今年開始就是奇妙處處通的白金卡會員,所以7月生日月有不少優惠。其中一個是在指定餐廳享有買一送一的用餐優惠。剛好 翠樂庭餐廳 在名單中又我很久沒吃過就決定食這間囉 (´∀` )而且剛好推出香港獨有的避風塘風味料理。坐下來後先送上魚子醬,還有一桶油鹽水海鮮。海鮮包括了瀨尿蝦、蟶子、蜆和粉絲,都幾豐富又簡單鮮美。然後自助餐的部分,既然是避風塘風味當然會有炒蟹、炒螺之類。全部都好惹味。不過我最推薦會是蒜蓉粉絲蒸扇貝。美中不足是感覺這裡食物的熱度都不太夠。另外也有乳鴿那些。凍盤海鮮的蟹腳有點鹹,沒想到會有鮑魚,蝦都幾彈牙。甜品和之前吃過的差不多,新品就最近材推出的雪糕杯。包裝好可愛,有米妮、米奇和 Chip n Dale。草莓和朱古力味道也不錯,雲尼拿口味相對普通。
其中一個是在指定餐廳享有買一送一的用餐優惠。
而且剛好推出香港獨有的避風塘風味料理。
坐下來後先送上魚子醬,還有一桶油鹽水海鮮。

海鮮包括了瀨尿蝦、蟶子、蜆和粉絲,都幾豐富又簡單鮮美。

然後自助餐的部分,既然是避風塘風味當然會有炒蟹、炒螺之類。
全部都好惹味。不過我最推薦會是蒜蓉粉絲蒸扇貝
美中不足是感覺這裡食物的熱度都不太夠。另外也有乳鴿那些。

凍盤海鮮的蟹腳有點鹹,沒想到會有鮑魚,蝦都幾彈牙。

甜品和之前吃過的差不多,新品就最近材推出的雪糕杯。
包裝好可愛,有米妮、米奇和 Chip n Dale。
草莓和朱古力味道也不錯,雲尼拿口味相對普通。
题外话/补充资料: 若要正價吃會覺得偏貴。 因為用餐時間只有2小時,期間也要和迪士尼人物合照。
2024-07-20
$449.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
一家四口🧑‍🧑‍🧒‍🧒第一☝️次staycation,揀咗迪士尼樂園酒店🏨,第一☝️餐揀咗翠樂庭食自助餐,大人$448,小朋友👧🏻$328,BB免費🆓,銀卡23%off。陳皮二妹唔坐BB櫈,第一☝️水媽媽👩🏻攞嘢俾陳皮兩妹食,媽媽👩🏻攞唔到長腳蟹,佢地見到豬豬🐷包皓興奮🥰,之後爸爸👨🏻出去打卡,咁啱見到長腳蟹🦀就攞咗一轉先,都好肥美。之後見到布魯圖周圍影相📸,職員🧑‍💼會幫手揸手機📱,好幫得手,陳皮兩妹皓開心🥳。媽媽👩🏻再出去攞長腳蟹又已經俾人攞哂,我出去攞又攞到,攞埋鮑魚同翡翠螺。熟食方面我想食counter牛扒🥩同羊扒🐑,但羊扒派哂冇refill,牛扒🥩嫩滑唔錯👍🏻。雲吞雞雲吞同湯都麻麻。辣酒煮花螺用竹簽吉出嚟皓有風味。燒鵝瀨鵝唔夠肥。甜品🍮方面就卡通人物朱古力🍫牌甜品🍮滿足😌小朋友👧🏻,但都好食😋既。之後米奇出嚟影相📸,突然失踪咗,原來係我女生日🎂佢攞個蛋糕🎂(其實係現場小蛋糕🧁+生日🎂牌)再出嚟影相📸,有surprise,唱生日🎂歌就冇米奇了。之後布魯圖同米奇都周圍影相📸,飲品🍸就果汁🍹茶啡自己斟。
長腳蟹
  • 生日蛋糕
  • 牛扒
  • 鮑魚
2024-08-06 1008 浏览
翠樂庭餐廳以自助餐為主自助餐嘅種類,雖然比其他五星級嘅酒店款式少亦沒有特別主題,但基本要有嘅例如沙律海鮮甜品日本嘢刺身都有冷盤海鮮方面呢長腳蟹翡翠螺都有嘅另外呢餐廳額外整咗一個海鮮拼盤比每個客人所以海鮮方面都算合格刺身方面壽司刺身冷麵都齊全主菜方面呢我覺得特別之處係佢會做一啲有迪士尼特色嘅主打菜式囉,所以都係唔錯嘅雖然種類唔會特別矜貴嘅嘢,例如冇和牛但味道合格 但款式不會有好多最後係甜品,我覺得佢嘅甜品比出面都係多同埋款式吸引價錢都差不多性價比不錯😌當然我覺得性價比係因為有迪士尼人物嘅合照囉但星期五六日嘅價錢會比較貴一至四價錢會合理啲我係行動不便嘅人,本身要用拐杖帶迪士尼都安排到好好嘅位置對殘疾人士服務算不錯
翠樂庭餐廳以自助餐為主
自助餐嘅種類,雖然比其他五星級嘅酒店款式少
亦沒有特別主題,但基本要有嘅例如沙律海鮮甜品日本嘢刺身都有
刺身方面壽司刺身冷麵都齊全
雖然種類唔會特別矜貴嘅嘢,例如冇和牛
但味道合格 但款式不會有好多
最後係甜品,我覺得佢嘅甜品比出面都係多同埋款式吸引
價錢都差不多性價比不錯😌
當然我覺得性價比係因為有迪士尼人物嘅合照囉
但星期五六日嘅價錢會比較貴
一至四價錢會合理啲
2024-05-18 2779 浏览
🏰嚟到迪士尼🏰,除咗玩之外,食都好重要,就好似其中呢一間香港迪士尼樂園酒店裏面都有唔同嘅餐廳,呢一間🍴翠樂庭🍴以自助餐為主,仲可以近距離同迪士尼人物影相添😍😍,重點係唔洗排隊🤣,我都係第一次嚟,裝修高貴典雅,又會加插童話角色,餐廳面積又夠大,座位都相當闊落🫶🏼,坐得舒服之餘仲可以望到花園景色,的確唔錯👍🏻而佢哋嘢食方面款式都算多,初初都唔會有太大期望,只要正常味道就可以接受😌,不過食完之後比想像中好,無論係refill嘢食嘅速度,同埋服務嘅態度都唔錯👍🏻🦞冷盤方面 : 除咗各款唔同嘅🥗沙律菜之外,仲有冷盤海鮮,🩷長腳蟹,🩷青口同埋🩷大蝦等,都叫新鮮唔錯,係款式比較少,不過日式嘅凍食就比較多,好似有款三文魚子蓋飯🍱咁,細細碗賣相唔錯👍🏻,刺身方面一定會有🩷三文魚,🩷吞拿魚,🩷八爪魚,🩷帶子等,色澤都算新鮮,其次就係一杯杯色澤鮮艷嘅凍湯,係嚟自西班牙嘅蕃茄味,南瓜湯同埋青瓜牛油果,賣相係唔錯,不過味道就一般,試過就算😳🍲熟食方面 : 中菜比較吸引,見到有一條原條上嘅🐟清蒸海魚,好快俾人清晒,不過肉質係幾鮮嫩,其次有🩷鮑魚冬菇据鵝掌,🩷紅燒花膠,🩷花旗參杞子燉雞湯,🩷蒜蓉粉絲蒸海鮮,呢啲菜式

🍲熟食方面 : 中菜比較吸引,見到有一條原條上嘅🐟清蒸海魚,好快俾人清晒,不過肉質係幾鮮嫩,其次有🩷鮑魚冬菇据鵝掌,🩷紅燒花膠,🩷花旗參杞子燉雞湯,🩷蒜蓉粉絲蒸海鮮,呢啲菜式都比較吸引,Buffet嚟計算係唔錯,因為始終呢度嘅收費唔高,其次仲有個米奇造型嘅🦞龍蝦蟹肉白菌洋蔥米奇撻🦞,佢哋係即叫即整,所以食落熱辣辣,味道唔錯😋

食到中段,佢哋每一台都會送上一份❣️海鮮拼盤❣️,同埋一份❣️魚子醬❣️,海鮮拼盤上嘅秘製醬汁係幾入味,值得一讚係裏面嘅鮑魚,一啲都唔韌,鮮味濃🤤,另外魚子醬可以作為伴食,自己可以DIY,餅乾,麵包或者脆片都係唔錯嘅選擇

🍰甜品 :甜品方面呢度除咗有唔同款式嘅蛋糕之外,仲有個DIY嘅雪糕機,我哋嗰日嘅雪糕味係🍊日向夏柑橘🍊,味道好甜,有啲奇怪😓,另外仲有朱古力配料可以加制,除咗雪糕之外仲有心太軟,蘋果麵包布甸,石榴水晶果凍,都可以一試🩷,水果方面唔少得一定有西瓜,蜜瓜,哈密瓜同埋菠蘿等😆

最後,迪士尼人物會逐個出嚟同每一台影相,你可以選擇由佢哋幫你曬出嚟嘅8R相,另外收費,又或者用自己嘅電話同佢哋影都冇問題,一開始幾興奮,好似同佢哋聚餐咁,又可以咁近距離互動,的確唔錯😍😍
2024-02-03 3848 浏览
星期六Lunch buffet $498 12:00-2:00冷盤ok, 長腳蟹瘦、鮑魚大隻👍,翡翠螺、青口、凍蝦、煙三文魚👍、煙肉配的哈密瓜甜甜👍沙律菜等熱盤好多,唔少都適合小朋友食,味道亦唔錯其中有和牛壽喜燒、蜜糖火腿👍、意式雲吞👍、串燒、蝦餃燒賣、奶黃包、蒸/烤魚、雞、咖哩同薄餅、但個海皇羹超咸壽司魚生可以唔洗食,三文魚/吞拿無味、白魚有筋甜品同水果正常,曲奇餅、蛋糕、榛子朱古力糕餅👍蘋果布甸麵包👍飲品有橙汁、茶、另外杯薑柑橘茶幾特別👍今次見到布魯托同米奇❤️,好開心,佢地過左黎3次,同小朋友互動工作人員十分友善,服務好好冷熱盤重有好多,但唔夠時間食,下次試食埋個dinner先🥰早到的話,可以出面庭院打卡,好多花花、蝴蝶、再行出d係海同碼頭

熱盤好多,唔少都適合小朋友食,味道亦唔錯

壽司魚生可以唔洗食,三文魚/吞拿無味、白魚有筋

飲品有橙汁、茶、另外杯薑柑橘茶幾特別👍

工作人員十分友善,服務好好

冷熱盤重有好多,但唔夠時間食,下次試食埋個dinner先🥰

2024-02-03
2024-02-02 3085 浏览
琴晚同成班朋友山長水遠入到迪士尼翠樂園食自助餐平日夜晚冇乜人,幾清靜,環境好靚,好岩打卡如果係迪士尼迷應該好鍾意呢度,米奇、米妮、高飛輪流過嚟影相,好適合同小朋友過嚟凍海鮮嘅選擇唔算特別多,所以淨係拎咗個蟹蓋,算係幾新鮮,但係冇乜膏個人覺得呢度嘅中菜唔錯鮑魚花膠都有得食龍蝦粉絲係必食,粉絲非常入味壽喜燒都好好味,啲牛肉幾靚,煮得啱啱好,好嫩滑刺身方面,個人覺得三文魚麻麻哋,反而帶子甜蝦幾好,不過拎咗一round 都冇再去攞甜品方面比較普通,冇一樣係特別好味,反而啲生果就唔錯
琴晚同成班朋友山長水遠入到迪士尼翠樂園食自助餐
平日夜晚冇乜人,幾清靜,環境好靚,好岩打卡
個人覺得呢度嘅中菜唔錯
鮑魚花膠都有得食
龍蝦粉絲係必食,粉絲非常入味
壽喜燒都好好味,啲牛肉幾靚,煮得啱啱好,好嫩滑
甜品方面比較普通,冇一樣係特別好味,反而啲生果就唔錯
2024-01-02 2725 浏览
疫情後,恢復埋枱合照,再來食自助餐!米奇,米妮,布魯托輪個住來!仲會同大家互動!雖然係為影相多,但食物其實都ok㗎 !種類,質量都可以!但係年卡無咗買一送一優惠!
疫情後,恢復埋枱合照,再來食自助餐
米奇,米妮,布魯托輪個住來!
仲會同大家互動!
雖然係為影相多,但食物其實都ok㗎 !
種類,質量都可以!
但係年卡無咗買一送一優惠!
自助餐
自助餐
2024-01-01 2262 浏览
自助午餐環境:聖誕期間,有可愛嘅聖誕裝飾,幾有節日氣氛,仲可以同迪士尼卡通互動影相頭盤:煙三文魚Parma Ham,海鮮有蟹腳,蝦,青口等等米奇老鼠沙律造型可愛熟食:壽喜燒和牛同埋米奇老鼠樣嘅蟹餅最好食甜品:蛋糕上面有迪士尼角色朱古力牌,米奇形狀嘅甜,雪糕有雲呢拿同朱古力味,都好好味,是日推介十勝紅豆軟雪糕,打卡一流服務:服務員服務態度一流,我話個位凍,服務員馬上問我需唔需要披肩同暖水,10分難得,值得一讚
自助午餐

熟食:壽喜燒和牛同埋米奇老鼠樣嘅蟹餅最好食

2023-12-30
2023-10-27 3888 浏览
同小朋友去慶祝生日book左第一輪自助晚餐,不過因為喺迪士尼樂園過去酒店要等shuttle bus,我地去到酒店已經6點🥲袋都未放好就有米奇過黎同我地影相,小朋友就非常開心,大人安頓好之後都即刻出去拎野食,行左一圈都見到有好多唔同種類嘅食物,拎左啲魚生,特別係三文魚好好食,每一塊都厚切,大過口癮🤤跟住因為食緊嘅過程中,米奇米妮同布魯托會輪住過黎搵我地影相同互動,所以我地唔係食左好多野就發現已經夠鐘要交檯😵‍💫如果再有下次就會選擇book 整個時段,咁就可以慢慢食慢慢同佢地影相互動!

迪士尼翠樂庭餐廳,係經典小朋友慶祝生日的好地方,環境的確十分優美典雅,佈置好有歐陸氣氛,令大人細路都覺得好特別,好似離開咗香港去咗外國旅行咁,加埋有迪士尼朋友出現,我哋嗰日好好彩、有米奇米妮高飛狗,而且出嚟唔止一次,總共行咗四五個圈,基本上一定影到相,其實係影到你唔影都得;不過,食物就比以前差,款式唔夠多,質素亦都唔係好,如果食肉獸更加覺得唔夠肉類供應,特色食物好少,其中一樣係燒鵪鶉,味道都算幾好,另外好味嘅有帶子刺身,但係好快就食完,唔再供應,令人失望,所以供應量如果可以增加,就會更好;甜品方面,味道好一般,設計亦都唔多特色,如果有多啲真係迪士尼人物造型嘅甜品,而唔係單單插個公仔牌喺一件普通蛋糕上面,就會更有吸引力。值得一讚嘅係,每枱問題都有一個海鮮盤,係帶子、蟹、蝦等等嘅海鮮熟食,都幾好味。
2023-09-03
用餐时段
庆祝纪念
生日
  • 燒鵪鶉,帶子刺身,海鮮盤
今日同媽咪去迪士尼,順便喺之前一齊去迪士尼酒店翠樂庭食lunch buffet,我哋揀咗2:30嘅時段,諗住可以唔使咁趕食(5:00先要清場)一去到好好彩地俾我哋坐到近窗邊嘅粉紅色圓形卡位,對住個公園食超有feel❤️❤️未食我已經係咁影相🤣食物方面,刺身熟食都唔少選擇,佢另外都有一個Area係專攞長腳蟹貝殼類嘅食物,樣式十分多元化💛本人最鍾意佢限時推出嘅鴨腿薯蓉,個個見到一出就即刻排隊去攞😋😋甜品都有好多唔同選擇,好多都有迪士尼朋友嘅卡通喺上面,大小朋友都一定好鍾意✨不得不稱讚就係佢個即整嘅窩夫加雪糕💛窩夫超級鬆軟,我一食就食咗兩個停唔到口😆同埋食食吓嘢都有好多唔同嘅迪士尼朋友過嚟同你影相,我今日係高飛同埋布魯圖,佢哋都好玩得又搞笑,為餐飯增添左唔少歡樂氣氛😆今次用餐氣氛感覺良好,價錢亦都合理,性價比高,決定下次嚟迪士尼都會嚟呢度食埋自助餐❤️❤️

2023-09-09 2081 浏览
俾你去迪士尼樂園玩一日點都要食埋個自助餐先好走夜晚煙花多數放八點半九點食五點半就穩陣食完再番入去樂園一切圓滿建議大家朝早十點半先好去樂園門口等入場(太早到係無謂)然後餐廳開十一點,所有園區都十一點開齊何必咁早去到得個行字咁娛樂表演既時段多數15-30分鐘一場接一場都要一個鐘間隔留意大街顯示牌早啲mark低就冇問題咁玩到五點就番去食自助餐八點再番去睇煙花一日就咁做晒要既基本野
俾你去迪士尼樂園玩一日
點都要食埋個自助餐先好走
夜晚煙花多數放八點半九點
食五點半就穩陣
食完再番入去樂園
一切圓滿

建議大家朝早十點半先好去樂園門口
等入場(太早到係無謂)

然後餐廳開十一點,所有園區都十一點開齊
何必咁早去到得個行字

咁娛樂表演既時段多數15-30分鐘
一場接一場都要一個鐘間隔
留意大街顯示牌早啲mark低就冇問題

咁玩到五點就番去食自助餐
八點再番去睇煙花

一日就咁做晒要既基本野
2023-08-19 2262 浏览
Bell Bell都係美食家🩵🩵生日前夕,同左媽咪去迪士尼酒店翠樂庭入面食自助餐😍當然我帶埋貝貝去🤭翠樂庭自助晚餐$724.5翠樂庭自助晚餐2人$1449,因為我本身係奇妙處處通金卡會員,呢個價已經係折扣價,如果係lunch會再平d🥳因為未食過晚餐,所以想試下,食物我覺得同午餐差吾多,當中有好多食物都用左米奇耳仔造型,十分可愛☺️係食物方面都分左幾個吾同區域,沙律區、海鮮冷盤、魚生壽司🍣、印度咖哩、韓式食品、日式食品、西式食品、甜品區、飲品吧😗😗😗💎💎重點來了,當日有米奇老鼠、布魯托,高飛會係餐廳內走來走去,仲會輪住去你張枱同你影相互動📸️中意迪士尼既fans真係一定要去💕
Bell Bell都係美食家🩵🩵
生日前夕,同左媽咪去迪士尼酒店翠樂庭入面食自助餐😍
當然我帶埋貝貝去🤭

翠樂庭自助晚餐$724.5

今次來到迪士尼酒店內的翠樂庭食晚餐,雖然價錢方面會比其他酒店較為昂貴。但是,這裡的餐廳服務和食物水準和質素也是非常高⭐✨這裡食物款式比較多,現在我就介紹一下吧👍今篇我要介紹就是餐廳門面,內外環境和主菜先,甜品和與迪士尼會面會在下一篇再介紹👍👍這裡的招牌菜有即煮黑松露意大利雲吞✨即煮海鱸魚意大利燴飯✨時令冰鎮海鮮 (包括蟹,青口,螺,大蝦沙律,煙三文魚,凍灼蝦)✨刺身(三文魚刺身,吞拿魚刺身,八爪魚刺身,希靈魚刺身,及壽司(雜錦壽司有熟蝦壽司,王子壽司,蟹柳壽司,太卷,加洲反卷,腐皮壽司)✨✨除了招牌菜,仲有不同的熱食,例如有黃金蒜粉絲蒸海鮮,生炒牛肉飯,清甜例湯,燒牛肉眼扒,羊扒,薯仔粒,燒香草什菌,滷水雞脾,龍蝦蟹肉白菌洋葱米奇撻,南瓜意大利飯,芝士雲吞,鮮蝦三文魚雲吞,鴨腳冬菇,炸薯條,滷水雞中翼,焗魚柳,印式烤雞肉,印度薄餅。✨仲有一款太好吃,排長龍就是廚師即煮: 照燒海鱸魚及明太子泡菜芝士燴飯👍👍✨餐廳環境非常有情調,好好氣氛,好多沙發位,裝修風格好似在郊區一樣,餐廳非常大,但又坐得唔迫👍👍👍⭐⭐⭐⭐⭐五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍📍翠樂庭餐廳📍大嶼山香港迪士尼樂

⭐⭐⭐⭐⭐
五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍

📍翠樂庭餐廳
📍大嶼山香港迪士尼樂園酒店1樓
2023-07-30 1604 浏览
親戚有迪士尼會員,有特價去食buffet,適逢小朋友生日,有寫名生日牌嘅蛋糕,其實啲蛋糕同出邊攞嘅一樣,不過有個名嘅生日牌同蠟燭!而家又返卡通人物影相當日有米奇老鼠讀,米奇老鼠同小朋友跳舞好開心😁甜品有好多款小朋友好啱食!#buffet #food #yummyfood #yummy #香港#disney #lunch