍♀️米线关注组成员又系荃湾呀今次仲要系黄店💛💛💛位於香居街街市嘅老板娘米线真系好出名每次嚟都至少要排个半钟排完之後入到去坐低仲要等好耐先有得食不过觉得老板娘系全港最好食嘅米线所以就算要排好耐队都觉得值得🙋🏻‍♀️嚟到记得食佢哋嘅麻酸辣汤底食完会觉得个嘴麻痹咗好似俾蚁咬而且肉碎亦都整得好好食😭小食嘅话推介大家除咗嗌鸡球之外仲可以叫埋腐皮野菌春卷佢哋嘅炸物配米线真系好夹😍😍但奉劝大家真系要预留充足嘅时间先好食排队加食嘢差唔多要成两个半钟🤧
🙋🏻‍♀️米线关注组成员
佢哋嘅炸物配米线真系好夹😍😍
但奉劝大家真系要预留充足嘅时间先好食
排队加食嘢差唔多要成两个半钟🤧
2021-07-17 33 浏览
唔知点解嚟亲荃湾只系想食米线,见呢间好多好评而且系熟食中心都咁出名,系时候去朝圣一下。预咗上到熟食中心系唔容易搵,要穿过好多麻甩佬先至会到呢间野。差唔多9:00都仲有小小龙,不过我自己一个人,所以大概等咗5分钟就有位。排队嘅时候已经填好要招牌炸鸡同鱼肉春卷米线,但系等咗半个钟先净系嚟咗炸鸡,因为实在太肚饿已食咗两件先,一路再等嘅同时同侍应哥哥讲我仲叫咗春卷,佢话收到,点知再隔左唔知几耐终於嚟碗超普通嘅米线,攞命!跟住有个亚姐之後先话漏咗无落春卷,我话宜家加番俾我我照加钱(正常加$10),佢话已经俾咗4件鸡我,正常系得3件,要加就加$46先有,当时我竟然无爆佢,可能太想快d食完就走,如果唔系平时我一定会话搞X错,漏单系你问题,俾咗4件鸡亦都系你问题,我鬼知你双并嘅话系只得3件,仲要我等起码半个钟先嚟碗咁嘅嘢,麻辣多过酸辣,米线超林身,好似公仔面浸咗喺汤好耐而发胀哂咁,佢仲好意思叫我下次先点过,但Sorry 唔会再有下次,嘥晒我啲时间。
2021-07-17
2021-07-16 0 浏览
荃湾香车街街巿嘅老板娘米线🍜寻日难得黎荃湾,帮衬下黄店米线💛呢间米线大家应该唔陌生,成日都排哂队佢开喺街市入面,环境方面就无乜要求架啦,只系睇食物质素之前食开麻辣米线,成日辣到流哂汗太刺激寻日试蒙古汤小辣😀味道就啱啱好👍🏼同埋特别推介个炸鸡,真系超好食皮脆肉又嫩,味道偏浓好惹味😋 仲有成4旧咁多,好抵呢间绝对系食过番寻味,想一食再食嘅米线店不过大家去之前记住去fb睇佢今日开几点佢地有时会更改开门时间都会fb公怖架😉我通常如果知佢地开晚巿,就5点松d去到就通常都唔洗等😉
荃湾香车街街巿嘅老板娘米线🍜

寻日难得黎荃湾,帮衬下黄店米线💛
呢间米线大家应该唔陌生,成日都排哂队
佢开喺街市入面,环境方面就无乜要求架啦,只系睇食物质素

之前食开麻辣米线,成日辣到流哂汗太刺激
寻日试蒙古汤小辣😀味道就啱啱好👍🏼
同埋特别推介个炸鸡,真系超好食
皮脆肉又嫩,味道偏浓好惹味😋 仲有成4旧咁多,好抵
呢间绝对系食过番寻味,想一食再食嘅米线店

不过大家去之前记住去fb睇佢今日开几点
佢地有时会更改开门时间都会fb公怖架😉
我通常如果知佢地开晚巿,就5点松d去到就通常都唔洗等😉

2021-07-16 0 浏览
排队很久。(人流极多)环境非常焗促,但由於街市,所以不会有什麽抱怨地方,但对於怕热的人比较辛苦。(汗流浃背)服务态度方面,极度不满!!!!点解?第一 收钱个女仔(紮马尾、年轻的)会同你争吵,我讲一句都劲大声话返我,大佬,黎帮衬你,话哂都叫客人比钱食你野呀,又唔系唔洗钱,仲要受你气,老实讲,因为咁,唔会再有下一次,咁巴闭,留返比佢自己食啦。第2 仲要眼超超,好唔顺气咁。 想受气食野既一定要来叫到,讲几句野都会比佢话返你。仲要好似自己岩咁。咁食物方面啦,很出名啦间野。好多又话咩米线呢间世一,又话咩荃湾最好食咁,咁就试下啦,见到个蒙古汤底,当然试下啦,很多孜然味,叫左个小辣,系咪好辣呢?我又唔系好觉,味道算系咁啦,不过不失,叫左2个餸,佢最出名既招牌酥炸鸡球,反斗虾胶豆卜。虽然态度好差,不过说实话,豆卜同鸡球系好正既,但米线同汤底系味真系好惊喜呢?我就….你憧的不要抱太大期望,或许你会开心更多。份量亦足够的,女朋友叫的酸菜辣牛腩亦好好味,好大旧,但唔会好难咬开佢,好淋下。总结食物唔系话好有惊喜,但餸系好食既,蒙古汤我觉得可以试下既,但唔好太期待个态度好好,比我感觉系我地多客,少你唔少多你唔
排队很久。(人流极多)

服务态度方面,极度不满!!!!
点解?

第2 仲要眼超超,好唔顺气咁。

咁食物方面啦,很出名啦间野。

我就….你憧的

不要抱太大期望,或许你会开心更多。

总结食物唔系话好有惊喜,但餸系好食既,蒙古汤我觉得可以试下既,但唔好太期待个态度好好,比我感觉系我地多客,少你唔少多你唔多咁,你唔来都有人会来。

最後啦,黄店还黄店,态度都应该要好。

2021-07-15 0 浏览
位於荃湾熟食中心入面依间老板娘云南米线 好出名 格局有d似大排挡 夏天排队果阵会有少少热 可以自备风扇仔降下温😅第一次食 拣左麻酸辣汤(小辣) 米线配稣炸鸡球同野菌腐皮卷, 好大碗 好足料 个麻酸辣汤底好正 汤入面有酸菜 肉碎 芽菜等配料 好惹味!😍但略厌米线吾够弹牙 偏淋 太软身啦☹️ 但两个餸就有惊喜🥰 鸡球好大旧 皮脆肉滑 而个野菌腐皮卷🍄 简直系大爱! 好好好味! 腐皮卷个皮好薄 炸得好香脆 入面有大量菇同木耳碎 一咬落去热辣辣好爽口!!! 依个系必食 推介!😆😀吾知系今次米线煮得比较淋定本身都系咁呢🤔 如果佢无咁淋就perfect啦! 有机会都会再黎食多次🙃

2021-07-14 64 浏览
呢间被好多位米线控喻为必食既米线店长期都排满人龙👀今日叫咗个蒙古汤米线/BB辣/再加个餸系野菌腐皮卷(外卖)埋单要$51⋯⋯外卖加$4???首先打开碗米线,佢嘅份量之多冇汤更加清晰可见个蒙古汤底好特别,有好香嘅孜然味BB辣其实一啲都唔辣…下次可以试吓小辣嗰个野菌卷唔知系咪外卖嘅关系返到屋企已经淋晒,不过佢入边好足料👍整体系几特别同埋不俗嘅米线不过如果要排成个钟嘅就….不了下次如果有机会嘅都想试埋佢其他餸嘅😋
呢间被好多位米线控喻为必食既米线店
长期都排满人龙👀
今日叫咗个蒙古汤米线/BB辣/再加个餸系野菌腐皮卷(外卖)
埋单要$51⋯⋯外卖加$4???
首先打开碗米线,佢嘅份量之多
冇汤更加清晰可见
个蒙古汤底好特别,有好香嘅孜然味
BB辣其实一啲都唔辣…下次可以试吓小辣
嗰个野菌卷唔知系咪外卖嘅关系
返到屋企已经淋晒,不过佢入边好足料👍
整体系几特别同埋不俗嘅米线
不过如果要排成个钟嘅就….不了
下次如果有机会嘅都想试埋佢其他餸嘅😋
2021-07-09 0 浏览
老板娘出名多人排队,呢日星期日2点几来到,有十几人系门外排紧队排紧既时候已经拎晒纸仔写定食咩,到既时候佢会计钱比张单你,入去坐2个人食,叫左蒙古汤同麻辣汤,餸:炸鸡球、野菌腐皮卷、鱼肉响聆、虾胶豆卜蒙古汤系知然味,个人觉得唔太岩口味,食米线都系岩返麻辣汤鸡球真系名乎其实出名咁又香又滑。野菌腐皮卷入面有粟米、木耳、杏鲍菇,平衡返个油腻感,而且好足料好大份。皮薄!鱼肉响聆系腐皮包住啲鲮鱼肉。一样皮薄,不过有啲炸过龙,皮硬到咬唔开。虾胶豆卜都正既,炸左既豆斗好脆好松,可以一试。大热天时要排咁耐,建议平日非lunch/dinner hour去,咁就冇咁辛苦🥲

蒙古汤系知然味,个人觉得唔太岩口味,食米线都系岩返麻辣汤
鸡球真系名乎其实出名咁又香又滑。
虾胶豆卜都正既,炸左既豆斗好脆好松,可以一试。

2021-07-04
●1餸米线($47)●位置非常隐蔽 如果唔系有荃湾友带路我都唔会识去😂好彩做咗功课已经有心理准备要等一阵,好彩等咗20分钟到就入咗有冷气嘅舖头~~米线定价偏贵🥺😳😳,最少消费47蚊,包一款餸,不过都算物有所值嘅~~因为餸菜份量真系非常多😆❤️❤️我嗌咗猪腩肉,食极都仲有🤤😂😂肥瘦均匀,肥肉可以做到入口即溶,亦有少少软骨部分~~ 朋友就嗌咗炸鸡😍😍真系唔怪得咁多人大推!😆😆真系非常好食!新鲜热辣辣,炸出嚟仍然保有肉汁,仲有成四大嚿咁多!讲紧嘅可能系平时单叫已经要30蚊咁嘅份量😆😽😽孜然汤都非常好味!好重孜然粉嘅味道!亦唔会太辣~~ 朋友嘅麻酸辣汤就偏重麻味,锺意食麻辣嘅人可以挑战下~~💭💭💭好味(8/⑩)抵食 (6.5/⑩)💭💭💭
●1餸米线($47)●

💭💭💭
好味(8/⑩)
抵食 (6.5/⑩)
💭💭💭
2021-07-04
2021-07-04 398 浏览
作为米线控 呢间真系成日听到人推荐第一次食麻酸汤之後真系返唔到转头 次次都系嗌返呢个汤底 但惊麻嘅人可能会觉得阵味太劲 但重麻重口味人士一定会好锺意到小食方面 鸡球真系世一 好新鲜热辣 次次都必嗌 无一次令我失望 另外菇菇腐皮卷都好推 又系热辣辣 好juicy 入边既料好丰富 口感一级正呢间成日都要等好耐 最长个次等咗个半钟等既时候可以拣定食咩 咁坐低个阵就可以交埋单 上菜都算快 最紧要真系新鲜热辣辣 如果想食嘅朋友仔 可以夜少少食 有朋友试过8点去就唔洗等
作为米线控 呢间真系成日听到人推荐

呢间成日都要等好耐 最长个次等咗个半钟
等既时候可以拣定食咩 咁坐低个阵就可以交埋单
上菜都算快 最紧要真系新鲜热辣辣

如果想食嘅朋友仔 可以夜少少食 有朋友试过8点去就唔洗等
  • 招牌酥炸鸡球
  • 麻酸辣米线
2021-07-02 385 浏览
身为米线关注组成员之一既我😂😂紧系要黎老板娘 试试佢系咪真系咁好食🤩 平日6:45pm去到 都见到有人排紧队😱😱真系小小癫 ... 因为间铺属於街市内 所以等候区好热 得风扇 夏天去你都咪话唔燥😂😂😂 不过好彩都等左20分钟就入得😇 入到去餐厅就好够凉 🥰 即时爽哂 😁 呢间既米线出色系有劲多汤底同小食选择 😍 我同友人就简左最受欢迎既炸鸡球同猪扒 🥰 等左5分钟就上左小食先🙂其实我见枱枱都系上左小食先 🥸 个人就唔太中意 因为无汤拌住食 差咁d野咁😂😂 炸鸡球 - 新鲜炸 鸡肉嫩 👍🏻 炸粉薄 一流🖖炸猪扒 - 粉量多 唔会太厚身 脆卜卜 都好食🤪 麻辣控既我紧系简埋麻辣酸汤底 中辣 加腩肉 ~ 睇相就知 腩肉既份量都唔少🤪 同够薄 好味! 真心汤底个个都各有千秋我地就试左蒙古汤 同麻酸辣 都系中辣先够爽
不过好彩都等左20分钟就入得😇
入到去餐厅就好够凉 🥰 即时爽哂 😁

呢间既米线出色系有劲多汤底同小食选择 😍
我同友人就简左最受欢迎既炸鸡球同猪扒 🥰

炸鸡球 - 新鲜炸 鸡肉嫩 👍🏻 炸粉薄 一流🖖

炸猪扒 - 粉量多 唔会太厚身 脆卜卜 都好食🤪

麻辣控既我紧系简埋麻辣酸汤底 中辣 加腩肉 ~
睇相就知 腩肉既份量都唔少🤪 同够薄 好味!

真心汤底个个都各有千秋
我地就试左蒙古汤 同麻酸辣 都系中辣先够爽

2021-06-30 398 浏览
好少黎荃湾食野,但发现荃湾都真系几多好野食今日朋友介绍左黎食呢间系荃湾香车街街市入面既隐世米线店老板娘云南米线,位置都几隐蔽,但好早黎到食晚饭已经有条人龙。可见真系几受欢迎。黎到朋友介绍下拣左蒙古汤,再拣小食一齐 share , 个汤真系好大碗呀,蒙古汤底又几特别,其实系孜然汤底,系其他地方好少有呢只味,饮落够香浓好有香料味,好有惊喜野菌腐皮卷,酥炸鸡球都好抵食,炸得个皮好脆,又大份,食完个面再食埋炸物真系超饱,抵食
好少黎荃湾食野,但发现荃湾都真系几多好野食
今日朋友介绍左黎食呢间系荃湾香车街街市入面既隐世米线店

2021-06-29 208 浏览
听过呢间野人人都赞好,终於搵到时间黎拜会下。等左20分钟到..都几热下叫左麻辣汤底,D肉碎几正,记得带tissue..炸物好出色😋香港米线关注组长期上榜,果然名不虚传!系正既。
听过呢间野人人都赞好,终於搵到时间黎拜会下。

等左20分钟到..都几热下

叫左麻辣汤底,D肉碎几正,记得带tissue..
炸物好出色😋

香港米线关注组长期上榜,果然名不虚传!系正既。
  • 招牌酥炸鸡球
2021-06-26 360 浏览
一时无留意佢系开5:00pm但系一心想食同阿妹等45分钟都要食,点知5点一嚟到已经排哂长龙🤣真系想试下被誉为香港好食嘅米线,排队时已经攞纸填食乜,佢个选择同平时一般嘅米线店唔同,啲餸好特别!我地拣左好多嘢试,排到入去侍应问你会唔会减米线,我好型咁话唔洗,原来碗嘢一嚟度啲料同餸多到爆😂佢个汤底好够味而且啲餸都好出色,野箘腐皮卷非常好食,仲有真心推介陈皮鱼蛋,好香好好味,猪软骨炆到好淋好入味,其实好多嘢都想试!但真系好爆👍👍👍非浪得虚名
  • 陈皮鱼蛋